Το video για τον Εσταυρωμένο που δακρύζει.


Κύριε των Δυνάμεων, μεθ' ημών γενού, 

άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ έχομεν


Λαγκάρντ: "Το ΔΝΤ δεν θα δώσει χρήματα αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση"

Με το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων συμφώνησε και η Κριστίν Λαγκάρντ, εκ μέρους του Διεθούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Η κα Λαγκάρντ, που συμμετείχε στην Συνέντευξη Τύπου μετά τη διακοπή του σημερινού Eurogroup, δήλωσε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα χρήματα που του αναλογούν.
 
«Η εκταμίευση της δόσης προκύπτει μόνο μετά από επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Προκλητικό τελεσίγραφο Γερμανίας στην Ελλάδα: «Ή συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος ή τέλος»

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν λίγο σε συνέντευξή του ζήτησε από την Ελλάδα να δεχθεί το γερμανικό σχέδιο για την επιστροφή της χώρας στο Μνημόνιο: "Ή θα ζητήσετε παράταση του μνημονίου και αυτό μέχρι την Παρασκευή ή τερματίζουμε. Δεν μπορεί, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική".
Μάλιστα ο Ντάσελμπλουμ δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο Eurogroup παρά μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί επέκταση του προγράμματος! Με άλλα λόγια διακόπτει το διάλογο στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών.
Ταυτόχρονα ο Γ. Ντάισελμπλουμ άφησε το περιθώριο ανοικτό για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αλλά μόνο μέσα από συνεννόηση με τους θεσμικούς εταίρους (τρόικα) και αυτό αν υπάρξει σύμφωνη γνώμη των Eurogroup αλλά σε καμία περίπτωση με μονομερείς ενέργειες.
Με λίγα λόγια οι Βρυξέλλες λένε πως το υπάρχον πρόγραμμα είναι η μόνη λύση. Θα πάρετε τις προβλεπόμενες δόσεις αλλά κατόπιν ελέγχου από τους θεσμικούς εταίρους και στο βάθος του χρόνου μπορούμε να συζητήσουμε για αλλαγές και τροποποιήσεις αλλά μόνο μετά από  συνεννοήσεις και χωρίς μονομερείς ενέργειες!
Από την πλευρά της η Αθήνα λέει πως το υπάρχον πρόγραμμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ζητά πρόγραμμα «γέφυρα» το οποίο  θα αποτελεί συγκερασμό του υπάρχοντος μνημονίου και του ελληνικού προγράμματος και των θέσεων του κυβερνητικού προγράμματος και το οποίο θα οδηγήσει σε μια νέα συμφωνία.
Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει πλήρης διαφορά απόψεων.Ούτε καν κοινό έδαφος για να ξεκινήσει μια συζήτηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

...απ’ όλες σου τις αμαρτίες, αυτή η αμαρτία θα σου είναι ασυγχώρητη.

-Αν σου πω, νήστεψε πολλές φορές μου προβάλλεις ως δικαιολογία την ασθένεια του σώματος.

-Αν σου πω, δώσε στους φτωχούς μου λες ότι είσαι φτωχός και έχεις να αναθρέψεις παιδιά.
-Αν σου πω να έρχεσαι τακτικά στις Συνάξεις της Εκκλησίας, μου λες, έχω διάφορες μέριμνες.

-Αν σου πω, πρόσεχε αυτά που λέγονται στην Εκκλησία και κατανόησε το βάθος των λόγων του Θεού, μου προβάλλεις ως δικαιολογία την έλλειψη μορφώσεως.
-Αν σου πω, φρόντισε να βοηθήσεις ψυχικά τον αδελφό σου, μου λες ότι δεν υπακούει όταν τον συμβουλεύω, αφού πολλές φορές του μίλησα και περιφρόνησε τα λόγια μου.
Βέβαια, δεν ευσταθούν οι προφάσεις αυτές και όλα αυτά είναι χλιαρά λόγια, αλλά, παρά ταύτα, μπορείς να προφασίζεσαι…
-Αν όμως σου πω, άφησε την οργή και συγχώρεσε τον αδελφό σου, ποια από τις προφάσεις αυτές μπορείς να χρησιμοποιήσεις;
Διότι νομίζω, δεν μπορείς να φέρεις ως πρόφαση ούτε ασθένεια σώματος, ούτε φτώχεια, ούτε αμάθεια, ούτε απασχόληση και μέριμνα, ούτε τίποτε άλλο.
Γι’ αυτό απ’ όλες σου τις αμαρτίες, αυτή η αμαρτία θα σου είναι ασυγχώρητη. Αλήθεια, πως θα μπορέσεις να υψώσεις τα χέρια σου στον Ουρανό; Πως θα κινήσεις τη γλώσσα σου να προσευχηθείς; Πως θα ζητήσεις συγνώμη;
Ακόμη κι’ αν θέλει ο Θεός να σου συγχωρήσει τις αμαρτίες, δεν Του το επιτρέπεις εσύ, επειδή δεν συγχωρείς τις αμαρτίες του αδελφού σου.
Διότι, αν εσύ ο ίδιος εκδικηθείς και επιτεθείς εναντίον του, είτε με λόγια, είτε με ανάλογες συμπεριφορές, είτε με κατάρες, ο Θεός δεν θα επέμβει πλέον, αφού εσύ ανέλαβες την τιμωρία Του. Και όχι μόνο δεν θα επέμβει, αλλά και από σένα θα ζητήσει λόγο, διότι φέρθηκες υβριστικά προς Αυτόν.

Πηγή: agioritikovima.gr
http://www.diakonima.gr

Η «ANA MERYEM SÜTVEREN», ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΤΡΟΦΟΥΣΑ, ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΥΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

23551697
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Σε ένα ακόμα θαύμα αποκάλυψης ελληνορθόδοξων ιερών τόπων της Μικράς Ασίας έγιναν μάρτυρες οι Τούρκοι,
καθώς, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα, Vatan, στα υπόγεια τούνελ που ερευνώνται στην παλιά αγορά της Σμύρνης ανακαλύφθηκε η μυθική, όπως χαρακτηρίστηκε, «πηγή άγιασμα» της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας.
cf87ceb5cebbceb1cebdceb4ceaccf81ceb9
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ανάμεσα στην παλιά αγορά της Σμύρνης και στο κάστρο του Kadifekale, υπήρχε εδώ και αιώνες ένα σύστημα υπογείων τούνελ που συνδέανε τα δυο αυτά μέρη. Σε ένα από αυτά τα τούνελ και κάτω από ένα σπίτι, βρέθηκε μια πηγή από ένα κανάλι που όπως αναφέρεται πρέπει να είναι η μυθική πηγή της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας. Η πηγή αυτή σύμφωνα με κάποια παράδοση ανέβλυσε το γάλα της Παναγίας και στα μετέπειτα χρόνια δεν άφησε να διψάσουν οι κάτοικοι καθώς πάντα τους προσέφερε το αγιασμένο νερό της. Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι που διενεργούν τις ανασκαφές στο σημείο αυτό έχουν μείνει, όπως αναφέρεται, έκπληκτοι από αυτό το υπόγειο σύστημα των τούνελ που βρίσκεται κάτω από την παλιά αγορά της Σμύρνης αλλά και από την διαπίστωση ότι βρεθήκαν μπροστά στην μυθική αυτή πηγή. Ο δήμαρχος του Konak της Σμύρνης, Hakan Tartan, που επισκέφτηκε το μέρος αναφέρει ότι κάτω από ένα gecekondu, δηλαδή μια αυθαίρετη οικία, υπάρχει μια πηγή που σύμφωνα με την παράδοση πρέπει να είναι η μυθική πηγή της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας, ένα μέρος με μεγάλη θρησκευτική αξία. Ο δήμαρχος του Konak υποσχέθηκε ότι θα δοθεί μεγάλη μερίμνα στο να μην καταστραφεί το μέρος αυτό της πηγής, ενώ όλη η περιοχή που έχει και αρχαιολογική αξία, θα δοθεί μετά από τις απαραίτητες εργασίες ανακαινίσης για επίσκεψη στο κοινό και στους τουρίστες που θα θελήσουν να επισκεφτούν το μέρος αυτό. Προφανώς η νέα ανακάλυψη αυτή των Τούρκων με ελληνορθόδοξο χαρακτήρα, αναφέρεται σε κάποια πολύ παλιά πηγή-αγίασμα της Παναγίας, με την επωνυμία της Γαλακτοτροφούσας, που ήταν θαμμένη ανά τους αιώνες σε κάποιο υπόγειο τούνελ της παλιάς αγοράς της Σμύρνης στην περιοχή του Basmane.
Να σημειωθεί ότι ο εικονιστικός τύπος της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας συναντάται μόνο στην ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι πολύ γνωστός και πολύ αγαπητός στους Ορθοδόξους. Ο αγιογράφος που πρώτος τον αγιογράφησε, όπως αναφέρεται, εμπνεύστηκε από την ευαγγελική διήγηση της Γέννησης του Χριστού, (Ματθ. β΄ 1-15, Λουκ. β΄ 1-20) και από το ευαγγελικό εδάφιο: «Μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε και μαστοί ους εθήλασας, (Λουκ. ια΄ 27). Οι εικόνες της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας παρουσιάζουν την Θεοτόκο να κρατάει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Χριστό και να Τον τρέφει με το γάλα της, (να Τον θηλάζει). Από το παρελθόν οι εικόνες αυτές είναι πολύ αγαπητές στις νέες μητέρες και ιδιαίτερα στις λεχώνες που έχουν λίγο γάλα.
Η σημαντικότερη από τις υπάρχουσες εικόνες της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. Η εικόνα αυτή αγιογραφήθηκε στην Παλαιστίνη και ανήκε αρχικώς στη Λαύρα του οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επάνω της είναι γραμμένο το ομοθεματικό της τροπάριο: «Χρυσοπλοκώτατε πύργε και δωδεκάτειχε πόλις, ηλιοστάλακτε θρόνε καθέδρα του βασιλέως, ακατανόητον θαύμα πώς γαλουχείς τον Δεσπότη;». Το ιστορικό αναφέρει ότι πριν πεθάνει ο όσιος Σάββας είπε στους συνασκητές του που ήταν γύρω από το κρεβάτι του, ότι κάποτε θα επισκεφθεί τη Λαύρα κάποιος πρίγκιπας που θα έχει το ίδιο όνομα με αυτόν, δηλαδή θα λέγεται και αυτός Σάββας. Σε αυτόν, έδωσε την εντολή, να του δοθεί λοιπόν η εικόνα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης σαν ευλογία. Το Γεγονός αυτό σύμφωνα με την παράδοση, δηλαδή η επίσκεψη του πρίγκιπα στην Λαύρα έγινε τον 13ο αιώνα, όταν τη Λαύρα επισκέφθηκε ο άγιος Σάββας ο Σέρβος, (Αρχιεπίσκοπος Σερβίας), κτήτορας της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου του Αγίου Όρους. Αυτός μετέφερε την αγία αυτή εικόνα στο Άγιο Όρος, και συγκεκριμένα στη μονή την οποία ο ίδιος ίδρυσε. Εικόνες της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας υπάρχουν και σε άλλα μέρη στην κυρίως Ελλάδα όπως στα Τρίκαλα, στην αγία Κυριακή της Θεσσαλονίκης, στο εκκλησάκι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στο χωριό Καψαλιανά στην Κρήτη, στην Λεμεσό της Κύπρου και αλλού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr/

Η Ελλάδα θα ζητήσει χρόνο έως τον Ιούνιο

Ολοκληρώθηκε η προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν στον χώρο διεξαγωγής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο Γ.Ντάισελμπλουμ και ο Γ.Βαρουφάκης.
 
Tόσο ο κ. Βαρουφάκης, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα ζητήσουν σήμερα από το Eurogroup να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο μέσα από ένα πρόγραμμα-γέφυρα, κατά την εφαρμογή του οποίου η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει μέτρα που να επιβαρύνουν δημοσιονομικά τον προϋπολογισμό και οι εταίροι δεν θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση.
 
Στο διάστημα αυτό η ελληνική πλευρά θα καταρτίσει το τελικό της πρόγραμμα, που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο.
 
Προσερχόμενος στο Eurogroup ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως το συμβούλιο επιδιώκει θετική κατάληξη για την Ελλάδα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr