Την ώρα που ο Χριστόφιας ΝΟΜΙΖΕΙ πως διαπραγματεύεται...από τα κατεχόμενα στέλνουν βλήματα για...."πεσκέσι"

Βλήμα έπληξε σπίτι

Έκρηξη βλήματος σε στέγη σπιτιού στον Άγιο Δομέτιο προκάλεσε πανικό στην περιοχή και σήμανε συναγερμό στις Αρχές Ασφαλείας. Το βλήμα εκτιμάται ότι ερρίφθη από τα κατεχόμενα κατά τη διάρκεια άσκησης των κατοχικών δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Αστυνομία τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση και απέκλεισε τη σκηνή της έκρηξης. Πρόκειται για εκπαιδευτικό βλήμα, όλμου, 81 χιλιοστού, το οποίο έπεσε και εξερράγη σε σπίτι στην Οδό Δημοκρατίας, στον Άγιο Δομέτιο. Το βλήμα κτύπησε τη στέγη του σπιτιού και στη συνέχεια κατέληξε στην αυλή. Έντρομοι οι γείτονες βγήκαν στο δρόμο, διερωτώμενοι τι συνέβη. Διαπίστωσαν τις ζημιές στη στέγη του σπιτιού και κάλεσαν την Αστυνομία. Τη στιγμή της έκρηξης η ιδιοκτήτρια του σπιτιού απουσίαζε στη δουλειά της, ωστόσο τέθηκαν σε κίνδυνο οι ζωές διερχομένων στην πολυσύχναστη οδό.

Όπως δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο το βλήμα να προήλθε από τα κατεχόμενα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη άσκηση των κατοχικών ενόπλων δυνάμεων. Ειδικοί πυροτεχνουργοί διεξάγουν έρευνες στο χώρο και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής του όλμου. Όλα τα ανευρεθέντα θα οδηγηθούν στο εργαστήριο των αρχών για περαιτέρω έρευνες.

Ο Δήμαρχος του Αγίου Δομετίου, Ανδρέας Χατζηλοίζου, επισκέφθηκε την οικία και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κινδύνευσαν ζωές πολιτών και διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν το βλήμα έπεφτε στο σχολείο του Αγίου Δομετίου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω και την ώρα εκείνη έσφυζε από παιδιά. Δεν είναι τόνισε, η πρώτη φορά που τέθηκαν στην Κυβέρνηση και στα Ηνωμένα Έθνη οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί για πυροβολισμούς και ρίψεις όλμων ακόμα και πέτρες από τα κατεχόμενα που αναστάτωναν τους κατοίκους. Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και γεμάτη από καταστήματα και σπίτια.

17/11/2008

Πολιτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: