ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ... ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ



"Επιχειρησιακό στρατηγείο" έχει στηθεί στο Μέγαρο της Κατεχάκη εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel στην Αθήνα, και των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με τους επιτελείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να βρίσκονται σε διαρκείς συσκέψεις και επιχειρησιακούς σχεδιασμούς για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει τη διάθεση του συνόλου της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα υπάρχει και μετακίνηση δυνάμεων από την επαρχία. Αναφορές κάνουν λόγο για 7.000 αστυνομικούς -μέτρα που είχαν ληφθεί και στο παρελθόν για τις επισκέψεις Κλίντον, Πάουελ και της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών.

Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Στον ίδιο σχεδιασμό προβλέπεται η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια που στεγάζονται "ευαίσθητα" υπουργεία, όπως το Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες και ειδικότερα της Γερμανίας, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί συναντήσεις της Angela Merkel με την Πολιτική Ηγεσία.

Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ- ο ΑΙΑΣ καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ, από το Ισραήλ- θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να επιχειρήσουν. Επίσης τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική στην ΕΛΑΣ, θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στο κέντρο της πρωτεύουσας την Τρίτη.

Το μεταλλικό πλέγμα- φράχτης και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί, ενώ η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο θα είναι κλειστή για Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα. Επιπλέον θα γίνονται έλεγχοι και σε όσους διέρχονται πεζοί από το κέντρο της πόλης. enikos.gr

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΛΕΕΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ... ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΑΡΕΙ ΤΟΤΕ...




ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ. Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ... ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Η θάλασσα μπορεί να δώσει την απάντηση στην αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαιτέρως τις χώρες του νότου, υποστηρίζει η αρμόδια Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη με την ευκαιρία της άτυπης υπουργικής συνόδου, που θα αρχίσει αύριο στην Λευκωσία και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα στην Λεμεσό με την υιοθέτηση διακήρυξης σχετικά με τη «Γαλάζια Ανάπτυξη». Η Μαρία Δαμανάκη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» χαρακτηρίζει την άτυπη σύνοδο ως « ορόσημο» και καταγράφει τους στόχους που τίθενται στα πλαίσια της «γαλάζιας ανάπτυξης».

Η «γαλάζια οικονομία» της Ευρώπης, σύμφωνα με την ελληνίδα επίτροπο έχει σήμερα κύκλο εργασιών 500 δισ. ευρώ τον χρόνο, που αν αξιοποιηθεί πλήρως μέχρι το 2020 μπορούν να δημιουργηθούν γύρω στις 1,6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και 100 δισ. ευρώ επιπλέον εισόδημα.

Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί η Ευρώπη για να ξεπεράσει τα προβλήματά της, η Μαρία Δαμανάκη απάντησε ότι «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα χρειάζεται να καλύψει τα θεσμικά και πολιτικά του κενά, έτσι ώστε η Ευρωζώνη να γίνει πιο συνεκτική».

Αυτό σημαίνει, εξήγησε πως η μόνη ορθή κατεύθυνση είναι προς «περισσότερη, όχι λιγότερη Ευρώπη». Η αρχή έχει γίνει με την πρόσφατη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τραπεζική ένωση, προσθέτει. 

«Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι η δημοσιονομική ένωση, η οικονομική ένωση, και τελικά η πολιτική ένωση. zougla.gr

Συρία: Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στα σύνορα με την Τουρκία

Αναστολή των πολεμικών ενεργειών σε ζώνη δέκα χιλιομέτρων, που γειτνιάζει με τα σύνορα της Τουρκίας, διέταξαν την πολεμική αεροπορία οι Αρχές της Συρίας.

Σύμφωνα με το "Russia Now" απαγορεύθηκε στη συριακή πολεμική αεροπορία να πλησιάζει κοντύτερα από 10 χλμ. στα σύνορα. Δεν αναφέρεται εάν υπάρχουν σχετικές διαταγές και για τα επίγεια στρατεύματα και τα πεζοπόρα τμήματα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παραπληροφόρηση για την ανάπτυξη ναυτικών μονάδων της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο


Το Βοsphorus Naval News, ιστολόγιο που καλύπτει θέματα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, διαψεύδει τις πληροφορίες περί ανάπτυξης τουρκικών φρεγατών και υποβρυχίων στις ακτές της Συρίας, καταλογίζοντας στο πρακτορείο ειδήσεων DHA σκόπιμη παραπληροφόρηση και κατασκευή ειδήσεων. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ο δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων εξήγαγε αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι η Τουρκία αναπτύσσει ναυτικές μονάδες με πλήρη φόρτο μάχης στις ακτές της Συρίας, χρησιμοποιώντας τηλεοπτικά πλάνα από σύνηθη δραστηριότητα στη ναυτική βάση Gölcük (το βίντεο εκτός της περιμέτρου του ναυστάθμου). Το τουρκικό ιστολόγιο υποστηρίζει μάλιστα ότι ο εμφανιζόμενος ανεφοδιασμός της φρεγάτας SALİHREİS (F246) και η προσνήωση ελικοπτέρου ΑΒ-212ΑSW στη φρεγάτα ORUÇREİS (F245) συνδέονται πιθανότατα με την επικείμενη διεξαγωγή της ναυτικής άσκησης ΒΑΗR EL SADAKA (“Θάλασσα Φιλίας”) από κοινού με την Αίγυπτο. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η άσκηση θα διεξαχθεί μεταξύ 7-14 Οκτωβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή δύο φρεγατών, δύο ΤΠΚ, δύο αποβατικών σκαφών και ενός σκάφους ανεφοδιασμού από πλευράς Τουρκίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στα τηλεοπτικά πλάνα η φρεγάτα SALİHREİS (F246) εμφανίζεται να φέρει το νέο ραντάρ έρευνας SMART-S Mk2 στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ-200ΤΝ Τrack II. Tο συγκεκριμένο ραντάρ έχει εγκατασταθεί μέχρι στιγμής στις κορβέτες HEYBELIADA (F511) και BÜYÜKADA (F512) του προγράμματος Εθνικού Πλοίου (MILGEM), καθώς και στην φρεγάτα GÖKSU (F497) κλάσης Ο.Η. Perry.

ΠΗΓΗ

ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ... ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ...!!! Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ...

defencenet.gr._ Τελικά η Συρία ή αισθάνεται πολύ σίγουρη από τις ρωσικές εγγυήσεις ή θεωρεί την Τουρκία όχι τόσο "μεγάλη δύναμη", καθώς πριν λίγες ώρες είχαμε νέο μπαράζ πυροβολικού από την Συρία προς την Τουρκία με στόχο βάσεις ισλαμιστών ανταρτών μέσα στο τουρκικό έδαφος. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ οι βολές έγιναν από πυροβολαρχίες με αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Carnationτων 152 χλστ. από το οποίο διαθέτει 500 μονάδες ο συριακός Στρατός.

Άμεση ήταν η απάντηση του τουρκικού Στρατού που έβαλλε και αυτός περίπου είκοσι βλήματα από Μ52Τ των 155 χλστ., αλλά και Firtina, κατά των θεσεων του συριακού πυροβολικού και κατά μιας αποθήκης πυρο0μαχικών που συνορεύει με την επαρχία Χατάϊ. 

Aκόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Συρία εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται πλέον ότι δεν πρόκειται περί "προβοκάτσιας" αλλά περί κανονικού βομβαρδισμού του τουρκικού εδάφους, πλην όμως δικαιολογημένου: Βάλλουν κατά βάσεων ή κατά περιοχών που φιλοξενούν βάσεις ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων. Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο 24ωρο που βάλλεται το τουρκικό έδαφος και ανταποδίδουν οι Τούρκοι και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι η τελευταία.

Την ίδια στιγμή ο Σύρος υπουργός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη,, με μία δήλωση-φωτιά ουτε λίγο ούτε πολύ, βάζει τα πράγματα στην θέση του και δηλώνει ότι "Δεν πρέπει να ζητήσουμε εμείς συγγνώμη από την Τουρκία επειδή την βομβαρδίζουμε, αλλά η Τουρκία από εμάς για όσα έχει κάνει κατά της Συρίας".

Ιδού όλη η εκπληκτική δήλωση του Μπασάρ Τζααφάρι: "Η χώρα του εργάζεται με σκοπό να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και βοκβαδίστηκε το έδαφος της Τουρκιας, αλλά δεν έχουμε ουτε πρόκειται να απολογηθούμε όπως υποστήριξε ότι πράξαμε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Συρία παραδέχθηκε την ευθύνη της και απολογήθηκε.

Περιμένουμε την τουρκική κυβέρνηση 20 μήνες τώρα, να απολογηθεί για τις ενέργειές της στη Συρία και το κακό που έχει προκαλέσεις.

Οι απώλειες αμάχων είναι εξ ορισμού τραγικές, αλλά δεν έχουν ακούσει οι Σύροι καμία έκφραση συμπάθειας και αλληλεγγύης για τους αθώους Σύρους πολίτες που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατικές εκρήξεις στο Χαλέπ, ουτε σε οτι αφορά τους θανάτους των Σύρων από τα τουρκικά όπλα και τους τρομοκράτες που φιλοξενεί στο έδαφός της η Τουρκία"!

Η δήλωση από μόνη της είναι χαρακτηριστική του πως εκλαμβάνει τα πράγματα η Συρία και πως δεν σκοπεύει να αρχίσει τις κλάψες, παρά τον εμφύλιο σπαραγμό που καθοδηγείται από το εξωτερικό φυσικά. Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και αν φαίνεται ότι "ταλαιπωρούνται" από τους αντάρτες αυτό αφορά μόνο στον αστικό αγώνα, όπου είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, αφού η ύπαρξη αμάχων και τεράστωιν οικοδομικών όγκων αλλάζει τα δεδομένα.

Σε αναπτεπταμένο πεδίο, όπως αυτό κατά το οποίο θα αντιμετωπιστεί, πιθανόν, ο τουρκικός Στρατός, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ας δούμε την ισχύ του συριακού Στρατού σε αριθμούς για να καταλάβουμε τι εννοούμε:

Ενεργές Ένοπλες Δυνάμεις: 307.600 (Στρατός: 200.000, Ναυτικό: 7.600, Αεροπορία: 40.000, Αεράμυνα: 60.000)

Παραστρατιωτικές Δυνάμεις: 108.000 (Στρατοχωροφυλακή: 8.000, υπουργείο Εσωτερικών 100.000)

Θητεία: 30 μήνες

Εφεδρεία 354.000 (Στρατός 280.000, Ναυτικό: 4.000, Αεροπορία: 70.000)

ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Προσωπικό: 200.000

Σχηματισμοί-Μονάδες: 3 Στρατηγεία Σώματος Στρατού, 7 Τεθωρακισμένες Μεραρχίες, 1 Ανεξάρτητο Σύνταγμα Αρμάτων, 3 Mηχανοκίνητες Μεραρχίες,

4 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Πεζικού, 1 Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων, 2 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Πυροβολικού, 3 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων, 2 Ανεξάρτητες Ταξιαρχίες Αντιαρματικών Όπλων

4 Ταξιαρχίες Πυραύλων Εδάφους-Εδάφους

Εξοπλισμός

Άρματα μάχης 4.950: 1.500–1.700 T-72, TK/T-72M, 1.000 T-62K, TK/T-62M, 2.250 T-55, TK/T-55MV, ορισμένα σε αποθήκευση

Αναγνωριστικά: 1000 BRDM-2 (ορισμένα με αντιαρματικά συστήματα)

ΤΟΜΑ 2.450 (BMP-1, BMP-2, BMP-3)

ΤΟΜΠ 1.500: 500 BTR-152, 1.000 BTR-50/BTR-60/BTR-70

ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ: Μέχρι 3.440 σωλήνες

Ρυμουλκούμενα Οβιδοβόλα, 2.030 [των 122 χιλ. 1.150 (500 σε αποθήκευση, 150 M-30, M1938 και 500 D-30), των 130 χιλ. 800 M-46, των 152 χιλ. 70 D-20, ML-20, M1937, των 180 χιλ. 10 S23]

Αυτοκινούμενα Οβιδοβόλα: 500+ [των 122 χιλ. 450+ (400 2S1 Carnation (Gvosdik), 50+ D-30 επί φορέα T34/85, των 152 χιλ. 50 2S3 (Akatsiya)]

Πολλαπλοί Εκτοξευτές Πυραύλων: μέχρι 500 [των 107 χιλ. 200 Type-63, των

122 χιλ. 300 BM-21(Grad)]

Όλμοι: 410+ (των 82 χιλ., των 120 χιλ. 400 M-1943, των 160 χιλ. M-160 των 

240 χιλ. 10 M-240).

Κατευθυνόμενα Αντιαρματικά Συστήματα: 5.190+ (800 AT-10, 1000 AT-14 Kornet, 3.000 AT-3 Sagger, 150 AT-4 Spigot, 40 AT-5 Spandrel, AT-7 Saxhorn, 200 Milan)

Φορητά αντιαρματικά συστήματα: των 73 χιλ.: RPG-7 Knout, 105 χιλ. RPG-29

Αντιβαλλιστική/Αντιαεροπορική Άμυνα: 20 SA-11 Gadfly, 30 SA-13 Gopher, 14 SA-8 Gecko, 20 SA-9 Gaskin

Φορητά αντιαεροπορικά συστήματα: 100 SA-14 Gremlin, SA-7 4.000+ SA-18 Grouse (Igla), SA-7 Grail

Αντιαεροπορικά Πυροβόλα: 1.225+ (Ρυμουλκούμενα: των 100 χιλ. 25 KS-19,

των 23 χιλ. Zu-23, των 37 χιλ. M-1939, των 57 χιλ. S-60, Αυτοκινούμενα: ZSU-23-4)

Τακτικά Πυραυλικά Συστήματα: 94+ (18 FROG-7, 18+ SS-21 Scarab (Tochka), 4 SS-C-1B Sepal, 6 SS-C-3 Styx)

Τακτικοί Βαλλιστικοί Πύραυλοι: 30 Scud (πανομοιότυποι με της Βορείου Κορέας), 18 Scud-Β/Scud-C/Scud-D

ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

Προσωπικό: 7.600

Εξοπλισμός 

Φρεγάτες: 2 τύπου Petya III

Περιπολικά και ακτοφυλακίδες: 18 (10 τύπου Osa I/II, 8 τύπου Zhuk)

Πλοία ναρκοπολέμου: 5 (1 τύπου Natya, 3 τύπου Yevgenya, 1 τύπου T-43)

Αμφίβια Αποβατικά: 3 τύπου Polnochny B

Βοηθητικά πλοία: 4 (Μεταφορικά, Αυτοδυτών, Εκπαιδευτικό)

Ναυτική Αεροπορία: 15 Ανθυποβρυχιακά Ελικόπτερα (2 Ka-28 (Ka-27PL) Helix A , 13 Mi-14 Haze)

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ & ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Προσωπικό: 100.000 (Αεροπορία: 40.000, Δυνάμεις Αεράμυνας: 60.000)

Σχηματισμοί-Μονάδες: 11 Μοίρες Μαχητικών, 15 Μοίρες Δίωξης Βομβαρδισμού, 12 Μοίρες Αναγνωριστικών και ορισμένες Μοίρες Μεταφορικών Αεροσκαφών και Επιθετικών Ελικοπτέρων.

Αεράμυνα: 2 Μεραρχίες (25 ταξιαρχίες με 150 μοίρες) 

Εξοπλισμός 

Μαχητικά Αεροσκάφη: 68 MiG-29A Fulcrum, 30 MiG-25 Foxbat, 80 MiG-23MLD Flogger

Δίωξης-Βομβαρδισμού: 20 Su-24 Fencer, 60 MiG-23BTN Flogger H, 160 MiG-21H, 50 Su-22 (Su-17M-2) Fitter D

Αναγνωριστικά: 8 MiG-25R Foxbat, 40 MiG-21 H/J

Μεταφορικά Αεροσκάφη: 1 An-24 Coke, 6 An-26 Curl, 2 Falcon 20, 1 Falcon 900, 4 Il-76 Candid, 2 PA-31 Navajo, 6 Yak-40 Codling

Εκπαιδευτικά: 70 L-39 Albatros, 35 MBB-223 Flamingo, 6 MFI-17 Mushshak, 20 MiG-21U Mongol A, 6 MiG-23UM, 2 MiG-25U Foxbat

Επιθετικά Ελικόπτερα: 36 Mi-25 Hind D, 35 SA-342L Gazelle

Μεταφορικά ελικόπτερα: 100 Mi-17 (Mi-8MT) Hip H/Mi-8 Hip, 20 PZL Mi-2 Hoplite

Πύραυλοι Aέρος-Εδάφους: AS-7 Kerry και HOT, Αέρος-Αέρος: AA-10 Alamo, AA-2 Atoll, AA-6 Acrid, AA-7 Apex, AA-8 Aphid

Πύραυλοι Αέρος-Αέρος: AA-10 Alamo, AA-2 Atoll, AA-6 Acrid, AA-7 Apex, AA-8 Aphid

Αντιαεροπορικά Συστήματα: 707 (195 αυτοκινούμενα SA-6 Gainful, 320 ρυμουλκούμενα SA-2 Guideline, 44 SA-5 Gammon και 148 SA-3 Goa)

Φορητά αντιαεροπορικά συστήματα: 4.000 (SA-7A Grail, SA-7B Grail)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάτρα: Διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή

Πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί η διανομή τροφίμων από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα.

Στη διασταύρωση των οδών Ανθείας και Ευβοίας συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 άτομα προκειμένου να πάρουν λάδι και τρόφιμα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr προϋπόθεση για να πάρει κάποιος τρόφιμα ήταν να φέρει μαζί του αστυνομική ταυτότητα και προαιρετικά κάρτα ανεργίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Τουρκία: "Τυχαίο περιστατικό η προσγείωση συριακού όλμου επί τουρκικού εδάφους"

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι η νέα προσγείωση συριακού όλμου επί τουρκικού εδάφους είναι ακόμα ένα τυχαίο περιστατικό, το οποίο συγκαταλέγεται στα «λάθη» των τελευταίων ημερών και δεν έγινε με σκοπό να πληγούν συνοριακές περιοχές της Τουρκίας.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης διατείνονται ότι νωρίτερα το Σάββατο η Συρία συμφώνησε να δημιουργήσει «ουδέτερη ζώνη», κρατώντας τα στρατεύματά της 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, προς αποφυγή παρόμοιων επεισοδίων στο προσεχές μέλλον.

Παρατηρητές ανακοίνωσαν πως η ουδέτερη ζώνη θα αποτελέσει βοηθητικό έδαφος για τους αντάρτες που πολεμούν για να ρίξουν τον Άσαντ, καθώς θα τους ισχυροποιήσει την ελευθερία κινήσεών τους. Παράλληλα, δήλωσαν πως θα αποτελέσει ασφαλή περιοχή για τους πολίτες (κατά κύριο λόγο της Συρίας, αλλά και της γειτονικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα).

Δεν υπήρξαν επίσημα σχόλια από την Άγκυρα ή τη Δαμασκό, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ...


Νέο κρούσμα σεξουαλικής επίθεσης από Πακιστανό μετανάστη συνέβη μέρα- μεσημέρι σε κεντρική οδό της Πρέβεζας, όταν ο 31χρονος δράστης πλησίασε την ανήλικη και άρχισε να της κάνει ανήθικες προτάσεις. Όταν είδε ότι το κορίτσι αδιαφορούσε, δεν δίστασε να του βάλει «χέρι», αναγκάζοντάς το να βάλει τις φωνές! 

Περαστικοί επιχείρησαν να λιντσάρουν τον μετανάστη που προσπάθησε να το βάλει στα πόδια, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς που είχαν ακούσει τις φωνές της ανήλικης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


Εκεί συνάντησε και τον μεθυσμένο ομοεθνή του ο οποίος είχε παρενοχλήσει με σεξουαλικά υπονοούμενα επτά κοπέλες μεταξύ 17 και 20 χρόνων το βράδυ της Τετάρτης. Αν και ο αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος, συνελήφθη μετά την κατάθεση μήνυσης για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας εναντίον του από μια ανήλικη που παρενόχλησε.


ΠΗΓΗ

ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΑΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΛΜΩΝ ΚΑΙ ΟΒΙΔΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...


Ο τουρκικός στρατός απάντησε σήμερα στην επίθεση με πυρά όλμων από την Συρία που έπληξαν την επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα πυρά έπληξαν αγροτική περιοχή στο Γιαγλαντατζί, κοντά στο χωριό Γκιουβετσί, στα σύνορα με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Το πρακτορείο επισήμανε πως τα τουρκικά στρατεύματα απάντησαν αμέσως στα συριακά πυρά και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν θύματα.

Πρόκειται για ένα ακόμα ανταποδοτικό πλήγμα στις συριακές επιθέσεις με όλμους και οβίδες εναντίον των τουρκικών εδαφών, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο σε πέντε τούρκους αμάχους, κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Νέο "θερμό" επεισόδιο Τουρκίας-Συρίας στα σύνορα



Συνεχίζονται τα "θερμά" επεισόδια μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε νωρίτερα τα πυρά όταν δέχθηκε βλήμα πυροβολικού από το συριακό έδαφος, για τρίτη φορά το τελευταίο 48ωρο.

Πρόκειται για ένα ακόμα ανταποδοτικό πλήγμα στις συριακές επιθέσεις με όλμους και οβίδες εναντίον των τουρκικών εδαφών, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο σε πέντε τούρκους αμάχους, κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Eρντογάν: "Δεν θέλουμε να κηρύξουμε πόλεμο, αλλά δεν είμαστε μακριά"


Σαφή προειδοποίηση προς τη Δαμασκό απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα.

«Δεν θέλουμε να κηρύξουμε πόλεμο, αλλά δεν είμαστε μακριά. Το έθνος αυτό έχει φτάσει εδώ που είναι σήμερα επιβιώνοντας από διηπειρωτικούς πολέμους» επισήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε ένα πλήθος ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΟΚ, Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ Η ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Βρήκα στο Διαδίκτυο το κείμενο του David Laidler που φέρει τον καίριο για τα σημερινά οικονομικά δρώμενα τίτλο  The Quantity of Money and Monetary Policy. Πρόκεται για εργασία για την Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, του 1999. Από αυτά που κατάλαβα, καίτοι δεν είμαι οικονομολόγος, συμπεραίνω ότι:
Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ  μπορεί να χρησιμοποιηθή, και  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, σε συνδυασμό προς το ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΟΚ που αλλοιώνει και κατευθύνει την συμπεριφορά των υποκειμένων εις το πείραμα, για να επέλθουν αλλαγές  όχι μόνο  ΣΤΙΣ  ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, αλλά και στις συμπεριφορές του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ίσως δε και στις δομές της οικονομίας καθ' εαυτές, με ουσιαστικές και μόνιμες μετακινήσεις πλούτου. 
Καθ' όσον, η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ πρέπει να ασκήσει πολιτικές και πρακτικές γιά την αποφυγή των δυσμενών για την οικονομία συνεπειών του ΣΟΚ και δη αν το τελευταίο τούτο είναι  ΔΙΑΡΚΕΣ. 
Τούτο,  εννοείται, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τον Υπουργό των Οικονομικών που θα πρέπει να εκπροσωπούν το δημόσιο συμφέρον και όχι τους ίδιους τους Τραπεζίτες. Έτσι η Κεντρική Τράπεζα θα διαμορφώνει κατάλληλα τα επίπεδα των επιτοκίων, θα προβαίνει σε αναμορφώσεις ισοτιμιών και σε έκδοση χρήματος εάν δύναται, θα εκδίδει ομόλογα εντός της χώρας, ώστε άμεσα το ίδιο χρήμα να τοποθετηθή σε παραγωγικές επενδύσεις του ιδιωτικού ή του Δημοσίου τομέα, θα παρέχει εγγυήσεις ή θα ζητά θεσμικές μεταβολές  με επιρροή στην οικονομία, όπου παρατηρούνται προβλήματα ή και εν γένει. Αυτά, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις : Εκεί πού τυχόν χρειάζεται κρατισμός, κρατισμός,  εκεί που χρειάζεται  έλεγχος , έλεγχος, εκεί που χρειάζεται φιλελευθερισμός, φιλελευθερισμός. Στην συνέχεια, όλο το Τραπεζικό σύστημα, πρέπει να γίνεται μεταβιβαστής τέτοιων πολιτικών όπου χρειάζεται για το εθνικό οικονομικό συμφέρον, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε Τράπεζας, ώστε ό,τι κέρδος της προκύψει, να μην είναι αποτελέσμα κερδοσκοπίας αλλά κερδοφόρου και για την κάθε Τράπεζα ασκήσεως επιχειρηματικής δραστηριότητας στα πλαίσια όμως της γενικότερης αναγκαίας ή ευκταίας οικονομικής πολιτικής.
Ταύτα, με παρεμβαλλόμενη την Κυβέρνηση βέβαια, που θα προωθή τις σχετικά χρήσιμες νομοθετικές μεταβολές, που θα δομούν, θα ρυθμίζουν και θα προάγουν την οικονομική ζωή της κοινωνίας. Δηλαδή δεν θα την αποδομούν ούτε θα την απορρυθμίζουν, ούτε θα την παραλύουν.
 Αν όμως αντί γι' αυτά, η μεν Κυβέρνηση είναι υποχεωμένη ή "υποχρεωμένη" να πράττη τά αντίθετα, και το Τραπεζικό σύστημα είναι ελεγχόμενο στην συμπεριφορά του και έχει λοιπόν το Τραπεζικό σύτημα κίνητρο είτε το κέρδος μόνο, είτε την συντήρηση του ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΟΚ, είτε αμφότερα, η δε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΟΙΩΣ (!!!), τότε μιλάμε για εθνική καταστροφή ελεγχόμενη, και κατευθυνόμενη  για Κύριος οίδεν πού.
Πολλώ μάλλον, που βλέπουμε υπόγειο έλεγχο του Τραπεζικού τομέα: Συγχωνεύσεις Τραπεζών, ίσως από οικονομικό καννιβαλισμό, ίσως για τιμωρία  λόγω ανεξάρτητης τραπεζικής συμπεριφοράς οφειλομένης στην  οικονομική ισχύ, η οποία όμως δεν έχει αντίστοιχη πολιτική στήριξη όπως παληά, και η οποία πλέον πωλείται και διαμοιράζεται για ένα κομμάτι ψωμί – π.χ. η Αγροτική Τράπεζα...; 
Συνεπώς, πέραν της αντιμετωπίσεως των μνημονιακών πολιτικών που αντιβαίνουν ευθέως στο δημόσιο συμφέρον αφού αποδομούν, απορρυθμίζουν και παραλύουν την οικονομική ζωή της κοινωνίας, το θέμα της τωρινής πολιτικής αλλά και της ιδιοκτησίας της Κεντρικής Τράπεζας είναι στον πυρήνα του προβλήματος ακόμη ακι αν φύγουμε από το δόκανο του Μνημονίου. Είναι CONDITIO SINE QUA NON, για την αντιμετώπιση της κρίσεως που υφιστάμεθα με πρόσχημα το ότι χρεωστάμε, αφού πρόκειται στην ουσία για κρίση  λόγω της δραστικής και βάρβαρης μειώσεως της ποσότητας του χρήματος με χρήση, και για την διατήρηση, του ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΟΚ.
 Καθ' όσον, ο κύριος  πολιτικός στόχος του πειράματος είναι ακριβώς τούτο: Εάν  είναι δυνατή η διατήρηση του  ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΟΚ, χωρίς επανάσταση. Η φύση των πραγμάτων λέγει ότι αυτό είναι αδύνατον. Η φύση του Έλληνα επίσης. Η δεύτερη φύση όμως, του "Νεο-έλληνα", μοιάζει να λέγει ότι αποκλείεται η επανάσταση. ¨Ο,τι και να επικρατήση, αυτοί που οργάνωσαν το πείραμα είναι έτοιμοι να εκτελέσουν διάφορα εναλλακτικά σενάρια ή σχέδια. Αλλά ό,τι και να έχουν σχεδιασμένο, ένα είναι βέβαιο. Θα τους αιφνιδιάσουμε! Με την υπομονή μας; με την αντίδρασή μας; με την βοήθεια που θα έχουμε από τον Θεό; ¨Οσο έχουμε την ελπίδα .... , όλα είναι δυνατά! Άν για τους Γερμανούς με τον πειθήνιο νού, die Gedankn sind frei (οι σκέψεις είναι ελεύθερες), εμείς με τον απείθαρχο νού, πολύ περισσότερο.... Και ύστερα, εκείνοι θα ψάχνουνε τα οικονομικά και τά πολιτικά τους μοντέλα - τί δεν σχεδίασαν σωστά!
Δεδομένου όμως ότι τα οικονομικά χωρίς τα νομικά είναι ανάπηρα και λωβά, και τἀνάπαλιν - γι' αυτό άλλωστε και πάσχουν συχνά τόσο οι νομικοί όσο και οι οικονομολόγοι από μονομέρεια και παρωπίδες - άς δούμε λιγο πιό νομικά τά θέματα: Μήπως δεν στέκει συνταγματικώς η ΠΛΗΡΗΣ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στους θεσμούς της Ευρωζώνης στο θέμα της εκδόσεως χρήματος; Μήπως όποιος ελέγχει τις ισοτιμίες συναλλάγματος ή/και τόσα άλλα, για νά ασκεί συνταγματικά και νόμιμα   τέτοιες αρμοδιότητες,  πρέπει να είναι εθνικό δημόσιο νομικό πρόσωπο  - είτε με μορφή ν.π.δ.δ., είτε με μορφή ν.π.ι.δ. αλλά πάντως με πλήρη έλεγχο του Δημοσίου, άλλως και του Δημοσίου με δικαίωμα VETO στα πλαίσια της Ευρωζώνης;  Μήπως αλλοιώς υπάρχει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σέ άγνωστα κέντρα εξουσίας μέσω των ιδιοκτητών μιάς Κεντρικής Τραπέζης, είτε της Τραπέζης της Ελλάδος είτε της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης; Αλλά πότε ηττηθήκαμε σε πόλεμο ώστε να προβήκαμε σε ψήφιση νόμου για πλήρη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ως προς την έκδοση νομίσματος και την άσκηση πολιτικής Κεντρικής Τραπέζης,  άνευ όρων εθνικής επιρροής και εν τέλει στοιχειώδους εθνικής κυριαρχίας;
Ένα άλλο θέμα είναι, πώς θα ελεγχθή δικαστικά, αν έχει γίνη  κάτι τέτοιο.  Υποθέτω, κατ' εξοχήν, σε περίπτωση που κληθή Ανώτατο Δικαστήριο, να διατάξη την συμμόρφωση της Διοικήσεως  σε δικαστική απόφαση, ή να προσδώση εκτελεστότητα σε δικαστική απόφαση του εξωτερικού,  και διατάξη την Διοίκηση να συμμορφωθεί καταβάλλοντας "σε ευρώ, άλλως δε, σε εθνικό νόμισμα εκδόσεως του ιδίου του Δημοσίου". Μάλιστα αυτό μπορεί να γίνη κατ' εξοχήν προκειμένου περί μέρους του δημοσίου χρέους.
Υπάρχει το εξής προηγούμενο, στην Γαλλική νομολογία: Όλη η εκτέλεση νόμιμης και εκτελεστής αποφάσεως κρίθηκε από το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας ότι θα προσέκρουε στην δημόσια τάξη. Διότι επρόκειτο για μεγάλη έκταση της Αλγερίας επιδικασθείσα σε Γάλλο πολίτη , και κρίθηκε ότι θα προκαλούνταν σοβαρές ταραχές στην τότε Γαλλική Αλγερία αν εκτελείτο η απόφαση αυτή.
Επομένως, για πολύ σοβαρό λόγο δημοσίας τάξεως, όπως όταν πρόκειται για σοβαρό ποσό χρέους, ή για χρέος πολλών μικρότερων μεν ποσών αλλά πάρα πολλών και ζωτικών για την διαβίωση των δικαιούχων, εφ' όσον το Δημόσιο επικαλείται, ή εφ' όσον επανειλημμένα έχει προκύψει, ανυπέρβλητη δυσχέρεια αμέσου εξοφλήσεως λόγω στενότητας σε διαθέσιμα κονδύλια (σε ευρώ), μπορεί  να δούμε δικαστική απόφαση στην Ελλάδα, ιδίως ανωτάτου δικαστηρίου, που θα διατάσσει την εξόφληση "σε ευρώ, άλλως δε, σε εθνικό  νόμισμα εκδόσεως του ιδίου του Δημοσίου". 

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟ: "ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΕΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ"


Τελεσίγραφο έστειλε στο ΝΑΤΟ η Ρωσία τις δραματικές στιγμές μεταξύ 3ης και 4ης ώρας, ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου,
όταν συνεδρίαζαν τα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αποφασιστεί η ενεργοποίηση του άρθρου 4. "Σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας η Ρωσία θα αναγκαζόνταν να επέμβει", όπως μεταδίδουν διάφορα ρωσικα ΜΜΕ και μετέδωσε το Russia Today, φουλ για Γ' ΠΠ δηλαδή.
Σε ετοιμότητα ετέθη το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας NOVOCHERKASSK, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ,και SHORADS το οποίο είχε επισκεφθεί και τη Λήμνο, όπου και η εντυπωσιακή παρέλαση των ρώσων πεζοναυτών, και βρισκόνταν εκείνη την ώρα στο Β.Αιγαίο, με πορεία προς Ιόνιο πέλαγος , και θα ελάμβανε εντολή να κατευθυνθεί άμεσα ανατολικά για Συρία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ενεργοποιούσε το άρθρο 4,με εντολή να αποβιβάσει τους διατιθέμενους πεζοναύτες προς ένωση των ήδη εγκατεστημένων στη Συρία πεζοναυτών.
Στο μεταξύ η ρωσική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπλόκαρε χθες, και πάλι σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ, το οποίο καταδίκαζε την ρίψη οβίδων από το συριακό έδαφος σε τουρκικό χωριό. Η ρωσική αντιπρόταση ζητάει την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος το οποίο θα ζητάει αυτοσυγκράτηση και από τις δυο χώρες. Με αυτό τον τρόπο αφαιρούσε τη νομιμότητα επέμβασης στην Τουρκία και την προειδοποιούσε για το τι θα συναίβεναι αν συνέχιζε σε πορεία σύγκρουσης.
Έτσι είχαμε τη χαλαρή ανακοίνωση του ΝΑΤΟ των ίσων αποστάσεων και του ουσιαστικού "αδειάσματος" της Τουρκίας και στη συνέχεια την δήλωση Ερντογάν "ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για την εξαπόλυση οποιουδήποτε πολέμου"!
Προς τι το θέατρο των ψηφοφοριών στη βουλή τότε; Μήπως έσφιξαν τα..."γάλατα", και άλλαξαν γνώμη;
Στο μεταξύ όσο διαδραματιζόντανε τα γεγονότα οι δυνάμεις του Άσαντ εξόντωναν στην κυριολεξία θύλακες των εισαγόμενων "εξεγερμένων" στο Χαλέπι και συγκεκριμένα στο προάστιο του Suleiman al-Halabi, αποδεικνύοντας έτσι το γιατί προκλήθηκε αυτό το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε μία αθώα μάνα και των επίσης αθώων 4 παιδιών της, για να προκληθεί επέμβαση με νόμιμο μανδύα από τους Δυτικούς.
Σε άλλες περιοχές της Συρίας όπως στο Deir-Ezzor και τα περίχωρά του τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο επιβλητικά για το συριακό στρατό.
Συνεπώς το παιχνίδι χάνεται οι μισθοφόροι είναι πλέον στα όρια τους και δεν μπορούν να αντικαθιστούν τις απώλειές τους όπως στην αρχή, ενώ ταυτόχρονα η προπαγάνδα της Δύσης έχει υποστεί τεράστια πλήγματα αφού όλο και περισσότεροι πολίτες αμφισβητούν τους "επαναστάτες" μετά τα εγκλήματα εναντίον χριστιανικών πληθυσμών. Άρα τι χρειαζόνταν άμεσα να σώσει την κατάσταση; Μια αφορμή για επέμβαση. Δεν υπάρχει; Δεν πειράζει τη δημιουργούμε.
defencener.gr

Πολεμικό στόλο στέλνει στις ακτές της Συρίας η Τουρκία


Στην ενίσχυση της ναυτικής της παρουσίας στην Αν Μεσόγειο και στον ναυτικό έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής των ακτών της Συρίας  φαίνεται να προχωρά η Τουρκία μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Συρία.
Ο τουρκικός Στόλος απέπλευσε από την κύρια βάση του στο Golcuk με κατεύθυνση την Μεσόγειο εντείνοντας την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή κατα το πρότυπο που είχε εφαρμοστεί την περίοδο που η Άγκυρα προσπαθούσε να τρομοκρατήσει την Κύπρο και το Ισραήλ ώστε να μην προχωρήσουν στις εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αν Μεσόγειο.
Για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής έντονης και διαρκούς ναυτικής παρουσίας στην περιοχή η Άγκυρα
διαμόρφωσε το σχέδιο δράσης Barbaros το οποίο περιλαμβάνει την διαρκή παρουσία σημαντικών μονάδων του τουρκικού Ναυτικού σε ολόκληρη την Μεσόγειο και φυσικά στην Αν Μεσόγειο.
Στην δύναμη αυτή συμμετέχουν τέσσερις φρεγάτες πέντε πυραυλάκατοι τρία πλοία της Ακτοφυλακής και ένα πλοίο ανεφοδιασμού στόλου. Φυσικά την δύναμη αυτή προστατεύει αδιευκρίνιστος αριθμός υποβρυχίων ενώ αριθμός μαχητικών F-16 και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235 MPA θα μπορούν να καλύψουν από αέρος τον τουρκικό Στόλο.
Τα τουρκικά ναυτικά γυμνάσια αποτελούν μέρος της κλασικής τουρκικής τακτικής πιέσεων που τόσο έντεχνα έχει εφαρμόσει η Άγκυρα στο Αιγαίο η οποία αποσκοπεί στην δημιουργία του κλίματος της περικύκλωσης της συριακής κυβέρνησης μέσα από την δικαιοδοσία του τουρκικού Ναυτικού να πραγματοποιεί νηοψίες στα διεθνή ύδατα υπό την ομπρέλα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας
Πρόκειται για την εφαρμογή της περίφημης πια ναυτικής αναγγελίας NAVTEX101/10 σύμφωνα με την οποία η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Aegean - Mediterranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.
Με τη σχετική NAVTEX 101/10, η Τουρκία δηλώνει διεθνώς ότι είναι η μόνη δύναμη στο Αιγαίο και στην
νοτιοανατολική Μεσόγειο, που παρέχει προστασία στα πλοία, ενώ σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX101/10 καλούνται όλα τα πλοία που κινούνται στην εν λόγω περιοχή να δίνουν πληροφορίες, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε έπειτα από αίτημα των τουρκικών πολεμικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.
Αντίστοιχη πολιτική είχε εφαρμοστεί από την τουρκική κορβέτα  Bafra (F-505) η οποία στις 23-24 Μαρτίου του 2010 ανοικτά των στενών του Καφηρέα ζήτησε στοιχεία δρομολογίου στο ελληνικό εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος».  Υπό την κάλυψη της προστασίας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και του αγώνα κατά της
τρομοκρατίας η Τουρκία θα προσπαθήσει να επιβάλει ένα καθεστώς ελέγχου οποιοδήποτε πλοίου πλέει στην θαλάσσια περιοχή των ακτών της Συρίας αποτελώντας ένα ακόμη μοχλό πίεσης στην Δαμασκό. 
Σημειώνεται πάντως ότι ο τουρκικός Στόλος δεν θα είναι μόνος στην περιοχή καθότι εκτός των δυτικών πλοίων που περιπολούν στην περιοχή η Ρωσία έχει στείλει και ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου (ΜΟΜΟ) πλησίων των ακτών της Συρίας, επομένως δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί μία "συνάντηση" των πλοίων των δύο χωρών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Λευκή επιταγή στον Ερντογάν για κήρυξη πολέμου σε οποιαδήποτε χώρα!


Για το διάστημα ενός χρόνου από σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση θα έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν πόλεμο σε οποιαδήποτε χώρα (και όχι μόνο στη Συρία), σύμφωνα με την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Η λεπτομέρεια αυτή ...καθιστά το καθεστώς ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή που περικλείνεται μεταξύ Καυκάσου- Μεσοποταμίας- Αν. Μεσογείου κι Αιγαίου άκρως ευαίσθητη κι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Ειδικότερα, στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση και ο στρατός έχουν άδεια κήρυξης πολέμου σε «ξένες χώρες». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα ότι ο στρατός έχει το ελεύθερο για το διάστημα ενός ολόκληρου χρόνου ,να επέμβει σε οποιαδήποτε ξένη χώρα, αν το κρίνει απαραίτητο.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανήρτησε η εφημερίδα Hürriyet, κάνοντας ...το απαραίτητο ζουμ στην επίμαχη φράση: 


(Yabanci ülkelere: Ξένες χώρες )

Την ίδια αποκάλυψη έκανε και ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) İlhan Cihaner, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Το διάταγμα που έκρυψαν από τον λαό», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πήρε απεριόριστη άδεια να κηρύξει πόλεμο ξένες χώρες και όχι μόνο στη Συρία. 

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!


Ο ακραίος Ισλαμιστής ηγέτης, Omar Bakri προειδοποίησε τα βαλκανικά κράτη ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον τους,



σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στη βουλγαρική εφημερίδα «24 Chasa". 

Σύμφωνα με τον ριζοσπάστη κληρικό, ο οποίος για σχεδόν 20 χρόνια ζούσε στο Λονδίνο, τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή που ανήκει στο Ισλάμ.
"Όταν το Ισλάμ εισέρχεται σε μια περιοχή, αυτό το κράτος γίνεται ισλαμικό, γι 'αυτό είναι καθήκον μας να τους απελευθερώσουμε", δήλωσε ο Bakri, ο οποίος ζήτησε ερωτούμενος για τις ευρωπαϊκές χώρες που θεωρεί ισλαμικές, απάντησε: "Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία , Κοσσυφοπέδιο, πΓΔΜ και Βοσνία είναι όλες ισλαμικές χώρες. "
 
 
Στην απειλή για τη Βουλγαρία, ο Bakri εξήγησε:. "Η Ισπανία είναι μια ισλαμική χώρα, η οποία έχει περάσει ανά τους αιώνες υπό μουσουλμανική κυριαρχία. Η Βουλγαρίας απ' την άλλη λόγω της συνεργασίας με το Ισραήλ και την αποστολή στρατευμάτων στην εισβολή του Αφγανιστάν και του Ιράκ, είναι ένα νομιμοποιημένος στόχος για να χτυπηθεί. "

Bakri, ο οποίος έζησε στο Λονδίνο για 20 χρόνια, του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απομάκρυνσή του από τη χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2005 σε λεωφορεία του Λονδίνου. Πιστεύεται ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με την ηγεσία της Αλ Κάιντα.

«Θερμό επεισόδιο» σύντομης διάρκειας, αναμένουν αναλυτές μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας


Η Μόσχα στηρίζει απροκάλυπτα τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, ενώ η Αγκυρα προσπαθεί να προσεταιριστεί ομάδες ενόπλων αντικαθεστωτικών, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό συντηρητικών και πάμπλουτων αραβικών κρατών όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, τα οποία εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν σουνίτες ενόπλους. Παράλληλα η Αγκυρα έχει στο νου της το απειλητικό για την ίδια ενδεχόμενο να αποκτήσουν αυξημένη ισχύ οι περίπου δύο εκατομμύρια Κούρδοι της Συρίας, και μάλιστα σε συνεργασία με Κούρδους στην Τουρκία ή ομάδες στο Ιράκ.
«Στρατηγός» των αντικαθεστωτικών της Συρίας ισχυρίστηκε μιλώντας στο κανάλι Αλ Αραμπίγια ότι «Ρώσοι βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη τουρκικού Φάντομ» που συνετρίβη στη Μεσόγειο ανοικτά της Συρίας στις 22 Ιουνίου. Δεν προσκόμισε αποδείξεις, αλλά ο ισχυρισμός του ενισχύει σενάρια που θέλουν τους αντικαθεστωτικούς να επιδιώκουν με κάθε μέσο να «βάλουν στον χορό» της πολεμικής βίας τη Μόσχα νεκρανασταίνοντας τα φαντάσματα των ρωσοτουρκικών πολέμων.
Μία προέλαση των Τούρκων στο εσωτερικό της βόρειας Συρίας, ίσως με σκοπό τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» κατά μήκος των συνόρων, όπως η αντίστοιχη που επί δεκαετίες προσπαθούσαν να εδραιώσουν οι Τούρκοι στρατηγοί εισβάλλοντας περιοδικά στο βόρειο Ιράκ, θα μπορούσε - κατά τα πλέον ζοφερά σενάρια - να βρει απέναντί της ρωσικές δυνάμεις ή καθεστωτικές συριακές δυνάμεις εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από Ρώσους.
Πριν από τρία χρόνια η Ρωσία είχε πουλήσει στον Ασαντ πολλά σύγχρονα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. «Δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν αποδειχτεί ότι Ρώσοι ειδικοί βρίσκονταν πίσω από τα χέρια που πυροδότησαν αυτά τα συστήματα - αν δεν πάτησαν και οι ίδιοι οι Ρώσοι τα κουμπιά...» δήλωσε τον περασμένο Ιούλιο «πηγή της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ» στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times. Είχε προηγηθεί η κατάρριψη του τουρκικού Φάντομ.
Η Ρωσία (όπως και η Κίνα) απειλεί με άσκηση βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οποιαδήποτε προσπάθεια για διεθνή εισβολή «τύπου Λιβύης» στη Συρία με στόχο την ανατροπή του Ασαντ.
Στην παραθαλάσσια συριακή πόλη Ταρτούς ( είναι η ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή πόλη Αντάραδος) βρίσκεται το μοναδικό εκτός πρώην ΕΣΣΔ στρατιωτικό λιμάνι του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Αυτόν τον προκεχωρημένο ναύσταθμο στην ανατολική Μεσόγειο τον παραχώρησε στο Κρεμλίνο το 1971 ο Χαφέζ αλ Ασαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου. Σε αντάλλαγμα, οι Σοβιετικοί σύμμαχοί του διέγραψαν ένα μεγάλο χρέος της Συρίας στην ΕΣΣΔ.
Σε αντίπραξη για την διαφαινόμενη τουρκική εμπλοκή η κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδιάζει την αποστολή κι άλλων πολεμικών πλοίων στην περιοχή, αν και η χωρητικότητα του ρωσικού ναύσταθμου είναι περιορισμένη: μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τέσσερα μεσαίου μεγέθους πλοία.
Επισήμως - και παρά τα εφιαλτικά σενάρια ρωσοτουρκικού θερμού επεισοδίου που ενδεχομένως απεργάζονται όσοι βλέπουν ότι δεν γκρεμίζεται εύκολα το καθεστώς της Δαμασκού - Μόσχα και Αγκυρα διαβεβαιώνουν ότι δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωπες. Εξάλλου οι δύο χώρες συνεργάζονται από καιρό σε επίπεδο ενεργειακό, με αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, άρα μία σύρραξη θα απειλούσε τα αμοιβαία οικονομικά συμφέροντά τους.
Γι' αυτό ίσως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έσπευσε να χαρακτηρίσει «ατύχημα» την προσβολή τουρκικού εδάφους από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, ενώ η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διευκρίνισε» σε όλους τους τόνους ότι το πράσινο φως που άναψε το τουρκικό κοινοβούλιο για επιχειρήσεις επί συριακού εδάφους «δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου».

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...




Στην ενίσχυση της ναυτικής της παρουσίας στην Αν Μεσόγειο και στον ναυτικό έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής των ακτών της Συρίας φαίνεται να προχωρά η Τουρκία μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Συρία.

Ο τουρκικός Στόλος απέπλευσε από την κύρια βάση του στο Golcuk με κατεύθυνση την Μεσόγειο εντείνοντας την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή κατα το πρότυπο που είχε εφαρμοστεί την περίοδο που η Άγκυρα προσπαθούσε να τρομοκρατήσει την Κύπρο και το Ισραήλ ώστε να μην προχωρήσουν στις εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αν Μεσόγειο.

Για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής έντονης και διαρκούς ναυτικής παρουσίας στην περιοχή η Άγκυρα διαμόρφωσε το σχέδιο δράσης Barbaros το οποίο περιλαμβάνει την διαρκή παρουσία σημαντικών μονάδων του τουρκικού Ναυτικού σε ολόκληρη την Μεσόγειο και φυσικά στην Αν Μεσόγειο.

Στην δύναμη αυτή συμμετέχουν τέσσερις φρεγάτες πέντε πυραυλάκατοι τρία πλοία της Ακτοφυλακής και ένα πλοίο ανεφοδιασμού στόλου. Φυσικά την δύναμη αυτή προστατεύει αδιευκρίνιστος αριθμός υποβρυχίων ενώ αριθμός μαχητικών F-16 και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235 MPA θα μπορούν να καλύψουν από αέρος τον τουρκικό Στόλο.

Τα τουρκικά ναυτικά γυμνάσια αποτελούν μέρος της κλασικής τουρκικής τακτικής πιέσεων που τόσο έντεχνα έχει εφαρμόσει η Άγκυρα στο Αιγαίο η οποία αποσκοπεί στην δημιουργία του κλίματος της περικύκλωσης της συριακής κυβέρνησης μέσα από την δικαιοδοσία του τουρκικού Ναυτικού να πραγματοποιεί νηοψίες στα διεθνή ύδατα υπό την ομπρέλα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Πρόκειται για την εφαρμογή της περίφημης πια ναυτικής αναγγελίας NAVTEX101/10 σύμφωνα με την οποία η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Aegean - Mediterranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

Με τη σχετική NAVTEX 101/10, η Τουρκία δηλώνει διεθνώς ότι είναι η μόνη δύναμη στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, που παρέχει προστασία στα πλοία, ενώ σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX101/10 καλούνται όλα τα πλοία που κινούνται στην εν λόγω περιοχή να δίνουν πληροφορίες, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε έπειτα από αίτημα των τουρκικών πολεμικών πλοίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες.

Αντίστοιχη πολιτική είχε εφαρμοστεί από την τουρκική κορβέτα Bafra (F-505) η οποία στις 23-24 Μαρτίου του 2010 ανοικτά των στενών του Καφηρέα ζήτησε στοιχεία δρομολογίου στο ελληνικό εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος». Υπό την κάλυψη της προστασίας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και του αγώνα κατά της
τρομοκρατίας η Τουρκία θα προσπαθήσει να επιβάλει ένα καθεστώς ελέγχου οποιοδήποτε πλοίου πλέει στην θαλάσσια περιοχή των ακτών της Συρίας αποτελώντας ένα ακόμη μοχλό πίεσης στην Δαμασκό.

Σημειώνεται πάντως ότι ο τουρκικός Στόλος δεν θα είναι μόνος στην περιοχή καθότι εκτός των δυτικών πλοίων που περιπολούν στην περιοχή η Ρωσία έχει στείλει και ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου (ΜΟΜΟ) πλησίων των ακτών της Συρίας, επομένως δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί μία "συνάντηση" των πλοίων των δύο χωρών... defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΟΛΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΒΙΔΕΣ...!!!!



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ...

Κοντά στην Αλεξανδρέαττα (που έχουν αποσπάσει με βρωμιά οι τούρκοι από την Συρία) έχουμε νέο μεθοριακό επεισόδιο, με οβίδες ή όλμους που έσκασαν σε τουρκικό έδαφος. Η τουρκία απάντησε βολές πυροβολικού κι εκεί που τα πράγματα είχαν αρχίσει να αποκλιμακώνονται η εμπλοκή Συρίας - Τουρκίας δείχνει να μην είναι αναπόφευκτη... Από Συριακής πλευράς δεν υπάρχει ακόμη καμιά επίσημη εκδοχή για το σημερινό πολεμικό συμβάν...


ΠΗΓΗ

DEFENCENET: ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ... ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ...!!!



defencenet.gr._ Προσχεδιασμένη και καθόλου αυθόρμητη δεν ήταν η χθεσινή κατάληψη του του προαύλιου χώρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τους συνδικαλιστές του σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ των ΕΝΑΕ, όπως καταδεικνύεται τόσο από τις ενέργειες και την όλη μεθόδευσή τους, αλλά και από εσωτερικές συζητήσεις μέσα στο συνδικαλιστικό όργανό τους που μιλούσαν για "δυναμικές ενέργειες". Και απών απ'όλα από τις κάμερες του υπουργείου που κατέγραψαν καρέ-καρέ την επίθεση στο υπουργείο που δεν δείχνει τίποτα το αυρθόρμητο, αλλά μια καλά προσχεδιασμένη ενέργεια.

Κατ'αρχήν - και αυτό είναι βέβαιο και διασταυρωμένο και από τις δύο πλευρές - είχαν ραντεβού με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Ελευσινιώτη. Ο υφυπουργός, αντίθετα με την λοιπόν πολιτική ηγεσία πoυ απουσίαζε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ήταν πρακτικώς αδύνατον και εκ του πρωτοκόλλου να απουσιάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος από την στιγμή που ήταν παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατία). 

Να σημειώσουμε ότι είχε συμφωνηθεί και κλειστεί το ραντεβού αρκετές ημέρες πριν με του συνδικαλιστές (επιπέδου "Φωτόπουλου" ΓΕΝΟΠ, όλοι, δηλαδή σκληροί εργατοπατέρες) και μάλιστα το προηγούμενο βράδυ οι Καρακίτσος, Μπαλοδήμος και Σταματάκης της ΤΡΙΑΙΝΑΣ κάθισαν μέχρι αργά στο υπουργείο για να φτιάξουν την ατζέντα με τα υπηρεσιακά στελέχη και μάλιστα χωρίς την παρουσία της ΔΑΚΕ των ΕΝΑΕ. 

Έτσι λοιπόν, φτάνουν στο υπουργείο και δίνουν τα ονόματά τους στην πύλη. Πριν περάσουν δέκα λεπτά για να τους δεχθεί ο Δ.Ελευσινώτης, εικονίζεται στις κάμερες ο Καρακίτσος να δίνει εντολή εφόρμησης μέσα στο υπουργείο σηκώνοντας το χέρι και προτρέποντας τους λοιπούς συγκεντρωμένους να μπουκάρουν στο υπουργείο! 

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σε ανάλογη εκδήλωση δεν υπήρχε αστυνομική φύλαξη της εισόδου, άγνωστο για ποιους λόγους. Αυτό το καταθέτουν και εργαζόμενοι των ναηπηγείων Σκαραμαγκά. "Τόσες διαμαρτυρίες έχουμε κάνει, μπροστά στο υπουργείο, πρώτη φορά δεν είχε ΜΑΤ"! Γιατί; Αγνωστο! Αλλά ήταν η κρίσιμη έλλειψη που καθόρισε τις εξελίξεις. Μηδενική σημασία έχει η ΕΔΕ ή οι "αποκεφαλισμοί" στους οποίους προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας. 

Το υπουργείο ήταν αφύλακτο και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι στρατιωτικοί είναι για να πολεμούν τον εχθρό, όχι για να πολεμούν τους διαδηλωτές. Παρ'όλα αυτά η εξέλιξη έδειχνε ότι θα μπορούσε να χυθεί αίμα. Το νθέμα είναι ποιοι ήθελαν να χυθεί αίμα χθες;

Από εκεί και πέρα, οι συνδικαλιστές, υπάλληλοι του Λιβανέζου Ισκαντάρ Σάφα, την έλευση του οποίου πανηγύριζαν όταν με τις ευλογίες της οικογένειας Παπανδρέου πήρε δωρεάν τα ναυπηγεία, όρμησαν στο υπουργείο και βέβαια ευτυχώς που οι στρατιωτικοί ήταν ψύχραιμοι και δεν είχαμε χειρότερες εξελίξεις. 

Σημειώνουμε, ότι ο Δ.Ελευσινιώτης τους περίμενε στο γραφείο του και φυσικά δεν στέκει πουθενά αυτό που είχε διαδοθεί τις πρώτες ώρες ότι "Δεν υπήρχε κανένας από την πολιτική ηγεσία και τους είχαν εγκαταλείψει". 

Από εκεί και πέρα, τόσο τα γεγονότα που ακολούθησαν, όσο και αυτά που εκτυλίχθηκαν εν συνεχεία στην ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια, δείνχουν ότι οι συνδικαλιστές πάνε σε μετωπική με την κυβέρνηση και αφού άλωσαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιτέθηκαν στην ΓΑΔΑ, ενώ ετοιμαζόντουσαν να επιτεθούν και στα δικαστήρια, δείχνει και σχέδιο δράσης, αλλά και διάθεση μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. 

Και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα...

Ας κρατήσουμε και την "μετριοπαθή" δήλωση του Ε.Βενζιέλου για τα γεγονότα. Έχει την σημασία της: Αυτός ήταν ο αυτουργός του νόμου που έχεφρε του Λιβανέζους στα ΕΝΑΕ και χαμογελούσε πλατιά δίπλα στον εξαφανισμένο σήμερα, αλλά πλουσιότερο κατά 250 εκατ. ευρώ, Ι.Σάφα...