28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο (ντοκυμανταιρ) για την 28 Οκτωβρίου 1940
** να θυμίσουμε πως για αυτά που θα δείτε στα δύο βίντεο και για πολλά ακόμα (Εθνική Αντίσταση, κατοχή κ.α) που δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά...κάποιοι θολοκουλτουριάδηδες μετά από χρόνια ιστορικής αναζήτησης κατέληξαν πως θα μπορούσαν να τα περιγράψουν απλά ως ..."απώθηση των Ιταλικών δυνάμεων" ...
με αυτό και δύο ακόμη γραμμές (βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ) είχαν σκοπό να διδάσκουν τα Ελληνόπουλα για το έπος του 40!!!
κανένα άλλο σχόλιο...γιατί πραγματικά δεν τους αξίζει...





* Ευχαριστούμε το HELIODROMION
πηγή http://pyrisporos.blogspot.com
Αναδημοσίευση από:GreekAlert

Εξορκισμός

Αντίθετη η κοινή γνώμη στην σύνθετη ονομασία


Υπέρ της σκληρής στάσης της Ελλάδας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων φαίνεται ότι είναι η ελληνική κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των ερωτηθέντων λέει «όχι» στον εθνικό συμβιβασμό για σύνθετη ονομασία. Αντίθετα, ζητά να τεθεί βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αν δεν αλλάξει πρώτα το όνομα.

Οι τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες, δείχνουν ότι ο κόσμος , με ποσοστά που κυμαίνονται από 62% έως 68,2% λέει «όχι» ακόμη και σε μια σύνθετη ονομασία των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία».

Η δημοσκόπηση της ALCO

Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία ALCO το διάστημα 22-24 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το 62,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να μην δεχτεί όνομα για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγο του.

Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο για τους ψηφοφόρους της ΝΔ (65,9%), ενώ στο ΠΑΣΟΚ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 61,9% και στα υπόλοιπα κόμματα 57,6%.

Αντίθετα, το 29,7% των ερωτηθέντων δηλώνει «υπέρ» μιας συμβιβαστικής λύσης με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει το όρο «Μακεδονία», ενώ το 2,4% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα Σκόπια να χρησιμοποιούν το όνομα που θέλουν.

Όσον αφορά το θέμα του βέτο, το 70,8% πιστεύουν ότι πρέπει να ασκηθεί βέτο κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο στους ψηφοφόρους της ΝΔ (75,2%), ενώ ακολουθούν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων με 69,5% και του ΠΑΣΟΚ με 68,1%.

Η δημοσκόπηση της ΜΑRC

Παράλληλα, σε δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία MARC το διάστημα 22-24 Οκτωβρίου σε 1.113 νοικοκυριά και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», το 68,2% δεν συμφωνεί με μια σύνθετη ονομασία των Σκοπίων που περιλαμβάνει το όρο «Μακεδονία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην βόρεια Ελλάδα η αντίθεση στην σύνθετη ονομασία είναι εντονότερη καθώς φτάνει στο 73,4% των ερωτηθέντων έναντι 66% στην υπόλοιπη χώρα.

Η δημοσκόπηση της RASS

Το 63,4% των ερωτηθέντων στο γκάλοπ της εταιρείας RASS που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Παρόν» διαφωνεί με σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με την λέξη «Μακεδονία». Επίσης, με ποσοστό 89,1% οι ερωτηθέντες απαιτούν την άσκηση βέτο στην ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ εάν δεν υποχωρήσουν στο θέμα της ονομασίας.


Πηγές: Cosmo.gr

Έπαρση της ιστορικής σημαίας της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης


Στον Λευκό Πύργο κυματίζει την Παρασκευή (26/10), ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης, η ιστορική σημαία που πρώτη αντίκρισαν τα ελληνικά στρατεύματα κατά την είσοδο τους στη Θεσσαλονίκη το 1912.

Η έπαρση της σημαίας έγινε με όλες τις τιμές το πρωί της Παρασκευής από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα και βουλευτών της περιοχής, του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των τοπικών αρχών.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέλαβε την σημαία από τον από τον Μιχαήλ Καλό, εγγονό του Μακεδονομάχου συνονόματού του, ο οποίος στις 26 Οκτωβρίου 1912 την είχε υψωμένη στο σπίτι του, λίγο έξω από τα τείχη της πόλης, και ήταν η πρώτη που αντίκρισαν τα ελληνικά στρατεύματα κατά την είσοδο τους στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από την τελετή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο συμβολισμό της Γαλανόλευκης, σημειώνοντας ότι εκφράζει την ενότητα του ελληνικού λαού και τα οράματα του και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλους τους Θεσσαλονικέις.

«Είναι τιμή για τον πρώτο πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης να κάνει την έπαρση της ιστορικής σημαίας. Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Γιορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης, όχι ο νομός. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι κομμάτι της ψυχής μου», τόνισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με παρεξήγηση του ίδιο με τον κ. Παπαγεωργόπουλο για το ποιος θα κάνει την έπαρση της σημαίας.

Πηγές: Cosmo.gr

Κρίση αλά Κούβα του 1962 βλέπει ο Πούτιν


Μια παρομοίωση που δεν προξένησε ευφορία στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου έκανε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμίρ Πούτιν, παραλληλίζοντας την ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη χώρα του για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σας θυμίζω πώς εξελίσσονταν οι σχέσεις σε μια ανάλογη κατάσταση στα μέσα της δεκαετίας του '60 του περασμένου αιώνα».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Βλαδιμίρ Πούτιν μετά τη λήξη της συνόδου ΕΕ-Ρωσίας στην Πορτογαλία, ερωτηθείς για τα σχέδια της Ουάσιγκτον να τοποθετήσει τμήματα της αντιπυραυλικής ασπίδας της στην ανατολική Ευρώπη.

«Ανάλογες ενέργειες από τη Σοβιετική Ένωση όταν ανέπτυξε πυραύλους στην Κούβα προκάλεσαν την κρίση των πυραύλων. Για μας, από τεχνολογική άποψη, η κατάσταση είναι παρόμοια», σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Αντίδραση ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος αποδοκίμασε τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. «Δεν πιστεύω ότι η ιστορική σύγκριση στέκει», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο.

Η κ. Περίνο δήλωσε πεπεισμένη ότι «ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να λυθεί το πρόβλημα».

Παράλληλα, υποβάθμισε και τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν Μόσχα και Ουάσιγκτον όσον αφορά τα πυρηνικά του Ιράν.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, πιστεύει ότι η Ρωσία συμφωνεί πως δεν πρέπει να επιτραπεί στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγές:cosmo.gr

Tην ώρα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για "σύνθετη ονομασία" οι υπόλοιποι του ίδιου κόμματος αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία!!!!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!!

ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΕ;;;;;;;

δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε...

Την «ευαισθησία» του στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας μας έδειξε για μία ακόμη φορά ο Συνασπισμός! Συγκεκριμένα, η «Οικολογική Παρέμβαση», η οποία, όπως γράφει στην ιστοσελίδα της, «δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2007, από άτομα και μέλη οικολογικών ομάδων, αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική οικολογία, και είναι ισότιμο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», στην επίσημη ιστοσελίδα της αναγράφει τα εξής απίστευτα (27-9-2007):«Η δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και αλλάζοντας το βιβλίο ιστορίας όπως ακριβώς ζητούσε το ακροδεξιό κόμμα. Η επίθεση αυτή γίνεται σε συνδιασμό με μια νεοφιλελεύθερη επίθεση σε κοινωνικό επίπεδο, ανακοινώνοντας δεξιά μέτρα για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, καθώς και εφαρμογή του Νόμου-Πλαισίου (νεοφιλελεύθερα μέτρα για τα πανεπιστήμια και μαζικές διαγραφές φοιτητών).Διακηρύσουμε την φιλία και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τον λαό της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου (Ε/Κ και Τ/Κ), τον λαό της Βουλγαρίας, και προς όλους τους Βαλκανικούς λαούς, οι οποίοι και είναι αδέλφια μας! Χρειάζεται να αγωνιστούμε για ενότητα των Βαλκανίων και την δημιουργία Βαλκανικής ομοσπονδίας, για ειρήνη-αποστρατιωτικοποίηση-κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στα Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων.

Πηγές: syriza-watch

Στις 18 Νοεμβρίου το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Μελβούρνη

Με εντατικό ρυθμό ξεκίνησαν στη Μελβούρνη οι προετοιμασίες για την διοργάνωση πανομογενειακού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στις 18 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος στο συλλαλητήριο ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος και οι ομογενείς από τις άλλες Αυστραλιανές πολιτείες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κινητοποίηση, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, θα ξεκινήσει έξω από την παλιά ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας και θα καταλήξει έξω από την ελληνική πρεσβεία. Η απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου πάρθηκε ομόφωνα σε παμπαροικιακή συγκέντρωση στις 17 Οκτωβρίου, στο οίκημα της Παμμακεδονικής Ένωσης, όπου συμμετείχαν πάνω από 400 ομογενείς, εκπρόσωποι της οργανωμένης ελληνο-αυστραλιανής παροικίας.
Σε ανακοίνωσή της Ένωσης αναφέρεται-μεταξύ άλλων- ότι με την ειρηνική πορεία, «όπως ταιριάζει και στη φυλή μας», οι ομογενείς θα ζητήσουν τη δέσμευση της κυβέρνησης και των κομμάτων της Αυστραλίας, ότι θα συνεχίσουν την έως τώρα στάση τους, μη αναγνωρίζοντας την πΓΔΜ, με όνομα που θα εμπεριέχει παράγωγο ή σύνθετο του όρου «Μακεδονία».
Το συλλαλητήριο θα αποτελεί και «απάντηση» σε ανάλογη εκδήλωση που προγραμματίζουν οι Σκοπιανοί στις 28 Οκτωβρίου στην Καμπέρα, με αίτημα να αναγνωρίσει η Αυστραλία τη FYROM ως «Μακεδονία».

Πηγές: Greek Alert

Τα Εβραϊκά είναι κρυπτογραφημένα Ελληνικά !

Επί 30 έτη o μεγαλοφυής Εβραίος ερευνητής Joseph Isaac Jahuda συνέκρινε τις 3 γλώσσες Εβραϊκή καί Αραβική προς την Ελληνικήν Ομηρικήν, εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο Hebrew is Greek (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) και τα Αραβικά .Το σύγγραμμα του εκδοθέν το 1982 εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς . Ελάχιστα αντίγραφα διεσώθησαν....

O Εβραίος Joseph Isaac Jahuda, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, διαπρεπής δικηγόρος στο Λονδίνο, καθηγητής της Εβραϊκής γλώσσας στην Ιουδαϊκή σχολή της Ταγγέρης. Ιουδαίος την εθνότητα και το θρήσκευμα, γνωρίζων άριστα από στήθους την Παλαιά Διαθήκη, την αρχαία και νέα εβραϊκή, το ήμισυ τού Κορανίου από στήθους, την αρχαία και νέα Αραβική, την Γαλλική, την Αγγλική, την Λατινική.

Μετά την επαφή του με τις Ελληνικές λέξεις αποφάσισε να κάνει συγκριτική έρευνα των συγγενών γλωσσών Εβραϊκής και Αραβικής προς την Ελληνικήν Ομηρικήν, που εξέμαθε. Επί 30 έτη ό μεγαλοφυής ερευνητής συνέκρινε τις 3 γλώσσες, ώσπου εξέδωσε το 1982 στο Λονδίνο (Becket Publications Oxford, 1982, ISBN 0-7289-0013-0) ένα βιβλίο 680 σελίδων με τίτλο HEBREW IS GREEK (Τα Εβραϊκά είναι Ελληνικά) και τα Αραβικά, πού κατ' οικονομία δεν συμπεριέλαβε στον τίτλο.

Το βιβλίο προλογίζει ο Εβραίος καθηγητής Αρχαίων Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (από 1962) Saul Levin. Ο συγγραφέας J. Yahuda, υποστηρίζει, ότι Overwhelming evidence proves conclusively that Biblical Hebrew is camouflaged Greek in grammar as well as vocabulary (αναντίρρητη απόδειξη επιβεβαιώνει τελικώς ότι τα Βιβλικά Εβραϊκά είναι κεκαλυμμένα Ελληνικά τόσον στη γραμματική όσον και στο λεξιλόγιο) και ότι by and large, the difference between them is a matter of pronunciation. So much that Hebrew cannot be properly understood except through Greek (γενικώς η διαφορά μεταξύ τους είναι θέμα προφοράς. Τόσο πολύ ώστε τα Εβραϊκά δεν δύνανται να καταστούν εντελώς αντιληπτά παρά μόνο μέσω των Ελληνικών).

Παραθέτει δε σε όλες τις σελίδες του βιβλίου του απειράριθμες λέξεις ελληνικές, γραμματικούς τύπους και εκφράσεις που είναι όμοιες με τις Εβραϊκές (χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεση επεξηγηματική γλώσσα την Αγγλική) και καταλήγει: the Jewish, Christian and Islamic cultures the triple pillars of modern civilization have a common Hellenic foundation ( ο Εβραϊκός, ο Χριστιανικός και Ισλαμικός πολιτισμός οι τρεις στύλοι του σύγχρονου πολιτισμού έχουν ένα κοινό Ελληνικό θεμέλιο).

Κατεβάστε το ... και στείλτε το και στους φίλους σας ...
1ο Μέρος - μορφή pdf - μέγεθος 60mb : Hebrew_is_Greek_part1.pdf - σελ 1-350


2ο Μέρος - μορφή pdf - μέγεθος 64mb : Hebrew_is_Greek_part2.pdf - σελ 351-707

Χριστόδουλος: «Επιστρέφω στην πατρίδα»



«Μην απογοητεύεστε, μην χάνετε το θάρρος σας, δεν ήρθε η τελευταία ώρα. Ελπίζω να ξαναιδωθούμε. Επιστρέφω στην πατρίδα. Η νοσταλγία με κατατρώει», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στους ομογενείς που έσπευσαν τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι.

Ο κ. Χριστόδουλος εμφανίστηκε εξαιρετικά συγκινημένος ανήμερα της ονομαστικής και αναφέρθηκε σε μία σειρά περιστατικών που μπορούν να συμβούν στον κάθε άνθρωπο.

Ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς «να μην χάνουν το θάρρος τους και την πίστη τους στο Θεό».

Ευχαρίστησε του Έλληνες της Αμερικής λέγοντας ότι «μας συνδέει κοινή αύρα, κοινή πίστη, μας συνδέει το ελληνικό φιλότιμο, ο μεγάλος μας θησαυρός, που μεγαλουργεί όπου υπάρχουν Έλληνες».

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου, συμμετείχαν μητροπολίτες και ιερείς από την Ελλάδα και την Αμερική.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην Ελλάδα και η θεραπεία θα γίνει εκεί».

Παράλληλα εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν το πρωί της Κυριακής σε εκκλησίες ανά τη χώρα για να προσευχηθούν για την υγεία του αρχιεπισκόπου.


Πηγές:cosmo.gr