Απειλές του Τούρκου Α/ΓΕΝ προς τη Κύπρο

Ο αρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Μετίν Ατατς εκτόξευσε απειλές με αφορμή τις συμφωνίες που υπέγραψε η Κύπρος με την Αίγυπτο και τον Λίβανο σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαια. Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για νέα ελληνοτουρκικά ΜΟΕ, ο Τούρκος ναύαρχος είπε ότι τέτοιου είδους συμφωνίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας. «Εμείς παρακολουθούμε από κοντά αυτές τις εξελίξεις και παράλληλα προσπαθούμε να αντισταθούμε σε κάθε είδους δραστηριότητα και προγραμματισμό που μπορεί να βλάψει τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ...

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΙΔΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ...

Τι θα συμβεί στην Θράκη αργά ή γρήγορα αποκαλύπτει ο "Χρόνος" παρουσιάζοντας μιά προσευχή - ποιήμα που απαγγέλουν τα μικρά μουσουλμανόπαιδα στη Θράκη, παρουσία Ιμάμηδων, αυτοδιοικητικών, ακόμη και του Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας. Με την αποκάλυψη αυτή δικαιώνονται όλοι αυτοί που επιμένουν χρόνια τώρα πως τοπαιχνίδι της Άγκυας είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ και πως απότερος σκοπός των εγκάθετων και των πρακτόρων είναι η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. Εαν έχεται υπομονή και δεν αντιμετωπίζεται ποβλήματα υγείας διαβάστε τι ακριβώς μαθαίνουν να λένε στην Θράκη μας, μέσα σε τεμένη τα μουσουλμανόπαιδα και λάβετε τα μέτρα σας...

«Εσένα σε αγαπώ όμορφή μου Τουρκία.
Με σένα θα κλαίω, με σένα θα γελάσω.
Θα υψώσω την ημισέληνο σημαία πιο ψηλά.
Αν χρειαστεί θα πεθάνω με όλη την θέλησή μου.
Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, όμορφη Τουρκία μου.
Να ακούσουν την ιστορία και να φοβηθούν τα τσακάλια.
Μην ανακατεύονται μαζί μας και μην μας ρίχνουν κουβέντες.
Να ζητήσουν μετάνοια και να αναζητήσουν φίλους.
Θα σε δείξω εγώ, ω όμορφη Τουρκία μου.
Αχ το τουρκικό έθνος δεν μπορεί να σηκώσει την προδοσία.
Αν υπάρχει κανείς που δεν αγαπά αυτόν τον τόπο να τον εγκαταλείψει.
Αυτή η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
Αυτοί που ζουν στα ορεινά, οι χωρικοί, αυτοί που είναι από κάμπο και από τα βουνά,
όλοι είναι αδέρφια, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι.
Αχ αυτοί που κάνουν προπαγάνδα διάσπασης πρέπει να ξέρουν
ότι αυτή η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.
Ω προδότες, μην μας κάνετε να τελειώσει η υπομονή μας
Μην νομίζετε ότι η δυτική Θράκη είναι αδιεκδίκητη.
Μην μας κάνετε να εκνευρισθούμε – τσατιστούμε και να μην μας ζορίζετε»…


Χρειάζονται σχολιασμοί; Κι εμείς ζοριζόμαστε ιδιαίτερα να μην απαντήσουμε σε όλα αυτά πως "η Σεμπρένιτσα θα μοιάζει με παιδική χαρά αν τολμήσουν να κουνηθουνε". Και πιεζόμαστε κιόλας να μην ξεκινήσουμε χωρίς να μας δώσουν μιά αφορμούλα έστω... Ρε μήπως τελικά ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΑΙΟΙ;

ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ...ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ......



ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΜΕ ΠΟΣΑ ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ..ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ...ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝΕ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!!!!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΦΥΣΙΚΑ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΑΝΕ ).....ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΠΙΣΩ ???


ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

----------------------

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ........

16 / 10 /2008





ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ.........






33:11
Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δε
εκζητούντες τον κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού


Πηγές: NEA TAΞΗ

Η Θράκη Εάλω;

"Η Θράκη Εάλω; Ο τίτλος φαίνεται υπερβολικός. Ακραίος.Όμως διάφορα γεγονότα δυστυχώς τον επιβεβαιώνουν και προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία στο χριστιανικό πληθυσμό της ακριτικής και πολύπαθης ελληνικής περιοχής της Θράκης.Τέτοια γεγονότα είναι τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν, στο Μεγάλο Δέρειο Έβρου, εις βάρος της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, με έξαρση κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Το «αμάρτημά» της; Εφαρμόζει επακριβώς το εγκεκριμένο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα λεγόμενα «μειονοτικά χωριά» της ορεινής περιοχής των Πομάκων. Και ακόμη χειρότερο»; Διαμένει μονίμως, όλο το χρόνο στο Μεγάλο Δέρειο. Έχει μεταδημοτεύσει, προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και μαθήματα χορού και καλλιτεχνικών μαθημάτων, εκτός του κυρίως προγράμματος, ακόμη και το καλοκαίρι που δεν λειτουργεί το δημοτικό σχολείο.


Αυτή η πρωτοφανής αγάπη και το πάθος προσφοράς της δασκάλας στους μαθητές της, προκάλεσε αφ' ενός αισθήματα λατρείας μαθητών και γονέων στο πρόσωπο της κα αφ' ετέρου αισθήματα αλλά και πράξεις μίσους εναντίον της, εκείνων που έβλεπαν να μειώνεται η «επιρροή» και η ανθελληνική «καθοδηγητική» τους δυνατότητα στους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού.


Γι' αυτό προσπάθησαν με κάθε τρόπο να της δημιουργήσουν προβλήματα και να τη διώξουν γιατί «δημιουργούσε κακό προηγούμενο» σε μια περιοχή, όπου ο κανόνας ήταν να παρέχεται η ελάχιστη δυνατή ελληνική Εκπαίδευση και οι χριστιανοί δάσκαλοι να διαμένουν όχι στα χωριά, αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα.


Αρχικά άσκησαν ψυχολογική πίεση κατά της Χαράς Νικοπούλου. Μετά χειροδίκησαν. Της έσπασαν το χέρι! Αφήρεσαν τη σφραγίδα του σχολείου και την παρέδωσαν στο …τουρκικό προξενείο Κομοτηνής!Και το χειρότερο: Στις αξιόποινες αυτές ενέργειες, με στόχο να μείνουν τα παιδιά απαίδευτα, ώστε να υπάρχει η «δικαιολογία» να κατηγορούν την ελληνική Πολιτεία και να τα στέλνουν στην Τουρκία μετά το δημοτικό, συνέδραμαν με τον τρόπο τους και οι εκλεγμένοι ή διορισμένοι τοπικοί άρχοντες…


Ακόμη και οι χριστιανοί στην καλύτερη περίπτωση αδιαφόρησαν για την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας εννόμου τάξεως και παρουσίας της ελληνικής Πολιτείας στην περιοχή, στη χειρότερη δε διεμήνυσαν την άτυχη δασκάλα, ζήτησαν να εγκαταλείψει το ειδικό οίκημα για δασκάλους του χωριού και την κατηγόρησαν δημόσια ή παρασκηνιακά ότι «εφάρμοσε με αυστηρότητα και όχι ελαστικά, όπως συνηθιζόταν στην περιοχή, το πρόγραμμα του υπουργείου και διοργανώνει παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις, στις ελληνικής εθνικές επετείους»… Συγχρόνως είναι γνωστή η βίαιη ματαίωση καλλιτεχνικού προγράμματος της χορωδίας του σχολείου στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, από τους «σκληρούς» της μειονότητας στο Μεγάλο Δέρειο.


Όταν είδαν ότι η Νικοπούλου ανθίστανται, έβαλαν σε ενέργεια τα «μεγάλα μέσα»: οι γνωστοί άνθρωποι του τουρκικού προξενείου απείλησαν τους γονείς των μαθητών ότι, αν στείλουν κατά τη φετινή χρονιά τα παιδιά τους στο σχολείο, «θα έχουν συνέπειες». Έφτασαν να τους απειλήσουν ότι δεν θα τους θάψουν ούτε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο!Τελικά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τους 43 μαθητές του δημοτικού, πήγαν στο σχολείο οι 35.


Αυτά μέχρι την αρχή του ραμαζανίου. Κατά τη διάρκειά του, κατέφθασαν στο Μεγάλο Δέρειο «οι μεγάλες δυνάμεις». Οι μουσουλμάνοι βουλευτές Μανταζή και Χατζηοσμάν, τρεις Τούρκοι βουλευτές, ο Τούρκος πρόξενος, οι ψευτομουφτήδες και από το μεγάφωνο του μιναρέ τους διέταξαν: Να είστε σε συνεχή κόντρα με το ελληνικό κράτος. «Η Θράκη είναι τουρκική» ενώ ακόμη και η αστυνομία απουσίαζε «λόγω απασχόλησης» όταν την καλούσε η δασκάλα για την προστασία της, γιατί δεχόταν συνεχείς απειλές (θα σε βρούνε σε χαντάκι).


Οι μεγάλες οικογένειες Τσιλικίρ και Κοτζά διαβεβαίωσαν τους κατοίκους: «Έχουμε στήριξη από το δήμαρχο, το νομάρχη και τον περιφερειάρχη». Δύο γονείς μαθητών είχαν το θράσος να ζητήσουν από τη δασκάλα να τους δώσει «βεβαίωση ότι τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο» για να εισπράξουν ειδικό επίδομα, ενώ πρωτοστατούσαν στη διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Ο Τούρκος πρόξενος διαβεβαίωνε τους γονείς: «Μη φοβάστε τίποτε. Το πολύ – πολύ να σας επιβάλουν ένα πρόστιμο 50 ευρώ που θα το αναλάβω εγώ».


Και το χειρότερο: Από την Δευτέρα 6/10 πηγαίνει μόνο ένα παιδί στο σχολείο, ενώ «εξαφανίζεται» συνεχώς από το ηρώο του χωριού η ελληνική σημαία, την οποία επιμένει να αναρτά η ηρωϊκή δασκάλα.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ


Είναι λοιπόν δικαιολογημένο ή όχι το ερώτημα που μας έρχεται από αγανακτισμένους χριστιανούς της περιοχής:


Υπάρχει ελληνικό κράτος στις λεγόμενες «μειονοτικές περιοχές» ή δημιουργείται σιγά – σιγά νέο Κόσσοβο;


Παραβαίνουν ή όχι το καθήκον τους οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, κάθε είδους και αρμοδιότητος;


Είναι ή όχι ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση των παιδιών να παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης;


Πληρώνει ή όχι το ελληνικό κράτος τους μουσουλμάνους δασκάλους ακόμη και με επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα;


Γιατί; Για να εκτουρκίζουν τους μουσουλμάνους Έλληνες μαθητές;


Τέλος τι λένε οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας για τον εμφανή ρόλο δεκάδων «Τούρκων» που διαμένουν επί εξάμηνο και πλέον στο Μεγάλο Δέρειο και άλλα χωριά της περιοχής με το πρόσχημα «επίσκεψης σε συγγενείς» ενώ στην πραγματικότητα προπαγανδίζουν, απειλούν, εκβιάζουν και ποδηγετούν καθένα που δεν «υπακούει»;


Υπάρχει ελληνικό κράτος στα Πομακοχώρια;Σκέψεις που θα πρέπει κάποτε να τις διατυπώσουμε και δημόσια για να μείνουν και στην βιβλιογραφία αλλά και να συγκινήσουν κάποιες ευαίσθητες ψυχές.


"ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΧΡΟΝΟΣ", ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
...
Πήραν τα όπλα και απλοί κούρδοι χωρικοί!
...
Δεν υπάρχει μέρα χωρίς μάχες στην Ανατολική τουρκία μεταξύ των κρατικών δυνάμεων, στρατού ή στροτοχωροφυλακής και ανταρτών του PKK. Μάλιστα οι κούρδοι αυτονομιστές όχι μόνο φαίνεται να ανατούν το έδαφος που έχασαν από την προηγούμενη επιχείρηση των τουρκικών ειδικών "δυνάμεων", αλλά μάχονται πιό μαζικά και με βαρέα όπλα, (που βρίσκουν εύκολα λόγο των συνθηκών στο Βόρειο Ιράκ) χωρίς όμως να εγκαταλείπουν τους παραδοσιακούς τρόπους. Μάλιστα στον χορό φαίνεται να μπαίνουν και κούρδοι χωρικοί που πήραν τις...καραμπίνες! Έτσι λοιπόν...
Επίθεση με μακρύκανα όπλα έγινε προχθές, εναντίον οχήματος μεταφοράς προσωπικού της Αστυνομίας, κατά τη διέλευσή του από την περιοχή Seyrantepe του Νομού Diyarbakir, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 αστυνομικοί και να τραυματισθούν 18 άτομα.
Την ίδια μέρα σε συμπλοκή μεταξύ των Δυνάμεων Ασφαλείας και ανταρτών του «ΡΚΚ», στην ορεινή περιοχή Kupeli της Επαρχίας Guclukonak του Νομού Sirnak, σκοτώθηκαν 4 μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα γινόταν γνωστή στην τουρκία η ανεύρεση των σορών των δύο υπαξιωματικών των ειδικών "δυνάμεων" που είχαν εξαφανισθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα δημοσιεύματα τουρκικού τύπου που εκφράζουν το βαθύ κράτος και εμπλέκουν την Ελλάδα στην κάλυψη ηγετικών στελεχών του PKK, αποτελούν απάντηση σε προηγούμενα δημοσιεύματα που αναρωτιόντουσαν τι χρειάζεται η "στρατιά Αιγαίου" όταν γίνεται αυτός ο χαμός στην Ανατολική τουρκία. Την ίδια εποχή κερδίζει έδαφος η εκδοχή ότι οι περασμένες βομβιστικές επιθέσεις με θύματα δεκάδες αθώους πολίτες εξυπηρετούν τις επιθυμίες της Άγκυρας να παραμείνει το PKK στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επίσκεψη του Α/ΓΕΑ στη Τουρκία και νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο



"Παρασκευή+13", 10/10/2008
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, δύο σχηματισμοί από συνολικά δεκαοκτώ μαχητικά εισήλθαν χθες μαζικά στο FIR Αθηνών στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Παραβίασαν σε πέντε περιπτώσεις τους διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και προχώρησαν σε δέκα παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου. Επιπλέον τέσσερα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 1.000 ποδών. Κατά τη διαδικασία αναγνώρισης και αναχαίτισης από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, σημειώθηκαν τρεις εμπλοκές.

Σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας για τη Κριμαία

Τα δέκα αιτήματα της Ουάσιγκτον προς την ελληνική κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον "Eλεύθερο Τύπο", τα αιτήματα της απερχόμενης κυβέρνησης Μπους προς την ελληνική κυβέρνηση έχουν ως εξής:
• Να αρθούν οι εθνικοί περιορισμοί στο Αφγανιστάν. Δηλαδή, να βγει η ελληνική δύναμη που υπηρετεί εκεί εκτός Καμπούλ και να συμμετέχει κανονικά στις επιχειρήσεις υπό τη διοίκηση του αρμόδιου ΝΑΤΟϊκού διοικητή. Αυτή τη στιγμή η ελληνική δύναμη έχει δικαίωμα να ανοίξει πυρ μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας και μπορεί να κινείται μόνο εντός της Καμπούλ και των κοντινών περιχώρων της.
• Συμμετοχή στις κάλυψη των δαπανών των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης (AWACS).
• Συμμετοχή στη χρηματοδότηση του ειδικού ταμείου κάλυψης των αναγκών της Συμμαχίας σε ελικόπτερα (κυρίως επιθετικά αλλά και μεταφορικά). Από το 2003 υπάρχει αίτημα του ΝΑΤΟ για χορήγηση επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής ανταποκρίθηκε θετικά στη σχετική γαλλογερμανική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Το Δεκέμβριο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα οριστικοποιηθεί το κόστος για όλα τα κράτη-μέλη που θα συμμετάσχουν οικονομικά και όχι επιχειρησιακά, συνεπώς και για την Ελλάδα.
• Αμεση ενεργοποίηση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ (αρχές 2008) για προμήθεια αμερικανικών πυρομαχικών 120 mm για τα γερμανικά άρματα μάχης Λέοπαρντ και όχι πραγματοποίηση διαγωνισμού, όπως φαίνεται να είναι η τελική απόφαση του Πενταγώνου.
• Αξιοποίηση της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ από 1ης Ιανουαρίου του 2009 για την προώθηση της ΝΑΤΟϊκής γραμμής στην κρίση της Γεωργίας. Το θέμα αυτό ενδιαφέρει εντονότατα την Ουάσιγκτον γιατί αγγίζει το σκληρό πυρήνα της αμερικανορωσικής αντιπαράθεσης για την παγκόσμια κυριαρχία.
• Αναβάθμιση των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot από PAC-2 στο επίπεδο PAC-3 για μεγαλύτερη κάλυψη, συγκριτικά με τις σημερινές δυνατότητες των 170 χλμ. της εμβέλειας του ραντάρ και των 150 χλμ. του βεληνεκούς βλήματος. Επειδή η Ελλάδα δεν εντάσσεται ευθέως στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας αλλά ζητείται να συνεργαστεί, προτείνεται αυτή η αναβάθμιση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αποφασίσει μέχρι τις αρχές του 2009.
• Απεξάρτηση από το φυσικό αέριο της Gazprom. Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τον αγωγό Ελλάδας-Τουρκίας-Ιταλίας που θα μεταφέρει αζερικό αέριο και δεν διανοούνται ότι μπορεί να διοχετευθεί εκεί ρωσικό αέριο. Ενίστανται επίσης στην ελληνορωσική συμφωνία για τον αγωγό South Stream.
• Αποδοχή του «πακέτου Νίμιτς» και αναθεώρηση της θέσης του Κ. Καραμανλή για «μία ονομασία έναντι όλων», προκειμένου να αρθεί το ελληνικό βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
• Αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου. Ως πρώτο βήμα ζητείται η σφράγιση των διαβατηρίων του Κοσσυφοπεδίου αντί της τακτικής σφράγισης επισυναπτόμενου λευκού χαρτιού.
• Σταθερότητα στη θέση υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και απόρριψη των ιδεών του Γάλλου προέδρου Ν. Σαρκοζί για ειδική σχέση Τουρκίας-Ε.Ε., που δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. στα μέσα Δεκεμβρίου.