Καμμένος: "Ο Παπακωνσταντίνου έχασε τη λίστα και έφυγε ελεύθερος , ο Βαξεβάνης τη βρήκε και διώκεται"!

Η απόφαση της Εισαγγελίας για δίωξη Βαξεβάνη προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

"Ο Παπακωνσταντίνου που "έχασε" την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς απο την Βουλή, ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται.." γράφει στο Twitter του ο Πάνος Καμμένος.
Τμήμα ειδήσεων

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ Κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις του (vid)

Μπορεί πριν από μερικές ημέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να είχε δηλώσει ότι η χώρα οδηγείται σε μία μορφή εμφυλίου με τα ΜΜΕ να κατηγορούν αυτόν και την Χρυσή Αυγή ότι προωθούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα όμως στην πραγματικότητα αν κρίνουμε από τα σημερινά γεγονότα στην Θεσσαλονίκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οπαδοί του που καλλιεργούν τελικά αυτό το κλίμα.
Πιο συγκεκριμένα ακολουθώντας το κάλεσμα του αρχηγού του κόμματος Α. Τσίπρα για λαϊκή ειρηνική εξέγερση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου μέλη του κόμματος προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν την δική τους διαδήλωση ενώ ολοκληρωνόταν η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστούν από τη μία πλευρά με δυνάμεις των ΜΑΤ και από την άλλη επιτέθηκαν σε απλούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση και οι οποίες αντέδρασαν στην πρωτοβουλία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν την δική τους παρέλαση μετά την μαθητική.
Εφαρμόζοντας την κλασική πλέον αντίληψη που επικρατεί στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ότι όποιος αγαπά την πατρίδα του, τον ελληνισμό τα ιδανικά του και την σημαία μας είναι φασίστας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσαν τον κόσμο που πήγε στην παρέλαση "φασίστες" προκαλώντας όπως ήταν φυσιολογικό έντονες αντιδράσεις με τους πολίτες να φωνάζουν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ "Βρωμιάρηδες στην άκρη να παρελάσουν τα παιδιά μας", "Σήμερα παρελαύνουν οι μαθητές όχι εσείς". Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποστήριξη που φαίνεται να απολαμβάνει από τον ελληνικό λαό τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω της απογοήτευσης του από τα δύο κόμματα εξουσίας έχει παρεξηγηθεί.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το 30% του ελληνικού λαού που τους στηρίζει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υιοθετεί και αυτό τις ανορθόδοξες απόψεις του για την έννοια της πατρίδας της εθνικής ταυτότητας του πατριωτισμού και των εθνικών θεμάτων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις εκστρατείας συμπαράστασης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΓΔΜ έναντι του ελληνικού «εθνικισμού» ή τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των παράνομων ισλαμιστών που έχουν κυριεύσει την χώρα.
Σε τελική ανάλυση μπορεί μέρος του  ελληνικού λαού να έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το οικονομικό μέλλον της χώρας αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με την βεβήλωση της ιστορικής μνήμης από το ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικούς σκοπιμότητες αυτών που πολέμησαν του εχθρούς του Έθνους για να μπορούμε σήμερα να ζούμε ελεύθεροι και να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ για ένα κόμμα εξουσίας το σημερινό μήνυμα από το λαό ελήφθη με ένα δυναμικό τρόπο όπως αποδεικνύουν και τα βίντεο που ακολουθούν από την ιστοσελίδα thousandnews και αυτό διότι η πολιτική δεν είναι μόνο ακτιβισμός αλλά και σύνεση και σεβασμός στις αρχές και τις αξίες του λαού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεκάδες νεκροί την πρώτη ημέρα "εκεχειρίας" στη Συρία

Τουλάχιστον 146 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη Συρία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της εκεχειρίας που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του Λαχντάρ Μπραχίμι, η οποία ωστόσο παραβιάστηκε από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής της, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, η οποία βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία σ' ολόκληρη τη χώρα, κατά τη χθεσινή ημέρα σκοτώθηκαν 53 πολίτες, 50 αντάρτες και 43 στρατιώτες, αριθμός που ξεπερνά τον συνήθη αριθμό των περίπου 100 θυμάτων που καταγράφονται καθημερινά από τότε που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση, η οποία εξελίχθηκε σε ένοπλη σύγκρουση.
Ο διοικητής του στρατού δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος «συνεχίζουν να πράττουν το καθήκον τους αγωνιζόμενοι εναντίον των ενόπλων τρομοκρατών», αναφορά στους αντάρτες.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τέσσερις πολίτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε περιοχές που βομβαρδίστηκαν από το στρατό, σήμερα δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας.
'Ενας άνδρας σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και ένα παιδί από πυρά δυνάμεων του καθεστώτος στην επαρχία Ντεράα.
Στο Χαλέπι, πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν για πρώτη φορά από την υποτιθέμενη εφαρμογή της εκεχειρίας, πάνω από πολλά χωριά, ενώ το πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή Μααρέτ αλ-Αρτίκ. Η ίδια η πόλη Χαλέπι έγινε στόχος ρουκετών ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στον τομέα Σαγιέντ 'Αλι.
Στην επαρχία της Δαμασκού, δυο πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμών και από ελεύθερους σκοπευτές. Το πυροβολικό βομβάρδισε τη Ντούμα και άλλες κοντινές περιοχές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πειραιώς Σεραφείμ: Αν μια παράσταση εμφάνιζε τον Τσίπρα κίναιδο και την Κανέλλη λεσβία...

Προκαλεί ξανά ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, που μιλά για την παράσταση Corpus Christi, τους ομοφυλόφιλους και τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Η παράσταση στο θέατρο Χυτήριο προκάλεσε συζητήσεις και επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής και θρησκευτικών οργανώσεων. Ο Μητροπολίτης Πειραιά, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash διερωτάται τι θα έλεγε η πολιτεία αν οι πρωταγωνιστές, ήταν άλλοι.

«Τι θα έλεγε η ελληνική πολιτεία αν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως κίναιδο, την κυρία Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στην λεωφόρο Συγγρού; Θα υπήρχε ποινική αναστολή ή όχι; Θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι;», λέει.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς «οι επιθέσεις απ' έξω από το θέατρο ήταν μόνο λεκτικές, κάποιων γερόντων και γεροντισσών, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κακώς συμμετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία. Οι επιθέσεις αυτές ήταν μόνο λεκτικές, δεν ήταν επιθέσεις με μολότοφ, ούτε με πέτρες και ξύλα».

Για τους ομοφυλόφιλους είπε: «Τους αγαπώ απέραντα ως ανθρώπους, αλλά θεωρώ ότι ζουν μια δυστυχισμένη ζωή, έστω και αν χαμογελάνε και προσποιούνται ότι είναι ευτυχισμένοι. Και αυτό διότι ζούνε μια πληρέστατη διαστροφή της σεξουαλικότητας. Γίνεται και μια παράχρησις των ανθρωπίνων σωματικών οργάνων. Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται ένα όργανο που αποβάλλει περιττώματα από το σώμα σε ερωτικό πεδίο. Αυτό αποτελεί πλήρη διαστροφή της ανθρώπινης ψυχής».

Για τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο ήταν συμφοιτητές στη Νομική: «Ήμασταν συμφοιτητές, ήμασταν στο ίδιο έτος στη Νομική Σχολή Αθηνών. Βγαίναμε, πίναμε καφέ μαζί, συζητούσαμε επί ώρες. Μιλούσαμε και μετά τη Νομική. Αλλά με τα χρόνια άλλαξε ο Κώστας Καραμανλής. Με προβλημάτισε, όμως, ότι όταν ανέλαβε πρωθυπουργός και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις δεν ήταν το παιδί που γνώρισα. Ενώ είχε ρηξικέλευθες απόψεις, μοντέρνες, είδα να λέει μια από τα ίδια, όπως όλοι οι προηγούμενοι. Ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε να κάνει κάτι με τους Ρώσους, αλλά τον έφαγαν στη στροφή οι Αμερικανοί».

Για την πολιτική κατάσταση της χώρας: «Είμαι βαθιά απογοητευμένος. Και αυτό διότι έρχεται η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και κανείς δεν θίγει το θέμα του κατοχικού δανείου, των πολεμικών αποζημιώσεων και κυρίως κανείς δεν της μιλά για την λίστα του κ. Χριστοφοράκου. Για να δούμε επιτέλους πως ένα πράγμα 5 ευρώ πουλήθηκε 500 ευρώ από τη γερμανική SIEMENS, η οποία δωροδόκησε αγρίως τους Έλληνες πολιτικούς».

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ...


«Αφήνετε τους προδότες να μπουν μέσα και εμείς μένουμε έξω», φωνάζουν πιστοί που έχουν συγκεντρωθεί στα όρια κυκλοφορίας γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη. Η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη μέχρι τις 12:00.

ΠΗΓΗ

ΤΡΑΓΙΚΟ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΙΣΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... "Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΕΙΝΑΙ Μ@ΛΑΚΙΑ..."

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ...;;; ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΣΙ...




dexiextrem.blogspot.gr

Φρίκη! Η Agenda 21 πραγματοποιείται (;)

Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν για την ύπαρξη και την εφαρμογή της ατζέντας απομείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού,και για τον κίνδυνο που διατρέχουμε εμείς και τα παιδιά μας στα χέρια πραγματικών άφρονων ανθρώπων, θα πρέπει να διαβάσουν οπωσδήποτε τα ντοκουμέντα που ακολουθούν, και μετά ίσως σκεφτούν τα πράγματα αρκετά διαφορετικά.
Το πρόγραμμα συνηγορίας που απορρέει από χρηματοδοτούμενο think tank της Ε.Ε., με την ονομασία Δίκτυο Οικονομίας του Ενός Πλανήτη (One Planet Economy Network (OPEN:EU) δημοσίευσε το 2011 ένα πολύ σημαντικό έγγραφο που δεν έλαβε τη δέουσα προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης...
Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει τίτλο Σενάρια για την επίτευξη τηςΟικολογικής Οικονομίας του Πλανήτη: http://seri.at/wp-content/uploads/2011/11/WP6_Scenarios_Storyline_Report... στην Ευρώπη και αποτελείται από αρκετά σενάρια ή ''μονοπάτια'' τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσει η Ε.Ε. για να επιτύχει το συγκεκριμένο μοντέλο ''οικολογικής οικονομίας''.
Ας δώσουμε λίγο έμφαση στον όρο 'σενάρια' καθώς αποποιείται τον άμεσο ρόλο της επιρροής του εγγράφου με την πρόφαση της υποθετικής και θεωρητικής οπτικής των πραγμάτων.
Το συγκεκριμένο project χρηματοδοτήθηκε από το Έβδομο Πρόγραμμα-Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και από το Ταμείο για τη Παγκόσμια Άγρια  Ζωή. Και, όπως αναμενόταν, ακολουθεί 'κατά γράμμα' τα σενάρια της Ατζέντας  21. Το έγγραφο είναι γεμάτο με αναφορές στη 'βιωσιμότητα' και την οικολογική κατεύθυνση, και ο συγγραφέας υπογραμμίζει τέσσερα διαφορετικά μονοπάτια για την επίτευξη της πλανητικής-οικολογικής οικονομίας (“one planet economy”) έως το 2050:
Σύμφωνα με την ''έκθεση'' τα τέσσερα κομβικά σημεία θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να μεταβληθεί ο τρόπος ζωής στην Ευρώπη έως το 2050, και να χρησιμοποιηθούν ως άξονες για τη διαμόρφωση πολιτικής...
1: Έξυπνος καθορισμός στόχων με έμφαση στην οικολογία (Clever and Caring)
2: ''Σημείο Γρήγορων Αλλαγών''
3:  ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ-- (Breaking Point)
4: ''Αργή Κίνηση''

Ας εξετάσουμε τις προτάσεις πολιτικής που εμπεριέχονται στο σενάριο του Κομβικού Σημείου Καμπής (“Breaking Point”):
“Η Ε.Ε. θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να ανακόψει την αύξηση του πληθυσμού στην Ευρώπη, αλλά κυριότερα στον υπόλοιπο κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση σε μία χρονική στιγμή όπου η τεχνολογική καινοτομία παραμένει στάσιμη και οι παγκόσμιες ελλείψεις σε καύσιμα και εκμεταλλεύσιμη γη πιέζουν ανοδικά τις τιμές. Σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης το προσδόκιμο ζωής παραμένει στάσιμο ενώ σε άλλες μειώνεται.”
Λίγο παρακάτω, στην ενότητα με τίτλο “Δημογραφικά” διαβάζουμε τα ακόλουθα:
“Ξεκινώντας από το 2012, ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν για να ελεγχθεί η αύξηση του πληθυσμού ήταν η σταδιακή απόσυρση των επιδομάτων τέκνου για τις πολύτεκνες οικογένειες. Μέχρι το 2020, τα επιδόματα θα παρέχονται μόνο για τις οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά. Καθώς η οικονομία εν γένει έχει μετατραπεί σε μία οικονομία εντάσεως εργασίας, οι μεταναστευτικές πολιτικές έγιναν πιο 'χαλαρές' με στόχο να προσελκύσουν εργατικό δυναμικό χαμηλής ειδίκευσης, ειδικότερα στον αγροτικό τομέα. Οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες απαιτούν πλέον από τους εταίρους να εφαρμόσουν μέτρα ελέγχου του πληθυσμού.” Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μήπως τα ακούσατε ήδη ότι θα γίνουν;
Γίνεται σαφές ότι δεν μιλάμε απλώς για 'υποθετικά σενάρια'. Τα μέτρα ελέγχου της αύξησης του πληθυσμού είναι ήδη παρόντα και ισχύοντα για την πραγματοποίηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών. Σε έγγραφο διαβούλευσης της Παγκόσμιας Τράπεζας που χρονολογείται από το 2007 (“discussion paper”):
http://siteresources.worldbank.org/HEALTHNUTRITIONANDPOPULATION/Resource... , γίνεται φανερός ο ρόλος της Τράπεζας αναφορικά με τις συγκεκριμένες "απαιτήσεις":
“Η (Παγκόσμια) Τράπεζα διαθέτει το πιθανά συγκριτικό πλεονέκτημα να επιλαμβάνεται αυτών των θεμάτων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο της πολιτικής των χωρών, όχι μόνο με τους εταίρους στα υπουργεία υγείας, αλλά και με αξιωματούχους οικονομικών και σχεδιασμού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό δοθείσης της αυξανόμενης αναγνώρισης του γεγονότος ότι η πολιτική οικονομία αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για την εφαρμογή προγραμμάτων μείωσης του πληθυσμού και αναπαραγωγικής υγείας, ειδικότερα σε χώρες με υψηλούς ρυθμούς γεννήσεων και υψηλό δείκτη γονιμότητας.”
Το έγγραφο αναφέρει δύο έθνη τα οποία βρίσκονται ξεκάθαρα υπό την υποτέλεια της μείωση του πληθυσμού τους μέσω της συμφωνίας με την Παγκόσμια Τράπεζα..
Η μία από αυτές είναι ο Νίγηρας.. Σε αυτή τη χώρα έχουν τεθεί ''όρια" τα οποία δεν πρέπει να ξεπεραστούν ώστε η χώρα να συνεχίσει να λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα. Η περίπτωση του Νίγηρα είναι μία περίπτωση χώρας που το Δ.Ν.Τ θεωρεί ως Βαριά Υπερχρεωμένη Φτωχή Χώρα και ως αποτέλεσμα τίθεται εύκολα υπό απάνθρωπους ζυγούς.. Για τη περίπτωση του Νίγηρα το έγγραφο της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι:
“Η αύξηση του πληθυσμού καταγράφεται, και σχεδιάζεται ένας τομέας οικονομικών για το πληθυσμιακό ζήτημα -- ESW (Economic and Sector Work). Η εθνική Στρατηγική για τον Πληθυσμό και την Αναπαραγωγική Υγεία δεν αποτελεί μόνο έναν στόχο που πρέπει να επιτευχθεί ώστε να συνεχίσει η ροή της οικονομικής βοήθειας CAS (Country Assistance Strategy, αλλά και έναν άμεσο αυτοτελή σκοπό.”
Ας επιστρέψουμε ξανά στο ανατριχιαστικό έγγραφο του 2011, που αφορά τη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 'Έως το 2050, οι Ευρωπαίοι είναι αναγκασμένοι να υιοθετήσουν πράσινους τρόπους ζωής, ίσως και μέσω των απαγορεύσεων των μη-απαραίτητων μακρινών ταξιδιών.. Το κράτος θα πρέπει μέσω όλων των καναλιών διάδοσης να μεταφέρει το μήνυμα της 'βιωσιμότητας' σε όλους τους πολίτες...
Η Ατζέντα 21 είναι πιο κοντά μας παρά ποτέ:
“Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ζουν σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές σε μικρά και οικονομικά διαμερίσματα. Τα περισσότερα νοικοκυριά αποτελούνται από τρία ή λιγότερα οικογενειακά μέλη. Τα διαμερίσματα θα γίνουν ολοένα και πιο ενεργειακά αποτελεσματικά και θα διαθέτουν έξυπνους μετρητές που θα επιτρέπουν στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας να ελέγχουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, να επιβάλλουν πρόστιμα ακόμη και να διακόπτουν την ηλεκτροδότηση (!!!).”
Και το πλέον απάνθρωπο και απαράδεκτο: “Έως το 2015, η εθελούσια και υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα πρέπει να γίνει νόμιμη σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε..”
Καταλαβαίνετε τώρα τι κρύβεται πίσω από τους φόρους, τα χαράτσια,τα δάνεια φανταστικού χρήματος,και τους πράσινους φόρους που θα μας επιβάλλουν δήθεν για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου; Μέσω της Οικολογίας μπήκανε στα σπίτια μας, και στις ζωές μας ενώ το 80% της ρύπανσης οφείλεται σε αυτούς! Σε λίγο το να έχουμε παιδιά θα είναι ποινικό αδίκημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ρωσία ενεργοποιεί τις δυνάμεις της στην Αρμενία

Ο Ρώσος αντιστράτηγος Vladimir Chirkin γενικός επιθεωρητής του ρωσικού Στρατού πραγματοποίησε επίσκεψη-επιθεώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Αρμενία από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου  .
Κατά την διάρκεια της τετραήμερης επιθεώρησης ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός είχε επαφές με την αντίστοιχη στρατιωτική ηγεσία της Αρμενίας . Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον υπουργό άμυνας της Αρμενίας Seyran Ohanyan και τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων αντιστράτηγο Γιούρι Khachaturov.
Οι συναντήσεις του Ρωάσου αντιστράτηγου ειδικά αυτή την περίοδο με την στρατιωτική ηγεσία της Αρμενίας κρίνονται πολύ σημαντικές και προσοδοφόρες αναφέρει το αρμενικό  πρακτορείο ειδήσεων "panarmenian.com".
Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από θέματα, όπως η δραστηριότητα της ρωσικής βάσης, καθώς και στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Η ρωσική βάση έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στο Γκιουμρί όπου εδρεύει  η 102η ρωσική στρατιωτική βάση, με δύναμη 4000 ανδρών  και  με βασική αποστολή τη φύλαξη των συνόρων μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την εξονυχιστική μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών της περιοχής του νοτίου Καυκάσου,» η Μόσχα «έχτισε στην Αρμενία αδιαπέραστο αντιαεροπορικό τοίχος.
Νέες συστοιχίες πυραύλων S-300 έχουν μεταφερθεί στην Αρμενία πρόσφατα ενισχύοντας την αεράμυνα όχι μόνο της Αρμενίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής του νοτίου Καυκάσου.
Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr

Εμπλοκή των ΕΔ σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας με 1000 άνδρες στην παρέλαση

Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού, περίπου 1000 άτομα θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά σε αποστολές επιβολής της τάξης, έστω και αν η αποστολή τους είναι η προστασίας της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη. Θα είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων σε καθήκοντα εσωτερικής ασφάλειας.
 
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΥΡΙΖΑ με την  οποία εκφράζεται «Απορία και ανησυχία» από τον υπεύθυνο Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Θ. Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας αναφέρει ότι «είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης» και προσθέτει ότι «παρά το προφορικό - τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών».
Ο κ. Δρίτσας καλεί την κυβέρνηση «να ακυρώσει κάθε παρανοϊκή σκέψη, έστω έμμεσης εμπλοκής, των ενόπλων δυνάμεων σε αστυνομικού χαρακτήρα αποστολές».
 
Αλλά βέβαια τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς έχουν δικαίωμα οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναπτύξουν προσωπικό σε καθήκοντα περιφρούρησης στρατιωτικού υλικού, όπως αυτό που θα φέρουν τα στρατιωτικά τμήματα που θα παρελάσουν στην 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η αύξηση της συμμετοχής του προσωπικού των ΕΔ σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας, δείχνει ότι η κατάσταση σε ότι αφορά το επίπεδο ασφάλειας στην χώρα επιδεινώνεται καθημερινά...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σεραφείμ: "Δεν είναι παράδοξο το γεγονός ότι όταν προσβάλλεται το Ισλάμ οι αριστεροί υποστηρίζουν τους μουσουλμάνους ;!"

Πολλοί είναι εκείνοι που τον κατηγορούν ότι είναι άκρως συντηρητικός και ότι επιθυμεί να γυρίσει την Εκκλησία και τους πιστούς πολλές δεκαετίες πίσω, προωθώντας άκρως συντηρητικές απόψεις. Εκείνος, επισημαίνει ότι η εικόνα αυτή δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς στα νιάτα του ήταν ένα ζωηρό μοναχοπαίδι «παιδί του νέου κύματος, που σύχναζε στις μπουάτ της Πλάκας», «μανιακός με τα γουέστερν, τις ταινίες διαστήματος και φανατικός αναγνώστης του Μικρού Σερίφη».
Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» αποκαλύπτει ότι από τα 16 του χρόνια είναι «απόλυτα ερωτευμένος…», καθώς «ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει ανέραστος, χωρίς πάθος, διότι θα πεθάνει».
Υπογραμμίζει ότι δεν είναι ακραίος, σημειώνοντας ότι είναι ρεαλιστής και «περισσότερο αριστερός από τους αριστερούς». Δεν διστάζει, όμως, αναφερόμενος στα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο» για την παράσταση με τον Ιησού και τους μαθητές του να υπεραμυνθεί των αντιδράσεων και να επιτεθεί ευθέως σε εκείνους που υπερασπίζονται την παράσταση.
«Αν παρουσιάζαμε εμείς τον κ. Τσίπρα ως κίναιδο, την κ. Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Συγγρού, πώς θα τους φαινόταν», σημειώνει χαρακτηριστικά.
-Είναι αλήθεια ότι ήσασταν συμφοιτητές με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή;
«Ναι, είναι αλήθεια, ήμασταν συμφοιτητές, ήμασταν στο ίδιο έτος στη Νομική Σχολή Αθηνών».
-Κάνατε παρέα, βγαίνατε μαζί;
«Βέβαια. Βγαίναμε, πίναμε καφέ μαζί, συζητούσαμε επί ώρες. Μιλούσαμε και μετά τη Νομική. Αλλά με τα χρόνια άλλαξε ο Κώστας Καραμανλής. Με προβλημάτισε όμως, ότι όταν ανέλαβε πρωθυπουργός και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις δεν ήταν το παιδί που γνώρισα. Ενώ είχε ρηξικέλευθες απόψεις, μοντέρνες, είδα να λέει μια από τα ίδια, όπως όλοι οι προηγούμενοι. Ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε να κάνει κάτι με τους Ρώσους αλλά τον έφαγαν στη στροφή οι Αμερικανοί».
-Βγαίνατε, διασκεδάζατε με κοπέλες στα χρόνια της νιότης σας. Το εύλογο ερώτημα είναι: Έχετε ερωτευτεί ποτέ;
«Ασφαλώς και έχω ερωτευτεί… τον Θεό, όμως! Από 16 ετών παιδί ερωτεύτηκα τον Θεό μέσα από τα έργα Του. Έχω κρατήσει πολλές φιλικές σχέσεις με παιδικούς μου φίλους και φίλες, συμφοιτητές μου και συμφοιτήτριες, εκ των οποίων μάλιστα έχω παντρέψει και κάποιους. Τίποτα περισσότερο…
Ο άνθρωπος είναι αδύνατον να ζήσει ανέραστος. Πρέπει να έχει οπωσδήποτε κάτι που να αγαπά με πάθος, διαφορετικά θα πεθάνει. Αυτή την αναγκαιότητα του ανθρώπου την καλύπτει εις τη νιοστή δύναμη η σχέση του με το πρόσωπο του Θεού. Που είναι ένα πρόσωπο δίπλα μας, οικείο μας».
-Πώς σχολιάζετε τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας που ζητούν εδώ και χρόνια τα κόμματα της Αριστεράς;
«Αποτελεί μια φαιδρά και κωμική προσπάθεια για να αποκρυβεί ο αληθής και ουσιαστικός πόθος αυτών των ανθρώπων, που δεν είναι ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, αλλά ο χωρισμός Εκκλησίας και Έθνους.
Ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους έχει γίνει ήδη από το 1975, με την Εκκλησία να έχει τη δική της οργάνωση και λειτουργία».
-Είστε αριστερός ή δεξιός;
«Όσον αφορά στα οικονομικά πράγματα, αισθάνομαι αριστερότερος των αριστερών και όσον αφορά στα εθνικά πράγματα, αισθάνομαι εθνικιστής των πλέον εθνικιστών. Είμαι αριστερής ιδεολογίας όσον αφορά στον κοινωνισμό του θέματος και όχι την κατεδάφιση των αξιών του ανθρωπίνου προσώπου. Εκεί η αριστερή αντίληψη κάνει μεγάλο, κολοσσιαίο, εγκληματικό λάθος. Ο ανθρωπισμός πηγάζει από την υπέρβαση του πνεύματος. Δεν μπορεί κάποιος να είναι υπέρ του ανθρώπου και του ανθρωπισμού και να ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος προέρχεται από το μηδέν. Δηλαδή, οι ίδιοι οι αριστεροί απορρίπτουν την αριστερή ιδεολογία και αυτό αποδείχθηκε στον λεγόμενο υπαρκτό σοσιαλισμό, όπου είχαμε σφαγές και γκουλάκ από τον Στάλιν και άλλους αριστερούς ηγέτες».
-Είναι γεγονός πως πολλές σας παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Όπως η τελευταία σας αναφορά για την πεολειχία. Είστε κατά των ερωτικών σχέσεων;
«Φυσικά και όχι. Αλλά το ανθρώπινο σώμα είναι ένα ιερό, ένα πολυσήμαντο εκφραστικό όργανο της Θείας Αγάπης και της Θείας Πρόνοιας. Ο άνθρωπος δεν είναι μια μορφή ζώου και διάφορες ερωτικές πράξεις έχουν και βαρύτατες συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου. Προκαλούν πολλές ασθένειες. Οδηγούν σε ασθένειες ψυχής και σώματος».
-Για τις προγαμιαίες σχέσεις ποια είναι η άποψή σας;
«Είμαι κατά των προγαμιαίων σχέσεων. Εντός όμως του γάμου είμαι υπέρ των φυσιολογικών, των υγειών ερωτικών σχέσεων. Και αυτό διότι οι ερωτικές πράξεις εκτός γάμου αποτελούν τον εκχυδαϊσμό του ανθρωπίνου σώματος. Η πορνεία και οι προγαμιαίες σχέσεις ταυτίζονται, γιατί αντιμετωπίζεις τον άλλον ως πράγμα, ως χρηστικό αντικείμενο. Οι προγαμιαίες σχέσεις μεταβάλλουν τον άνθρωπο από πρόσωπο σε πράγμα».
-Για τις εκτρώσεις ποια είναι η άποψή σας;
«Θεωρώ ότι είναι μια τρομακτική εγκληματική ενέργεια. Αυτό ισχύει ακόμη και σε βιασμό, διότι δεν ευθύνεται σε τίποτα η ψυχή η οποία έχει προσληφθεί μέσα σε ένα σώμα και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό».
-Για τους ομοφυλόφιλους ποια είναι η άποψή σας;
«Τους αγαπώ απέραντα ως ανθρώπους, αλλά θεωρώ ότι ζουν μια δυστυχισμένη ζωή, έστω και αν χαμογελάνε και προσποιούνται ότι είναι ευτυχισμένοι. Και αυτό διότι ζούνε μια πληρέστατη διαστροφή της σεξουαλικότητας. Γίνεται και μια παράχρησις των ανθρωπίνων σωματικών οργάνων. Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται ένα όργανο που αποβάλλει περιττώματα από το σώμα σε ερωτικό πεδίο. Αυτό αποτελεί πλήρη διαστροφή της ανθρώπινης ψυχής».
-Πώς σχολιάζετε την επίθεση που δέχθηκαν οι ηθοποιοί του θεάτρου «Χυτήριο» για την παράσταση που ανεβάζουν για τον Ιησού και τους μαθητές του;
«Είναι μια τραγική έκπτωσης της Δημοκρατίας μας και του ποινικού μας συστήματος. Δημοκρατία σημαίνει ελευθερία, η οποία, όμως, δεν είναι απεριόριστη, έχει όρια. Τα όριά της τελειώνουν εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Η ελευθερία να κρίνεις και να κατακρίνεις, να αρνείσαι μια θρησκευτική παραδοχή του οποιουδήποτε είναι δεδομένη και απόλυτα σεβαστή. Αλλά η ελευθερία, δήθεν εν ονόματι της τέχνης, να λοιδορείς και να γελοιοποιείς το πιστεύω του άλλου είναι εγκληματική ενέργεια. Ο ποινικός μας νομοθέτης κάτω από το κεφάλαιο “Προστασία της Θρησκευτικής Ειρήνης” έχει θέσει δύο διατάξεις. Τα δύο αυτά άρθρα λένε ότι διώκεται η κακόβουλος βλασφημία οποιουδήποτε Θεού ανεκτής θρησκείας στην Ελλάδα, δηλαδή μιας θρησκείας που δεν παραβιάζει τους νόμους και την τάξη. Επομένως, μπορείς να ασκείς την οποιαδήποτε κριτική, αλλά δεν μπορείς να εμφανίζεις τον Θεό ως ομοφυλόφιλο. Συνεπώς, η προστασία από την αστυνομία, με εντολή του κ. Δένδια, εκείνων που αποδεδειγμένα παραβίαζαν τον ποινικό νόμο, αποτελεί το μεγάλο κακούργημα της σύγχρονης Πολιτείας».
-Υπήρξαν όμως επιθέσεις πιστών σε ηθοποιούς έξω από το θέατρο, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής.
«Οι επιθέσεις απ’ έξω από το θέατρο ήταν φραστικές και λεκτικές, κάποιων γερόντων και γεροντισσών, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, κακώς συμμετείχαν σε αυτή τη διαμαρτυρία. Οι επιθέσεις αυτές ήταν μόνο λεκτικές, δεν ήταν επιθέσεις με μολότοφ, ούτε με πέτρες και ξύλα. Τι θα έλεγε η ελληνική Πολιτεία εάν κάποιος από εμάς συνελάμβανε το σχέδιο να κάνει μια θεατρική παράσταση στην οποία να εμφάνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως κίναιδο, την κυρία Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Λ. Συγγρού. Θα υπήρχε ποινική καταστολή ή όχι; Θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη ή όχι; Θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι ή όχι; Αυτό που δεν λένε οι δήθεν δημοκράτες στη χώρα μας είναι ότι όταν υβρίζεις την πίστη του άλλου, υβρίζεις και εκείνον που την πιστεύει. Υπάρχουν και η συκοφαντική δυσφήμιση και η εξύβριση στον ποινικό μας κώδικα. Δεν σας φαίνεται παράδοξο το γεγονός, ότι όταν προσβάλλεται η θρησκεία του Ισλάμ, οι λεγόμενοι αριστεροί συνάνθρωποί μας λαμβάνουν αναφανδόν τη θέση των διαμαρτυρομένων πιστών της θρησκείας αυτής; Και καλά το κάνουν. Όταν όμως υβρίζουν κάποιοι τη Χριστιανική Πίστη, οι ίδιοι άνθρωποι αναλαμβάνουν αναφανδόν τη θέση εκείνων που υβρίζουν τη Χριστιανική Πίστη. Αυτήν την αντιφατικότητα πώς την ερμηνεύετε; Ως ακραία θέση;».
-Δηλαδή, πιστεύετε ότι κάποιοι προσπαθούν να «χτυπήσουν» τη Χριστιανική Πίστη; Πρόσφατα μάλιστα ασκήσατε έντονη κριτική στη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., Μ. Ρεπούση, η οποία μίλησε για διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας.
«Η κ. Ρεπούση εκφράζει μόνο τον εαυτό της και τους 1.600 ψηφοφόρους επί συνόλου 120.000. Εάν δεν υπήρχε ο καλπονοθευτικός νόμος του κ. Παυλόπουλου, η κ. Ρεπούση θα ήταν στην έδρα της στο πανεπιστήμιο και πουθενά αλλού. Αυτή είναι η πολιτική εμβέλεια της κ. Ρεπούση. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. (…)».
-Πρέπει να αντιδράσει δυναμικά η Εκκλησία στην επίθεση που δέχεται;
«Εμείς πιστεύουμε ότι τελικός κριτής της Ιστορίας είναι ο Θεός. Εκείνος είναι το Α και το Ω. Η Εκκλησία δεν σώζεται, σώζει. Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη υπερασπιστών, εμείς διακονούμε την πίστη μας με ακρίβεια και προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμο μέσα στο σκότος. Διότι σήμερα το τρίπτυχο, που μεγαλούργησε ο κόσμος ολόκληρος «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια», έχει αντικατασταθεί από ένα άλλο τρίπτυχο «sex, drugs, power». Αντιλαμβάνεστε την τραγωδία».
-Πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα;
«Είμαι βαθιά απογοητευμένος. Και αυτό διότι έρχεται η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα και κανείς δεν θίγει το θέμα του κατοχικού δανείου, των πολεμικών αποζημιώσεων και κυρίως κανείς δεν της μιλά για τη λίστα του κ. Χριστοφοράκου. Για να δούμε επιτέλους πώς ένα πράγμα 5 ευρώ πουλήθηκε 500 ευρώ από τη γερμανική Siemens, η οποία δωροδόκησε αγρίους τους Έλληνες πολιτικούς».
-Η ελληνική τηλεόραση έχει κατακλειστεί από τουρκικά σήριαλ. Έχει τύχει να δείτε σκηνές από κάποιο όπως η Σιλά;
«Με ενοχλεί που τα τουρκικά σήριαλ έχουν κατακλείσει την ελληνική τηλεόραση, με ενοχλεί που προβάλλεται ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, με ενοχλεί που στερούν θέσεις εργασίας σε Έλληνες ηθοποιούς. (…)».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε κατάσταση συναγερμού οι δυνάμεις του Στρατού

Στις 26 Οκτωβρίου σύμφωνα με την  νοτιοκορεατική ιστοσελίδα Daily NK, η οποία ειδικεύεται στη συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών από το Βορρά , οι ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας ευρίσκονται σε κτάσταση  "αυξημένης ετοιμότητας".
 Η διαταγή για την αυξημένη ετοιμότητα θα ισχύει από τις 26 ως τις 31 Οκτωβρίου.
Η περίοδος αυτή συμπίπτει με τις ασκήσεις με την ονομασία «Hoguk», που διεξάγονται από χθες με τη συμμετοχή στρατιωτικών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.
Γεγονός όμως είναι λόγω της μυστικοπάθειας του καθεστώτος της Β.Κορέας  δεν υπάρχουν  σαφείς επιβεβαιώσεις ότι η επιβολή της  κατάστασης "αυξημένης ετοιμότητας" σχετίζεται άμεσα με αυτές τις στρατιωτικές ασκήσεις.
Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr

Reuters: Σφοδρές μάχες κοντά στη συριακή πόλη Χαράμ

Κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία ακουγόταν σήμερα ο ήχος από ανταλλαγές πυρών και από οβίδες, κοντά στην συριακή πόλη Χαράμ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters, σε άλλη μια παραβίαση της εκεχειρίας που κηρύχθηκε στη Συρία με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή Έιντ αλ Άντχα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν τα πυρά αυτά προέρχονται από τον συριακό στρατό ή από τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν για να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Τα πυρά μπορεί να ακούγονται και από το τουρκικό μεθοριακό χωριό Μπεσασλάν, που βρίσκεται στην νότια επαρχία Χατάι.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δολοφόνησαν Ελληνορθόδοξο ιερέα στην Συρία - Πρώτα του έβγαλαν τα μάτια (vid)

'Ενας Ελληνορθόδοξος ιερέας που υπηρετούσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δολοφονήθηκε από μισθοφόρου ισλαμιστές στην Συρία, αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά, ενώ  μετέφερε λύτρα για την απελευθέρωση ενός απαχθέντος Σύρου γιατρού επίσης ελληνορθόδοξου. Ο ιερέας απάχθηκε με την σειρά του και ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Είναι μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο από τα εκατοντάδες που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας τους οποίους δολοφονούν καθημερινά οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί σαφώς κατά των ισλαμιστών με δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου.
Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, βρέθηκε νεκρός στην πόλη Κατάνα και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα. Τον είχαν βασανίσει φρικτά, του έβγαλαν τα μάτια και βέβαια είχαν αρπάξει τα λύτρα που μετέφερε για τον απελευθέρωση του άλλους Ελληνορθόδοξου, του οποίου η τύχη αγνοείται.
Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε ισλαμιστές μισθοφόροι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα ύψους 550.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν και αυτοί θύματα απαγωγής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα στην πόλη Ντρούσα, στην συνοικία Τζαραμάνα. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κατά την διάρκεια της κηδείας του οι ισλαμιστές είχαν τοποθετήσει βόμβες στις πορεία της πομπής, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 4 άτομα, όλους Ελληνορθόδοξους. 
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. «Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να έγινε από Σύριους. Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», φωτογραφίζοντας τους ισλαμιστές μισθοφόρους που με την υποστήριξη των δυτικών έχουν αιματοκυλίσει την Συρία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα συλληπητήριο τηλεγράφημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αντίθετα πριν μερικές ημέρες η ρωσική εκκλησία είχε εκφράσει την αγωνία της για την τύχη των χριστιανών της Συρίας, οι οποίοι διώκονται και δολοφονούνται από τους ισλαμιστές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Eτοιμάζεται εκκλησία για 3 θρησκείες!

Θα κατασκευαστεί στη συνοικία Mitte για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους
(Ψηφιακή απεικόνιση του υπό ανέγερση «Οίκου Προσευχής και Μαθητείας» των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.)
Ενας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους πρόκειται να κατασκευαστεί στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Τα σχέδια είναι έτοιμα και οι ελπίδες μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους αν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι», σημειώνει ο νικητής του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από την Petriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου. Είναι ένας αφιλόξενος, έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.
Για την έναρξη του έργου, η Εβραϊκή Κοινότητα του Βερολίνου, το εκκλησιαστικό κολέγιο Αβραάμ Γκάιγκερ του Πότσδαμ, το Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου και η Οργάνωση St. Petri-St. Marien της Ευαγγελικής Εκκλησίας ίδρυσαν την οργάνωση «Ο Οίκος Προσευχής και Μαθητείας της Petriplatz του Βερολίνου».
Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Εχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής - ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για εβραίους, οι οποίοι θα ενώνονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται κοινές τελετές και εκδηλώσεις.
Η κριτική επιτροπή απένειμε το πρώτο βραβείο στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Βερολίνου «Kuehn Malvezzi», το σχέδιο του οποίου είναι εμπνευσμένο από την παλιά εκκλησία του Αγίου Πέτρου και, με τον πύργο ύψους 44 μέτρων, ο οίκος προσευχής θα θυμίζει φρούριο. Στο εσωτερικό θα υπάρχει θολωτός διάδρομος δύο επιπέδων, ο οποίος θα χρησιμεύει ως χώρος μαθητείας.
«Ο τέταρτος χώρος αποτελεί δημόσιο χώρο μεταξύ των τριών θρησκειών. Είναι ένας χώρος για κατανόηση και συζήτηση. Ο διάλογος έχει να κάνει εν μέρει και με ένα είδους περιορισμού. Το έργο στοχεύει επίσης στην ανάδειξη και των διαφορών», εξηγεί στην DW ένας από τους αρχιτέκτονες, ο Γουίλφριντ Κιούν.
O Γκρέγκορ Χόμπεργκ, ιερέας της Ευαγγελικής Εκκλησίας και πρόεδρος της οργάνωσης της Petriplatz δηλώνει ικανοποιημένος με το σχέδιο. Τονίζει ότι το ζητούμενο δεν είναι να δημιουργηθεί ένα «αμάλγαμα» θρησκειών αλλά «να μάθουμε πώς να προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον με αξιοπρέπεια και σεβασμό».
Σήμερα, η Petriplatz είναι κάτι παραπάνω από ένα περιφραγμένο κομμάτι αναξιοποίητης γης. Μέχρι και πριν από μία πενταετία, ο χώρος για τον οποίο σήμερα προορίζεται ο ναός χρησίμευε ως πάρκινγκ αυτοκινήτων - θέαμα όχι και τόσο ευχάριστο - και μία μοναχική πινακίδα έγραφε «Petriplatz». Ολα όμως άλλαξαν το 2007, όταν ο χώρος αποδεσμεύθηκε.
Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τα απομεινάρια της μεσαιωνικής πόλης της Cölln, προκατόχου του Βερολίνου και μίας από τις πέντε πόλεις που ενώθηκαν υπό τον Φρειδερίκο Α' της Πρωσίας το 1709. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν κατάλοιπα ενός σχολείου, δημαρχείου, νεκροταφείου, τα θεμέλια των τριών εκκλησιών του Αγίου Πέτρου - η τελευταία κατεδαφίστηκε στο 1964.
Η οργάνωση της Petriplatz εξετάζει το ενδεχόμενο να ανεβάσει το δράμα του Γκότχολντ Λέσινγκ «Ναθαναήλ ο Σοφός», η οποία πραγματεύεται ιδέες του Διαφωτισμού. Η παράσταση θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στις 14 Απριλίου, την ημέρα της πρεμιέρας της στο Βερολίνο του 1783. Το έργο δημιουργήθηκε σε μία περίοδο κατά την οποία ο Φρειδερίκος ο Μέγας προωθούσε την ανεξιθρησκία.
«Στο πολιτικό ερώτημα: Τι μπορεί να κάνει η αρχιτεκτονική; η απάντηση είναι ότιτώρα η αρχιτεκτονική μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για ειρηνικό διάλογο, ο οποίος όμως παραμένει διάλογος», δηλώνει ο Κιούν.
Οι πρωτεργάτες του οίκου προσευχής και μαθητείας ελπίζουν ότι ο χώρος, ως σημείο συνάντησης διαφορετικών θρησκειών, θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους, βοηθώντας τους πιστούς να ανακαλύψουν τις ομοιότητές τους. (tovima, atheatignosi)

ΠΗΓΗ

Διαμαρτυρία για το ρόλο του προξενείου στην Κομοτηνή

Άμεση ήταν τελικά η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις καταγγελίες του Έλληνα Ιμάμη από την Θράκη για τις απειλές που δέχτηκε από το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή αλλά και στην ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή 12 βουλευτές της ΝΔ με αφορμή αυτό το περιστατικό.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα εκλήθη προκειμένου να του επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ  «Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρόκληση! Toύρκοι προσευχήθηκαν μπροστά στην Αγία Σοφία, για το Μπαϊράμι.

Πρόκληση των τούρκων και πάλι με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Με αφορμή την προσευχή της θρησκευτικής γιορτής των Μουσουλμάνων , του Μπαϊραμιού, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγία Σοφία και προσευχήθηκαν. Αίτημα τους η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.
«Θέλουμε να λειτουργήσει και πάλι το τζαμί της Αγίας Σοφίας και το ζητάμε από την κυβέρνηση και πάλι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας Αλπερενλέρ που θεωρούνται τα ακραία στοιχεία των ισλαμιστών.
Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε συνθήματα « να σπάσει η αλυσίδα να ανοίξει η Αγία Σοφία»
Οι φανατικοί ισλαμιστές δεν αποδέχθηκαν ποτέ την απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ να μετατρέψει την Αγία Σοφία, απο τζαμί όπως λειτουργούσε επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε μουσείο.
Το περίεργο είναι πως επιμένουν για έναν χώρο που είναι το σημαντικότερα σύμβολα της Χριστιανοσύνης και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.


ΠΗΓΗ

Την απέλαση του Τούρκου πρόξενου ζητούν βουλευτές της ΝΔ!

Την απέλαση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, ζητούν από το υπουργείο Εξωτερικών δώδεκα βουλευτές της Ν.Δ, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς του Τούρκου αξιωματούχου στην περιοχή της Θράκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ "η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, που δημοσιοποίησε επιστολή- ντοκουμέντο μουσουλμάνου Ιμάμη προς τον μουφτή Κομοτηνής, με την οποία αποδεικνύεται «η ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική» σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη. Η επιστολή του κ.Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, είναι ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, στα μέλη της μειονότητας.

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Εξωτερικών κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφέρονται μεταξύ άλλων :

Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ροδόπης) και αποδεικνύονται από επιστολή- ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την Επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.
Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του « υπερβάλλοντα ζήλο», θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη.

 Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Επειδή κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα. Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας.
Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους. Ο καταγγέλλων και εξαναγκασθείς σε παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.
Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κοινοποιεί προς τον υπουργό Εξωτερικών και την επίμαχη επιστολή του μουσουλμάνου μουφτή του χωριού Σώστης Ροδόπης, προς το νόμιμο μουφτή κ.Μέτσο Τζεμαλή.

«Προς τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής
κ.Μέτσο Τζεμαλή
Αίτηση – Αναφορά
Καρά Χαλήλ Μπιλάλ του Μπεχρή και της Χαϊριέ, γεννηθέντος το έτος 1980 στην Πάχνη Νομού Ξάνθης, κατοίκου κοινότητας Σώστη Νομού Ροδόπης.

Σοφολογιώτατε,
Με δική σας απόφαση ορίσθηκα ιμάμης στο ιερό τέμενος της κοινότητας Σώστη Νομού Ροδόπης σε χηρεύουσα κενή θέση. Ο ορισμός μου επιβεβαιώθηκε με απόφαση των κατοίκων του χωριού, η οποία επανεπικυρώθηκε στις 27-11-2011 επίσης ομόφωνα, γεγονός που επανεπιβεβαίωσε την αποδοχή και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.
Τον τελευταίο χρόνο η άσκηση των καθηκόντων μου έγινε προβληματική και δύσκολη από την συμπεριφορά κυρίως ενός συγχωριανού του Μπαϊράμ Χαμπήλ του Χαλήλ, ο οποίος ξεκίνησε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης και διαπόμπευσης μου στο χωριό, επιθυμώντας ευθέως να με αναγκάσει να εγκαταλείψω την θέση μου ή να απαρνηθώ την πίστη μου στο πρόσωπο σας και να ενταχθώ στο προσωπικό του Ιμπραήμ Σερήφ.
Την 4η Μαΐου 2012, ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 14.00 μ.μ., ενώ αποχωρούσα από το τζαμί, όπου, ως ιμάμης, τέλεσα την καθιερωμένη βάσει της θρησκείας μας προσευχή, άκουσα τον συγκεκριμένο συγχωριανό μου που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο, να απευθύνεται προς τους περίπου είκοσι πέντε (25) συμπροσευχηθέντες συγχωριανούς μου, ζητώντας την προσοχή τους και απευθυνόμενος προς αυτούς και ταυτόχρονα δείχνοντας προς το μέρος μου, είπε μεγαλόφωνα τα εξής: «Ποιος είναι αυτός; Ποιος είναι ο Μπιλάλ; Δεν αναγνωρίζει την Τουρκία. Δεν αναγνωρίζει τον Τούρκο Πρόξενο. Δεν αναγνωρίζει τον Ιμπραήμ Σερήφ. Γιατί δεν τους αναγνωρίζει; Τι είναι αυτός, ποιος νομίζει ότι είναι;».

Ακούγοντας τον να λέει αυτά τα λόγια για μένα, επέστρεψα στον προαύλιο χώρο και του απάντησα: «Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να λες αυτά τα ψεύδη για εμένα; Χωρίς την παρουσία του Μουτεβελή (του προέδρου της βακουφικής επιτροπής), δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Εμένα με όρισε ιμάμη, το χωριό. Δεν σου έχω αναφέρει τίποτε άλλο, ούτε για Τούρκο Πρόξενο, ούτε για Τουρκία, ούτε για Ιμπραήμ Σερήφ.».

Τότε συνέχισε να λέει: «Όλοι οι άλλοι ιμάμηδες είναι εγγεγραμμένοι στον Ιμπραήμ Σερήφ, εσύ γιατί δεν είσαι; Γιατί έχεις σηκωμένο το κεφάλι; Ποιος είσαι εσύ που τολμάς να μη δίνεις αναφορά στον Ιμπραήμ Σερήφ; Γιατί είσαι ακόμα ‘‘γραμμένος’’ στην Ελλάδα και δεν πας να ‘‘γραφτείς’’ στον Ιμπραήμ Σερήφ; Καταλαβαίνεις τώρα ότι είσαι πουλημένος; Από τη στιγμή που είσαι ‘‘γραμμένος’’ στην Ελλάδα, δεν κάνεις για μας. Θα δεις, εμείς θα σε διώξουμε από εδώ. Θα φέρουμε νέο ιμάμη. Και τότε θα δούμε ποιος θα σε πληρώνει. Να δούμε τότε πού θα βρεις να πας. Να ξέρεις ότι με τη στάση σου διχάζεις όλο το χωριό, είσαι ανεπιθύμητος εδώ. Είσαι ‘‘πράκτορας’’ της Ελληνικής πλευράς, κόντρα στα συμφέροντα του χωριού μας. Μην ανησυχείς όμως, εγώ θα σε κανονίσω. Θα δεις, ποιος είναι ο Μπαϊράμ.».

Με την συμπεριφορά του αυτή ήθελε να με εκθέσει έναντι των πιστών, ισχυριζόμενος ότι ενεργώ ως ‘‘πράκτορας’’ της Ελλάδας, ότι ενεργώ κόντρα στον Ιμπραήμ Σερήφ και κατ’ επέκταση κόντρα στο Τουρκικό Προξενείο και ό,τι αυτό υπηρετεί, ότι διχάζω το λαό, ότι δημιουργώ προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει να φύγω, και όλα αυτά, επειδή εξακολουθώ να υπηρετώ τη βούληση των κατοίκων της κοινότητας που με όρισαν ιμάμη και όχι στη δική του.

Και πιο πριν, την 11η Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και περί ώρα 09.00 π.μ., ήρθε στην οικία μου και μου ζήτησε, (ως ιμάμη – θρησκευτικό λειτουργό), να διαβάσω την προσευχή για τον αποβιώσαντα πεθερό του. Μετά το πέρας της εν λόγω τελετουργίας, μου απεύθυνε το λόγο λέγοντας μου: «Άκουσα, ότι έχεις υποβάλει την παραίτησή σου, αληθεύει;». Του απάντησα ότι, ούτε υπέβαλα την παραίτησή μου και ούτε είχα πει κάτι τέτοιο σε κάποιον. Συνέχισε λέγοντας μου: «Γιατί είσαι τόσο ανάποδος ιμάμης; Γιατί έχεις πάρει τόσο ψηλά τον αμανέ; Όλοι οι υπόλοιποι ιμάμηδες στην Κομοτηνή, είναι εγγεγραμμένοι στον Ιμπραήμ Σερήφ, ενώ εσύ έχεις ‘‘γραφτεί’’ στην Ελλάδα. Δεν ντρέπεσαι;». Αφού του απάντησα ότι είμαι εγγεγραμμένος στο Δήμο Μύκης Ν. Ξάνθης και ότι διαμένω μαζί με την οικογένειά μου στην κοινότητα Σώστη, τον ρώτησα γιατί του φαίνεται τόσο κακό το να θέλω να εργάζομαι και να είμαι ασφαλισμένος στη χώρα που γεννήθηκα και που κατοικώ. Του υπενθύμισα άλλωστε, ότι από το Ελληνικό Δημόσιο ο ίδιος λαμβάνει την επιδότησή του για τα ζώα που εκτρέφει, από το Ελληνικό Δημόσιο παίρνει τη σύνταξή του ο πατέρας του και από εκεί αμείβεται ο υιός του για την εργασία του ως δάσκαλος.

Εκείνος σιώπησε και δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσα. Αντ’ αυτού απομακρύνθηκε από την οικία μου και στεκόμενος σε σημείο ανοιχτό και διάπλατο, έξωθεν της αυλής του σπιτιού μου, ώστε να μπορεί να ακουστεί σε όλη τη γειτονιά μου (μαχαλά), φώναξε δυνατά τα εξής: «Καλά εσύ δεν ντρέπεσαι να μην αναγνωρίζεις τον Ιμπραήμ Σερήφ;»
Του απάντησα ότι είμαι ορισμένος από τους κατοίκους του χωριού, στους οποίους και μόνο λογοδοτώ. Εκείνος τότε μου δήλωσε οργισμένος: «Τότε και εγώ δεν σε αναγνωρίζω ως ιμάμη του χωριού μου και ούτε θέλω να σε ξέρω πια. Και να θυμάσαι πως αυτό θα μου το πληρώσεις, θα σε κανονίσω εγώ κάποια στιγμή.».

Για ακόμη μία φορά θέλησα να δώσω τόπο στην οργή και του απάντησα ψύχραιμα και πολιτισμένα ότι στη θρησκεία δε χωράει πολιτική και ότι άλλες είναι οι αρμοδιότητες του Προξενείου και άλλες εκείνες του ιμάμη ενός χωριού. Του ανέφερα ότι η δουλειά μου είναι να ασκώ με ευλάβεια τα καθήκοντά μου, ως ιμάμης, χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση από οποιονδήποτε. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να με μπλέκει ούτε με το Τουρκικό Προξενείο, ούτε με άλλους κρατικούς φορείς, διότι είμαι θρησκευτικός λειτουργός και εργάζομαι – ενεργώ ως θρησκευτικός λειτουργός και όχι ως πολιτικός. Επιπλέον, του δήλωσα ότι το χωριό με όρισε ως ιμάμη του ιερού τεμένους του και ότι εκείνος επειδή δε με θέλει, πάει τώρα να με διώξει και ότι το γνωρίζω πολύ καλά ότι θέλει να με διώξει, διότι αναγνωρίζω ως Μουφτή τον Μέτσο Τζεμαλή. Τέλος, του δήλωσα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει αυτό και ότι θα φύγω, μόνο άμα σιγουρευτώ ότι δε με θέλει το χωριό. Μόνο οι ομόθρησκοι συγχωριανοί μου μπορούν να με διώξουν, όχι εκείνος.

Μετά από όλα αυτά, κατέθεσα μήνυση εναντίον του ζητώντας την ποινική του δίωξη, αλλά και αγωγή για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης . Μόλις έλαβε γνώση των δικαστικών ενεργειών μου, προφανώς απευθύνθηκε στο Τουρκικό Προξενείο, διότι αμέσως δέχτηκα πρόσκληση να επισκεφτώ τον Τούρκο Πρόξενο, τον οποίο και συνάντησα παρουσία των Μουτεβελήδων της Βακουφικής Επιτροπής.

Εκείνος
  • Μου ζήτησε να ανακαλέσω όλες τις ενέργειες μου στα δικαστήρια,
  • Μου πρότεινε ανταλλάγματα για εμένα και τα παιδιά μου, ενώ
  • Μου έθεσε έμμεσες απειλές και ψυχολογικά διλήμματα, προκαλώντας μου φόβο και ανησυχία για εμένα και την οικογένεια μου.
Την τελευταία εβδομάδα οι πιέσεις εντάθηκαν, καθώς δικηγόροι, δημοσιογράφοι και οι Μουτεβελήδες του χωριού μου, μαζί με τον Τούρκο Πρόξενο με πίεσαν φορτικά και με πειθώ να ανακαλέσω την μήνυση και την αγωγή μου κατά του Μπαϊράμ Χαμπίλ και να ενταχθώ στο προσωπικό του Ιμπραήμ Σερήφ.
Μάλιστα το βράδυ της 8-10-2012, δέχθηκα μετά την απογευματινή προσευχή, την επίσκεψη του Τούρκου Προξένου, ενός δικηγόρου και των Μουτεβελήδων της Βακουφικής Επιτροπής, οι οποίοι με πίεσαν και πάλι να ανακαλέσω τις ενέργειες μου κατά Μπαϊραμ Χαμπίλ (ο οποίος ήταν επίσης παρών) και να απαρνηθώ την πίστη μου στο πρόσωπο σας.
Μάλιστα ο Τούρκος Πρόξενος μου έταξε προθεσμία έως την επομένη το μεσημέρι (9-10-2012), να του δηλώσω ότι δέχομαι να ανακαλέσω την μήνυση και αγωγή κατά του Μπαϊράμ Χαμπίλ και να δηλώσω υποταγή στον Ιμπραήμ Σερήφ, διαφορετικά θα είμαι υπόλογος έναντι της Τουρκίας, και όλων των κατοίκων της μειονότητας που δηλώνουν πίστη στην μητέρα Πατρίδα Τουρκία.

Επειδή:
  • Η κατάσταση πλέον είναι αφόρητη για εμένα και την οικογένεια μου.
  • Ο Μπαιράμ Χαμπίλ προέβη στις ανωτέρω άδικες και παράνομες σε βάρος μου πράξεις, με μοναδικό σκοπό να με εξευτελίσει, να με προσβάλει, να με μειώσει, να με υποβαθμίσει ως προσωπικότητα ενώπιον των συγχωριανών μου και να προκαλέσει δυσφορία στους ομόθρησκους μου για το πρόσωπο μου, εμφανίζοντας με ως πρόσωπο που διχάζει τους πιστούς, ενώ με την κάλυψη του Τουρκικού Προξενείου και του Ιμπραήμ Σερήφ εμφανίζεται να ενεργεί εντολοδόχος τους που απολαμβάνει την στήριξη και την κάλυψη τους για όποιες παράνομες ενέργειες κάνει.
  • Ουδεμία αναφορά έχω κάνει ποτέ για την Τουρκία ή το Τουρκικό Προξενείο. Ουδεμία αναφορά έκανα ποτέ για τον Ιμπραήμ Σερήφ, ή για άλλο πολιτικό ή θρησκευτικό πρόσωπο ή αρχή, ουδέποτε αναφέρθηκα σε αυτά ή άλλα παρόμοια ζητήματα που αφορούν πολιτικούς φορείς, χώρες, ή κρατικούς φορείς, ή δημόσια πρόσωπα, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Πρόκειται, λοιπόν, για ισχυρισμούς απόλυτα ψευδείς και συκοφαντικούς .
  • Ο Μπαιράμ Χαμπίλ με τις προκλητικές ως και προσβλητικές του δηλώσεις και με τις δυσφημιστικές διαδόσεις σε βάρος μου, επιχείρησε να στρέψει την κοινότητα Σώστη και όλους τους πιστούς συγχωριανούς μου εναντίον μου, να με απομονώσει από αυτούς και να με αποκλείσει γενικότερα από τον κοινωνικό περίγυρο, ενώ με έθεσε αντιμέτωπο με το Τουρκικό προξενείο.
  • Από το κλίμα φόβου και απειλών που έχει καλλιεργηθεί εναντίον μου έχω καταρρακωθεί συναισθηματικά και ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι, εδώ και μισό περίπου χρόνο, να καταφεύγω στη λήψη ψυχοφαρμάκων και ηρεμιστικών, κατόπιν της ιατροφαρμακευτικής αγωγής που μου συνεστήθη, για να αντέχω στην κοινωνική πίεση και ψυχολογική φόρτιση που μου ασκείται και για να υπερνικώ τους φόβους μου.
  • Τα ανωτέρω αναφερόμενα περιστατικά και το όλο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος μου, έχουν αναστατώσει την οικογενειακή μου γαλήνη και ηρεμία. Ο δε κοινωνικός και ψυχολογικός αντίκτυπος στα μέλη της οικογένειάς μου είναι τεράστιος. Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας και φοβόμαστε μην πάθουμε κακό.
  • Φοβάμαι πλέον να κυκλοφορήσω εντός της κοινότητας όπου διαμένω και εργάζομαι, η δε παρουσία μου στις κοινωνικές συναθροίσεις των συγχωριανών μου, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην τέλεση της προσευχής και των λοιπών καθιερωμένων θρησκευτικών μας τελετουργιών, καθόσον διατελώ διορισμένος ιμάμης του ιερού τεμένους της κοινότητάς μας.
  • Υπάρχουν στιγμές που φοβάμαι μέχρι και για την ζωή μου.
  • Ο Μπαιράμ Χαμπίλ με τις ενέργειες του προκαλεί και διεγείρει τους ομόθρησκούς μου σε απείθεια έναντι του Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, και προτρέπει τον κόσμο να μην σέβεται τις αποφάσεις του αφενός, και αφετέρου να αναγνωρίζει μόνο τον αντιποιούμενο την ιδιότητα του Μουφτή, Ιμπραήμ Σερήφ.
  • Ο ίδιος προκαλεί δημόσια, εν γνώσει του και συνειδητά, τους ομόθρησκούς μου, κατοίκους της κοινότητας Σώστη, σε αμοιβαία διχόνοια, διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη του χωριού μας, προτρέπει τον κόσμο να με διώξει και να με αγνοεί, ενώ παράλληλα επιχειρεί να με εκβιάσει με βία και απειλές έτσι ώστε να υποχρεωθώ να φύγω από το χωριό ή να παραιτηθώ της θέσεώς μου.
  • Εχει δημιουργήσει έριδες και κλίμα διχόνοιας μεταξύ των ομοθρήσκων του χωριού μας, καθόσον σε κάθε τοποθέτηση του την οποία επιδιώκει επί σκοπώ, να κάνει δημόσια, εγείρει ζητήματα ‘‘ευαίσθητων’’ θρησκευτικών και πολιτικών πτυχών.
  • Υπηρέτησα τους ομοθρήσκους μου πάντα με πίστη και αφοσίωση με απόλυτη ευλάβεια και με αίσθημα ευθύνης για την τιμή που μου έκαναν να τους βοηθώ να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
  • Δεν αισθάνομαι ελεύθερος στην ίδια μου την χώρα και φοβάμαι για εμένα και την οικογένεια μου.
Για τους λόγους αυτούς

Θέτω στην διάθεση σας την παραίτηση μου η οποία γίνεται για λόγους αυτοπροστασίας, ανώτερους και ανεξάρτητους της θελήσεως μου και σας ζητώ να με τοποθετήσετε σε άλλη θέση ιμάμη της προτίμησης σας στο Ν. Ροδόπης ή στο Ν. Ξάνθης.
Μάρτυρες για όλα αυτά είναι οι Ιμπραήμ Οσκάν, Πρόεδρος της Βακουφικής Επιτροπής του ιερού τεμένους της κοινότητάς μας, και Αρήφ Μουμίν, Μουτεβελής του χωριού Σώστης, αμφότεροι κάτοικοι Σώστη Ν.Ροδόπης, οι οποίοι μου δήλωσαν ότι «Εδώ στην Θράκη κουμάντο κάνει μόνο ο Τούρκος Πρόξενος» και μου ζήτησαν και αυτοί εμμέσως, πλην σαφώς, να πάω στον Ιμπραήμ Σερήφ και να αναγνωρίσω την δικαιοδοσία του ως Μουφτή Κομοτηνής, και οι οποίοι ήταν παρόντες στις συναντήσεις μου με τον Τούρκο Πρόξενο.
Κομοτηνή, 11 Οκτωβρίου 2012
Μετά τιμής,
Καρά Χαλήλ Μπιλάλ»


Οι βουλευτές της Ν.Δ Σάββας Αναστασιάδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Μιχελάκης, Μαρία Αντωνίου, Θόδωρος Σολδάτος, Ασημίνα Σκόνδρα, Ανδρέας Μαρίνος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Κώστας Κοντογιώργης, Ελένη Μακρή και Γιώργος Γεωργαντάς ζητούν να ενημερωθούν από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο : Αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγω απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου; Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει , ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης; Και Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί με βάση τα όσα παρατίθενται στην συνημμένη επιστολή ντοκουμέντο;

ΠΗΓΗ

(Ουάου!) Αυτοπυρπολήθηκε τελικά η μαύρη γυναίκα στην Λουιζιάνα, που έλεγε ότι της έβαλε φωτιά η Κου Κλουξ Κλαν!

 


Η μαύρη γυναίκα από την Λουιζιάνα την οποία υποτίθεται ότι υπέστη εγκαύματα από άνδρες της Κου Κλουξ Κλαν, προκάλεσε η ίδια τις πληγές, λέει το FBI.

Η 20χρονη Sharmeka Moffitt, πυρπολήθηκε στο Civitan Park στο Winnsboro. Τα γράμματα KKK γράφτηκαν στο καπό του αυτοκινήτου της. Πήρε τηλέφωνο την άμεση δράση και δήλωσε ότι τρεις άνδρες με λευκές κουκούλες της είχαν επιτεθεί.

Ιατροδικαστικά στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα της Moffitt βρέθηκαν στον αναπτήρα που χρησιμοποιήθηκε για να ανάψει η πυρκαγιά.

Ο Kyle Hanrahan, εκπρόσωπος του γραφείο του FBI στη Λουιζιάνα, είπε: «Τα τραύματα ήταν αυτοτραυματισμός».

Υπέστη εγκαύματα σε πάνω από το μισό του σώματός της και βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Winnsboro, Lester Martin ανακοινώνει τον αυτοπυρπολισμό της Μόφιτ
Η οικογένεια Moffitt δήλωσε: «Η οικογένειά μας "καίγεται" για να μάθει τις συνθήκες γύρω από τον τραυματισμό της κόρη μας.

"Αν και αυτό δεν ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε, εκτιμούμε την ενδελεχή έρευνα από τις αστυνομικές αρχές, καθώς και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Εκφράζουμε ειλικρινά συγνώμη για τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό και εκφράζουμε την εκτίμησή μας για το ξεχείλισμα της αγάπης, τις προσευχές και την υποστήριξη που λάβαμε από φίλους, γνωστούς, εκκλησιαστικές οργανώσεις και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

"Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, η εστίασή μας θα είναι στην Sharmeka και την ανάρρωσή της. Σας ζητούμε να συνεχίσετε να προσεύχεστε γι’ αυτήν και για την οικογένειά μας, και παρακαλούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή."

Μετά την επίθεση, δημιουργήθηκε μια σελίδα στο Facebook για την υποστήριξη της Moffitt. Όταν μαθεύτηκε ​​ότι τα τραύματα της τα προκάλεσε μόνη της, οι δημιουργοί της σελίδας είπαν ότι όταν η σελίδα δημιουργήθηκε, ήταν υπέρ ενός κοριτσιού που είχε πέσει θύμα σε μια μικρή πόλη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και εδώ)

Κλιμάκωση: Μπαράζ ρουκετών στην Γάζα - 73 βλήματα έπληξαν το Ισραήλ

Καταιγίδα ρουκετών από την Γάζα κατά του Ισραήλ κινητοποιηθεί τις Ισραηλινές και Αμερικανικές δυνάμεις που αυτή την περίοδο ασκούνται στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν και την Hizbollah Λιβάνου. 
Συνολικά 73 ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ σήμερα εκ των οποίων οι 13 την πόλη Ashkelon όπου το σύστημα Iron Dome απέδωσε ικανοποιητικά καταρρίπτοντας 7 συνολικά ρουκέτες. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ισραηλινών και αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες αυτή την περίοδο πραγματοποιούν στο Ισραήλ την άσκηση
αεράμυνας Austere Challenge 12 και την άσκηση Turning Point 6.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ οι ασκήσεις σταμάτησαν ενώ οι Ισραηλινοί μετέφεραν νέα
αντιπυραυλικά συστήματα στα σύνορα με την Γάζα. Αυτή την ώρα Ισραήλ και Αμερικανοί συζητούν για το τι θα πράξουν οι 1.000 Αμερικανοί τα αντιαεροπορικά συστήματα που οι Αμερικανοί μετέφεραν στο Ισραήλ καθώς και τα αμερικανικά αντιτορπιλικά τα οποία είναι εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS.
Αναμφίβολα αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θα ήθελε αυτή την στιγμή ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θα ήταν η εμπλοκή των Αμερικανών σε μία νέα σύγκρουση στην περιοχή.
Η επίθεση της Χαμάς πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την αναχώρηση του ηγέτη του Κατάρ του Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani ο οποίος την Τρίτη επισκέφτηκε επίσημα της Γάζα και υποσχέθηκε την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Γάζα ύψους 400 εκατ. δολαρίων. 
Η κίνηση αυτή του ηγέτη του Κατάρ και η σημερινή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Ισραήλ ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχτεί τις επιθέσεις αυτές. Από την άλλη πλευρά η επίσκεψη του ηγέτη του Κατάρ στην Γάζα δεν ήταν και τόσο αθώα σύμφωνα με τους Ισραηλινούς.
Όπως αναφέρουν πηγές από το Ισραήλ η επίσκεψη του Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani στην Γάζα εντάσσεται στην προσπάθεια του να επεκτείνει την επιρροή του Κατάρ μετά την Λιβύη και την Συρία στην Γάζα. Η υποστήριξη του Κατάρ στην Χαμάς θα επιτρέψει στην οργάνωση να δυναμώσει
στρατιωτικά και οικονομικά και να γίνει πιο απειλητική για το Ισραήλ.

Κατά μία εκτίμηση η σημερινή επίθεση αποτελεί μία επίδειξη δύναμης της Χαμάς στον νέο
υποστηρικτή της ο οποίος επιθυμεί την δημιουργία μίας σοβαρής και πειθαρχημένης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΝΑΔΑΣ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ...

Οι επιθέσεις μαχητών του PKK – ή απλώς «συμπαθούντων» όπως αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους τα διεθνή μέσα ενημέρωσης – εναντίον σχολείων τα οποία τα καίνε πετώντας βόμβες μολότοφ, έχει σπείρει τον τρόπο στην τουρκική κοινωνία της περιοχής.

Βίντεο που δίδονται στη δημοσιότητα από τηλεοπτικά δίκτυα αποκαλύπτουν ότι οι μαχητές του PKK φαίνεται να πετυχαίνουν το σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την κάμψη του ηθικού στην κοινωνία, περνώντας το μήνυμα ότι κανείς δεν εξαιρείται από τις επιθέσεις τους, ούτε καν τα μικρά παιδιά…

Οι επιθέσεις έχουν πάρει μορφή… επιδημίας καθώς έχουν αυξηθεί πού τον τελευταίο καιρό, φθάνοντας τις 20 το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Την ίδια στιγμή αυξάνονται και τα περιστατικά απαγωγής καθηγητών στην περιοχή.

Σε μια προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχουν και κάποια θετικά νέα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπερτονίζουν την παράδοση στις αρχές κάποιων μαχητών του PKK με σκοπό να κάνουν χρήση της γενικής αμνηστίας που έχει χορηγηθεί από την κυβέρνηση σε όσους εγκαταλείψουν τα όπλα, υπό την προϋπόθεση να μην έχουν ιστορικό ποινικών αδικημάτων…defence-point.gr

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΕΝΩ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

Η πίεση που υφίστανται στο πεδίο των μαχών του εμφύλιου σπαραγμού στην Συρία οι ισλαμιστές αντάρτες και οι Άραβες μισθοφόροι - με κύριο και βασικό πρόβλημά τους την αδυναμία στρατολόγησης νέων μαχητών που έχει ως αποτέλεσμα να μην αντικαθίστανται οι απώλειες που έχουν στο πεδίο της μάχης - είναι η βασική αιτία που η επέμβαση του ΝΑΤΟ με την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων περιλαμβανομένων, δεν αργούν.

Σε νεότερες δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, δηλώνει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι "Εμείς [ η Τουρκία] κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους (τους πρόσφυγες), χρησιμοποιώντας όλα τα διπλωματικά μέσα για να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια πολύ πιο συντονισμένη προσπάθεια από τη διεθνή κοινότητα. Ο καλύτερος τρόπος που μπορούμε να δούμε τώρα είναι μια άμεση "ανθρωπιστική επέμβαση"».

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα πιέζει να εισβάλλει, αλλά όχι μόνη της: Όπως έχει δηλώσει ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός αναλυτής (παλαιός αναλυτής του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ) καθηγητής Χένρι Μπάρκεϊ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ", αναφορικά με τις προπτικές επιτυχούς πολεμικής εμπλοκής του τουρκικού Στρατού στην Συρία.«Η Τουρκία και να θέλει δεν μπορεί να εισβάλλει από μόνη της στη Συρία. Μπορεί να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της δεν έχου ούτε την εμπειρία, ούτε την εκπαίδευση για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Επίσης η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας είναι προηγμένη και εξυπνη. Αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η δημιουργία ουδέτερης ζώνης στη Συρία και γ’αυτό θέλει να παρασύρει τις ΗΠΑ. Όμως εμείς δεν το επιθυμούμε και σίγουρα δεν θα το κάνουμε καθώς οι ΗΠΑ γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος».

Γιατί τέτοια βιασύνη; Γιατί ο συριακός Στρατός ενισχυμένος τόσο από ρωσικά, κινεζικά και ιρανικά συστήματα και δίκτυα συλλογής πληροφοριών, περισφίγγει τους αντάρτες σε όλα τα μέτωπα: Στην επαρχία του Deir Ezzor, σε οχυωρωμένο σημείο στη Fouad Street της συνοικίας al-Jbeileh στην Δαμασκό, στην πόλη Jneineh που ανακατέλαβαν, στο Χαλέπι, όπου εγκλωβίστηκε μία επίλεκτη μονάδα Αράβων μισθοφορων εξοπλισμένων από το Κατάρ βάσει του οπλισμού που βρέθηκε επάνω τους και ο οποίος ήταν προέλευσης Κατάρ στην συνοικία Bab Qinnasrin στην παλιά πόλη του Χαλεπίου από μία ίλη αρμάτων μάχης Τ-72.

Η μονάδα δεν μπήκε καν στο σύμπλεγμα των κτιρίων του οικοδομικού τετραγώνου που είχαν εγκλωβιστεί, αλλά με βολές όπλων ευθυτενούς τροχιάς γκρέμισαν ολόκληρο το τετράγωνο (τα σπίτια ήταν κατασκευασμένα από πηλό και λάσπη της ερήμου, όπως είναι τα περισσότερα στην παλιά πόλη του Χαλεπίου) και εν συνεχεία με την υποστήριξη ενεός τάγματος BMP-1 σάρωσαν με τα πολυβόλα όλη την έκταση. Υπολογίζεται ότι περισότετοι από 70 μισθοφόροι σκοτώθηκαν μόνο στο συγκεκριμένο επεισόδιο μαζί με τον διοικητή τους.

Στα περίχωρα του Χαλεπίου, μια μονάδα του στρατούγάζωσαν ένα φορτηγό με αντικαθεστωτικούς που πήγαιναν σε σύσκεψη αρχηγών των ανταρτών στην άλλη πλευρά της πόλης και σκοτώθηκαν οι μισθοφόροι Jacky Σαρίφ, γνωστός ως "θείος Jacky" γνωστός ισλαμιστής τρομοκράτης από το Πακιστάν, και ο al-Muntasir Billah, γνωστός ως αλ-Fakih, ένας πολύ επικίνδυνος Αφγανός, μέλος της Αλ Κάϊντα!

Επίσης ο συριακός Στρατός έθεσε υπό τον απόλυτο έλεγχό του την πόλη Harasta κοντά στην πλατεία al-Thanawiya της Harasta και είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση όλων των ανταρτών της πόλης, περίπου 120 ατόμων.

Στην πόλη της Erbin, επίσης τέθηκε υπό τον έλεγχο του Στρατού και εκκαθαρίστηκε μάλιστα σε ότι αφορά τις παγίδες εκρηκτικών από μονάδες του Μηχανικού, ο δρόμος που οδηγούσε στην πόλη Erbin.

Ανάλογες επτυχημένες επιχειρήσεις έγιναν και στην περιοχή Assal στην ύπαιθρο του Χαλέπιου στις περιοχές της Bab Hood, Al-Khaldyeh, Al-Bueida, Tal Hanash και Al-Qseir, στην Αλ-Rastan στην πόλη Χομς, όπου σκοτώθηκαν τα ηγετικά στελέχη των τρομοκρατών, Shadi Mansour (αρχηγός της ομάδας, Khaled Shahhoud) και οι Ibrahim al-Saleh, Mohammad Lattouf, Khaled Qatee , Αbdul-Kander Qattee και Mohammad Qatee, όλοι Άραβες μισθοφόροι από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Λιβύυ κλπ

Γενικά τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες και οι μισθοφόροι έχουν υποστεί πανωλεθρία. Κάτι που όπως και στην περίπτωση της Λιβύης φέρνει πιο κοντά την επέμβαση, αλλά ίσως και μια "θερμή" κρίση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, τουλάχιστον από την εποχή της κρίσης των πυραύλων της Κούβας το 1962... defencenet.gr

Η Κου Κλουξ Κλαν και τα 10 καλύτερα κατασκευασμένα «εγκλήματα μίσους» (Hate Crime Hoaxes)


Η παρακάτω "φρέσκια" είδηση "ρατσιστικής επίθεσης" από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, βρίσκεται ήδη, στην πρώτη σελίδα του in.gr.
ΚΟ: Γιατί έχω την «υποψία», ότι εάν είχαμε είδηση για επίθεση αλλοδαπού σε Έλληνα, θα την ψάχναμε να την βρούμε με μεγεθυντικό φακό, ενώ εάν γινόταν το αντίθετο, (μαύροι κατά λευκού στις ΗΠΑ) η είδηση δεν θα υπήρχε καν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά και πουθενά;;; - εκτός του ΚΟ..)

Μια νεαρή μαύρη γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα από επίθεση εναντίον της στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, όταν τρεις άνδρες την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά, ενώ στη συνέχεια έγραψαν τα γράμματα «ΚΚΚ» —τα αρχικά της Κου Κλουξ Κλαν— στο αυτοκίνητό της, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το θύμα, η Σαρμίκα Μόφιτ, 20 ετών, κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 20:00 την Κυριακή και δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες, που δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει και οι οποίοι της έβαλαν φωτιά. Κατά την αστυνομία, οι άνδρες φορούσαν λευκές κουκούλες ή καπέλα.

«Δεν πρέπει να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κίνητρο ήταν το μίσος», εκτίμησε ο δήμαρχος του Ουίνσμπορο Τζάκι Τζόνσον, επίσης μαύρος, επισημαίνει ο ίδιος ιστότοπος. «Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στην έρευνα, μέχρι η αστυνομία να ανακαλύψει τους δράστες», πρόσθεσε.

Το FBI ερευνά το έγκλημα σαν πιθανό έγκλημα μίσους.

Η αστυνομία στις ΗΠΑ από ό,τι φαίνεται, είναι αρκετά υποψιασμένη με τέτοιου είδους εγκλήματα και δεν καταλήγει σε βιαστικά συμπεράσματα. Και αυτό γιατί υπάρχει λόγος. Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλά από αυτά τα «εγκλήματα μίσους» είναι κατασκευασμένα είτε από τα «θύματα», είτε από άλλους άσχετους και έχουν αποδειχτεί ότι είναι απάτες. Είναι τα λεγόμενα Hate Crime Hoaxes.

Εδώ είναι δέκα παραδείγματα τέτοιων κατασκευασμένων "εγκλημάτων μίσους" στις ΗΠΑ. Απολαύστε τα:

1. "ΚΚΚ", " Nigger" ("αράπη") και "σκύλα" γράφτηκαν στο σώμα μαύρου θύματος!
Το 1987, η Tawana Brawley υποστήριξε ότι την απήγαγαν και την βίασαν λευκοί αστυνομικοί, οι οποίοι την άφησαν ετοιμοθάνατη στα σκουπίδια. Είπε ότι της έγραψαν ανάποδα διάφορες υβριστικές και ρατσιστικές λέξεις στο σώμα της, με μια μαύρη ουσία που έμοιαζε με κάρβουνο. Η Brawley μηνύθηκε για «κατασκευασμένη ιστορία». Στη συνέχεια ασπάστηκε το Ισλάμ.

2. Αγκυλωτός σταυρός ζωγραφίστηκε στο μέτωπο παρουσιαστή talk-show!
Το 1989, ο Morton Downey, Jr ισχυρίστηκε ότι Ναζί σκίνχεντ ζωγράφισαν μια σβάστικα στο μέτωπό του σε μια τουαλέτα αεροδρομίου. Στη συνέχεια, κάποιο άνθρωποι παρατήρησαν ότι ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ζωγραφισμένος ανάποδα, όπως ακριβώς θα το ζωγράφιζε κάποιος που θα καθόταν μπροστά από έναν καθρέφτη.

3. Σβάστικα και σύνθημα "Να καείς αράπη, να καείς" με σπρέυ στο σπίτι μαύρης ανάπηρης καρκινοπαθούς λεσβίας!
Μια καρκινοπαθής μαύρη λεσβία σε αναπηρική καρέκλα έγινε στόχος άσβεστους ρατσιστικού μίσους από κάποιον άγνωστο που έγραψε με σπρέυ “Burn Nigger Burn” στο σπίτι της. Η αστυνομία ήταν καχύποπτη και για αυτό εγκατέστησε μια κάμερα επιτήρησης, η οποία αποκάλυψε την μαύρη λεσβία να ανάβει έναν φλεγόμενο σταυρό (σήμα της ΚΚΚ!). Επίσης παρίστανε το άτομο με ειδικές ανάγκες και είχε επίτηδες ξυρίσει τα φρύδια της, ενώ είχε ακόμη και προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους ότι υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες...

4. Άλλον έναν μαύρο τον έσυραν με φορτηγό!
Το 1998, την ίδια χρονιά που ο James Byrd σύρθηκε πίσω από ένα φορτηγό, (πραγματική ιστορία), ένας μαύρος έμπορος ναρκωτικών με το όνομα Cornelius Weaver, ισχυρίστηκε ότι του συνέβη το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ερευνήθηκε ως «έγκλημα μίσους», μέχρι που ο Weaver αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι πληγές του στο σώμα του ήταν επειδή τον έσπασαν στο ξύλο, όταν χάλασε μια συμφωνία για τα ναρκωτικά...

5. Ρατσιστικά γράμματα στέλνονται σε μαύρους φοιτητές!
Το 2005, η Alicia Hardin έπεισε τις αρχές ότι κάποιοι ρατσιστές έστελναν γράμματα μίσους στα έγχρωμα παιδιά στην τάξη της. Το σχολείο στο Σικάγο τόσο τρόμαξε, που μετέφερε τους "μειονοτικούς" μαθητές σε ένα μοτέλ. Η Alicia τελικά κατέληξε στη φυλακή, επειδή ήταν εκείνη που έστελνε τα γράμματα...
6. Λευκοί σπουδαστές κολεγίου βιάζουν ομαδικά μαύρο κορίτσι!
Το 2006 τα μέλη της ομάδας λακρός του Duke University κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό μιας μαύρης stripper. Όλοι από τον Al Sharpton* έως τον τοπικό Εισαγγελέα Mike Nifong χάλασαν τον κόσμο για αυτό το "έγκλημα μίσους" και κατέστρεψαν τις ζωές των παιδιών, ενώ υποδαύλισαν τις φυλετικές εντάσεις σε ολόκληρο το έθνος. Στο τέλος, οι μόνοι άνθρωποι που πήγαν στη φυλακή ήταν ο Nifong και η μαύρη stripper... (* Γνωστός μαύρος πάστορας, υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μαύρων και παρουσιαστής εκπομπών)

7. Θηλιά στην πόρτα μαύρης καθηγήτριας του Columbia!
Το 2007, η Madonna Constantine καθηγήτρια του πανεπιστημίου Κολούμπια, ανακάλυψε μια θηλιά στην πόρτα του γραφείου της. Η περίπτωσή της τέθηκε υπό έρευνα. Για αρκετό καιρό παρουσιαζόταν ως θύμα, μέχρι που τελικά έχασε τη δουλειά της και την έδιωξαν οριστικά από το Πανεπιστήμιο, καθώς η ιστορία με την θηλιά αποδείχτηκε κατασκευασμένη...

8. Έγκλημα με την λέξη "αράπης" γραμμένη με αίμα δίπλα στο νεκρό σώμα!
Την ίδια χρονιά, ο ποδοσφαιριστής από την Πεσνυλβάνια και έμπορος κατσαρολών Langston Carraway βρέθηκε μαχαιρωμένος θανατηφόρα με τη λέξη “nigger” γραμμένη δίπλα του με το ίδιο του το αίμα. Η μαύρη κοινότητα ήταν έξαλλη που η ιστορία δεν έκανε πάταγο στα media μέχρι που έμαθαν ότι ο Carraway μαχαιρώθηκε από ένα άλλο μαύρο ποδοσφαιριστή που χρειάζονταν χρήματα για να πληρώσει μερικά χρέη του (συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων που οφείλονταν για ένα τατουάζ)... Αν και ιστορίες σαν αυτή αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος των ειδήσεων, το 93% των μαύρων θυμάτων δολοφονίας σκοτώνονται από άλλους μαύρους.

9. "KILL THE GAY" ζωγραφισμένο στο γκαράζ λεσβίας!
Φέτος, μάθαμε ότι δύο λεσβίες από το Κολοράντο είχαν βρει στην πόρτα του γκαράζ τους να υπάρχει το παραπάνω σύνθημα «μίσους». Δήλωσαν ότι ήθελαν έντονα να πιάσει η αστυνομία το δράστη, έως ότου η αστυνομία έκανε μια σάρωση για ίχνη σπρέι στα χέρια των λεσβιών. Τώρα οι λεσβίες κατηγορούνται για «αναστάτωση και ψευδή αναφορά»... (βλέπε την είδηση στον ΚΟ εδώ).

10. Το "KKK" σκαλισμένο πάνω σε ηλικιωμένο Ινδιάνο!
Φέτος πάλι, διαδηλωτές στην Rapid City της Νότια Ντακότα έκαναν πορεία μέχρι το το τοπικό νοσοκομείο για να διαμαρτυρηθούν για την ομάδα των ρατσιστών χειρούργων που είχε χαράξει το "KKK" στο στομάχι ενός ηλικιωμένου Ινδιάνου της φυλής Λακότα, κατά τη διάρκεια της τριπλής εγχείρησής του. Η αστυνομία εξέτασε τις καταγγελίες και δεν μπορούσε να δει το σημάδι. Το "θύμα" αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δεν μπορούσε και αυτός να το δει, επειδή ήταν τυφλός...
....Και ένα bonus! Από τον ΚΟ:
Ένας Εβραίος από το Μανχάταν, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκανε αντισημιτικές τηλεφωνικές κλήσεις προς τη μητέρα του και άλλες γυναίκες, και είναι ύποπτος ότι έγραψε με σπρέι αντισημιτικά συνθήματα στο Μπρούκλιν. Η αστυνομία τον υποπτεύεται ότι είναι πίσω από ζωγραφισμένες σβάστικες και συνθήματα όπως «Εβραίοι να πεθάνετε» (“Die Jews”) και «ΚΚΚ» στην ορθόδοξη ιουδαϊκή γειτονιά του Midwood στο Brooklyn.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή