ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΑΙΑΝΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

..
Ο Ακάθιστος ύμνος... Ο κατ' εξοχήν ύμνος του στρατευομένου Βυζαντίου, σημείο αναφοράς της σύγχρόνης Ελλάδος καθώς και απ' τα πλέον αναγνωρίσιμα ψάλματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ένα εξαίσιο τροπάριο προς την Παναγία:
...

...

κ. Καρατζαφέρη κι εσείς πριν βγείτε στην Βουλή τα ίδια λέγατε με τον Στόχο. Τα ξεχάσατε;



Είδαμε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στο Τηλεάστυ να μιλά από το βήμα της Βουλής και να μας λέει ότι ο Στόχος είναι "ακραία" εφημερίδα.

Σχολιάζοντας στην Βουλή το επεισόδιο που διαδραματίστηκε μεταξύ ομάδας Νιγηριανών και δημοσιογράφου του Αδέσμευτου Τύπου που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη ΜΟΝΟ του Έλληνα δημοσιογράφου είπε "δεν ήταν και κανένας δημοσιογράφος "ακραίας" εφημερίδας όπως ο Στόχος".

Ας παρακάμψουμε το γεγονός ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη κάθε δημοσιογράφος του Στόχου είναι αυτόματα ένοχος οπουδήποτε και αν εμπλακεί, άποψη άκρως ρατσιστική και φασιστική.....και πάμε παρακάτω....

Προσέξτε κύριε Καρατζαφέρη γιατί πριν βγείτε στην Βουλή τα ίδια λέγατε κι εσείς με τον Στόχο... και για την πρωτεύουσα της Ελλάδας την Κωνσταντινούπολη και για την αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο και για την σκλαβωμένη Κύπρο και για την εσωτερική μας κατάσταση....... και τώρα τελευταία μας τα γυρίζετε... μια στην Θράκη την Πρωτοχρονιά να κόβετε κομμάτι πίτας για τον Αλάχ, μια στη Κύπρο να πιάνεστε "αδιάβαστος" για το τι συμβαίνει με την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τον Ταλάτ... τώρα ήλθατε να μας πείτε πως επειδή ο Στόχος λέει αλήθειες που κανένα άλλο ΜΜΕ δεν δημοσιεύει αλλά τηρούν σιγή ιχθύος τον καθιστούν "ακραίο". Τα ίδια λέγατε κι εσείς από το κανάλι σας πριν μπείτε στην Βουλή. Μάλιστα είχατε φτάσει κάποια στιγμή στο σημείο να καλέσετε και την Χρυσή Αυγή σε συγκυβέρνηση. Ήσασταν και εσείς ακραίος; Η ξαφνικά πάτε να χαϊδολογήσετε τα αυτιά κάποιων και προσδοκάτε σε ψηφοφόρους από άλλους χώρους και το γυρίσατε στην ταμπελοποιήση την οποία αν θυμόμαστε καλά εσείς είχατε καταδικάσει;

Δεν μας τα λέτε καλά κ. Καρατζαφέρη τελευταία....εκφράζετε έναν πατριωτικό λόγο στη Βουλή και γι αυτό σας ψήφισαν όσοι το έπραξαν. Αν εσείς το "γυρίζετε" να προσέχετε γιατί και οι ψηφοφόροι σας το ίδιο εύκολα θα το γυρίσουν. Δεν σας ψήφισαν για να ταμπελοποιείτε.. ο καθένας έχει νου και γνώση για να κρίνει και εσάς και όλους.


πηγή

και ένα σχόλιο από το εγερσις

H αποθέωση της πολιτικής κολοτούμπας έχει καταντήσει ο Καρατζαφέρης. Ομολογούμε πως τον πιστέψαμε όπως χιλιάδες άλλοι εθνικιστές και πατριώτες έχοντας την απαίτηση να σταθέι στο ύψος των περιστάσεων γιατί ο ίδιος δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Τον τελευταίο χρόνο τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Από άθλιες επιλογές προσώπων (Θεωδορακίδης, Έφη Σαρρή, Μυλωνόπουλος, Καραποστόλου και άλλοι αμέτρητοι) μέχρι τη στάση του στο Κυπριακό (τη στήριξη του στο Σταλίνα Χριστόφια και την απόδοση σε αυτόν του χαρακτηρισμού ''πατριώτης'' καθώς και το χαρακτηρισμό ''κατεχώμενος'' όσον αφορα το Ταλάτ,το διαχωρισμό Ελλήνων και Κυπρίων σε δελτίο του Ευαγγελάτου), τη κοπή κομματιού βασιλόπιτας για τον Αλλάχ σε εκδήλωση στη Θράκη που ανέφερε το hellenicrevenge, τη στάση του απέναντι στον αστράτευτο Αιβαλιώτη και το ''λουλούδι του κάμπου'' Ροντούλη, την αθλιότητα του να βλέπει παντού κακούς και επικίνδυνους Χρυσαυγίτες και ακραίους που του χαλάν τα σχέδια (Πάτρα, Άγιος Παντελεήμωνας, έξω από τη Βουλή όταν κυρωνόταν το πρωτόκολο ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.). Έχουμε χάσει πια τη μπάλα με τις αηδίες του. Κατανοούμε ότι χιλιάδες ψηφοφόροι και στελέχη του είναι εγκλωβισμένοι αλλά δεν συγχωρούμε, ούτε δικαιογούμε καμιά από αυτές τις πράξεις του προς χάρην κάποιας καλής παρέμβασης στη Βουλή. Πλέον δεν ανήκουμε σε κανένα μαντρί για να μας περιορίζει. Συνεχίζουμε ανένταχτοι τον αγώνα μας πιστοί στις ιδέες και τα ιδανικά μας και δεν είμαστε πρόθυμοι να τα εγκαταλείψουμε ή να τα βάλουμε στη γωνία ευελπιστώντας σε κάποιο αβέβαιο πολιτικό αποτέλεσμα.



greekalert

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΕΣΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΕΘΝΟΣ ΣΕΛ 6)



ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΕΛ 4)



"Στον αγώνα Ελλάδα-Ισραήλ δεν έδειχαν καθόλου κερδκίδες"



"Στον συγκεκριμένο αγώνα που το μετάδωσε το mega μου έκανε φοβερη εντύπωση το γεγονός ότι οι καμερες δεν έδειχναν καθόλου τις εξέδρες.. Στις ελάχιστες στιγμές που το έκαναν ζουμαραν σε συγκεκριμένα σημεια και όχι σε όλη την εξέδρα.
Το ίδιο βράδυ καταλαβα τον λόγο βλέποντας σκηνές από τον αγώνα σε τοπικό κανάλι της Κρήτης. Ο λόγος λοιπόν ηταν ότι είχαν αναρτηθεί πανώ υπερ της ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗΣ.
Τι να πώ? Ο καθένας να βγάλει τα συμπερασματά του."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
troktiko.blogspot.com

Μυστήριοι τύποι στον αγώνα Ελλάδα - Ισραήλ



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

Απειλούν με εισαγγελέα και το πανό γράφει "FREE PALESTINE" ούτε καν βρισιές δεν έχει. Ποιοι είναι οι κύριοι που απειλούν με δικαστήρια-εισαγγελείς αν δεν κατέβει το ειρηνικό πανό; Περίεργα πράγματα για... γήπεδο. Όσο υπάρχουν τέτοιοι κύριοι μέσα στα γήπεδα μην αναρωτιέστε γιατί καίγονται. Δείτε και θα καταλάβετε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ








troktiko.blogspot.com

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ “ΒΟΜΒΑ” OΜΠAMA ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ

Του Γ. Καραγιάννη

Παρέμβαση «φωτιά» για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα θα κάνει από την Τουρκία ο 44χρονος Αμερινανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα! Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να ζητήσει επισήμως από τη γείτονα στρατιωτική βοήθεια σε ένα μεγάλο μέτωπο για τις ΗΠΑ όπως το Αφγανιστάν και διαμεσολάβηση στις συνομιλίες με το Ιράν, με αντάλλαγμα να μπει «στη μέση» το Αιγαίο, επιλύοντας τις διαφορές της με τη χώρα μας. Έτσι, θα δώσει νέα ώθηση στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., για την οποία ήδη συζητούν ξανά στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο ΥΠΕΞ της χώρας Αλί Μπαμπατζάν. Το παιχνίδι Ερντογάν- Ομπάμα εξηγεί γιατί ο τελευταίος δεν ήθελε να επισκεφθεί ταυτόχρονα την Ελλάδα.

Στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός. Δεν είναι μόνο τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επικείμενη επίσκεψη του πλανητάρχη στην Τουρκία, αλλά και οι προπαρασκευαστικές επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων που βάζουν τις συνομιλίες σε μια…σειρά και που φέρνουν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση Ομπάμα στο Αιγαίο, αλλά και στο Κυπριακό, η οποία, άσχετα με το θα γίνει «με το γάντι», θα βάλει «φωτιά» στο διπλωματικό σκηνικό.

Το «αλισβερίσι»…

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φτάνει στην Τουρκία στις 6 Απριλίου, θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές το ίδιο πρόγραμμα με αυτό που είχε ακολουθηθεί κατά την τελευταία επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Τουρκία. Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δηλαδή, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα κάνουν κοινή δήλωση. Οι Αμερικανοί φέρεται να έχουν «ξεκαθαρίσει» ότι ο Ομπάμα δεν θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό η δήλωσή του να διανεμηθεί γραπτώς σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Off camera θα γίνει το deal

Το «ζουμί» βέβαια, είναι το τι θα ειπωθεί στη συνάντηση των δύο ανδρών.

Την περασμένη εβδομάδα γκρουπ Αμερικανών εδικών για το Μεσανατολικό διεξήγαγε συζητήσεις στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη με Τούρκους διπλωμάτες, αλλά και τον πολιτικό τους προϊστάμενο Αλί Μπαμπατζάν.


Οι παραπάνω διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί κατέστησαν σαφές πως ο πρόεδρος Ομπάμα πηγαίνει στην Τουρκία έχοντας έναν ξεκάθαρο σκοπό: να ζητήσει από τον Τ. Ερντογάν να μεσολαβήσει η Τουρκία σε απευθείας συνομιλίες με το Ιράν και σε δεύτερη φάση να «απαιτήσει» την αποστολή από την γείτονα επιπλέον στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Ο καθηγητής Michael F. Oppenheimer, μάλιστα, είπε ότι η αμερικανική διοίκηση θα θεωρούσε την Τουρκία «πρότυπο» για τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ αν έστελνε στρατεύματα στο Αφγανιστάν, δείχνοντας έτσι την πρόθεση ανάδειξης της γείτονος σε ηγετικό παράγοντα αν ακολουθήσει τις «οδηγίες» των ΗΠΑ.

Και μόνο η παρακάτω φράση του καθηγητή είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει το κλίμα που περιγράφουν οι Τούρκοι διπλωμάτες. Οι ΗΠΑ «υπόσχονται» στην Τουρκία ηγετικό ρόλο στην περιοχή και στο ΝΑΤΟ αν τις βοηθήσουν στην «τιθάσευση» των χώρων της Μέσης Ανατολής. Κι αυτό βέβαια είναι ένα «χαρτί» το ο οποίο ο Τ. Ερντογάν μπορεί να εκμεταλλευτεί δεόντως στις επερχόμενες εκλογές (στις οποίες η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο), αλλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ανοίξει διάπλατα την ευρωπαϊκή πόρτα – υπό τις ευλογίες βέβαια του νέου πλανητάρχη.

«Δώρο» για τις εκλογές

Αν και από την πλευρά Ερντογάν λίγα διαρρέονται σε ό, τι αφορά τις προθέσεις του, σχολιάζουν οι παραπάνω πηγές, ότι ο Ομπάμα θα κάνει ένα μεγάλο «δώρο» στον Τούρκο πρωθυπουργό για τις εκλογές που πλησιάζουν. Τι είναι αυτό; Από τη μία θα εκφράσει την πλήρη στήριξή του στον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας από την παρούσα κυβέρνηση και από την άλλη θα κάνει παρέμβαση σε ένα από τα πιο «καυτά» θέματα της τουρκικής διπλωματικής ατζέντας: στα Ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, οι Τούρκοι διπλωμάτες έχουν ενημερωθεί ότι στη δήλωσή του (αν φυσικά οι συνομιλίες πάνε κατ’ ευχήν, που δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό) πρόκειται να κάνει μία αναφορά στο ελληνοτουρκικό ζήτημα. Αν και στο μέγεθος και το ύφος της αναφοράς δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, θεωρείται βέβαιο ότι ο Ομπάμα θα προτείνει την «προσέγγιση των δύο χωρών, θέτοντας εαυτόν διαθέσιμο για τον ρόλο του «μεσολαβητή».


Θα βάλει θέμα υφαλοκρηπίδας

Ο Αμερικανός πρόεδρος από το τουρκικό έδαφος – θα ανάψει «φωτιές», επισημαίνοντας την ανάγκη επίλυσης των διαφορών της Τουρκίας με τους γείτονές της, θέτοντας ανοιχτά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, το Κυπριακό (δεν αποκλείεται να ζητήσει ακόμα και άρση του εμπάργκο στα Κατεχόμενα) και προτείνοντας την έναρξη συνομιλιών για όλα τα ανοιχτά θέματα. Γιατί όμως αυτό έχει τόση μεγάλη σημασία;

Κατά τους Τούρκους διπλωμάτες η έστω και μη συγκεκριμένη (αν δηλαδή δεν πάρει σαφή θέση και τοποθετηθεί γενικά) τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου στις διαφορές που έχουν οι δύο χώρες είναι ικανή να καταδείξει πολλά. Ιδιαίτερα δε αν αυτή γίνει ύστερα από μία συμφωνία συνεργασίας- και δη στρατιωτικής – των ΗΠΑ με την Τουρκία. Κι αυτό γιατί όχι μόνο θα «επικυρώσει» τη συμφωνία μεταξύ της τουρκικής και της αμερικανικής διπλωματίας, αλλά θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς για την ανατροπή των ισορροπιών και την ανάδειξη της γείτονος σε ηγετική δύναμη όχι μόνο της περιοχής αλλά και του ΝΑΤΟ.

Αν λοιπόν ο Τ. Ερντογάν πει «ναι» σε όσα θα του ζητήσει ο Ομπάμα, σχεδόν αυτόματα η Τουρκία θα καταλάβει θέση στρατηγικού συμμάχου πρωτίστης σημασίας για τις ΗΠΑ. Άλλωστε ο Αλί Μπαμπατζάν λέγοντας ότι «η ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και των ΗΠΑ συμπίπτουν πλήρως» έδωσε το πρώτο «μήνυμα».Από την άλλη, το ότι η Τουρκία θέλει να αναλάβει ενεργό ρόλο στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» το καταδεικνύει και η πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα ύστερα από 33 χρόνια! Αυτό ήταν μία «κίνηση καλής θέλησης» από την Τουρκία προς τις ΗΠΑ.

Από την άλλη, οι Τούρκοι ακόμα προσπαθούν να χειριστούν την «καυτή πατάτα» που λέγεται Βαρθολομαίος. Ο Ομπάμα έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από Αμερικανούς βουλευτές να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Οικονομικό Πατριάρχη, όμως, άλλαξε τα σχέδια που τον ήθελαν να πραγματοποιεί συνάντηση μαζί του, γεγονός που εξόργισε τον κ. Βαρθολομαίο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ομπάμα θα κάνει μια «ευγενική» παρατήρηση στους Τούρκους σε ό, τι αφορά τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ θα καταφέρει να ισοσκελίσει την «ζυγαριά», ώστε να αμβλυνθούν οι ελληνικές αντιδράσεις.

«Παιχνίδι της Χίλαρι με Ταλάτ»

«Πόλεμο» με την ελληνοαμερικανική κοινότητα άνοιξε η πρόθεση της Χίλαρι Κλίντον να συναντήσει την ερχόμενη εβδμάδα στην Ουάσινγκτον τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Γιατί δεν είναι μόνο η δυσφορία της κυπριακής κυβέρνησης και ο φόβος της de facto αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Είναι και οι ομογενείς στις ΗΠΑ που έχουν γίνει έξαλλοι με τα «τερτίπια» της Χίλαρι.

Ο κ. Ταλάτ έχει βάλει λυτούς και δεμένους να κλείσουν ένα ραντεβού με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών αλλά και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ομπάμα, Τζέιμς Τζόουνς. Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Τουρκοκύπριου προέδρου έχουν «εισπράξει» το ανάλογο θετικό κίμα από τους συνεργάτες της Χίλαρι. Φυσικά, οι συνεργάτες του Ταλάτ γνωρίζουν πως, αν τελικά κλειστεί η συνάντηση, αυτή θα αποτελέσει επί της ουσίας αναγνώριση του ψευδοκράτους, γεγονός στο οποίο η Χίλαρι δεν έχει καμία αντίρρηση.

Όλο αυτό το παρασκήνιο έβαλε «φωτιές» στους ομογενείς. Επιφανή στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας συνέταξαν μία επιστολή σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, την οποία και απέστειλαν στον Ομπάμα και στον Τζο Μπάιντεν. Σε αυτή λένε ότι πληροφορήθηκαν «με σοκ» την πρόθεση της κυρίας Κλίντον να συναντήσει τον Ταλάτ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Μια τέτοια de facto αναγνώριση», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή, μέσω της οποίας ζητούν όχι μόνο την ακύρωση της συνάντησης αλλά και να «τραβηχτεί το αφτί» της κυρίας Κλίντον, « θα μονιμοποιήσει την τουρκική εμμονή σε παράλογους όρους για τη λύση του Κυπριακού, στους οποίους όλοι οι Δημοκρατικοί της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας αντιτίθεντο και τους οποίους ακόμη και η ρεπουμπλικανική μειοψηφία χαρακτήριζε απαράδεκτους για δυτικές δημοκρατίες». Εκτός αυτών, πάντως, στην προσπάθεια για να μη γίνει η συνάντηση συνέβαλε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με συναντήσεις του τόσο με τον Μπ. Ομπάμα όσο και με την Χ. Κλίντον.

Πηγή:presstime
αρ.φυλ.149
σελ.6-7


hellenicrevenge

ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΕΝΤΡΟ CSIS ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

turkey_usa_01_04_2009.png

Της Δέσποινας Συριοπούλου

Μια νέα πολυσέλιδη έκθεση για τις στρατηγικές επιλογές των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων δημοσιεύει το γνωστό Αμερικανικών συμφερόντων κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (Center of Strategic and International Studies-CSIS). Την ειδική ανάλυση-έκθεση συνένταξαν για λογαριασμό του διεθνούς κύρους αμερικάνικου κέντρου οι Stephen J. Flanagan and Samuel J. Brannen σε συνεργασία με τους Bulent Aliriza, Edward Chow, Andrew C. Kuchins, Haim Malka, Julianne Smith, Ian Lesser, Eric Palomaa, Alexandros Petersen.

Η έκθεση του CSIS δημοσιεύεται σήμερα λίγες μέρες πριν το μείζονος πολιτικής σημασίας ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία.

συνέχεια εδώ

"Πολεμήστε τους Έλληνες όπως στη Γάζα"!



Ανώτερος αξιωματικός των
ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, διοικητής μονάδων στην σφαγή της Γάζας, ζήτησε από τους Ισραηλινούς παίχτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου "πόλεμο και νίκη εναντίον των Έλληνων όπως τη νίκη στη Γάζα"..!Αποκαλυπτικό
δημοσίευμα της Χααρτέζ επικαλείται τον πόλεμο Ελλήνων-Μακαβαίων και καταλήγει με την διαπίστωση ότι η παράνοια επικρατεί στο Ισραήλ...

Εκθεση του Εβραϊκού Ιδρύματος "Simon Wiesenthal" κατηγορεί τους Ελληνες για αντισημιτισμό και ρατσισμό!



Εδώ και πολύ καιρό, το Κέντρο Βίζενταλ (διά του επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης, Σίμον Σάμιουελς, εν αγαστή συνεργασία με τον γενίτσαρο Δημητρά (Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι) έχουν επιδοθεί σε μία λυσσασμένη, χυδαία, ρατσιστική επίθεση κατά της Ελλάδος και σε μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση φακελλώματος, αστυνομεύσεως και τρομοκρατήσεως του καθενός που τολμά να ασκήσει κριτική σε οτιδήποτε αφορά το Ισραήλ. Όχι μόνο αυτό, αλλά επιχειρούν να επιβάλλουν διεθνώς μέτρα κατά της χώρας μας.
Η αλήθεια είναι οτι τέτοιου είδους ιδρύματα είναι που δημιουργούν και αυξάνουν τον αντισημιτισμό σε όλο το κόσμο.Γιατί προσπαθούν να στοχοποιήσουν ως "ρατσιστές" ολόκληρους λαούς και ΜΜΕ,με την αιτιολογία οτι ασκούν κριτική στα εγκλήματα του εβραϊκού κράτους και των Εβραίων.
Κύριοι του Βίζενταλ, εμείς δεν ξεχνάμε τα χιλιάδες παιδιά που έχετε κατασφάξει στην Παλαιστίνη, ούτε και τον διαχρονικό υπονομευτικό ρόλο σας ανα τους αιώνες κατά της πατρίδος μας.συνέχεια εδώ.

1ή Απριλίου 1955




http://www.youtube.com/watch?v=XcUk3DMzA2c

Ήρωες του αγώνα και σημαντικά λόγια αυτών



http://www.youtube.com/watch?v=p2pVi-rpEh4&feature=related

Θησέας

Οι πατριώτες του ΣΥΝ!!!!!!

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το τελευταίο άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη, ( υπέρμαχου του σχεδίου ΑΝΑΝ υπέρ του οποίου είχε υπογράψει, υπέρμαχου του να δοθεί στους Σκοπιανούς το όνομα Μακεδονία και προφανώς και η Μακεδονία μας, διευθυντή του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» -Εθνικόύ Φορέα Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για το Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, αρνητή της στρατιωτικής θητείας, υπέρ της άρσης του <<εμπάργκο>> της <<Βόρειας Κύπρου>> όπως γράφει, δηλαδή υπέρ της νομιμοποίησης της εισβολής και κατοχής της Κύπρου από την τουρκία, κτλ.) στην εφημερίδα Αυγή (όργανο του ΣΥΝ).

Όσον αφορά την ηθελημένην ανακρίβεια του...
<<σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία>>, σας υπενθυμίζω το συνημμένους χάρτες εθνοτήτων των Βαλκανίων, Γαλλικό του 1898 (http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Balkans-ethnique.JPG) και Αμερικανικό του 1911 (http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/history_shepherd_1911.html που μας είχε στείλει παλαιότερα ο συνάδελφος Δρ Ιωάννης Μαγγλής.

Να υπενθυμίσω ότι η εφημερίδα Αυγή όπου αρθρογραφεί ο <<πατριώτης>> Νάσος Θεοδωρίδης είναι όργανο του ΣΥΝ. Κατά τα άλλα το άρθρο ομιλεί μόνον του. Δεν χρειάζεται σχολιασμό.

πηγή

Συμβολική κατάληψη του Υπουργείου παιδείας από την φοιτητική οργάνωση της Φ.Ο.Σ.


Συμβολική κατάληψη του Υπουργείου παιδείας πραγματοποιήθηκε από την φοιτητική οργάνωση της Φ.Ο.Σ.

Ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους καθώς και περαστικούς που αντίκρισαν για πρώτη φορά μια κατάληψη (συμβολική) που γέμισε τον χώρο με γαλανόλευκες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ! Σημαίες καθώς και νέα παιδιά που έχουν Ελλάδα στην καρδιά και όχι Μίσος και δολοφονικά ένστικτα εναντίων των συνανθρώπων τους.

Η παρούσα συγκέντρωση είχε σκοπό την διαμαρτυρία για το κατάπτυστο «άσυλο» σε άτομα με δολοφονικά ένστικτα και την κάλυψη που τους παρέχει σαν εργαστήρι τρόμου. Είναι γνωστό πλέον το περιστατικό που πάνω 50 άτομα με δολοφονικά όπλα, έκαναν καθαρά δολοφονική επίθεση σε φοιτητές της Φ.Ο.Σ. με τελικό αποτέλεσμα να διακομισθούν σε νοσοκομεία 3 φοιτητές και ποιο βαριά τραυματισμένος ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Νεολαίας Συναγερμού, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος.
Ένα ερώτημα που έθεσαν πάρα πολλά μέλη και αναγνώστες του “PATRIA MEDIA” και εύλογο σαφώς είναι: «Αν τυχόν γινότανε ακριβώς το ίδιο περιστατικό (να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο σημάδευε στον λαιμό τον Πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ.) αλλά με δράστες Νεολαία του Πατριωτικού χώρου (οποιουδήποτε) και θύματα φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ για πόσες μέρες θα ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ η Αθήνα από κουκουλοφόρους (και άλλες πόλεις)???

Και σε τι (κατά φαντασία) αντί- «Φασιστικό» παραλήρημα θα είχε πέσει ο προστάτης τους Κος Αλαβάνος με βαρυσήμαντες δηλώσεις?

Πόσοι δημοσιογράφοι θα είχαν «θάψει» την Χρυσή Αυγή, το ΛΑ.Ο.Σ. κ.λ.π.??? Έστω και αν τους είχαν βαρέσει ΑΛΑΒΑΝΟΙ! ή και μεταξύ τους ακόμα… πάλι το μένος και το μίσος θα έπεφτε με τρομερή ευστοχία πάνω στους Έλληνες πατριώτες.

ΤΑ Μ.Μ.Ε. το "ΕΘΑΨΑΝ" κανονικότατα!

Μάλλον οι ζωή των Ελλήνων που δεν ανήκουν στον ΑναρχοΣυριζέικο «χώρο» αξίζουν πολύ λιγότερο από κάποιες άλλες.

Ο συμβολικός αποκλεισμός του Υ.Π. με το σύνθημα: « ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα τη μεσημέρι και εκτός του ότι κανείς οδηγός η εργαζόμενος δεν διαμαρτυρήθηκε, η συντριπτική πλειοψηφία επευφημούσε και ζήταγαν μόνοι τους τα ενημερωτικά έντυπα καθώς και οι περαστικοί οδηγοί κορνάριζαν επευφημώντας τις Ελληνικές σημαίες.

Ευχαριστούμε τον φοιτητή της Φ.Ο.Σ. για το ενημερωτικό υλικό.

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 Επέτειος ενάρξεως του αγώνα της ΕΟΚΑ




Ξημέρωμα του Απρίλη του '55. Εκεί στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ένα καθ' όλα ελληνικό κομμάτι γης σιγόβραζε από αιώνες. Η σκλαβιά που υποδαύλιζε την άσβεστη φλόγα του μεγάλου πόθου για λευτεριά, γινόταν ολοένα και πιο αβάσταχτη. Την 1η του Απρίλη του '55ο ι ύστατοι απόγονοι των Αχαιών, που πρώτοι κατοίκησαν τη γη του χαλκού, την Κύπρο, θα έπαιρναν το δύσκολο δρόμο του ξεσηκωμού. Το δρόμο της αρετής και της τόλμης που η ανηφοριά του θα οδηγούσε στο γαλανόλευκο ορίζοντα της πολυπόθητης Ενώσεως με τη Μητέρα Πατρίδα, την Ελλάδα.

Ο Μέγας του Έθνους στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης Χ, αλλά και της Ε.Ο.Κ.Α., είχε αρχίσει από καιρό την προετοιμασία του Αγώνα. Η στρατολόγηση των μελών γινόταν προσεχτικά , κυρίως μέσα από τις μαθητικές χριστιανικές οργανώσεις της Μεγαλοννήσου.

Τα λιγοστά όπλα που είχαν φτάσει στο νησί από την Ελλάδα, είχαν διανεμηθεί στους πυρήνες των αγωνιστών. Η βασική εκπαίδευση στον ανταρτοπόλεμο και η εκμάθηση κατασκευής αυτοσχέδιων βομβών είχαν επιτελεστεί. Έτσι λοιπόν από το Γεώργιο Γρίβα επελέχθη η 1η του Απρίλη, του μήνα των επαναστάσεων, ως η μέρα της ενάρξεως του ξεσηκωμού. Ενός ξεσηκωμού κατά τον οποίο μια χούφτα αμούστακα παιδιά θα αντιτασσόταν ενάντια σε ολόκληρη αυτοκρατορία.

Τέσσερα χρόνια συνεχούς κι ανένδοτου πολέμου από τους Κυπρίους αδελφούς μας, σημαδεύτηκαν από τις θυσίες των γενναίων, τις εγκληματικές δολοφονίες και τους απαγχονισμούς μαθητών από τους "πολιτισμένους" Αγγλους, αυτούς τους ανάξιους "συμμάχους" μας. Επειδή όμως οι Εφιάλτες υπάρχουν παντού και σε κάθε χρονική περίοδο, δεν έλειψαν οι προδοσίες και η αποκαλύψεις ονομάτων των αγωνιστών, από μέλη της τότε κατάπτυστης Ακελικής αριστεράς. Ο κόκκινος Ιούδας εξάλλου φορά πάντα την κουκούλα του , όταν πρόκειται για το κακό του Ελληνισμού. Οι ήρωες που οι ψυχές τους στοιχειώνουν τα φυλακισμένα μνήματα, προδώθηκαν όταν το όνειρο για Ένωση με την Ελλάδα, έσβησε με την υπογραφή της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου το 1959. Πράξη την ευθύνη της οποίας φέρουν ακέραια οι αχαρακτήριστοι Μακάριος και Κ.Καραμανλής. Αιδώς Αργείοι.

Σήμερα δυστυχώς στην Ελλάδα του 2009, ουδείς ενθυμείται την 1η του Απρίλη και την Ε.Ο.Κ.Α. Οι μαθητές δε γνωρίζουν το παραμικρό για τους αθάνατους ήρωες. Δε γνωρίζουν το παραμικρό για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, το Γρηγόρη Αυξεντίου, το Δημητράκη Καραολή και αναρίθμητους άλλους άξιους της Πατρίδος.

Ο κόκκινος εκπαιδευτικός φασισμός της αριστερής θολοκολτούρας, φρόντισε τα παιδιά μας να μαθαίνουν τα πάντα για τους Λαμπράκηδες και τους Παναγούληδες της πλέον αποτυχημένης ιδεολογίας. Φρόντισαν οι γενειοφόροι καθηγητάδες της κακιάς ώρας να διδάσκουν στα παιδιά μας για πολυτεχνεία, αλλά ποτέ τίποτα για την Ε.Ο.Κ.Α. Αίσχος και πάλι αίσχος. Μέχρις εδώ. Έλληνες συστρατευτείτε μαζί μας. Είναι η ευκαιρία μας να δώσουμε ένα τέλος στην Ακελική παραφροσύνη και σε κάθε κομμουνιστικό παραλογισμό. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Τώρα που ιδεολογικά είναι πιο άμαχοι από ποτέ.

ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α.

ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ




http://www.ellinokratein.gr/

Ποτέ δεν θα πεθάνουνε, όσοι πέθαναν σήμερα.

Και της σκλαβιάς τα σίδερα, θα σπάσουν κάποια μέρα,

και θ' ακουστούν ελεύθερα, τραγούδια πέρα ως πέρα, στο ελληνικό νησί...



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

AMERO- ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ



AMERO.

Είναι η νέα λέξη που σε πολύ λίγο διάστημα από σήμερα, λόγω και των γεωπολιτικών αλλαγών που έρχονται και πιέζουν τροματικά το διεθνές οικονομικό προσκήνιο -και κυρίως στο παρασκήνιο-, θα μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο της παγκόσμιας κοινότητας.

Λαοί και έθνη θα μάθουν να την λένε. Να την προφέρουν.

Να συναλλάσονται οικονομικά με το νέο παγκόσμιο νόμισμα.

Το Amero.

Είναι το νέο παγκόσμιο νόμισμα που έρχεται με γοργούς ρυθμούς, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το Greek American News Agency σε πρώτη πανελλήνια δημοσιογραφική έρευνα με μια σειρά αποκαλυπτικών στοιχείων.

Είναι το νέο παγκόσμιο νόμισμα που ζητά εναγωνίως η Κίνα στην οποία οι ΗΠΑ χρωστούν 2.5 τρισεκατομμύρια, ενώ το συνολικό εξωτερικό χρέος της υπερδύναμης προς στιγμήν ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 11 τρισεκατομμύριων.

Η διεθνής οικονομική κρίση πίσω από την οποία είχε δημιουργηθεί ένα άγραφος μυστικός οικονομικός κώδικας ήταν η μήτρα που γεννήσε το νέο παγκόσμιο παιδί της υπερδύναμης μέσω του οποίου προσδοκά να επανακτήσει τα ηνία της παγκόσμιας πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής κυριαρχίας...

Ένας μεγάλος μυστικός κώδικας, τον οποίο γνώριζαν, όπως θα δούμε μόνον οι ισχυροί του πλανήτη... Ένας κώδικας γύρω από τον οποίο ενώ παραδόξως όλα όσα θα σας αποκαλύψουμε γίνονταν, όχι σε μυστικές και κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις, όπως έχουμε συνηθίσει ακολουθώντας τα μονοπάτια της μέχρι πρότινος γνωστής πεπατημένης οδού της συνωμοσιολογίας, αλλά την οδό της ελεγχόμενης δημοσιότητας.

Τα όσα σήμερα θα σας αποκαλύψουμε μέσα από αυτή την έρευνα, όπως θα δείτε, αποτελούν κοινό «μυστικό» τριών χωρών!

Ένα μυστικό, ο κώδικας του οποίου ήταν γνωστός μόνο σε λίγους... Εκείνους που γνώριζαν πως κάτι έρχεται σχεδόν από τα τέλη του 2005, όπου άρχισε να γίνεται συζήτηση για πρώτη φορά για την οικονομική ύφεση-την οποία πεισματικά αρνούταν μέχρι πρότινος ο οικτρά απελθών αποτυχημένος για την διεθνή πολιτική κοινότητα, αλλά εν πολλοίς πετυχημένος για αυτούς που ήξεραν το «μυστικό», αμερικανός πρόεδρος G.Bush.

Αυτή η τεχνητή παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ήταν απλά αποτέλεσμα της αποτυχίας του υπερκορεσμένου φιλελεύθερου οικονομικό πολιτικού συστήματος που εγκαθίδρυσε ο βασιλιάς και μεγάλος πρωταγωνιστής, το αμερικάνικο δολάριο, αλλά μια μάλλον πολύ καλά στημένη επιχείρηση που θα μοιάζει ως αναγκαία και επιβεβλημένη λύση, η μετάβαση στην νέα πραγματικότητα.

Η μετάβαση στο νέο παγκόσμιο νόμισμα...

Η μόνη λύση έμοιαζε για πολλούς που γνώριζαν -ίσως γιατί έτσι είχε σχεδιαστεί - είναι η μετάβαση σε ένα νέο ισχυρότερο, σχεδόν διπλής αξίας νόμισμα του σημερινού δολαρίου!

Ο τοκετός αυτής της γέννας δεν μπορούσε να είναι χωρίς τις απαραίτητες ωδύνες. Κάθε τοκετός έχει τις δικές του ωδύνες... Το νέο παγκόσμιο νόμισμα που ίσως και εντός της προσεχούς διετίας να ανακοινωθεί, αν όχι νωρίτερα, είναι πλέον, όπως θα δείτε και θα διαπιστώσετε, καθοδόν... Στόχος είναι καταρχήν η αντιμετώπιση του euro, το οποίο παραμένει το πλέον σκληρό νόμισμα έναντι του δολαρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Περίλαμπρο ανάκτορο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλύπτεται στην Πέλλα


Εντυπωσιακή ανακάλυψη


Ως το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο της Μακεδονίας, όπου γεννήθηκε, εκπαιδεύτηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, περιγράφουν οι αρχαιολόγοι το ανάκτορο που εντοπίστηκε στην αρχαία Πέλλα, έπειτα από τρία χρόνια ανασκαφών.

Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, είναι εντυπωσιακά: Χώροι συμποσίων, δεκάδες κοιτώνες και εστιατόρια, παλαίστρα με ψηφιδωτά δάπεδα, πισίνα, λουτρά και χώροι προετοιμασίας και εκπαίδευσης των νεαρών γόνων των Μακεδόνων αριστοκρατών που χρονολογούνται στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων ανάκτορο (μήκους 400 μ. και πρόσοψης 160 μ.) αποκαλύπτεται δυτικά του σημερινού χωριού και βόρεια του σημείου όπου βρίσκεται το νεοανεγερθέν Μουσείο Πέλλας.

Σύμφωνα με τα Νέα, στο εσωτερικό του ανακτόρου οι ανασκαφείς εντόπισαν χώρους δείπνων και συμποσίων και γύρω από την ενσωματωμένη στο κτίριο παλαίστρα ελαιοθέσια (χώροι όπου οι εκπαιδευόμενοι νεαροί βασιλόπαιδες άλειφαν με λάδι τα σώματά τους προετοιμαζόμενοι για αθλοπαιδιές).

Ο πυρήνας του κτιρίου των ανακτόρων χρονολογείται στα πρώιμα χρόνια, όπως και ολόκληρη η πόλη της Πέλλας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ανάκτορο στον μακεδονικό χώρο» δηλώνει ο αρχαιολόγος Παύλος Χρυσοστόμου, ανασκαφέας της ευρύτερης περιοχής την τελευταία 25ετία, που μετέχει στη φετινή επιστημονική συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, με εισήγηση υπό τον τίτλο «Πέλλης βασίλειον».




citypress-gr

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Το διαβάσαμε και αυτό!

"Λέγεται Αλέξης Ηρακλειδης και είναι Έλληνας Πανεπιστημιακός! Ο άνθρωπος που πληρώνεται από την ελληνική Πολιτεία για να διδάσκει τα παιδιά μας -Διεθνείς Σχέσεις και Ανάλυση Συγκρούσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο- επέλεξε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ισχυριστεί ότι «το 1919 οι Ελληνες έκαναν μεγάλα έκτροπα, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Ελληνες ήταν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά ... ...και μπούρμπερη έως την Αγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή». Και σαν να μην έφταναν αυτά, κατέληξε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας»: «Ντρέπεσαι που είσαι Ελληνας»

συνέχεια του άρθρου εδώ

Σχόλιο greekalert

Ηρακλείδη δεν είσαι ο μόνος...
και εμείς ντρεπόμαστε που είσαι Έλληνας!!!!

Σενάρια "θερμού επεισοδίου" και απαντήσεις από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Image



"Σενάρια επεξεργαζόμαστε πολλά. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σενάριο, ούτε ένα παίγνιο που σε ενδεχόμενο προσβολής, μικρής ή μεγάλης κλίμακας, ελληνικών εδαφών και ελληνικών δυνάμεων από την Τουρκία να μην απαντήσουμε άμεσα με τον ίδιο τρόπο ή και σε μεγαλύτερη έκταση. Οι διαδικασίες είναι αυτόματες και δεν τίθεται θέμα έγκρισης της δράσης από την πολιτική ηγεσία. Αυτό είναι αυτονότητο και προβλεπόμενο. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελληνική πολιτική ηγεσία που να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μετά την κατάληψη ελληνικού εδάφους και μάλιστα κατοικημένου".Με αυτό τον τρόπο απάντησε ανώτατη στρατιωτική πηγή του ΥΕΘΑ στο ερώτημα του defencenent.gr, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής", για ύπαρξη σεναρίου που μελετούν τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για "θερμό επεισόδιο με κατάληψη ελληνικού κατοικημένου νησιού και πιθανή εν συνεχεία έναρξη διαπραγματεύσεων".Βάσει του υποτιθέμενου σεναρίου οι τουρκικές δυνάμεις καταλαμβάνουν ελληνικό κατοικημένο νησί "μη κατονομαζόμενο ευθέως από τις συνθήκες Λονδίνου, Λωζάνης, Παρισίων, αιχμαλωτίζουν την φρουρά και εν συνεχεία προβαίνουν σε άμεση εθνοκάθαρση αποστέλλοντας τους κατοίκους και τους αιχμαλώτους σε διπλανό νησί το οποίο κατονομάζεται από τις συνθήκες και ζητούν την έναρξη διαπραγματεύσεων". Κατά την εφημερίδα το σενάριο αναφέρει ότι μία τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε αποτυχημένη στρατιωτική δράση η οποία θα έστρεφε την διεθνή κοινότητα εναντίον της Ελλάδας (!), είτε σε διαπραγματεύσεις! Φυσικά μία τέτοια εξέλιξη (διαπραγματεύσεις) είναι πρακτικώς αδύνατο να υπάρξει. Εκτός του γεγονότος ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί μετά από μία τέτοια εξέλιξη (η περίπτωση των Ιμίων ήταν τελείως διαφορετική), υπάρχει και το θέμα του κατά πόσον οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πειθαρχούσαν σε μία εντολή του τύπου "Σηκώστε λευκή σημαία χωρίς να πολεμήσετε". Γιατί δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί "ήττα" μία αιφνιδιαστική κατάληψη μικρού νησιού (το δημοσίευμα "φωτογραφίζει" το Αγαθονήσι) με μέγεθος φρουράς, το πολύ, λόχου. Από τακτικής άποψης πρόκειται για ακριβώς όμοια περίπτωση με την κατάληψη των Φώκλαντς. Αιφνιδιαστική επιχείρηση υπέρτερων εχθρικών δυνάμεων κατά μικρής φρουράς που προστατεύει μικρό νησί μακριά από το μητροπολιτικό έδαφος και κοντά στην ακτογραμμή του εχθρού. Πράγματι, αν υπάρχει όντως αυτό το σενάριο (η Α.Σπανού που το υπογράφει καλύπτει το υπουργείο Εξωτερικών...) θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά η βρετανική αντίδραση και η ροή των διπλωματικών εξελίξεων και αντιδράσεων του πολέμου των Φώκλαντς. Όπου παρά το εξώφθαλμο του βρετανικού δικαίου, υπήρξαν απόψεις για υποστήριξη του εισβολέα, δηλαδή της χούντας της Αργεντινής (!) ακόμα και από τον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ Α.Χέϊγκ, ο οποιος βέβαια εν συνεχεία οδηγήθηκε σε παραίτηση. Σαφώς και τα πράγματα δεν θα είναι απλά και ξεκαθαρισμένα από διπλωματικής άποψης σε τέτοιες περιπτώσεις. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου για την κυβέρνηση Καραμανλή είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η νέα κυβέρνηση των δημοκρατικών στις ΗΠΑ όχι απλώς δεν είναι φιλική έναντι της Ελλάδος, αλλά κινείται με υψηλότερους ρυθμούς κατά των ελληνικών συμφερόντων ακόμα και από την κυβέρνηση Μπους! Είναι γεγονός ότι την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ την διαχειρίζεται σε γενικές γραμμές η ίδια ομάδα που χειριζόταν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον. Είναι η ομάδα που προετοίμασε και καθόρισε το αποτέλεσμα στα Ίμια, η ομάδα που εξόντωσε την Σερβία το 1999 και ευνόησε την γιγάντωση της Τουρκίας στην δεκαετία του '90. Σε ανταπόκρισή του από τις ΗΠΑ στην "Καθημερινή", ο Α.Έλλις, αναφέρει ότι "ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ εισηγήθηκε την μη πραγματοποίηση της συνάντησης Καραμανλή-Ομπάμα για να μην ενισχυθεί ο Έλληνες πρωθυπουργός έναντι των ευρωεκλογών". Αν αυτό αληθεύει (δεδομένου του μέσου και του δημοσιογράφου θεωρούμε ότι η είδηση είναι έγκυρη), τότε στο μόνο που μπορεί να υπολογίζει η κυβέρνηση Καραμανλή είναι η εχθρότητα των ΗΠΑ. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό αφού οι μεγαλύτεροι Έλληνες ηγέτες του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, ο θείος του, Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο μεγάλος αντίπαλός του, Ανδρέας Παπανδρέου, "ανδρώθηκαν" πολιτικά δια μέσου αυτής της σύγκρουσης. Τα συμφέροντα Ελλάδος και ΗΠΑ δεν είναι πλέον κοινά στην περιοχή του άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος. Καλό ή κακό αυτή είναι η πραγματικότητα. Παίκτες όπως η Γαλλία και η Ρωσία, ίσως και το Ισραήλ, μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα στη χώρα σήμερα. Όχι γιατί "μας αγαπάνε" ή γιατί "είναι φίλοι μας" ή γιατί "είναι ορθόδοξοι σαν κι εμάς" ή γιατί "ο παππούς του Σαρκοζί είναι από την Θεσσαλονίκη". Αλλά γιατί τα συμφέροντά τους συμπίπτουν με τα δικά μας, σε μεγάλο βαθμό...
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο: Υμνιστές των κουκουλοφόρων

Κατά τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησε στην Κύπρο η πιο αφίσα για μια εκδήλωση που διοργανώνει όπως αναφέρει ο Συνασπισμός της Κύπρου.
Μάλιστα κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γραμματέας νεολαίας του Συνασπισμού της Αριστεράς. Στην αφίσα επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σχέση που υπάρχει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους κουκουλοφόρους που καίνε με κάθε ευκαιρία το κέντρο της Αθήνας.
Η αφίσα που κυκλοφορεί προκλητικά καλεί τον κόσμο να κάψει τις πόλεις και πανηγυρίζει για τους βανδαλισμούς που πραγματοποιήσαν οι αναρχικοί τον Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Αλήθεια ποιος έδωσε την έγκριση να γίνει σε αίθουσα του Πανεπιστημίου εκδήλωση τιμής προς τους βανδαλισμούς που συγκλόνησαν την Ελλάδα; Ποια η αντίδραση της Κυβέρνησης όταν το αδερφό κόμμα του Συνασπισμού διοργανώνει εκδηλώσεις υπέρμαχους των βανδαλισμών

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΑΓΚΥΡΑ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΣΕΛ 8)

Ο Ταλάτ απαιτεί από την ΕΕ τις δύο από τις έξι έδρες της Κύπρου

Επικαλούμενος το Σχέδιο Ανάν

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Εφαρμογή του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν στη διάθεση των Εδρών της επόμενης Ευρωβουλής ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο ο αυτοεπικαλούμενος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου, Αχμέτ Αλί Ταλάτ.
Με επιστολή του της 19ης Μαρτίου, που ο ΣΚΑΙ (και το nextok.blogspot.com) αποκαλύπτουν, ο Ταλάτ ζητά από τον κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ να διατεθούν στους Τουρκοκύπριους οι δύο από τις έξι Κυπριακές έδρες του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου.
Ο ίδιος ζητά από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής να διατηρήσει κενές τις δύο Έδρες εάν το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν επιτρέπει την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων.

Ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους σημειώνει στην επιστολή του πως θεωρεί προσβλητικό το γεγονός ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Νότια Κύπρο, καλούν τους Τουρκοκυπρίους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα για τις προσεχείς ευρωεκλογές. Επίσης ξεπερνώντας τα εσκαμμένα καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες οι οποίες όπως αναφέρει αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων των τουρκοκύπριων.
Κατ εφαρμογή του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν
Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για τουλάχιστον δύο Τουρκοκύπριους ευρωβουλευτές αναφερόταν στο ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ Σχέδιο Ανάν το οποίο οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία στις 24 Απριλίου 2004.
Είναι προφανές ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να αρχίσει η εφαρμογή του εκτρωματικού Σχεδίου Ανάν, το οποίο στο άρθρο 7 της «πράξης προσαρμογής των όρων προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ», ανέφερε ότι: Η Κύπρος θα εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη βάση της αναλογικής αντιπροσώπευσης, νοουμένου ότι κάθε συνιστώσα πολιτεία θα κατέχει όχι λιγότερες του ενός τρίτου των Κυπριακών εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο(σ.σ. άρα όχι λιγότερες των δύο από το σύνολο των έξι εδρών). Αυτό όμως θα ίσχυε στη περίπτωση κατά την οποία το Σχέδιο Ανάν θα εγκρινόταν για τη λύση του Τουρκοκυπριακού προβλήματος.
Έτσι λοιπόν έρχεται ο κ. Ταλάτ και ουσιαστικά απαιτεί από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής να παραχωρήσει (2) δύο από τις (6) έξι κυπριακές έδρες στους Τουρκοκύπριους.
Και ποιο είναι το επιχείρημά του; Πολύ απλά λέει ότι εμείς οι Τουρκοκύπριοι είχαμε αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν ενώ αυτοί που το απέρριψαν είναι οι Ελληνοκύπριοι. Και άρα είναι άδικο να μην παραχωρηθούν στους Τουρκοκύπριους οι δύο από τις έξι κυπριακές Έδρες.
Ο κ. Ταλάτ όμως συνεχίζει και ζητά να μείνουν κενές οι δύο Έδρες, στη περίπτωση που η Ευρωβουλή δεν μπορεί να τις κατοχυρώσει στους Τουρκοκύπριους.
Προσβλητικό;
Δεν μπορούσε βέβαια να μην παραδεχθεί ο Ταλάτ ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Νότια Κύπρο, καλούν τους Τουρκοκυπρίους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα για τις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διεξάγονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά στις 6 Ιουνίου 2009.
Αυτό όμως όπως επισημαίνει, το θεωρεί προσβολή για τον ίδιο και παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκύπριων και καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες ενώ τονίζει ότι, αυτό θα εκληφθεί ως μια κίνηση που δεν συνεισφέρει στο θετικό κλίμα
Σαν να μη φθάνουν αυτά, ο αυτοεπικαλούμενος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους «τα ψέλνει» στον Χάνς Γκερτ Πέτερινγκ, λέγοντάς του ότι θα πρέπει να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η μετάφραση της επιστολής
Προς Χανς Γκερτ Πέτερινγκ
Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Βρυξέλλες
Εξοχότατε,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν σφόδρα τη σύναψη αμοιβαίας συμφωνίας στο Κυπριακό πρόβλημα με το οποίο ασχολούμαστε από το 1963. Οι Τουρκοκύπριοι ήδη έχουν επιδείξει έμπρακτα τη θέληση τους (σσ για επίλυση του Κυπριακού) ψηφίζοντας υπέρ του Σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου 2004, τα οποία είχαν και τη σθεναρή υποστήριξη της ΕΕ.
Παρόλαυτά, το «Όχι» των Ελληνοκυπρίων απέτρεψε τη σύναψη συμφωνίας και συνακόλουθα την ένταξη μας στην ΕΕ. Αυτό αποτέλεσε για μας μεγάλη απογοήτευση, αλλά δεν μας απέτρεψε από τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μια ενωμένη Κύπρο στην ΕΕ. Η Τουρκοκυπριακή πλευρά εργάζεται με όλες τις δυνάμεις προκειμένου να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα κοινό στόχο, να δημιουργήσουν μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, και σε αυτή την Ομοσπονδία θα υπάρχει ένα Τουρκοκυπριακό και ένα Ελληνοκυπριακό συστατικά κράτη με ίσο status, και μια Ομοσπονδιακή κυβέρνηση με ενιαία διεθνή οντότητα.
Πρώτα και κύρια, οι Τουρκοκύπριοι είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου όσον αφορά την πλήρη εφαρμογή της απόφασης της του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων του ΟΗΕ της 26ης Απριλίου 2004 για την λήξη της περιόδου απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Ακόμη ζούμε υπό πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική απομόνωση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Αληθινά πιστεύω ότι θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας για ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιτύχουμε μια διαρκή και ειρηνική συμφωνία στο νησί.
Όπως καλά γνωρίζετε, παρά το γεγονός της απόρριψης της Σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών από τους Ελληνοκυπρίους, και οι έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι κατειλημμένες από Ελληνοκύπριους μετά την μονομερή ένταξη τους στην ΕΕ. Παρ' όλαυτα, οι δύο εκ των έξι εδρών δόθηκαν στην Κύπρο για την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων.
Οι προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διεξάγονται τον Ιούνιο του 2009 σε όλη την ΕΕ. Μου έγινε αντιληπτό ότι με έναν προσβλητικό τρόπο η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Νότια Κύπρο καλούν τους Τουρκοκυπρίους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους και να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διεξάγονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά στις 6 Ιουνίου 2009.
Εξ όσων καταλαβαίνουμε, η Ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να παρουσιάσει τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως εκλογές στις οποίες θα συμμετάσχουν τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι παραπλανώντας την Ευρωπαϊκή και την διεθνή κοινή γνώμη. Μια τέτοια απόπειρα δεν μπορεί να εκληφθεί ως άνοιγμα προς την Τουρκοκυπριακή πλευρά, αντιθέτως θα το εκλάβουμε ως μια κίνηση που δεν συνεισφέρει στο θετικό κλίμα που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες που αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων των τουρκοκύπριων.
Σύμφωνα με αυτά, η Ελληνοκυπριακή πλευρά, όχι μόνο αντίκειται στις παραμέτρους που θέτει ο ΟΗΕ, αλλά και της Διεθνούς Συμφωνίας του 1960 για την Κύπρο. Ο ΟΗΕ ορίζει την διενέργεια ξεχωριστών εκλογών από τις 2 κοινότητες για την εκλογή αντιπροσώπων. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων υφίσταται από το 1960, και είχε ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση του πλαισίου που όριζε τις σχέσεις των 2 κοινοτήτων. Τα χωριστά δημοψηφίσματα στις 24 Απριλίου του 2004 αποτελούν άλλη μια απόδειξη αυτής της αρχής.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η απόφαση του Συμβουλίου (2004/511/EC) της 10ης Ιουνίου του 2004 προβλέπει ότι «προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση των εκλογικών δικαιωμάτων των Κυπρίων σε περίπτωση επίτευξης προκαταρκτικής συμφωνίας, η θητεία των αντιπρόσωπων της Κύπρου που εξελέγησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2004 θα πρέπει να ανακληθεί και να αντικατασταθούν για το υπόλοιπο της θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με Ευρωβουλευτές που θα προκύψουν κατόπιν διενέργειας έκτακτων εκλογών με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της Κύπρου». Ο όρος αυτός αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η εκλογή 6 Ελληνοκυπρίων Ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπούν ολόκληρη την Κύπρο, δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε δίκαιη.
Θα ήθελα να ζητήσω από την Εξοχότητα σας, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να διασφαλιστεί η απευθείας εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι 2 θέσεις που αντιστοιχούν σε αντιπροσώπους των Τουρκοκυπρίων, ανήκουν δικαιωματικά στον τουρκοκυπριακό λαό. Είμαι σίγουρος ότι θα συνδράμετε τον τουρκοκυπριακό λαό στην βαθιά του επιθυμία για άμεση εκπροσώπηση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε περίπτωση που το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν επιτρέπει την εκπροσώπηση των τουρκοκυπρίων, τότε ζητούμε όπως οι 2 έδρες που μας αναλογούν να παραμείνουν προς το παρόν κενές έως ότου βρεθεί αποδεκτή λύση και δοθούν τουλάχιστον σε εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων θέσεις παρατηρητή. Οι διευθετήσεις που έγιναν από την Κοινοβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Είμαι πεπεισμένος ότι η Εξοχότητα σας θα λάβει υπόψη τις απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς εμποδίζοντας την περαιτέρω παραβίαση του δικαιώματος του λαού μας να εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να διατηρούν το όραμα μιας ενωμένης Κύπρου βλέποντας παράλληλα το μέλλον τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι είναι η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει την προσπάθεια των Τουρκοκυπρίων για την επίτευξη μιας κοινά αποδεχτής συμφωνίας και παράλληλα να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους πραγματοποιώντας τις υποσχέσεις της για τον τερματισμό της απομόνωσης τους.

Με τιμή
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ
Πρόεδρος

Σχόλιο: Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστή η αντίδραση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ απορίες προκαλεί η σιγή από την πλευρά της Κυπριακής αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης.
Τι άραγε έχει να απαντήσει στα πιο πάνω η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;
Είναι δυνατόν να μάθαμε εμείς πριν από την εξοχότητά της την απίστευτη, θρασύτατη επιστολή του Ταλάτ;
Και εάν η κ. Μπακογιάννη γνώριζε νωρίτερα το περιεχόμενο της επιστολής τί ενέργειες έκανε;
Και ο κ. Χριστόφιας και ο υπουργός των Εξωτερικών του γιατί απέκρυψε από τους Κύπριους πολιτικούς την συγκεκριμένη επιστολή του "προσβεβλημένου" καρτάσιη Ταλάτ;




kostasxan

Το θέμα με τους Αφγανούς λαθρομετανάστες, κρύβει πολλά!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Θέλω να σας συγχαρώ για τις θέσεις σας αναφορικά με τους λαθρομετανάστες (και τα σχετικά δημοσιεύματα του "Ρ") και να κάνω ένα ερώτημα απολύτως και εντυπωσιακά ΑΦΕΛΕΣ, παραδέχομαι ως πανεπιστημιακός δάσκαλος στην ηλικία που βρίσκομαι:

ΠΩΣ μπορεί κάποιος από τους πολλούς - είτε μισθοδοτούμενους είτε κακόπιστους ή ακόμα και ηλίθιους δήθεν προστάτες των «δήθεν» προσφύγων ( σε μιa χώρα προσφύγων και ξενιτεμένων όπως η Ελλάδα και εκατομμύρια Έλληνες όπως και εγώ που είμαι γιός Πόντιου πατέρα και Σμυρνιάς μητέρας και έφαγα την μισή μου ζωή στην ξενιτιά) - να απαντήσει στο δικό μου ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟ ερώτημα:

Εφόσον, όπως πληροφορούμαστε όλοι, οι Τούρκοι λαθρέμποροι μεταφορείς-διακινητές... λαθρομεταναστών χρεώνουν περίπου 2000 ευρώ κατά κεφαλήν ως κόστος μεταφοράς και εγκατάλειψης στα ελληνικά παράλια των Αφγανών λαθρομεταναστών…

Θα μας πούνε οι «καλοθελητές» ΠΟΥ τα βρήκαν αυτά τα χρήματα τα άτομα (και το πράγμα θεριεύει αριθμητικά όταν πρόκειται για οικογένειες δηλαδή 2000 ευρώ επί 3, 4, ή ακόμη και 5 μέλη της ίδιας οικογένειας μας δίνουν αθροίσματα ύψους 6 ή 8 ή 10,000 ευρώ;;;!!!!)

ΕΠΙΜΕΝΩ στο ερώτημά μου για να ξεσκεπαστούν, επί τέλους, κάποια πράγματα που ΚΑΝΕΙΣ, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θέτει σε απλά αριθμητικά μεγέθη:

ΠΟΥ τα βρήκαν οι λαθρομετανάστες αυτά τα ποσά όταν το μέσο ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ εισόδημα στο Αφγανιστάν είναι λιγότερο από - ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ, taxalia μου - 17 (ναι, ναι, ναι, ΔΕΚΑΕΠΤΑ ) ευρώ!!!!

(Και επειδή αποφάσισα να είμαι ρηξικέλευθος σήμερα, σημειώστε ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα στο Πακιστάν – χώρα από την οποία οι μετακινητές λαθρομεταναστών επίσης μας φέρνουν πολλά άτομα, είναι περίπου 30, ναι, ναι, ναι ΤΡΙΑΝΤΑ ευρώ!!!)

ΕΑΝ έμεναν στη χώρα τους θα ανήκαν ΣΙΓΟΥΡΑ στις κοινωνικο-οικονομικές τάξεις των πολύ πλουσίων...

Για να αποκτήσουν αυτά τα χρήματα ΠΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ χρειάστηκε να εργαστούν;;;

Και, κλείνοντας, μεταξύ μας, να κάνω ακόμη ένα πολύ ΑΦΕΛΕΣ, ίσως και ανόητο για πανεπιστημιακό δάσκαλο ερώτημα:

Τις φυτείες οπίου στο Αφγανιστάν τις έχουν καταστρέψει τα συμμαχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ ή προτίμησαν να ΜΗΝ ασχοληθούν με αυτήν την παράμετρο της τραγικής πραγματικότητας που – πέρα από τους Ταλιμπάν και τον Μπιν Λάντεν - αναδεικνύει το Αφγανιστάν σε πρώτη παγκοσμίως παραγωγό χώρα ΟΠΙΟΥ;


taxalia

Κατέπεσε ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης στην Τουρκία


Ελικόπτερο τύπου Skorsky που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου που είχε πέσει μεταξύ Καραμάνμαρας και Σεβάστειας και διάσωσης των έξι ατόμων που επέβαιναν σ' αυτό, κατέπεσε σήμερα τις πρωινές ώρες, τη στιγμή που επιχειρούσε προσγείωση κοντά στο τόπο του άλλου δυστηχήματος. Οι χειριστές και οι επιβάινοντες διασώθηκαν.
Το ελικόπτερο ανήκε στη Διεύθυνση Ανορθοδόξου Πολέμου (Özel Kuvvetler Komutanlığı) του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.



infognomonpolitics