Δήλωση ΣΟΚ του Φίλη: Νέο έθνος δημιουργήθηκε το 1821 - Οριστική διαγραφή του παρελθόντος


filisdfdff78966534
Η ιστορία προσαρμόζεται στα πρότυπα της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας. Κάτι πρέπει να γίνει! Υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της ελληνικής ιστορίας, προκειμένου η νέα γενιά να μην γνωρίζει τίποτα από το παρελθόν των Ελλήνων και άρα να άγεται και να φέρεται, έρμαιο στα νύχια της Νέας Τάξης.
Χτυπιέται η ιστορία για να μην θυμόμαστε.
Χτυπιέται η ελληνική γλώσσα για να μην ερευνάμε.
Χτυπιέται η χριστιανική Πίστη για να μην ελπίζουμε.
Σοκάρει η φράση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί δημιουργίας νέου έθνους με την επανάσταση του 1821 με ιδιαίτερη μνεία στους... διαφωτιστές-πιόνια της Λευκής Αδελφότητας και στους δημοτικιστές που κατέστρεψαν την μαθηματική αρμονία της γλώσσας μας.
Κόβεται δηλαδή η σύνδεση των σημερινών Ελλήνων με το παρελθόν, στηρίζοντας τις απόψεις μισελλήνων «ερευνητών», όπως ο εγκάθετος Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ που ανακοίνωνε τον αφανισμό των Ελλήνων και την δημιουργία ενός νέου λαού, μείγμα τούρκων, αλβανών και σλάβων.
Συγκεκριμένα κ. Φίλης αναφερόμενος στα χρόνια της Επανάστασης κάνει λόγο για το «περιεχόμενο των ιδεών του καινούργιου έθνους».
Αναλυτικά το μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την 25η Μαρτίου:
«Η 25η Μαρτίου συμβολίζει τα γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας. Γι αυτό και τα γιορτάζουμε με δυναμισμό κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη ματιά μας στην Επανάσταση του 1821, καθώς τη στοχαζόμαστε μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες.
Επίκεντρο της γιορτής, διαχρονικά, είναι το σχολείο, όχι μόνο γιατί τα παιδιά, ως οι νέοι πολίτες πρέπει να μάθουν να τιμούν και να σέβονται την πατρίδα τους, αλλά και γιατί η παιδεία έπαιξε τον αποφασιστικό ρόλο στη γέννηση και στη δημιουργία της εθνικής μας συλλογικότητας.
Στα χρόνια πριν από την Επανάσταση υπήρξε μια έκρηξη ενδιαφέροντος για το σχολείο και για το βιβλίο. Ακόμη και μικρές, απομονωμένες, ορεινές ή νησιωτικές κοινότητες, με τους πενιχρούς οικονομικούς τους πόρους, αναζήτησαν δασκάλους, συντήρησαν σχολεία, δημιούργησαν βιβλιοθήκες.
Αλλά και αυτοί που έδωσαν το περιεχόμενο ιδεών του καινούργιου έθνους, από τον Κοραή έως τον Καποδίστρια – και παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές - στην ανάπτυξη της παιδείας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον τους και αφιέρωσαν τις δραστηριότητές τους. Η εκπαίδευση υπήρξε ο μοχλός με τον οποίο η κοινωνία μας αναδύθηκε στη χορεία των εθνών της σύγχρονης Ευρώπης. Μοχλός και κινητήρια δύναμη, τόσο πριν, όσο και έπειτα από την Επανάσταση.
Θα πρέπει κάποτε να τιμήσουμε τις χιλιάδες αφανείς δασκάλες και δασκάλους, που τον 19ο αιώνα και ως τα μέσα του 20ου αιώνα, πήγαν στα πιο απρόσιτα μέρη, όπου δεν υπήρχε ακόμη συγκοινωνία, για να χτίσουν με τα χέρια τους σχολεία, να διδάξουν γενιές γενεών, να οργανώσουν μαθητικές κοινότητες, να γίνουν τα στηρίγματα των τοπικών κοινωνιών.
Θα πρέπει επίσης να ξανασκύψουμε στο έργο των εκπαιδευτικών μεταρρυθμιστών, που συνέδεσαν την γλωσσική με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, παρά τους διωγμούς και τις λοιδορίες που υπέστησαν. Όλοι αυτοί αφιέρωσαν τις διανοητικές τους δυνάμεις, για να ξαναδώσουν σε μια εκπαίδευση αποστεωμένων γνώσεων το φιλί της σύγχρονης ζωής, για να συνδέσουν τη μάθηση με την απόλαυση του πολιτισμού.
Οι δημοτικιστές εκπαιδευτικοί ήταν επίσης ανάμεσα στους πιο δραστήριους οργανωτές της Αντίστασης στο φασισμό, στα χρόνια της Κατοχής, και πολλοί πλήρωσαν με χρόνια φυλακής, εξορίας, διώξεων. Μέσα από αυτούς τους αγώνες το αίτημα της Παιδείας, έγινε κεντρικό στους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες στη δεκαετία του '60, και το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία κυριαρχούσε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, με τις τεράστιες περικοπές στην εκπαίδευση, αλλά και τη δυσφήμιση που υπέστησαν, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες συμμετείχαν σε έναν άθλο που δεν τους έχει αναγνωριστεί: Ενώ είδαμε γύρω μας το κράτος να αποδιοργανώνεται και τους περισσότερους θεσμούς να καταρρέουν, αυτοί κράτησαν το σχολείο όρθιο. Μπόρεσαν επίσης, σε μεγάλο βαθμό, ακαθοδήγητοι και χωρίς θεσμική στήριξη, να απορροφήσουν και να ενσωματώσουν στο σχολείο τα παιδιά των μεταναστευτικών κυμάτων κατά τα τελευταία 25 χρόνια.
Αν λοιπόν στους δύο αιώνες της ελληνικής ανεξαρτησίας, η εκπαίδευση υπήρξε ο κεντρικός άξονας της εθνικής χειραφέτησης και της κοινωνικής προόδου, μπορεί σήμερα η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να αποτελέσει τη δύναμη εκείνη που θα βγάλει την ελληνική κοινωνία από τη βαθειά κρίση, που θα τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει με ανθρωπισμό και αξιοπρέπεια στις νέες κρίσιμες συνθήκες που ορίζει η προσφυγική κρίση;'
Πώς θέλουμε το σχολείο, τί πρέπει να κάνουμε για την εκπαίδευσή μας σήμερα;
Ποιο μέλλον θέλουμε για την κοινωνία μας και τι μπορεί να κάνει το σχολείο για να το προετοιμάσει;
Αυτά είναι τα ερωτήματα μέσα από τα οποία θα πρέπει να αναστοχαστούμε την επέτειο της Επανάστασης του 21, και τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ιστορία μας, συνδέοντας κριτικά το παρόν με το παρελθόν, αλλά και με το μέλλον. Γιατί αν μια κοινωνία χάσει την εμπιστοσύνη στο μέλλον της, χάνει επίσης την εκτίμησή της στο παρελθόν της».

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Η ΕΡΤ ξαναχτυπά με τη “Μακεδονία” σε αραβόφωνο δελτίο! (video)


Δεν έχουν περάσει ούτε 10 ημέρες που η ΕΡΤ προκάλεσε το κοινό πατριωτικό αίσθημα, και οι “σύντροφοι” ξανά χτυπούν τη λογική και το συναίσθημα των Ελλήνων που δεν έχουν εκφυλιστεί ακόμη.
Εχθές η κρατική τηλεόραση ξεκίνησε την μετάδοση αραβόφωνου δελτίου για την καλύτερη ενημέρωση των προσφύγων. Βέβαια κανείς δεν μας είπε ποιοι από τους λαθρομετανάστες θα βλέπουν το κανάλι της Αγίας Παρασκευής για να ενημερωθούν, την ίδια στιγμή που ακόμη και ο ταλαντούχος Καρανίκας βλέπει την Μενεγάκη στον Alpha.

Πέρα από το αστείο ή καλύτερα το τραγικό της υπόθεσης αποδεικνύεται ότι μέρα με την μέρα η αριστερή κυβέρνηση προχωράει στο σχέδιο αφελληνισμού της χώρας με κάθε μέσο που διαθέτει.
Και όπως θα είδατε και στο παραπάνω βίντεο, αφού ο ισλαμιστής μας καλησπερίζει μας ενημερώνει για τους “πρόσφυγες” που βρίσκονται στα σύνορα με την Μακεδονία (αδιάφορο αν προσθέτει το πρώην νυν, πάνω ή κάτω). Μόνο που η ΕΡΤ στους υπότιτλους το αναφέρει ως “βόρεια σύνορα”. Και εδώ προφανώς δεν χωράνε ανόητες δικαιολογίες για “σαρδάμ” και του “λάθη της στιγμής”. Καθήκον όλων μας είναι να καταγγέλλουμε παρόμοιες ενέργειες αντιστεκόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο ανθελληνικό καθεστώς που μας κυβερνάει.
 
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/03/video_23.html
http://www.elkosmos.gr/i-ert-xanachtipa-me-ti-makedonia-se-aravofono-deltio-video/

“Δεν είναι πρόσφυγες! Eίναι ψεύτες!” (βίντεο)

Συγκλονίζει ο λόγος της Σύριας γυναίκας! Το σκηνικό συνέβη σε κεντρική πλατεία !Ακούστε και δείτε το σχετικό απόσπασμα! Έχει πολύ ενδιαφέρον!

“Αυτοί που βλέπετε στο δρόμο , στα στενάκια.. δεν είναι Σύριοι! Οι Σύριοι έχουν μείνει στην πατρίδα μας και πολεμούν για την ελευθερία της. Αυτοί είναι ψεύτες! Μην τους λυπάστε!”


Κατέρρευσε το κράτος στην ΕΙΔΟΜΕΝΗ! Η περιοχή στην κατοχή των ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται στην Ειδομένη! Οι πρόσφυγες έδιωξαν τις ΜΚΟ και το χωριό
έχει παραδοθεί στα χέρια τους! Οι κάτοικοι τρομαγμένοι στα σπίτια τους! Συμπλοκές αυτή την ώρα!
Πρέπει να παρέμβει ο στρατός για να μην υπάρξουν χειρότερα! Κλειστή η Εθνική Οδός στη διασταύρωση Πολυκάστρου όπου 1500 πρόσφυγες κάνουν καθιστική διαμαρτυρία! 

Κατέβασαν την Παναγιά.

ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 
Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από φανατικούς πρόσφυγες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.


Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους τους προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούποληςπρος σίτισή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί τοΚλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ

Καισαριανής: ''Πρόσφυγας'' είπε στον Πειραιώς να βγάλει τον σταυρό''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ομιλητής στην 6η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Δημητριάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
Αν και ο Μητροπολίτης μίλησε με θέμα την «Ποιμαντική στρατηγική στην ενορία έναντι των ποικιλώνυμων αιρέσεων και της πλάνης» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα των προσφύγων το οποίο χαρακτήρισε πολύ σοβαρό, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του θρησκευτικού φρονήματος στην χώρα.
"Η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται με την είσοδο όλων αυτών των αλλοπίστων στην περιοχή μας, να μας αναγκάσει και εμείς να προβληματιστούμε, διότι πολλά από τα δεδομένα που ανέφερα θα θεωρούνται ξεπερασμένα στην εποχή μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός το οποίο τους εκμυστηρεύτηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά το πέρας των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.
"Ξέρετε ο Μητροπολίτης Πειραιώς πήγε να μοιράσει τρόφιμα στο λιμάνι όπου έχουν τους πρόσφυγες, και φορούσε ένα σκουφάκι που είχε τον σταυρό πάνω. Τότε ένας από αυτούς που ήταν εκεί του είπε να το βγάλεις αυτό..." υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Καισαριανής.
Ο Σεβαμιώτατος συνέχισε: ''Τότε ο Μητροπολίτης φώναξε τους Αρμόδιους και είπε: Τι κατάσταση είναι αυτή; Λέει αυτός σε εμένα να βγάλω το σκουφάκι που έχει τον σταυρό; Αμέσως ο αρμσδιος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα, ενώ του έκανε παρατήρηση γι΄ αυτό που έκανε.''
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στη συνέχεια έκανε την εξής αποκάλυψη, λέγοντας ότι ο Λιμενάρχης είπε στον κ. Σεραφείμ: ''Σεβασμιώτατε ξέρετε ποιος ήταν αυτός; Είναι Πράκτορας από εκει κάτω..." αφήνοντας όλους αποσβολωμένους για λίγα δευτερόλεπτα!
Επίσης ο κ. Δανιήλ τόνισε: "Μην ξεχνάτε ότι ο Αρχιεπίσκοπος πήγε εκεί στο λιμάνι να μοιράζει φαγητό στους πρόσφυγες χωρίς εγκόλπιο παρακαλώ."
"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι θα έρθουν πιο δύσκολες καταστάσεις εαν δεν προσέξουμε" παρατήρησε ο δυναμικός Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Δανιήλ έκανε αυτές τις αποκαλύψεις παρόντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έλεγε ότι "δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος."