Πάνε για κατάσχεση 25% για άνω των 100 χιλιάδων με διαδικασία κατεπείγοντος

Μπροστά σε δραματικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της Κύπρου βρίσκεται η Λευκωσία που καλείται να υπερψηφίσει ένα επώδυνο πακέτο μέτρων, το οποίο θα οδηγήσει στην υπαγωγή της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης και στην αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και οι πολιτικοί αρχηγοί θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία για το ύψος του «κουρέματος» στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου έως 25%, φαίνεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου .
Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Σαρρής εκτίμησε ότι το κούρεμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 25%.
Διευκρίνισε ακόμη ότι η πρόταση που είναι στο τραπέζι επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες. «Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Σαρρής.
Ο κύπριος υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης στην κυπριακή κρίση. «Βλέπουμε μπροστά μας ένα δρόμο πιο καθαρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, θα υπάρξει σήμερα νέα συνάντηση με την τρόικα, ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίαση του Eurogroup.
Από το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου υπολογίζεται ότι θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση ποσού τριών δις. ευρώ. Ήδη, από την προωθούμενη εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας και την αποξένωση του παραρτήματός της στην Ελλάδα εξοικονομούνται 3,6 δις ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στη Λαϊκή, προς το παρόν θα απορροφηθούν στην αποκαλούμενη "καλή τράπεζα", χωρίς όμως να αποκλείεται αριθμός απολύσεων, λόγω σμίκρυνσης του κύκλου εργασιών της εταιρείας.
Είναι ξεκάθαρο ότι το κούρεμα θα αφορά στις καταθέσεις για τα υποκαταστήματα της τράπεζας Κύπρου που βρίσκονται στην Μεγαλόνησο και δεν αφορά στους καταθέτες που έχουν τα χρήματά τους σε υποκαταστήματα της τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το συμβούλιο του Eurogroup θα συγκληθεί εκτάκτως την Κυριακή για το κυπριακό πακέτο στήριξης.
Ηδη από χθές το βράδυ υπερψηφίστηκαν και τα εννέα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στην Ολομέλεια με βασικότερο εκείνο που αφορούσε τη Λαϊκή Τράπεζα.
Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής τράπεζας ψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή καθώς υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές, κατά 2, ενώ απείχαν άλλοι 25.
Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Εναντίον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ , της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή.
Σημειωτέον ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα νομοσχέδια, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αντώνης Αντωνίου, προέβει σε μια ξεχωριστή δήλωση. Ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι απέχει από την ψηφοφορία γιατί η γυναίκα του εργάζεται ως υπάλληλος σε κάποια από τις εμπλεκόμενες τράπεζες.
Ποιοι θα ψηφίσουν το "κούρεμα"- κατάσχεση
Αυτό το οποίο αναζητείται εναγωνίως στην Κύπρο είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα δεχθεί να ψηφίσει το κούρεμα.
Με δεδομένο ότι απαιτούνται 29 θετικές ψήφοι, ακόμη κι αν το σύνολο των βουλευτών του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ ψηφίσουν όλοι «ναι» πάλι λείπει μία ψήφος καθώς είναι μόνον 28.
Από εκεί και πέρα ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ που συγκεντρώνουν 24 ψήφους αναμένεται να καταψηφίσουν. Και μένουν ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ο βουλευτής των Πρασίνων Γιώργος Περδίκης και οι δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κόμματος.
Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί το κούρεμα, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βρυχάται και απειλεί πάλι ο ... Γολιάθ!

- Για παγκόσμιο πόλεμο κάνει λόγο ο γνωστός για τον ανθελληνισμό του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της μιαρής λέσχης Μπίλντερμπεργκ 89χρονος Χέρνι Κίσσιγκερ
 
...οι πονηρευόμενοι εξολοθρευθήσονται, οι δε υπομένοντες τον Κύριον, αυτοί κληρονομήσουσι γην. Και έτι ολίγον, και ου μη υπάρξη ο αμαρτωλός, και ζητήσεις τον τόπον αυτού, και ου μη εύρης. (ψαλμ. 36)
 
Ανοικτά και απροκάλυπτα για μια μεγάλη παγκόσμια αναμέτρηση που είναι προ των πυλών έκανε λόγο ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της μιαρής και σκοτεινής λέσχης του Μπίλντεμπεργκ 89χρονος Χέρνι Κίσσινγκερ! Εξετάζοντας τη δήλωσή του κάλλιστα θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι γέρος είναι και ξεκούτιανε... Αλλά είναι πολύ δύσκολο να ισχυρισθούμε κάτι τέτοιο για τον εμπνευστή και εκτελεστή της τραγωδίας της Κύπρου το 1974 και για ένα από τα πιο σκοτεινά μέλη της σατανιστικής οργάνωσης της Μπίλντερμπεργκ που σθεναρώς εργάστηκε υπέρ της παγκόσμιας κυβέρνησης!
Είναι τόσα και τόσα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει τόσο ως υπουργός Εξωτερικών της εποχής του Νίξον, όσο και ως αξιωματούχος της μιαρής λέσχης που κάλλιστα θα τον χαρακτηρίζαμε, εάν φυσικά λειτουργούσε η δικαιοσύνη του Θεού επί γης και όχι η ανθρώπινη δικαιοσύνη, ως ένα από τους μεγαλύτερους δολοφόνους και εγκληματίες ολάκερων λαών! Λατινική Αμερική, Αφρική, Ασία και Ευρώπη έχουν υποστεί τις συνέπειες πολλών αποφάσεων και πράξεων του. Αναφέραμε ενδεικτικά την τραγωδία της Κύπρου για την οποία εάν πραγματικά λειτουργούσε η δικαιοσύνη έπρεπε να συρθεί στα δικαστήρια ως κοινός εγκληματίας πολέμου...
Αλλά ποιά δικαστήρια να τον δικάσουν; Αυτά που η πολιτική της σκοτεινής λέσχης ίδρυσε και δημιούργησε (βλ. Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης)  για να δικάζουν τους πολιτικούς εκείνους που αντιδρούν και μάχονται σθεναρά κατά των σχεδίων παγκοσμιοποίησης. Αυτούς δυστυχώς το σύστημα αυτό της ανομίας, τα νήματα του οποίου μεταξύ των άλλων ακόμη κινεί και ο 89χρονος Χέρνι Κίσσιγκερ, τους αναδεικνύει μέσω μιας γκεμπελικής πρωτοφανούς στο μέγεθος παγκόσμιας προπαγάνδας ως διεθνείς τρομοκράτες ή εγκληματίες πολέμου!!! Αρκεί να δείτε καλοί μου χριστιανοί το τι συνέβη στη γείτονα Σερβία για να κατανοήσετε τον τρόπο επιβολής της τιμωρίας σ’ αυτούς που θα ορθώσουν το ανάστημά τους και ως γνήσιοι πατριώτες θα αντιταχθούν στα μιαρά σχέδια της «σιωνιστικής» αυτής  σατανιστικής λέσχης! Οι έννοιες του πατριώτη και του αγωνιστή για τα δίκαια του λαού του έχουν πλέον αντικατασταθεί με την έννοια του τρομοκράτη! Τον χαρακτηρισμό αυτό προσδίδουν ειδικές προχωρημένες σχολές μετάδοσης χαλκευμένων και διαστρεβλωμένων ειδήσεων μέσα από ένα απόλυτα ελεγμένο δίκτυο ΜΜΕ... (βλ. Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση εκδ. Αγαθός Λόγος)!
Σημειώνουμε ότι συνειδητά τοποθετήσαμε τα εισαγωγικά στη λέξη «σιωνιστική» γιατί θέλουμε να επισημάνουμε πως αυτός ο συρφετός της ανομίας, αυτή η παγκόσμια μαφία που την απαρτίζουν συγκεκριμένες γνωστές πλέον σ’ όλους μας οικογένειες μετρημένες στα δάκτυλα (Ροκφέλερ, Ρότσιλντ, Μόργκαν, Σόρος κ.ά.)  κρύβονται πίσω από έναν ολάκερο σκλαβωμένο σ’ αυτούς λαό, τον πάλαι ποτέ Ισραήλ... και την τις υπόδουλες εδώ και δεκαετίες ΗΠΑ!
Σήμερα, όπως διαπιστώνεται, και από τη δήλωση του 89χρονου Χέρνι Κίσσιγκερ οι πραγματικοί αυτοί εγκληματίες στην ουσία κρύβονται καλά πίσω από τα κάθε μορφής πιόνια εξουσίας που με επιδεξιότητα κινούν στην παγκόσμια σκακιέρα. Όλοι αυτοί οι στυγνοί εκβιαστές και λήσταρχοι φέρουν την ευθύνη για την οικτρή οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ ( εκεί έχουν επί του παρόντος τη βάση τους), της Ελλάδος, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας της Κύπρου και πλειάδας άλλων χωρών έχουν παντελώς αποθρασυνθεί! Προκαλούν οικονομικές κρίσεις, απειλούν και εκβιάζουν όπως τώρα στην Κύπρο με χρεοκοπία ολάκερα κράτη, υποβαθμίζουν και αιχμαλωτίζουν οικονομίες, λυμαίνονται ασύστολα τούς κόπους των ανθρώπων. Ωστόσο μ’ όλες αυτές τις μεθόδους που εφαρμόζουν είναι ηλίου φαεινότερον ότι προετοιμάζουν έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο μέσα από τον οποίο ως σύγχρονοι Γολιάθ ευελπιστούν πως θα κυριαρχήσουν. Προφανής στόχος τους είναι να καταστούν κοσμοκράτορες ευαρεστώντας αυτόν που συνειδητά επέλεξαν ως τυφλά όργανά του να υπηρετούν τουτέστιν τον Αντίδικο, δηλαδή τον μιαρό Σατανά...
Προσφάτως λοιπόν το ειδησεογραφικό πρακτορείο  DefenceNet. gr αναδημοσίευσε στο Διαδίκτυο την κάτωθι δήλωση του Χέρνι Κίσσιγκερ, στην οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα προέβη μέσα από το πολυτελές διαμέρισμά του που έχει στο Μανχάταν. 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, για να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους.
Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών».
Μελετώντας τον τελευταίο καιρό επισταμένως για την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δράση της μιαρής και σκοτεινής λέσχης Μπίλντερμπεργκ μπορούμε με ευκολία να υποστηρίξουμε ότι το σχέδιο παγκοσμιοποίησης που βρίσκεται στα σκαριά έχει εισέλθει πλέον στο τελικό στάδιο.
Δεν γνωρίζουμε το σκοπό της δήλωσης του Κίσσιγκερ ούτε τους λόγους στην οποία προέβη σ’ αυτήν. Διακρίνουμε όμως σ’ αυτήν μια θρασύτητα, η οποία μπορεί να υποκρύπτει ένα ενδόμυχο φόβο αποτυχίας ή απρόβλεπτης καθυστέρησης των σχεδίων της μιαρής λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Ωστόσο παρατηρούμε ότι οι εκφραστές των σχεδίων βιάζονται να εφαρμόσουν πλέον κατά γράμμα αυτά που κάποτε ορισμένοι τα εκλάμβαναν ως συνωμοσιολογία και ως προϊόν φαντασίας μιας ομάδας περίεργων ερευνητών! Ποιά είναι αυτά; Ο έλεγχος πολιτικής, στρατιωτικής, δικαστικής και κάθε μορφής εξουσίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το τραπεζικό οικονομικό σύστημα, η κατευθυνόμενη ψυχολογία μαζών, οι οικονομικές τεχνητές κρίσεις, όπως αυτή της Κύπρου, η πρόκληση τοπικών συρράξεων, η γενίκευση των ηλεκτρομαγνητικών πειραμάτων στην ατμόσφαιρα βάσει της θεωρίας του Τέζλα, τα προγράμματα μείωσης του πληθυσμού της γης κ.ά. Όλα αυτά αποτελούν πλέον μια στυγνή αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.
Ωστόσο, λησμονούν οι δυστυχείς το γεγονός ότι ο Γολιάθ που τρομοκρατούσε τον Ισραήλ υπέστη ταπεινωτική ήττα από τον νεαρό βοσκό και μετέπειτα προφήτη και βασιλιά Δαυίδ. Λησμονούν οι σύγχρονοι βρικόλακες ότι τον τελικό λόγο τον έχει πάντα ο τριαδικός και μόνο αληθινός Θεός! Αν και επανειλημμένως στο διάβα των αιώνων αυτοί που εναντιώθηκαν στον Θεό έπαθαν πολλά δεινά εν τούτοις από το πώς λειτουργούν μέσω του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ φαίνεται πως δεν πήραν το μάθημά τους. Σύντομα λοιπόν ο ουρανός που παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση τους θα μιλήσει...
Και τότε ούτε το H.A.A.R.P. , το υπερόπλο που φαίνεται να χειρίζονται δεν θα είναι σε θέση να τους προστατεύσει. Απλά θα φαντάζει στα χέρια τους ως ένα απλό παιδικό παιχνίδι...
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων που τυφλά υπηρετούν οι σύγχρονοι Εφιάλτες προδότες σε Ελλάδα και Κύπρο σήμερα μπορεί να φαντάζει ως δεδομένη! Μοιάζει σαν την Περσία την εποχή του Ξέρξη, που φάνταζε ως δύναμη ακαταμάχητη... Αλλά, όπως τότε στο διάβα της σκόνταψε στις Θερμοπύλες, στον Μαραθώνα και εν γένει στον ελληνισμό έτσι και τώρα η νέα παγκόσμια απειλή αναμένεται να λάβει και πάλι το μάθημά της από τον ευλογημένο αυτό τόπο και τον υπό ανασυγκρότηση ιδιότυπο χριστιανικό μυστικό στρατό. Έναν στρατό που διαθέτει πολύ πιο ισχυρά όπλα από αυτά του H.A.A.R.P.. Ένα στρατό που αρκεί να χειριστεί σωστά τον κόκκο σινάπεως για να καταποντίσει ολάκερα βουνά στη θάλασσα.
Ο γερο-ξεκούτης λοιπόν διαχρονικός πολέμιος της χώρας μας Χέρνι Κίσσιγκερ  διαισθάνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για να διαλυθεί όλο αυτό που δεκαετίες ολάκερες προετοίμαζαν. Και γι’ αυτό μεθοδικά φρόντισε μέσω του Μαμμωνά να διαφθείρει εκ των έσω την χώρα και εν γένει τον ελληνισμό ώστε να πάψει να συνιστά απειλή στα σχέδιά του. Φρόντισε λοιπόν το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων πρωθυπουργών των τελευταίων δεκαετιών, να είναι άμεσα ή έμμεσα μέλη της μιαρής λέσχης του και να λειτουργούν ως πειθήνια πιόνια στη σκακιέρα του. Φρόντισε ακόμη να υποβαθμίσει την ιστορία, την γλώσσα και να ευτελίσει τον πολιτισμό και τις ανθρώπινες αξίες στον τόπο απ’ όπου αναδύθηκαν. Επί του παρόντος αυτός και οι υπόλοιποι σύγχρονοι Καλικάτζαροι χαίρονται για το επίτευγμά τους. Πανηγυρίζουν και ανακοινώνουν πλέον την τελική έκβαση του σχεδίου τους. Αλλά αυτό καλοί μου Χριστιανοί θα δείτε σήμερα ότι δεν θα κρατήσει πολύ. Ήδη ο ελεήμων αναστημένος αυτοκράτορας Ιωάννης Βατατζής, όπως λέγει γέροντας ασκητής του Παγγαίου Όρους οργάνωσε τον αόρατο στρατό των ουρανίων ταγμάτων στον οποίο ηγείται ο ίδιος ο Μ. Αλέξανδρος. Έτσι σύντομα, πολύ σύντομα θα έχουμε πολλές -πολλές εξελίξεις απρόβλεπτες στο μεγαλύτερο όγκο τους...  
