Όταν η φιλοξενία και η ανοχή της ελληνικής πολιτείας θεωρείται ευκαιρία για ακρότητες

Όπως έχει αποδείξει πολλές φορές η ιστορία τυχαία γεγονότα μπορούν να είναι η αιτία για την αποκάλυψη ή την επιβεβαίωση πληροφοριών για γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και σημάδεψαν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η μίνι συνέντευξη που πήρε ένας Έλληνας ανταποκριτής στο Κάιρο από ένα Αιγύπτιο νεαρό, ο οποίος συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά του Χόσνι Μπουμπάρακ.

Με τίτλο «Τα έσπαγα στην Αθήνα και ήταν όνειρο του να τα σπάσω και στο Κάιρο» ο νεαρός Αιγύπτιος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια συμμετείχε στις διαδηλώσεις για το θάνατο του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου, ενώ ήταν φοιτητής στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Η εξομολόγηση αυτή του Αιγύπτιου υπαλλήλου πια στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Καίρου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της Αστυνομίας και δημοσιευμάτων που ακολούθησαν τα γεγονότα, ότι ενώ η πλειονότητα των μαθητών και φοιτητών διαδήλωναν με σεβασμό απέναντι στην περιουσία του κάθε πολίτη, υπήρχαν οι γνωστοί-άγνωστοι ενισχυμένοι αριθμητικά από αλλοδαπούς νόμιμους ή παράνομους μετανάστες, οι οποίοι λειτουργούσαν περισσότερο ως οι ορδές του Αττίλα, παρά ως νέοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για την δολοφονία ενός 16χρονου.

Όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να υποβαθμίσουν τα περιστατικά λεηλασιών και καταστροφών, αυτά έγιναν και έγιναν από τους «υπερασπιστές», των δήθεν ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων οι οποίοι δεν συμφωνούν με την κρατική εξουσία, με τη διαφορά ότι οι ιδεολόγοι αναρχικοί δεν πιστεύουν στην λεηλασία της περιουσίας του μεροκαματιάρη. Και ερχόμαστε πάλι στον νεαρό Αιγύπτιο ο οποίος σπούδαζε στην Αθήνα και συμμετείχε στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 σπάζοντας την περιουσία των φορολογούμενων πολιτών.

Ο κύριος αυτός σπούδαζε στην Αθήνα κατόπιν άδειας που είχε λάβει από την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή από τον ελληνικό λαό, καθότι είναι αλλοδαπός, μη ευρωπαίος πολίτης. Προφανώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα οικονομικά του, αλλά εκτιμάται ότι εκτός από τα προσωπικά του έξοδα, τα υπόλοιπα έξοδα των σπουδών του τα πλήρωνε η ελληνική πολιτεία, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

Με απλά λόγια δηλαδή, ένας φιλοξενούμενος του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, του οποίου μέρος των εξόδων τα κάλυπτε η ελληνική πολιτεία, θεώρησε ότι ήταν πρέπον να διαμαρτυρηθεί για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις οι οποίες δυστυχώς είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της περιουσίας εκατοντάδων συμπολιτών μας, με τα χρήματα των οποίων ο κύριος αυτός σπούδαζε στην Αθήνα.

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή χωρίς την εκμετάλλευσης τους από περίεργες οργανώσεις, μυστικές υπηρεσίες αλλοδαπών χωρών και πολιτικά κόμματα δεν θα προέβαιναν σε πράξεις όπως αυτές του φιλοξενούμενου Αιγύπτιου «Ακαδημαϊκού πολίτη».

Δεν γνωρίζω πόσοι συμφωνούν ή όχι με τις πράξεις του νέου αυτού, αλλά από όσα γνωρίζω οι Άραβες είναι ένας φιλότιμος λαός που εκτιμά την φιλοξενία που του προσφέρει κάποιος και με τίποτα δεν θα κατέστρεφαν την περιουσία αυτού που τους παρέχει φιλοξενία και χρήματα για να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου