Ένας ελληνο- τουρκικός πόλεμος θα τους σώσει




Εδώ και καιρό  έχουμε διατυπώσει την εκτίμηση πως  για  να  διατηρηθεί  στην εξουσία   η  τρικομματική ( και οιωνεί «πολυκομματική») χούντα , και ταυτοχρόνως  να εφαρμόζει   κάθε  μέρα  όλο και πιο γενοκτονικά  και  εθνοκτόνα  μέτρα, χρειάζεται  έναν μεγάλο «αντιπερισπασμό» .Έναν  «αντιπερισπασμό»το περιεχόμενο  του οποίου  θα είναι  τέτοιου είδους  ώστε να μην μπορεί κανείς  να τον αγνοήσει.Τι μπορεί λοιπόν να  τραβήξει  την προσοχή   του ελληνικού λαού και να  απορροφήσει  όλη την συσσωρευμένη «ενέργεια»  της  οργής  και της αγανάκτησης  η οποία   ξέρουν πολύ καλά  πως έχει   ήδη ξεπεράσει  τα «όρια ασφαλείας» του  καθεστώτος;

¨Ενας   αδελφοκτόνος εμφύλιος ή   μία  πολεμική σύρραξη  με την Τουρκία.

"Plan A"
  Εδώ και καιρό  έχουν  εντέχνως  διοχετεύσει  την απειλή  ενός  τέτοιου ενδεχόμενου,φροντίζοντας  ταυτοχρόνως να 
εμπλουτίζουν την προπαγάνδα τους  καλλιεργώντας  την θεωρία  των  δύο άκρων ( τα οποία  βεβαίως  φροντίζουν όχι μόνο  να συντηρούν  αλλά και  να  τα ενισχύουν  παντοιοτρόπως), τον πόλεμο  εναντίον της «τρομοκρατίας» και  ασφαλώς την  ανάγκη  για  «ευνομία και τάξη».Δεν είναι καθόλου τυχαίο  ότι  τον τελευταίο καιρό  έχουν επιλέξει  την ευρεία  χρήση του όρου  «κόμματα  του συνταγματικού τόξου» αποδίδοντάς  τον στον εαυτό τους , πράγμα που   αυτομάτως   τοποθετεί   όλους τους άλλους εντός και εκτός βουλής,  ως  εχθρούς  ή ακόμα και  «απειλές « του Συντάγματος.Ενός Συντάγματος που  αυτοί οι  εθελόδουλοι  «εταίροι» του  δήθεν  «συνταγματικού τόξου», έχουν  πετάξει  εδώ και καιρό  στα σκουπίδια  και μάλιστα  με  προκλητικό  τρόπο  περιφρονώντας ακόμα  και αποφάσεις   ανωτάτων δικαστηρίων, που συγκυριακά ή «τυχαία»  δεν      «συμμορφώθηκαν  προς τα υποδείξεις».


 "Plan B"

Τα ΜΜΕ  τις τελευταίες ώρες   διοχετεύουν την είδηση   της  ρηματικής  διακοίνωσης   που κατέθεσε  χθες η  ελληνική κυβέρνηση  εναντίον  της  Τουρκίας  στο συμβούλιο  ασφαλείας  του ΟΗΕ, ως  μία  «πατριωτική» αντίδραση  της   Ελλάδας  στον Τουρκικό  επεκτατισμό .Έναν  επεκτατισμό  που  επι  του παρόντος εκδηλώθηκε  από το τουρκικό κράτος  με την παραχώρηση  άδειας   στη κρατική   εταιρεία  πετρελαίου   να κάνει  έρευνες  για  υδρογονάνθρακες  ακόμα και σε  περιοχές   που  βρίσκονται  εντός της  ελληνικής  υφαλοκρηπίδας  , δηλαδή εντός της   ελληνικής  επικράτειας.
Αφήνουν δε να εννοηθεί  πως η «σταγόνα που  ξεχείλισε  το ποτήρι"  ήταν  το χθεσινό  «σουλάτσο»  μιας τουρκικής  φρεγάτας  εντός   του ελληνικού  θαλάσσιου  χώρου.
Όλα  δείχνουν ότι  η  παρούσα  τρικομματική κυβερνητική  κοινοπραξία έχει μάλλον   δρομολογήσει  κατόπιν ασφαλώς "άνωθεν εντολών", το “Plan b το οποίο  είτε θα  τους δώσει μερικούς μήνες ζωής , είτε  θα προετοιμάσει  το έδαφος  ώστε να μας κάτσει  στον σβέρκο κανένας  καινούργιος "εθνάρχης" που  όπως και ο παλιός θα  υπογράψει  ότι  του δώσουν.
Επι τη ευκαιρία  να πούμε οτι το  "ίδρυμα  Κωνσταντίνος Καραμανλής" κάλεσε  τον αρχηγό της  αξιωματικής αντιπολίτευσης  και πρόεδρο  του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Τσίπρα  να μιλήσει  σε  ευήκοα ώτα   εθναρχολατρών.
Παραθέτω την είδηση  για  την  ρηματική  διακοίνωση  στον ΟΗΕ εναντίον της Τουρκίας: 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ

Διακοίνωση στον ΟΗΕ για τις τουρκικές άδειες ερευνών

Ρηματική διακοίνωση, δια της οποίας η Ελλάδα ενημερώνει τον ΟΗΕ για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κατατέθηκε χθες στον διεθνή οργανισμό, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διακοίνωση στον ΟΗΕ για τις τουρκικές άδειες ερευνών
Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).»
Σημειώνεται, δε, ότι «ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία». Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.
Σημειώνεται επίσης ότι «η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου».
Η Ελλάδα προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, προκειμένου «να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το εθιμικό, αλλά και από το συμβατικό δίκαιο της θάλασσας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την αποψινή συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος, μιλώντας για το εν λόγω θέμα, τόνισε:
«Θέλω να αναφερθώ στην απόφασή μας να ενημερώσουμε τα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα της προκήρυξης ερευνών από την Τουρκία σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η ελληνική κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2012, προχώρησε σε διάβημα προς την Τουρκία για τη χορήγηση αδειών έρευνας σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην τουρκική εταιρία πετρελαίου. Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε η Τουρκία δεν αναίρεσε τις παραχωρήσεις αυτές - χωρίς βέβαια να προχωρήσει σε έρευνες και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το πράξει στο μέλλον - θεωρήσαμε ως το επόμενο βήμα, να κοινοποιήσουμε το θέμα αυτό, με ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το εθιμικό, αλλά και από το συμβατικό δίκαιο της θάλασσας. Ότι δηλαδή τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία παραχώρησε τις έρευνες, εμπίπτουν στις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
» Η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και τη συνεργασία με την Τουρκία, όπως και με όλες τις χώρες της περιοχής μας. Μέσα όμως από σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη νομιμότητα, ειδικότερα όταν πρόκειται για ζητήματα που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε μία περίοδο που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».
Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ, με τον οποίο είχε συνάντηση στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ. «Οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στην καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών» τόνισε.
 http://www.ethnos.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου