Επεσε ξύλο στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ενώ η λίρα Τουρκίας πήρε τον κατήφορο…

Turkey-XYLO01-23JANUARY2014
Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία καθώς η συζήτηση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος εξελίχθηκε σε …αγώνα κατς εντός της αίθουσας του κοινοβουλίου.
Τα αίματα άναψαν όταν ο Μπουλέντ Τεζκάν, ένας βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) υποστήριξε ότι ο γιος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιλάλ, κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει εδώ και έναν μήνα την κυβέρνηση.
Οι βουλευτές ήρθαν στα χέρια και, μέσα στην αναταραχή, ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Οκτάι Σαράλ, γρονθοκόπησε τον ομιλητή.
Ο Μπουλέντ Τεζκάν τραυματίστηκε στο μάτι καθώς έσπασαν τα γυαλιά του και μεταφέρθηκε επειγόντως στο κοντινότερο νοσοκομείο.
Το σχέδιο μεταρρύθμισης του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της αντιπολίτευσης και του ισλαμικού-συντηρητικού AKP. Πριν από δέκα ημέρες είχαν σημειωθεί και πάλι επεισόδια μεταξύ βουλευτών οι οποίοι αντάλλαξαν ύβρεις και χτυπήματα. Η αντιπολίτευση διαφωνεί με το νομοσχέδιο, το οποίο θεωρεί αντισυνταγματικό, καθώς θα δώσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης τη δυνατότητα να έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το διορισμό των δικαστών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν επίσης εκφράσει την ανησυχία τους εκτιμώντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή μπορεί να πλήξει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Η ψηφοφορία για την έγκριση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο ενδέχεται να γίνει σήμερα το βράδυ.
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
Η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας (TRY) επιταχύνθηκε χθες παρά την πρώτη άμεση επέμβαση της κεντρικής τράπεζας στην αγορά εδώ και δύο χρόνια, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως μία ακόμη ένδειξη της εντεινόμενης αβεβαιότητας που δημιουργεί η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση στην Τουρκία.
Μετά από δύο ημέρες πίεσης στο τουρκικό νόμισμα με αφορμή το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων, η τουρκική κεντρική τράπεζα παρενέβη «δυναμικά» το απόγευμα καθώς η τουρκική λίρα πλησίαζε το ψυχολογικό όριο των 2,30 δολαρίων και των 3,13 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν νέα ιστορικά χαμηλά.
Η κατεπείγουσα παρέμβαση του τουρκικού κεντρικού ιδρύματος επέτρεψε να ανασχεθεί για μερικές ώρες η πτώση της ισοτιμίας, στα 2,2690 δολάρια και στα 3,0951 προς μία λίρα. Αλλά στο τέλος της συνεδρίασης η λίρα έπεσε εκ νέου—η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στο επίπεδο 2,2915 ανά δολάριο και στο επίπεδο 3,1363 έναντι του ευρώ. Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης έπεσε 2,88%, στις 65.429 μονάδες, ή κατά 29 μονάδες.
Από την 17η Δεκεμβρίου, η λίρα έχει υποχωρήσει κατά 10% και πλέον. Η παρέμβαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, που διέθεσε σήμερα μέσα σε μερικές ώρες αξιόγραφα αξίας 1,5 ως 2,3 δισεκ. δολαρίων από τα συναλλαγματικά της αποθέματα, κατά εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, αποδείχθηκε ανεπαρκής.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το τουρκικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει σε ένα επίπεδο συναλλαγματικής ισοτιμίας 2,35 προς 1 έναντι του δολαρίου μέσα σε ένα χρόνο.
ΠΗΓΗ: AFP, REUTERS, ANA-MPA

Read more: http://mignatiou.com/?p=19903#ixzz2rM1SDQSl

«Ένιωσα τον θάνατο!» Συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης σε κλινική εκτρώσεων που τώρα υποστηρίζει τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού


Το 2008, η διεθνής μη κερδοσκοπική  οργάνωση ‘Ινστιτούτο Ερευνών Πληθυσμού’ (Population Research Institute) δημοσίευσε μια μαρτυρία από μια πρώην ιατρική διευθύντρια κλινικής αμβλώσεων η οποία παρουσιάστηκε ως ‘Zlata’. Παρά το γεγονός ότι η δουλειά της για έξι χρόνια ήταν σε κλινική που γίνονταν αμβλώσεις, η ‘Zlata’ θεωρεί πλέον τον εαυτό της υπέρμαχο των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού. Λέει την ιστορία της: 

«Θυμάμαι βοηθούσα στο χειρουργείο της κλινικής όπου ήμουν ιατρική βοηθός για έξι χρόνια. Στεκόμουν πίσω από το γιατρό και έβλεπα τα πάντα, την ώρα που εκείνος εκτελούσε μια έκτρωση σε μια γυναίκα που ήταν 20 - 22 εβδομάδων έγκυος».
Στις 20 εβδομάδες, το μωρό έχει αναπτυχθεί πλήρως. Το μωρό ζυγίζει περίπου 300 γραμμάρια και έχει μήκος 15,5 εκατοστά. Έχει δάχτυλα, έχει πρόσωπο και κάθε όργανο που έχει ένα νεογέννητο μωρό, μεταξύ των οποίων, εάν πρόκειται για κορίτσι, μια μήτρα και ωοθήκες. Οι φωνητικές χορδές έχουν αναπτυχθεί σε σημείο όπου κάνει τις κινήσεις για να κλάψει. Είναι σε θέση να έχει γεύση, και σε ένα πείραμα, τα μωρά αυτής περίπου της ηλικίας της έδειξαν να πίνουν λιγότερο αμνιακό υγρό όταν προστέθηκε σε αυτό έλαιο σπόρων παπαρούνας, καθιστώντας το πικρό στη γεύση. Έχει τη δυνατότητα να ακούσει από τις 14 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, να αντιδρά στην αφή και μπορεί να είναι σε θέση να αισθάνεται πόνο. Μπορείτε να δείτε μια κινούμενη εικόνα από υπερηχογράφημα μωρού 21 εβδομάδων εδώ. Στο υπερηχογράφημα, μπορείτε να δείτε καθαρά το πρόσωπο του παιδιού.
Σύμφωνα με την εργαζόμενη στην κλινική :
«Μπορούσα να δω το πρόσωπό του μωρού. Δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Συνειδητοποίησα ότι μόλις σκότωσε έναν άνθρωπο. Αλλά την ίδια στιγμή σκέφτηκα : αυτό είναι νόμιμο, οπότε πρέπει να είναι εντάξει. Αλλά ολόκληρη η ύπαρξή μου ούρλιαζε ενάντια σε αυτό που μόλις είδα. Ένιωσα το θάνατο. Ένιωσα ντροπή και ήμουν σε σύγχυση, καθώς κοιτούσα τα ματωμένα μέρη του μωρού. Μπορώ ακόμη να πω ότι αισθάνθηκα την παρουσία του διαβόλου. Ήταν πολύ άσχημο συναίσθημα. Το μυαλό μου ήταν τόσο τυφλωμένο από το σκοτάδι αυτού που γινόταν ώστε ήμουν ανίκανη να κάνω κάτι.
Μερικές φορές σκέφτομαι εκείνη την ημέρα και αισθάνομαι ότι έπρεπε να έτρεχα μακριά ή να προσπαθούσα να σταματήσω αυτή την τρέλα. Τι κάνουμε, ως ιατρικό προσωπικό, ως ανθρώπινα όντα; Τι συνέβη στις καρδιές μας; Πού πήγε η συμπόνια μας;
Αν αυτό το μωρό είχε γεννηθεί πρόωρα στις 20 - 22 εβδομάδες, θα είχε την ευκαιρία να ζήσει. Σκέφτηκα μέσα μου, "άνθρωποι, σκεφτείτε τι κάνετε. Τι κάνω;". Σκεφτείτε τις συνέπειες αυτής της άμβλωσης. Φαντάσου αυτό το μωρό να είσαι εσύ. Φαντάσου να βρίσκεσαι στο πιο ασφαλές μέρος που θα μπορούσες να είσαι, στη μήτρα της μητέρας σου. Δεν έχεις ιδέα πόσο σκληρά η ζωή σου θα τελειώσει, πώς θα γίνεις κομμάτια. Προδίδουμε τα παιδιά μας. Διακόπτουμε την πολύτιμη ζωή τους τόσο απότομα, τόσο αναπάντεχα. Νομίζεις ότι η άμβλωση φέρνει ανακούφιση, αλλά αντίθετα φέρνει την κενότητα, τη ντροπή, τον πόνο, την λύπη, το συναίσθημα του θανάτου. Για έξι χρόνια η άμβλωση ήταν ο τρόπος με τον οποίο έβγαζα το ψωμί μου. Για έξι χρόνια ήταν η ζωή μου ...»
Η γυναίκα αυτή άκουσε την φωνή της συνείδησής της. Έδειξε μεγάλο θάρρος απέναντι στην δουλειά της που έκανε για χρόνια στην κλινική. Η συναισθηματική δύναμη που ένιωσε στο να δημοσιοποιήσει την ιστορία της, είναι κάτι που πρέπει να εκτιμηθεί από όλους όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού. Δεν είναι δύσκολο να αναισθητοποιήσει κάποιος την συνείδησή του. Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί σε άλλους ή στον ίδιο του τον εαυτό, ότι έχει κάνει κάτι λάθος.
Η εργαζόμενη τελειώνει την μαρτυρία της λέγοντας :
«Αυτή είναι μόνο η αρχή της ιστορίας μου. Καίγεται η καρδιά μου όλο και περισσότερο στο να πω σε όλους την αλήθεια. Προσεύχομαι ο Θεός να ανοίξει τις καρδιές σας και να σας δώσει τη σοφία και το πάθος για να σηκωθείτε και να φωνάξετε! ΞΥΠΝΑ ΚΟΣΜΕ ! ΞΥΠΝΑ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!

Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και
προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!...

Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφους και ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.

Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!

Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!

Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!

Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!
skeftomasteellhnika

O 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι εξασφαλισμένος καθώς οι ιρανικές κυρώσεις εξαφανίζονται!


Δεν γνωρίζω ποια είναι η Τορά ή τι εκπροσωπεί αλλά το άρθρο είναι ξεκάθαρο με ημερομηνίες και πληροφορίες για γεγγονότα από τους Εβραίους!     Το Ισραήλ και το Ιράν διατεθειμένοι να πάνε στον πόλεμο! Σύμφωνα με την παραπάνω ιστορία, την Τετάρτη 20-11-13, την 17η ημέρα του 8ου μήνα, οι συνομιλίες της Γενεύης με τις  P5 +1 δυνάμεις  συνεχίστηκαν στην πορεία  προς την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν . Αυτό, φυσικά, παίζει τώρα στα τέλη Ιανουαρίου του 2014, καθώς τόσο η  ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ άρουν μια σειρά κυρώσεων κατά του Ιράν. http://www.jpost.com/Iranian-Threat/News/Israel-starting-to-consider-day-after-Iran-agreement-332324


Το Ισραήλ είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε αυτές τις συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι η άρση των κυρώσεων θα ενθαρρύνει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και να χτυπήσει το Ισραήλ.
Οι Ομπάμα, οι ΗΠΑ και τα  P5 έθνη είναι ευχαριστημένα με την φαινομενική επιτυχία τους για τις συριακές διαπραγματεύσεις, δεν συνειδητοποιούν ότι το σύνολο στο χάος της  Συρίας δεν ρπόκειται να διαλευκανθεί ακόμα και τώρα περισσότερο από ποτέ. Λόγω αυτής της φουσκωμένης υπερηφάνειας, νομίζουν ότι μπορούν να χειριστούν το Ιράν με τον ίδιο τρόπο.
Το Ισραήλ προετοιμάζεται ήδη για την "επόμενη μέρα" σε αυτές τις ανόητες συνομιλίες της Γενεύης. Ο Νετανιάχου  ευθυγραμμίζεται με τη Γαλλίας από την πλευρά του, μαζί με τη Σαουδική Αραβία. Ακόμα προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να τον βοηθήσει, δεδομένου ότι ο Πούτιν έχει γίνει όλο και περισσότερο αηδιασμένος με τις ΗΠΑ και τον Ομπάμα.
I, Ο Daniel John Lee, υπό την εποπτεία και τη δύναμη του Αίματος του Yahshua από τη Ναζαρέτ, θα σας πει τι πρόκειται να συμβεί.
Από τώρα και μέχρι τις 11.03.14, ένα σημαντικό γεγονός πρόκειται να συμβεί, αυτό θα αναγκάσει το χέρι του Ισραήλ ή το Ιράν. Οι περισσότεροι δεν θα ξέρουν τι το προκάλεσε. Οι πύραυλοι απλά θα ξεκινήσουν  πτήσεις πριν ο καθένας μπορέσει να αντιδράσει.
Στον απόηχο αυτού [του Ψαλμού 83]ο πόλεμος που θα οδηγήσει σε νίκη του Ισραήλ, και θα οδηγήσει το Ισραήλ να προσαρτήσει πολύ γη σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ θα αναδυθεί σαν υπερδύναμη.

Αυτό είναι έτσι λέγει ο  Yah.
Τώρα, η γνώμη μου, είναι, επίσης, ότι ο Ψαλμός 83,ο πόλεμος θα οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, στον οποίο, από την άνοιξη του 2014, οι ΗΠΑ θα πληγούν πολύ άσχημα από τη Ρωσία και την Κίνα. Οι Δυτικές Δυνάμεις των ΗΠΑ / Καναδά,  Αγγλία και  Γαλλία θα καταρρεύσουν.

Αυτό το κενό εξουσίας θα επιτρέψει ο Υιός του Ολέθρου να προκύψει στη Μέση Ανατολή και να δεσμεύσει το βδέλυγμα της ερήμωσης στην Ιερουσαλήμ,στο Ισραήλ. Όλα αυτά συμβαίνουν πριν από τις 11/03/2014.
Όλος ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει. Οι ΗΠΑ ήταν η μόνη παγκόσμια υπερδύναμη για τα τελευταία 70 χρόνια. Όταν οι ΗΠΑ πέσουν, όπως προαναγγέλθηκε από τον Duduman, τον Gruver και τον Wilkerson -ο αντι Χριστός, ο Υιός του Ολέθρου, θα αλλάξει τον κόσμο με super βάση δύναμης από τη Δύση, προς το Ισραήλ. Το Ισραήλ θα γίνει πνευματικά σαν τα  Σόδομα και την Αίγυπτο από το 2014 έως το φθινόπωρο του 2017.
Τα τρέχοντα γεγονότα επιβεβαιώνουν και την ευθυγράμμιση με ακρίβεια για να διασφαλιστεί ότι αυτά τα γεγονότα ξεδιπλώνονται όπως ακριβώς έχουμε προειδοποιήσει σχετικά από το 2010.
Μετανοείτε ΟΛΟΙ από την αμαρτία σας! Σταματήστε να παραβαίνετε την Τορά! Τοποθετήστε την πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη σας στον Yahshua το Μεσσία! Ζωντανό ιερό! Να τηρείτε το Yah!Σταματείστε να αμαρτάνετε!!



Ο χρόνος σας, ω αμαρτωλοί και υποκριτές - εσείς που αγωνίζεστε ενάντια στον Yah και την Τορά του - έχετε σχεδόν τελειώσει!
Και όσο για τους Αγίους - τύπου με τα πάντα σε σας, για τον Yahshua και την Τορά του!! ΤΥΠΟΣ  όπως ποτέ πριν!!
Αγάπη στον Yahshua και την Τορά του,
Daniel John Lee..            http://www.spiritandtorah.com/            http://beforeitsnews.com/alternative/2014/01/world-war-iii-ensured-as-iranian-sanctions-disappear-israel-and-iran-prepared-to-go-to-war-2881570.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ:Jerusalem Post-Before it's news-spiritan Torah:Corfiatiko.blogspot.com. 

Επιστολή-καταπέλτης του Ιωάννη Καποδίστρια εναντίον των μασονικών στοών που δρούσαν ανεξέλεγκτα στη χώρα!




EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Αριθ. 2953
Μυστική Εγκύκλιος
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προς το Πανελλήνιον
Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.

Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.

Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

Αν η Ελλάς εγκατελείφθη από το 1821 έως τον Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οι εχθροί της την παρέσταιναν αδιακόπως προς τους Βασιλείς, ως λαόν επαναστατωθέντα και αγωνιζόμενον υπό την διεύθυνσιν και υπό τους σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν επήγασαν αι καταστροφαί της Ισπανίας και Ιταλίας. Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή η σφαλερά αύτη δόξα.......


Μ’ όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών εις αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, και ενώ η Ελλάς αρχίζει να λαμβάνη δείγματα ευνοίας και καλοκαγαθίας εκ μέρους των Συμμαχικών Δυνάμεων, οι εχθροί της θέλουν πάλιν την παραστήσει ως υπεξούσιον των Μυστικών Εταιρειών, και εις απόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόροις ονόμασιν αι Εταιρείαι αυταί υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοις πράγμασι και της πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως και αυτού του στόλου.

Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο η Κυβέρνησις ώστε μη εγκρίνουσα να δείξη διά τινος δημοσίου και επισήμου πράξεως την ύπαρξιν αυτού του κακού, εκπληροί δια του τύπου της παρούσης εγκυκλίου το χρέος, το οποίον δεν ημπορεί να παραμελήση χωρίς να καθυποβληθεί εις βαρυτάτην ευθύνην.

Τω όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ των Πολιτικών, οι οποίοι επιμένουσι να μην παραχωρώσιν εις την Ελλάδα έντιμον μέλλον, ήθελε χρησιμεύσει ως μέσον του να αποδείξωσιν, ότι οι Βασιλείς δια των ευεργεσιών των υποθάλπουσιν εις την Ελλάδα τον εχθρόν, τον οποίον και αλλαχού, και τας ιδίας των Επικρατείας πολεμώσι.

Η παρατήρησις αύτη, Κύριοι, σας διδάσκει με πόσην φρόνησιν και οξυδέρκειαν απαιτείται η εκπλήρωσις της ακολούθου παραγγελίας της Κυβερνήσεως. Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι.

Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ’ ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.

Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ως επί το πλείστον άγνωστος εις τους Εταίρους.

Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τινα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσεις.
Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους εις τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολουμένους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μη συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την προ αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.

Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ’ επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τον συνετώτερον και ωφελιμώμερον τρόπον. Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τας ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.

Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828
Ο Κυβερνήτης Ι.Α. Καποδίστριας
++++++++
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
Ο Καποδίστριας, αναφέρει πως:

-Οι Μασόνοι ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ, ακόμα κι εκείνον που ακολούθησε τις πρώτες Ελληνικές επιτυχίες στην Επανάσταση του 1821!
-ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ με τους Ευρωπαίους (σας θυμίζει κάτι;)! Ταυτόχρονα, με αντρίκειο τρόπο και λεβεντιά, ζητάει:

-ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ και αρχικά, τις συστάσεις σε αυτούς:

Πως Ο ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ (Τα ακούνε αυτά ορισμένοι, που παριστάνουν και τους… πατριώτες;;;)!

Πως δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για μυστικότητα, από τη στιγμή που υφίσταται επίσημο Ελληνικό Κράτος. Στην περίπτωση που δεν αποδεχθούν τα παραπάνω, ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!
Κι όμως: ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ!
Δεν ξέρουμε αν είναι ο μοναδικός:

Η ουσία είναι πως τελικά, το θάρρος του εναντίον των “μυστικών εταιρειών”, μάλλον το πλήρωσε πολύ ακριβά! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, που απαντάει και στη μασονική φημολογία, που έχει κατατάξει ΚΑΙ τον Καποδίστρια στους… δικούς της…






http://www.apocalypsejohn.com
http://lalipouli.blogspot.com/

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η έναρξη της ειρηνευτικής συνόδου «Γενεύη 2»

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η έναρξη της ειρηνευτικής συνόδου Γενεύη 2
H έναρξη της ειρηνευτικής συνόδου «Γενεύη 2» σημαδεύτηκε από φραστικά επεισόδια του Σύρου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του και τον ΓΓ του ΟΗΕ.
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων του συριακού καθεστώτος και εκπροσώπων της εξόριστης αντιπολίτευσης, που είχε ως στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος της βίας στη Συρία, σημαδεύτηκε από ανταλλαγή σκληρών φράσεων, με κύριο άξονα την αδυναμία των δύο πλευρών να συμφωνήσουν για τον μελλοντικό ρόλο του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad. Η έναρξη της ειρηνευτικής συνόδου «Γενεύη 2» ήταν δύσκολη, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, με αλληλοκατηγορίες περί «προδοσίας» και αντεγκλήσεις μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και του επικεφαλής της συριακής διπλωματίας. Οι περίπου 40 εκπρόσωποι χωρών και οργανισμών που συγκεντρώθηκαν στο Μοντρέ της Ελβετίας για να βρουν μια λύση στη συριακή κρίση δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ μέχρι να διαπιστώσουν πόσο τεράστιο είναι το χάσμα μεταξύ του καθεστώτος του Assad και της αντιπολίτευσης. Ανοίγοντας τη συνάντηση, το πρελούδιο των διαπραγματεύσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στη Γενεύη παρουσία μόνο των σύρων αντιπροσώπων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban ki-Moon υπενθύμισε σε όλους ότι η σύνοδος είναι συνώνυμη με την ελπίδα, μετά από τρία χρόνια πολύνεκρων συγκρούσεων.
ΗΠΑ και Ρωσία, οι δύο χώρες που προώθησαν και στήριξαν τη διεξαγωγή της συνόδου, κάλεσαν επίσης τους Σύρους να αδράξουν αυτήν την «ιστορική ευκαιρία». Μετά την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, το κλίμα φορτίστηκε. «Ο Bashar al-Assad δεν θα συμμετέχει στη μεταβατική κυβέρνηση. Είναι αδύνατο, αδιανόητο, αυτός ο άνθρωπος που άσκησε τόση βία εναντίον του λαού του να συνεχίσει να έχει νομιμοποίηση για να κυβερνά», τόνισε. Η απάντηση ήρθε δια στόματος του Σύρου ομολόγου του, Walid al-Muallem που, σε έντονο ύφος, τόνισε: «Κύριε Kerry, κανείς στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να απονέμει ή να στερεί τη νομιμότητα από έναν πρόεδρο εκτός από τους ίδιους τους Σύρους» .
Η ομιλία του Walid al-Muallem στάθηκε αφορμή και για μια έντονη λογομαχία μεταξύ του Σύρου υπουργού και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Ο Σύρος ΥΠΕΞ, όπως και ο αρχηγός της συριακής αντιπολίτευσης, είχε στη διάθεσή του 10 λεπτά για να μιλήσει. Καθώς όμως είχε υπερβεί το χρόνο του, μιλώντας ήδη επί 20 λεπτά, ο Ban ki-Moon αποφάσισε να τον διακόψει. Ο Muallem αγνόησε τα συνεχή κουδουνίσματα και συνέχισε για άλλο ένα τέταρτο. «Εσείς ζείτε στη Νέα Υόρκη και εγώ στη Συρία. Έχω το δικαίωμα να δώσω τη συριακή εκδοχή σε αυτό εδώ το φόρουμ», είπε στον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος του επισήμανε ότι με τη στάση του αυτή δεν συμβάλει στην «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» που ζήτησε ο ίδιος να επικρατήσει στη σύνοδο. Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας χαρακτήρισε επίσης «προδότες και πουλημένους πράκτορες του εχθρού» τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι νωρίτερα κάλεσαν για παράδοση της εξουσίας Assad σε μια μεταβατική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας άμεσα τη διακήρυξη της «Γενεύης 1».
Η συμφωνία του Ιουνίου του 2012 («Γενεύη 1») θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, τόνισε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για το συριακό Lakhdar Brahimi, μετά το πέρας της πρώτης ημέρας των συνομιλιών. Ο Brahimi τόνισε τέλος ότι κάλεσε τη Δαμασκό να προχωρήσει σε ανταλλαγή κρατουμένων με τους αντάρτες ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Οι θέσεις της Ελλάδας
Η Ελλάδα συμμετέχει στη συνδιάσκεψη του Μοντρέ, μετά την πρόσκληση που απηύθηνε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Για να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις, είναι αναγκαίο να οικοδομηθεί σταθερή εμπιστοσύνη. Για αυτό είναι βασικό να συμφωνηθούν χωρίς καθυστέρηση Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του συριακού λαού. Αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν επί του πεδίου κατάπαυση του πυρός, λήξη των πολιορκιών, εξασφάλιση διαδρόμων ανθρωπιστικής πρόσβασης, απελευθέρωση αιχμαλώτων, ανταλλαγή κρατουμένων. Τα μέτρα πρέπει να περιλαμβάνουν προστασία και υποστήριξη ευάλωτων ομάδων -γυναικών, παιδιών, τραυματιών, ηλικιωμένων, μη εμπλεκόμενων τρίτων, όλων δηλαδή των αθώων θυμάτων αυτής της εμφύλιας σύρραξης. Και θα πρέπει, επίσης, να εξασφαλίζουν την πλήρη και ίση συμμετοχή των Σύριων γυναικών και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στις συνομιλίες της Γενεύης και στην ειρηνευτική διαδικασία γενικότερα. Όποιες μελλοντικές εκλογές στη Συρία πρέπει να λάβουν χώρα μόνο μέσα στο πλαίσιο του Ανακοινωθέντος της Γενεύης και των αποφάσεων που ελπίζουμε ότι θα ληφθούν μέσω της Διαδικασίας που μόλις άρχισε».

ΠΗΓΗ

Οι κολοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ και η διαφαινόμενη σύμπλευση με Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δια στόματος Σταθάκη..



Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό την συζήτηση του Γ. Σταθάκη με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, για το χρέος, τα μνημόνια και την δανειακή σύμβαση…

Αν είχα αμνησία και δεν ήξερα τι είναι ο καθένας και που ανήκει..

θα πίστευα ότι πρόκειται για δυο βουλευτές που ανήκουν

στο ίδιο κόμμα απλά έχουν κάποιες μικρές διαφωνίες αλλά προς την ίδια κατεύθυνση…

Σας θυμίζουμε τι δήλωσε μόλις χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης..

Στο 5% του ΑΕΠ ανέρχεται το επαχθές χρέος της χώρας, επισήμανε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Ανάπτυξης του κόμματος, Γ. Σταθάκης. Όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης, το επαχθές χρέος στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένο. «Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων.
Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί».
Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε «μη βιώσιμο» το δημόσιο χρέος, τονίζοντας πως (το ελληνικό χρέος) έχει ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης 9 δισεκ. ευρώ για τα επόμενα 30 χρόνια.”

Είναι εντυπωσιακό το πόσο χώρο έδωσε ο κ. Σταθάκης στον Κ. Κεφαλογιάννη και η πολύ χαλαρή αντίδραση στο κάλεσμα που του έκανε για σύμπλευση και κοινό αγώνα.. Επεσήμανε μάλιστα ότι τα όσα δήλωσε περί χρέους είναι και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ !!!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ..

«Αν θέλει να συμμετάσχει, τον περιμένουμε» είναι το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη περί επαχθούς χρέους «μόλις» στο 5%.

Δείτε τώρα την άποψη του Γιάννη Τόλιου (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ)
Υπάρχει ερώτημα ποια από αυτά τα κρατικά ομόλογα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «επαχθές χρέος». Χωρίς αμφιβολία το δάνειο της Goldman Sachs 3 δις € που έδωσε ως μίζα ο Σημίτης για εξωραϊσμό του δημόσιου χρέους ώστε να μπούμε στην ΟΝΕ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Το δάνειο της «τρόϊκας», υψηλό επιτόκιο, αντισυνταγματική έγκριση, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση (άλλα έλεγε πριν εκλογές και άλλα κάνει). Ο δανεισμός με υψηλά κερδοσκοπικά επιτόκια (spreads) που ξεπερνούν το ύψος των γερμανικών ομολόγων. Δηλαδή όλα τα κρατικά ομόλογα με επιτόκια πάνω από το 3% είναι τοκογλυφικός δανεισμός, για να μην πούμε πάνω από 1% που δανείζει τις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δάνεια εξοπλιστικών προγραμμάτων (πχ. για την επισκευή του υποβρυχίου «Παπανικολής», που γέρνει. Δάνεια ΝΠΔΔ και δάνεια ΔΕΚΟ (πχ. η αγορά ηλεκτρονικού υλικού του ΟΤΕ από τη Siemens, το σύστημα C4I, κά). Δανειακές συμβάσεις για δημόσια έργα, κυρίως από το ΠΔΕ (πχ. στην Ελλάδα 1 χιλιόμετρο εθνικής οδού Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης/ΠΑΘΕ κοστίζει 6 φορές περισσότερο από ένα αντίστοιχο χιλιόμετρο στην Πορτογαλία και Ισπανία.!! Ληξιπρόθεσμα δάνεια κρατικών τραπεζών σε επιχειρήσεις (επισφαλείς απαιτήσεις), καθώς και δάνεια ιδιωτικών τραπεζών προς σε επιχειρήσεις με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Τέλος οι γερμανικές αποζημιώσεις, αποτελούν ειδική μορφή….επαχθούς χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ξεπερνούν τα 162 δις €)!

Διαβάστε τώρα την Πολιτική Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Συνεδρίαση 23/10/2013

(http://www.syriza.gr/article/Politikh-Apofash-Kentrikhs-Epitrophs-SYRIZA2.html#.Ut_FLvuTvDc)

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι για την αναγκαία αλλαγή πορείας της χώρας απαιτούνται: η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η κατάργηση των μνημονίων, η δίκαιη φορολόγηση ….

 

Ας θυμηθούμε τι έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ…

 

Γράφαμε στις 11 Ιουνίου 2012  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει σελίδες..μετά τις αποκαλύψεις μας
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει σελίδες..μετά τις αποκαλύψεις μας 

Γιατί έγραφε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα του ότι θα ακυρώσει μνημόνια και δανειακή… ενω ο Τσίπρας έλεγε ότι θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής ;;;
Δείτε τώρα τις δηλώσεις Τσίπρα.. 

Τελικά το μόνο κίνημα που παραμένει σταθερό στις θέσεις του είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες..
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το μοναδικό πραγματικό και όχι “γιαλαντζί” αντιμνημονιακό κίνημα..και σίγουρα ο μοναδικός δημοκρατικός πατριωτικός  πολιτικός χώρος..
Αυτό που απομένει είναι,  το συγκριτικό και μοναδικό αυτό πλεονέκτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να επικοινωνηθεί σωστά, ώστε να το αντιληφθεί και ο Έλληνες πολίτης και να μην τρώει ότι του σερβίρουν..
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 3ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ), 11/1/2014
Πέραν λοιπόν, της δικαιώσεως επί των συγκεκριμένων υποθέσεων που αποτέλεσαν τη σημαία για να βρεθούμε όλοι μαζί, έχουμε ουσιαστικά τη δικαίωση της πολιτικής και των απόψεων που διαμορφώσαμε προς τον ελληνικό λαό σε σχέση με τους δανειστές και την κατάσταση που περιήλθε η χώρα μετά το 2009. Τι εννοώ; Εννοώ ότι πλέον αρχίζει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό που λέγαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έξω και μέσα στη Βουλή, ότι δηλαδή έχουμε πλέον τα ελλείμματα των τραπεζών τα οποία περνούν οι συγκεκριμένοι διαχειριστές της εξουσίας εδώ, αλλά και της τρόικας, σε δημοσιονομικό χρέος και έλλειμμα είναι η μεθόδευση εκείνη η οποία οδηγεί στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, στην παράδοση της χώρας, στην παράδοση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.
Βλέπουμε σιγά – σιγά ότι αυτά τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία φορτώθηκε ο ελληνικός λαός ως χρέος, αναλαμβάνοντας το δημοσιονομικό χρέος με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών είχαν σκοπό να καλύψουν τα τραπεζικά ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, με συνεργούς Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, αλλά κυρίως τραπεζίτες στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχουμε ουσιαστικά την απόδειξη ότι το χρέος αυτό, το οποίο φέρεται να έχει λάβει χώρα είναι ένα χρέος επαχθές και επονείδιστο, ένα χρέος το οποίο δεν αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός και δεν αναγνωρίζουμε ξεκάθαρα εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Σε αυτά τα δύο χρόνια παραμείναμε μόνοι μας, εντελώς μόνοι μας. Από τη μια πλευρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, εγκλωβισμένοι στα σκάνδαλα των δικών τους πολιτικών στελεχών, τα οποία αλληλεπικαλύπτουν με συνεργούς τα κόμματα τα οποία χρησιμοποιούν κατά καιρούς ως επαγγελματίες «πατερίτσες», δηλαδή το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ, παραμένουν σταθερά στο να στηρίζουν ότι αυτό το βάρος του δημοσιονομικού χρέους είναι νόμιμο σε βάρος των πολιτών και όχι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, που πρέπει να διαγραφεί, στηρίζοντας τη λογική των τραπεζιτών. Και από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεκαθαρίζει, αλλά κυμαίνεται μία από εδώ και μία από εκεί, εάν το χρέος αυτό θα πρέπει να διαγραφεί μονομερώς, όπως εμείς απόλυτα στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό ισχύει για πάντα.

Το Ισραήλ έτοιμο να χτυπήσει στην Μέση Ανατολή για να ανάψει τον πόλεμο!

    H επόμενη είδηση έρχεται από την Εβρα'ι'κή ιστοσελίδα Torah και αναμεταδίδεται από το Aμερικάνικο Before it's news:          Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, το Ισραήλ  μιλάμε πλέον για χτύπημα στο Ιράν, για την αντιμετώπιση τόσο των ΗΠΑ όσο και της ΕΕ, μόνο ώρες πριν, μετά την άρση των κυρώσεων με χορηγία για τους τρομοκράτες της χώρας.


Ο Αναπληρωτής στο Υπουργείο Άμυνας, Danny Danon, άφησε να εννοηθεί σε ένα πολιτικό άρθρο  την Κυριακή ότι το Ισραήλ μπορεί να καταφύγει σε κτύπημα, αν είναι απαραίτητο, αναφέροντας τα παραδείγματα των προηγούμενων ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ. Αυτό γράφτηκε πριν οι ΗΠΑ και η ΕΕ άρουν την σειρά κυρώσεων εναντίον του Ιράν σήμερα. Τώρα, η δυνατότητα του Ισραήλ για προληπτικό εντυπωσιακό κτύπημα στο Ιράν δεν είναι απλώς μια εκδοτική πρόταση, είναι μια πιθανότητα και  πιθανή πραγματικότητα.
Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να επιδιώκει την άδεια των Δυτικών Δυνάμεων, ιδίως από τις ΗΠΑ, και να αρχίσει να αμυνθεί, όπως το κυρίαρχο έθνος που υποτίθεται ότι είναι. Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθεί να γίνει όπως στην Κούβα,που εξοπλιζόταν με πυρηνικά όπλα. Ούτε πρέπει το Ισραήλ να ανεχθεί το Ιράν να κάνει το ίδιο.
Σε μια σχετική ιστορία, ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι η Χαμάς θα πάρει ένα πολύ σκληρό μάθημα πολύ σύντομα. Αυτή είναι η απάντηση στις επανειλημμένες επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς,που έχει τη δυνατότητα να έρθει από τους ιρανούς μαχητές εντός των συνόρων τους.     



  Φαίνεται, ότι βασίζονται και οι δύο αυτές  ιστορίες, στο τηλεγράφημα του Ισραήλ  στον κόσμο ότι είναι πλήρως έτοιμο να εξαπολύσει την στρατιωτική οργή του κατά των εχθρών τους.
Το φαινόμενο του ντόμινο θα είναι γρήγορο και εντυπωσιακό. Οι στρατιωτικές επιθέσεις από το Ισραήλ, οι οποίες εδώ και πολύ καιρό έγιναν  ανάγκη, θα προκαλέσουν απρόβλεπτα κτυπήματα από τους εχθρούς της στην ήδη τεταμένη Μέση Ανατολή.
Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος είναι στα πρόθυρα , δεν κάνουμε κανένα λάθος. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ανόητα υποστηρίξει το Ισραήλ σε μια ανυπόφορη γωνία, και το Ισραήλ θα κάνει ό, τι έχει να κάνει για να επιβιώσει. Το Ισραήλ θα βγει νικητής σε αυτό τον επερχόμενο Παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, και ο Υιός του Ολέθρου θα αναλάβει το θρόνο του στην Ιερουσαλήμ. Είναι καιρός να προετοιμάσετε τον εαυτό σας με την υπακοή στο Τορά ,μέσω της  αγάπης για τον Ιησού Χριστό από τη Ναζαρέτ. Μόνο αυτό θα σας προστατεύσει σε επερχόμενη θύελλα που πρόκειται να αλλάξει το πρόσωπο της γης, όπως το γνωρίζουμε.               http://beforeitsnews.com/alternative/2014/01/israel-poised-to-strike-middle-east-about-to-ignite-in-war-2879978.html      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

4.000.000 ΕΥΡΩ - Η επικύρηξη για τους τρομοκράτες

Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου 2014, του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κύριου Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κύριου Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν σε εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων: Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου, Νικόλαου Μαζιώτη του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1971 στην Έδεσσα Πέλλας, Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Η αμοιβή
Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους παρακαλείται από την ΕΛ.ΑΣ. να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιρανικά πολεμικά πλοία πλέουν για πρώτη φορά στον Ατλαντικό.

Δύο πολεμικά πλοία του Ιράν απέπλευσαν για τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Τρίτη, στην πρώτη μεγάλη αποστολή του ναυτικού εκεί,ανέφερε η ιρανική κρατική τηλεόραση.
583085056

Το ταξίδι έρχεται εν μέσω μιας συνεχής ώθησης από το Ιράν ,να αποδείξει την ικανότητά της προβολής ισχύος σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Απέστειλε επίσης πολεμικά πλοία  στα ύδατα της Συρίας τα τελευταία χρόνια.
Η έκθεση ανέφερε ότι ο καταστροφέας Sabalan και ο υλικοτεχνικός φορέας,το ελικόπτεροφόρο  Khark έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι τριών μηνών.
"Τα πολεμικά πλοία θα έχουν το καθήκον της διασφάλισης των ναυτιλιακών γραμμών, καθώς και την εκπαίδευση νέου προσωπικού», ανέφερε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars,σύμφωνα με το ναύαρχο του Ιρανικού Πολεμικού ναυτικού , Habibollah επικεφαλής στο Sayyari.
Το  πρόσφατο ιρανικό ναυτικό κύμα θεωρείται επίσης ως απάντηση στις  Ηνωμένες Πολιτείες,για την ναυτική εγκατάσταση της κοντά στις ακτές της Ισλαμικής Δημοκρατίας, στον Περσικό Κόλπο.Ο  5ος στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ εδρεύει στο Μπαχρέιν,και ελέγχει όλο τον κόλπο μέχρι το Ιράν.
Το 2012, το Ιράν δήλωσε ότι είχε στόχο να θέσει πολεμικά πλοία στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, καθώς και για την επέκταση της εμβέλειάς του στην Ανταρκτική.    ΠΗΓΕΣ:     http://www.trunews.com/iranian-warships-set-sail-first-ever-foray-atlantic/     KAI      http://www.haaretz.com/news/middle-east/.premium-1.569811    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ TRU NEWS ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ HAARETZ:Corfiatiko.blogspot.com.

Μνήμες κομμουνισμού: Η «Λίγκα των Μαχητικών Άθεων» και η "αντιθρησκευτική εκστρατεία"

«Είναι καθήκον μας να καταστρέψουμε κάθε θρησκευτική κοσμοαντίληψη. Αν η καταστροφή δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως συνέβη στον τελευταίο πόλεμο, είναι απαραίτητη για το θρίαμβο μιας ορισμένης τάξης, τότε αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει». 
         - Yemelyan Yaroslavsky, εβραϊκής καταγωγής Μπολσεβίκος εγκληματίας και ιδρυτής της ‘Λίγκας των Μαχητικών Άθεων’

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το άνοιγμα των σοβιετικών αρχείων, υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο αριθμό πρωτότυπων εγγράφων και μερικά από αυτά έχουν δημοσιευθεί online και άλλα έχουν εξορυχθεί από ερευνητές.

Αυτά τα αρχεία δείχνουν ότι, ως αποτέλεσμα της επίσημης σοβιετικής αθεϊστικής ιδεολογίας, το κομμουνιστικό κίνημα έκανε ήταν ότι είναι αναγκαίο για να καταστείλει ενεργά κάθε θρησκευτική δραστηριότητα.

Yemelyan Yaroslavsky (1878-1943)
Η ‘Λίγκα των Μαχητικών Άθεων’, επίσης γνωστή ως η ‘Κοινωνία των Άθεων’ και ‘Ένωση των Άθεων’, ήταν μια οργανωμένη μπολσεβίκικη συνωμοσία για την εξόντωση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ιδρύθηκε και διευθύνθηκε από τον εβραϊκής καταγωγής Yemelyan Yaroslavsky (γεννημένος ως Minei Izrailevich Gubelman), ο οποίος ήταν και ο εκδότης του αθεϊστικού σατιρικού εντύπου με το όνομα ‘Bezbozhnik’ («Ο άθεος»). Η οργάνωση συνδέθηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης (συμπεριλαμβανομένης της Κομσομόλ, την πτέρυγα νεολαίας) και έδρασε στον πόλεμο εναντίον του ρωσικού λαού μεταξύ 1925 και 1947.

Κάρτα μέλους της Λίγκας
Η Λίγκα αρχικά ιδρύθηκε ως κλαμπ άθεων στη Μόσχα το 1924, και η ομάδα τελικά εξελίχθηκε σε ένα μαζικό κίνημα εργατών, αγροτών, διανοουμένων και φοιτητών που έφτασε να αποτελείται από περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η κύρια ατζέντα της οργάνωσης ήταν η πλύση εγκεφάλου των μαζών της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας ώστε να τους δημιουργηθεί φανατικό μίσος κατά της Ορθοδοξίας. Η οργάνωση συμμετείχε άμεσα στη σύλληψη, εκτέλεση και αποστολή σε στρατόπεδα εργασίας πολλών επισκόπων, ιερέων και λαϊκών ορθόδοξων χριστιανών που υπάγονται κατά την διάρκεια του αιματηρού Κόκκινου Ολοκαυτώματος κατά του ρωσικού λαού. Προέβαιναν επίσης σε κατασχέσεις θρησκευτικών εικόνων από τα σπίτια των ορθοδόξων χριστιανών στην προσπάθειά τους να εξοντώσουν την χριστιανική πίστη. 
Κόκκινη σκούπα σε εικόνες, φυλακτά και Ευαγγέλιο....
Η Λίγκα προσπαθούσε να προωθήσει τον αθεϊσμό και τα επιστημονικά επιτεύγματα, μέσω «ατομικής εργασίας», μια μέθοδος που στηριζόταν στην αποστολή άθεων προπαγανδιστών σε πιστούς προκειμένου να τους προσηλυτιστών στον αθεϊσμό και σε περίπτωση που ο πιστός δεν πειθόταν, ακολουθούσε δημόσια παρενόχληση. Επίσης διοργάνωνε προπαγανδιστές αθεϊστικές εκστρατείες, οργάνωνε διαδηλώσεις και παρελάσεις, δημοσίευε αντι-θρησκευτικά βιβλία και περιοδικά με τα οποία διακωμωδούσε την θρησκεία, οργάνωνε αντι-θρησκευτικά μουσεία, πραγματοποιούσε «επιστημονικές έρευνες» στον τομέα του αθεϊσμού και έκανε συντονισμένες προσπάθειες να πειστούν οι πολίτες ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές ήταν «λάθος» και «επιβλαβείς» και ότι οι «καλοί» πολίτες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια επιστημονική, αθεϊστική κοσμοθεωρία. Το σύνθημα της Λίγκας ήταν «Ο αγώνας κατά της θρησκείας είναι ένας αγώνας για το σοσιαλισμό». Ένα από τα συνθήματα που εγκρίθηκαν στο 2ο συνέδριο ήταν «Ο αγώνας κατά της θρησκείας είναι ένας αγώνας με πενταετές πρόγραμμα!».

Η Λίγκα είχε τον ηγετικό ρόλο στην αντιθρησκευτική εκστρατεία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Εξέδωσε το μηνιαίο αντι-θρησκευτικό, αθεϊστικό σατιρικό περιοδικό ‘Bezbozhnik’ (Ρωσικά: Безбожник, "Άθεος") μεταξύ του 1922 και 1941.Το πρώτο τεύχος του εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 1922 με τιράζ 15.000, αλλά η κυκλοφορία έφτασε στα 200.000 το 1932.
Ο Χριστός στα σκουπίδια...
Ο συγγραφέας Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, εγγονός ορθόδοξων κληρικών, επισκέφθηκε κάποτε τα γραφεία του ‘Bezbozhnik’ και σοκαρίστηκε από το περιεχόμενο των περιοδικών. Όχι μόνο από αυτό την «απέραντη βλασφημία» που είδε, αλλά και από τους χαρακτηρισμούς που έδινε το περιοδικό στον Ιησού Χριστό, ότι ήταν ένας «αδίστακτος» και ένα «κάθαρμα». Ο Μπουλγκάκοφ πίστευε ότι αυτό ήταν «ένα έγκλημα πέρα από κάθε μέτρο» και πείστηκε ότι ήταν έργο των Εβραίων.

Λαμβάνοντας εξουσία από την Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ στο συνέδριο του 1929, έδωσε εντολή ώστε τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι ένοπλες δυνάμεις, τα συνδικάτα, η Κομσομόλ, ο Οργανισμός Νέων Πιονέρων, ο σοβιετικός Τύπος και άλλα θεσμικά όργανα να προωθήσουν την αντιθρησκευτική εκστρατεία. Σύμφωνα με μια αναφορά, ο συνολικός αριθμός των ιστορικών κτιρίων (ως επί το πλείστον αρχαίες εκκλησίες και μοναστήρια) από 7.000 έπεσε στα 1.000, εξαιτίας της καταστροφής τους.

Η Λίγκα βοήθησε επίσης τη σοβιετική κυβέρνηση στη δολοφονία του κλήρου και αφοσιωμένων πιστών χριστιανών. Μέχρι το 1940, πάνω από 100 επίσκοποι, δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξοι κληρικοί και χιλιάδες μοναχοί και αμύητοι πιστοί είχαν σκοτωθεί ή είχαν πεθάνει στις Σοβιετικές φυλακές και στα Γκούλαγκ.

Ένα βιβλίο που εξέδωσε η ίδια η Λίγκα το 1934 παραδέχτηκε την ύπαρξη ειλικρινών πιστών μεταξύ των διανοουμένων. Ωστόσο, ο Yaroslavsky το 1937 ισχυρίστηκε ότι όλοι οι επιστήμονες που πιστεύουν στο Θεό είναι «ανειλικρινείς και απατεώνες».

Η Λίγκα κατόρθωσε να μειώσει τον αριθμό των θρησκευτικών κοινοτήτων από 50.000 το 1930 σε 30.000 το 1938 και 8.000 το 1941.

Μια ομάδα άθεων από τη Μόσχα που ζητούσε την πλήρη καταστροφή της θρησκείας σε κάθε της μορφή και όχι τον εκσυγχρονισμό της, επιτέθηκε το 1924, στον Γιαροσλάβσκι για τη διαφοροποίησή του απέναντι στις διαφορετικές θρησκείες. Κατηγόρησαν τον Yaroslavsky ότι επιτίθεται μόνο στους ορθόδοξους κληρικούς και όχι στη θρησκεία γενικότερα.
Με το ξέσπασμα του γερμανο-σοβιετικού πολέμου, το σοβιετικό καθεστώς μείωσε τις αντι-θρησκευτικές δραστηριότητες, καθώς έβλεπαν ότι μόνο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μπορούσε να συσπειρώσει τον λαό στο να υπερασπιστεί το έθνος. Τα περιοδικά "Bezbozhnik" και "Antireligioznik" ανέστειλαν την κυκλοφορία τους και η Λίγκα των Μαχητικών Άθεων έπεσε στην αφάνεια. (Ο επίσημος λόγος ήταν η έλλειψη δημοσιογραφικού χαρτιού).

Ο Ιωσήφ Στάλιν τερμάτισε την αντιχριστιανική εκστρατεία το 1947, απαγορεύοντας αυτή τη πτέρυγα της εβραϊκής συνωμοσίας.

Ένας από τους πρώτους στόχους της Λίγκας ήταν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Τύχων. Ο Πατριάρχης Τύχων τάχθηκε με τα «αντεπαναστατικά» στοιχεία της κοινωνίας και κατήγγειλε την κυβέρνηση των Μπολσεβίκων. «Ελάτε στα συγκαλά σας, τρελοί ! Διαπράττετε μια σατανική πράξη» είπε ο Πατριάρχης. Σε μια ποιμαντική επιστολή προέτρεψε τους πιστούς «να μην έχουν καμία σχέση με τα τέρατα της ανθρώπινης φυλής» και αργότερα προσπάθησε να δημιουργήσει «ενοριακά συμβούλια για την προστασία της ιδιοκτησίας και των δικαιωμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ο Πατριάρχης Τύχων συνελήφθη. Ενώ ήταν υπό κράτηση, ο Yemelyan Yaroslavsky, αποφάσισε να "δουλέψει" με τον κρατούμενο. Ο Γιαροσλάβσκι σύντομα ανέφερε στον Τρότσκι ότι «κάτω από πίεση και με κάποιες υποσχέσεις ο Τύχων θα δεχτεί τις προτάσεις μας. Οι δημόσιες δηλώσεις του θα έχουν μεγάλη πολιτική σημασία : η σύνδεσή του με την GPU ("Μυστική Αστυνομία") θα τον εκθέσει σε κίνδυνο, ενώ οι εξομολογήσεις του θα τον κάνουν “αιρετικό” στα μάτια των αληθινών Ορθόδοξων πιστών».

O Πατριάρχης Τύχων κατέθεσε υπόμνημα στο δικαστήριο που του επέτρεψε να ελευθερωθεί :
«Έχοντας μεγαλώσει σε μια μοναρχική κοινωνία και επηρεασμένος από αντι-σοβιετικά άτομα μέχρι τη στιγμή της σύλληψής μου, ήμουν εχθρική πράγματι προς τη σοβιετική κυβέρνηση. Επιπλέον, αυτή η αντιπαλότητα που πολλές φορές πέρασε από μια παθητική κατάσταση σε ενεργείς δράσεις ... Ειλικρινά μετανοώ για το παράπτωμά μου ενάντια στο κρατικό σύστημα και παρακαλώ το Ανώτατο Δικαστήριο να αλλάξει την προδικαστική αντιμετώπισή μου, δηλαδή, να με ελευθερώσετε από την κράτηση. Δηλώνω στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι από τώρα και στο εξής δεν είμαι εχθρός της σοβιετικής κυβέρνησης».

Yemelyan Yaroslavsky - Βιογραφικό

Ο Yemelyan Mikhailovich Yaroslavsky (Γιαροσλάβσκι) γεννήθηκε ως Minei Israilevich Gubelman, σε εβραϊκή οικογένεια στην πόλη Chita, του Zabaykalsky Krai στις 3 Μαρτίου του 1878.

Εισήλθε στο Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα το 1898 και άρχισε να οργανώνει κομμουνιστικούς πυρήνες στην περιοχή του σιδηρόδρομου Trans - Baikal (Zabaikalsky). Το 1901 έγινε ανταποκριτής της μαρξιστικής εφημερίδας "Iskra" και το 1903 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης και ένας από τους ηγέτες της στρατιωτικής πτέρυγας του κόμματος, πλαισιώνοντας την σοσιαλδημοκρατική μπολσεβίκικη φράξια κατά την διάρκεια της εσωκομματικής διάσπασης.

Ο Γιαροσλάβσκι οδήγησε την κομμουνιστική δραστηριότητα στην Αγία Πετρούπολη, το Yekaterinoslav και το Τάμπερε (τώρα στη Φινλανδία). Συνελήφθη το 1907 και καταδικάστηκε σε εργασία στην φυλακή Gorny Zerentu στην επαρχία Nerchinsk και στη συνέχεια εξορίστηκε στην Ανατολική Σιβηρία.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1921, ο Yaroslavsky έγινε ο εισαγγελέας για τη δίκη του αντεπαναστάτη πολέμαρχου Roman von Sternberg Ungern.

Ο Γιαροσλάβσκι πέθανε στις 4 Δεκεμβρίου 1943 στη Μόσχα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Ο Γεωπολιτικός σεισμός πλησιάζει…

Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ
Israeli_Navy01-16july2013Εκτός απροόπτου -εν αναμονή περαιτέρω ενημέρωσης από την κυπριακή Κυβέρνηση-, η πρόσφατη συμφωνία για τις αγγλικές βάσεις αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη με σοβαρή προοπτική. Η αξιοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών εντός των αγγλικών βάσεων και το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αγγλίας για το κυπριακό αφήνουν ικανοποιημένη την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων.
Δυστυχώς, εδώ φτάσαμε με την πολιτική του καλού παιδιού…
Η αναφορά σε περίγραμμα λύσης Δ.Δ.Ο. αποτελεί εξ ορισμού ασάφεια. Ωστόσο, στο κείμενο επαναφέρονται με σαφήνεια αναφορές στο περιεχόμενο της λύσης (π.χ. μία αδιαίρετη κυριαρχία, αρχές Ε.Ε., τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας/ΟΗΕ κ.ά.), που η τουρκική πλευρά αντιμετωπίζει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Και όταν αυτά προέρχονται από συμφωνία με την Αγγλία, η θετική έκπληξη καθώς και ο σκεπτικισμός για τη συνέχεια είναι εύλογα.

Κάποιοι ίσως αναμένουν μετά από δεκαετίες όταν αποχαρακτηριστούν απόρρητα έγγραφα για να μελετήσουν την «λογική» που έσπρωξε τις πλευρές σήμερα. Για εμάς, επί της ουσίας τα πράγματα είναι καθαρά από ΤΩΡΑ. Κινητήριος δύναμη για τις εξελίξεις και μεταστροφή (προς το παρόν λεκτική που θα κριθεί στην πράξη), είναι η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Ας μην υπάρχει αμφιβολία. Ο ιστορικός ρεαλισμός υποδεικνύει ότι πίσω από τα πυροτεχνήματα και τα επικοινωνιακά σχόλια περί «κοινών αξιών, σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας», το σπουδαίο στην Ιστορία είναι το συμφέρον (κέρδος/κόστος). Συμφέρον που στη σύγχρονη οικονομία πηγάζει από οριοθετημένο πλούτο με στρατηγική σημασία.

Με απαρχή το δημοψήφισμα το 2004, πρωτοστατήσαμε στην αποκάλυψη της Τούρκο-Αγγλικής συμπαιγνίας με στόχο τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο της Κύπρου. Ο σχεδιασμός ξεκινούσε στο κύριο μέρος του Σχ. Ανάν και με αλληλοσύνδεση διαφόρων προνοιών (π.χ. μηχανισμοί λήψης αποφάσεων, πρωτόκολλο περί Αγγλικών Βάσεων, περί υφαλοκρηπίδας νόμοι κ.ά.) με επιδίωξη τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο της Κύπρου. Αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα. Με την λύση Ανάν, Τουρκία και Αγγλία παρέμβαιναν στην Κυπριακή ΑΟΖ. Οι μεν Άγγλοι, από το 2001, προέβαλαν επίσημα το δήθεν κυριαρχικό δικαίωμα σε «χωρικά ύδατα» με εφαλτήριο τις δύο περιοχές των «κυρίαρχων βάσεων» τους (Λεμεσό και Δεκέλεια). Και προχώρησαν στην έκδοση χαρτών όπου χαρτογράφησαν τα κυρίαρχα αγγλικά «χωρικά ύδατα» και τα «Διεθνή Ύδατα».

Όλα στη σημερινή Κυπριακή ΑΟΖ όπου η Αγγλία έβαζε χέρι και η Κύπρος έχανε το δικαίωμα ρύθμισης της ΑΟΖ χωρίς την Αγγλία. Αυτά εμπεδώνονταν συγκαλυμμένα μέσω του Σχ. Ανάν με στόχο τα ενεργοφόρα θαλάσσια «οικόπεδα». Ανάλογη παρέμβαση διά των «λεπτομερειών» του Σχ. Ανάν, αποκτούσε και η Τουρκία μέσω του Νόμου για την υφαλοκρηπίδα, μέσω της λήψης αποφάσεων που εξαρτιόταν από τις τουρκικές επιθυμίες, μέσω ακύρωσης της συμφωνίας ΑΟΖ με την Αίγυπτο κ.ά.

Ποιος θυμάται σήμερα τους τότε χλευασμούς από κάποιους πρωταγωνιστές που τώρα ανταγωνίζονται σε αναλύσεις για τη σωστή διαχείριση του ενεργειακού πλούτου… Από τότε, επιμέναμε ότι επίκειται ένας γεωπολιτικός σεισμός στην Αν. Μεσόγειο και ότι πρόκειται για ΕΥΚΑΙΡΙΑ αιώνων για ανατροπή των δυσβάσταχτων κατοχικών δεδομένων. Ακόμη ο ενεργειακός σεισμός δεν ξεκίνησε και η μεταστροφή θέσεων επιβεβαιώνει την επικείμενη δυναμική.

Επειδή οι ως τώρα συνομωσίες απέτυχαν, εκφράζαμε την βεβαιότητα ότι η επόμενη θα είναι πιο συγκαλυμμένη και φαινομενικά ελκυστική. Και συχνά υποδεικνύαμε ότι δεν πρέπει να βγάλουμε τα μάτια μόνοι μας αυτή την φορά. Και το επαναλαμβάνουμε. Μια «λύση» που θα προσδώσει στην Τουρκία πρόφαση έστω για νομιμοποιημένο ρόλο στην Αν. Μεσόγειο (που δεν έχει τώρα), θα μας εξαφανίσει ως κυπριακό ελληνισμό. Από την άλλη, αν το σπουδαίο και ρεαλιστικό είναι οι … κοινοπραξίες μερικών μεγαλοεπιχειρηματιών με τουρκικές εταιρείες, καθένας με ευθυκρισία μπορεί να το αξιολογήσει.

Read more: http://mignatiou.com/?p=19670#ixzz2r73dnPGV

To πρώτο καντόνι του Δυτικού Κουρδιστάν είναι γεγονός - Θα διοικείται από 22μελές υπουργικό συμβούλιο.

Σχετικό άρθρο: Το Κουρδιστάν γίνεται …Ελβετία και βγαίνει στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα τρέμει!!!
Στις 18 Νομεβρίου 2013 είχαμε αναφερθεί στο μοντέλο που επέλεξε ο λαός του Δυτικού Κουρδιστάν, δηλαδή αυτό των καντονίων, εξ ου και το σχετικό άρθρο.
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, γιατί μπήκε το πρώτο θεμέλιο μια γενικής αναδιάταξης των ισορροπιών, με τους Κούρδους να διεκδικούν το ρόλο της "ραχοκοκκαλιάς", αφού είναι το πολυπληθέστερο έθνος της περιοχής, με τα υδάτινα και τα πετρελαϊκά αποθέματα να ευρίσκονται στην ευρύτατη περιοχή που καλείται Κουρδιστάν και εκτείνεται σε τέσσερις χώρες.
Σήμερα, λοιπόν, το καντόνιο της Τζίζρε (Cizîre Kantonu), ανακήρυξε την αυτονομία του ενώ ταυτοχρόνως ανακοινώθηκαν και τα ονόματα που θα στελεχώσουν το 22μελές υπουργικό συμβούλιο.
Η έδρα του καντονίου είναι η πόλη Κάμισλο, ενώ θα υπάρχουν τρεις επίσημες γλώσσες.
Η Βουλή της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Διοίκησης του Καντονίου του Τζίζρε σε συνεδρίαση που έκανε σήμερα στην πόλη Αμούντε, ανακήρυξε επίσημα τη λειτουργία της νέας διοίκησης, ενώ προέβη και σε ορισμένες αλλαγές της Κοινωνικής Συμφωνίας του Δυτικού Κουρδιστάν, που ενέχει τη θέση συντάγματος.
Την πανηγυρική ομιλία της σύσκεψης του νομοθετικού σώματος στην Αμούντε έκανε ο Πρέοδρος της Βουλής, Abdulkerim Umer, ο οποίος χαιρέτισε τα μέλη της βουλής στα κουρδικά, τα αραβικά και τα ασσυριακά.
Μετά την ειαγωγική ομιλία εκφωνήθηκαν τα ονόματα έναν προς ένα των βουλευτών, αναγνώσθηκε η Κοινωνική Συμφωνία του Δυτικού Κουρδιστάν και στη συνέχεια ψηφίσθηκαν ορισμένες αλλαγές.
Στη συνέχεια έγιναν οι προτάσεις για τον Πρόεδρο του Καντονιού και τη στελέχωση των 22 υπουργείων,
Για τον Πρέδρο και τα Υπουργεία επιλέχθηκε το σύστημα της τριπλής διοίκησης, για να εκπροσωπούνται στη διοίκηση και οι τρεις βασικές εθνικές ομάδες.
Ο υπουργός θα είναι Κούρδος και οι υφυπουργοί ένας Άραβας και ένας Ασσύριος.

Εκλέχτηκε ο Πρόεδρος του Καντονιού
Πρόεδρος του Καντονιού εκλέχτηκε ο Ekrem Heso ενώ αντιπρόεδροι εκλέχτηκαν η Ασσύρια Elizabet Gewriyê και ο Άραβας Husen Ezem .

Η οικονομία στα χέρια των γυναικών
Στη συνέχεια εκλέχτηκαν οι 22 υπουργοί ως εξής
Εξωτερικών: Salih Gedo

Εσωτερικών: Kenan Bereket

Δικαιοσύνης: Ebdulhemid Bekir

Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Abdulmesih Cogo

Οικονομικών: Remziye Mehemed

Παιδείας: Mihemed Salih Ebdo

Γεωργίας: Salih Ezobe

Εμπορίου και Οικονομίας: Siham KQiryo

Εσωτερικού Εμπορίου: Fener Hesen El-Ikêb

Μέριμνας Οικογενειών Εθνομαρτύρων: Rezan Gulo

Πολιτισμού: Nehwend Mihemed Hesen

Μεταφορών: Mihemed Hesen Ubeyd

Επικοινωνιών και Ενημέρωσης: Salal Mihemed

Αθλητισμού και Νεότητας: Mihemed İsa Fatimê

Περιβάλλοντος και Τουρισμού: Loqman Ehmê

Θρησκειών: Şêx Mihemed Qadiri

Οικογένειας και Δικαιωμάτων της Γυναίκας: Emina Umer

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Senherib Bersum

Νόμιμης Άμυνας: Abdulkerim Saruxan

Φυσικών Πόρων και Εξηλεκτρισμού: Süleyman Xelek

Κοινωνικών Υποθέσεων: Dijwar Ehmed Axa

Υγείας: Ebdulmecid Sebri

Το κάθε Καντόνι θα αποκτήσει τη δική του Διοίκηση
Η Βουλή του Δυτικού Κουρδιστάν, σε συνεδρίασή της στις 6-7 Ιανουαρίου, αποφάσισε τη δημιουργία τριών Καντονιών, της Τζίζρε, του Αφρίν και του Κομπάνι, με την πρόβλεψη το κάθε καντόνι να αποκτήσει τη δική του κυβέρνηση και το δικό του κοινοβούλιο.
Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε  το Σύνταγμα, που ονομάστηκε Κοινωνική Συμφωνία του Δυτικού Κουρδιστάν, με το μοντέλο διοίκησης να έχει τέσσερα σκέλη: Το σύστημα των Καντονίων, το Νομοθετικό Σώμα, την Εκτελεστική εξουσία και τη Δικαστική εξουσία.
Το ως άνω μοντέλο, σε περίπτωση που λειτουργήσει με επιτυχία, θα επηρεάσει τη διοίκηση της Συρίας την επόμενη μέρα, ενώ θα αποτελέσει και μοντέλο και για περιοχές της Τουρκίας που κατοικούνται από Κούρδους.