Για Γ'ΠΠ το πάει το ΝΑΤΟ: Ανακοίνωσαν πρόθεση εγκατάστασης αντιβαλλιστικών συστημάτων στην ... Γεωργία!



Σε πεδίο ασκήσεων των ρωσικών τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών, φαίνεται ότι θέλουν να μετατρέψουν την Γεωργία οι ΝΑΤΟϊκοί οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε το μήνυμα το 2008 στην περιοχή, ούτε το πρόσφατο μάθημα από την Ουκρανία και την Κριμαία (έπεται και συνέχεια, βέβαια) και τώρα θέλουν να στήσουν ... αντιπυραυλική ομπρέλα στην χώρα!
Όπως αποκάλυψε ό ειδικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία, Τζέιμς Απαθουράι σε δηλώσεις του στην Τιφλίδα ότι "η Συμμαχία θα συζητήσει την ανάπτυξη αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών συστημάτων στην Γεωργία" .

Ο Απάθουράι έδωσε αυτήν την  απάντηση, μετά από το σχετικό αίτημα του υπουργού Άμυνας της Γεωργίας Irakli Alasania για την ανάγκη τοποθέτησης «Συστημάτων αντιβαλλιστικής άμυνας στην Γεωργία» κατά την διάρκεια προγενέστερου συνεδρίου στην Ουάσιγκτον.
«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θέσει επίσημα το ΝΑΤΟ  και στη συνέχεια οι Ρώσοι να αντιληφθούν ότι σοβαρολοκείτε και θα υπερασπίσετε την επιλογή σας», ανταπάντησε ο Alasania .
Ο Απαθουράι , ο οποίος βρισκόταν σε  μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Γεωργία , είπε ότι θα παραδώσει το μήνυμα αυτό  στα μέλη της Συμμαχίας. «Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο ότι, το ΝΑΤΟ δεν έχει δικά του  αμυντικά περιουσιακά  στοιχεία , τα συστήματα αυτά ανήκουν στις χώρες μέλη της   Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ μπορεί πάντα να υποστηρίξει μέσω αποφάσεων του, τέτοιες προτάσεις, όπως έγινε  στην περίπτωση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Συρία»,  δήλωσε ο Απάθουραϊ κατά τη κοινή διάσκεψη με τον  Γεωργιανό  Υπουργό Εξωτερικών  Maia Panjikidze.
Δηλαδή θα στείλει π.χ γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot PAC-3 στην Γεωργία! Ολα καλά, αλλά αυτή την φορά θα πρέπει να καταρτίσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από που θα φύγουν. Γιατί το 2008 τα ρωσικά άρματα σταμάτησαν 30 χλμ έξω από την Τιφλίδα και δεν υπήρχε κανένα σχέδιο διαφυγής των Αμερικανών μισθοφόρων και του απίθανου Σαακασβίλι που ετρωγε την γραβάτα του. Τώρα;
Και ενώ η Μόσχα περιμένει "με το δάκτυλο στην σκανδάλη" την απόφαση της Γεωργίας τον ερχόμενο Αύγουστο για το αν θα υπογράψει ή όχι το αίτημα ένταξης στην ΕΕ.
Ας δούμε ένα σύντομο ιστορικό του πολέμου το 2008:
Από τις αρχές του 2008, άρχισαν να διαδίδονται φήμες για ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ και συγχρόνως για το ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα μετά την Πολωνία και την Τσεχία θα επεκτεινόταν και στη Γεωργία.
Οι πλέον σημαντικές ημερομηνίες της κρίσης του 2008:
3 Απριλίου: Κατά τη διάρκεια της Συνόδου του NATO στο Βουκουρέστι, τα κράτη-μέλη του Συμμαχίας αποφεύγουν να δώσουν χρονοδιάγραμμα ένταξης σε Γεωργία και Ουκρανία.
20 Απριλίου: Η Γεωργία ανακοινώνει ότι ρωσικό MiG-29 κατέρριψε γεωργιανό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) τύπου Hermes 450 ισραηλινής κατασκευής.
29 Απριλίου: Η Ρωσία στέλνει επιπλέον στρατεύματα στην Αμπχαζία για να αποτρέψει γεωργιανή επίθεση. Την επομένη, το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Μόσχα ότι οικοδομεί κλίμα έντασης με τη Γεωργία.
4 Μαΐου: Αυτονομιστές στην Αμπχαζία δηλώνουν ότι κατέρριψαν δύο γεωργιανά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη πάνω από το έδαφος, το οποίο ελέγχουν. Η Γεωργία αρνείται ότι πραγματοποιήθηκαν τέτοιες πτήσεις.
31 Μαΐου: Ο Πούτιν, ως πρωθυπουργός πλέον της Ρωσίας δηλώνει ότι υποστηρίζει τη γεωργιανή πρόταση για αυτονομία της Αμπχαζίας, αλλά όχι την πλήρη ανεξαρτησία.
7 Αυγούστου: Τα γεωργιανά στρατεύματα επιτίθενται εναντίον της πρωτεύουσας της Ν. Οσετίας, λίγες ώρες μετά από συμφωνία εκεχειρίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα Ρώσους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης που βρίσκεται στην περιοχή. Η Ρωσία δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Τιφλίδα και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επανεξετάσει την πρόθεσή του να εντάξει στους κόλπους του τη Γεωργία.
8 Αυγούστου: Μονάδες της 58ης Ρωσικής Στρατιάς εισέρχονται στη Νότια Οσετία για να αποκρούσουν τη γεωργιανή επίθεση ενώ μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε γεωργιανό έδαφος. Ο Μέντβεντεφ δεσμεύεται να υπερασπιστεί τους Ρώσους συμπατριώτες του.
9 Αυγούστου: Με απόφαση του γεωργιανού Κοινοβουλίου κηρύσσεται «κατάσταση πολέμου» στη χώρα για 15 ημέρες.
10 Αυγούστου: Δύο γεωργιανές πυραυλάκατοι προσπαθούν να «σπάσουν» το ναυτικό αποκλεισμό από μονάδες του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη βύθιση της μίας. Οι ρωσικές αρχές επιβεβαιώνουν την κατάρριψη ενός Su-25 και ενός Tu-22M3 Backfire από γεωργιανά αντιαεροπορικά συστήματα. Ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν στρατιωτική βάση στην πόλη Σενάκι, 40 χλμ. εντός γεωργιανού εδάφους από τα σύνορα με την Αμπχαζία. Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Νότια Οσετία υποστράτηγος Ανατόλι Κρούλεφ τραυματίζεται από γεωργιανά πυρά.
11 Αυγούστου: Τα ρωσικά στρατεύματα φτάνουν 30 χλμ. έξω από την Τιφλίδα έχοντας ισοπεδώσει οποιαδήποτε γεωργιανή αντίδραση με μαζική χρήση πυροβολικού και αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης.
12 Αυγούστου: Ο Μέντβεντεφ δίνει διαταγή τερματισμού των εχθροπραξιών στη Γεωργία, δηλώνοντας ότι «η ασφάλεια των στρατιωτών μας της ειρηνευτικής δύναμης και των αμάχων αποκαταστάθηκε».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια: