Δήμος Αθηναίων..Πιστοποιητικά γέννησης... Όποιος θέλει δηλώνει ότι θέλει..Που είναι ο Καμίνης οεο;;;

newego_LARGE_t_1101_54058955
Φυσικά, όπως κάνει σε όλες τις περιπτώσεις ο Καμίνης ρίχνει τις ευθύνες αλλού.

Διαβάστε την είδηση...


Μεγάλα ερωτήματα γεννώνται για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές του δήμου Αθηναίων εκδίδουν πιστοποιητικά γέννησης, όπως έγινε με την περίπτωση της μικρής Μαρίας με τα ξανθά μαλλιά που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Αυτά που απασχολούν τις αστυνομικές αρχές είναι τα εξής:
1. Πώς κατάφεραν οι δύο συλληφθέντες να αποσπάσουν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως για την 4χρονη από το Δήμο Αθηναίων;

2. Πώς κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ στο όνομά της, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα τέκνων;

3. Πώς μπορούσε η 40χρονη να ανοίγει οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, εμφανιζόμενη να έχει αποκτήσει, αντίστοιχα, τρία παιδιά μέσα σε πέντε μήνες και άλλα τρία, μέσα σε 3,5 μήνες;

Για χρόνια το ζευγάρι έπαιρνε επιδόματα και μάλιστα με χαρτιά που είχε καταφέρει να πάρει από δήμους. Ο τρόπος που ο δήμος Αθηναίων δίνει ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων προκαλεί την αντίδραση του Δήμαρχου των Φαρσάλων που βρέθηκε το κοριτσάκι. Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα ο δήμος της Αθήνας επιμένει να χορηγεί χειρόγραφα τις βεβαιώσεις.

Ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωση του πάντως κάνει λόγο για απαρχαιωμένο νομικό καθεστώς και εξηγεί πως μπορεί να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.

«Για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού. Ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται από τον δήμο, στον οποίο ο γονέας δήλωσε ότι έλαβε χώρα το γεγονός»

Στην αστυνομική διεύθυνση πάντως της Θεσσαλίας ερευνώνται όλα τα σενάρια, ακόμα και αν στην υπόθεση εμπλέκονται και δημοτικοί υπάλληλοι.

http://greece-salonika.blogspot.com/2013/10/blog-post_6552.html#ixzz2iLhvzRgf

Δεν υπάρχουν σχόλια: