«Ναυμαχία» για τα.... ψάρια του Αιγαίου! - ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ…ΤΑ ΝΕΡΑ


Την προηγούμενη εβδομάδα το πλήρωμα ενός ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε στα ανοιχτά από το Αγαθονήσι -σε ελληνικά χωρικά ύδατα- δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και βόμβες μολότοφ από τουρκικά σκάφη που διεκδικούσαν τα ψάρια! Κάθε φορά που γίνεται ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λέμε ότι έχουμε την εξήγηση: οι Τούρκοι προκαλούν επειδή θέλουν να κάνουν «παιχνίδι» με τα πετρέλαια του ελληνικού αρχιπελάγους. Είναι όμως έτσι; Το τελευταίο, άγριο επεισόδιο στο Αγαθονήσι, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς, αποδεικνύει ότι ίσως οι Τούρκοι να θέλουν περισσότερο από τα πετρέλαια τα ψάρια! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, την προηγούμενη εβδομάδα το πλήρωμα ενός ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε στα ανοιχτά από το Αγαθονήσι -σε ελληνικά χωρικά ύδατα- δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και βόμβες μολότοφ από τουρκικά σκάφη που διεκδικούσαν τα ψάρια!

Το επεισόδιο «χοντραίνει» όχι από το γεγονός ότι στην περιοχή έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού για να απομακρύνουν τους Τούρκους, αλλά από το ότι οι ριπές φέρονται να προήλθαν από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Το σκηνικό των Τούρκων ψαράδων που, συνοδευόμενοι από ακταιωρούς της γείτονος, επιτίθενται σε Έλληνες σε ελληνικά χωρικά ύδατα δεν είναι πρωτόγνωρο. Είναι μάλλον συνηθισμένο σε περιοχές όπως τα Ίμια, όπου την εποχή της τσιπούρας (Δεκέμβριο μέχρι Ιανουάριο) γίνονται κάθε χρόνο «ναυμαχίες». Οι Τούρκοι φτιάχνουν «γκρίζες ζώνες» και στο ψάρεμα και όταν τελειώνουν τα ψάρια στα Ίμια έρχεται η σειρά για το Αγαθονήσι.



Μίλησαν τα όπλα!

Στο Αγαθονήσι, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ψαράδες, επικρατεί προβληματισμός. «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή μας», λέει στην «PRESS Time» ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος πάντως δείχνει πολύ ψύχραιμος... Άλλωστε εκεί πλέον περιπολούν σκάφη του Λιμενικού.

Το «λαβωμένο» ελληνικό αλιευτικό έχει δέσει στην Πάτμο, όπου εξετάζεται από τις Αρχές, ενώ ο καπετάνιος της μηχανότρατας με το όνομα «Λευκάδα» που δέχτηκε την επίθεση βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα δε με όσα κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Πάτμου, ψάρευε 3,8 ναυτικά μίλια βόρεια από το Αγαθονήσι. Η περιοχή επελέγη καθώς όχι μόνο είναι πλούσια σε ψάρια, αλλά και δεν έχει συμπεριληφθεί στις «γκρίζες ζώνες» των Τούρκων. Ξαφνικά πλησίασαν δύο σκάφη με σημαία Τουρκίας. Επρόκειτο για ένα αλιευτικό και μία ακταιωρό. Τον πλησίασαν στα 45 μέτρα και του έκαναν νόημα να απομακρυνθεί από τα «τουρκικά νερά». Μέσω του UHF άρχισαν να τον βρίζουν και να τον διατάζουν να φύγει από την περιοχή και να τους αφήσει τα ψάρια. Ο καπετάνιος του «Λευκάδα» αρνήθηκε και τους επεσήμανε ότι βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε, όπως καταθέτει, δέχτηκε καταιγισμό πυρών από την ακταιωρό και βόμβες μολότοφ από το τουρκικό αλιευτικό και γι’ αυτό ακριβώς εξέπεμψε SOS και αποχώρησε από την περιοχή. Λίγο αργότερα κατέφτασε σκάφος του Λιμενικού και ηρέμησε τα πνεύματα. Όμως ήδη είχαν αμφισβητήσει την ελληνικότητα της περιοχής.



Και άλλα Ίμια

Αυτό μπορεί να είναι το πρώτο περιστατικό αψιμαχίας για τα ψάρια στο Αγαθονήσι, όμως δεν είναι το πρώτο. Πρόσφατα στα Ίμια τουρκικό αλιευτικό εμβόλισε ελληνική μηχανότρατα, τουρκική ακταιωρός είχε σχεδόν βυθίσει ελληνικό ψαράδικο, ενώ εν μέσω αψιμαχιών έχει συγκρουστεί και σκάφος του Λιμενικού με πλωτό της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια, με τους γείτονες να ισχυρίζονται ότι τα χωρικά ύδατα είναι δικά τους, άρα και τα πανάκριβα ψάρια. Στις καταγάλανες θάλασσες που διεκδικούν οι Τούρκοι «κρύβεται» ένας μισθός που μπορεί να φτάσει και τα 3.000 ευρώ. Η περιοχή των Ιμίων είναι γεμάτη με γευστικές και σπάνιες κωλοχτύπες. Ένα κιλό από αυτά τα ψάρια μπορεί να μοσχοπουληθεί στην αγορά - έως και 50 ευρώ. Περίπου 30 ευρώ το κιλό πωλούνται οι μαύρες πελαγίσιες τσιπούρες που κυνηγάνε τα τουρκικά αλιευτικά.

Κίνηση παρατηρείται αυτό το διάστημα και στις περιοχές Κάλυμνος, Καλόλιμνος, Ψέριμος και Πλάτη. Τα δίχτυα των ψαράδων βγάζουν γαλέο, συναγρίδα και σαρδέλα, οι τιμές των οποίων αγγίζουν τα 17, τα 20 και τα 8 ευρώ ανά κιλό αντίστοιχα. Ο κολιός, ο ροφός, το σκαθάρι και το σκουμπρί είναι στις πρώτες προτιμήσεις των τουρκικών ακταιωρών και όταν γυρίζουν στην πατρίδα τους με μερικά κιλά από αυτά τα ψάρια έχουν «καθαρίσει» με το μεροκάματο πολλών ημερών.

Οι αλιείς του Νοτίου Αιγαίου ωστόσο λένε ότι δεν θα καταθέσουν τα όπλα και πως δεν θα ξαναπάθουν ό,τι και πέρυσι, όταν τουρκικά γρι-γρι με 50 μέτρα δίχτυα δεν είχαν αφήσει ούτε λέπι! Ύστερα από τα πολλαπλά γεγονότα που έχουν καταγραφεί και έχοντας τον φόβο ότι μπορούν να διαδραματιστούν αιματηρά σκηνικά, τα σκάφη των Ελλήνων αλιειών εκσυγχρονίστηκαν, ενώ συνοδεύονται από σκάφη του Λιμενικού ώστε να παρέμβουν έγκαιρα αν παραστεί ανάγκη.



press-time

ΠΗΓΗ

Προετοιμάζεται διπλωματικά και στρατιωτικά η Ελλάδα για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο


Του Μανώλη Κυπραίου

Ανησυχία επικρατεί τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπου ευθέως αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε θαλάσσιες ζώνες τις οποίες έχει δικαίωμα να τις ελέγχει βάσει του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Η πρώτη πρόκληση αφορά την περιοχή του Καστελλόριζου, όπου οι Τούρκοι έχουν εξαγγείλει μια από τις μεγαλύτερες αεροναυτικές ασκήσεις των τελευταίων 20 ετών, θέμα το οποίο είχε αναδείξει πρόσφατα πρώτο το newscode (διαβάστε εδώ: Την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση ετοιμάζει η Τουρκία στο Καστελόριζο ). Η δεύτερη πρόκληση αφορά την απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, τα ερευνητικά πλοία που εκτελούν αποστολές χαρτογράφησης του βυθού σε περιοχές νοτίως της Κρήτης και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου να της καταθέτουν χάρτες διάπλου και ρότας.

Η μεγαλύτερη ανησυχία για την ελληνική πλευρά είναι πως λόγω του γεγονότος πως η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί σε «θερμή ζώνη» από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στη Λιβύη και τα βλέμματα της Διεθνούς Κοινότητας είναι στραμμένα εκεί, η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα «θερμό επεισόδιο» στοχεύοντας στα «μειωμένα αντανακλαστικά» των ισχυρών δυνάμεων.

Στόχος της Άγκυρας, όπως εκτιμά η ελληνική πλευρά, είναι η δημιουργία καθεστώτος αμφισβήτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών που σχεδιάζει να ανακηρύξει η Αθήνα. Ιδιαίτερα μετά τα πρώτα στοιχεία διεθνών επιχειρήσεων ελέγχου κοιτασμάτων, πως η Ελλάδα διαθέτει πολύ περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, στη νότιο Κρήτη και νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου, είναι «ηλίου φαεινότερο» πως η Άγκυρα θα διεκδικήσει «μερίδιο» με οποιοδήποτε τρόπο και κυρίως κόστος.

Εν ολίγοις η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τα-συνήθη-αργά αντανακλαστικά της Ελλάδας, θα επιχειρήσει με τη γνώριμη σε αυτή «πολιτική των κανονιοφόρων» να επιβάλει τη βούλησή της.

Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία στο Ν/Α Αιγαίο

Για την όλη κατάσταση και το σκηνικό κρίσης που πάει να δημιουργήσει η Αγκυρα στο Αιγαίο, έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, όσο και από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι συμφωνήθηκε λοιπόν.

Σε διπλωματικό επίπεδο, το ΥΠΕΞ εξουσιοδότησε τους πρέσβεις της χώρας στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, να τους ενημερώσουν για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Σε τακτικό-επιχειρησιακό επίπεδο, θα σταλεί στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου μοίρα του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από φρεγάτες, πυραυλακάτους και πλοία υποστήριξης. Παράλληλα θα γίνει μεταστάθμευση μαχητικών και επιθετικών ελικοπτέρων σε στρατιωτικά αεροδρόμια νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ επίλεκτες μοίρες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού θα «διασπαρθούν, εκεί που πρέπει», όπως μας δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Συνεχή ενημέρωση σε Λευκωσία και Τελ Αβίβ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως για τις εξελίξεις έχει δείξει τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ, χώρες οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τις κινήσεις της Τουρκίας, μιας και η Λευκωσία και το Τελ Αβίβ έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς του φυσικού αερίου από το κοινό κοίτασμα «Λεβιάθαν» που βρίσκεται μοιρασμένο στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες του Ισραήλ και της Κύπρου.

«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ισραηλινούς και την Λευκωσία για τα παιχνίδια των Τούρκων» τόνισε χαρακτηριστικά στο newscode ανώτερος διπλωματικός υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

newscode

ΠΗΓΗ

Ζήτω η 25η Μαρτίου !!!

ΗΠΑ: Ο Καντάφι δεν αποτελεί στόχο των βομβαρδισμών

21/3
Μετά από δύο ημέρες αεροπορικών επιδρομών από τις δυνάμεις της Δύσης, το Πεντάγωνο δήλωσε την Κυριακή ότι η ικανότητα του Μουαμάρ Καντάφι να εκτοξεύσει μαχητικά αεροσκάφη και να ανιχνεύσει τα ξένα αεροσκάφη έχει πληγεί σημαντικά λόγω των βομβαρδισμών στόχων αεράμυνας του Λίβυου ηγέτη.Διευκρίνισε, επίσης, ότι στόχος των συμμαχικών πυρών δεν είναι ο ίδιος ο Καντάφι.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ!

ΕΤΣΙ,ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ ΤΖΕΦΡΥ:


Οι γνωστές πλέον φάτσες των οπλισμένων μπράβων του,κοιτάνε απειλητικά προς το μέρος της κάμερας:Ταυτόχρονα,διακρίνονται πασοκόσκυλα και ο Γερουλάνος να προσπαθούν να γελάσουν,ενώ ο κόσμος σε μικρή απόσταση βράζει και συγκρατείται από τα ΜΑΤ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ:ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!

Ως πότε θα τους φυλάτε,ΜΑΤατζήδες;Αυτός είναι ο ρόλος σας,να είστε τα σκυλάκια του κάθε γραικύλου;

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ"

ΑΙΣΧΟΣ:ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ",ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ!

Το παρακάτω άρθρο προέρχεται από το καθ'όλα έγκυρο ιστολόγιο "Αντιπαρακμή".Εμείς,παρότι δεν είχαμε ασχοληθεί με το καπέλωμα που έγινε ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,νομίζουμε πως πρέπει να το κάνουμε τώρα,γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι:

Καμαρωστε ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ...
Δείτε το φυλλάδιο που διανείμαμε μαζί με δεκάδες άλλους καλοπροαίρετους ευαισθητοποιημένους πολίτες (διανεμήθηκε σε πάνω από 100.000 αντίτυπα στη Β.Ελλάδα) και που καλούσε στη συγκέντρωση:
Παρατηρήστε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχουν οι λέξεις "666", "χάραγμα", "αντίχριστος" κλπ.
ΠΟΥΘΕΝΑ επίσης δεν αναγράφεται ο (παλαιοημερολογίτικος) Σύλλογος "Αγ.Βασίλειος".

Δείτε το βίντεο που ετοιμάστηκε για την ίδια συγκέντρωση :

ΟΥΤΕ μία αναφορά σε "αντιχρίστους" κλπ.
Αντιθέτως, εμφανίζονται νέοι άνθρωποι που μοιράζουν φυλλάδια (στις διανομές στα διόδια συμμετείχε ενεργά κ το Ιστολόγιο της Αντιπαρακμής)

Καμαρώστε τώρα το αποτέλεσμα:

ΜΙΑ ακόμη φορά,περιθωριακά άτομα ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ μία συγκέντρωση που είχε όλα τα προσόντα να είναι ΜΑΖΙΚΗ.

Διάφορες σέκτες παλαιοημερολογιτών (και οι ίδιοι δεν ξέρουν πόσοι είναι αφού καθένας τους αυτοανακηρύσσεται αρχιεπίσκοπος και έχουν καμιά 10 αρχιεπισκόπους) μιλούσαν διαρκώς για "χαράγματα" και "666".

Με εξαίρεση κάποιους ακροδεξιούς και κάποιους αρχαιοΕλληνιστές (ναι ήρθαν κ αυτοί με τις σημαίες τους), ο κόσμος που προσερχόταν και έβλεπε το κλίμα αποχωρούσε απογοητευμένος.
Στη συγκέντρωση παρέμειναν κυρίως οι παλαιοημερολογίτες που είχαν έρθει με πούλμαν από όλη την Β.Ελλάδα.

Σας κάνει κάτι εντύπωση στις παρακάτω φωτογραφίες;;

Παράξενο δεν σας φαίνεται ΑρχαιοΕλληνιστές να "συμβαδίζουν" με τους σκληροπυρηνικούς παλαιοημερολογίτες;;

(Στην τελευταία φωτογραφία είναι ΜΠΡΟΣΤΑ στην εξέδρα. Μην μου πείτε ότι δεν βλέπουν τα "666" και τον "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ" και τη "ΣΚΛΑΒΙΑ").


Τελικά οι πληροφορίες μας (από Αθήνα) ότι οι Youtubers είναι ΑρχαιοΕλληνιστές μπορεί να μην ήταν κ τόσο λανθασμένες όσο νομίζαμε.


Πάντως δεν είναι παράξενο να συμπορεύονται σκληροπυρηνικοί Παλαιοημερολογίτες με αρχαιοΕλληνιστές, Τι λέτε;;


Άραγε να έχουν κάτι κοινό που τους συνδέει ή τους κατευθύνει;;;


  • Συμμετείχαμε μαζί με αρκετούς συναγωνιστές μας στην Συντονιστική Επιτροπή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (και νομίζαμε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε η Συντ/κή Επιτροπή και οι Έλληνες Youtubers, όπως κ μας έλεγαν).
  • Γράψαμε τις ομιλίες για τη συγκέντρωση (ομιλίες που αναγκαστήκαμε να αποσύρουμε λίγο πριν την συγκέντρωση όταν διαπιστώσαμε ότι έχει ΚΑΠΕΛΩΘΕΙ από παλαιοημερολογίτες)
  • Μοιράσαμε τα φυλλάδια (τα οποία πληρώναμε οι ίδιοι) σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.
  • Φτιάξαμε τα ξύλινα πλαίσια και βάλαμε τα αεροπανό στις αερογέφυρες.

  • Βγάλαμε την κοινή ανάρτηση (ευτυχώς σκεφθήκαμε να προσθέσουμε και την λέξη "Αντιπαρακμή" στην διαφημιστική αφίσα και έτσι αποδεικνύουμε και την συμμετοχή μας). Όπως μπορείτε να επιβεβαιώσετε από τους ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥΣ, η Αντιπαρακμή εξέδωσε κ πάλι την κοινή ανάρτηση που έπαιξε σε δεκάδες ιστολόγια (ΚΑΙ στην ανάρτηση αυτή επιδιώξαμε να επισημαίνουμε τον κίνδυνο από το "ηλεκτρονικό φακέλωμα" αντί να μιλάμε για "6άρια" και "αντιχρίστους").
ΚΥΡΙΩΣ όμως:
  • Ήρθαμε σε επικοινωνία με την μητρόπολη Θεσσαλονίκης και πετύχαμε χαιρετισμό από τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο τον οποίο θα διάβαζε εκπρόσωπός του (ιερωμένος).
Σε όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον στρατιωτικό (του Πολεμικού Ναυτικού) που ηγείται στους Έλληνες Youtubers (στην Αθήνα) και που έχει το Ιστολόγιο asimpiestos (την φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό του τα εμφανίζει ο ίδιος εκεί).

Του έχουμε ξεκαθαρίσει ΔΕΚΑΔΕΣ φορές ότι ΔΕΝ πρέπει να καπελωθεί ή εκδήλωση ούτε από πολιτικά κόμματα αλλά ούτε από "παλαιοημερολογίτες" αφού αυτό ΔΕΝ μας βοηθάει επικοινωνιακά.


Πρέπει να πείσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Έχουμε επιχειρήματα και ΑΥΤΑ προβάλλουμε. Γι αυτό το λόγο εξ άλλου έχουμε φροντίσει να γραφτούν οι ομιλίες και τις έχουμε γνωστοποιήσει με email κ στον ίδιο.


Οι παράξενες ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ:

1) Ένα μήνα πριν την συγκέντρωση, μαζευόμαστε 20 περίπου εθελοντές από Θεσσαλονίκη μία Κυριακή μεσημέρι, σε κεντρική καφετέρια της Θεσσαλονίκης.
Εντύπωση μας προκαλεί όλους ότι έχει ήδη οριστεί η ημερομηνία και η ώρα της Συγκέντρωσης από "Αθήνα" και είναι 20 Μαρτίου, 13:00 μμ.
Τους λέμε όλοι ότι είναι αργά (σαν ώρα έναρξης) αλλά επικαλούνται "για να προλάβουν να έρθουν από επαρχία".


Αρκετές εβδομάδες αργότερα, εμπιστευτικά με ενημερώνει (ο διαχειριστής του asimpiestos με τον οποίο μιλούσαμε πολλές φορές καθημερινά στο τηλ/νο συντονίζοντας την συγκέντρωση) ότι την ημέρα αυτή οι Παλαιοημερολογίτες γιορτάζουν τον Αγ.Γρηγόρο τον Παλαμά και θα είναι ο Αρχιεπίσκοπός των Γ.Ο.Χ. στην Θεσσαλονίκη και γι αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Για να έχουν τελειώσει την λιτανεία τους οι παλαιοημερολογίτες και για να παραβρεθεί ο Αρχιεπίσκοπός τους.

2) Μας ανακοινώνουν ότι την τυπική άδεια από την αστυνομία και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση θα πάρει ο Σύλλογος "Αγ.Βασίλειος". Ο Σύλλογος "Αγ.Βασίλειος" έχει πρόεδρο τον κ.Αναστ.Θεοδωρίδη, τον αστυνομικό που λέει ότι αποτάχθηκε και εμφανίζεται "διωκόμενος" για την Κάρτα του Πολίτη. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει χάσει τον μισθό του αφού έχει βγει σε σύνταξη (το δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του κ.Χαρδαβέλλα).
Μία εβδομάδα πριν την συγκέντρωση διαπιστώνουμε ότι η άδεια από τον Δήμο ΔΕΝ λήφθηκε για την Πλατεία Αριστοτέλους όπως γράφουν τα φυλλάδια αλλά για το Άγαλμα του Βενιζέλου!!! και ότι αυτός ήταν ο χώρος που ζήτησαν να δεσμεύσουν για την συγκέντρωση.
Παράξενη σύμπτωση κι αυτή ε;;
Επέμενε μάλιστα ο τέως αστυνομικός κ.Θεοδωρίδης ότι είναι καλύτερα...
Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο αστυνομικός..
Μας ενημερώνουν επίσης ότι τάχα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καλύψει τα "ηχητικά" και γι αυτό επιλέχθηκε αυτό το μέρος!!!
(2 ημέρες πριν την συγκέντρωση μαθαίνουμε ότι τα ηχητικά θα μπούνε από ιδιώτη, άρα ποιο το νόημα να αλλάξει ο προγραμματισμένος χώρος συγκέντρωσης;;;).
Γι αυτό το λόγο στην κοινή μας ανάρτηση (που έγινε λίγες ημέρες πριν την Συγκέντρωση) επιμέναμε να τονίζουμε ότι γίνεται στο άγαλμα του Βενιζέλου.

3) Επιμένω να διευκρινίζω στον Ιστολόγο του asimpiestos ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος να μιλήσουν ακραία άτομα. Ειδικά για τον ηγούμενο της μονής Εσφιγμένου του τονίζω ότι φέρει παράνομα τον τίτλο αφού τόσο εκκλησιαστικά μέσω του Οικ/κού Πατριαρχείου κ του Αγ.Όρους όσο και νομικά από τα Ελληνικά δικαστήρια ΔΕΝ είναι πλέον ηγούμενος στην μονή αυτή. Συνεπώς ΔΕΝ πρέπει να μιλήσει στη συγκέντρωση. Ομοίως για τον Αρχιεπίσκοπο των ΓΟΧ (έναν από τους αρχιεπισκόπους που έχουν οι Παλαιοημερολογίτες). Δεσμεύεται ότι ακόμη κ αν παραστούν στην συγκέντρωση, θα είναι ως απλοί πολίτες και ΔΕΝ θα μιλήσουν. Ειδικά τώρα που έχουμε τον χαιρετισμό του κ.Άνθιμου.

4) Ο υπεύθυνος των Ελλήνων Youtubers (asimpiestos) φτάνει Παρασκευή απόγευμα στην Θεσσαλονίκη (2 ημέρες πριν την συγκέντρωση). Αρνείται να μας συναντήσει με διάφορες προφάσεις.
Tο ίδιο συμβαίνει κ το επόμενο πρωί. Αρνείται επίσης να μας παρουσιάσει κ τα υπόλοιπα παιδιά από Αθήνα που μετέχουν στους Έλληνες Youtubers. Με πολλές πιέσεις τον "αναγκάζουμε" να έρθει το Σάββατο στις 4μμ σε γραφεία εθνικού φορέα στο κέντρο της πόλης, για να οριστικοποιήσουμε τη σειρά των ομιλιών και τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Εκεί διαπιστώνουμε ότι είχαν κληθεί ως ομιλητές ο Εσφιγμένου και ο Αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ και ήταν εξ αρχής όλα προγραμματισμένα για να καπελωθούν από παλαιοημερολογίτες.
Επικοινωνούμε άμεσα με την μητρόπολη Θεσσαλονίκης για ενημερώσουμε για την παρουσία και ομιλία των Αρχιεπισκόπου των ΓΟΧ και του (αυτοαποκαλούμενου) ηγουμένου της Εσφιγμένου, κάτι που ανάγκασε τον μητροπολίτη Άνθιμο να αποσύρει τον χαιρετισμό κ τον εκπρόσωπό του (αφού δεν μπορεί να συμπορεύεται με άτομα που έχουν τόσο εκκλησιαστικά όσο και δικαστικά καταδικασθεί ότι παράνομα φέρουν θρησκευτικούς τίτλους).

5) Είχαμε προτείνει ως ομιλητές πρόσωπα με κύρος πχ την βουλευτή κ.Κανέλλη, τον κ.Ζουράρη, τον κ.Καραμπελιά και αρκετές προσωπικότητες της πόλης μας που θα τόνιζαν την πολυσυλλεκτικότητα της Συγκέντρωσης.
Κατηγορηματικά το απέρριπταν από Αθήνα (asimpiestos) γιατί υποτίθεται έπρεπε να είμαστε ακομμάτιστοι.
Δείτε τις φωτογραφίες της συγκέντρωσης κ ίσως καταλάβετε το γιατί:

Εθνικιστές του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Λάρισας και της Χρυσής Αυγής (αναγγέλθηκαν επίσημα και οι δύο από τα μεγάφωνα της Συγκέντρωσης) προσέρχονται στη συγκέντρωση και φωνάζουνε τα γνωστά συνθήματα "Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" κλπ.

Ε ναι όταν τα 2 τελευταία χρόνια συμβαδίζει ο Σύλλογος Αγ.Βασίλειος (με τον αστυνομικό Πρόεδρό του) με τον Πατρ/κό Ελλ/κό Σύνδεσμο και ο Πατρ/κός Ελλ/κός Σύνδεσμος με την Χρυσή Αυγή (επίσημη στήριξη στις εκλογές και κοινές εκδηλώσεις) λογικό είναι να μην θέλεις να παραστούν "πολιτικοί" στην συγκέντρωση για να μην την "καπελώσουν"!!!



ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:
ΚΡΙΜΑ
γιατί ένα θέμα που είναι τόσο σημαντικό για τον καθένα μας,
(τα ατομικά μας δικαιώματα που απειλούνται με το ηλεκτρονικό φακέλωμα),
ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ
από μικρές μερίδες γραφικών που επιμένουν να ξεγελάνε τον κόσμο με φυλλάδια, βίντεο κλπ που συγκινούν τον καθένα ευαισθητοποιημένο πολίτη και στην πράξη επιμένουν στον περιθωριακό τους μονόλογο.

Γιατί η "βλακεία" ορισμένων είναι αρκετά ΥΠΟΠΤΗ.
Τα ίδια άτομα περιθωριοποιούν ξανά κ ξανά εθνικούς και λοιπούς αγώνες.
Ε, φτάνει πια
επειδή βαρεθήκαμε να προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε για τον ρόλο ορισμένων στον "πατριωτικό" χώρο, από δω και μπρος δεν θα διστάζουμε να αποκαλύπτουμε ποιοι είναι οι "στρατιωτικοί" και οι "αστυνομικοί" που κάνουν κουμάντο και διευθύνουν-καπελώνουν τα πάντα.

Αρχίζουμε και αναρωτιόμαστε ποιανού ρόλο παίζουν ορισμένοι..
είναι στ' αλήθεια "Ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη" και στην "Νέα Τάξη" ή με τη συμπεριφορά τους (ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ κάθε προσπάθεια να αντιταχθούμε) βοηθάνε τα Σχέδιά της να εφαρμοστούν;

Κλείνοντας την ανάρτηση:
αυτό είναι το πανό που ετοιμάστηκε για να μπει στο πίσω μέρος της εξέδρας:

Σχεδιάστηκε, παραγγέλθηκε και πληρώθηκε από το Ιστολόγιο της Αντιπαρακμής και είχαμε την αξιοπρέπεια να γράψουμε σ αυτό "Έλληνες Youtubers" αφού αυτό μας έλεγαν ότι είμαστε.
(Μία ακόμη σύμπτωση, ο υπεύθυνος του asimpiestos μου έλεγε "δεν χρειάζεται να έχουμε κάτι στο πίσω μέρος της εξέδρας"...).
Φυσικά το πανό αυτό που παραγγείλαμε ΔΕΝ μπήκε ποτέ.
Κάποιοι προτίμησαν στην εξέδρα το πανό με την "ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666".


ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Τι να πρωτοπούμε...προβλέπεται να γίνει πανικός με αυτό το θέμα.

-ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ:Για να μη μιλήσουμε για τις βλακείες τους περί "γνήσιων" και "αιρετικών".Στεκόμαστε όμως σε κάτι που κάνουν συνεχώς.Προσπαθούν να φαίνονται μόνο εκείνοι να...αντιδρούν σε οτιδήποτε θίγει την Ελλάδα και την Ορθοδοξία,διώχνοντας παράλληλα όσους δεν ανήκουν σε εκείνους.

-ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την άποψη του αρθρογράφου πως δεν πρέπει να τονιστεί το 666 κλπ:Σαφώς πρέπει να γίνει ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!ΟΧΙ ΥΣΤΕΡΙΕΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

-Είναι θετική η κίνηση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου να χαιρετήσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση:Πιθανόν να χρησίμευε και ως ΙΣΧΥΡΟ ΜΟΧΛΟ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ,έτσι ώστε να πάρει επιτέλους σαφή θέση εναντίον της Κάρτας του Πολίτη.Αυτό βέβαια,δεν σημαίνει πως ξεχνάμε τη συμμετοχή του συγκεκριμένου Ιεράρχη σε εκδήλωση της Λέσχης Lions!

-Δεν μας απασχολεί η συμμετοχή της Χ.Α. σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις.Δικαίωμα του καθενός να πάει.Όμως,αναρωτιόμαστε,τι σχέση έχει η Κάρτα του Πολίτη με το "αίμα" και την "τιμή";Γραφικότητες...

-Εν κατακλείδι:Είναι προφανές πως κάθε εκδήλωση,είτε πατριωτικού είτε θρησκευτικού περιεχομένου,κάποιοι προσπαθούν να την καπελώσουν.Αυτό όμως,σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως δεν πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτές.

Κι εδώ έγκειται η κύρια διαφωνία μας με τον αρθρογράφο:Στη θέση του,ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΑΜΕ,ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΠΑΝΟ ΜΑΣ ΚΛΠ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

Από εκεί και πέρα,ο καθένας καταλαβαίνει τι...παιχνίδι παίζεται!

Υ.Γ.Πραγματικά,η συμμετοχή δωδεκαθειστών με λάβαρα του Απόλλωνα (;) δίπλα σε σημαίες "Ορθοδοξία ή Θάνατος",ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ:ΚΙ ΑΥΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ "ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΩΝ" ΜΕ ΜΑΣΩΝΙΑ,ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ!

Λέτε και οι Παλαιοημερολογίτες...

Αρνούμαστε να το πιστέψουμε!

ΠΗΓΗ

ΟΙ "ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥΓΚΑ ΟΙ "ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ"

ΚΚΕ και ΚΝΕ κατά της επίθεσης των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν σήμερα αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, για να καταδικάσουν την επίθεση στη Λιβύη.

Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ.