Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να εμφανισθούν οι πρώτες συγκρούσεις εθνοτικών ομάδων αλλά και ενέργειες χειραγώγησής τους από ξένα κέντρα, οδηγώντας τη χώρα σε αποσταθεροποίηση.
Έντονο προβληματισμό και ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες. Χωρίς να εξετασθούν οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, το επίμαχο σχέδιο νόμου (σ/ν), για το οποίο έχει τεθεί και ζήτημα συνταγματικότητας, δε συντάχθηκε από κάποια αρμόδια υπηρεσιακή επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών αλλά αποτελεί έργο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης συγκεκριμένων ιδεοληψιών, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνει σε καμία περίπτωση υπόψιν το ιδιαίτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας. Βεβαίως είναι μάταια οποιαδήποτε σύγκριση με αντίστοιχα νομοθετήματα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ δε μάλλον όταν το 70% των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη διέρχονται από την Ελλάδα.
Εν αντιθέση με αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, η Ελλάδα δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό, παρ΄όλα αυτά δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται ανεξέλεγκτα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων -όπως διαπιστώνεται- δεν δύναται να αφομοιωθεί από την Ελληνική κοινωνία. Κι όμως, χωρίς να έχουν αποκτήσει Ελληνική συνείδηση ή χωρίς καν να γνωρίζουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές πόσοι και ποιοι ζουν εντός της επικράτειας της Χώρας, η κυβέρνηση θέτει εν μέσω γενικευμένης κρίσης τη χορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες ως κορυφαία προτεραιότητα.
Συνοπτικά, με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης:
1. Η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά αποσταθεροποίησης. Η χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε συσπείρωση των διαφόρων εθνοτικών ομάδων και σε ενέργειες χειραγώγησης από τα εθνικά τους κέντρα (κυρίως από την όμορη Αλβανία και το μουσουλμανικό Πακιστάν, στενού συμμάχου της Τουρκίας), μειώνοντας κατακόρυφα τη διπλωματική ισχύ από "εσωτερικές πιέσεις". Δίνει αντιφατικά μηνύματα στο εξωτερικό, πλήττοντας το κύρος και την εικόνα της διεθνώς ενώ εντείνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Μακροπρόθεσμα αναμένεται η δημογραφική αλλοίωση συγκεκριμένων περιοχών, ιδιαίτερα των εθνικά ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της Θράκης, της Ηπείρου και του Ανατολικού Αιγαίου.
2. Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές "ελληνοποιήσεις" και χορήγηση ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Αυξάνεται δηλαδή αλματωδώς ο αριθμός των ατόμων που απολαμβάνουν τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη που μπορούν μετακινούνται ελεύθερα στο εσωτερικό της, όταν αποδεδειγμένα η κουλτούρα του Ισλάμ βρίσκεται σε διαμετρικά αντίθεση θέση από τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Ήδη, η απουσία δικλείδων ασφαλείας και οι χαλαρές ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη μαζική "ελληνοποίηση" αλλοδαπών πιθανόν να οδηγήσει στην ακύρωση του μνημονίου για τη κατάργηση της βίζας στους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ.
3. Αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε νευραλγικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι αλλοδαποί με ελάχιστα χρονικά διαμονή στη Χώρα και τα παιδιά τους που γεννήθηκαν εδώ.
Η δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι οι "μετανάστες θα βοηθήσουν το Στρατό" επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Είμαστε σε θέση να έχουμε τα επόμενα χρόνια "Έλληνα" αστυνομικό αλβανικής καταγωγής στα Ιωάννινα ή "Έλληνα" στρατιωτικό πακιστανικής καταγωγής σε νευραλγικές μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;
ΠΗΓΗ