ΔΟΓΜΑ ΜΠΟΥΣ ΣΤΟ... ΚΡΕΜΛΙΝΟ (ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΕΛ 42)

"ΑΠΕΙΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΕΛ 22)

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΕΤΟ (ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΕΛ 20)

“Ετοίμαζαν τη δολοφονία του Πούτιν στις εκλογές του Μαρτίου”


Θύμα δολοφονικής απόπειρας θα έπεφτε στην Κόκκινη Πλατεία ο τέως πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις εκλογές της 2ας Μαρτίου – που ανέδειξαν ως διαδοχό του τον προστατευόμενό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ -, εάν δεν επενέβαιναν οι ειδικές υπηρεσίες (FSB πρώην KGB) για να τη ματαιώσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης ρωσικής εφημερίδας Tvoi Den η οποία διαθέτει ισχυρές πηγές, ελεύθερος σκοπευτής θα σκότωνε τον Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία, όπου εμφανίστηκε μαζί με τον νικητή Μεντβέντεφ προκειμένου να εκφωνήσουν ομιλία πριν από τη ροκ συναυλία.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, τρεις ώρες πριν την «θεαματική» πορεία προς την Κόκκινη Πλατεία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε διαμέρισμα κοντά στην περιοχή συνελήφθη νεαρός Τατζίκος συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πληροφοριοδότης ειδοποίησε την FSB λίγες ημέρες πριν από την 2α Μαρτίου για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του προέδρου Πούτιν και την ενημέρωσε για ένα διαμέρισμα το οποίο είχε νοικιαστεί στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου στην άλλη όχθη του ποταμού, στο ύψος του Κρεμλίνου και της Κόκκινης Πλατείας.

Η Ομοπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, από την πλευρά της, διέψευσε το δημοσίευμα για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

«Οι πληροφορίες, κατά τις οποίες υπήρξε συνωμοσία κατά της ηγεσίας της χώρας, είναι απολύτως ψευδείς» δήλωσε ρώσος μυστικός πράκτορας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ωστόσο, ο αρχηγός της FSB Νικολάι Πατρούτσεφ δήλωσε πρόσφατα ότι οι υπηρεσίες του ματαίωσαν «τρομοκρατικές επιθέσεις» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και την ημέρα της ψηφοφορίας, χωρίς να δώσει στοιχεία.



Πηγές: cosmo.gr