Τρεις Αμερικάνοι δάσκαλοι δολοφονήθηκαν για την πίστη τους σε μουσουλμανικές χώρες


Γιατί ο Ronald Thomas Smith II, Αμερικανός δάσκαλος στο International School της Βεγγάζης, (φώτο) πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου την περασμένη Πέμπτη στη Λιβύη, ενώ "περίμενε να περάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη σύζυγό του και το μικρό του γιο";

Media και αναλυτές, ως επί το πλείστον, στην Δύση, παρουσίασαν την δολοφονία ως μια «τυχαία πράξη βίας» που υποκινήθηκε από ένα πρόσφατο βίντεο της Αλ Κάιντα.
Ωστόσο, κοιτάζοντας προσεκτικότερα, φαίνεται ότι η χριστιανική πίστη του Σμιθ, και ειδικά το ότι μιλούσε γι’ αυτή στους μουσουλμάνους, ήταν το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία.
Πρώτα σταχυολογώντας δύο στοιχεία από την αναφορά που έκανε το AP, «Αμερικάνος και “πολύ αγαπητός δάσκαλος” σκοτώθηκε στη Βεγγάζη», βλέπουμε ότι : 1) Ο Smith κάποτε είχε σχέδια να παρακολουθήσει μια σχολή, που είχε ως έργο την προετοιμασία χριστιανών που θα διαδώσουν το Ευαγγέλιο – κάτι που είναι «έγκλημα» σύμφωνα με το ισλαμικό δίκαιο (ας θυμηθούμε τους Κόπτες Χριστιανούς που βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν με την κατηγορία ότι έκαναν προσηλυτισμό στη Λιβύη). 2) Σύμφωνα με την εκκλησία του στο Τέξας, "η μεγαλύτερη επιθυμία του Ronnie ήταν η ειρήνη και η ευημερία της Λιβύης και ο λαός της Λιβύης να έχει τη χαρά να γνωρίσει τον Θεό μέσω του Χριστού».
Στη συνέχεια, υπάρχει το γεγονός ότι ο Smith ήταν ένας "πολύ αγαπητός δάσκαλος", μια φράση που αμέσως φέρνει στο μυαλό μια άλλη πολύ παρόμοια ιστορία ενός άλλου «πολύ αγαπημένου» Αμερικάνου δασκάλου που σκοτώθηκε σε μουσουλμανική χώρα επειδή μιλούσε για τον Χριστιανισμό.
Την 1η Μαρτίου 2012 στο Ιράκ, ο Jeremiah Small (φώτο) – που αναφέρθηκε ως ένας "αγαπημένος δάσκαλος και φίλος", πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν μαθητή του, την ώρα μάλιστα που ο Small είχε σκύψει το κεφάλι του για να προσευχηθεί κατά την έναρξη ενός μαθήματος. Ο 33χρονος δάσκαλος από την πολιτεία της Ουάσιγκτον δέχτηκε σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος και πέθανε επί τόπου. «Σύμφωνα με τους μελετητές, τα χέρια του Jeremiah ήταν ακόμα διπλωμένα σε προσευχή, όταν έπεσε κάτω». Μια μέρα πριν από την δολοφονία είχε ξεσπάσει «μια έντονη συζήτηση κατά την οποία ο μαθητής απείλησε να σκοτώσει τον δάσκαλο, λόγω των αντικρουόμενων θρησκευτικών απόψεων».
Όπως ο Smith, έτσι και ο Small είχε περιγραφεί από τα ΜΜΕ ως ένας πολύ αφοσιωμένος δάσκαλος και φίλος με τους μαθητές του. Και όπως με τον Smith, η επίσημη ιστορία, όπως παρουσιάστηκε από τα mainstream μέσα ενημέρωσης, όπως η Wall Street Journal, έλεγε ότι το κίνητρο για τη δολοφονία αποτελούσε ένα "μυστήριο"...
Ωστόσο, σύμφωνα με συνεντεύξεις με την οικογένεια και τους φίλους, ο Small "ήταν ένας πιστός Χριστιανός που συχνά μιλούσε για τον Χριστιανισμό και προσευχόταν στην τάξη, και οι φίλοι του στην Ουάσινγκτον, έλεγαν ότι ο ευαγγελισμός ήταν αυτό που τον παρακίνησε να πάει να διδάξει στο Ιράκ ... αλλά δεν ήταν τυχοδιώκτης. Επιπλέον, ο πατέρας του μαθητή που σκότωσε τον Small, πριν αυτοκτονήσει, δήλωσε ότι ο Small προσπαθούσε να φέρει το γιο του στον Χριστιανισμό και περίγραψε τους χριστιανούς, όπως το δολοφονημένο Αμερικανό δάσκαλο, ως «πιο επικίνδυνους από την Αλ Κάιντα».
Το γεγονός είναι, ότι το να δέχονται επιθέσεις ή και να δολοφονούνται Αμερικανοί, απλά και μόνο επειδή μιλάνε ή θεωρούνται ύποπτοι ότι μιλάνε - για τον Χριστιανισμό, δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στον ισλαμικό κόσμο.
Έτσι, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Jeremiah Small στο Ιράκ, στις 18 Μαρτίου 2012, ένας ακόμη Αμερικανός δάσκαλος, ο 29χρονος Joel Shrum, (φώτο) που ζούσε στην Υεμένη με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά, πυροβολήθηκε οκτώ φορές και σκοτώθηκε από ενόπλους και μέλη της οργάνωσης ‘Υποστηρικτές της Σαρία’ (η οποία έχει και μια πτέρυγα στη ‘νέα Λιβύη’ που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ). Η οργάνωση εξέδωσε αργότερα ένα μήνυμα που έλεγε, «Αυτή η ενέργεια έρχεται ως απάντηση στην εκστρατεία χριστιανικού προσηλυτισμού που η Δύση έχει ξεκινήσει σε βάρος των μουσουλμάνων», αποκαλώντας τον Shrum «έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους προσηλυτιστές».
Και αν υπάρχει ακόμα οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τη βία που εύκολα ξεσπάει, όταν Χριστιανοί, σε αυτή την περίπτωση, Αμερικανοί, θεωρούνται ότι μιλάνε για το Ευαγγέλιο στους μουσουλμάνους, ακούστε τις παρακάτω ιστορίες από δύο μουσουλμανικές χώρες, που συχνά παρουσιάζονται ως "μετριοπαθείς":
Στην Ινδονησία, τον Οκτώβριο του 2011, αφού κατηγορήθηκε για «προσηλυτισμό σε μουσουλμάνους», μια οικογένεια Αμερικάνων δέχθηκε επίθεση από «έναν εξοργισμένο όχλο που καθοδηγούσε ένας τοπικός θρησκευτικός ηγέτης». Ο μουσουλμανικός όχλος έβαλε φωτιά στο σπίτι και το αυτοκίνητο των Αμερικανών. Μόνο η παρέμβαση της αστυνομία έσωσε τις ζωές τους.
Στο Μπαγκλαντές, τον Φεβρουάριο του 2012, τρεις Αμερικανοί Χριστιανοί τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού όταν το αυτοκίνητό τους δέχθηκε επίθεση από όχλο μουσουλμάνων που είχε υποψίες ότι είχαν ‘αλλαξοπιστήσει’ μουσουλμάνους: τουλάχιστον 200 εξαγριωμένοι ντόπιοι κυνήγησαν το αυτοκίνητό τους, πετώντας του πέτρες.
Όσο για την απάντηση της κυβέρνησης Ομπάμα για τη δολοφονία του Smith, ζήτησε από την κυβέρνηση της Λιβύης να «εξετάσει εξονυχιστικά» τη δολοφονία – ένα ανούσιο αίτημα, καθώς η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση της ‘νέας Λιβύης’ συλλαμβάνει ανοιχτά δυτικούς που κατηγορούνται για «προσηλυτισμό», απειλώντας τους με την θανατική ποινή.
Και εδώ είναι η ουσία : ενώ τα δυτικά media και οι χρυσοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι τους, συνήθως χαρακτηρίζουν τέτοιες εν ψυχρώ δολοφονίες ως «τυχαίες» και «μυστηριώδεις», υποκινούμενες από την Αλ - Κάιντα – την οργάνωση στην οποία επιρρίπτονται οι ευθύνες για κάθε «τρομοκρατική» οργάνωση – αυτό που όλοι αποκρύβουν είναι ότι αυτές οι επιθέσεις είναι προϊόντα της ισλαμικής διδασκαλίας. Ότι με λίγα λόγια, οι αλήθειες του Ισλάμ απαγορεύεται αυστηρά να προκληθούν ανοιχτά με ένα άλλο σύνολο αληθειών, όπως το Ευαγγέλιο, συχνά μάλιστα, επί ποινή θανάτου.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: