Δηλαδή σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί ότι "ασφυκτιά" τα χωρικά της ύδατα θα επεκτείνονταν "οδοντοτά" ανάμεσα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε άλλα σημεία που δεν ενοχλείται η Τουρκία θα επεκτείνονταν τα ελληνικά χωρικά ύδατα πέραν των 6 ν.μ. Στην συνέχει θα συνέπιπτε ο ΕΕΧ με τα χωρικά ύδατα. Αυτό σημαίνει βέβαια καθαρό διαμοιρασμό του Αιγαίου και απόκτηση από την Τουρκία του πολυπόθητου "ζωτικού χώρου" που επιδιώκει να αποκτήσει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας Παπανδρέου-Ερντογάν ακι των επιτροπών διαπραγμάτευσης. Το θέμα είνια κατά πόσον ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορέσει να το περάσει αυτό.
Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα διαμορφωθεί ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνικό και΄είναι άκρως αμφίβολο πως θα πειθαρχήσει σε τέτοιες ενέργειες με έντονο το στοιχείο του ερδοτισμού, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως η φιλοτουρκική εφημερίδα "Ζαμάν" γράφει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα "υπάρξει σοβαρή εξέλιξη στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και των χωρικών υδάτων".
Oλοκληρώνεται στο μεταξύ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης η Διεθνής Διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές. με την παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Η υποδοχή του ήταν βέβαια θερμή από τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό του Αιγαίου και τις μυστικές διαπαραγματεύσεις που έφερε χθες στην δημοσιότητα η εφημερίδαΤΑ ΝΕΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου