ENA ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ - THE MUSIC INDUSTRY EXPOSED

Φωτιά σε στρατόπεδο στην Χίο

Φωτια μεσα στο στρατοπεδο των Καρδαμυλων ξεσπασε πριν λιγη ωρα καιγοντας χαμηλή βλάστηση.

Σε κοκκινο συναγερμο ολο το στρατοπεδο με εντολη διοικητη, ενω υπαρχει ηδη σχεδιο εκενωσης του στρατοπεδου απο οπλα και πυρομαχικα, στο δυσκολο εργο της κατασβεσης εκτος απο τους στρατιωτες επιχειρουν επιχειρούν έξι οχήματα με 20 πυροσβέστες και 1ο άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.
http://newschios.blogspot.com/

Η HELEXPO ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ


Η HELEXPO για τις σημαίες της ΔΕΘ

Απάντησε η HELEXPO για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις νέες σημαίες της ΔΕΘ που έλειπε η κεφαλή του Μέγα Αλέξανδρου.

Όπως εξήγησε η εταιρία, η οποία είναι η υπεύθυνη και όχι η ΔΕΘ ΑΕ, οι φθαρμένες σημαίες αντικαταστάθηκαν από τις ελληνικές ενώ λόγω εξορθολογισμού του κόστους δεν έγινε σημαιοστολισμός στο Ι. Βελλίδης, καθώς όπως λένε οι πληροφορίες, η κάθε σημαία κοστίζει 900 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της HELEXPO

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους ιστούς των πυλών του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της HELEXPO ΑΕ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Διοίκηση της Helexpo α.ε. δεν κατανοεί το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης δεδομένου ότι το σύνολο των φθαρμένων σημαιών στους ιστούς του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης αντικαταστάθηκε από την ελληνική σημαία, το ανώτατο εθνικό σύμβολο. (σ.σ. με ή χωρίς τον Σταυρό τις βάλατε...δείτε παρακάτω λινκ)


(σ.σ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΥΡΙΟΙ " ΠΩΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΣΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!
ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΟ "ΚΟΣΤΟΣ" ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ...ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΥΛΟΓΥΡΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (κλικ εδώ) ΕΣΕΙΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΜΑΣ...
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...ΕΧΕΤΕ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...
ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ HELEXPO (κλικ εδώ...)
ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΥΧΑΙΟ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...)

Όσον αφορά στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» αποφασίστηκε για λόγους εξορθολογισμού του κόστους να μη γίνει κανένας σημαιοστολισμός». (
πηγή)
Το χρονικό:


Στη ΔΕΘ υπέστειλαν τη σημαία της Θεσσαλονίκης με τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ (videos)

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ! Άλλα δήλωσε στη ΔΕΘ και άλλα στο Όσλο για το πετρέλαιο θέρμανσης!


Αυτό δεν είναι πλέον πολιτική. Είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πολιτική.

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και 48 ώρες από την ομιλία του, όταν έλεγε και άκουγε όλος ο Ελληνικός Λαός ότι δεν πρόκειται να εξισωθούν οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Μόλις όμως βγήκε από την Ελλάδα και πήγε στο Όσλο είπε… άλλα!!!

Για την ακρίβεια είπε ότι τα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, καθώς η απόφαση για την αύξηση του φόρου (και άρα της τελικής τιμής) στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει ήδη ληφθεί!

Η λέξη έλεος, μάλλον δεν αντικατοπτρίζει τίποτε…

newsblog

Εκατόν πενήντα χιλιάδες Κούρδοι στις κηδείες τριών μαχητών του PKK

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συνέβη στην νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια των κηδειών τριών μελών του PKK που σκοτώθηκαν πρόσφατα σε συγκρούσεις με τον τουρκικό Στρατό.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια πρόσφατων συγκρούσεων των μαχητών της κουρδικής οργάνωσης με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκοτώθηκαν συνολικά 9 μαχητές. Κατά τη διάρκεια των κηδειών των τριών εξ αυτών σε πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι παρακολούθησαν τις τελετές.

Image

Το αξιοσημείωτο σύμφωνα με την εφημερίδα Miliyet είναι ότι σε κάθε κηδεία οι συγκεντρωμένοι έφταναν τους 50.000, ενώ στελέχη του κουρδικού κόμματος BDP παρακολούθησαν τις τελετές. Ο αριθμός του πλήθους που παρακολούθησε τις κηδείες εξέπληξε την τουρκική κοινή γνώμη και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι ο κουρδικός πληθυσμός συμμετέχει ενεργά στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέρασε το νέο σύνταγμα με 58%, ενώ αχνοχαράχτηκαν και τα σύνορα του Κουρδιστάν

Με λευκό είναι οι νομοί όπου το ΝΑΙ υπερίσχυσε του ΟΧΙ

Με καταμετρημένο το 95% των ψήφων στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας το ΝΑΙ ανέρχεται στο 58% και το ΟΧΙ στο 42%.
Το ποσοστό της αποχής στους κουρδικούς νομούς κυμάνθηκε από 40 μέχρι 94% (νομός Χακιάρι), γεγονός που καθιστά στην ουσία 'άκυρο' το σύνταγμα στους νομούς αυτούς, όπου ο κόσμος επιθυμεί ένα σύνταγμα στο οποίο να κατωχυρώνονται τα βασικά δικαιώματα των Κούρδων της Τουρκίας. Να σημειωθεί ότι το κουρδικό κόμμα BDP ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να απέχουν επειδή η προτεινόμενη συνταγματική αναθεώρηση δεν λαμβάνει καν υπόψη της την ύπαρξη των Κούρδων.
Ο νομός με την μεγαλύτερη αποχή είναι το Χακιάρι, όπου επί συνόλου 128457 ψηφοφόρων ψήφισαν οι 517, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Το ποσοστό συμμετοχής στους κουρδικούς νομούς έχει ως εξής:

Diyarbakır %33
Batman % 39
Iğdır %50
Şırnak %22
Tunceli %67
Van %44
Batman %39
Mardin %43

Τα αποτελέσματα στους κουρδικούς νομούς έχουν ως εξής:

Νομός Hakkari
ΝΑΙ % 93,47
ΟΧΙ % 6,53
Ποσοστό συμμετοχής % 7,12

Νομός Şırnak
ΝΑΙ % 89,09
ΟΧΙ % 10,91
Ποσοστό συμμετοχής % 22,48

Νομός Diyarbakır
ΝΑΙ % 94,14
ΟΧΙ % 5,86
Ποσοστό συμμετοχής % 35,76

Νομός Batman
ΝΑΙ % 94,67
ΟΧΙ % 5,33
Ποσοστό συμμετοχής % 39,37

Νομός Mardin
ΝΑΙ % 93,62
ΟΧΙ % 6,38
Ποσοστό συμμετοχής % 43,26

Νομός Van
ΝΑΙ % 94,43
ΟΧΙ % 5,57
Ποσοστό συμμετοχής % 43,54

Νομός Siirt
ΝΑΙ % 95,08
ΟΧΙ % 4,92
Ποσοστό συμμετοχής % 50,96

Νομός Muş
ΝΑΙ % 92,05
ΟΧΙ % 7,95
Ποσοστό συμμετοχής % 53,86

Νομός Iğdır
ΝΑΙ % 52,53
ΟΧΙ % 47,47
Ποσοστό συμμετοχής % 55,49

Νομός Ağrı
ΝΑΙ % 95,63
ΟΧΙ % 4,37
Ποσοστό συμμετοχής % 56,83

Νομός Şanlıurfa
ΝΑΙ % 94,44
ΟΧΙ % 5,56
Ποσοστό συμμετοχής % 69,84

ΠΗΓΗ

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η οργάνωση του κόμματος D.E.B στη Θράκη

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η οργάνωση και η εξάπλωση των γραφείων του κόμματος των «τουρκόφωνων» μουσουλμάνων της Θράκης D.E.B, το οποίο είχε ιδρυθεί από τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ πριν από δύο δεκαετίες περίπου και είχε αναστείλει τη λειτουργία του μετά τον θάνατο του ιδρυτή του.

Τα νέα του γραφεία του κόμματος άνοιξαν στα Τενεκετζίδικα σε κεντρικό μέρος της Κομοτηνής, ενώ στελέχη του κόμματος προσπαθούν να ανοίξουν νέα γραφεία στην Ξάνθη και στην Φιλλύρα. Η ίδρυση του νέου κόμματος εκτιμάται ότι πρόκειται να αναταράξει τα πολιτικά πράγματα στην περιοχή και να ανατρέψει τις υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ιδρυτές του νέου κόμματος φαίνεται να διαθέτουν την οικονομική βάση για να ανταπεξέλθουν στα πρώτα έξοδα δημιουργίας της απαραίτητης υποδομής που χρειάζεται το νέο κόμμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επίθεση στο Ιράν τώρα, προτείνει ο πρώην επικεφαλής της Mossad.

Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση στο διεθνές Ινστιτούτο με θέμα την αντι-τρομοκρατία ο πρώην διευθυντής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Danny Yatom απεύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να σχηματίσει μια συμμαχική κοινή αεροπορική δύναμη κάτω από την ηγεσία των ΗΠΑ όπου αποστολή της οποίας θα είναι η εκδήλωση επίθεσης εναντίον του Ιράν. «Οι κυρώσεις δεν είναι αρκετές και εύχομαι ο κόσμος να έρθει στα λογικά του» υπογράμμισε ο Yatom.

Ο τελευταίος ήταν επικεφαλής της Mossad μεταξύ των ετών 1996 και 1998 ενώ επίσης υπήρξε μέλος του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου με το εργατικό κόμμα. Παραιτήθηκε το 2008 από την πολιτική εκφράζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του τότε ισραηλινού πρωθυπουργού Ehud Olmert. Ο Yatom πριν από ακριβώς ένα χρόνο είχε κάνει δηλώσεις στην εφημερίδα Russia Today όπου εξέφραζε τον προβληματισμό του για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος με το Ιράν.

Είχε προσθέσει στην ίδια συνέντευξη πως είναι απαγορευτικό για τον κόσμο να επιτρέψει στο Ιράν να συνεχίσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου επεσήμανε όμως πως υπήρχε ακόμη καιρός για «διπλωματία». Ένα χρόνο μετά όμως ο πρώην επικεφαλής της Mossad δεν βλέπει άλλη λύση από αυτή του προληπτικού κτυπήματος κατά του Ιράν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αποφασισμένος ο Σπύρου για την Αγιά Σοφιά

“Θα πάω τους Τούρκους στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

Αποφασισμένος να «καθίσει» την Τουρκία στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εμφανίζεται ο ελληνοαμερικανός πολιτικός και επικεφαλής της οργάνωσης «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας» κ.Κρις Σπύρου, εφόσον η Άγκυρα απαντήσει αρνητικά στο αίτημα για επαναλειτουργία του μνημείου ως χριστιανικού ναού.

Ο προσωπικός φίλος της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρίας Χίλαρι Κλίντον, δηλώνει αποφασισμένος να βρεθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη μαζί με μέλη της οργάνωσής του, προκειμένου να τελέσουν «την πρώτη ελεύθερη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, 557 χρόνια μετά από την άλωση», όπως λέει.

Μιλώντας στο protothema gr. ο κ.Σπύρου αποκάλυψε πως αξιωματούχοι της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με τον νομικό εκπρόσωπο της οργάνωσης κ.Λάννυ Ντέηβις, που υπήρξε σύμβουλος του τέως προέδρου των ΗΠΑ κ.Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα για επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας, μετά και τη δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, για το θέμα.

»Πριν από μερικές μέρες ο επικεφαλής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Δρ. Αλί Μπαρντάκογλου, ο πιο εξέχων αξιωματούχος στην Ισλαμική θρησκευτική ιεραρχία ανέφερε στον τύπο πως η χώρα του υποστηρίζει πλήρως τη θρησκευτική ελευθερία και ότι οι Χριστιανικές εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης και της Αγίας Σοφίας, θα πρέπει να λειτουργούν κανονικά» δήλωσε ο κ.Σπύρου, αποκαλύπτοντας πως του απηύθυνε γραπτή πρόσκληση, να «συμπροσευχηθεί» μαζί του στην Αγία Σοφία.

«Αναγγείλαμε πως στις 17 Σεπτεμβρίου αντιπρόσωποι της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας» θα ταξιδέψουμε στην την Πόλη για να λειτουργηθούμε και να τελέσουμε την πρώτη ελεύθερη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, μετά από 557 χρόνια. Και αν χρειαστεί, μέσα στο πλαίσιο της συμφιλίωσης και της ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων της οικουμένης, θα κάνουμε και μια προσευχή για την σύντομη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Όμηρος» των Τούρκων ο Πατριάρχης


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αντιμετωπίζουν με «καχυποψία» την κίνηση του ελληνοαμερικανού πολιτικού και της οργάνωσης που ηγείται.
Στην ερώτηση εάν ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο ο κ.Σπύρου δήλωσε : «O Πατριάρχης όπως και το σύμβολο της Ορθοδοξίας, η Αγία Σοφία, είναι στην ίδια μοίρα. Είναι υπό κατοχή! Δε το θεωρώ δέον να τον ενημερώσω, διότι σαν όμηρος που είναι, μπορεί να υποστεί χειρότερα από αυτούς που τον κρατούν όμηρο».

Σε άρθρο του στο διαδίκτυο ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π.Γεώργιος Τσέτσης, «καυτηρίασε» την πρωτοβουλία της κίνησης του κ.Σπύρου, χαρακτηρίζοντας την «επιπόλαια».

«Σε μια περίοδο κατά την οποία η ομογένεια και το σεπτό κέντρο στην Πόλη άρχισαν κάπως να ανασαίνουν και να προσβλέπουν με αισιοδοξία σ' ένα καλύτερο μέλλον στη γη αυτή όπου τους έταξε ο Θεός από αμνημονεύτων χρόνων, λίγη αιδώς και κοσμιότητα δε θα έβλαπταν» έγραψε μεταξύ άλλων.
«Δεν του αναγνωρίζω το δικαίωμα να παζαρεύει με τους αφέντες του για χάρη της δικής του προσωπικής επιβίωσης τον ιερό αυτό τόπο. Ακόμα και αν μείνω ο έσχατος και ο μόνος που πιστεύει στην ιερότητα και τον ολοκληρωτικά ορθόδοξο χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, Τσέτσης δε θέλω να γίνω» η καυστική απάντηση του κ.Σπύρου.

Έτοιμη η προσφυγή

Η οργάνωση «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας» που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και στις Βρυξέλλες, θα προσφύγει κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε περίπτωση που η Άγκυρα απαντήσει αρνητικά στο αίτημα για επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χριστιανικού ναού ή εμποδίσει την τέλεση Θείας Λειτουργίας την προσεχή Παρασκευή.

Την προσφυγή θα καταθέσει ο ελληνοκύπριος δικηγόρος κ.Αχιλλέας Δημητριάδης, που στο παρελθόν είχε κερδίσει σημαντικές νομικές μάχες κατά της Τουρκίας, τόσο στην περίπτωση επιστροφής της περιουσίας της Ελληνοκύπριας Τιτίνας Λοϊζίδου, όσο και της οικογένειας Φωκά στην Κωνσταντινούπολη που η περιουσία της είχε απαλλοτριωθεί από το τουρκικό δημόσιο.

Απόγονος του Κολοκοτρώνη ο Ιερέας

Απόγονος του … Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, είναι ο Ιερέας που φιλοδοξεί να λειτουργήσει στην Αγία Σοφία, 557 χρόνια μετά την τελευταία Θεία Λειτουργία.

Πρόκειται για τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου π. Άγγελος Λύσσαρης, με καταγωγή από το Λιμποβίσι της ορεινής Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την παράδοση, στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε η πρώτη Ελληνική Σημαία με τον λευκό Σταυρό στη μέση επί γαλανού φόντου, το 1807.
Ολόκληρη η δυτική πτέρυγα της μονής στεγάζει τέσσερα μουσεία. Ιερών κειμηλίων, μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο, εποποιίας βαλκανικών πολέμων και λαογραφικό.

Το μοναστήρι παράγει κρασί, παραδοσιακά γλυκά και ζυμαρικά, τα οποία πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας που διαθέτει στο διαδίκτυο, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε το υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο που κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.





ΠΗΓΗ

INDYMEDIA: ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Βίαιη επίθεση σε βάρος του "Έλληνα" πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και "συνομωσία από BBC" σε βάρος του καταγγέλει ... το αντιεξουσιαστικό Indymedia!

Όχι βέβαια το Indymedia Θεσσαλονίκης το οποίο έχει κλείσει εδώ και χρόνια καταγγέλοντας ΕΥΘΕΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ στην τελευταία ανακοίνωσή του αλλά το αθηναϊκό και συγκεκριμένα:

Με τίτλο: "Μια ακόμη αποκάλυψη του τι είναι η δημοσιογραφία" διαβάζουμε στην αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα:
.
"με αφορμή το παπούτσι που πέταξε ένας φασίστας στη διεθνή έκθεση στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύφθηκε ότι η φάση ήταν στημένη(πληρωμένος από το BBC o γιατρός;) και προετοιμασμένη από ξένους δημοσιογράφους και τηλεοπτικό κανάλι. "
Και παραθέτει αυτά που γράφει κάποιος Χρ. Τελίδης:

"Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με τους λιγοστούς ακροδεξιούς και τη συμμετοχή ενός τηλεοπτικού συνεργείου, στο στήσιμο ενός βίαιου γεγονότος κατά του Ελληνα πρωθυπουργού (!!!) δεν περιποιεί τιμήν στη δημοσιογραφία και στο BBC. "

"Λίγοι ακροδεξιοί, μετρημένοι στα δάκτυλα, ήταν που παραπλανητικά εμφάνιζαν δήθεν χιλιάδες μέλη με χιλιάδες παπούτσια, τα οποία δήθεν θα πετούσαν κατά του Γ. Παπανδρέου και των υπουργών."

"Το συνεργείο το μόνο που κατέγραψε κι απαθανάτισε από την προηγουμένη ήταν μερικά μόλις ζευγάρια παπούτσια μέσα στο αυτοκίνητο του ακροδεξιού γιατρού. "

"Το γεγονός ότι επρόκειτο τελικά για "«φρι λάνσερ» δεν απαλλάσσει από ευθύνες, αν και οι αρμόδιοι του BBC, μάλλον πληροφορημένοι για τις πραγματικές συνθήκες που έγινε αυτό το «ρεπορτάζ», έσπευσαν να το αποσύρουν λίγες ώρες αργότερα."


->Οπότε αλληλεγγύη στον διωκόμενο πρωθυπουργό !

Γ.Π.
ΠΗΓΗ

Θεσσαλονίκη: Γιουχάρανε άγρια Σκανδαλίδη και Σαχινίδη

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ… ΑΡΒΥΛΕΣ

«…Στις 9. 30 το πρωί ο Σκανδαλίδης βγήκε από το ξενοδοχείο Ηλέκτρα στην Αριστοτέλους και την ώρα που έμπαινε στο πολυτελές αυτοκίνητο του μάρκας Lexus , τον πλησίασαν απειλητικά δύο ταξιτζήδες από την παρακείμενη πιάτσα και άρχισαν να φωνάζουν: «Αρχιλαμόγια, σηκωθείτε και φύγετε από την πόλη μας». Περιττό να ειπωθεί ότι ο οδηγός του πάτησε αμέσως γκάζι και εξαφανίστηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Σαχινίδης βγήκε από το ξενοδοχείο και πήγε να πιεί καφέ αλλά κάποιος από τους Θεσσαλονικείς τον πήρε χαμπάρι και φώναξε : «Απάνω του, είναι ο υφυπουργός Οικονομικών». Επακολούθησε μεγάλη ένταση και ο φουκαράς ο Σαχινίδης φυγαδεύτηκε. Το ρεπορτάζ λέει ότι τη σκηνή παρακολουθούσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος που καθόταν μαζί με συνδικαλιστές σε παρακείμενο καφέ και λούφαξε στην καρέκλα του για να μην τον πάρουν χαμπάρι…»

ΠΗΓΗ

ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ:


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ,ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ...ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ,ΤΟΛΜΑΣ ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ","ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ";;;

ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΘΙΞΑΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΚΙ;ΠΟΥ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙΣ ΑΠ'ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΕΣΥ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ!

ΠΟΥ'ΣΑΙ,ΚΥΡΑ...ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΙΝΕ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΑΖΕ ΥΦΑΚΙ:ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΣΤΟΥΝΤΙΟ...ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Η...ΡΙΖΑ!

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ,ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΕΚΑΝΕΣ "ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕΣ";ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ;

ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ "ΕΠΙΠΕΔΟ" ΚΑΙ "ΟΡΙΑ",ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΓΕΛΑΤΕ ΜΕ "ΑΝΕΚΔΟΤΑ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ;

ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ...ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ,ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ";

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΙΟΛΑΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ",ΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ:ΤΩΡΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ "ΤΗ ΧΩΡΑ";ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;

ΤΟΛΜΑΤΕ ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΝΑ...ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟ BBC ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΡΝΟΚΑΝΑΛΑ ΣΑΣ;ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ YORGO;

ΕΠΙΣΗΣ,ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ:ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ "ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ",ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΜΕΡΠΗ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ:ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ:ΝΑΙ ΡΕ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ!ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Eπεισόδια στη Τουρκία κατά το δημοψήφισμα

Επίθεση 20 μασκοφόρων ατόμων που φώναζαν συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ έγινε στη Μερσίνα την ώρα που εκατομμύρια Τούρκοι προσέρχονταν στις κάλπες για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν σε δημοψήφισμα τις συνταγματικές αλλαγές που πρότεινε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ομάδα 20 μασκοφόρων, συγκεντρώθηκε σε σχολείο όπου βρίσκεται εκλογικό τμήμα, φώναξε συνθήματα υπέρ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και προσπάθησε να εμποδίσει τους ψηφοφόρους από το να μπουν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι έκαψαν με βόμβες μολότοφ δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Σε άλλο περιστατικό, επίσης στη περιοχή της Μερσίνας, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε ψηφοφόρους που προσέρχονταν στις κάλπες ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και προχώρησε σε προσαγωγές..

Εντωμεταξύ, έξι αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε επεισόδια στην επαρχία Μπάτμαν, στα νοτιοανατολικά.

Το κόμμα της κουρδικής μειονότητας είχε καλέσει σε αποχή από το δημοψήφισμα τονίζοντας ότι οι αλλαγές δεν εξασφαλίζουν την αποτροπή των διακρίσεων σε βάρος των Κούρδων.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης κοντά στην πόλη Σιίρτ.

«Η τουρκική δημοκρατία βρίσκεται σε σημείο καμπής σήμερα, περνάμε σημαντικές εξετάσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αφού ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη.

Η ψήφος των Κούρδων μπορεί να έχει αποφασιστική σημασία σε μία σκληρή εκλογική μάχη. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η έκκληση για αποχή δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις, εκτός από την περιφέρεια Χακάρι στα σύνορα με το Ιράν.

Τουλάχιστον 120 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

55-60% "ναι" στο δημοψήφισμα στην Τουρκία για τις αλλαγές

Περίπου το 55-60% των Τούρκων ψηφοφόρων είπε «ναι» στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα δώσει περισσότερη δύναμη στο ισλαμικό-συντηρητικό κόμμα απέναντι στην αντιπολίτευση και τον στρατό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων.

Οι εκτιμήσεις του τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης NTV βασίζονται στο περίπου 70% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί και δίνουν ένα μεγάλο προβάδισμα στο "ναι" με το 59% των ψήφων, έναντι ενός 41% για το "όχι". Αυτό όμως σημαίνει και έναν διχασμό του εκλογικού σώματος για ένα τέτοιο ζήτημα. Έστω και ως καταγραφή δυνάμεων οι κεμαλιστές "μετρούν" 40-45%.

Το CNN-Turk κάνει μια προβολή που δίνει ένα 57% στο "ναι".

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μίζεροι δοσίλογοι, μείνετε με την Κάτια Μακρή και το Μεγκάλο κανάλι.

Δεν ήταν μόνο το BBC στημένο αδέρφια, αλλά και το Bloomberg και το Reuters. Γι΄αυτο και δεν κουκούλωσαν το γεγονός οι ντόπιοι γελοίοι αλλά αναμασούσαν βλακείες περί “ακροδεξιάς”. Δεν συνενοήθηκαν όμως καλά και οι υπόλοιποι αρλεκίνοι τον αποκαλούσαν “πράκτορα των ξένων”.

Περιμένετε και θα δείτε πολλά ακόμα. Καθήστε εσείς στη μιζέρια σας με την Κάτια και τους λίγδηδες του payroll.

Το παπούτσι έκανε τον γύρο του κόσμου…

Το ΒΒC ήξερε από πριν για την επίθεση.
Τα μέλη του Πατριωτικού Μετώπου στη Θεσσαλονίκη, είχαν μαζέψει 3.500 παπούτσια και είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία, για να τα εκσφενδονίσουν όπου βρουν τον πρωθυπουργό.
Ο ακτινολόγος γιατρός Στέργιος Πραπεβέζης εκσφενδόνισε το παπούτσι, το οποίο όμως βρήκε στο κεφάλι αστυνομικό της φρουράς του πρωθυπουργού.
Όπως…
ήδη σας έχουμε πει συνελήφθη, και μετά από λίγη ώρα αφέθη ελεύθερος.
Τα μέλη του Πατριωτικού Μετώπου είχαν οργανώσει την επίθεση, και είχαν ενημερώσει και το BBC που ήταν στημένο για να απαθανατίσει τα στιγμιότυπα…

ΠΗΓΗ

Διαμαρτυρία α λα Μπους κατά του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Ένας γιατρός ακτινολόγος και η 15χρονη κόρη του πέταξαν … παπούτσι στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, πριν από λίγο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς ο Πρωθυπουργός έβγαινε από τη νότια είσοδο της Έκθεσης φωνάζοντας «Έλληνες ξυπνήστε! Σας παίρνουν τα σπίτια σας».

Ευτυχώς το παπούτσι δεν βρήκε τον στόχο του. Παραλίγο όμως να πετύχει τον σκηνοθέτη Τάσο Μπρισίμ και τελικά έπεσε επάνω σε σωματοφύλακες του πρωθυπουργού.

Έκθεση και τυ πέταξε το παπούτσι Ο Γ.Παπανδρέου αιφνιδιάστηκε, ενώ την ίδια στιγμή οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς επενέβησαν με αποτέλεσμα ο άνδρας να ακινητοποιηθεί και να προσαχθεί αμέσως στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένα από τα οποία φαίνεται να είναι η νεαρή κόρη του δράστη.

Το στιγμιότυπο καταγράφηκε μόνο από τις κάμερες της ΕΡΤ.

Αργότερα έγινε γνωστό οτι ο “δράστης” του περιστατικου είναι ο 49χρονος Στέλιος Πραπαδέσης, ακτινολόγος στο επάγγελμα και κάτοικος Θεσσαλονίκης. Στην αστυνομία, όπου προσήχθησαν επίσης η 15χρονη κόρη του και ένα ακόμα άτομο, ο 49χρονος δήλωσε μέλος του «Πατριωτικού Μετώπου» και περιέγραψε την πράξη του ως διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης στο Σκοπιανό…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

“Η αμερικανική οικονομία βουλιάζει” - Ένα... τρελό τρελό σενάριο για το δολάριο

Εντείνονται οι ανησυχίες των αμερικανικών αναλυτών για την τακτική που ακολουθεί η Fed. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke έχει ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας μέσω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής εδώ και τρεις εβδομάδες όμως τα απτά αποτελέσματα και οι καρποί των πράξεών του αργούν ακόμα.
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα χέρια του ισχυρού άνδρα της Fed ήταν δεμένα όταν έλαβε τις αποφάσεις αγοράς ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και ότι η τόνωση της αγοράς και η εξεύρεση ρευστότητας έμπαινε σε υψηλότερη προτεραιότητα σε σχέση με τη θέση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος και από πλευράς κυβέρνησης.
Μήπως όμως ήρθε ο καιρός που ο Bernanke πρέπει ίσως να αρχίσει να λέει “όχι”;
Αυτό ισχυρίζονται σε παρόντα χρόνο οι διεθνείς αναλυτές. “Η αμερικανική οικονομία βουλιάζει”, τονίζει από τη Μασαχουσέτη ο Nariman Behravesh, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS, ο οποίος μάλιστα δεν θεωρεί και ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα στους δείκτες ανεργίας των ΗΠΑ. “Η διαρκής κατανάλωση δεν οδηγεί πουθενά και δεν μπορεί και να στηριχθεί. Η ανεργία στη χώρα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και οι ρυθμοί μείωσής της είναι απελπιστικά αργοί. Οπότε πρόκειται για μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Εκτιμώ ότι ο δείκτης ανεργίας θα “κολλήσει” στο 9% για την επόμενη περίοδο”, συνεχίζει ο Behravesh.
Η προσπάθεια της τόνωσης της αγοράς βάλλεται ευθέως από τον Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγο της Citigroup. “Αντιμετωπίζουν τον Bernanke σαν τον... καλό Ben που πετάει με ελικόπτερο πάνω από όλες τις ΗΠΑ και μοιράζει λεφτά! Αν το ρευστό είναι το πρόβλημα, γιατί δεν κόβει ο Υπουργός Οικονομικών μια επιταγή σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, να τους την παραδώσει στα σπίτια τους για να έχουν να ξοδεύουν;”, τονίζει με στόμφο o Buiter.
“Κλείνει το μάτι” στον διοικητή της Fed ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική. “Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με αυτή τη στρατηγική”, δηλώνει ο οικονομολόγος Nouriel Roubini. Αντίθετα, προτείνει να παραμείνει σταθερό το χρήμα στην αγορά και να αλλάξουν οι φορολογικές πολιτικές της κυβέρνησης. Η μείωση της ανάπτυξης μπορεί να καταπολεμηθεί με την αύξηση των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο. Μέσω μιας περισσότερο ευέλικτης φορολόγησης, που δεν θα περιλαμβάνει τόσα πολλά “χαράτσια” για τον εργοδότη, το άνοιγμα θέσεων εργασίας αποκτά μικρότερο κόστος και δίνονται κίνητρα στον εργοδότη να προσλάβει κόστος και κατ' επέκταση, να παράγει έργο και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη. Οι φόροι αυτοί, συστήνει ο Roubini, μπορούν να αντικατασταθούν με επάρκεια από φόρους μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ο οικονομολόγος της Roubini Global Economics προβλέπει την ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στο 1%.
Οι Goldman Sachs και Bank of America Merrill Lynch προβλέπουν τη συνολική ανάπτυξη για το 2011 κάτω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας. Η Citigroup την εκτίμησε στο 1,7% του ΑΕΠ. Ο Roubini έκανε λόγο για “φαύλο κυκλο”.
Ο Buiter μιλά για αδιέξοδο. Εκτός κι αν δεν ακολουθηθεί η πεπατημένη.
“Για να υπάρξει κατανάλωση, πρέπει να υπάρχει χρήμα. Για να βρεθεί το χρήμα, πρέπει οι Αμερικανοί να δουλεύουν. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη η καταπολέμηση της ανεργίας. Όμως, πρέπει να τονωθούν οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας. Αυτό όμως είναι δύσκολο χωρίς τη βοήθεια της κυβέρνησης. Για να προχωρήσει όμως το κράτος σε επενδύσεις, πρέπει να βρει χρήματα”. Ο Ομπάμα είχε ανακοινώσει προ δύο εβδομάδων πρόγραμμα εκσυχρονισμού του οδικού, σιδηροδρομικού και αεροπορικού δικτύου των ΗΠΑ. Μια τέτοια επιχείρηση εξασφαλίζει πολλές θέσεις εργασίας, προϋποθέτει όμως και τεράστια κεφάλαια, τα οποία η αμερικανική οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει μόνο μέσα από δανεισμό.
Ο άκρατος ομολογιακός δανεισμός με την Fed να καλύπτει την προσφορά δεν είναι λύση. Το δολάριο αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να εξασθενεί, προειδοποιεί ο Buiter.
Ο οικονομολόγος της Citigroup συνιστά στον Bernanke να ασχοληθεί περισσότερο με το αμερικανικό νόμισμα. “Η ισχυροποίηση του δολαρίου θα απομακρύνει τους κερδοσκόπους από την αγορά συναλλάγματος και θα αποθαρρύνει όσους θέλουν να παίξουν παιχνίδια στην πλάτη του αμερικανικού νομίσματος”, υποστηρίζει ο Buiter. Ταυτόχρονα, θεωρεί ότι πρέπει η Fed να προχωρήσει στην περαιτέρω μείωση του βασικού αμερικανικού επιτοκίου σε σχεδόν μηδενικά! “Με αυτόν τον τρόπο μεταβάλλεται πραγματικά η αξία του χρήματος. Η αγορά ομολόγων αφορά λίγους και εκλεκτούς, δεν αγγίζει το ευρύ κοινό”, επισημαίνει ο αναλυτής της Citigroup αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τωρινή πολιτική της Fed τυγχάνει εκμετάλλευσης από την αμερικανική κυβέρνηση δίχως να ωφελούνται οι καταναλωτές.
Ο Buiter αναγνωρίζει ότι οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν συντηρητικό χαρακτήρα επειδή πριν αποφασίσουν, αναλογίζονται τις ευθύνες της κεντρικής διαχείρισης. Προτείνει λοιπόν κάτι επαναστατικό: την πλήρη αποσύνδεση των αποθεμάτων της Fed σε δολάρια από τα τραπεζικά αποθέματα σε δολάρια των τραπεζών της χώρας. Μια ουσιαστική αποσύνδεση δηλαδή του καθορισμού ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος.
Τα χρηματικά αποθέματα της Fed θα εξακολουθούν να υπολογίζονται σε δολάρια προκειμένου να καθορίζονται οι ισοτιμίες με τα υπόλοιπα νομίσματα ανά τον πλανήτη. Τα χρήματα όμως των τραπεζών θα υπολογίζονται βάσει ενός μέτρου προστασίας, της ισοτιμίας του δολαρίου με ένα...δεύτερο δολάριο, το... rallod, όπως το ονομάζει ο Buiter. Την ισοτιμία των δύο νομισμάτων θα καθορίζει με αποφάσεις της η Fed. Έτσι, θα έχει πλήρη επίγνωση της ευελιξίας της αγοράς και ένα ισχυρό εργαλείο αυτόματου επηρεασμού της ρευστότητας της εσωτερικής αγοράς των ΗΠΑ.
Ακραίο σενάριο; Ο οικονομολόγος της Citgroup τάσσεται υπέρ της παροχής προστατευτισμού στην οικονομία και συγκρίνει την... προχωρημένη υπόθεση εργασίας που δημοσίευσε στη Wall Street Journal με τη μεθοδολογία της ΕΚΤ στην ευρωζώνη, η οποία δέχεται ομόλογα από τις τράπεζες ως collaterals και ως αντάλλαγμα τους παραχωρεί ρευστότητα με επιτόκιο 1%.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Τεταμένο το κλίμα στην Τουρκία

ΔΕΙΤΕ: Άγνωστος επιτέθηκε σε βουλευτή
Λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, με το οποίο οι πολίτες της γείτονος χώρας Τουρκίας, αποφασίσουν για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν, τα «αίματα άναψαν».

Όπως φαίνεται στο βίντεο την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και νυν ανεξάρτητος βουλευτής συνεργαζόμενος με το Κουρδικό κόμμα, Akim Birdal, εκφωνούσε λόγο σε κεντρικό σημείο της Προύσας, δέχθηκε επίθεση από άγνωστο.

Οι υποστηρικτές του βουλευτή όρμησαν στο δράστη και τον λυντσάρισαν ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη.

Μνημόνιο Νο2 ή χρεοκοπία για την Ελλάδα!

moneycogsΈνα δεύτερο μνημόνιο για διεθνή δανεισμό και μετά το 2014 είναι πιθανό να χρειασθεί να διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση ήδη μέσα στο 2011 για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους το 2012, υπό το βάρος της διαφαινόμενης αδυναμίας της χώρας να επιστρέψει στη διεθνή αγορά. Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκε χθες κοντά στις 1.000 μονάδες βάσης, αντανακλώντας την απροθυμία των αγορών να πεισθούν, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μεσοπρόθεσμα να «σηκώσει» το βαρύ φορτίου του εθνικού χρέους.

Την ανάγκη χρονικής και ποσοτικής επέκτασης της διεθνούς συμφωνίας δανεισμού της χώρας αναγνωρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις όλο και περισσότερα στελέχη της τραπεζικής αγοράς. «Ύστερα από μια διεθνή συμφωνία διάσωσης μεγάλης εμβέλειας και αρκετούς μήνες σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, το μήνυμα από τα spread είναι τουλάχιστον απογοητευτικό», εκτιμά σύμβουλος διαχείρισης κεφαλαίων μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας, «καθώς έχουμε ήδη επιστρέψει στο ίδιο σημείο που βρισκόμαστε πριν τη διεθνή συμφωνία χρηματοδότησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό παρασκήνιο, αλλά και στους κόλπους της τρόικας, αρχίζει να ωριμάζει η σκέψη, ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού οριστικοποιηθούν τα στοιχεία που θα δείχνουν σχετική επιτυχία σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα, η κυβέρνηση θα μπει σε μια διαπραγμάτευση για ριζική αναθεώρηση του μνημονίου, αν μέχρι τότε δεν υπάρξει σαφής αναστροφή τάσεων στις αγορές, που ασφαλώς προϋποθέτει ότι θα προηγηθούν σημαντικές κινήσεις αναβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τους διεθνείς οίκους, που θα φέρουν «φρέσκο χρήμα» στα ελληνικά ομόλογα.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν, ότι αν οι αγορές διολισθήσουν σε μια χειρότερη αναταραχή τους επόμενους μήνες, λόγω της διεθνούς οικονομικής επιβράδυνσης, θα γίνει ακόμη δυσκολότερη η προσπάθεια της Ελλάδας να «χτυπήσει την πόρτα τους» το 2012, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο δανεισμού, για να διαθέσει μακροχρόνιας διάρκειας τίτλους.

Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών, με πρώτες τις γερμανικές, που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα φερεγγυότητας, οι ηγετικές δυνάμεις της Ευρωζώνης θα υποχρεωθούν να κινηθούν προληπτικά μέσα στο 2011, για να αποτρέψουν ένα νέο ελληνικό θρίλερ στις αγορές, με απρόβλεπτες συνέπειες. Αν, δηλαδή, διαφανεί ότι η Ελλάδα θα είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί το 2012, με συνέπεια να μην επαρκούν τα 110 δις. ευρώ του αρχικού «πακέτου», οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι υποχρεωμένοι να προβλέψουν νέα χρηματοδοτική ενίσχυση της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες.

Η διαφαινόμενη στον ορίζοντα νέα ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση για τη διάσωση της Ελλάδας από την… οργή των αγορών φαίνεται ότι δημιουργεί όλο και πιο ισχυρές «φυγόκεντρες δυνάμεις» στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Σλοβακία, η μοναδική χώρα που έχει ήδη αποσύρει τη συμμετοχή της από το «πακέτο» των 110 δις. ευρώ, παρά τις έντονες πιέσεις και ανοικτές απειλές από την Κομισιόν ανεβάζει τους τόνους της άρνησης να καταβάλλει έστω και ένα ευρώ για τη διάσωση της χώρας μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι «η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο».

Τα στοιχεία απογοητεύουν…

Η νέα συζήτηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας ασφαλώς και δεν άνοιξε τυχαία. Αν η ικανότητα μιας χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της εξαρτάται από το ύψος του χρέους και το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, οι ειδήσεις που φθάνουν στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα για αυτές τις δύο κρίσιμες παραμέτρους είναι άκρως απογοητευτικές:

Ο Γερμανός επικεφαλής της Eurostat προανήγγειλε μέσω του Bloomberg, ότι στην εξαμηνιαία έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Οκτωβρίου θα πρέπει να αναμένεται μια «γερή» αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους. Η Eurostat είναι αποφασισμένη να ελέγξει όλες τις συμφωνίες swap που έχει κλείσει η Αθήνα με ξένες τράπεζες, να καταγράψει όλα τα ποσά που δεν έχουν εμφανισθεί ως χρέη και να τα προσθέσει στο ογκώδες ελληνικό χρέος. Αυτή η άσκηση εντοπισμού κρυφών χρεών αναμένεται να προσθέσει τουλάχιστον 7 δις. ευρώ στο χρέος, δηλαδή να το αυξήσει σχεδόν κατά 3% του ΑΕΠ. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του χρόνου στο ελληνικό χρέος θα προστεθούν αρκετά ακόμη κρυφά χρέη, καθώς μόλις τώρα προχωρά η διαδικασία καταγραφής και αναγνώρισης υποχρεώσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία είναι άγνωστο πού ακριβώς θα οδηγήσει, γι’ αυτό και μονίμως στις τελευταίες εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ υπογραμμίζεται η έλλειψη επαρκών στατιστικών στοιχείων για τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία κ.α.

Τα τελευταία στοιχεία για την ύφεση στην Ελλάδα (μείωση του ΑΕΠ 3,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους), παρότι χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα από το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες διεθνές, καθώς αποδεικνύουν ότι η χώρα βυθίζεται σε πολύ σοβαρή ύφεση, που θα εμφανιζόταν σε πλήρη διάσταση, αν οι στρεβλώσεις στην αγορά και οι πρόσθετοι φόροι στην κατανάλωση δεν συντηρούσαν σε επίπεδα μακράν των στόχων του μνημονίου τον πληθωρισμό (5,5% τον Αύγουστο). Η «βουτιά» των επενδύσεων κατά 18,6% και της κατανάλωσης κατά 5,1%, πιστοποιούν ότι τα «βαριά» δημοσιονομικά μέτρα δημιουργούν μια άκρως αρνητική δυναμική στην πραγματική οικονομία, που πρόσφατα ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα θα βυθίζουν τη χώρα σε σοβαρή κοινωνική και πολιτική αναταραχή. Ακόμη πιο απαισιόδοξα είναι τα συμπεράσματα που εξάγοντα από την ανάγνωση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ με την προσέγγιση της παραγωγής. Η συνολική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (μισθοί και κέρδη) παρουσίασε μείωση κατά 6,3% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση, με πραγματική πανωλεθρία στον άλλοτε ακμαίο τομέα των κατασκευών (-24,7%). Σε τρέχουσες τιμές, οι αμοιβές των απασχολουμένων μειώθηκαν κατά 3,9% σε ετήσια βάση.

Αυτά τα στοιχεία για το χρέος και την ανάπτυξη δεν περνούν στα διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα απαρατήρητα, ενώ αντίθετα απαρατήρητες περνούν οι συνεχείς άκρως αισιόδοξες τοποθετήσεις των στελεχών του ελληνικού οικονομικού επιτελείου. Γι’ αυτό και τα spread υποδηλώνουν, ότι ο κλοιός του αποκλεισμού της χώρας από τα διεθνή οικονομικά κέντρα σφίγγει, αντί να χαλαρώνει, όσο η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιτυχημένη εφαρμογή της «συνταγής» του μνημονίου…

Το Ισραήλ αυξάνει των αριθμό των ασκήσεων προετοιμαζόμενο για πόλεμο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, έχουν αυξήσει τον αριθμό των ασκήσεων, προετοιμαζόμενες για το ενδεχόμενο πολέμου. Στα πλαίσια αυτών των ασκήσεων σύμφωνα με τον Αρχηγό των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Sami Turgeman έχει εγκριθεί η χρήση αληθινών πυρών από τις μονάδες εφεδρείας.

Οι ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι οι εχθροί του Ισραήλ όπως η Syria και η Hezbollah, εξοπλίζονται αυτή την περίοδο. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις οι αυξανόμενες δυνατότητες της Hezbollah η οποία μετατρέπεται σε μία ισχυρή και υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ολοκληρώθηκε η εγγραφή των νομίμων μεταναστών και ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το ΥΠ.ΕΣ. τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής των νόμιμων μεταναστών και των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους, στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές πρόκειται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά ως ψηφοφόροι 10.097 μετανάστες και 2.655 ομογενείς.

Σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη, σε ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. Γκιουλέκα και Θ. Καράογλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου του 2010, ο αριθμός των νομίμων μεταναστών (αλλογενείς υπήκοοι τρίτων χωρών, κάτοχοι τίτλου παραμονής του Ν.3386/05), που είχαν τότε τη δυνατότητα, να συμμετάσχουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανερχόταν σε 67.369.

Επιπρόσθετα άνω των 200.000 ατόμων είναι οι κάτοχοι των Ειδικών Δελτίων Ομογενών που δεν έχουν λάβει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα και οι οποίοι θα μπορούσαν να ψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές.

Τελικά από το αποτέλεσμα της διαδικασίας φαίνεται ότι οι νόμιμοι μετανάστες και οι ομογενείς δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας με τους ομογενείς να διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο διότι δεν έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα μέχρι σήμερα παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr