ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ", ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΠΑΚΙ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

Μόλις προχθές 20/09/2011, μέσα στον ορυμαγδό των νέων οικονομικών μέτρων και τον κουρνιαχτό που αυτά σηκώνουν, ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, χωρίς καμιά αναφορά από τα κατ' ευφημισμόν Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, η "Κάρτα του Μετανάστη".

Στον ψηφισθέντα νόμο διαβάζουμε πως η Κάρτα του Μετανάστη θα φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης. Η αιτιολογική έκθεση πάντως ήταν σαφής: Θα είναι RFID πλινθίο (τσιπάκι).

Βλέπουμε λοιπόν πως οι ασκήσεις προσομοίωσης της Κάρτας του Πολίτη ήδη εφαρμόζονται και "δεν κουνιέται φύλλο". Δεν αντιδρά κανείς. Λέτε και η Κάρτα του Πολίτη να ψηφισθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο; Δηλ. χωρίς καν να το καταλάβει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ συγκεκριμένα, τι γράφει η αιτιολογική έκθεση στην 2η σελίδα:


"Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος διαμονής θα έχει την μορφή ηλεκτρονικής κάρτας και θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά στοιχεία, δηλαδή μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα είναι αποθηκευμένα σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF chip)."

Τι γράφει ο νόμος που ψηφίσθηκε στις 20/9/2011:


"2. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4Α του Κανονισμού (ΕΚ) 1030/2002, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008, το φυσικό σώμα των εκδιδόμενων, με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου, αδειών παραμονής φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης που εμπεριέχει βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μία πρόσφατη, έγχρωμη, ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα των δύο δεικτών."
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΔΩ.

Η ουσία είναι πως χωρίς να το πάρει είδηση σχεδόν κανείς, πέρασαν ένα νόμο-πρόκληση, που ίσως μερικοί να νομίζουν πως αφορά μόνο τους λαθρομετανάστες: ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Πρόκειται για τον ΠΡΟΠΟΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που έχουν σκοπό να περάσουν πάλι στα μουλωχτά, ενώ αν...πετύχει η "κάρτα του μετανάστη", θα έχουν ένα ακόμα "επιχείρημα" υπέρ του ηλεκτρονικού φακελώματος!

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και επαγρύπνηση, για να μη μας πιάσουν πάλι στον ύπνο!

Το περίεργο (ή μήπως όχι;) είναι πως οι αυτόκλητοι υπερασπιστές λαθρομεταναστών και επαγγελματίες "ανθρωπιστές" της αριστεράς κλπ, ενώ συνήθως είναι λαλίστατοι με θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτή τη φορά το βούλωσαν κανονικά! Τόσο πολύ σας...μπουκώσανε τα αφεντικά σας, "σύντροφοι";

Όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό, βέβαια.

ΠΗΓΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ - ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...


Αμόκ έχει πάθει η Τουρκία και βάζει στον χάρτη της κρίσης και το Βόρειο Αιγαίο, την πυριτιδαποθήκη των ελληνοτουρκικών, εκεί που πριν από σαράντα χρόνια σχεδόν, η Άγκυρα ξεκίνησε με αφορμή την ανακάλυψη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στον Πρίνο έξω από την Θάσο, να θέτει θέμα ορίων και δικαιωμάτων στο Β. Αιγαίο.

Έτσι, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΕΘΑ, η Άγκυρα μίσθωσε νέο ερευνητικό σκάφος για έρευνες στο Αιγαίο, αυτή την φορά όμως στον κόλπο του Σάρου ή του Ξηρού, δηλαδή στα ανοιχτά της Θράκης. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο ονομάζεται URANIA (φωτό α' σελίδας), αυτή την στιγμή βρίσκεται στα Στενά της Σικελίας καθοδόν για την Τουρκία όπου από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 5η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει έρευνα στον κόλπο του Σάρου σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 630/11.

Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή έδωσε τις μεγάλες ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976 και του 1987.


Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 5,82 ναυτικών μιλίων από την Σαμοθράκη και περίπου 14 μιλίων από τις τουρκικές ακτές βρίσκεται και η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, στην οποία εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια αναβλύζει πετρέλαιο και η οποία αποτελεί μία από τις 130 βραχονησίδες που οι Τούρκοι αμφισβητούν το καθεστώς τους.

Σημειώνουμε ότι μέχρι πρόσφατα ο κόλπος του Σάρου περιλαμβανόταν στα ελληνικά σχέδια απόβασης πίσω από τις τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο. (defencenet)

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΔΑΝΙΑ... ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΝ ΚΩ !

«Ο ΤΙΤΛΟΣ της Δανικής εφημερίδας σε μετάφραση»
ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ (DF) ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ ΥΠΟΘΗΚΗ...


«Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ του Άρθρου»



Αν η Ελλάδα θα πρέπει δανειστεί χρήματα από την Ε.Ε. για να επιβιώσουν, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας θα απαιτήσει από την Κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά και μη παραδοσιακά διασφαλιστηκά μέτρα .

Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας που ασκεί αυστηρή κριτική κατά της ΕΕ θα έχει την απαίτηση από τους Δανούς πολιτικούς η Δανία, προκειμένου να δώσει στήριξη στην βοήθεια συνεχούς δανεισμού για τους Έλληνες, να λάβουν σοβαρές δεσμεύσεις και εγγυήσεις.

Ο ευρωβουλευτής
Morten Messerschmidt, του Λαικού Κόμματος της Δανίας προτείνει η Δανική Κυβέρνηση να απαιτήσει το τουριστικό θέρετρο το νησί της Κω ως Υποθήκη προκειμένου συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα.

- Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με τη μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσαμε, για παράδειγμα. Να μας δώσει Υποθήκη το νησί τηςΚως, και όταν η Ελλάδα πηγαίνει στη συνέχεια σε εθνική χρεοκοπία, τότε εμείς να μπορούμε να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα από το Νησί της ΚΩΣ για τα δάνεια. Είναι ένα σοβαρό μήνυμα το οποίο όμως είναι τυλιγμένο σε λίγο χιούμορ, εξηγεί ο κύριο Messerschmidt στην εφημερίδα bt.dk.

- Είναι αναπόφευκτο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ποτέ δεν έχει καταστεί δυνατόν σε καμία χώρα, προκειμένου να κερδίσει τον έλεγχο της οικονομίας της, χωρίς να υποχρεωθεί να αναδιαρθρώσει το σύνολο της οικονομίας, όταν έχει δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερη του 150 τοις εκατό του ΑΕΠ της χώρας, λέει ο Morten Messerschmidt.

ΕΔΩ… Ο ευρωβουλευτής κύριος Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας ο οποίος κάνει ΠΡΟΒΑ ανάρτησης της ΔΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ σε ΙΣΤΟ κάποιου Ελληνικού Νησιού που είναι αναρτημένη Η Σημαία μας, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ κύριοι
ΣΕ κάποιο από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ –ΑΚΟΜΑ- ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ κάνει ΠΡΟΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ.











ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κύριος Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας?

ΕΙΝΑΙ απόγονος μεγάλης γερμανικής φαμίλιας το όνομα του τα λέει ΟΛΑ, είναι ένα ακροδεξιό ΝΑΖΙ κοπρόσκυλο που όταν και όποιος τύχει και τον ανταμώσει ξανά στην Ελλάδα να του ρίξει ένα χέρι ξύλο μπας και έρθει στα ίσια του και δεν ξαναζητήσει Ελληνικό Νησί για Εγγύηση και έχει το θάρρος να κάνει πρόβες σημαιοστολισμού με την σημαία της Δανίας σε Ελληνικά Νησιά.

Εδώ… http://da.wikipedia.org/wiki/Morten_Messerschmidt και ένα μικρό απόσπασμα μεταφρασμένου σχετικά με προφίλ του ακροδεξιού νεοναζί ευρωβουλευτή της Δανίας ο οποίος είναι αναπολών τον ΧΙΤΛΕΡ και των ΝΑΖΙ «Στις 27 Απριλίου 2007 έγραψε η Δανέζικη εφημερίδα BT.dk ότι ο Morten Messerschmidt, στις 20 Απριλίου γιόρτασε προσκαλώντας αρκετούς φίλους καλεσμένους για τα γενέθλια του Χίτλερ σε εστιατόριο στο Tivoli είχε και προσφωνούσε χαιρετίζοντας τον « Χίτλερ με «heiler» και τραγουδώντας ναζιστικά τραγούδια, σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα ΒΤ.dk έγραψε και τις απόψεις των προσκεκλημένων λέγοντας ότι, με αναφορά του πρώην σοσιαλδημοκράτη πολιτικού Torben Lund, παραδέχθηκε ότι ο Messerschmidt ήταν μεθυσμένος και ότι είχε τραγουδήσει μόνο τον πρώτο
στίχο του ύμνου Lied der Deutschen (με διατύπωση Deutschland,Deutschland über alles), αλλά αρνήθηκε να έχουν χαιρετίσει προσφωνώντας υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ και υπέρ του ναζισμού.
Morten Messerschmidt αποχώρησε από το Λαϊκό κόμμα της Δανίας στις 29 Απρίλιο του 2007 μετά από ψηφισμα στο στο Κοινοβούλιο. [13] Τις επόμενες ημέρες, μάρτυρες ήρθε προς τα εμπρός και απέρριψε την έκδοση της BT Torben Lund και ο συνεργάτης του Lautrup διατήρησαν την κατάθεση τους τους.
Στις 22α Μαΐου 2007,
Ο Morten Messerschmidt και η εφημερίδα B.T. και εξέδωσαν κοινή δήλωση, αλλά ήδη το ίδιο βράδυ, υπήρξε διαφωνία σε μια διπλή συνέντευξη με τον αρχισυντάκτη Arne Ullum της BT και του Morten Messerschmidt στην τηλεόραση.

Το 2009 Messerschmidt σε δίκη με την B.T. και τον πρώην αρχισυντάκτης Arne Ullum και κατά του δημοσιογράφου Jacob Jensen Heinel Δανικό Δικαστήριο τους καταδίκασε σε 10 ημερήσιο πρόστιμο των 500 Κορωνών Δανίας και έπρεπε να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 25.000 κορωνών Δανίας για δυσφήμιση,
ενώ Morten Messerschmidt απαλλάχθηκε των κατηγοριών.
Το 2009 στις Ευρωεκλογές επανεκλέχθηκε με 284.500 προσωπικούς ψήφους


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ... ΕΔΩ


--

Παράπονα Ρόδου

parapona
tolimeri

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΦΟΡΤΙΟ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...


Στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας προχώρησαν στην κατάληψη ενός πλοίου, σημαίας Συρίας, το οποίο ήταν γεμάτο όπλα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC, ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας δεν ανέφερε το που και το πότε πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα κατάσχει όλα τα όπλα που έχουν προορισμό τη Συρία και τα οποία μεταφέρονται μέσα από τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της χώρας του.

«Η Τουρκία προχώρησε στην κατάληψη ενός πλοίου, σημαίας Συρίας, το οποίο μετέφερε όπλα. Αν στο μέλλον πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε αποστολή όπλων με κατεύθυνση τη Συρία από αέρος ή ξηράς, θα τη ματαιώσουμε και θα προχωρήσουμε σε κατάσχεση», δήλωσε. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου στο εσωτερικό της ασιατικής χώρας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Erdogan είχε ξεκαθαρίσει ότι η χώρα του έχει διακόψει τους διπλωματικούς της δεσμούς με την κυβέρνηση της Συρίας, προειδοποιώντας παράλληλα για την επιβολή κυρώσεων. (Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας / zougla.gr)

ΠΗΓΗ

Κουρδική ριζοσπαστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της Άγκυρας


Σεπτέμβριος 22, 2011.


Άγκυρα.

Η ριζοσπαστική κουρδική ομάδα ‘Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν ’/στα τουρκικά «Kürdistan özgürlük Şahinleri» ή στα κουρδικά: «Teyrêbazên Azadiya Kurdistan / TAK» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο σε ανταπόκριση από την Άγκυρα.


Η ανάληψη της ευθύνης, από την ομάδα που πρωτοεμφανίστηκε το 1993, έγινε με email, που στάλθηκε στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Firat’.

To TAK’ στο μήνυμά του απειλεί και με άλλες επιθέσεις σε πόλεις τους Τουρκίας, τονίζοντας ότι η βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι δεκαπέντε, «είναι μόνον η αρχή».


Πηγή: Агенция "Фокус"

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ;

ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ,ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΛΕΒΙΑΘΑΝ". ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΕΞΙΚΟ,ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ "ΘΗΡΙΟΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΙΝΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ".ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΠΤΑ (7) ΠΛΑΤ-ΦΟΡΜΕΣ ΑΝ ΒΡΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ, ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΚΕΦΑΛΕΣ" ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΙΣΗΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ " GROYP OF TEN". TO ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ 10,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ,ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ.13 ?

ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ.
Nektarios Moulatsiotis B
Διαβάστε ακόμα:

Ο "ύμνος" του κατοχικού υπ. εξωτερικών στην "Παγκόσμια διακυβέρνηση" και η αναφορά του στον "Λεβιάθαν" !

"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΞΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΤΩΠΟ"! Ε... ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ!


"Η Τουρκία θα εξάγει την κρίση με το Ισραήλ σε άλλο μέτωπο. Θα την εξάγει στην Ελλάδα την οποία την θεωρεί πανεύκολο αντίπαλο και στη δεδομένη στιγμή για να μη δείξει ότι ηττάται κατά κράτος θα επιχειρήσει μια σπασμωδική προσπάθεια «φυγής προς τα εμπρός» όχι απαραίτητα στο Καστελόριζο αλλά ίσως και στα νότια της Κρήτης

Δεν αποκλείω όμως, να επιχειρήσει να καπηλευτεί τα πετρέλαια του «Μπάμπουρα» στη Θάσο και της «Ζουράφας» (Λαδόξερα) και να μεταφέρει την κρίση στο Βόρειο Αιγαίο."

Τα παραπάνω επαναλαμβάνει σε πολλά άρθρα του ο συντάκτης του aegeantimes και είναι κάτι το οποίο επισημαίνουμε από τις αρχές Αυγούστου και πολύ πριν εκδηλωθεί, αλλά είχε αρχίσει να φαίνεται, η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι κι αυτό που υποστηρίζουμε συνεχώς και από εδώ και από την εφημερίδα σας. Το απονενοημένο διάβημα των Μογγόλων μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή και οπουδήποτε... Ε... Εκεί θα γίνει κι ο τάφος τους!

"ΣΤΟΧΟΣ"

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ NOBLE



Με "θράσος χιλίων πιθήκων" συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις αφού τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τους αεροδιαδρόμους που χρησιμοποιούνται από πολιτικά αεροσκάφη στα ανοιχτά της Κύπρου.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τουρκικά μαχητικά παρενοχλούν πολιτικά αεροσκάφη που απογειώνονται από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή εμφάνιση τουρκικών μαχητικών μπροστά από αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Πρόκειται για τη πτήση CY346 προς Λονδίνο η οποία δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβατών.

Την ίδια ώρα καταγγέλλεται πως ελικόπτερα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας παρενόχλησαν και το ελικόπτερο της Noble το οποίο κατευθυνόταν από το λιμάνι Λεμεσού προς την πλατφόρμα στο οικόπεδο Αφροδίτη. (sigmalive)

ΠΗΓΗ

Τουρκική άσκηση υποστήριξης απόβασης με πυρά σε Λέσβο-Χίο

Άσκηση υποστήριξης απόβασης με ένα τμήμα της να αφορά επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης με πραγματικά πυρά, πρόκειται να πραγματοποιήσει το τουρκικό Ναυτικό μεταξύ 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην είσοδο του κόλπου της Σμύρνης και μεταξύ της Λέσβου και της Χίου, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του ΓΕΕΘΑ. Όπως αναφέρει η τουρκική NAVTEX NAVIGATIONAL WARNING NUMBER 608/11 οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρείς περιοχές (AREA 072, AREA 073, AREA 074) από τις 04.00 μέχρι το απόγευμα 18.00.

Image

Αξίζει να σημειωθεί η δεύτερη περιοχή των ασκήσεων AREA 073 όπως φαίνεται και στον χάρτη βρίσκεται μεταξύ της Λέσβου και της Χίου περιορίζοντας σημαντική την δίοδο ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο ελληνικών νησιών σε μόλις 3 μίλια.

Επιπλέον η βόρεια περιοχή της τουρκικής άσκησης απέχει μόλις 6,85 μίλια από τις ακτές της Λέσβου δηλαδή μόλις 1500 μέτρα έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σίγουρα η συγκυρία που επέλεξαν οι Τούρκοι δεν είναι τυχαία...

Image



πηγή

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΛΛΑ 3 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ!

Δεξιά η φρεγάτα Salih Reis (F 246) που βγήκε το πρωί στο Αιγαίο
Η Ραντικάλ σήμερα μας ενημερώνει πως κατά τις πρωινές ώρες κινητικότητα στρατιωτικών πλοίων υπήρξε στα στενά των Δαρδανελίων κι ότι τρία πλοία βγήκαν στο Αιγαίο.

ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – Η φρεγάτα TCG Salih Reis, το εκπαιδευτικό πλοίο TCG Sokullu Mehmet Paşa και το πλοίο TCG Öncü πέρασαν από τα στενά του Τσανάκκαλε προκειμένου να βγούνε στο Αιγαίο. Εντύπωση προκάλεσε ότι τα πλοία βγαίνουν στο Αιγαίο μετά την απόφαση των Ελληνοκυπρίων που μαζί με το Ισραήλ και παρά τις αντιρρήσεις της ΤΔΒΚ και της Τουρκίας προχώρησαν σε έρευνες για φυσικό αέριο. (πηγή)

Οι τούρκοι έχουν άλλα 3 πλοία σταθμευμένα στην Λιβύη και έχοντας διμέτωπο να ανιτμετωπίσουν αυτή την στιγμή στην θάλασσα, τα δίνουν όλα. Ήδη σύμφωνα με τα μέσα τους 8 τουρκικές φρεγάτες βρίσκονται στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο αντιπρόεδρος των μεταναστών ζητάει να καταργηθεί η ελβετική σημαία, γιατί έχει το σταυρό και δεν αντιπροσωπεύει την θρησκευτική πολυμορφία

Ο Ivica Petrusic, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μεταναστών ‘Secondos Plus’, προτείνει να απαλειφθεί ο σταυρός από την Ελβετική σημαία και να υιοθετηθεί μια διαφορετική σημαία.

«Ο ελβετικός σταυρός δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πολυπολιτισμική Ελβετία του σήμερα», λέει ο Petrusic. Αντ’ αυτού, ο Petrusic προτείνει την χρήση της πράσινης, κόκκινης και κίτρινης σημαίας της βραχύβιας Ελβετικής Δημοκρατίας του 1799.

Ο Petrusic (στην μέση του τραπεζιού) ισχυρίζεται ότι είναι Χριστιανός, αλλά σκέφτεται ότι δεν θα πρέπει ένα χριστιανικό σύμβολο να χρησιμοποιείται σε μια χώρα με τόσους πολλούς άθεους και ανθρώπους που πρεσβεύουν άλλες θρησκείες. Λέει ότι ο σταυρός δεν αντιπροσωπεύει την θρησκευτική και πολιτιστική ποικιλομορφία στην Ελβετία σήμερα.

(σχ.ΚΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην δίνετε ιδέες στον Ψαριανό!)

Η πρότασή του έτυχε ευρείας αντίδρασης.

«Είναι ακριβώς αυτό που μας έλειπε, να αλλάξουμε τη σημαία μας", δήλωσε η εκπρόσωπος του CVP, Marianne Binder. «Η ελβετική σημαία είναι μέρος της ελβετικής ταυτότητα, ακριβώς επειδή είναι όλα αυτά που θέλεις να συμμετάσχεις. Ακόμα και οι μετανάστες».

Ο Stefan Brupbacher, Γενικός Γραμματέας του FDP ήταν σαφής :«Αυτή είναι απόλυτη ανοησία. Ο ελβετικός σταυρός είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και πολύτιμο παγκόσμιο σύμβολο: Είναι ένα σύμβολο της επιτυχίας και της ποιότητας. . Επειδή το κρατάμε - για την αγάπη της Ελβετίας».

Ο Hisham Maizar, επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ελβετία, δήλωσε ότι η πρόταση για μια θρησκευτική ουδέτερη σημαία είναι αντιπαραγωγική. "Δεν έχουμε κανένα αίτημα να ανατρέψουμε τις αρχαίες παραδόσεις των άλλων χωρών."

Ο Petrusic έφτιαξε και τον ‘Διεθνή Ύμνο της Ελβετίας’ – μία σαχλο-καρτουνίστικη επίθεση σε ότι αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ελβετίας που παρουσιάζει την μετατροπή της Ευρωπαϊκής χώρας σε έναν πολυπολιτισμικό αχταρμά από τη πράσινη νεράιδα του πολυπολιτισμού…

Δείτε το :


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΣΙΣΜΙΚ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με τους τούρκους δημοσιογράφους και επιτέθηκε και πάλι στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Ο τούρκος πρωθυπουργός τις υποθαλάσσιες έρευνες που ξεκίνησαν τις χαρακτήρισε ως «τρέλα».
« Υπάρχει το θέμα της «τρέλας» των υποθαλάσσιων ερευνών που ξεκίνησαν το Ισραήλ και οι ελληνοκύπριοι.Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το σαμποτάρισμα των συνομιλιών της Βόρειας Κύπρου και με τη Νότια Κύπρο. Επίσης είναι ένα βήμα σαμποταρίσματος της συνόδου συνεργασίας με την Ελλάδα.» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι και οι τουρκοκύριοι έχουν δικαιώματα στον πλούτο της Κύπρου και δήλωσε χαρακτηριστικά « Η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη θα υποστηρίξει αυτά τα δικαιώματα. Με μια συμφωνία που θα κάνουμε σύντομα μεταξύ μας ακόμα κι απόψε ή αύριο κι εμείς θα ξεκινήσουμε έρευνες. Αυτή τη στιγμή ήδη στην περιοχή κυκλοφορούν φρεγάτες μας. Ηδη γίνονται ετοιμασίες για να ξεκινήσουν οι έρευνες και το σκάφος «σεισμικών ερευνών»(sismik) θα σταλεί στην περιοχή.

Μανώλης Κωστίδης για το onalert

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΠΕ... "ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ"

Στο κενό οι τουρκικές απειλές

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah αναφέρεται στην προετοιμασία των τουρκικών αρχών σχετικά με το ενδεχόμενο της εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και στην αξιολόγηση του ρίσκου του πολέμου σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Sabah αναφέρει ότι σε συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα υπό το συντονισμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών διαπιστώθηκε ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις περιοχές, όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες η Κυπριακή Δημοκρατία, ξεπερνούν τα 15 τρισ. κυβικά μέτρα, πράγμα που χρηματικά μεταφράζεται στο ποσό των 7 τρισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Sabah, η έλλειψη επαρκών μελετών στο θέμα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ήταν κάτι που διατυπώθηκε ως αυτοκριτική στην κορυφή του κράτους και ότι η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης έγινε εκ μέρους του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, το οποίο κάλεσε το 2010 ακαδημαϊκούς στο επιτελείο, για να απευθύνει το ερώτημα αν τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αξίζουν να ληφθεί υπόψη το ρίσκο πολέμου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απάντηση των ακαδημαϊκών ήταν θετική, με αποτέλεσμα το επιτελείο να αρχίζει να συντάσσει λεπτομερείς εκθέσεις.

Ενδιαφέρον των ΗΠΑ
«Οι ΗΠΑ ρώτησαν στη Διεύθυνση Θαλάσσιων Ζητημάτων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αν η Τουρκία προτίθεται να επέμβει, αλλά δεν αρκέστηκαν από την αρνητική απάντηση που έλαβαν και απηύθυναν το ίδιο ερώτημα και σε άλλες διευθύνσεις του τουρκικού κράτους».
Σύμφωνα με τη Sabah, στα σχετικά επίσημα σημειώματα της Άγκυρας σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρονται τα εξής:
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε άμεση επαφή με την Ελλάδα. Ακολουθεί μία πολιτική που θα φυλακίσει στον κόλπο της Αττάλειας την Τουρκία η οποία διαθέτει τις μεγαλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οδεύουμε προς ένα σημείο καμπής»
Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται επίσης ότι έτσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι εκτάσεις 71.000 και 33.000 τετραγωνικών που υπολείπονται από τη συνολική έκταση των 145.000 τετραγωνικών μοιράστηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης.
Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτή έκτασης 145.000 τετραγωνικών, αυτό σημαίνει τι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σε αυτές.
Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται ότι σε περίπτωση που δεν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της δήθεν ΑΟΖ της ελληνοκυπριακής πλευράς που έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, τότε πολύ σύντομα, προς τα τέλη του 2011, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να καταβάλλει διεθνή προσπάθεια με σκοπό να αποκτήσει το δικαίωμα γεώτρησης και στα υπόλοιπα οικόπεδα. Συνεπώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οδεύουμε ολοταχώς προς ένα σημείο καμπής όπου θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ

Διαθρησκειακές εκδηλώσεις για την "ειρήνη" και την "παγκόσμια ενότητα", στο Μόναχο

«Από τις 11-13 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας η 11η Συνάντηση Ειρήνης, η οποία διοργανώνεται από την οργάνωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Sant’ Egidio και την Εκκλησία του τόπου όπου διοργανώνεται η Συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι προ τριετίας η Συνάντηση αυτή συνδιοργανώθηκε από την Εκκλησία Κύπρου και τον ανωτέρω Οργανισμό. Όπως και στις προηγούμενες παρόμοιες Συναντήσεις, έτσι και στην παρούσα έλαβαν μέρος εκπρόσωποι Εκκλησιών και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών ανά τον κόσμο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση τριακοσίων και πλέον εκκλησιαστικών και θρησκευτικών εκπροσώπων, πολιτικών, ακαδημαϊκών δασκάλων, διπλωματών και εκλεκτών μελών διαφόρων κοινωνικών φορέων πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Βαυαρίας από 11-13 Σεπτεμβρίου 2011.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, ένα διεθνές κίνημα με ιστορία άνω των σαράντα χρόνων, το οποίο εδρεύει στη Ρώμη και επιδίδεται σταθερά στον αγώνα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την επικράτηση της ειρήνης σε περιοχές του κόσμου, όπου το μίσος και οι πόλεμοι οδηγούν τους συνανθρώπους μας στην εξαθλίωση. Παρόμοιες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μια φορά το χρόνο από το έτος 1986 και μετά, όταν ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ συγκάλεσε στην Ασσίζη παγκόσμια συνάντηση ηγετών προκειμένου να προσευχηθούν για την ειρήνη και διατύπωσε το σύνθημα «ας συνεχίσουμε να διαδίδουμε το μήνυμα της ειρήνης και να βιώνουμε το πνεύμα της Ασσίζης». Από τις συναντήσεις αυτές που προηγήθηκαν αξίζει να αναφέρουμε ιδιαίτερα εκείνη που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα το 1995, εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το 1998, με πρόσκληση του τότε Πατριάρχη Ρουμανίας Ιουστίνου και εκείνη του έτους 2008 στην Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄. Προσκεκλημένος στη συνάντηση του Μονάχου, φέτος, ήταν και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαας κ. Αθανάσιος, διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος, μαζί με άλλους αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, συμμετέσχε σε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος.

Η συνάντηση του Μονάχου ήταν ουσιαστικά ένα συνέδριο με γενικό θέμα: «Προορισμένοι να ζήσουμε μαζί». Κατά τις τρεις ημέρες του συνεδρίου, σε διάφορους δημόσιους χώρους και κτίρια της Βαυαρικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκαν σαράντα τρία φόρα και συζητήσεις καθ’ ομάδας πάνω σε ποικίλα θέματα που είχαν να κάνουν είτε με την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική κατάσταση στον κόσμο μας είτε με τις νέες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, των εκπαιδευτικών αλλαγών και της εξέλιξης του κώδικα επικοινωνίας. Στο συνέδριο έγινε ιδιαίτερη μνεία των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, επειδή συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τότε. Οι σύνεδροι από κοινού θέλησαν να φωνάξουν «Όχι» στην τρομοκρατία και να εκφράσουν την αισιοδοξία τους ότι η ειρήνη είναι δυνατόν τελικά να επικρατήσει, παρά τις τόσες δυσκολίες και αντιξοότητες.

Το συνέδριο άνοιξε επίσημα στην κεντρική πλατεία του Μονάχου Marstallplaz, κάτω από έντονα καυτό ήλιο, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδίας κ. Κρίστιαν Βουλφ, τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης να προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη ως θλιβερή ανάμνηση του κτυπήματος της τρομοκρατίας πριν από δέκα χρόνια και την μουσική υπόκρουση της ορχήστρας, που διηύθυνε νεαρά ομογενής της Γερμανίας, να φορτίζει συναισθηματικά την ατμόσφαιρα, ενώ καπνός από λιβάνι ανέβαινε στον ουρανό προς τιμήν των θυμάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Μονάχου Καρδινάλιος Ράϊνχαρτ Μαρξ, γενναιόδωρος οικοδεσπότης του συνεδρίου, συγγραφέας βιβλίου με τίτλο όμοιο με το διάσημο βιβλίο του ομώνυμού του Γερμανού φιλοσόφου, «Το Κεφάλαιο», αλλά με τον διακριτικό υπότιτλο: «Μια χριστιανική κριτική στη λογική της αγοράς», μίλησε πρώτος και υπογράμμισε ότι «ως εκπρόσωποι των θρησκειών θέλουμε να αντιταχθούμε αποφασιστικά σε κάθε τύπο βίας, κυρίως εκείνης που καταχράται το όνομα του Θεού». Την σκέψη αυτή επανέλαβε στην ομιλία του ο Γερμανός Πρόεδρος κ. Βουλφ λέγοντας ότι «καμία θρησκεία δεν νομιμοποιείται να προωθεί το κήρυγμα του θανάτου».

Ο πάπας Βενέδικτος 16ος σε μήνυμά του έγραψε ότι «αν οι θρησκείες αποτύχουν να φέρουν τον άνθρωπο σε συνάντηση με τον Θεό, αν κατεβάσουν τον Θεό στο δικό τους επίπεδο αντί να μας ανεβάσουν προς Αυτόν, τότε η ειρήνη διαλύεται». Με αυτοκριτική διάθεση πρόσθεσε ότι «ακόμα και στον χριστιανισμό σημειώθηκαν πρακτικές παραμορφώσεις της εικόνας του Θεού» και θύμισε ότι «η ειρήνη δεν μπορεί μόνο να γίνεται (π.χ. με την υπογραφή μιας συνθήκης), αλλά δίδεται, δωρίζεται..., γι αυτό είναι αναγκαία η κοινή μαρτυρία όλων εκείνων που αναζητούν τον Θεό με καθαρή καρδιά».

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο εξηντάχρονος κ. Ανδρέας Ρικκάρντι, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και ιδρυτής της Κοινότητας του Αγίου Αιγίδίου, με κάποιο προφητικό τόνο, διερωτήθηκε μήπως χάσαμε δέκα χρόνια από το 2001 εστιάζοντας την προσοχή μας σε ένα αόρατο εχθρό, ενδίδοντας στους πειρασμούς της «σύγκρουσης των πολιτισμών», σε «μια ερμηνεία της ιστορίας ως διαρκούς σύγκρουσης μεταξύ Ισλάμ και Δύσης». «Και με ποια αποτελέσματα;», συνέχισε. «130.000 νεκροί πολίτες σε Αφγανιστάν, Ιράκ και Πακιστάν πλάι σε πάμπολλους νεκρούς στρατιώτες, ενώ ο αριθμός των φτωχών, των μεταναστών και των προσφύγων αυξήθηκε. Δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα που έκρυψε για λίγο η έμμονη ιδέα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας με φόντο την οικονομική κρίση και τις γκρίζες ζώνες, όπου επικρατεί η κουλτούρα της βίας, καρποί της φτώχειας, της μαφίας και της τρομοκρατίας». Συνεχίζοντας ο κ. Ρικκάρντι είπε ότι «το χρέος μας δεν είναι μόνο να προστατευθούμε από τη βία, αλλά, ταυτόχρονα, να δώσουμε νέες απαντήσεις για χάρη της ειρήνης με σκοπό να ζήσουμε μαζί σε μια παγκόσμια κοινωνία ενότητας. Μια δεκαετία χάθηκε χωρίς να αναζητήσουμε τις αναγκαίες απαντήσεις, ίσως γιατί εξοικειωθήκαμε πολύ με τα σενάρια του πολέμου και την ρητορική της αντιπαράθεσης».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας ο προτεστάντης πάστορας πατέρας απεβίωσε στις αρχές του μηνός, το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Σεπτεμβρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, είπε μεταξύ άλλων: «η Ευρώπη, μετά το 1989, μπόρεσε να αποδείξει ότι η ελπίδα και η ειρήνη ήταν εφικτές. Αν αυτό κατέστη δυνατόν σε αυτό το σπίτι όλων μας που κτίσθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις Εκκλησίες που συνέβαλαν στην τόνωση των κοινών αξιών που μας ενώνουν». Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε για πολλοστή φορά τη λύπη της, διότι στη Συνθήκη της Λισσαβόνας δεν έγινε σαφής αναφορά στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, εξηγώντας τη θέση της με μια φράση του συμπατριώτη της πάπα Βενέδικτου 16ου: «χωρίς θρησκεία κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε το πραγματικό νόημα της ζωής μας». Σε άλλη παράγραφο της ομιλίας της η κ. Μέρκελ ζήτησε την προσευχή όλων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που βιώνει σήμερα η γηραιά ήπειρος υπογραμμίζοντας ότι «χρησιμοποιούμε τεχνικούς όρους για να αναλύσουμε την κρίση χρέους σε αυτή ή εκείνη την χώρα. Εκείνο όμως που χρειάζεται να κάνουμε σαφέστερα είναι να εξηγήσουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να φορτώνουμε βάρη στις πλάτες των επομένων γενεών της Ευρώπης. Και ζητώ από σας, τους εκπροσώπους των θρησκειών, να βοηθήσετε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περνώντας σε αυτές το μήνυμα αυτό». Καταλήγοντας η επί κεφαλής της Γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι χρειάζεται μια αλλαγή νοοτροπίας στους λαούς, για να μπορέσει η Ευρώπη, μια ήπειρος με πολλές δυνατότητες να διαμορφώσει υγιείς συνθήκες ευημερίας, να συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε να προαχθεί η αξιοπρέπεια και η ελευθερία του ανθρώπου από την Β. Αφρική μέχρι την Μέση Ανατολή και πάρα πέρα». Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι «η ειρήνη είναι μητέρα της ανάπτυξης. Ας αφιερωθούμε με κουράγιο στην υπόθεση της ειρήνης».

Το τελευταίο πάνελ του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σε μια δικαιολογημένα κατάμεστη αίθουσα. Δυο ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών, ο Ιταλός Τζούλιο Τρεμόντι και ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, με συμμετοχή του Ιταλού τραπεζίτη Κορράντο Πάσσερα και συντονιστή συζήτησης τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου Καθηγητή κ. Μάρκο Ιμπαλιάτσο αναφέρθηκαν στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Ο κ. Τρεμόντι, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της αλλοτινής κατοικίας των βασιλέων της Βαυαρίας, όπου διεξήχθη η συζήτηση, είπε σε ύφος που θύμιζε Σαβοναρόλα: «Ο πλούτος στο τέλος θα καταβροχθίσει τον εαυτό του. Χρειάζονται ηθικοί κανόνες. Είναι ανάγκη να εκδιωχθούν οι σπεκουλαδόροι από το ναό». Δεν είναι δυνατόν να μη θυμηθεί κανείς ότι μια μέρα αργότερα αποκαλύφθηκε νέο τραπεζικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή σπεκουλαδόρο, στέλεχος της ελβετικής Τράπεζας UBC, «υπεράνω πάσης υποψίας», ο οποίος «κατάφερε» να εξανεμίσει δυο δισεκατομμύρια δολάρια με ανεύθυνη και ανεξέλεγκτη δραστηριότητα που ανέπτυξε στη διάρκεια των δυο τελευταίων ετών. Στην ομιλία του ο κ. Τρεμόντι, αναφερόμενος στην πίεση που υφίστανται οι λαοί της Ευρώπης και την απειλή κοινωνικών αναταραχών είπε ότι «ασφαλώς η πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας, πέρα από την οικονομική κρίση, είναι υψηλού κινδύνου». Στη συνέχεια, κατά την συνήθειά του, στράφηκε κατά των τραπεζιτών, δίνοντας ευγενώς το πλεονέκτημα της εξαίρεσης στον παραπλεύρως αμήχανα καθήμενο τραπεζίτη κ. Πάσσερα: «Οι κυβερνήσεις έκαναν το τραγικό λάθος να εμπιστευθούν την σύνταξη των κανόνων στους τραπεζίτες...υπήρξε καθαρή τρέλα να εμπιστευθούμε ένα έργο που ανήκει καθαρά στους πολιτικούς σε απρόβλεπτες οργανώσεις τραπεζιτών». Ο Γερμανός Σόϊμπλε διετύπωσε τον απόηχο των απόψεων του Ιταλού συναδέλφου του λέγοντας ότι «σημειώθηκε μια υπερβολή φιλελευθερισμού. Χωρίς κανόνες οι αγορές είναι καταδικασμένες να αυτοκαταστραφούν». Ο τραπεζίτης κ. Πάσσερα συμφώνησε λέγοντας ότι «είναι ανάγκη η οικονομία να ξαναμπεί στη θέση της ισορροπημένα. Χρειαζόμαστε νέα μέθοδο οικονομικής ανάλυσης, που δεν θα είναι ούτε μοναδική ούτε προνομιακή. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο αυτό, γιατί καλλιεργήσαμε μια συγκεκριμένη κουλτούρα της αγοράς επί είκοσι χρόνια και όποιος τολμούσε να της αντισταθεί εξωπεταγόταν ως αιρετικός». Όλοι όσοι μίλησαν στο τελευταίο αυτό πάνελ συμφώνησαν ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα.

Το συνέδριο έκλεισε στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία του Μονάχου Marienplaz, όπου διαβάστηκε το επίσημο Κάλεσμα Ειρήνης. Στο κείμενο αυτό μεταξύ άλλων τονίσθηκε ότι βυθισμένος σε μια σοβαρή οικονομική κρίση «ο κόσμος φαίνεται να έχει χάσει την αίσθηση των ορίων του, χρειάζεται μια μεταστροφή. Η παγκοσμιοποίηση μπορεί να είναι ένα σπουδαίο εργαλείο, αλλά χρειάζεται να βρει μια ψυχή. Αυτή την ψυχή καλούνται να μην πάψουν να αναζητούν οι οπαδοί του διαλόγου».

Τέλος, σημειώνεται εδώ ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαας κ. Αθανάσιος συντόνισε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Βαυαρικής Ακαδημίας των Επιστημών με θέμα «Οι πιστοί, φίλοι των πτωχών», με πυκνό ακροατήριο. Μεταξύ των Ορθοδόξων αρχιερέων που έλαβαν μέρος στο συνέδριο ήταν και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μινσκ κ. Φιλάρετος (Πατριαρχείο Μόσχας), ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος (Εκκλησία της Κύπρου) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κρούγας κ. Αντώνιος (Εκκλησία της Αλβανίας).

Το 2012 το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Σεράγεβο, είκοσι χρόνια από την έναρξη της τετράχρονης πολιορκίας της πόλεως από τον σερβικό στρατό. Σήμερα η μαρτυρική πόλη έχει γυρίσει σελίδα και καλλιεργεί το πνεύμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων που κατοικούν σε αυτήν. Την αναγγελία του τόπου της προσεχούς συνάντησης έκαναν συγκινημένοι και από κοινού ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος της σημερινής πρωτεύουσας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και ο Μέγας Μουφτής.»

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Νταχάου:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

"ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ": ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ!

"Η Τουρκία θα μας επιτεθεί, γιατί στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει Κυβέρνηση"!


Ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, προλέγει τα επερχόμενα γεγονότα με ανατριχιαστική ακρίβεια: Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους Εβραίους που με τη συμπεριφορά τους θα "ερεθίσουν" τους Τούρκους, με αποτέλεσμα εκείνοι να επιτεθούν σ'εκείνους και στην Ελλάδα!

Η χώρα μας, όπως τονίζει ο διορατικός μοναχός, θα δεχθεί τουρκική επίθεση γιατί δεν θα έχει Κυβέρνηση! Αμέσως μετά, θα επέμβουν οι Ρώσοι, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο των Στενών. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή στην οποία θα έχει ενεργό ρόλο και το Βατικανό, που θα εξαφανιστεί κατόπιν από τον χάρτη.

Σε όσους ακούγονται περίεργα τα όσα λέει ο Γέροντας, κάνουμε την εξής ερώτηση: Θα φανταζόταν κανείς μέχρι πρόσφατα, πως οι άλλοτε στενότατοι σύμμαχοι Τουρκία και Ισραήλ θα βρίσκονταν σε (σχεδόν) εμπόλεμη κατάσταση; Προφανώς όχι!

Κι όμως, ο π. Ιωσήφ τα προέβλεψε χρόνια πριν!

Την ευχή του να έχουμε.


(Πληροφορίες για το βίντεο πήραμε από το σχετικό άρθρο στο "Ρωμαίικο Οδοιπορικό").

ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και με τον Εθνικό ΜΑΣ Ύμνο έγιναν δεκτοί οι βάτραχοι του Λιμενικού ΜΑΣ, αμέσως μόλις βγήκαν απο την πόρτα του Ναυτοδικείου Πειραιά σήμερα το μεσημέρι. Οι Έλληνες δεν άφησαν τους άφησαν μόνους τους, απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο Στρατός ΜΑΣ απο το συνονθύλευμα της... προόδου! Και πάλι στις 16 Δεκεμβρίου -ημέρα συνέχισης της δίκης λόγω της σημερινής αναβολής- θα βρίσκονται στο πλευρό των βατράχων του Λιμενικού. Άλλαξαν οι εποχές που οι προοδευτικάριοι έπαιζαν μονότερμα. Ας το πάρουν χαμπάρι!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


ΠΗΓΗ

Σενάριο τουρκικής εισβολής στο Βόρειο Ιράκ



Ναυτεμπορική, 19/09/2011

Με διχοτόμηση της Κύπρου απειλεί η Άγκυρα


Ώρα μηδέν αύριο για την έναρξη των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, με την τουρκική απειλή για θερμή αντίδραση να παραμένει ενεργή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στο CNN Turk επανέλαβε την προειδοποίηση ότι, αν η κυπριακή κυβέρνηση ξεκινήσει τις γεωτρήσεις, η Αγκυρα θα προχωρήσει σε οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με τα Κατεχόμενα και σε τερματισμό των συνομιλιών για το Κυπριακό, με οριστική διχοτόμηση της νήσου.

«Αν οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να πουν πως αυτή είναι δική τους περιοχή και να κάνουν ό,τι θέλουν, τότε και η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” θα έχει τη δική της περιοχή και αυτό σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε στη λογική των δύο κρατών. Θα υπογράψουμε κι εμείς τη συμφωνία καθορισμού υφαλοκρηπίδας με την “ΤΔΒΚ”», τόνισε ο Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι η Αγκυρα έχει ευρύτερο σχέδιο δράσης και με άλλες πτυχές, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξαπέλυσε νέες απειλές και κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η Αγκυρα θα «υπερασπιστεί» την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στην περιοχή, απέναντι σε οποιοδήποτε περιορισμό της ναυσιπλοΐας επηρεάζει αρνητικά τα εθνικά μας συμφέροντα, εμείς δίνουμε το εξής μήνυμα: “Εσύ να κοιτάς τα δικά σου χωρικά ύδατα, πέραν των ορίων αυτών δεν μπορείς να παρέμβεις μονομερώς”. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Την ίδια ώρα και ο τουρκικός Τύπος ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. «Πόλεμος αερίου» στη Μεσόγειο είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Τürkiye». H εφημερίδα γράφει ότι «παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, οι Ελληνοκύπριοι ξεκινούν τις έρευνες» και αποκαλύπτει ότι δύο φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν νότια της Πάφου, καθώς και ότι ελικόπτερα του τουρκικού στρατού ήδη πετούν κοντά στην Κύπρο και παρακολουθούν τις κινήσεις στην περιοχή.

«Η ένταση της Αφροδίτης» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Vatan», η οποία
αναφέρει, και αυτή, ότι ο τουρκικός στόλος βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής και ότι «δυο τουρκικές φρεγάτες ήδη έχουν σπεύσει στην περιοχή ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο και παρατηρούν τις εξελίξεις καθώς έχει ανακοινωθεί πως οι έρευνες ξεκινούν αύριο».

Η «Μilliyet» έχει ως τίτλο «Τα F-16 παρακολουθούν» και υπογραμμίζει ότι δυο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στην πλατφόρμα που θα κάνει τις υποθαλάσσιες έρευνες, προβαίνοντας σε επίδειξη δύναμης. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι Ελληνοκύπριοι θα καταγγείλουν την πτήση αυτή στον ΟΗΕ.

Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να επισπεύσει τις γεωτρήσεις, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις αρχές Οκτωβρίου, ακριβώς προκειμένου να μειώσει τα περιθώρια άσκησης πιέσεων για αναστολή των ερευνών ή και εκδήλωσης ενδεχόμενου επεισοδίου στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Ηδη ο ΟΗΕ προέβη σε μια κίνηση η οποία δημιουργεί ερωτηματικά. Κάλεσε «και τις δύο πλευρές» σε αυτοσυγκράτηση.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι φυσικοί πόροι, αν ανακαλυφθούν, θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων -Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων- στο πλαίσιο μιας ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου», δήλωσε η Λίζα Μπουτενχάιμ, ειδική εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, η οποία ζήτησε «από όλους τους εμπλεκομένους να λύσουν το θέμα με ειρηνικό τρόπο».

Η αναφορά ότι τα οφέλη από τους φυσικούς πόρους θα αφορούν και τις δύο κοινότητες, σε μια επανενωμένη Κύπρο, είναι αυτό το οποίο λέει και ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Η τήρηση ίσων αποστάσεων όμως μεταξύ θύματος και θύτη, από αυτόν ο οποίος ασκεί νόμιμο δικαίωμα που απορρέει από τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και από εκείνον ο οποίος απειλεί με στρατιωτική βία, υπονομεύει το κύρος του ίδιου του Οργανισμού.

Η κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να διατηρήσει τη δυναμική και να μην αφήσει περιθώρια πιέσεων, σχεδιάζει να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε νέο γύρο αδειοδοτήσεων για τρία ακόμη θαλάσσια οικόπεδα, στοχεύοντας έτσι στην εμπλοκή στις έρευνες εταιριών και άλλων χωρών, ρωσικών και ευρωπαϊκών, ώστε να ενισχύσει τη διπλωματική «ασπίδα» έναντι της Τουρκίας.

Σε περίπτωση που η Αγκυρα προχωρήσει όντως σε οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος, Αθήνα και Λευκωσία ετοιμάζονται να θέσουν θέμα στον ΟΗΕ και την Ε.Ε. ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις. Το ζήτημα των τουρκικών απειλών επρόκειτο να τεθεί και χθες το βράδυ στη συνάντηση του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη με το γ.γ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Στη Νέα Υόρκη βρίσκονται ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου. Ο κ. Χριστόφιας έχει συνάντηση απόψε με τον Μπαν Κι Μουν, στον οποίο θα αναλύσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές απειλές.

Ελεύθερος Τύπος

πηγή