Γιατί πολύ γρήγορα ο υπό ανασυγκρότηση μυστικός χριστιανικός στρατός που τριπλασίασε τις ταξιαρχίες του σε ολάκερη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο ολοκληρώνει την ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση του. Ήδη έδωσε με επιτυχία ορισμένες μάχες τρομοκρατώντας τα θρασύδειλα καλικατζαράκια που ατάκτως έτρεχαν να βρουν τόπο να κρυφτούν. Κοντεύει Χριστιανοί μου η ώρα που ο μυστικός αυτός στρατός θα τεθεί υπό τις προσταγές του μεγάλου στρατηλάτη του Μ. Αλεξάνδρου...
Και τότε οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας θα υποστούν ακόμη μία ολέθρια ιστορική καταστροφή! Τότε θα δικαιωθεί και ο σερβικής καταγωγής επιστήμονας Τέζλα, του οποίου οι ανακαλύψεις αν και στόχευαν στο καλό της ανθρωπότητας κατέληξαν να αποτελούν φοβερό όπλο στα χέρια των ανόμων! Και με το όπλο αυτό επιχειρούν να επιβάλλουν στα έθνη μια σκλαβιά και να μετατρέψουν τη γη σε μια παγκόσμια φυλακή! 
Το συναρπαστικό άλλωστε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Alex Jones με ελληνικούς υπότιτλους: Endgame, blueprint for global enslavement (Το σχέδιο των ελιτιστών για την παγκόσμια σκλαβιά), το οποίο στηρίζεται σε πολυετή έρευνα ξεσκεπάζει το σχέδιο των ανόμων.
«Το "Endgame" ξεσκεπάζει το μακροπρόθεσμο σχέδιο των ελιτιστών και εξηγεί γιατί θα είναι ένας εφιάλτης για το υπόλοιπο της ανθρωπότητας εκτός και εάν ξεσηκωθούμε τώρα και πολεμήσουμε ενάντια στα συστήματα του ελέγχου, τα οποία σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν εμάς και τον πλανήτη μας σε ένα πλανήτη φυλακή. Ξεσκεπάζονται ανοιχτά η λέσχη Μπίντερμπεργκ, οι Ροκφέλερ και οι Ροτσιλντ, η Ευγονική, ο μετανθρωπισμός, και τα εγκλήματα των τυράννων και της ελίτ διαμέσου των αιώνων.
Παρουσιάζει αναλυτικά το πως μαγειρεύεται όλο το παγκόσμιο γίγνεσθαι, οι οικονομικές κρίσεις, οι πόλεμοι, η εξαπάτηση των τραπεζών και άλλα πράγματα που είναι εναντίον του συνόλου του παγκόσμιου πληθυσμού από μια χούφτα ανθρώπους.
Για την Νέα Παγκόσμια Τάξη μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι μόνο η αρχή. Ο Alex Jones αποκαλύπτει το μυστικό τους σχέδιο για την εξόντωση του 80% του παγκόσμιου πληθυσμού της ανθρωπότητας: επιχείρηση ENDGAME. Ενώ η "ελίτ" θα ζήσει για πάντα με τη βοήθεια της προχωρημένης τεχνολογίας. Η αιματηρή άνοδος  στην εξουσία της παγκόσμιας ελίτ αποκαλύπτει πώς έχουν χρηματοδοτήσει τους πιο αιματηρούς πολέμους και δικτάτορες για να ανοίξει ο δρόμος για την πρώτη πραγματική παγκόσμια αυτοκρατορία. Παρακολουθούν την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ για να τεκμηριώσουν τις μυστικές συνόδους τους, ορίζοντας την ατζέντα του κόσμου και να παρακινούν για των Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επισημαίνει ακόμη το  πώς οι επαγγελματίες της ψευδοεπιστήμης της ευγονικής έχουν πάρει τον έλεγχο των κυβερνήσεων παγκόσμια ως μέσο για να εφαρμόσουν μείωση του πληθυσμού. Υπογραμμίζει ακόμη στην πάνω από δύο ώρες διάρκεια του την εξέλιξη της επερχόμενης κατάρρευσης των ΗΠΑ. (πηγή ypogeia-drasi.blogspot.gr)»
Καλοί μου Χριστιανοί, καλοί μου Έλληνες πάψτε πλέον να είστε άβουλα ανθρωπάκια στην σκακιέρα των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας. Πάρτε στο ένα σας χέρι την εξομολόγηση και τη μετάνοια και στο άλλο την προσευχή και θα δείτε τότε το πώς η αγάπη του Χριστού θα σας θωρακίσει, έτσι ώστε να γίνετε άτρωτοι σαν τον Αχιλλέα και ατρόμητοι σαν τον Οδυσσέα. Γιατί μόνο έτσι θα δώσουμε όλοι μας το κατάλληλο μάθημα στον Αντίδικο. Μόνο τότε θα δούμε την χώρα μας να εισέρχεται στην οδό της σωτηρίας. Γένοιτο!
Ένας δούλος Κυρίου
 

