Καλή Χρονιά – ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ!!! 2014 – σαν βροντή αφού πρώτα δώσει την αστραπή.

29/12/2013 Ανησυχεί η Αθήνα.
Εξαγωγή της κρίσης σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη θα επιχειρήσει ο Ερντογάν. http://www.paron.gr/v3/

30/12/13 – 19:21 MIRAGE 2000-5 Vs ΤΟΥΡΚΙΚΟY F-16
Πρελούδιο εξελίξεων: Η Άγκυρα μιλά για “παρενόχληση τουρκικού μαχητικού”http://www.defencenet
11:10 Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013
Έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώνεται στη ρωσική πόλη μέσα σε δύο μέρες. Την Κυριακή γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλη τη χώρα. http://www.enet.gr/

 30 Δεκ 2013     Συγκλονιστική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε κυπριακή τηλεοπτική εκπομπή του  Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτου .
Οι Τούρκοι και η Τουρκία είναι καταδικασμένοι σε διάλυση και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους Ελληνοκύπριους να σπαταλούν χρόνο και ενέργεια σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις: Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν να διαλυθεί η Τουρκία από μόνη της!

30/12/13 Δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.               Ο κίνδυνος ενός «Grexit» δεν αποσοβήθηκε, απλά αναβλήθηκε και πλέον, το ερώτημα – κλειδί για τους οικονομολόγους είναι κατά πόσο η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και κατά πόσο βρίσκεται στη σχέση εξάρτησης της χώρας από τους δανειστές της.
Οι Αντίχριστοι αποφάσισαν…¨¨ η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στο απόσπασμᨨ αφού την έστησαν πρώτα στη μαρτυρική Συρία.
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ επέλεξε την γενιά  μας για να της δείξει  την πραγματική διάσταση του χρόνου.
¨¨Ο χρόνος μοιάζει με μία σφαίρα που κυλά στον κατήφορο και δε σταματά. Ρέει ακατάπαυστα αποκαλύπτοντας ότι και όσα σχετίζονται μαζί του είναι ρέοντα και όχι σταθερά. Σαν να ταξιδεύει κανείς με το τραίνο και βλέπει ν’ αποκαλύπτονται μπροστά του διαδοχικά υπέροχα τοπία, τα οποία, όμως, δεν είναι σταθερά, εξαφανίζονται πριν καν τα συνειδητοποιήσει αφήνοντας στη θέση τους άλλα που χάνονται, με τη σειρά τους, στο απύθμενο δοχείο του χρόνου, που έχει τη μοναδική δυνατότητα να μετατρέπει, αυτοστιγμεί, το παρόν σε παρελθόν. Αυτή η διάσταση του χρόνου αποκαλύπτει το χρέος του ανθρώπου που αφορά στην σωστή αξιοποίησή του προκειμένου αυτός να μην πάει χαμένος. Εκείνος που τον αντιμετωπίζει με αυτή η λογική μπορεί ν’ αντεπεξέλθει, με επιτυχία, στις θλίψεις και στα προβλήματα της ζωής. Αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος είναι ευκαιρία εσωτερικής καλλιέργειας και καιρός μετανοίας. Εξαγοράζει τον καιρό του, κατά την προτροπή του Αποστόλου Παύλου, μη αφήνοντας την κάθε στιγμή να περάσει αναξιοποίητη για την προσωπική του βελτίωση που συνιστά την απαρχή για τη βελτίωση του κόσμου. «Εις την Εξαήμερον» Ο χρόνος κατά τον Μέγα Βασίλειο
Μεσα σε αυτή την ροή του χρόνου σήμερα κλαίμε γιατί η μάνα μας Πατρίδα ματώνει .
Η Ελλάδα των Εθνικών  Ευεργετών έγινε η χώρα των ¨¨ εθνικών λαμογιών¨¨.
Στους τελευταίους εύχετε ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ¨¨ Ισχύει για όλους μας ο νόμος της ανταποδόσεως . Για όλα υπάρχει «αντίδοσις», για όλα υπάρχει αμοιβή¨¨
Σε εμάς τους εν θλίψει και δοκιμασία εύχετε ¨¨.Για την ασφάλεια της πόλεως φροντίζουμε πολύ και κλείνουμε τα θηρία σε απόμερα μέρη και σε σιδερένια κλουβιά. Και τα φυλάμε όχι κοντά στην Βουλή ούτε στα δικαστήρια ούτε στα ανάκτορα, αλλά πολύ μακριά. Απ’ εναντίας όμως στην ψυχή μας όπου υπάρχει κάποια άλλη βουλή και κάποια άλλα ανάκτορα και δικαστήρια, αφήνουμε τα θηρία να ανεβαίνουν μέχρι τον νου, δηλαδή τον θρόνο τον βασιλικό, και να ωρύονται και να θορυβούν.Αυτή είναι η αιτία που όλα γίνονται άνω-κάτω και όλα γεμίζουν από ταραχή και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά.¨¨
Ο Πλανήτης τραντάζεται γιατί βάλανε το βρωμερό χέρι τους στην καρδιά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ την Ελλάδα και φέρανε έναν Λαό φιλότιμο σε τρομακτικά αδιέξοδα. Λογαριάζουν όμως δίχως τον πραγματικό ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ του σύμπαντος  κόσμου !!!
¨¨Όταν τα ανθρώπινα πράγματα φθάσουν στο απροχώρητο, τότε Αυτός φανερώνει την ακατανίκητη σε όλα δύναμή Του. . . Γιατί ο Θεός ήταν εκείνος που εδημιούργησε και έκαμε τα πάντα, και στο αδιέξοδο έδωσε διέξοδο και ο Ίδιος είναι Εκείνος που μπορεί από την απελπισία να οδηγήσει τα πράγματα σε αγαθή ελπίδα. . . Τόσο επινοητικός είναι ο Κύριος μας. Όταν επιτρέψει να κορυφωθούν τα δεινά, τότε πάλι, αφού σταματήσει την τρικυμία, ξαναφέρνει τη γαλήνη και μεγάλη μεταβολή στα πράγματα, διδάσκοντας σ’ εμάς το μέγεθος της δυνάμεώς Του.¨¨  (Εις Γέν. , ομιλία ΛΒ’, 7-8, ΕΠΕ 3, 382-384- MG53, 303-304).
Τα σημεία των καιρών είναι οι αναφαινόμενες γεωπολιτικές αναλύσεις που προιδεάζουν για τα επερχόμενα. Την Αλήθεια όμως αυτών την ξέρει μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ.
Τα ανθρώπινα σημεία τι λένε;
Τοπικά αδιέξοδα( βλ. Ελλάδα, Τουρκία). Πότε θα πούμε ¨¨ταις πρεσβείαις της ΘΕΟΤΟΚΟΥ¨¨; Γέροντας Παίσιος.
Εθνικός εκνευρισμός της Ρωσίας.
Επακόλουθα ενεργειακά αδιέξοδα με το κλείσιμο των γεωστρατηγικών στενών ¨¨Ελλησπόντου, Σουέζ, Ορμού樨.
¨¨Αλλά τι νομίζεις; Επειδή δεν προλαμβάνεις εσύ τον εχθρό, νομίζεις ότι δεν τον προλαμβάνει και ο Θεός; Επειδή εσύ δεν είσαι πανταχού παρών, νομίζεις ότι και ο Θεός δεν είναι πανταχού παρών; Ή μήπως ο Θεός άλλα μπορεί να τα κατορθώσει και άλλο όχι;
Όταν ο Θεός θελήσει, τίποτε δεν μπορεί να Τον εμποδίσει από το να μας στείλει την ενίσχυση Του και την συμπαράσταση Του. Αρκεί τότε ένα όπλο τού Θεού, ένας στρατιώτης τού Θεού, η δύναμις τού Θεού, το νεύμα μόνο τού Θεού. Και οι ισχυροί εχθροί εκμηδενίζονται. Εμείς ας προσευχηθούμε στον Χριστό και ας πούμε: «Χριστέ, πες έναν λόγο και θα διασκορπισθούν οι εχθροί Σου. Πες έναν λόγο, και θα ελεήσεις την πόλη Σου. Πες ένα λόγο, και θα  λυπηθείς τον κόσμο Σου». Ας Τού πούμε: «Να, οι εχθροί Σου κάνουν κρότο, και αυτοί που Σε μισούν σήκωσαν το κεφάλι τους» (Ψαλμός. πβ’, 3). http://www.egolpion ΛΟΓΟΙ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Αργοπορεί όμως ο ΘΕΟΣ;
¨¨Όταν σκοπεύει ο Θεός να επιτέλεση ένα σπουδαίο και σωτήριο γεγονός, δεν επεμβαίνει αμέσως, αλλά μας αφήνει ένα διάστημα να ταλαιπωρηθούμε και έπειτα κάνει το θαύμα Του. Ενεργεί έτσι για να μας προφυλάξει από την αγνωμοσύνη.¨¨ Ιερός Χρυσόστομος.
Οι πολεμικές προετοιμασίες των αντιπάλων τελείωσαν. Τα σύννεφα πύκνωσαν.
Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ετοιμάζεται να δεχθεί ¨¨το τρύπημα της λόγχης¨¨.
Οι πολεμικές επιχειρήσεις σήμερα γίνονται σαν ΑΣΤΡΑΠΗ.
Ποια θα είναι όμως η ΒΡΟΝΤΗ;
«Ήσαν δε Έλληνες τινές εκ των αναβαινόντων, ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή. Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν. Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, έρχεται Ανδρέας και Φίλιππος και λέγουσι τω Ιησού. Ο δε Ιησούς αποκρίνεται αυτοίς λέγων ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο υιός τού ανθρώπου».
Ένα είναι βέβαιο.
Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ Ελληνο-Χριστιανικός Πολιτισμός των Ρωμηών μέσα από την ¨¨πίκρα και το δάκρυ των καιρών μας¨¨ θα ξαναζωντανέψει για να γίνει πάλι η πολιτισμική ζύμη της Ανθρωπότητας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ.
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: