ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXFCahsEX37w7yb2CHUK5hQeSt7-9wYaB6MBAX4RoPfH-w-Lc51voZxcSa3_-qUqS4Idj07GgZmU-VZbdyCSQm0GuLzHay_NFbPKw_jHLVLun1dvXGH4GwqlyCQh2qjG2bOPq6L1_xp1wR/s640/%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97%20%206%20%CE%A6%CE%95%CE%92%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5%20-%20%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%91%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%20%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%97.jpg

ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΝΑΒΟΛΕΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

ΠΗΓΗ

«ACIK DENIZ»: Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «σκιά» στο Καστελόριζο!

Ασυνήθιστη αμερικανική ενέργεια κατά τη διάρκεια τουρκικής αεροναυτικής άσκησης καταδεικνύει ότι οι εποχές έχουν αλλάξει...

Το Αμερικανικό Ναυτικό (USN) που εστιάζει την προσοχή του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και το Αιγαίο, έστειλε το αεροπλανοφόρο USS Enterprise (CVN 65) για να παρακολουθήσει από απόσταση αναπνοής τουρκική άσκηση η οποία αρχίζει τις επόμενες ημέρες.



Πρόκειται για την αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «ACIK DENIZ» η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διάστημα 7-11 Φεβρουαρίου στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο. Μέρος της άσκησης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καστελορίζου, περιοχή υψίστης στρατηγικής σημασίας την παρούσα συγκυρία, λόγω των συζητήσεων για την ανακήρυξη ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) η οποία θα εφάπτεται με την αντίστοιχη κυπριακή.



Ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες το USN ζήτησε και έλαβε άδεια για την πραγματοποίηση βολών από τα μαχητικά αεροσκάφη του USS Enterprise στο πεδίο βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ», στα ανοιχτά της Άνδρου το διάστημα 5-7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, όπως ανακοινώθηκε, το αεροπλανοφόρο θα κατευθυνθεί στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Ρόδο, για το διάστημα διεξαγωγής της τουρκικής άσκησης!


Η παρουσία του εκεί φαίνεται πως σκοπό είχε να περάσει το μήνυμα ότι οι εξελίξεις στην περιοχή άπτονται πλέον των αμερικανικών γεωστρατηγικών συμφερόντων, τα οποία και προασπίζουν οι ΗΠΑ δια της προβολής ναυτικής ισχύος.



Με απλά λόγια, το μήνυμα είναι ότι για τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ενέργειες – στρατιωτικές ή άλλες – οι οποίες θα διαταράξουν το status quo στην περιοχή. Αυτό καταφανώς συνδέεται με την ασφάλεια του Καστελορίζου, νήσος η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ, άρα και στη δημιουργία ασφαλούς στρατηγικού διαδρόμου μελλοντικής μεταφοράς των υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.



Εν ολίγοις, για τις ΗΠΑ, το θέμα άπτεται της ενεργειακής ασφάλειας της Δύσης, άρα πλέον αποτελεί ζωτικό εθνικό συμφέρον.

ΠΗΓΗ

Ξεπρόβαλαν επιτέλους οι «Τερτσέτες και οι Πολυζωίδηδες» στη Δικαιοσύνη. Καιρός να ξεπροβάλουν και οι «ΠατροΚοσμάδες και οι Βελενστινλήδες».

Πατριωτικό Μέτωπο

Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652

Τηλ.Εκπροσώπου: 6980292626

www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Με τη γενναία απόφασή τους για τις παράνομες «ιθαγενοποιήσεις» των αλλοδαπών από τη νεοταξίτικη – κατοχική συμμαχία που κυβερνά τον τόπο , οι Δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπενθύμισαν σε όλους μας πως σε αυτόν τον τόπο, δεν γεννιούνται μόνο οσφυοκάμπτες, χαρτογιακάδες και προσκυνημένοι. Γεννιούνται και υπάρχουν «Τερτσέτες και Πολυζωίδηδες» που τιμούν το ύψιστο Λειτούργημα του Δικαστικού Λειτουργού.

Αλυχτούν τα φερέφωνα των τοκογλύφων, και οι σοροαμειβόμενες ΜΚΟ τους. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι επαγγελματίες προοδευτικάριοι, όλων των τύπων. Λουφάζουν οι ψευδοπατριώτες και τα τσιράκια τους, ανησυχούν ακόμη περισσότερο για το αύριο τους, οι επαγγελματίες πολιτικοί που ενεχυρίασαν την λαϊκή εντολή στους διεθνείς τοκογλύφους.

Μόνο εμείς, ο απλός λαός, που δεν πιστεύουμε πια σε «μεσσίες, σωτήρες, μεταλλαγμένα καρναβάλια του ψευδοπροοδευτισμού και του ψευδοπατριωτισμού», με το χέρι στην καρδιά, λέμε ΕΥΓΕ στους Δικαστές μας. Καλώντας παράλληλα όλους τους «ΠατροΚοσμάδες και τους Βελεστινλήδες» της Πατρίδας μας, να δώσουν το χέρι, στο Παλλαικό, βαθύτατα Δημοκρατικό Κίνημα, του Πατριωτικού Μετώπου. Παίρνουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά: Πατριωτικά.

Προσεγγίσεις - Μηνάογλου - Η ενότητα της ιστορικής μας διάρκειας - 1 Φεβ 11



ΠΗΓΗ

Έφυγαν εξοργισμένοι οι θεατές στη μέση της παράστασης


Η είδηση από το star.gr:

Μια παράσταση που διχάζει. Μια νέα σκηνοθέτης η οποία σύμφωνα με κάποιους τολμά, σύμφωνα με κάποιους άλλους προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των θεατών.

Μια σκηνή που ξεσήκωσε αντιδράσεις και εξόργισε πολλούς από τους θεατές του έργου. Δυο ηθοποιοί που υποδύονται τον Ιησού και την Μαρία την Μαγδαληνή και εμφανίζονται σχεδόν γυμνοί να κάνουν έρωτα επί σκηνής.

Όλα αυτά συνέβησαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στη διάρκεια της παράστασης «Nο Body Else».

Η Κίρκη Καραλή, η κόρη της Σεμίνας Διγενή, συνέλαβε την ιδέα και σκηνοθέτησε το έργο το οποίο καταπιάνεται με έξι ιστορίες που διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σε ένα σώμα, μνήμες που καταγράφονται στο DΝΑ. Μια σκηνή όμως φέρεται να θύμωσε το κοινό που αποχώρησε από το θέατρο.

Οι ψίθυροι άρχισαν να ακούγονται όταν στη διάρκεια της παράστασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πολύ μπλα μπλα, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Ιησού εμφανίζεται γυμνός. Πολλοί από τους θεατές σοκάρονται αλλά αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια τους εξοργίζει.

Ο «Ιησούς» αρχίζει να ερωτοτροπεί με την «Μαρία την Μαγδαληνή». Σηκώνονται από τις θέσεις τους και μη μπορώντας να δεχθούν αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, αποχωρούν φανερά εκνευρισμένοι. Οι ηθοποιοί αρχικά ξαφνιάζονται αλλά ως επαγγελματίες συνεχίζουν την δουλειά τους.

Οι θεατές αν και ήταν ενημερωμένοι ότι το έργο ήταν ακατάλληλο για ενηλίκους, δεν περίμεναν να δουν μπροστά στα μάτια τους μια τέτοια σκηνή. Τη θεώρησαν προσβλητική και αποχώρησαν από την αίθουσα.

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου, «η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της».

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει κοινό, κριτικούς και καλλιτέχνες καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η διάθεση και ο τρόπος προσέγγισης ενός δημιουργού, διχάζει αλλά και προκαλεί.

star.gr – το είδα ΕΔΩ

Σημαίνον Σχόλιο – Ρηξικέλευθη πρόταση ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Θα παρακαλούσα θερμά όλα αυτά τα ‘δημιουργικά μυαλά’ - τα οποία αρέσκονται να ‘τολμούν’ και έχουν την ‘διάθεση’ να ‘προκαλούν’ – να προβάλλουν μία ‘σύνθεση δραματουργίας’ υποδυόμενοι πρόσωπα και κάποιας άλλης θρησκείας, πλην της (μπανάλ) χριστιανικής, μπροστά και σε κάποιο άλλο φιλοθέαμον κοινόν, εκτός των στενών ορίων της ‘μεσαιωνικής’ και ‘σκοταδιστικής’ Ελλάδας και των ‘στενόμυαλων’ και ‘φανατικών’ Ελλήνων. Η ‘τόλμη’ και η ‘δημιουργία’ θα πρέπει να γίνει κτήμα και άλλων λαμπρών πολιτισμών – ιδιαίτερα στην εποχή της ‘ανεκτικότητας’ και της ‘πολυπολιτισμικότητας’ την οποία είμαι σίγουρος ότι υπερασπίζονται οι ‘δημιουργοί’. Μία ωραία πρόταση π.χ. θα μπορούσε να ήταν το παρακάτω κοινό:

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ SOS!

- Η ελληνική κυβέρνηση ξεπούλησε οριστικά την αρχέγονη γη των Ελλήνων...
- «Αρμαγεδδώνας» έρχεται στη Βόρεια Ήπειρο!
- Θα σώσουν τον ελληνισμό της Αλβανίας οι ΗΠΑ;

boreios_hpeiros_2Συναγερμό πρέπει να σημάνουν για τον ελληνισμό τα όσα «διοχετεύτηκαν» από το παρασκήνιο αναφορικά με την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας! «Βαθιοί» κύκλοι της πολιτικής, που είναι σοβαροί και ξέρουν καλά τι λένε, μας ενημέρωσαν για τα όσα πρόκειται να λάβουν χώρα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βόρεια Ήπειρο με εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα υλοποίησης.

Πρόκειται για σχεδιασμό που, αν τελικά εφαρμοστεί, θα ξερριζώσει οριστικά τους εναπομείναντες Έλληνες από τη γη, όπου επί χιλιετίες άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός, μια γη η οποία ανήκει σήμερα στην Αλβανία...

Το πρώτο σκέλος της πληροφόρησής μας έχει να κάνει με τη στάση της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον ελληνικό πληθυσμό της γειτονικής χώρας και, κατ’ επέκταση, απέναντι στο αλβανικό κράτος. Να σημειωθεί εξ αρχής ότι η «πηγή» μας κάθε άλλο παρά διάκειται εχθρικά κατά του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς τα όσα αναφέρθηκαν δεν μπορούν να θεωρηθούν μη αντικειμενικά. Η κυβέρνηση λοιπόν της χώρας μας προχώρησε σε μυστική συμφωνία με την αντίστοιχή της αλβανική, η οποία προβλέπει την «μη ανάμειξη» της Ελλάδας στα εσωτερικά θέματα της Αλβανίας στην υποθετική περίπτωση μελλοντικών ένοπλων συγκρούσεων επί αλβανικού εδάφους. Η δέσμευση αυτή έγινε στο πλέον υψηλό κυβερνητικό επίπεδο και θεωρείται οριστική.

Το δεύτερο σκέλος της ενημέρωσής μας εξηγεί πλήρως τα παραπάνω, αν ιδωθεί υπό το πρίσμα των επερχόμενων εξελίξεων στον αλβανικό νότο. Σύμφωνα μ’ αυτό, ο ελληνικός πληθυσμός που παραμένει εγκλωβισμένος στην αλβανική επικράτεια αναπόφευκτα θα τεθεί αντιμέτωπος με το εχθρικό κύμα των Κοσοβάρων που εισβάλλουν σιγά σιγά στην εν λόγω περιοχή. Πραγματικά, την τελευταία διετία όλο και περισσότερο διαφαίνονται παρόμοιες κινήσεις (από το Κοσσυφοπέδιο στη Βόρεια Ήπειρο), που εξηγούνται με την «εκτόνωση» της αλβανικής ενέργειας στην άλλοτε σερβική επαρχία – που κηρύχθηκε ανεξάρτητη το 2008 – και τη μεταφορά της επιθετικότητας αυτής προς δυσμάς, δηλ. στο σημείο όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά με απλούς γεωπολιτικούς όρους; Ότι το πιο δυναμικό τμήμα της περίφημης «αλβανικής διασποράς», δηλ. οι Κοσοβάροι, έχουν αναλάβει να εκκαθαρίσουν μια και καλή τη νότια Αλβανία απ’ οτιδήποτε το ξένο και να δημιουργήσουν μια εθνοτικά «καθαρή» Αλβανία, που ενδεχομένως να θελήσει να επεκταθεί αργότερα και προς άλλες κατευθύνσεις: προς βορρά στο Μαυροβούνιο, ανατολικά προς το κομμάτι της FYROM, που οι Αλβανοί αποκαλούν «Ιλλυρίδα» και προς νότο (ελληνική Ήπειρος ή αλλιώς «Τσαμουριά»). Έτσι δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να αναζωπυρωθεί έντονα το όραμα της «μεγάλης Αλβανίας», κυρίαρχης στα δυτικά Βαλκάνια...

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με γνώσεις που έρχονται απευθείας από τα άδυτα των πλέον ανώτερων διεθνών παρασκηνίων και μέρος των οποίων αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε. Σύμφωνα λοιπόν με «μυστικές» παραδόσεις του παρελθόντος η βορειοηπειρωτική γη είναι από την ίδια τη μοίρα ταγμένη να αποτελέσει το θέατρο της σφοδρότατης σύγκρουσης του εγγύς μέλλοντος ανάμεσα στις δυνάμεις του ελληνισμού (Δύση) και της Ασίας (Ανατολή). Πρόκειται για άκρως προωθημένη σοφία, η οποία θέλει ούτε λίγο ούτε πολύ στον αλβανικό νότο να κρίνονται πολλά, πάρα πολλά!

Άλλωστε στη μυητική διαδικασία της απόκρυφης γεωπολιτικής «Αρμαγεδδών» (Αρ-Μακεδών), που σημαίνει «γη των Μακεδόνων», είναι η κεκαλυμμένη-κωδική ονομασία της – κατά Αριστοτέλη – «αρχέγονης Ελλάδας», της Ελλοπίας γης, γεννήτορα του ελληνικού έθνους, με δυο λόγια της σημερινής Βορείου Ηπείρου... [πρόσφατα Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι το τελευταίο κομμάτι του ελληνισμού που θα απελευθερωθεί θα είναι... η Βόρεια Ήπειρος!!!]

Ώστε στη Βόρεια Ήπειρο θα παιχτεί το τελευταίο δράμα του ελληνισμού και, ευρύτερα, το αποκορύφωμα της σύγκρουσης των ευρωατλαντικών δυνάμεων με τις δυνάμεις του ευρασιατικού άξονα (υπό την συνηγεμονία Μόσχας και Πεκίνου). Σ’ αυτό το πλαίσιο, κύκλοι του απόδημου ελληνισμού (της μόνης άγρυπνης ελληνικής δύναμης αυτή τη στιγμή, αφού ο ελλαδικός πληθυσμός «ζει στον κόσμο του», απομονωμένος απόλυτα από τις ραγδαίες πλανητικές εξελίξεις) κινητοποιούνται παρασκηνιακά, για να σώσουν ό,τι μπορούν από τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία (λέγεται ότι σε επαφή με τους συγκεκριμένους κύκλους βρίσκεται γνωστός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, που ζει στις ΗΠΑ και κατάγεται από τη Βόρεια Ήπειρο).

Η λογική των Ελλήνων του εξωτερικού κινείται εξ ορισμού σε ανώτερο επίπεδο απ’ αυτή των Ελλαδιτών. Δεν είναι η φτηνότατη λογική του κυρίαρχου στην Ελλάδα πνευματικού ρεύματος του αριστερισμού (:κομμουνισμού), που με έναν άρρωστο αντιαμερικανισμό και αντιδυτικισμό απομονώνει εντελώς τη χώρα από τους φυσικούς της συμμάχους, χωρίς όμως να εξασφαλίζει τη στήριξη των ευρασιατικών υπερδυνάμεων. Έτσι, στον βωμό του «προοδευτισμού» και της αντιδυτικής υστερίας, στο παρελθόν χάθηκαν για τον ελληνισμό τόσο η Βόρεια Ήπειρος το 1946, όσο και η Κύπρος το 1974, αλλά και το όνομα της Μακεδονίας τη δεκαετία του 1990 από τα Σκόπια...

Γι’ αυτόν τον λόγο οι Έλληνες της ομογένειας επιμένουν: κινητοποίηση των – ευρισκόμενων επίσης σε παρακμή – συμμάχων της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης, προκειμένου να ανακοπεί το (ανατολικών συμφερόντων) κοσοβαρικό ρεύμα προς δυσμάς και να αποτραπεί έτσι η σφαγή των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου!...

Ήδη νέες δυνάμεις του ελληνισμού ενεργοποιούνται στην παραπάνω βάση. Μια «άγνωστη δύναμη» προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ να επέμβουν προς όφελος του ελληνισμού της Αλβανίας και να μην τους ξεπουλήσει όπως έκανε το 1987 (μέσω της μονομερούς άρσης της εμπόλεμης κατάστασης Ελλάδας-Αλβανίας από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου). Εξάλλου οι ΗΠΑ είχαν υποστηρίξει δυναμικά στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ το 1946 την απόδοση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, κάτι που η τελευταία δικαιούτο, εφόσον ήταν μεταξύ των νικητών του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Αλβανία μεταξύ των ηττημένων. Έθεσε όμως βέτο (ποιος άλλος;) η ευρασιατική Ανατολή, μέσω της Σοβιετικής Ένωσης, κι έτσι η περιοχή παρέμεινε – προσωρινά πάντως, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – στα αλβανικά εθνικά όρια.

Η αμερικανική πιθανή επέμβαση υπέρ του ελληνισμού θα συνδέεται και με την αλβανική επιθετικότητα στη δυτική FYROM (που επίσης θα βγει στη φόρα, μια δεκαετία και κάτι μετά την εξέγερση των Αλβανών του σκοπιανού κρατιδίου το 2001). Σε μια τέτοια περίπτωση διπλωματικοί κύκλοι του κόσμου θεωρούν ότι η Ελλάδα θα επέμβει για τη σωτηρία της Βορείου Ηπείρου, ενώ η Βουλγαρία υπέρ των Σκοπίων (αμφότερες με την υποστήριξη των ΗΠΑ). Ρόλο-κλειδί θα παίξει τότε η Τουρκία: υπέρ ή κατά των ελληνικών (άρα και των δυτικών) συμφερόντων; Οι φοβερές εξελίξεις που έρχονται και στη χώρα αυτή θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της ανάλογα με την έκβαση της εσωτερικής σύγκρουσης ανάμεσα στη συμμαχία φιλοδυτικών ισλαμιστών και αλεβήδων (φιλελεύθερων) απ’ τη μια και τη συμμαχία νεοκεμαλιστών κρατικιστών και φιλοϊρανών ισλαμιστών απ’ την άλλη.

Έρχονται σίγουρα σπουδαία γεγονότα στην πολύπαθη περιοχή μας. Στο σάπιο εσωτερικό ελλαδικό πολιτικό σύστημα που καταρρέει απαντά ο πλανητικός ελληνισμός με τις παγκόσμιας κλίμακας διασυνδέσεις και τη δυναμική του. «Έχουν γνώση οι φύλακες»...

Tου Δρα Ησαΐα Κωνσταντινίδη

ΠΗΓΗ

Η Ρωσία ανέπτυξε βαλλιστικούς πυραύλους SS-21 Scarab στα εδάφη της Ν. Οσετίας

Η Ρωσία μετέφερε και ανέπτυξε βαλλιστικούς πυραύλους SS-21 Scarab στα εδάφη της Νότιας Οσετίας ενδυναμώνοντας έτσι την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή. Τα βλήματα του συστήματος OTR-21 Tochka όπως ονομάζονται σύμφωνα με το ρωσικό σύστημα κωδικοποίησης έχουν εμβέλεια 120 χλμ και μπορούν να φέρουν πολεμική κεφαλή βάρους 482 κιλών.

Κάθε Ταξιαρχία του συστήματος αποτελείται από 18 εκτοξευτές και σύμφωνα με τους γεωργιανούς η πρωτεύουσα της χώρας τους είναι εντός του βεληνεκούς των συγκεκριμένων βλημάτων. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε πάντως μία οργισμένη ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι τα βλήματα αυτά αποτελούν απειλή για τον πληθυσμό της Γεωργίας, ενώ συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γεωργιανού ΥΠΕΞ τα συγκριμένα βλήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για την πλήρη ισοπέδωση της πόλης Bamut στη Τσετσενία και ανάπτυξη των βλημάτων αυτών στην Νότια Οσετία θεωρείται ως επιθετική κίνηση κατά της Γεωργίας. Αντίστοιχη αντίδραση υπήρξε και από το αμερικανικό ΥΠΕΞ το οποίο ζητά την αποφυγή εντάσεων στην περιοχή και την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικά μέσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πόσο μακριά είναι η Τουρκία από την Αίγυπτο;

O Ερντογάν κάλεσε τον Μουμπάρακ "να ακούσει τη φωνή του λαού του". Άραγε ο ίδιος θα ακούσει τη φωνή του 'δικού' του λαού, όταν πάνω από ένα εκατομμύριο Κούρδοι στο Ντιγιαρμαπκίρ θα ζητούν πολύ σύντομα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους από την Άγκυρα;

του Σάββα Καλεντερίδη
skal@infognomon.gr
Τον Ιούνιο του 2004, στη Σύνοδο των Οκτώ Πλουσιωτέρων Χωρών του Κόσμου, γνωστή ως G8, στο Σι Αϊλαντ της Τζόρτζια, οι ΗΠΑ, αφού προηγήθηκε σχετική διπλωματική διαβούλευση τους προηγούμενους μήνες, έφεραν για έγκριση το σχέδιο «Πρωτοβουλία για την Ευρύτερη Μέση Ανατολή». Το σχέδιο αυτό προέβλεπε τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή που εκτείνεται από το Μαρόκο μέχρι το Πακιστάν, και από το Σουδάν μέχρι το Ιράν και τον Καύκασο (21 χώρες), για να εγκατασταθεί στην ευρύτατη αυτή περιοχή και ανά χώρα ένα δημοκρατικό σύστημα, συνοδευόμενο από τους ανάλογους θεσμούς στην κυβέρνηση, στην οικονομία και στην κοινωνία. Φυσικά, ανάμεσα σε αυτά που προέβλεπαν οι παρεμβάσεις του σχεδίου ήταν και η δημιουργία νέων κρατών, με κατά το δυνατόν εθνικά και θρησκευτικά ομοιογενείς πληθυσμούς, για τη 'σταθερότητα' του πράγματος.
Βάση του σκεπτικού των εμπνευστών του ως άνω σχεδίου ήταν η πεποίθηση ότι ο εκδημοκρατισμός και η επίλυση εθνοτικών και θρησκευτικών ζητημάτων στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή, θα αποτελούσε μια ασπίδα για την ασφάλεια της Δύσης, αφού έτσι θα αντιμετωπιζόταν ο ριζοσπαστισμός και η γέννηση-δράση κάθε είδους τρομοκρατικών οργανώσεων, που μέχρι τώρα 'χρεώνεται' στα αυταρχικά καθεστώτα και στα άλυτα εθνοτικά και θρησκευτικά προβλήματα της περιοχής. Να σημειωθεί ότι το σχέδιο εκείνο δεν είχε καμία πρόβλεψη για το Παλαιστινιακό, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της Ε.Ε., ενώ αντιδράσεις είχαμε και από τον αραβικό κόσμο, με πρώτη και καλύτερη την Αίγυπτο, κυρίως λόγω της αναφοράς της λέξης Δημοκρατία!
Τελικά, λόγω αντιδράσεων που προέκυψαν και στους κόλπους του G8, το σχέδιο τροποποιήθηκε, συμπεριέλαβε άρθρο που έλεγε ότι οι αλλαγές στη Μέση Ανατολή πρέπει να συμβαδίσουν με την οριστική διευθέτηση της διένεξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων και πήρε την ονομασία «Συνεργασία για την Πρόοδο και το Κοινό Μέλλον με την περιοχή της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».
Από τότε που εγκρίθηκε το προαναφερθέν σχέδιο, είδαμε να βρίσκεται σε εξέλιξη ο 'εκδημοκρατισμός' του Ιράκ και η σταδιακή δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), ο περιορισμός της επιρροής του στρατού στην Τουρκία και ο 'εκδημοκρατισμός' της τύπου Ερντογάν, και η σταδιακή -έστω και με το σταγονόμετρο- χειραφέτηση των Κούρδων του Βορείου Κουρδιστάν, που οδεύουν προς ένα μοντέλο 'δημοκρατικής αυτονομίας' στα πλαίσια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επίσης, να σημειώσουμε ότι αναμένεται η γέννηση ενός νέου κράτους στο Νότιο Σουδάν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση σταθεροποίησης και 'εκδημοκρατισμού' του Αφγανιστάν.
Ενώ η κατάσταση σε γενικές γραμμές έχει όπως περιγράφηκε παραπάνω, ξεσπούν οι διαμαρτυρίες του κόσμου στην Τύνιδα, που οδηγούν στην ανατροπή του καθεστώτος Μπεν Αλή και ακολουθούν ανάλογου τύπου διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Υεμένη, και το Βόρειο Σουδάν, ενώ προετοιμάζονται διαδηλώσεις και στη Συρία, του αλαουίτη Μπασάρ Ασαντ (οι αλαουίτες είναι μειονότητα στη Συρία). Έχει σημασία να σημειώσουμε ότι οι ΗΠΑ δείχνουν τη φανερή δυσφορία τους για τις διαδηλώσεις που γίνονται στο Βόρειο Σουδάν, αφού είναι απαραίτητη η προσυπογραφή της απόσχισης του Νοτίου Σουδάν από την κυβέρνηση του Χαρτούμ, άρα απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα, τουλάχιστον μέχρι την επισημοποίηση της απόσχισης.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα γεγονότα στην Αίγυπτο τρέχουν, με πιο πιθανό ενδεχόμενο τη δρομολόγηση εξελίξεων που αν μη τι άλλο θα έχουν την έγκριση και την εποπτεία του αιγυπτιακού στρατού και δεν θα αποτελούν απειλή για τη Δύση, δεδομένης εκτός των άλλων της στρατηγικής σημασίας της Διώρυγας του Σουέζ. Κατά την άποψή μας, οι πιθανότητες επικράτησης της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων, κατά τα πρότυπα του Ιράν, είναι μικρές, αφού, εκτός των άλλων, οι οπαδοί της οργάνωσης ήταν ουραγοί στα επεισόδια και στις διαδηλώσεις και, εν πάση περιπτώσει, ούτε οι δυο χώρες είναι ίδιες, ούτε οι δυο λαοί είναι ίδιοι, ούτε υπάρχει στο προσκήνιο μια χαρισματική προσωπικότητα, όπως αυτή του Χομεϊνί.
Όσον αφορά την Τουρκία, η θέση και η στάση της στις εξελίξεις είναι αλλοπρόσαλη, αντιφατική, είναι κατά βάση με την πλευρά των αυταρχικών καθεστώτων και πάντως πόρρω απέχει από αυτό που θέλει η ίδια να παρουσιάσει, ότι δηλαδή η Άγκυρα και η πολιτική της επιρροή στη Μέση Ανατολή, είναι πλέον σε θέση να προσδιορίζει και να καθορίζει τις εξελίξεις.
Στην περίπτωση του Σουδάν, η τουρκική κυβέρνηση ταυτίστηκε με έναν στυγνό δικτάτορα, τον Ομέρ ελ Μπεσίρ, που κατηγορείται για γενοκτονία. Ήταν τότε που ο Ερντογάν, δεχόμενος επικρίσεις για την πρόσκλησή του στην Τουρκία, είπε το αμίμητο ότι 'εμείς οι μουσουλμάνοι δεν διαπράττουμε γενοκτονίες', τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστό ότι η σύγχρονη Τουρκία στην κυριολεξία είναι 'χτισμένη' πάνω στα κόκκαλα τριών εκατομμυρίων Χριστιανών, θυμάτων Γενοκτονίας από τους Τούρκους.
Στην περίπτωση της Τυνησίας, το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, του πολύ κ.Νταβούτογλου, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συνιστούσε στους διαδηλωτές αυτοσυγκράτηση και πρόσφερε ανοιχτή υποστήριξη στον Μπεν Αλή, και μάλιστα λίγο πριν αυτός ανεβεί τα σκαλιά του αεροπλάνου της μεγάλης φυγής.
Στην περίπτωση του Λιβάνου, ο κ. Νταβούτογλου, χάριν της πολιτικής σταθερότητας (!), πρότεινε στο γιο του δολοφονηθέντος Χαρίρι να μην επιμένει στην ολοκλήρωση του πορίσματος που απεδείκνυε ότι πίσω από τη δολοφονία του πατέρα του βρίσκεται η Χεζμπολάχ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την πίστη στις αρχές του Δικαίου και της Δικαιοσύνης.
Τέλος, και στην περίπτωση της Αιγύπτου, η Τουρκία στην αρχή ήταν απολύτως επιφυλακτική απέναντι στους διαδηλωτές και μόνον όταν φάνηκε ότι δεν έχει καμία τύχη ο Μουμπάρακ, ο Ερντογάν τον κάλεσε να 'ακούσει τη φωνή του λαού'.
Σε ενάμισο μήνα, που οι Κούρδοι θα γιορτάσουν τη γιορτή του Νεβρόζ, αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Ντιγιαρμπακίρ ένα εκατομμύριο και εκατοντάδες χιλιάδες στις άλλες πόλεις του Κουρδιστάν και της Τουρκίας. Άραγε τότε ο Ερντογάν θα ακούσει τη φωνή του 'δικού' του λαού, που ζητά την Ελευθερία του από την Άγκυρα;
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (4 Ιανουαρίου 2011)

Ερντογάν εναντίον τουρκοκυπρίων.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα “Akşam” “ξέσπασε» κατά των τουρκοκυπρίων, που διαδηλώνουν κατά των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει το «ψευδοκράτος» και ζητούν την αποχώρηση της Τουρκίας από το νησί.

O τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως κάποιες διαδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τους ελληνοκυπρίους και τόνισε«Να διαδηλώνουν αυτοί που τρέφονται από μας δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς τους στηρίζουμε. Δεν πρέπει να υπάρχει και το αντίκρισμα; Διαδηλώνουν χωρίς να ντρέπονται! ».

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα αντίδρασης κατά της Τουρκία,ς από τη στιγμή που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στο «ψευδοκράτος» πληρώνονται σχεδόν διπλάσιους μισθούς σχετικά με αυτούς της Τουρκίας,από χρήματα που στέλνονται από την Τουρκία .

«Φωνάζουν συνθήματα όπως, Tουρκία να σηκωθείς να φύγεις”. Ποιος είσαι εσύ άνθρωπε μου. Εγω έχω πεσόντες στο νησί, έχω στρατηγικό ενδιαφέρον. Ότι δουλειά έχει η Ελλάδα στην Κύπρος και η Τουρκία έχει τον ίδιο στρατηγικό λόγο.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο της Akşam κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κιργισία.

Η τελευταία μεγάλη διαδήλωση στ κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου όπου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είχαν βγει στους δρόμους ζητώντας την κατάργηση των οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του «ψευδοκράτους» που προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν είναι η κατάργηση του 13ου μισθού, η αύξηση του ποσοστού του φόρου εισοδήματος αλλά και η αύξηση των έμμεσων φόρων.

Και στην Τουρκία πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Στην Τουρκία πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, απο χθές 3 Φεβρ. 2011. Περίπου 10 χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, μεταδίδει το Πρακτορείο ΕΦΕ. Υποκινητές θεωρούνται και εδώ μέλη των εθνικιστικών και Ισλαμιστικών οργανώσεων της Χώρας, προκειμένου να ενταθεί το κλίμα της διεθνούς ισλαμικής αντίδρασης. Απο αξιόπιστες πηγές φθάνουν πληροφορίες πως και στην γείτονα χώρα, οι εθνικιστικές και ισλαμιστικές οργανώσεις συσπειρώνονται στα πλαίσια μιας διεθνούς ισλαμικής έξαρσης.

Ως αφορφή των ταραχών που ξέσπασαν στην Γείτονα είναι η μεταρρύθμιση, που προβλέπει μείωση του κατώτερου ορίου μισθού για τη νεολαία, (συνταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Κοντά στο κτήριο της Βουλής σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων της έννομης τάξης.

Οι διαμαρτυρόμενοι πετροβόλησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντώντας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην δοθεί έκταση στα γεγονότα θεωρώντας τα, εργατικές αντιδράσεις, όμως αξιωματούχοι της κυβέρνησης των εκσυχρονιστών θεωρούν πως οι χθεσινές αντιδράσεις είναι η αρχή ενός παγόβουνου καθώς ενα νέο κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της γείτονος λειτουργεί ώς βραδυφλεγής βόμβα.

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: αι στην Τουρκία πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσειςAMYNIAS: Κ



Η Τουρκία αγόρασε αεροπλανοφόρο! - HMS Invincible ο νικητής των Φώκλαντς

ImageΕλαφρύ αεροπλανοφόρο απέκτησε η Τουρκία και μάλιστα όχι ένα τυχαίο αεροπλανοφόρο, αλλά τον νικητή του πολέμου των Φώκλαντς το HMS Invincible. Όπως μεταδίδεται από την Βρετανία, το αεροπλανοφόρο κατακυρώθηκε σε μία τουρκική εταιρία που ανήκει στο ταμείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και θεωρείται βιτρίνα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ. Το 17.000 τόνων αεροπλανοφόρο HMS Invincible, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 22 μαχητικά αεροσκάφη του μεγέθους του F-35B της έκδοσης VSTOL και έχει πλήρωμα 1100 ανδρών.

Παροπλίστηκε το 2005, δηλαδή σχετικά πρόσφατα και μπορεί μετά από κάποιες εργασίες που σίγουρα θα διαρκέσουν τουλάχισοτν τρία χρόνια να επανέλθει στην ενεργό δράση, όπως έκαναν και οι Κινέζοι με το παροπλισμένο παλαιο ρωσικό αεροπλανοφόρο Varyag, το οποίο υποτίθεται ότι το αγόρασαν για πλωτό καζίνο και εν συνεχεία το μετέτρεψαν σε κανονικό αεροπλανοφόρο!

Μάλιστα «κτύπησαν» και το HMS Invincible με πολύ υψηλή προσφορά ύψους £ 5,000,000 (8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), ενός Κινέζου επιχειρηματία, αλλά προφανώς επειδή φοβήθηκαν επανάληψη του σκηνικού με το Varyag, ρποτίμησαν να το δώσουν στους Τούρκου, οι οποίοι έχουν έτσι ή αλλιώς πρόγραμμα ναυπήγησης ενός σκάφους LPD στο μέγεθος του HMS Invincible.Το σκάφος εισήλθε σε υπηρεσία το 1980 και αποσύρθηκε από το Royal Navy το 2005, εκτιμάται όμως ότι έχει περιθώριο επιχειρησιακής εκμετάλλευσης ακόμη 15 έτη.

Image

Η τουρκική εταιρεία που αγόρασε το HMS Invincible, επισήμως το προμηθεύτηκε για να το ... διαλύσει και να εκμεταλλευθεί την αξία του ως «σκραπ», αλλά πηγές από το Λονδίνο αναφέρουν ότι «Το αεροπλανοφόρο με κάποιες εργασίες μπορεί να καταστεί αξιόπλοο ή να αποτελέσει πλατφόρμα εκπαίδευσης μιας ναυτικής δύναμης που θέλει να αποκτήσει εν συνεχεία ελαφρύ αερπλανοφόρο. Αλλά και μπορεί να δώσει πολύτιμες σχειδιαστικές λύσεις σε μια δύναμη όπως η Τουρκία που θέλει να ναυπηγήσει σκάφη του μεγέθους αυτού όπως το LPD που σχεδιάζει να ναυπηγήσει».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η Τουρκία με το HMS Invincible, αποκτά μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, από το να επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία (περίπτωση μάλλον ασύμφορη οικονομικά), να αποτελέσει παλτφόρμα εκαπίδευσης των αεροπορικών μονάδων που θα στελεχώσουν εν συνεχεία το τουρκικό LPD, μέχρι να αποκτήσει know-how στην ναυπήγηση τέτοιων πολύπλοκών σκαφών.

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για έναν πρόσθετο λόγο: Τον αγώνα επκράτησης που ξεκινά στην ανατολική Μεσόγειο για τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

(Στο μέτωπο του Αιγαίου τα αεροπλανοφόρα είναι άχρηστα καθώς τα αεροσκάφη μπορούν άνετα να επιχειρούν από την τουρκική ενδοχώρα. Μάλλον το απέκτησαν για να το χρησιμοποιήσουν ενάντια στο Ισραήλ... Καημένε Ερντογάν, η σκληρή πραγματικότητα για εσένα και την χώρα σου θα σε προσγειώσει πολύ απότομα...)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα

Σε διαταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης ανόμων κύκλων φαίνεται πως βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης στο θέμα της επιβολής του ηλεκτρονικού φακελώματος. Και αυτό γιατί όπως διαπιστώθηκε από απάντηση, που έδωσε σε ερώτημα για την Κάρτα του Πολίτη που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης στις 21 Ιανουαρίου, επιβεβαίωσε όλους τους φόβους των Χριστιανών. Σημειωτέον ότι το ΛΑΟΣ δεσμεύτηκε πως θα προτείνει στους ψηφοφόρους του να μην πάρουν την Κάρτα του Πολίτη.
Ο υπουργός πάντως δεν έβγαλε λέξη για την κατάργηση του αυτεξούσιου, μάσησε τα λόγια του για το θέμα της ασφάλειας ενώ επικεντρώθηκε στην γνωστή «καραμέλα» των δήθεν διευκολύνσεων του πολίτη. «Δεν υπάρχει ασφάλεια σε κανένα ηλεκτρονικό μέσο, και άρα θα έπρεπε να καταργήσουμε κάθε ηλεκτρονική μορφή που εξυπηρετούμαστε, όπως κάρτες τραπέζης κ.λ.π.» (!!!) είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον αγνόησε παντελώς τις διαμαρτυρίες των πιστών και εσκεμμένα παρερμήνευσε τη στάση της Ιεράς Συνόδου. Και σε ότι αφορά τον προαιρετικό χαρακτήρα της κάρτας που αποτελούσε και τη βάση του ερωτήματος του κ. Γεωργιάδη απέφυγε να απαντήσει.
Ο κ. Ραγκούσης επίσης ατυχώς επιστράτευσε την ευρωπαϊκή νομολογία προκειμένου να στηρίξει το εγχείρημα του ηλεκτρονικού φακελώματος, το οποίο επιβάλλουν οι λεχρίτες μιαρών λεσχών, όπως της Μπίλντερμπερκ και οι εκφραστές της επιβολής μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, που φθηνά ανδρείκελα των οποίων, δυστυχώς έχουμε και στην ευλογημένη χώρα μας...
Ο δυστυχής υπουργός εμμέσως εκθέτει και την Ιερά Σύνοδο ερμηνεύοντας την ήπια στάση που μέχρι τώρα διατηρεί ως «πράσινο φως» για να επιτευχθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Μάλιστα για να δείξει την ευαισθησία του ως δημοκράτης και σοσιαλιστής (!) δεν φάνηκε από την απάντησή του να έλαβε υπόψη τις διαφορετικές θέσεις χιλιάδων επωνύμων και ανωνύμων πολιτών που στο πλαίσιο της δήθεν δημόσιας διαβούλευσης υπέβαλαν τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις τους.
Η ξεκάθαρη πλέον κυνική ομολογία του για το επαναφορτιζόμενο τσιπάκι (λιθίου) που ήδη έχει αγορασθεί και μάλιστα σε εποχές λιτότητας και για το τι αυτό θα περιλαμβάνει ουσιαστικά δίδει το δικαίωμα στην Εκκλησία να διατυπώσει ανοικτά και θαρραλέα την γνώμη της. Έτσι θα πάψει η ηγεσία της να διασύρετε από χείλη αδόκιμων πολιτικάντηδων και γνησίων εκφραστών της ανομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μικροτσίπς βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην Καισαριανή, όπως ελέχθη στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή.
Εκείνο πάντως που διαπιστώνεται από τις αποφάσεις και τις ενέργειες των κυβερνώντων είναι μία βιασύνη στην επιβολή του ηλεκτρονικού φακελώματος. Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς δηλαδή τον τριαδικό Θεό... Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι και η Κύπρος επιλέχθηκε από τις Βρυξέλλες(;) προκειμένου να εφαρμοστεί πιλοτικά το καθεστώς του ηλεκτρονικού φακελώματος.


Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Το "Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω" έκανε την εμφάνιση του στο Ρέθυμνο

Η πρωτοβουλία του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ρεθύμνης που προτρέπει τους πολίτες σε ανυπακοή ως προς το να μην πληρώνουν εισιτήριο στο Νοσοκομείο για εξετάσεις έχει μεγάλη πολιτική σημασία.

Η άγρια επίθεση του καπιταλιστικού συστήματος έχει ανατρέψει συλλογικές συμβάσεις δημιουργώντας εργασιακές σχέσεις που θυμίζουν Γαλέρες με ανεργία, μείωση μισθών, μείωση των ήδη ισχνών συντάξεων, κ.α ενώ παράλληλα αυξάνει καύσιμα, ΔΕΗ, νερό, τρόφιμα, ΜΜΜ κτλ. Ο μακροσκελής κατάλογος των αναρίθμητων μέτρων οικονομικής τρομοκρατίας έχει οδηγήσει το λαό μας σε απόγνωση και ψυχολογική παράκρουση με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του ένα διογκούμενο κύμα αυτοκτονιών και ψυχολογικών προβλημάτων σε όλο αυτό τον αρμαγεδόνα. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν προβάλει καμία αντίσταση μόνο κάπου κάπου μια ντουφεκιά στον αέρα και το πολύ μια 24ωρη απεργία και μετά μέσα τα κεφάλια. Πρέπει όλοι εμείς που ζούμε αυτή την τρομακτική επίθεση να αντιδράσουμε. Η πρωτοβουλία του συντονιστικού των πρωτοβάθμιων σωματείων δίνει μια ελπίδα. Η φιλοσοφία του είναι ότι προσπαθεί να ανατρέψει την λογική που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό χώρο. Μέχρι σήμερα αυτό που επικρατεί και έχει παγιωθεί σαν αντίληψη είναι ότι η συμμετοχή στα κοινά εξαντλείται στη συμμετοχή σε μια ψηφοφορία , εκλέγοντας κάποιους αντιπροσώπους είτε συνδικαλιστές είτε βουλευτές και μετά κάθομαι στο καναπέ και περιμένω τα επόμενα τέσσερα χρόνια να κάνω το ίδιο. Η προσπάθεια του συντονιστικού είναι αυτό να πάρει τέλος. Δια εκπροσωπήσεως δεν λύνονται τα προβλήματα, λύνονται μόνο με την προσπάθεια αυτών που βιώνουν το πρόβλημα, με την συλλογική δράση. Η πρωτοβουλία αυτή του συντονιστικού για συλλογική δράση και όχι λόγια, για να μην πληρώνουμε εισιτήριο σε ένα Νοσοκομείο που είναι υπό διάλυση, που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε αρκετά για να έχουμε δωρεάν περίθαλψη γεννά ελπίδες. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια θα λοιδορηθεί από το σύστημα της εκμετάλλευσης και θα συκοφαντηθεί. Αυτή την λογική της αντίστασης, που προσπαθεί να δημιουργήσει το συντονιστικό στο Ρέθυμνο έχει ταράξει το σύστημα με ανάλογες πρακτικές και πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί τρόμο στους κλέφτες και στους βολεμένους.

Εμείς δεν είμαστε τζαμπατζήδες, έχουμε πληρώσει και διεκδικούμε το δίκιο μας αλλού είναι οι τζαμπατζήδες.
Αρκετοί χαριτωμένοι κυβερνητικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι, αφού έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα, προσπαθούν να χτυπήσουν «ηθικά» το κίνημα ανυπακοής. Έχουν αυξηθεί, λοιπόν, οι αναφορές στο «κίνημα του τζάμπα» ή σε κάποιους «τζαμπαζήδες» που δεν πληρώνουν διόδια και εισιτήρια στις συγκοινωνίες και στα νοσοκομεία..

Το κίνημα του τζάμπα είναι υπαρκτό και σε αυτό συμμετέχουν οι παρακάτω:
• Οι τράπεζες που έχουν απορροφήσει τζάμπα μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
• Οι εταιρίες που στήνουν τα μαγαζάκια τους στους εθνικούς δρόμους και χαρατσώνουν τους πολίτες εισπράττοντας διόδια με παράνομες και αποικιοκρατικές συμβάσεις.
• Οι επιχειρηματίες που προσλαμβάνουν κόσμο χωρίς να πληρώνουν οι ίδιοι τα ένσημα, αλλά ο ΟΑΕΔ μέσω προγραμμάτων και χρημάτων των ίδιων των ασφαλισμένων.
• Πάλι οι επιχειρηματίες που γλιτώνουν, με τον τελευταίο νόμο, αποζημιώσεις απόλυσης, αυξήσεις στους μισθούς και πολλά ακόμα.
• Οι εφοπλιστές που απολαμβάνουν πλήθος από φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις.
• Οι ξένοι επενδυτές που με το fast track και τις αποικιοκρατικές συμβάσεις απαλλάσσονται από τη φορολογία και τις υποχρεώσεις της εργατικής νομοθεσίας.
• Οι καναλάρχες που είναι γνωστό ότι εκπέμπουν στο τζάμπα και χωρίς άδειες έναντι εκβιασμών και εξυπηρετήσεων.
• Το κράτος που εκμεταλλεύεται την εργασία χιλιάδων ανθρώπων μέσω των εργολαβιών και της ενοικίασης εργαζομένων.
• Πάλι το κράτος που χρωστάει δισεκατομμύρια ευρώ στις συγκοινωνίες, στους δήμους και σε πολίτες.
• Το υπουργείο Παιδείας που είχε απλήρωτους τους ωρομίσθιους, που φέτος προσέλαβε αναπληρωτές στο τζάμπα και μετά τους έκανε έκπληξη ότι θα πληρωθούν από το ΕΣΠΑ.
• Το υπουργείο Υγείας που με το έτσι θέλω αρνείται να πληρώσει τους γιατρούς για τις εφημερίες τους.

Ας μη συνεχίσουμε τον κατάλογο των τζαμπατζήδων. Η διαφορά με τα άλλα κινήματα είναι ότι αυτό το κίνημα έχει γερές πλάτες. Έχει το νομικό οπλοστάσιο που του επιτρέπει να δρα «νόμιμα» και ανενόχλητα, ειδικά με το έκτακτο καθεστώς του Μνημονίου και της τρόικας. Απέναντι σε όλους αυτούς είναι... σούζα οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι και ούτε το όνομά τους δεν λένε. Απέναντι στους πολίτες είναι μάγκες και μιλάνε πολύ άνετα για «τζαμπατζήδες». Δικαιούνται κι αυτοί μια θέση στο πραγματικό κίνημα του τζάμπα ως τζάμπα μάγκες.

Να ξέρουν, λοιπόν, τα παπαγαλάκια ότι κανέναν δεν πείθει η προσπάθεια ηθικής απαξίωσης του κινήματος «δεν πληρώνω» και όσο επαναλαμβάνουν τα περί «τζαμπατζήδων», τόσο αποδεικνύουν τη δουλικότητά τους απέναντι στους μεγαλοτζαμπατζήδες. Οι πολίτες που οργανώνονται, συντονίζονται και αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στο νοσοκομείο αρνούνται να πληρώσουν διόδια, αρνούνται να αποδεχτούν το χαράτσι στα εισιτήρια, το κάνουν με ψηλά το κεφάλι, έχουν αξιοπρέπεια, δεν δέχονται να τους κλέβουν με το «έτσι θέλω» και θα νικήσουν.

Την επόμενη Πέμπτη που θα συνεχίσει το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνης την προσπάθεια αντίστασης του λαού να μην πληρώνει εισιτήριο στο Νοσοκομείο πρέπει να είμαστε όλοι όσοι το πιστεύουμε εκεί, τέρμα πια στις αυταπάτες αφήστε τα λόγια και τις κλάψες και ελάτε στον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή.
Διεκδικούμε ένα Νοσοκομείο που να λειτουργεί σωστά και οργανωμένα με όλες τις ειδικότητες και όσο νοσηλευτικό προσωπικό απαιτείται.


Ηλιάκης Μανώλης

ΠΗΓΗ

Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ο περιβόητος διατροφικός κώδικας;

Τί λένε οι Αμερικάνοι για το πετρέλαιο στην Κρήτη

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Σε έναν από τους ανθρώπους που έχει στα χέρια του τις δύο σημαντικές μελέτες του επίσημου συμβούλου της αμερικανικής κυβέρνησης για γεωλογικά θέματα, του USGS, απευθύνθηκε το Capital.gr με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τους υδρογονάνθρακες στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο λόγος για τον εμπειρογνώμονα και πρώην γενικό διευθυντή έρευνας και παραγωγής υδρογοναθράκων των Ελληνικών Πετρελαίων Ηλία Κονοφάγο, ο οποίος αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις των αμερικανών όπως αυτές αποτυπώνονται σε 6 χιλιάδες σελίδες μελετών για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στις λεκάνες του Ισραήλ, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Κρήτης.

Οι δύο επίσημες μελέτες του USGS που στηρίζονται σε μελέτη στοιχείων από 1000 offshore γεωτρήσεις που έχουν διενεργηθεί στα ανοιχτά της Αιγύπτου καθώς επίσης και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση 30 χιλιάδων χιλιομέτρων είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες.

Οι αμερικανοί θεωρούν ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις για την ύπαρξη από 54 έως 170 δις βαρελιών. Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή τα εναπομείναντα απολήψιμα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζονται σε 250 δις βαρέλια, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο η Βενεζουέλα μετράει 275 δις βαρέλια.

Οι δύο μελέτες του USGS αφορούν στις λεκάνες του Λεβαντινίου στην περιοχή στα ανοιχτά του Ισραήλ , ανατολικά και νοτίως της Κύπρου και του ευρέως Δέλτα του Νείλου που εκτείνεται από την Αίγυπτο μέχρι την Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου.


Με τη μέθοδο των αμερικανών υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, το ελάχιστο, το μέσο και το μέγιστο πιθανό απόθεμα, με συγκεκριμένες πιθανότητες επαλήθευσης.

Για την Ανατολική Μεσόγειο λοιπόν οι δύο μελέτες λένε ότι:

• Το ελάχιστο απόθεμα, με υψηλότατη πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 95% υπολογίζεται στα 34 δις βαρέλια, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 20 δις βαρέλια που έχουν ήδη ανακαλυφθεί. Το «συντηρητικό» σενάριο λοιπόν θεωρεί ότι στις συγκεκριμένες λεκάνες βρίσκονται 54 δις βαρέλια

• Το μέσο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξηςτου 50% υπολογίζεται στα 70 δις βαρέλια, συν τα 20 δις που έχουν ήδη εντοπιστεί, 90 δις βαρέλια συνολικά.

• Τέλος το μέγιστο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 5% υπολογίζεται στα 150 δις βαρέλια, που μαζί με τα ήδη εντοπισμένα 20 δις φτάνει τα 170 δις βαρέλια.

Ο κ. Κονοφάγος , υπογραμμίζει ότι με τις μοντέρνες καταγραφές νέας τεχνολογίας, ο βαθμός βεβαιότητας είναι πολύ υψηλός και ειδικά το φυσικό αέριο εντοπίζεται χωρίς να απαιτούνται γεωτρήσεις, οι οποίες απαιτούνται στη συνέχεια προκειμένου να «βαθμονομηθεί» το κοίτασμα.

Ο έλληνας εμπειρογνώμονας θεωρεί ότι τα νούμερα που αναφέρουν οι μελέτες είναι έγκυρα και αξιόπιστα. Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της και μάλιστα άμεσα, χωρίς να περιμένει τις γεωτρήσεις, καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων να γίνει από άλλες χώρες. «Η γεωπολιτική γίνεται πριν τις γεωτρήσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας αποκαλύπτει ότι οι μελέτες του USGS έχουν λάβει υπόψη σεισμικές καταγραφές που έχουν γίνει σε μήκος 1500 χιλιομέτρων στη λεγόμενη λεκάνη του Ηροδότου, δηλαδή στη λεκάνη νοτίως της Κρήτης.

European Goldfields: Ανακάλυψε νέο κοίτασμα χρυσού στη Χαλκιδική

Κοίτασμα υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό στην περιοχή Πιάβιτσα της Χαλκιδικής ανακάλυψε –στο πλαίσιο εκτέλεσης προγράμματος εξόρυξης– ο όμιλος καναδικών συμφερόντων European Goldfields (ελέγχει κατά 95% την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.).

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι γεωτρήσεις έχουν αποκαλύψει ότι το υπέδαφος της Πιάβιτσα είναι πλούσιο σε:
- Χρυσό
- Ασήμι
- Μόλυβδο
- Ψευδάργυρο

Το κοίτασμα στην Πιάβιτσα είναι αντίστοιχο σε περιεκτικότητα αυτού στην Ολυμπιάδα (ένα από τα τρία μεταλλεία της Ελληνικό Χρυσός στην Χαλκιδική) και περιέχει 3,5 εκατ. ουγκιές χρυσού, όπως και ασημιού, μολύβδου και ψευδαργύρου, σύμφωνα με την καναδέζικη εταιρεία.

Η European Goldfields προγραμματίζει να διαθέσει 7,3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος εξόρυξης στην περιοχή της Πιάβιτσας.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατασκευής εργοστασίου εκμετάλλευσης χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης.

Αγοράζουν μαζικά αλεύρι, σιτάρι και δημητριακά

Οι κλιμακούμενες ταραχές στην Αίγυπτο και οι φόβοι για επέκταση του ντόμινο των λαϊκών εξεγέρσεων στις χώρες του αραβικού κόσμου κυριαρχούν στη διεθνή επικαιρότητα.

Το πλέον αξιοσημείωτο όμως είναι πως ήδη αρκετές κυβερνήσεις αραβικών χωρών προχωρούν σε κινήσεις «τακτικής», αναγνωρίζοντας πως η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ένα σημαντικό μερίδιο των πληθυσμών τους ζει σε καθεστώς απόλυτης πενίας, αποτελούν ένα εκρηκτικό μίγμα που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη.

Εξάλλου στην Τυνησία η αφορμή ήταν η ανατίμηση στο ψωμί ...

Συνεπώς δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως από το πρωί σήμερα αρκετές αραβικές χώρες έχουν βγει στη διεθνή αγορά και κυριολεκτικά «σαρώνουν» τα συμβόλαια αγοράς αλεύρων, σιτηρών και δημητριακών. Στόχος τους να ενισχύσουν τα αποθεματικά τους ώστε να κρατήσουν – εφόσον χρειαστεί – υπό έλεγχο τις τιμές βασικών αγαθών και να αποτρέψουν μια κορύφωση των κοινωνικών αντιδράσεων τύπου Τυνησίας!

Ήδη οι επιβεβαιωμένες αγορές κάνουν λόγο για προμήθεια 800.000 τόνων αλεύρων από την Αλγερία, ανάλογης ποσότητας σιτηρών και δημητριακών από τη Σαουδική Αραβία (!), ενώ και η Ινδονησία πράττει αναλόγως μόνο που προμηθεύεται ρύζι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων (FAO) ανακοίνωσε νωρίτερα πως μέσα σε ελάχιστες ώρες η μέση τιμή του ρυζιού αυξήθηκε κατά 2,5%, σε υψηλά από τα τέλη του 2008.

Την ίδια ώρα ο διάσημος οικονομολόγος – και γνωστή Κασσάνδρα των αγορών – Νουριέλ Ρουμπινί, δηλώνει ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο και ο κίνδυνος να εξαπλωθούν και σε άλλα μέρη του πλανήτη έχουν αρνητική επίδραση στην παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ σίγουρα θα οδηγήσουν και σε υψηλότερες τιμές. Αναφέρθηκε δε στην πιθανότητα οι κοινωνικές αντιδράσεις να εξαπλωθούν στην Ινδία, το Πακιστάν, την Κίνα ακόμη και στη Λατινική Αμερική!

Σε κάθε περίπτωση η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με δέος τις επιπτώσεις των ταραχών και της αβεβαιότητας και στην τιμή του μαύρου χρυσού, που πλέον άγγιξε τα 100 δολάρια ανά βαρέλι στο brent.

Ο ΟΠΕΚ βέβαια δηλώνει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρέμβει για να διατηρήσει σταθερές τις τιμές, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν πως ενδεχόμενη επέκταση της κρίσης θα καταστήσει κάθε παρέμβαση ατελέσφορη.

ΝΕΟ ΙΝΚΑ: ΜΜΜ ή ΙΧ;

Είναι λίγο ή πολύ αυτονόητο ότι καμία ένωση καταναλωτών που θέλει να σέβεται τον ρόλο της και κανένας πραγματικά σκεπτόμενος πολίτης δεν θα συμφωνήσει με τις απαράδεκτες και αισχροκερδώς ληστρικές αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που τις συνοδεύουν, όπως η μείωση του χρόνου χρήσης των εισιτηρίων.

Το κατεξοχήν μέσο μετακίνησης των πολιτών, ειδικά των αδύναμων, αλλά και όσων για λόγους πολιτικής, κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης επέλεξαν να αφήσουν το Ι.Χ. αραγμένο και να μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνεται πλέον δυσπρόσιτο και ακριβό, ακριβότερο από το Ι.Χ. στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στην προηγούμενη αύξηση των εισιτηρίων προτείναμε μαζί με άλλους φορείς της κοινωνίας την παράδοση των εισιτήριων από τον ένα μετακινούμενο στον άλλο με την εναπόθεσή τους σε διάφορα σημεία. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως αποτελεί ένα μέτρο και μέσο, ώστε το κράτος να αντιληφθεί τα αδιέξοδα που προκαλεί με τις πολιτικές του και να λάβει ένα ράπισμα για τις ανεύθυνες τακτικές του.

Δεν θα μπορούσαμε επίσημα να προτείνουμε την μη πληρωμή εισιτηρίου ως μέσο αντίστασης και πάλης, λόγω του τυπικά παράνομου χαρακτήρα της πράξης. Στην πραγματικότητα όμως, δεν θα μας πείραζε καθόλου η γιγάντωση του κινήματος αυτού («ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ») και φυσικά ποτέ δεν θα αντιδράσουμε σε τέτοιες κινήσεις. Ήδη, σημαντικός αριθμός μελών μας είναι ενταγμένος στα κινήματα αυτά και είναι ευνόητο ότι θα παράσχουμε συνδρομή σε όσους πολίτες βρεθούν στην ανάγκη να την ζητήσουν αντιμετωπίζοντας ένα πρόστιμο λόγω μη πληρωμής εισιτηρίου.

Μία πρώτη συμβουλή είναι, πως κανείς από τους ελεγκτές υπαλλήλους δεν έχει το δικαίωμα να συλλάβει ή να κρατήσει με την βία κάποιον που δεν πλήρωσε εισιτήριο, ούτε φυσικά μπορεί να τον υποχρεώσει να πληρώσει ή να κατασχέσει περιουσιακά του στοιχεία.

Ι.Χ. ή Μέσο Μαζικής Μεταφοράς ; τι είναι οικονομικότερο για τον πολίτη;

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των Μ.Μ. Μεταφοράς είναι μία ακόμα απόδειξη της κρατικής αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτώνιδίως των λαϊκών τάξεων της εργασίας, και ακόμα μία απόδειξη της ανικανότητας των κυβερνώντων και μάλιστα διαχρονικά.

Είναι κορυφαία απόδειξη της ανικανότητας να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λειτουργικά και ποιοτικά συστήματα μαζικών μεταφορών, αλλά και να ελέγξουν παράνομες συμπεριφορές, κλοπές, απάτες, μίζες και προμήθειες στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, από τις μικρότερες σε μέγεθος έως κορυφαίες σε βαρύτητα και ποσά. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μέρος του σκανδάλου SIEMENS αφορά τις μεταφορές.

Ένα τυπικό σύγχρονο μικρό ή μεσαίο Ι.Χ. καταναλώνει στην πόλη 5-7 λίτρα καυσίμου ανά εκατό χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι με μέση τιμή 6 lt/100 χλμ. η κατανάλωσή του είναι 0,06 λίτρο ανά χιλιόμετρο.

Με τις σημερινές τιμές διεθνούς και ημεδαπής, αλλά και κρατικής αισχροκέρδειας στα καύσιμα, ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη καταναλώνει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά ανά χιλιόμετρο και συγκεκριμένα με τιμή αμόλυβδης 1,60/λίτρο καταναλώνει 9,6 λεπτά ανά χιλιόμετρο.

Λαμβάνοντας ως τιμή αναφοράς τα 10 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης, συνυπολογίζοντας και τα λοιπά λειτουργικά κόστη του Ι.Χ., προκύπτει ότι με το αντίτιμο ενός εισιτηρίου των 1,40 Ευρώ, το Ι.Χ. διανύει δεκατέσσερα ολόκληρα χιλιόμετρα !!!.

Έτσι ενδεικτικά δημιουργήσαμε τον πιο κάτω πίνακα:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΚΟΣΤΟΣ Ι.Χ.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα)

3 χλμ

0,30

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΘΗΝΑ

2,5 χλμ.

0,25

ΠΑΤΗΣΙΑ - ΑΘΗΝΑ

3-5 χλμ.

0,3- 0,50

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΑΘΗΝΑ

2,5 χλμ.

0,25

ΒΥΡΩΝΑΣ – ΑΘΗΝΑ

5 χλμ.

0,50

ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΑΘΗΝΑ

4 χλμ.

0,40

ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΘΗΝΑ

4 χλμ.

0,40

ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΘΗΝΑ

11 χλμ.

1,10

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ

12 χλμ.

1,20

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΑΘΗΝΑ

4,5 χλμ.

0,45

Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΑΘΗΝΑ

9 χλμ.

0,90

ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΘΗΝΑ

9 χλμ.

0,90

Εάν μάλιστα κάποιος είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί διπλές συγκοινωνίες, όπως αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, το θέμα γίνεται ακόμα πιο ακραίο.

Δεν αναφέρουμε τα πιο πάνω για να ωθήσουμε σε μαζική χρήση του Ι.Χ. , τουναντίον πιστεύουμε σε κάτι που επί έτη αναζητείται, ποιοτικές δημόσιες συγκοινωνίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατόν σε κανένα θεμιτό πλαίσιο η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι ακριβότερη και να κοστίζει ακριβότερα στον πολίτη από την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο (Ι.Χ. Αυτοκίνητο).

Η ευθύνη της κυβέρνησης – κράτους είναι διαχρονικά σοβαρότατη και ουδείς σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να δικαιώσει τέτοιες πολιτικές και λογικές.

Είμαστε υποψιασμένοι για την τύχη των αστικών συγκοινωνιών, αφού η άνοδος των τιμών ενός δημόσιου κοινωνικού αγαθού συνήθως ακολουθείται από ιδιωτικοποίηση (π.χ. Ο.Τ.Ε.) , αφού δημιουργείται πεδίο για μεγάλες ιδιωτικές κερδοφορίες.

Όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες, ένας εργαζόμενος, αμειβόμενος με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ που η κυβέρνηση φρόντισε να υπάρχουν ακόμα χαμηλότεροι μισθοί, πρέπει από την ημερήσια εργασία του να ξοδεύει περίπου ¾ της ώρας ημερήσιας εργασίας του για το κόστος της μετακίνησής του από και προς την εργασία του !!!

Mε βάση το καθαρό ημερομίσθιο, αφαιρουμένων των κρατήσεων, που προσδιορίζεται στα 28 περίπου Ευρώ με αντίστοιχο ωρομίσθιο στα 3,50 Ευρώ περίπου επαληθεύει τον πιο πάνω ισχυρισμό μας.

Σε επίπεδο έτους το μέσο κόστος μετακίνησης ενός εργαζόμενου με μία μετακίνηση από και προς την εργασία του διαμορφώνεται στα 840 Ευρώ !!! (Για 25 ημέρες μ.ο. ανά μήνα Χ 2,80 Ευρώ που αποτελεί το ημερήσιο κόστος μετακίνησης 2 εισιτηρίων.)

Η κυβέρνηση απαιτεί συνεπώς από τους Έλληνες εργαζόμενους να ξοδεύουν άνω του ενός μηνιαίου μισθού για την μετακίνηση στην εργασία τους !!!.

Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό και αισχροκέρδεια, καθώς και εκμετάλλευση του πολίτη από το κράτος.

Αυτά, όπως και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων – πολιτών καθόλου δεν λογάριασε η κυβέρνηση με τις ακραίες πολιτικές της αποφάσεις, που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν τεράστιες προσωπικές ανικανότητες παραγωγής σοβαρού πολιτικού έργου και ουσιαστικών πολιτικών υπέρ της κοινωνίας.

Η δική μας πρόκληση είναι πρόκληση της κοινωνίας: Εάν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον πολιτειακό τους ρόλο να παραιτηθούν. Πολιτικές που χρεώνουν στην κοινωνία τις αδυναμίες των κυβερνώντων όχι μόνο είναι κοινωνικά επιζήμιες και καταδικαστέες, αλλά και θα πρέπει να ανατραπούν, όπως το αντιλαμβάνεται η κοινωνία των πολιτών.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις αυξήσεις και να έλθει σε επαφή μαζί μας και με τους λοιπούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών για να της παραδώσουμε έτοιμες προτάσεις – λύσεις στο ζήτημα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.


ΠΗΓΗ: ΝΕΟ ΙΝΚΑ