Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πως στόχευαν μόνο σε επεισόδια για εντυπωσιασμό

Είδατε πουθενά πέτρες;
είδατε πουθενά καμία χτυπημένη κοπέλα;



βίντεο απο anypotaxtosEllhnas

Αλαβάνος ... γιαούρτι ...


περισσότερες πληροφορίες για το γιαούρτι εδώ

φώτο απο Χ.Σ (facebook profile)

Tα χωρικά ύδατα-"χτένα" και ο ΕΕΧ στην ατζέντα των μυστικών διαπραγματεύσεων Γ.Παπανδρέου-Τ.Ερντογάν

Το ερώτημα του τι σκοπεύει να παραχωρήσει από τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ο Γιώργος Παπανδρέου στις μυστικές διαπργαματεύσεις που έχει ξεκινήσει για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας προς την κατεύθυνση που αυτός θεωρεί ως "λύση" των ελληνοτουρκικών διαφορών, πλανάται από σήμερα μετά τις αποκαλύψεις των ΝΕΩΝ για τις μυστικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει ότι είχαν ξεκινήσει συνομιλίες για χωρικά ύδατα - "χτένα" τα οποία θα επανακαθόριζαν και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στο Αιγαίο.

Δηλαδή σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί ότι "ασφυκτιά" τα χωρικά της ύδατα θα επεκτείνονταν "οδοντοτά" ανάμεσα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε άλλα σημεία που δεν ενοχλείται η Τουρκία θα επεκτείνονταν τα ελληνικά χωρικά ύδατα πέραν των 6 ν.μ. Στην συνέχει θα συνέπιπτε ο ΕΕΧ με τα χωρικά ύδατα. Αυτό σημαίνει βέβαια καθαρό διαμοιρασμό του Αιγαίου και απόκτηση από την Τουρκία του πολυπόθητου "ζωτικού χώρου" που επιδιώκει να αποκτήσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας Παπανδρέου-Ερντογάν ακι των επιτροπών διαπραγμάτευσης. Το θέμα είνια κατά πόσον ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορέσει να το περάσει αυτό.

Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα διαμορφωθεί ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνικό και΄είναι άκρως αμφίβολο πως θα πειθαρχήσει σε τέτοιες ενέργειες με έντονο το στοιχείο του ερδοτισμού, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως η φιλοτουρκική εφημερίδα "Ζαμάν" γράφει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα "υπάρξει σοβαρή εξέλιξη στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και των χωρικών υδάτων".

Oλοκληρώνεται στο μεταξύ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης η Διεθνής Διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές. με την παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Η υποδοχή του ήταν βέβαια θερμή από τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό του Αιγαίου και τις μυστικές διαπαραγματεύσεις που έφερε χθες στην δημοσιότητα η εφημερίδαΤΑ ΝΕΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

http://static.news247.gr/newspapers/Afternoon/eleftheri_ora/article593498.ece/BINARY/w600/0034.jpg

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΕΑΚΟ

Νομίζω πως πρέπει τα blogs να πάρουμε μια πρωτοβουλία ώστε το θέμα να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για να ανακοπεί το κακό τώρα στην ρίζα του.

Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να συντονιστούμε για κάτι οργανωμένο...

Το παρόν blog σε πρώτη φάση θα αναζητήσει τον ίδιο τον αστυνομικό ώστε σε πρώτη φάση να τον βοηθήσουμε οικονομικά και κατόπιν να διαμαρτυρηθούμε για την φασιστική ενέργεια της απόταξής του.

http://elora.gr/portal/images/stories/2010_10/ELAS%20666.jpg

Η ΕΛ.ΑΣ. και το 666

Πηγή : http://elora.gr

Πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξήγγειλε η Τουρκία - Αναμένεται ελληνική αντίδραση (ανανέωση)

Η Τουρκία "τραβάει το σχοινί" στην Ανατολική Μεσόγειο και εξήγγειλε σήμερα την απόφασή της να προχωρήσει σε πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ και εν συνεχεία εκμετάλλευσή των κοιτασμάτων που θα βρει. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Taner Yildiz "Η Τουρκία θα ξεκινήσει την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο και μέσα στην αποκλειστική ζώνη της νήσου και εν συνεχεία αν μπορεί να εφοδιάζει αυτή με πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον ελληνοκυπριακό τομέα"!

Ο Τούρκος υπουργός δεν χρειάστηκε καν να προσδιορίσει γεωγραφικά την περιοχή στην οποία αναφερόταν, αλλά είπε γενικά "γύρω από την Κύπρο" ως να αναφερόταν σε τουρκικό έδαφος! Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού μπορεί να έχουν και ως στόχο την αποτροπή της εμπλοκής της μεγαλύτερης ισραηλινής εταιρείας φυσικού αερίου της Delek Group Ltd, στην αξιοποίηση των κυπριακών ενεργειακών κοιτασμάτων αφού η ισραηλινή εταιρεία δείχνει να ενδιαφέρεται για συνεργασία με την εταιρεία Noble Energy που ήδη έχει αναλάβει την εκμετάλλευση μίας περιοχής στα νοτιοανατολικά του νησιού εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη σε προγράμματα αξιοποίησης κοιτασμάτων στην ΑΟΖ του Ισραήλ στην ίδια θαλάσσια περιοχή νοτιότερα της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα οι δύο εταιρείες πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν την εκμετάλλευση του πολλά υποσχόμενου κοιτάσματος Leviathan.

Η κοινοπραξία της εταιρείας Noble Energy των ισραηλινών εταιρειών Delek Drilling (θυγατρική της Delek Group Ltd), Avner Oil Exploration (θυγατρική της Delek Group Ltd) και Ratio Oil Exploration, έχει ξεκινήσει ήδη τις γεωτρήσεις στην θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται το κοίτασμα Leviathan σε βάθος θαλάσσης 1,6 χλμ και συνολικό βάθος γεώτρησης 7,2 χλμ.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία υπολογίζεται ότι το κοίτασμα περιέχει 453 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου με την πιθανότητα επιτυχίας να φτάνει το 50%, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το φυσικό αέριο του κοιτάσματος αυτού πρόκειται να αξιοποιηθεί μόνο για εξαγωγές.

Πέρα από όλα αυτά η απόφαση της Άγκυρας "να τραβήξει το σχοινί" στην παρούσα φάση, μόνο τυχαία δεν είναι. Θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη να υπερασπιστεί την Κύπρο και φυσικά η Κύπρος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην Τουρκία. Μόνο που μπορεί να έχει εκπλήξεις από την πλευρά του Ισραήλ ή και της Γαλλίας...

Στο μεταξύ όπως γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν" "Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη "διπλωματικές πηγές".

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απόπειρα εσχάτης προδοσίας στο Αιγαίο αποκαλύπτεται από ΤΑ ΝΕΑ - Κυριαρχία υπό διαπραγμάτευση!

Την ύπαρξη μυστικού ελληνοτουρκικού διαλόγου για τον επιχειρησιακό διαμοιρασμό στο Αιγαίο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με την δημοσιοποίηση του περιεχομένου ενός τηλεγραφήματος όπου εμφανίζεται η ελληνική πλευρά να παραιτείται από τις αναχαιτίσεις "μακριά από τις ελληνικές ακτές" και "να αποφεύγει να εμπλέκεται σε αερομαχίες όταν τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων". Πρόκεται για την πρώτη επιβεβαίωση αυτού που πρώτο είχε γράψει το defencenet.gr, ότι τα ελληνικά μαχητικά πλέον - και σίγουρα κατόπιν εντολών - δεν εμπλέκονται σε αερομαχία με τους εισβολείς!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομλίες διακόπηκαν ότι η Άγκυρα έβγαλε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο τα ερευνητικά σκάφη "Τσεσμέ" και "Πϊρι Ρέϊς" και προχώρησε σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο Γιλμάζ-Παπούλια και αυτό της Βέρνης του 1976. Η όλη διαπραγμάτευση προήλθε από πρόταση της Τουρκίας που αποδέχθηκε η Αθήνα και αφορά τις δέσμη προτάσεων και μέτρων που έχει υποβάλει η Αγκυρα στην Αθήνα για τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο τόσο το 2006 όσο και το 2009 αλλά είχαν απορριφθεί από την τότε κυβέρνηση. αυτή την φροά η κυβέρνηση Παπανδρέου δέχθηκε να τις συζητήσει μέχρι που διαπιστώθηκε ότι η Άγκυρα απλώς κέρδιζε χρόνο να για προωθήσει τις γενικότερες επιδιώξεις της.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσηµη επίσκεψή του στην Αθήνα τον Μάιο πρότεινε στον Γιώργο Παπανδρέου να υπάρξει "παράλληλος δίαυλος διαλόγου για τη µείωση της έντασης και του κινδύνου πρόκλησης ατυχηµάτων στο Αιγαίο" - ουσιαστικά συζήτησης για την εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο! Η πρόταση έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά και όπως προκύπτει από το σχετικό απόρρητο τηλεγράφηµα του ΥΠΕΞ στις 18 Ιουνίου, έναν µήνα µετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο γενικός γραµµατέας του ΥΠΕΞ Ι. Αλέξιος Ζέππος και ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ και επικεφαλής των διερευνητών επαφών από την τουρκική πλευρά Φεριντούν Σινιρλίογλου, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη µε ατζέντα τα αεροναυτιλιακά θέµατα στο Αιγαίο.

Η τουρκική πλευρά ζήτησε αντικείµενο των συζητήσεων να αποτελέσει η δέσµη µέτρων που είχε προτείνει τον Αύγουστο του 2009, ο «κώδικας συµπεριφοράς» που είχε προτείνει το 2006, καθώς και µέτρα πτητικής συµπεριφοράς που είχε αντιπροτείνει η ελληνική πλευρά το 2006 και για τα οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση. Σε αυτά προστέθηκαν οι δύο προτάσεις που απηύθυνε δηµοσίως στην Αθήνα ο τούρκος Πρωθυπουργός και αφορούν στις άοπλες πτήσεις πάνω από το Αιγαίο και στην ανταλλαγή «daily flight schedules» (ηµερησίων σχεδίων πτήσης). Μάλιστα ο Φ. Σινιρλίογλου διευκρίνισε ότι στόχος πρέπει να είναι να βρεθούν πρακτικοί τρόποι να µειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και όχι να αντιµετωπισθεί η ουσία των προβληµάτων.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σύµφωνα µε το τηλεγράφηµα, «to turn the basketball into a volleyball game by putting a saftey net in the middle» («να µετατραπεί ο αγώνας µπάσκετ σε αγώνα βόλεϊ, βάζοντας ένα δίχτυ ασφαλείας στη µέση»). Εµµέσως πλην σαφώς δηλαδή, σηµειώνουν διπλωµατικές πηγές, όποια και να είναι η τελική συµφωνία, να µη θίγει τις πάγιες θέσεις των δύο πλευρών.

Τα τρία βασικά σηµεία της τουρκικής πρότασης είναι τα εξής:

α) να υπάρξει µυστική «συµφωνία κυρίων» για να εφαρµοστεί «κώδικας συµπεριφοράς» πέραν των 10 ναυτικών µιλίων,

β) να αποφευχθούν οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, εφόσον οι ελληνικές αναχαιτίσεις γίνονται µε λιγότερο επιθετικό τρόπο (!) και

γ) να µειωθούν οι τουρκικές παραβιάσεις εντός των 6-10 ναυτικών µιλίων, εφόσον µειωθούν και οι ελληνικές αναχαιτίσεις στον διεθνή εναέριο χώρο µακριά από τις ελληνικές ακτές. Πρότειναν ακόµη να υπάρξει νέα συνάντηση η οποία και έγινε στις 29 Ιουνίου στην Αθήνα– προκειµένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις που έχουν διατυπώσει και οι δύο πλευρές κατά καιρούς και να διαµορφωθεί µια κοινή βάση συζήτησης.

Με το πρόσχηµα ότι τα εν λόγω ζητήµατα πρέπει να αντιµετωπισθούν άµεσα, ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ πρότεινε να προχωρήσουν οι συνοµιλίες ανεξάρτητα από την πορεία των διερευνητικών επαφών και µάλιστα έθεσε ως πρόταση να ολοκληρωθούν στα τέλη του Σεπτεµβρίου. Ωστόσο, οι συνοµιλίες «πάγωσαν», με εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου, γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, πρακτικά γιατί "εκτιµήθηκε ότι οι τουρκικές προτάσεις θίγουν κυριαρχικά δικαιώµατα και επιχειρούν να επιβάλουν καθεστώς συνδιαχείρισης στο Αιγαίο". Ως εκ τούτου, σύµφωνα µε πληροφορίες, τα αεροναυτιλιακά τελούν αυτήν τη στιγµή υπό καθεστώς ιδιότυπης εξαίρεσης από τις διερευνητικές επαφές.

Η παραπάνω αποκάλυψη κάποτε θα αρκούσε για να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους εμπνευστές της επί "εσχάτη προδοσία". Υπό τις σημερινές συνθήκες, μάλλον πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι κάποιοι, στο ΥΠΕΞ ή στο πρωθυπουργικό γραφείο θεώρησαν ότι και ο ενδοτισμός έχει κάποια όρια. Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξύλο στο υπουργείο Οικονομικών

Αψιμαχίες σημειώνονται από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι του ΚΕΠΥΟ μεταξύ των συγκεντρωμένων και των ΜΑΤ.

Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την είσοδο του κτιρίου και την απέκλεισαν, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν σπεύσει στο σημείο.

Μάλιστα, νωρίτερα επικράτησε ένταση, καθώς τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν τους συμβασιούχους από το υπουργείο.

Οι συμβασιούχοι του ΚΕΠΥΟ ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους και την επιστροφή στην εργασία τους των απολυμένων συναδέλφων τους. Βασική τους επιδίωξη είναι να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΚΕΠΥΟ λήγουν στα μέσα Νοεμβρίου.Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι του ΚΕΠΥΟ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα πετρέλαια του Αιγαίου θέλει ο Ερντογάν

Στην «ευαισθησία» (!) των Tουρκικών Eνόπλων Δυνάμεων αποδίδει τις υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ. Αφήνει, δε, να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του έχει προβεί σε «συστάσεις» προς το στρατιωτικό κατεστημένο για το θέμα αυτό, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές που ακολουθούνται. Παράλληλα, προτείνει όλες οι πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών στην περιοχή να τεθούν υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ, προκειμένου, όπως λέει, να μειωθεί η ένταση, αλλά και οι εξοπλιστικές δαπάνες. Καλεί, μάλιστα, σε «αποστρατιωτικοποίηση» της κοινής γνώμης. Οσον αφορά την παρουσία τουρκικών ωκεανογραφικών πλοίων στο Αιγαίο, μιλάει για υποθαλάσσιες έρευνες από πανεπιστημιακό κέντρο, οι οποίες για τον ίδιο δεν συνιστούν πρόκληση.

Για το θέμα του casus belli, επισημαίνει ότι η οριστική διατύπωση στο κείμενο εθνικής ασφάλειας δεν έχει γίνει, αφήνοντας ανοιχτή την τελική έκβαση και τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το τελικό κείμενο. Προσθέτει, βεβαίως, ότι τα βήματα στην κατεύθυνση της ειρήνης θα πρέπει να είναι αμοιβαία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται μονομερής χειρονομία από την Αγκυρα και, όπως λέει, μακριά από τις παγίδες «διαφόρων που θέλουν να πυροδοτήσουν εντάσεις».

Για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, ο κ. Ερντογάν αναφέρεται σε αμοιβαία επωφελή συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας, ενώ δεν βλέπει κανένα λόγο να μην υπάρξει σύντομα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, προσθέτοντας ότι διαφορετικά και οι δύο χώρες θα είναι χαμένες. Γενικότερα, αναφέρεται σε ευρείες δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες με επίκεντρο το Αιγαίο. Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ωστόσο, και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να ανακόψει τη ροή λαθρομεταναστών, εμφανίζεται γενικόλογος και φειδωλός.

Με την απάντησή του σε ερώτημα για ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κ. Νετανιάχου στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν δείχνει ότι το χάσμα στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ παραμένει μεγάλο. Οπως λέει, ενδεχόμενη παρουσία του κ. Νετανιάχου στη διάσκεψη θα είναι αιτία να μην παραστεί ο ίδιος και αναφέρεται στην υπόθεση της ένοπλης επιδρομής εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Τονίζει, επιπλέον, ότι το Ισραήλ είναι στο σημείο να απολέσει έναν πολύ σημαντικό φίλο στον χώρο της Μέσης Ανατολής, την Τουρκία.

Θα πρέπει να «αποστρατιωτικοποιηθεί» η κοινή γνώμη

– Μιλήσατε πρόσφατα για την ανάγκη μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών. Αν και μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας, πολλοί Ελληνες ανησυχούν πολύ όταν βλέπουν τουρκικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από μικρά ελληνικά νησιά ή όταν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο έρχεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Γιατί δεν συγκρατείτε τις ένοπλες δυνάμεις σας από τέτοιες προκλητικές «εκφράσεις», κάτι που θα βοηθούσε πολύ το κλίμα που οικοδομείται μεταξύ των δύο χωρών;

– Οι υπερπτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά πιστεύω ότι δεν είναι τόσο συχνές όπως παλαιότερα. Εχουν γίνει οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις και ειδικά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα που είχαμε στην Τουρκία, νομίζω ότι υπήρξε μια διακοπή των πτήσεων των μαχητικών αεροσκαφών. Εμείς θέλουμε στην πραγματικότητα να μη γίνονται καθόλου πτήσεις πάνω από τα νησιά. Το ΓΕΣ και οι Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας έχουν μια ευαισθησία σε αυτό το θέμα κι εγώ στενοχωριέμαι πολύ για το εξής: Η Ελλάδα κάνει πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών της σε μία πολύ μεγάλη έκταση. Δηλαδή, φτάνουν μέχρι τη δική μας υφαλοκρηπίδα. Εμείς δεν έχουμε τόσο μεγάλες αποστάσεις να διανύουμε. Και εδώ νομίζω ότι χρειάζεται μία αλληλοκατανόηση.

Είμαστε μέλη μιας κοινής συμμαχίας, του ΝΑΤΟ, και νομίζω ότι το κόστος είναι μεγάλο. Θα έλεγα ότι είναι ελαφρύτερο από τη δική μας πλευρά, αλλά και πάλι μας επιβαρύνει – όταν απογειώνεται ένα μαχητικό αεροσκάφος από τη μία πλευρά, οφείλει να απογειωθεί και ένα αεροπλάνο από την άλλη πλευρά.

Πιστεύω ότι τα αεροσκάφη πρέπει πια να έχουν σαν κέντρο το ΝΑΤΟ και να ελέγχονται από εκεί. Μπορούν να γίνονται τέτοιες πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών αλλά να ελέγχονται από το ΝΑΤΟ. Πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία της κοινής μας γνώμης. Θα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθεί η κοινή γνώμη. Να μη βλέπει τα πράγματα από στρατιωτικής πλευράς. Και νομίζω ότι ο φίλος μου ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη.

Θα μπορέσουμε να συνομιλήσουμε και πάλι, δεν ξέρω αν θα έχουμε την ευκαιρία αυτή τη φορά, ίσως να μην είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη. Και πρέπει να σας πω ότι έχουμε κουραστεί, υπάρχει μια κόπωση απ’ όλο αυτό.

Επιπλέον, σκάφη που διενεργούν υποθαλάσσιες έρευνες, τα οποία ανήκουν σε ένα πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο, πιστεύω ότι δεν είναι προκλητικές ενέργειες, είναι επιστημονικές έρευνες. Εάν υπάρχουν πολεμικά σκάφη που παρενοχλούν, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Το πλοίο που έπλεε στο Αιγαίο είχε σκοπούς επιστημονικής έρευνας. Πρέπει να αλληλοενημερωνόμαστε για τις διαδρομές που ακολουθούν τα πολεμικά σκάφη.

Εχουμε επίσης θέματα με όλα τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας.

Μακάρι να μην υπήρχαν αυτά τα θέματα και πιστεύω ότι η αμοιβαία κατανόηση θα μας βοηθήσει να ελαφρύνουμε και το θέμα των στρατιωτικών δαπανών. Θα διανύσουμε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις για να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον.

– Ενα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η παράνομη μετανάστευση. Μεγάλος αριθμός μεταναστών περνάει τα σύνορα της Τουρκίας και έρχεται στην Ελλάδα και αυτό έχει γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Εχουμε την αίσθηση ότι η Τουρκία, που είναι μια καλά οργανωμένη και πειθαρχημένη χώρα, μπορεί να κλείσει τα σύνορά της, αν το θέλει. Και το ερώτημα που θέτουν πολλοί Ελληνες είναι γιατί δεν σταματάτε αυτή την εισροή…

– Η ροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα δεν είναι κάτι ηθελημένο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν φεύγουν από την Τουρκία, η Τουρκία είναι έδαφος απ’ όπου διέρχονται και, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν λαθρέμποροι που διεξάγουν αυτό το εμπόριο. Το θέμα μας απασχολεί κι εμάς. Ανθρωποι της τουρκικής ασφάλειας έχουν ασχοληθεί επί μακρόν και συνεχίζουν να ασχολούνται με την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και ξέρετε ότι υπάρχει το λιμάνι του Ντικιλί όπου προσπαθούμε να διαχειριστούμε το θέμα της επανεισδοχής…

– Υπάρχει η πιθανότητα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο κ. Νετανιάχου να βρίσκεται στην Αθήνα για τη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Πώς σχολιάζετε τις πληροφορίες για ενδεχόμενη συνάντησή σας;

– Εγώ είμαι άνθρωπος που μιλάει ανοιχτά και δεν έχω μυστική ατζέντα. Ποτέ δεν είχα. Θα έρθω στην Αθήνα, προσκεκλημένος στη σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές. Και εκεί, βεβαίως, θα μας φιλοξενήσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου, και ο πρωθυπουργός της Μάλτας. Αν συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, τότε εγώ δεν θα παρίσταμαι. Δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο. Γιατί πριν από λίγο καιρό, στα διεθνή ύδατα, τα πλοία μας δέχτηκαν επιθέσεις από ξηράς και από αέρος, σκάφη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, υπήρξε ένοπλη επίθεση και είχαμε θύματα, 9 νεκρούς. Ενας πρωθυπουργός που είναι περήφανος για μια τέτοια ένοπλη παρέμβαση, είναι ένας πρωθυπουργός με τον οποίο εγώ δεν δέχομαι να συνομιλήσω.

Οπως ξέρετε, η έκθεση του συμβουλίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει καταδικάσει αυτή την αντίδραση του Ισραήλ. Εξάλλου, τα Ηνωμένα Εθνη, το Πακιστάν και άλλες χώρες έχουν θέσει ερωτήματα γι’ αυτό το θέμα, την ισραηλινή αντίδραση στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας. Σχετικά με αυτό το θέμα, νομίζω ότι το Ισραήλ είναι σχεδόν σε σημείο του να απολέσει έναν πολύ σημαντικό φίλο στον χώρο της Μέσης Ανατολής που είναι η Τουρκία. Γι’ αυτό εγώ δεν μπορώ να συνομιλήσω με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και με τους συνεργάτες του. Νομίζω ότι πρέπει να πληρώσουν τη θρασύτητα η οποία χαρακτηρίζει την πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Καλώ όλους τους ηγέτες να μη μείνουν άφωνοι ενώπιον αυτής της συμπεριφοράς. Εχω συζητήσει το θέμα με τον κ. Παπανδρέου και τον έχω ευχαριστήσει για τη δική του αντίδραση. Βεβαίως, οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι θέματα που δεν με αφορούν και δεν έχω λόγο να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα.

Αμοιβαία βήματα ειρήνης και όχι casus belli

– Η κυβέρνησή σας επανεξετάζει το δόγμα της εθνικής ασφάλειας. Υπήρχαν μερικές πληροφορίες σχετικά με το casus belli και το ενδεχόμενο άρσης του. Είναι κάτι το οποίο θα μπορούσατε να προωθήσετε στο Κοινοβούλιό σας. Θα περιμένατε κάτι σε αντάλλαγμα από την Ελλάδα;

– Το ανακοινωθέν που ετοιμάζεται θα δούμε πώς θα διατυπωθεί. Δηλαδή, οι χώρες δεν πρέπει να κάνουν πράξη αυτά που συνιστούν casus belli. Πιστεύω ότι καμία χώρα δεν το θέλει αυτό. Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια διαφορετική περίοδο. Είναι μια περίοδος, κατά την οποία γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της ειρήνης. Αμοιβαία, βέβαια. Και όταν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει και η Ελλάδα και εμείς να κάνουμε αυτό που είναι ευθύνη μας.

Και νομίζω ότι αν όλες οι προσπάθειες είναι προσπάθειες που ερμηνεύονται στην κατεύθυνση της ειρήνης, δεν θα υπάρχει θέμα αιτίας πολέμου. Και γι’ αυτό θα πρέπει εμείς να εξαλείψουμε διάφορες συντηρητικές απόψεις, απόψεις που έχουν μείνει προσκολλημένες στο παρελθόν και νομίζω ότι μαζί και με τον κ. Παπανδρέου –και αυτό κάνει ο ίδιος από την πλευρά του– προσπαθούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.

Θα έλεγα ότι δεν πρέπει να πέφτουμε σε παγίδες των διαφόρων που θέλουν να πυροδοτήσουν εντάσεις και δεν θα πρέπει και ο Τύπος να ακολουθεί τέτοια σχέδια.

– Πιστεύετε ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το Αιγαίο έως το τέλος του χρόνου; Εκτιμάτε ότι υπάρχει η δυνατότητα να εργαστούν ώστε να εκμεταλλευθούν, για παράδειγμα, κοιτάσματα υδρογονανθράκων, φυσικού αερίου κ.ά.;

– Σ’ αυτό το θέμα δεν βλέπω κανένα λόγο να μην μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Και εξάλλου υπάρχουν συνομιλίες για την επίλυση αυτών των θεμάτων. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να συνεργαστούμε σ’ αυτόν τον τομέα. Βέβαια, θα πρέπει να καθοδηγούμαστε από το κοινό συμφέρον. Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε αυτά τα βήματα. Διαφορετικά, θα είμαστε χαμένοι και η Ελλάδα και η Τουρκία. Αν υπάρξει η συνεργασία και η σύμπραξη, θα μπορέσουν να επωφεληθούν τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία. Εξάλλου, εμείς αυτή τη στιγμή εξάγουμε φυσικό αέριο στην Ελλάδα για να καλύψει τις δικές της ανάγκες. Και πιστεύω ότι αυτός ο αγωγός είναι ένας αγωγός φιλίας. Στη συνέχεια, θα προεκταθεί προς την Ιταλία, την Αλβανία και νομίζω ότι δεν έχουμε καμία προκατάληψη επ’ αυτού του θέματος.

Πιστεύουμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι ένα πέλαγος φιλίας και ειρήνης και να παρέχει οφέλη και στις δύο πλευρές. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε και να κάνουμε από κοινού επενδύσεις και νομίζω ότι θα έχουμε οφέλη σε εθνικό επίπεδο, η κάθε μια χώρα από την πλευρά της, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε σε διάφορους τομείς: Για παράδειγμα, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, σε θέματα δασικών πυρκαγιών, σεισμών κ.λπ. Εχουν υπογραφεί συνθήκες για κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων. Γιατί να μη συνεχίσουμε και σε αυτόν τον τομέα.

ΠΗΓΗ

ΣΟΚ: Nonpaper της Γερμανικής πρεσβείας μιλάει για 1,5 εκατομμύριο άνεργους στην Ελλάδα αυτόν τον χειμώνα!

Αποκαλυπτικό το άρθρο του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Αποκαλύψεις με θέμα την αποστολή nonpaper του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα Dr Roland Wegener και της διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου (στο οποίο προΐστατο προ ετών ο ισχυρός άνδρας των μαύρων ταμείων της Siemens M. Χριστοφοράκος ) προς την γερμανική Καγκελαρία και το Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχάνων , το οποίο φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2010».
Το απόρρητο σημείωμα περιγράφει με μελανά χρώματα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και απέχει παρασάγγας από τις συμβατικά θετικές δηλώσεις Γερμανών και άλλων αξιωματούχων της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, ή της Κομισιόν ακόμα δε και από αυτές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Π. Σόιμπλε, καθώς επιστρέφει στη προ μηνών θέση των Γερμανών ότι η Ελλάδα πρέπει αν τεθεί ή εκ των πραγμάτων θα τεθεί εκτός Ευρωζώνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των άλλων επισημαίνεται:
  • « Η Ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί αιτία για ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Η πρόοδος στην εξυγίανση των κρατικών οικονομικών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η οικονομία έχει απαλλαγεί από τα προβλήματά της. Αντιθέτως χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν, άλλες απολύουν εργαζόμενους. Ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. Ο ένας τομέας μετά τον άλλον πλησιάζει στην καταστροφή. Τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού θα είναι χωρίς δουλειά».
  • «Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται στη κοινή αγορά ως μη ανταγωνιστικές , ενώ διεθνείς όμιλοι αποχωρούν , αφού μπορούν να διαχειρίζονται τη μικρή ελληνική αγορά από το εξωτερικό»
  • «Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα αντιμετωπίζονται πλέον, ως χώρες μόνο για διακοπές και ως αγορές για τη πώληση καταναλωτικών αγαθών. Αυτό δεν μπορεί να τους δώσει διάρκεια ζωής και σίγουρα όχι μέσα στην Ευρωζώνη»
  • «Στον τομέα του σχεδιασμού (σ.σ εννοεί την κυβέρνηση) επικρατεί απόλυτη άπνοια, οι δε μηχανισμοί απορρίπτονται όλο και περισσότερο και γυρίζουν την πλάτη τους στη χώρα»

Στο απόρρητο σημείωμα διατυπώνεται η πρόβλεψη για «καυτό φθινόπωρο με βίαιες διαμαρτυρίες» , παρότι αναφέρεται πως δεν αναμένονται σοβαρές πολιτικές αλλαγές.

  • «Ακόμα και αν έπεφτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, η δικτατορία των άδειων ταμείων θα παρέμενε» λένε οι συντάκτες του σημειώματος προς το Βερολίνο.

(online-press)

Ljubco Georgievski about Alexander the Great

Ομολογία Σοκ από τον πρώην πρωθυπουργό της FYROM, Γκεοργκιέφσκι:
"ο Goce Delchev και ο Dame Gruev έδιναν θανατικές καταδίκες σε όποιον τολμούσε να πει ότι το αίμα του Μ. Αλέξανδρου κυλούσε στις φλέβες του"
Πριν περίπου 100 χρόνια, οι ΨευτοΜακεδόνες "Ήρωες" των σημερινών Σκοπιανών εκτελούσαν ως προδότη όποιον τολμούσε να δηλώσει απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου, ενώ σήμερα όποιος τολμάει να ισχυριστεί το... αντίθετο αποκτάει την στάμπα του Προδότη!!

HISTORY OF MACEDONIA

Τρόμος στο Μαξίμου! Διασυρμός του πολιτεύματος από την φυγάδευση του πρωθυπουργού στη Λάρισα.

Φυγάδεψαν τον πρωθυπουργό..μέσω Δομοκού!

Πρωτοφανής διασυρμός ενός πρωθυπουργού που κρύφτηκε μετά την προεκλογική φιέστα στη Λάρισα.Φοβήθηκε να αντικρύσει τους καθημερινούς πολίτες στα μάτια και πήρε τα βουνά!Τι απέκρυψαν οι Αρχές και δεν αποκάλυψαν τα συμβατικά ΜΜΕ για την περιπλάνησή του από χωρίου εις χωρίον στην ορεινή κεντρική Ελλάδα χθές Κυριακή.

Δείτε ολόκληρο το αποκαλυπτικό βίντεο:

Εναν άνευ προηγουμένου αυτοεξευτελισμό υπέστη την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας οδικά από τη Λάρισα.Φοβήθηκε να κυττάξει στα μάτια τους πολίτες που είχαν ανοίξει τα διόδια της Πελασγίας και έντρομος ζήτησε από τους υπεύθυνους να γυρίσει στην Αθήνα μέσω του ορεινού Δομοκού.Το αποκαλυπτικό βίντεο ξεσκεπάζει την κυβερνητική γύμνια, με τους πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ και των δυνάμεων ασφαλείας να περιμένουν τον πρωθυπουργό στα ανοιχτά διόδια για να τον προστατέψουν από τους.. πολίτες, ενώ αυτός έχει τραπεί σε φυγή παίρνοντας κυριολεκτικά τα βουνά..

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Πολίτες των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων που διαδηλώνουν κατά των Διοδίων ανοίγοντας τον σταθμό Πελασγίας προκειμένου να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί την Κυριακή το μεσημέρι,έχουν περάσει άλλη μία ημέρα αγώνα στο δρόμο.Ξαφνικά ο χώρος κατακλύζεται από ενστολες δυνάμεις της Αστυνομίας,δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας που σε λίγο πλαισιώνονται από πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ.

Ο επικεφαλής κρατικής ασφάλειας Κεντρικής Ελλάδας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, πληροφορούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο διότι πρόκειται να περάσει ο πρωθυπουργός,επιστρέφοντας από τη Λάρισα.

Οι πολίτες μέλη των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων απορρίπτουν κάθε περίπτωση απομάκρυνσής τους και δηλώνουν ότι είναι μία ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει παιρνώντας, την ογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου για τα χαράτσια των διοδίων που απλά είναι μέρος της λαίλαπας που περιλαμβάνει την περικοπή μισθών και συντάξεων και τη ληστρική επιδρομή του κράτους εναντίον του λαικού εισοδήματος που μεταφράζεται σε ανεργία,λουκέτα και οικονομικό χάος.

Οι υπεύθυνοι επιμένουν και οι πολίτες αρνούνται κάθετα να απομακρυνθούν.Η ώρα περνάει, αλλά ο έλληνας πρωθυπουργός δέν εμφανίζεται..

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SC, όταν οι υπεύθυνοι της ακολουθίας του πληροφορούν τον πρωθυπουργό ότι στο δρόμο πρός την Αθήνα θα συναντήσει αναγκαστικά πολίτες που διαμαρτύρονται,ζητάει να μήν περάσει από το σημείο της συγκέντρωσης προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση αυτή.Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του προτείνουν να αλλάξει κατεύθυνση και να γυρίσει στην Αθήνα μέσω Δομοκού.

Το ταξίδι της ντροπιαστικής επιστροφής του ελληνα πρωθυπουργού και της περιπλάνησης του στην ορεινή κεντρική Ελλάδα, μόλις έχει αρχίσει..

www.stopcartel.org

Μην σας ξεγελάει το κλίμα βελτίωσης, σύντομα θα επιδεινωθεί εκ νέου…υποστηρίζει κορυφαίος τραπεζίτης…

Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης αρχίζουν να εμφανίζονται στην αγορά, η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής δημιούργησε θετικό momentum, η διατραπεζική ανοίγει σταδιακά, οι τραπεζίτες είναι πιο αισιόδοξοι, εκτιμούν ότι κάθε μήνας που θα περνάει η κατάσταση θα βελτιώνεται.
Αυτή είναι η επικρατούσα αίσθηση.

Ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την εκτίμηση – πρόβλεψη.
Κορυφαίος τραπεζίτης, γνωστός για τις ρηξικέλευθες και ορισμένες φορές με συμβατές απόψεις του διατυπώνει διαφορετική άποψη.
(Μια διευκρίνιση: Γιατί δεν αναφέρουμε το όνομα του απλά γιατί η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ανεπίσημα και εμείς πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες δεοντολογίας).
Τι υποστηρίζει ο κορυφαίος τραπεζίτης;
Η επικρατούσα αίσθηση στην αγορά είναι ότι μετά την όντως επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής οι συνθήκες θα βελτιωθούν στην αγορά, θα ανοίξει η διατραπεζική και ότι θα βαίνουν καλώς ή καλύτερα…
Όμως η εικόνα αυτή είναι πλασματική.
Στο βάθος όλοι βλέπουν το εμφανές το φως που φαίνεται αλλά όλοι αψηφούν την μετεωρολογική υπηρεσία που έχει προειδοποιήσει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Αναλαμπή πριν την καταιγίδα;
Ναι αυτή είναι η προσέγγιση των πραγμάτων, αναλαμπή πριν την καταιγίδα.
Θα συμβούν 4 βασικά πράγματα προσεχώς υποστηρίζει ο τραπεζίτης
1)Η οικονομία θα συνταραχθεί από ένα σοβαρό και αρνητικό γεγονός
2)Οι τραπεζικές μετοχές βραχυπρόθεσμα ανακάμπτουν αλλά προσεχώς θα επανέλθουν στην γνώριμη τους πορεία την καθοδική
3)Τα spreads στα ομόλογα κλείνουν για να ξανανοίξουν
4)Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους και συγκεκριμένα επιμήκυνση χρέους.
Πως είστε τόσο σίγουρος ότι όλα αυτά τα αρνητικά θα συμβούν κύριε τραπεζίτη το ρωτήσαμε;
Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος προσεχώς ήταν η απάντηση και προφανώς μας άφησε με την απορία…
Θα δούμε λοιπόν τι θα συμβεί. Θα κυριαρχήσει η επικρατούσα αίσθηση ως τάση ή θα επιβεβαιωθεί ο τραπεζίτης;

www.bankingnews.gr