ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗ - ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ούτε στο μοναστήρι της Πάτμου δεν μπόρεσε να βρει φώτιση ο Κ.Καραμανλής


Το θέμα αποκάλυψε εχτές στον τηλεοπτικό σταθμό Αρχιπέλαγος ο Διευθυντής των Aegean Times, Γιώργος Αδαλής - Ρεπορτάζ από τη Μυτιλήνη ενώ αναμένεται θύελλα αντιδράσεων στα νησιά του Αιγαίου - Καυστικότατο σχόλιο του Γιώργου Αδαλή σε Ρ/Σ ο οποίος είπε για την επιλογή Καραμανλή: «οι κόρακες τρώνε τις σάρκες των νεκρών ενώ οι κόλακες τρώνε τις σάρκες των ζωντανών» !!!



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ειδησεογραφία που αφορά στον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή. Εχτές, ο διευθυντής των Aegean Times Γιώργος Αδαλής , σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού «Αρχιπέλαγος», προέβη σε μια αποκάλυψη βόμβα η οποία αναστάτωσε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι ο Κώσας Καραμανλής θα καταργήσει το υπουργείο Αιγαίου. Προχωρώντας ένα βήμα ακόμη παραπέρα, δήλωσε στην παρουσιάστρια Μαρία Χατζηγεωργίου , ότι το Υπουργείο Αιγαίου θα συγχωνευτεί με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενώ τόλμησε στην πρόβλεψη ότι υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου θα είναι ο κύριος Λιάπης.



Όπως ήταν φυσικό, η αποκάλυψη του διευθυντή των Aegean Times και η σιγουριά με την οποία αποκάλυψε το θέμα αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία της Μυτιλήνης. Αρχικά υπήρξε ένα «μούδιασμα» τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ. Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο του τοπικού τύπου στο Αιγαίο άσκησε την περασμένη Παρασκευή δριμεία κριτική στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε δηλώσει την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου , ότι θα καταργήσει το Υπουργείο Αιγαίου, για να ανασκευάσει αργότερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα το αναβαθμίσει ως υφυπουργείο με έδρα τη Μυτιλήνη συγχωνεύοντάς το με το υπουργείο Τουρισμού.




Σε άρθρο του Γ.Αδαλή στους Aegean times , την ίδια μέρα, ασκήσαμε εντονότατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον Γ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές της Κυριακής». Όπως και έγινε !



Παρατηρώντας τον χάρτη των εκλογών στην επικράτεια, το ΠΑΣΟΚ έχασε τους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων ενώ κέρδισε μόνο στα Δωδεκάνησα . Για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης η ΝΔ κέρδισε τόσους νομούς στο Αιγαίο ενώ κέρδισε ακόμη και ένα νομό στην Κρήτη γεγονός που είναι κι αυτό πρωτοφανές !



Μάλιστα, η ΝΟΔΕ Λέσβου έσπευσε να εκμεταλλευτεί προεκλογικά το ζήτημα που έθεσε το ΠΑΣΟΚ , παραχωρώντας εκτάκτως συνέντευξη τύπου , στην οποία, στελέχη της ΝΟΔΕ Λέσβου, υπογράμμισαν ότι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ θα καταργηθεί πολύ απλά γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι κυβέρνηση την Δευτέρα!



Η αλήθεια είναι ότι σε ανύποπτο χρόνο ο Κ.Καραμνλής είχε εκδηλώσει αμέσως μετά τι εκλογές του 2004 την πρόθεσή του ν καταργήσει το Υπουργείο Αιγαίου. Η πίεση όμως των βουλευτών της ΝΔ στο Ανατολικό Αιγαίο, ανάγκασε τον Καραμανλή να μην πραγματοποιήσει την απόφασή του.



Σήμερα το πρωί όμως, με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Κ.καραμανλής κατέθεσε σχέδιο ΠΔ με το χαρακτήρα του επείγοντος στο το Συμβούλιο της Επικρατείας για σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο τον πρόεδρο των Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Γ. Παναγιωτόπουλο όπου ζητά την συγχώνευση του ΥΕΝ με το Υπουργείο Αιγαίου καθώς και την συγχώνευση του υπουργείου Εσωτερικών με το Δημοσίας Τάξης.



Δικαιώθηκε πλήρως έτσι ο διευθυντής των Aegean Times στις χτεσινές του αποκαλύψεις , αλλά προκύπτουν ορισμένα ζητήματα που άπτονται στην αξιοπιστία τόσο του Κώστα Καραμανλή όσο και της νέας Κυβέρνησης που πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα.




Σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον είχε την «πολιτική τόλμη» να ανακοινώσει προεκλογικά την πρόθεσή του να καταργήσει το Υπουργείο. Η απόφαση αυτή όμως του Κ.Καραμανλή μία μέρα μετά τις εκλογές, αποτελεί μια αήθη πολιτική κίνηση εναντίων των Αιγαιοπελαγιών η οποία θα βρει αντιμέτωπους ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Ο Κ.Καραμανλής , την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποίησε μια μεγάλη συγκέντρωση στην έδρα του Υπουργείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος ουσιαστικά καταργεί το Υπουργείο Αιγαίου ενώ δεν κάνει το ίδιο για το Μακεδονίας - Θράκης. Σήμερα στη Μυτιλήνη, πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η χτεσινή αποκάλυψη του Γ. Αδαλή και όσο περνούσε η ώρα και οι πληροφορίες επιβεβαίωναν την κατάργηση του Υπ.Αι. υπήρχε έντονος εκνευρισμός. Αρνητικότατα ήταν τα σχόλια για τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος σήμερα κατηγορείται στα νησιά μας ότι απέκρυψε προεκλογικά την πρόθεση του.



Αρνητικότατο είναι το κλίμα για τα στελέχη της τοπικής ΝΔ και τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι διαβεβαίωναν με στόμφο ότι το Υπουργείο Αιγαίου δεν θα καταργηθεί γιατί απλά ΔΕΝ θα εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αποκομίζοντας έτσι μεγάλο ποσοστό ψήφων από τους αναποφάσιστους.



Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου από τις εξελίξεις αυτές, ο οποίος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ , που κατηγορούν τώρα τη ΝΔ ότι απέκρυψε από το λαό τις πραγματικές της προθέσεις.



Στην ουσία, ο Κώστας Καραμανλής κατήργησε το ιστορικό υπουργείο Αιγαίου και μαζί με αυτό, τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε σε μια περίοδο, που οι λόγοι ύπαρξης του συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι και σήμερα.



Πρόκειται για έναν πολιτικό εμπαιγμό άνευ προηγουμένου , ο οποίος προβληματίζει έντονα τους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι βλέπουν να χάνεται ένας πόλος σύνδεσης των νησιών μας με την Κεντρική διοίκηση των Αθηνών, που ούτως ή άλλως έχει «διαγράψει» από τις πολιτικές της τα νησιά μας.




Ένα άλλο σημείο που ο Κώστας Καραμανλής διέγραψε μονοκονδυλιά την καλή εικόνα που είχαν γι αυτόν οι Αγαιοπλεαγίτες, είναι ο τρόπος με τον οποίο «έπαιξε» με την ψήφο των ακριτών. Αμέσως μετά το 2004 , μετονόμασε το υπουργείο Αιγαίου σε «Υπουργείο Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής», τονίζοντας ότι από το Δ ΚΠΣ το Υπουργείο θα διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από την Ε.Ε. και έταξε στους Αιγαιοπελαγίτες λαγούς με πετραχήλια !



Σήμερα όμως, μία μέρα μετά τις εκλογές η ανταμοιβή των Αιγαιοπελαγιτών για τη μεγάλη νίκη που έδωσαν στο Κώστα Καραμανλή είναι η κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου. Η μετατροπή του σε γενική γραμματεία στο ΥΕΝ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω απομόνωση της ευαίσθητης περιοχής μας από την κεντρική εξουσία, αφού πλέον στα Υπουργικά Συμβούλια δεν θα μετέχει ο Αιγαιοπελαγίτης Υπουργός .



Ο Κ. Καραμανλής κατάφερε μέσα σε μια μόνο ημέρα να καταρρακώσει την εικόνα που είχαν για αυτόν οι Αιγαιοπελαγίτες . Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αν γινόταν ΑΥΡΙΟ εκλογές , η ΝΔ και ο Καραμανλής δεν θα κέρδιζαν ΟΥΤΕ ένα νομό στο Αιγαίο (πλην ίσως των Κυκλάδων).



Σε συνδυασμό βέβαια με την αθέτηση της προεκλογικής του υπόσχεσης (2004) περί ίδρυσης Εφετείου στη Μυτιλήνη, η κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου, έρχεται σήμερα να μπει ως ταφόπλακα για το κόμμα της ΝΔ.



Ο Κ.Καραμανλής, παρασύρθηκε από τους συμβούλους του και πήρε μια τέτοια απόφαση ξεχνώντας ότι εκτός από τους 500.000 ψηφοφόρους που κατοικούν στο Αιγαίο, υπάρχουν και άλλοι 700.000 που κατάγονται από τα νησιά αλλά ζουν στη χερσαία Ελλάδα και προβληματίστηκαν εντονότατα με την απόφαση του Κ.Καραμανλή.



Μάλιστα σήμερα, ο Λ.Ζαγορίτης ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να χρυσώσει το χάπι στο Αιγαίο αλλά μάταια , αφού ακόμη και οι βουλευτές της ΝΔ, είναι ανάστατοι από την αρνητικότατη αυτή εξέλιξη. Ιδιαίτερα ενοχλημένος φερόταν ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής της ΝΔ στη Λέσβο ο οποίος φημολογείτω ότι θα ήταν και ο επόμενος υπουργός Αιγαίου.




Στην Προκυμαία της Μυτιλήνης στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκαλούσαν σήμερα τον Κ.Καραμανλή ως «Μαυρογιαλούρο» ενώ σήμερα το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Αρχιπελάγους ο Γ.Αδαλής αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η απόφαση Καραμναλή ήταν προειλημμένη !



Εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του Γ.Αδαλή σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό , σχετικά με την απόφαση Καραμανλή, λέγοντας ότι «οι κόρακες τρώνε τις σάρκες των νεκρών ενώ οι κόλακες τρώνε τις σάρκες των ζωντανών» !!!



Πηγές: Aegean Times

ENA ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΡΑΚΗ!


ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ!

Ευχαριστώ τον mentoras88