Γιατί ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε και χθες πως η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών;
Τι ακριβώς λεγόντουσαν στα διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν και ακουγόντουσαν Αλβανικές «καθαρές» και «ιμιτασιόν» λέξεις, καθώς και σλαβικές λέξεις ακούγονται στα βίντεο αυτά;
Γιατί η Φινλανδική κυβέρνηση έστειλε σχέδιο διαφυγής των πολιτών της από την Ελλάδα σε περίπτωση κρίσης"!; Και μάλιστα σε όλους τους 1600 Φινλανδούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και τους 25 Φινλανδούς που κατοικούν στα Τίρανα και περιλαμβάνει χάρτες διαφυγής, φόρμα με στοιχεία για κάθε πολίτη, όπως ομάδα αίματος κλπ.;
Μεθοδεύεται από τα αμερικανικά think tanks μετά από το Κόσοβο και το κράτος της Τσαμουριάς; «Μετά το Κόσσοβο, η Τσαμουριά», απειλούν οι εθνικιστές στα Τίρανα που οραματίζονται μια «Μεγάλη Αλβανία». Ως Τσαμουριά, ορίζουν την περιοχή της Ηπείρου πέριξ της Ηγουμενίτσας, της Πάργας, της Παραμυθιάς, των Φιλιατών και του Μαργαριτίου όπου ζούσαν πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 25.000 μουσουλμάνοι Αλβανοί, οι λεγόμενοι Τσάμηδες που υπήρξαν διαβόητοι δοσίλογοι ντυμένοι με γερμανικές στολές και οι οποίοι διέπραξαν πρωτοφανείς σφαγές κατά των Ελλήνων της Θεσπρωτίας. Μετά τον πόλεμο οι απόγονοι αυτών των γερμανοτσολιάδων ίδρυσαν τον “Σύνδεσμο της Τσαμουριάς”, και στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται λαθρέμποροι, κυκλώματα «τράφφικινγκ» από Ανατολική Ευρώπη προς Δυτική Ευρώπη, κ.λπ.
Τι είναι αυτό που έπεται αυτών των λυσσαλέων καταστροφών από τους προβοκάτορες εθνομηδενιστές κουκουλοφόρους; Τι είναι αυτό που δεν τολμά να πει ο Κώστας Καραμανλής και το οποίο έχει κάνει το ΚΚΕ, αλλά και τα περισσότερα μέλη (βουλευτές και στελέχη) του ΠΑΣΟΚ να συνταχθούν πλάι του, κρατώντας χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους;
Παρατηρώντας τις «πορείες των διαδηλωτών» στις επαρχιακές πόλεις παρατηρώ πως καθημερινά αυξάνονται τα «ξένα» (αλλοδαποί) στοιχεία, κυρίως πολύ νεαρών ηλικιών, που κινούνται ιδιαίτερα προκλητικά απέναντι στους πολίτες οι οποίοι και παρακολουθούν τις πορείες για να προφυλάξουν τις περιουσίες τους. Στα «ξένα» στοιχεία συναθροίζονται επίσης και τελείως άγνωστοι διαφόρων ηλικιών (δεν είναι αστυνομικοί*) που ακολουθούν σε αποστάσεις 30-50 μέτρων τους «ένθερμους διαδηλωτές». Ποιοι είναι αυτοί; Από πού προέρχονται; Ποιος ο ρόλος τους σαν «ακολουθία» των διαδηλωτών;
Τι συμβαίνει κύριε πρωθυπουργέ;
Φοβάστε την αντίδραση των Ελλήνων ή ακόμη μεγαλύτερη επίθεση από τους φασίστες κουκουλοφόρους;
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Στις αστικές μικρές πόλεις είναι δυνατόν να γνωρίζονται (τουλάχιστον φυσιογνωμικά) οι περισσότεροι κάτοικοι μεταξύ τους
http://kostasxan.blogspot.com
Τουρκικά ινστιτούτα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο Δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Κύπρος προσδιόρισε τη δική της ΑΟΖ, αλλά η Ελλάδα επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, έχει αποφύγει να θέσει θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Μπορεί η Ελλάδα να "χορεύει" στους ρυθμούς του σκανδάλου του Βατοπεδίου, αλλά την ίδια στιγμή έχουν επισυμβεί δύο σημαντικά γεγονότα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, τα οποία παραμένει άγνωστο πού θα οδηγήσουν.
Και τα δύο αυτά γεγονότα είναι αφενός οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και η προσπάθειά της να ανακόψει έρευνες της Κύπρου εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας, αφετέρου δε η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για δήθεν παραβίαση της "Ενδιάμεσης Συμφωνίας", λόγω του βέτο που ασκήθηκε στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ.
Τα σημαντικά αυτά γεγονότα "κρατήθηκαν χαμηλά" στην επικαιρότητα τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία μεσούσης της οικονομικής κρίσεως "δεν γνωρίζει πού πατά και πού βρίσκεται".
Οι δύο κινήσεις των γειτόνων, εκ Βορρά και εξ Ανατολών, σημειώνονται όταν ουσιαστικά έχει κλείσει (ή το άνοιγμά του έχει μετατεθεί για το μακρινό μέλλον) ο ευρωπαϊκός δρόμος της Άγκυρας και των Σκοπίων, η δε οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων και ως εκ τούτου η, εκ μέρους τους, εξαγωγή των δικών τους εσωτερικών κρίσεων είναι μια παλαιά και δοκιμασμένη συνταγή, ασχέτως της αποδοτικότητάς της τουλάχιστον κατά το παρελθόν.
Ο Κώστας Καραμανλής περιορίσθηκε να δηλώσει στη Βουλή, ότι "δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το βαθμό της έως τώρα ανταπόκρισης της Τουρκίας στην ειλικρινή βούληση της Ελλάδας για διαρκή βελτίωση των σχέσεών μας" και να προσθέσει πως η Ελλάδα "δεν θέλει ένταση, αλλά βελτίωση και πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων και δεν πρόκειται, όμως, να δεχτεί τετελεσμένα γεγονότα".
Μπορεί ο πρωθυπουργός να προσεγγίζει την τουρκική προκλητικότητα με τον φραστικό αυτό τρόπο, πλην, όμως, παραμένει άγνωστο αν έχει "μετρήσει" ότι:
Πρώτον: Ινστιτούτα στρατηγικών μελετών της Τουρκίας (ΑSAM:Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) http://www.asam.org.tr προβλέπουν ακόμα και θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, που ενδεχομένως θα επεκταθεί και στο Αιγαίο και Δεύτερον: στις 19 Οκτωβρίου ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΝ Μετίν Ατάτς είχε εκτιμήσει ότι "η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων λόγω της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει προσεχώς. Εξ αιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ' έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει".
Και διστάζει...
Βεβαίως ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα "έχει και διατηρεί ακέραιη τη δυνατότητα να ασκήσει όλα τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και, βεβαία, το Δίκαιο της Θάλασσας".
Τι σημαίνει αυτό που ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά που η Ελλάδα διστάζει να πράξει;
Σύμφωνα με τη σύμβαση του Μοντέγο Μπέϊ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, την οποία δεν έχει συνυπογράψει η Τουρκία, κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να ορίζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εύρους μέχρι και 200 μιλίων, η οποία υπερκαλύπτει την υφαλοκρηπίδα, δηλαδή έχει και δικαίωμα αλιείας, αλλά και εξορύξεως υδρογονανθράκων από τον βυθό. Η Τουρκία έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με βάση την προβλεπόμενη αρχή της μέσης γραμμής και συνεπώς έχει αποδεχθεί στην πράξη τα οριζόμενα από τη Σύμβαση, αλλά την ίδια στιγμή η Ελλάδα επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, έχει αποφύγει να θέσει θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Η Κύπρος προχώρησε...
Όμως, την ίδια στιγμή η Κύπρος προσδιόρισε τη δική της ΑΟΖ, με συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Λίβανο και έκανε έρευνες για πετρέλαιο στις νότιες ακτές της, προκαλώντας τη αντίδραση της Τουρκίας μέχρι και λίαν προσφάτως, αλλά η Άγκυρα γνωρίζει ότι "δεν μπορεί να το παρατραβήξει" καθώς δύσκολα θα πιάσουν οι όποιες πιέσεις της σε κράτη όπως η Αίγυπτος και ο Λίβανος... Η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στη διεθνοποίηση του ζητήματός της, με διαβήματα και στον ΟΗΕ, ο δε Κώστας Καραμανλής συζήτησε την τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου στις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Οικονομικό ζήτημα
Το ζήτημα, όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, δεν είναι μόνο νομικό ή πολιτικό, αλλά βαθύτατα οικονομικό και δη μεσούσης της οικονομικής κρίσεως - και αυτό δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας.
Εν πάση, όμως, περιπτώσει η Τουρκία -επαναφέροντας στη νου την τριήμερη κρίση του Μαρτίου του 1987, όταν οι δύο χώρες βρέθηκαν στα πρόθυρα θερμής αναμετρήσεως στο Αιγαίο- επέλεξε αυτήν περίοδο να κάνει έρευνες, με το νορβηγικό σκάφος M/V Malene Ostervold, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και έτσι να αμφισβητήσει de facto και εκ νέου τα ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή και να επαναφέρει τις τουρκικές απαιτήσεις και τις πάγιες διεκδικήσεις της.
Έμπειροι διπλωμάτες λένε πως το Καστελόριζο έχει κρίσιμη θέση στη ρύθμιση των ορίων της υφαλοκρηπίδας και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ. Με βάση δε την αρχή της μέσης γραμμής η ύπαρξη του Καστελόριζου εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής (αν και όταν οριοθετηθεί) με την κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και οι δύο αυτές παρεμβάλλονται μεταξύ της τουρκικής και της αιγυπτιακής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Ι. ΜΕΓΑΔΟΥΚΑ
http://1453-2009.blogspot.com/2008/12/blog-post.html