Συντάκτης: Ενας Δούλος Κυρίου
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 201

Επεισόδιο σε γερμανική στρατιωτική μονάδα στη Λεμεσό

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα σε στρατόπεδο της Λεμεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ελληνοκύπριοι Εθνοφρουροί υπέστειλαν και έκαψαν δύο γερμανικές σημαίες, οι οποίες ήταν αναρτημένες σε κτίριο εντός στρατιωτικής βάσης στη Λεμεσό, το οποίο στεγάζει τη γερμανική στρατιωτική αποστολή στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για την επιτήρηση του Λιβάνου (UNIFIL). Όταν έγινε αντιληπτό το επεισόδιο προκλήθηκε αναστάτωση τόσο στους Γερμανούς στρατιώτες όσο και στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Στελέχη του ΓΕΕΦ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, όπου και διεξάγουν ανακρίσεις για τον εντοπισμό των ενόχων. Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, Κύπριοι πολίτες είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία και κατέβασαν τη σημαία από το κτίριο. Αυξημένα μέτρα λήφθηκαν και στην κατοικία της πρέσβειρας της Γερμανίας καθώς και στις πρεσβείας της Ολλανδίας και της Φινλανδίας

ΠΗΓΗ

ΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΟΥ ΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΣ...!

Φεστιβάλ γαστρονομίας με φαγητά όλων των κοινοτήτων των μουσουλμάνων επιθυμεί να κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε το «παρών» στη γιορτή της αφγανικής κοινότητας για τη μουσουλμανική πρωτοχρονιά, όπου εξέφρασε την επιθυμία του να παραχωρήσει χώρο στους μουσουλμάνους της πόλης για αυτόν τον σκοπό.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου: ΠΗΓΗ

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΕΝΤΑΝΙΑΧΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ...!!!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα ότι όλα τα βασικά αιτήματα που είχε θέσει η Άγκυρα ικανοποιήθηκαν με τη συγγνώμη που ζήτησε το Ισραήλ για το θάνατο εννέα Τούρκων πολιτών κατά την επιδρομή, το 2010, των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, στο στολίσκο που επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στους Παλαιστίνιους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα καταβάλει αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων. protothema.gr

Τουρκικές απειλές κατά Κυπριακής Δημοκρατίας!

Στο πλευρό των εκβιαστών της Λευκωσίας προσχώρησε η Άγκυρα τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία βιώνει τις δραματικότερες στιγμές από το 1974. Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της. Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της “νότιας Κύπρου”. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο». Ο ίδιος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται δήλωσε πως «η αποκλειστική χρήση του πόρου αυτού (…) από τη Νότια Κύπρου είναι απαράδεκτη». Οι τουρκικές απειλές εκτοξεύονται ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση μελετά την τιτλοποίηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και τη σύνδεσή τους με τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

ΠΗΓΗ

«Αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας»

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην Λαϊκή Τράπεζα.

 “Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει εισηγηθεί την κατεπείγουσα κατάθεση και άμεση ψήφιση σε Νόμο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με την εξυγίανση και ανάκαμψη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

  Με τη διαδικασία της εξυγίανσης αποτρέπεται ο κίνδυνος τραπεζικής χρεοκοπίας και προστατεύονται στο σύνολο τους όλες οι ασφαλισμένες καταθέσεις, μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ», είπε ο Πανίκος Δημητριάδης και συμπλήρωσε:
 

  «Επίσης δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάκαμψης του τραπεζικού συστήματος και διασφαλίζονται θέσεις εργασίας. Η εξυγίανση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας οικονομικής στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παροχή της απαραίτητης ρευστότητας στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα», τόνισε.

  Ο Πανίκος Δημητριάδης πρόσθεσε ότι με τη θέσπιση και ενεργοποίηση του πιο πάνω νομοθετικού πλαισίου, θα εφαρμοστούν μέτρα εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα, ούτως ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στους πελάτες της, με την επαναλειτουργία των τραπεζών την ερχόμενη Τρίτη.
 

  «Σε διαφορετική περίπτωση η Λαϊκή Τράπεζα θα οδηγηθεί σε άμεση χρεοκοπία και τερματισμό των εργασιών της, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζομένους, τους καταθέτες στο σύνολο τους, το τραπεζικό μας σύστημα και την οικονομία της χώρας», κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Η Λευκωσία παίζει επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια με Ρωσία και ΕΕ»

Το πρακτορείο Reuters εμφανίζεται επικριτικό σε άρθρο του όπου αναλύει την κατάσταση στην Κύπρο και κατηγορεί την ηγεσία της χώρας πως, εμπλέκοντας τη Ρωσία σε μια διένεξημε την Ευρωπαϊκή Ενωση, παίζει επικίνδυνα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια από τα οποία ενδέχεται να βγει χαμένη.

  Ο αρθρογράφος, Πήτερ Απς, σημειώνει πως ο υπερδιογκωμένος χρηματοπιστωτικός τομέας, επτά με οκτώ φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας, και οι παραπαίουσες τράπεζες δημιουργούν αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση της χώρας να βρεθεί μια λύση άμεσα.

  Ασκεί κριτική στους πολιτικούς ιθύνοντες της Κύπρου τονίζοντας ότι ελπίζουν χρησιμοποιώντας ως διαπραγματευτικό χαρτί τις ανεκμετάλλευτες πηγές φυσικού αερίου θα μπορέσουν να πιέσουν την ΕΕ να ελαστικοποιήσει τη στάση της και να αλλάξει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

  Ωστόσο, επισημαίνει ο αρθρογράφος, τα οφέλη από τους υδρογονάνθρακες θα κεφαλαιοποιηθούν τουλάχιστον σε επτά χρόνια από τώρα γεγονός που δεν βοηθάει τη σημερινή κατάσταση του νησιού, συμπεραίνοντας ότι η Κύπρος έχει υπερεκτιμήσει τις διπλωματικές της δυνατότητες.
Παράλληλα η κυβέρνηση καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε «σκύλλα και χάρυβδη» , καθώς θα πρέπει να διαλέξει αν θα συνεχίσει να ανήκει στην Ενωμένη Ευρώπη, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της ειδικής της σχέσης με τη Ρωσία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και την ευρωπαϊκή απομόνωση.
 

  Η Ρωσία, υποστηρίζει ο Πήτερ Απς, προβάλει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις με παραχώρηση μέρους από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και τη δημιουργία ναυτικής βάσης. π.χ. στο Μαρί.

  Από την άλλη πλευρά η Ρωσία τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και μεγαλύτερη παρεμβατικότητα στις υποθέσεις της Ευρώπης, ενώ ήδη έχει εκφράσει έντονες αντιθέσεις στην απόφαση του Eurogroup.

  Τα προβλήματα στην περιοχή είναι πολυδιάστατα, αναφέρει το Reuters, καθώς το νησί παραμένει διαιρεμένο με ισχυρή παρουσία τουρκικών στρατευμάτων , ενώ το 8% της Κύπρου αποτελεί βρετανικό έδαφος.

  Η τουρκοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ με τον κίνδυνο στρατιωτικής έντασης πάντα να ελλοχεύει με τις γειτονικές χώρες, όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ να μην παραμένουν αμέτοχες.

  Μέχρι και το τελευταίο Eurogroup οι Κύπριοι πολίτες ήταν έτοιμη να αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο την ΕΕ, αλλά πλέον το κλίμα στην κυπριακή κοινωνία μόνο ως εχθρικό προς την ΕΕ θα μπορούσε να εκλήφθεί, κατηγορώντας κυρίως την Γερμανία και τους δορυφόρους της ως όυτε λίγο, ούτε πολύ ως άρπαγες ξένων περιουσιών, αφού ακόμα και οι μικροκαταθέτες θα έπρεπε να υποστούν κούρεμα της τάξης του 6,75%!

  Από την άλλη πλευρά ο ευρωπαϊκός βορράς, δηλαδή η Γερμανία και οι χώρες δορυφόροι της γίνονται έξαλλοι στο ενδεχόμενο να πρέπει να επαναχρηματοδοτήσουν ακόμα μια κατεστραμμένη οικονομία του ευρωπαϊκού νότου.

  Απ' την άλλη πλευρά η Γερμανία θα επιθυμούσε με κάποιο τρόπο να εξευρεθεί μια λύση στην Κύπρο υπό τον φόβο της πλήρους επικράτησης των Ρώσων στο νησί, ανησυχίες που φυσικά εξίσου συμμερίζονται στον ίδιο βαθμό Βρετανία και ΗΠΑ.

  H ρωσική πλευρά, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε εύκολα να απορροφήσει το κόστος απώλειας της Κύπρου από το ευρώ και την Ευρώπη, δεν δείχνει διατεθειμένη να συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση, παρά την κριτική που ασκεί στους Eυρωπαϊκούς χειρισμούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τάιζε ο δήμος με κρέας αλόγου τις ευπαθείς ομάδες;

Τάιζε ο Μπουτάρης τους άστεγους με κρέας αλόγου; Σάλος έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη έπειτα από δημοσίευμα που αναφέρει ότι εντοπίστηκαν θετικά δείγματα ως προς την παρουσία DNA αλόγου σε κατεψυγμένα κεφτεδάκια εταιρείας που ύστερα από διαγωνισμό της οικονομικής επιτροπής του δήμου της συμπρωτεύουσας ανέλαβε την προμήθεια παροχής συσσιτίου σε απόρους, αστέγους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες. 
 
Η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μάτη, με την οποία ζητεί να μάθει αν στα συσσίτια του δήμου διοχετεύθηκαν κεφτεδάκια από κρέας αλόγου έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.
 
 
Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η Espresso, η ανακοίνωση του κου Μάτη αναφέρει πως εντοπίστηκαν θετικά δείγματα ως προς την παρουσία DNA αλόγου στα ''κεφτεδάκια Ναπολιτέν κατεψυγμένα, σε συσκευασία βάρους 2 kgr, με αριθμό παρτίδας 06021339, τα οποία παράγονται από την εταιρεία Special Εδέσματα Α.Ε.''.
"Στα συγκεκριμένα δείγματα ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.
 
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά τη φασαρία που προκλήθηκε, ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία βεβαίωσε ότι ουδέποτε διέθεσε τέτοιου είδους φαγητό.
 
''Όσον αφορά τη συνεργασία της επιχείρησης με το δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διαθέσαμε σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού, καθώς η σύμβαση αφορά μόνο θερμά φαγητά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη'' διευκρινίζει η εταιρεία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσία : Συνεχίζεται η συγκρότηση της ναυτικής δύναμης Μεσογείου Θάλασσας

«H ρωσική ναυτική  δύναμη Μεσογείου  θα αποτελείται από 25 στελέχη  , στο πλαίσιο εκτέλεσης της εντολής του γενικού επιτελείου Ναυτικού» δήλωσε  ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε την Τρίτη στο Ria Novosti.
«Οι αξιωματικοί αυτοί θα αποσπαστούν από την διοίκηση του στόλου Μαύρης  Θάλασσας» δήλωσε ο αξιωματούχος στο RIA Novosti, προσθέτοντας ότι η βάση  διοίκησης της νέας δύναμης  θα εγκατασταθεί στο Νοβοροσίσκ ή στην  Σεβαστούπολη.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu δήλωσε τη Δευτέρα η  απόφαση για την ανάπτυξη μια μόνιμης ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο είναι ειλημμένη . Αυτό που απομένει είναι το διαδικαστικό μέρος της συγκρότησης της δύναμης αυτής σε μέσα και προσωπικό για την προάσπιση των συμφερόντων της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο Ναύαρχος ε.α Βλαντιμίρ Komoyedov, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας της Δούμας , είχε δηλώσει ότι ο η δύναμη αυτή θα πρέπει να αποτελείται από 10 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, ως μέρος της τακτικής δύναμης προς κάλυψη όλων των επιχειρησιακών αναγκών που θα προκύψουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

«Καμία βοήθεια στην Κύπρο, αν δεν πληροί της προϋποθέσεις»

Η αντίδραση του Βερολίνου ήταν άμεση στο όχι της κυπριακής Βουλής στο νομοσχέδιο για την επιβολή φόρου στις καταθέσεις.

  Ο στενός συνεργάτης της Μέρκελ, Michael Meister, ανέφερε ότι «δεν θα υπάρξει βοήθεια και πακέτο διάσωσης για την Κύπρο, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις».


  «Η καταψήφιση του νόμου για το κούρεμα των καταθέσεων είναι απόφαση καθαρά κυπριακή», προσθέτει ο ίδιος.

  Την ίδια ώρα η Ευρωζώνη, παραμένει ανυποχώρητη στο στόχο για έσοδα 5,8 δισ. από το φόρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν περνάει η δήμευση των καταθέσεων - Μόνοι τους όπως το 1974 αλλά έτοιμοι για όλα!

Από εκβιασμό σε εκβιασμό προχωρούν οι Βρυξέλες προς την κυπριακή Δημοκρατία πιέζοντας την Προεδρία για άμεση διευθέτηση του ζητήματος στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου καθώς "δεν τους βγαίνουν τα κουκιά" στην Κύπρο.
Αυτό έγινε γνωστό από επιστολή που έστειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προς την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου όπου απαιτείται η άμεση διεκπεραίωση της διαδικασίας που αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δήμευση  των καταθέσεων σε ένα ποσοστό από 6,73 έως και 9,9% όπως αποφάσισε το Eurogroup. .
Το ίδιο μετέφερε και εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, όπου του επισήμανε με απαράδεκτο τρόπο ότι η Κύπρος πρέπει να σήμερα να τελειώνει με την ψήφιση του νομοσχεδίου πριν να ανοίξουν οι «αγορές» τη Δευτέρα.
Ο Κύπριος Πρόεδρος επιφυλάχτηκε να απαντήσει και παρέπεμψε τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ σε συνάντηση με τους ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων στις 5 το απόγευμα στην κυπριακή Βουλή προκειμένου να τους πείσει όπως φέρεται να είπε στον εκπρόσωπο ο Ν. Αναστασιάδης.
Η συνάντηση όμως απορρίφθηκε πριν από λίγο από τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα συνιστούσε επέμβαση στα εσωτερικά της Κύπρου.
"Δεν τους βγαίνουν" τα νούμερα σην Κύπρο των τροϊκανών καθώς η κυβέρνηση παρά την πλειοψηφία στην Βουλή, ήδη έχει λάβει μηνύματα από 4-5 βουλευτές της ότι δεν πρόκεται να υπερψηφίσουν την δήμευση των καταθέσεων μέχρι 9,9% και κατ'αυτό τον τρόπο απομένουν μόνο 24-25 "σίγουροι" βουλευτές, μακριά από το νούμερο των 29 ψήφων που απαιτούνται για την κατάσχεση.
Ετσι όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα (το τονίζουμε το "αυτή την στιγμή") η χθεσινή απόφαση του Eurogroup μπορεί να αποδειχθεί "κενό γράμμα" με δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα για τις οποίες φυσικά την ευθύνη φέρει 100% η Γερμανία και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών με την αγαστή συνεργαία του ΔΝT.
Όπως μόνο πρώτο έχει καταγρψει απo χθες το defencenet.gr με διαδοχικά σημειώματά του η δήμευση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων είναι κάτι που θα έχει καταλυτικές συνέπειες σε ολόκληρο τον Ελληνισμό αφού εξοντώνουν την οικονομία του δεύτερου ελληνικού κράτους.
Κάτι το οποίο μπορεί π.χ. στην εξαθλιωμένη Ελλάδα να πέρναγε εύκολα (όλες οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ετοιμάζεται η σχετική ρύθμιση μέχρι το καλοκαίρι μπορεί και ενωρίτερα) προκειμένου να μην θιγούν μισθοί και συντάξεις και να τηρηθεί το πρόγραμμα "δημοσιονομικής προσαρμογής", αλλά στην Κύπρο είναι τελείως διαφορετκά τα δεδομένα:
Η Κύπρος ζει από τις καταθέσεις των ξένενω, το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυπριακής οικονομίας είναι η μετατροπή της χώρας σε κέντρο αποταμίευσης, ανάλογο με την Ελβετίας και αυτό θέλουν να καταστρέψουν οι τροικανοί, αλλά εδώ τα πράγματα είναι δύκολα για αυτούς.
Η Κύπρος είναι έτοιμη να προτάξει το εθνικό της συμφέρον ακόμα και με έξοδο από την ευρωζώνη. Και σε αυτό είναι έτοιμοι να στηρίξουν το κράτος μεγάλα ρωσικά και κινεζικά funds αγοράζοντας τις τράπεζες που "βούλιαξε" το ελληνικό "κουρεμα" των ομολόγων.
Μέτοχος κολοσσιαίοου ρωσικού fund με έδρα την Ελβετία, ανέφερε σε Έλληνα διαχειριστή κεφαλαίων που εδρεύει στην γειτονική χώρα ότι "Πιο φθηνά θα μου έρθει να αγοράσω την μία από τις δύο κυπριακές τράπεζες, παρά να χάσω το 10% των καταθέσεων μου".
Οι ρωσικές καταθέσεις στην χώρα ανέρχονται περίπου στα 55 δισ, ευρώ (το 40% των συνολικών καταθέσεων των 130 δισ. ευρώ περίπου) και οι Ρώσοι καταθέτες θα απωλέσουν 5,5 δισ. ευρώ! Δεύτερες σκέψεις, ακόμη και για χρεοκοπία, η οποία μοιραία θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ, αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο και κάνουν την Αθήνα, αλλά και τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της ευρωζώνης να ανατριχιάζουν.
Με αυτό το κλίμα, λοιπόν, τέσσερις ή πέντε βουλευτές από το κόμμα του Ν.Αναστασιάδη προειδοποίησαν ότι αν προχωρήσει η λύση του Εurogroup, σύντομα το κυπριακό τραπεζικό σύστημα θα μείνει με ελάχιστες καταθέσεις, αφού η φυγή τους -και κυρίως των ρωσικών κεφαλαίων- θα είναι μαζική, άρα δεν ψηφίζουν.
Το τραγικό για τον Ελληνισμό είναι ότι η Κύπρος πάλι πολεμά μόνη της και πάλι ο υπεύθυνος της καταστροφής της, όπως και το 1974, η Αθήνα εξακολουθεί να παίζει ρόλο κάθε άλλο παρά εθνοκεντρικό. Πριν ακόμα αποφασίσει η Κύπρος τη θα κάνει αποφάσισαν να κρατικοποιήσουν τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες ή καλύτερα να τις θέσουν υπό τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της τρόϊκα!
Και πάλι η Αθήνα εγκατέλειψε στην μοίρα της την Κύπρο...
Τμήμα ειδήσεων defenceent.gr

Έρχεται και δεύτερη δήμευση καταθέσεων στην Κύπρο ενώ σειρά παίρνει και η Ελλάδα!

Νομοτελειακά βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει επέκταση του "κουρέματος" των κυπριακών καταθέσεων και πέραν του 6,75% για τα ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και 9,9% για ποσά από 100.001 ευρώ και πάνω από δεύτερη απόφαση του Eurogroup, μετά την διαρροή του κλίματος και των όσων λέχθηκαν στο 12ωρο Eurogroup.
"Όταν ποινικοποιούν το γεγονός ότι οι καταθέσεις της Κύπρου είναι επτά φορές μεγαλύτερες από το ΑΕΠ του κράτους και δήθεν αυτό δεν είναι σωστό και χαρακτηρίζουν την Κύπρο ως "πλυντήριο" της Ευρώπης" και ο Σόϊμπλε εκφράζει δήθεν αδιαφορία για το αν θα βγει η Κύπρος από την ευρωζώνη, τότε το δεύτερο "κούρεμα" είναι πολύ κοντά και θα είναι στο ύψος ή και πιο "βαθύ" του σημερινού" έλεγε πολύ γνωστός Έλληνας χρηματιστής στο defencenet.gr.
Αλλά όλα δείχνουν ότι σε λίγο κάτι ανάλογο έρχεται και στην Ελλάδα και μάλιστα φαίνεται ότι αυτό έρχεται πολύ σύντομα και με το δίλημμα έτοιμο: "Θέλετε κούρεμα καταθέσεων ή μείωση μισθών και συντάξεων;".
Αυτό θα είναι το ερώτημα που θα λανσάρει η τρόικα το ερχόμενο καλοκαίρι ή και ενωρίτερα, δεδομένης τις αποτυχίας όλων των εισπρακτικών μέτρων. Τα περίπου 180 δισ. των ελληνικών καταθέσεων θα είναι, κατά τα φαινόμενα η δεξαμενή που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας!
Και επειδή στην χώρα λίγοι πλέον, συγκριτικά, έχουν σοβαρές καταθέσεις και οι πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν μισθούς και συντάξεις, αυτό θα περάσει και πολύ πιο εύκολα απ'ότι πιστεύεται. Το ύψος του "κουρέματος" θα εξαρτηθεί από την ανάγκη σε ρευστότητα που θα έχει προκύψει το καλοκαίρι.
Οι τραπεζίτες στην Ελλάδα είναι αυτή την στιγμή τρομοκρατημένοι από την παγκόσμιας πρωτοτυπίας απόφαση την οποία την χαρακτηρίζουν "τρομακτικά επικίνδυνη": "Ποιος διασφαλίζει σήμερα στους καταθέτες στις χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ότι δεν θα επιβληθούν στο μέλλον ανάλογα μέτρα για την χρηματοδότηση των ελλειμμάτων τους" αναρωτιέται έμπειρο τραπεζικό στέλεχος στο BHMA και η απάντηση είναι απλή : Κανένας και τίποτα....
Ηδη την Τρίτη αναμένεται φρενίτιδα αναλήψεων από της κυπριακές τράπεζες που θα κρατικοποιηθούν στην Ελλάδα. Λαϊκή, Κύπρου κλπ, θα κάνουν πολύ καιρό να συνέλθουν.
Ότι και να λάει ο Στουρνάρας περί "εγγύησης καταθέσεων", ή ο Ο.Ρεν ότι "Δεν θα ξανασυμβεί". Ποιος τους πιστεύει μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί
Η ουσία είναι ότι οι Έλληνες καταθέτες στην Κύπρο θα χάσουν κάπου 1,5 δισ. ευρώ και ότι η μόνη ασφάλεια για τις καταθέτες σε Ελλάδα και Κύπρο δείχνει ότι βρίσκεται σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός ευρωζώνης...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Τι είχε πει ο Καζάκης για την κρίση στην Κύπρο

ΒΙΝΤΕΟ-Τι είχε πει ο Καζάκης για την κρίση στην Κύπρο


Στις 10 Δεκεμβρίου του 2012, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης είχε μιλήσει για τις καταθέσεις των Ελλήνων σε κυπριακές τράπεζες. Τι είχε πει τότε ο γνωστός οικονομολόγος;

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΠΗΓΗ