Obama: "Μπορεί να βρεθεί μια πιο ικανοποιητική λύση για την υπερχρέωση των ΗΠΑ"

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να αντικαταστήσει τις αυτόματες περικοπές στον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών με αυτό που χαρακτήρισε "ισορροπημένη προσέγγιση" που θα συνδυάζει "έξυπνες" περικοπές στον προϋπολογισμό και μεταρρύθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων.
Την Παρασκευή (χθες) ο Ομπάμα υπέγραψε, όπως προβλέπει ο νόμος, το διάταγμα με το οποίο παγώνουν αυτόματα 85 δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιων πιστώσεων έπειτα από την αποτυχία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να καταλήξουν σε συμβιβασμό, μέσω διαπραγματεύσεων, για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Στην εβδομαδιαία ομιλία του που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και μέσα από το Διαδίκτυο, ο αμερικανός πρόεδρος επιχειρηματολόγησε πως μπορεί ακόμη να βρεθεί μια πιο ικανοποιητική λύση για την υπερχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών.
"Πιστεύω ακόμη πως μπορούμε και οφείλουμε να αντικαταστήσουμε τις περικοπές αυτές με μία ισορροπημένη προσέγγιση, που συνδυάζει έξυπνες περικοπές, μια μεταρρύθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων καθώς και τροποποιήσεις στο φορολογικό κώδικα ώστε να είναι πιο δίκαιος για τις οικογένειες και τον κόσμο των επιχειρήσεων χωρίς ωστόσο να αυξάνονται αυτοί καθαυτοί οι φόροι", είπε ο Ομπάμα.
Είπε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ξεπερνά σήμερα τα δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσε να μειωθεί χωρίς οι μισθωτοί να μείνουν άνεργοι ή να πληρώσουν το τίμημα οι γονείς ή οι φοιτητές."Η πλειονότητα των Αμερικανών συμφωνεί μαζί μου στο σημείο αυτό, περιλαμβανομένης και της πλειονότητας των Ρεπουμπλικάνων", είπε ο Ομπάμα.
"Ξέρω πως υπάρχουν Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο που θα προτιμούσαν να καταργηθούν τα δημοσιονομικά τρικ παρά να εφαρμοστούν αυτές οι περικοπές", δήλωσε. "Και ξέρω πως ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι θα προτιμούσαν μια έξυπνη μεταρρύθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων από τις περικοπές αυτές. Και οι μεν και οι δε συμφωνούν στα θέματα αυτά από απλή κοινή λογική. Και θα φροντίσω ν΄απευθυνθώ σε αυτούς ώστε το πρόβλημα αυτό να διευθετηθεί για το καλό".
Ο Ομπάμα έχει ήδη χαρακτηρίσει "ηλίθιες" τις περικοπές αυτές, που οφείλονται στη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους η οποία επιτεύχθηκε το 2011.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άγρια επεισόδια σε ξενοδοχείο στην Καβάλα - Εργαζόμενοι μόλις είδαν τον Μ. Βορίδη τα έκαναν γυαλιά καρφιά - Φυγαδεύτηκε σε δωμάτιο

- Εργαζόμενοι μπήκαν στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου και δεν άφησαν τίποτα όρθιο
- Φώναζαν συνθήματα: "Μάκη Βορίδη πάρε το Μνημόνιο και φύγε από εδώ...ουστ"
- Από τα αυγά, τις καρέκλες και τα τραπέζια που πετούσαν η συνέντευξη Τύπου ματαιώθηκε
- Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αρνήθηκε να τους δει
- ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Έντονα επεισόδια προκλήθηκαν αργά απόψε το απόγευμα από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL με αφορμή στην Καβάλα την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου "Ωκεανίς" και εισήλθαν μέσα όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές. Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα και πετούσαν αυγά.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε «οι εργαζόμενοι ήρθαν αποφασισμένοι στο ξενοδοχείο για να προκαλέσουν επεισόδια. Εμείς είχαμε την επιθυμία να κάνουμε διάλογο μαζί τους αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν κανένα περιθώριο. Εκφράζω την λύπη μου γι' αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πάρα πολύ ώρα με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν΄ ακυρώσουν όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου αλλά και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.

Η αντίδραση των εργαζομένων της KAVALA OIL σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή την προσεχή Τρίτη της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999. 

ΠΗΓΗ

Μπουτάρης : «Μπορεί να λειτουργήσουν τα τεμένη »

Ο Μπουτάρης χτες απάντησε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο πλαίσιο του Τουριστικού Φόρουμ Τουρκίας-Ελλάδας που διοργανώθηκε χτες στην Άγκυρα.
Ο Έλληνας αξιωματούχος κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι στην επικαιρότητα η λειτουργία των οθωμανικών τεμενών, δήλωσε “αυτά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με τον καιρό. Φυσικά αυτό είναι στη διάθεση της κυβέρνησης. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέρη τα οποία μπορεί να μην και τεμένη, καθώς και για τα νεκροταφεία Μουσουλμάνων”.
Αφού σημείωσε ότι θα ανακαινιστεί και το σπίτι που έμενε ο Οθωμανός Σουλτάνος Abdülhamit ο ΄Β ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δήλωσε “έχουμε πρόγραμμα και για τα υπόλοιπα οθωμανικά έργα στη Θεσσαλονίκη. Ο παλιός κινηματογράφος Αλκαζάρ, η σκεπαστή αγορά μπήκαν όλα σε μια διαδικασία. Αλλά επειδή πρόκειται για αρχαιολογικά έργα εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Πρέπει να ζητήσουμε άδεια. Αλλά καταλήξαμε σε συμφωνία όσον αφορά την ανακαίνιση αυτών των έργων” καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

“Ναι” του ΣτΕ σε συναλλαγές μόνο με κάρτες για ποσά άνω των 1.500 ευρώ

Με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και όχι με μετρητά θα πρέπει να γίνονται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αγορές αγαθών άνω των 1.500 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2012.

Το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε κατά πλειοψηφία ότι αποτελεί ευνοϊκή ρύθμιση για τους συναλλασσόμενους η χρήση τραπεζικών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και όχι μετρητών  για αγορές ή άλλες υπηρεσίες  άνω των 1500 ευρώ.

 

ΠΗΓΗ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ...

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον των δημοσιογράφων Καμπουράκη, Πολίτη για …
Προσβολή της μνήμης νεκρού. Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (Άρθρο 365).

Επιτέλους η δικαιοσύνη ξυπνάει!

Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ...
διέγραψε τους δύο κυρίους για τις δηλώσεις τους, με τις οποίες εμφάνισαν στην κοινή γνώμη τους δύο νεκρούς φοιτητές ως μπεκρήδες και επιπόλαιους.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: “Να μωρέ, φάγανε ήπιανε κρασάκι και έβαλαν τη ψησταριά στο δωμάτιο!“

Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ: “Κρίμα να χάσουν τη ζωή τους από επιπολαιότητα μορφωμένα παιδιά!!!“

sibilla-press.blogspot.gr

ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΕΣ... Η "ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ" ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!


Με επιχείρημα την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία ζούμε η… Ένωση Άθεων Ελλάδας ζητεί την κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του Αγίου Φωτός με έξοδα του Ελληνικού Κράτους!!

Στην ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν "μη απαραίτητη πολυτέλεια" την αεροπορική μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα από την Ιερουσαλήμ και κάνουν αναδρομή λέγοντας ότι η πρώτη φορά που έγινε αεροπορικώς ήταν το 1988 με πρωτοβουλία ιδιώτη αφού μέχρι τότε όπως λένε, το Άγιο Φως μεταφερόταν με πλοίο.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΕΩΝ


"Τα τελευταία χρόνια κάθε Σάββατο πριν την Κυριακή του Πάσχα μεταφέρεται αεροπορικώς στην Ελλάδα το λεγόμενο «Άγιο φως» από την Ιερουσαλήμ και γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι πιστός ή όχι αντιλαμβάνεται ότι η αεροπορική μεταφορά του «Αγίου φωτός» είναι μία μη απαραίτητη πολυτέλεια. Η μη αναγκαιότητά της καταδεικνύεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά αυτό συνέβη μόλις το 1988 με πρωτοβουλία ιδιώτη, αφού μέχρι τότε το «Άγιο φως» μεταφερόταν με πλοίο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (24-04-2005) ο συγκεκριμένος ιδιώτης είχε αναλάβει τη μεταφορά μέχρι και το 2000 (με εξαίρεση το 1998).

Από το 2002 το Ελληνικό κράτος (και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών) ανέλαβε την οργάνωση αλλά και το οικονομικό κόστος της αεροπορικής μεταφοράς του «Αγίου φωτός» με ειδική πτήση και το υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα. Από την Αθήνα το «Άγιο φως» μεταφέρεται πάλι με ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας σε διάφορες Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση.

Σε μία περίοδο που ο Έλληνας φορολογούμενος δοκιμάζεται από ανεργία, βαρύτατη φορολογία, συμπίεση του πραγματικού του εισοδήματος, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θεωρούμε αδιανόητο να δίνεται έστω κι ένα ευρώ για τη μεταφορά του «Αγίου φωτός» από το Ελληνικό Κράτος και κατ' επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο.

Zητάμε από τα αρμόδια υπουργεία (α. Εξωτερικών, β. Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, γ. Εθνικής Άμυνας, δ. Οικονομικών) να ενημερώσουν τον Έλληνα φορολογούμενο πόσο έχει κοστίσει στο Ελληνικό Κράτος η μεταφορά του «Αγίου φωτός» στην Ελλάδα και η διανομή του στις ανά τη χώρα Μητροπόλεις από το 1988 μέχρι σήμερα. Ειδικότερα για:

1. Το κόστος της ειδικής πτήσης για τη μεταφορά του Υπουργού Εξωτερικών και των άλλων επιβατών της πτήσης προς την Ιερουσαλήμ και πίσω.
2. Το κόστος διαμονής των παραπάνω και άλλα έξοδα διαβίωσης.
3. Το κόστος των αγημάτων και άλλων τελετών και εκδηλώσεων κατά την υποδοχή του «Αγίου φωτός».
4. Το κόστος των ειδικών πτήσεων (με αεροπλάνα της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας) για τη διανομή του «Αγίου φωτός» στις Μητροπόλεις της χώρας.
5. Το κόστος άλλων σχετικών με τη μεταφορά και διανομή του «Αγίου φωτός» εξόδων.

Τέλος ζητάμε την κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του «Αγίου φωτός» με έξοδα του Ελληνικού Κράτους."

agioritikovima

Σαφείς οι ενδείξεις ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο


Ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποιεί για ξένη απειλή και συνιστά στους Ρώσους αξιωματούχους των Ε.Δ. και του υπ. Άμυνας εντατικοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην αμυντική πολιτική 

Russia Today 
28 Φεβρουαρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε χθεσινή δήλωσή του τόνισε ότι οι εχθροί της Ρωσίας καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες προκειμένου να αλλάξει η στρατηγική ισορροπία δυνάμεων και κάλεσε τους αξιωματούχους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να συνεχίσουν τόσο τις μεταρρυθμίσεις όσο και τα ριζικά βήματα της χώρας προς την κατεύθυνση του επανεξοπλισμού.

Σε κοινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχε χθες, Τετάρτη, μαζί με τους αρχηγούς των Ε.Δ. και τους ανώτατους αξιωματούχους του επιτελείου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, του οποίου προεδρεύει ο πρόσφατα διορισμένος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε:


«Καταβάλλονται μεθοδικές προσπάθειες με στόχο την διατάραξη της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας με διάφορους τρόπους. Οι ΗΠΑ έχουν ουσιαστικά προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο του σχεδίου τους για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος πυραυλικής άμυνας και υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Ο κίνδυνος στρατιωτικοποίησης της Αρκτικής είναι υπαρκτός και δεν αποτελεί προϊόν της φαντασίας μας ».


Απευθυνόμενος στο επιτελείο των αξιωματούχων και αρχηγών των Ε.Δ., ο Πρόεδρος Πούτιν τους συνέστησε να είναι πιο αποφασιστικοί όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και να μην επηρεάζονται από τα λάθη των προκατόχων τους, θεωρώντας τα ως δικαιολογία για να κωλυσιεργούν. 

«Δεν θα πρέπει να ακολουθείτε τις συνήθεις τακτικές, ούτε να παρατηρούνται συνεχώς αμφιταλαντεύσεις και ατελείωτες αναθεωρήσεις αποφάσεων που έχουν ήδη παρθεί», τόνισε ο Πούτιν στους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Αναφερόμενος στον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας ο Πούτιν κάλεσε την στρατιωτική ηγεσία να ερευνά διεξοδικά κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, όπου παραβιάζονται συμβάσεις που αφορούν τον αμυντικό εξοπλισμό ή αναβάλλεται η εφαρμογή τους.  

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε στους στρατιωτικούς ότι θα υπάρξουν και νέες παραδόσεις όπλων σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς η Ρωσία σχεδιάζει να αντικαταστήσει το 30% όλου του αμυντικού της εξοπλισμού με τα τελευταία μοντέλα, το αργότερο μέχρι το 2015 και το 2020, ανάλογα με το σώμα στρατού, ναυτικού ή αεροπορίας. Επίσης, από 70 έως και 100 % όλων των όπλων θα πρέπει να ανανεωθούν.

«Για να ενισχυθεί αυτή η διαδικασία, η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα νέο σύστημα έρευνας και ανάπτυξης στρατιωτικής τεχνολογίας», σημείωσε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος έθιξε επίσης τα άκρως επείγοντα, κατά την άποψή του, ζητήματα που αφορούν στην άμυνα της χώρας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους αρχηγούς των Ε.Δ. και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους ότι η διάρκεια της στράτευσης θα παραμείνει η ίδια (12 μήνες) και ότι η αντικατάσταση των κληρωτών στρατιωτών με άλλους που θα έχουν υπογράψει συμβόλαιο θα συνεχιστεί.

Ειδικός ρωσικός στόλος για τη Μεσόγειο

Κατά το διευρυμένο Συμβούλιο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού, δήλωσε ότι για την υπεράσπιση των ρωσικών συμφερόντων στη ζώνη της Μεσογείου και τη διασφάλιση της μόνιμης παρουσίας σε αυτήν δυνάμεων του ρωσικού στόλου είναι απαραίτητη η δημιουργία ειδικής αρμόδιας διεύθυνσης του εν λόγω επιχειρησιακού σχηματισμού.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου πρόκειται ουσιαστικά για την αναβίωση του στολίσκου και της σχετικής διεύθυνσης την οποία διέθετε μονίμως η ΕΣΣΔ στη Μεσόγειο στο παρελθόν.
Πηγές του υπουργείου δήλωσαν στη Φωνή της Ρωσίας ότι ο στολίσκος αυτός θα φθάνει έως και τα 10 πλοία και σκάφη του πολεμικού Στόλου της Ρωσίας και θα υπάγεται στον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Προηγουμένως, εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε διευκρινίσει ότι τα ρωσικά πλοία θα εκτελούν αποστολή μόνιμης επιφυλακής στα ανοιχτά της Συρίας, όπου διαδοχικά περιπολούν ρωσικές ναυτικές μονάδες διαφορετικών Στόλων της χώρας.
Ο υπουργός Άμυνας Σαϊγκού είχε υπενθυμίσει ότι η Ρωσία διαθέτει τεχνική βάση υποστήριξης στην Ταρτούς της Συρίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ON CAMERA ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΕΣΒΗ!!! [βίντεο]

ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΊΤΕ.
Η ΑΝΤΊΘΕΤΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ TΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.
Ο ΈΝΑΣ ΓΙΑ ΦΤΎΣΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΆΛΛΟΣ ΆΞΙΟΣ.
Το θέμα της Καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. 
Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά την Καναδική κυβέρνηση η οποία εγγυάται (;) για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP., μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ!  
Μάλιστα. Αν εκπροσωπούσε δηλαδή την εταιρεία τι θα έλεγε;
Ο γλοιώδης Καναδός μπρόκερ πήρε την απάντηση που του άρμοζε από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Δεν σας θέλουμε και δεν θέλουμε να το συζητήσουμε άλλο!  
Άντε γεια ΛΑΜΟΓΙΑ!

ΠΗΓΗ

ΗΠΑ: Το Υπουργείο Άμυνας δίνει προνόμια στα άγαμα ζευγάρια. Αλλά μόνο αν είναι ομοφυλόφιλα!



Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δέχεται κριτική για την παροχή προνομίων σε ζευγάρια του ιδίου φύλου που συνήθως προορίζονται για συζύγους στρατιωτικών.
Ο υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έχει εκδώσει μια οδηγία σύμφωνα με την οποία ορισμένα στρατιωτικά οφέλη που μέχρι τώρα προορίζονταν για τα παντρεμένα ζευγάρια θα πρέπει τώρα να επεκταθούν και σε ανύπαντρους συντρόφους - αλλά μόνο αν είναι του ίδιου φύλου.
Οι ετεροφυλόφιλοι άγαμοι σύντροφοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τα οφέλη.
Ο Πανέτα εξέδωσε την οδηγία του σε ένα υπόμνημα προς τους γραμματείς των στρατιωτικών τμημάτων και τον υφυπουργό άμυνας.
Επικαλούμενος την κατάργηση του νόμου “Dont Ask, Dont Tell”, ο Πανέτα αναφέρει: «Οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν έχουν πλέον θέση στο στρατό».
"Τα προνόμια αυτά θα πρέπει να επεκταθούν και στους συντρόφους του ιδίου φύλου και, ανάλογα με την περίπτωση, στα παιδιά συντρόφων του ίδιου φύλου, όταν ο στρατιωτικός και ο σύντροφος του ιδίου φύλου έχουν υπογράψει μια δήλωση που βεβαιώνει την ύπαρξη της δεσμευμένης σχέση τους. "
Η δήλωση ορίζει ως "σύντροφο" (“domestic partner”) ένα "πρόσωπο σε συμβίωση με ένα μέλος του στρατού του ίδιου φύλου," και ως "συμβίωση" (“domestic partnership”) μια "δεσμευμένη σχέση μεταξύ δύο ενηλίκων, του ίδιου φύλου, η οποία πληροί όλες τις οι ακόλουθες απαιτήσεις. "
Μεταξύ των απαιτήσεων αυτών, είναι να μην μπορεί να «παντρευτεί, ή να προσχωρήσει σε αστική ένωση με οποιονδήποτε άλλο» και ότι οι σύντροφοι σκοπεύουν να παραμείνουν σε μια δεσμευμένη σχέση "επ’ αόριστον".
Ανάμεσα στα οφέλη που το Πεντάγωνο θα δώσει τώρα στους συντρόφους του ίδιου φύλου, αλλά όχι στα άγαμα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια είναι αποζημιώσεις αναπηρίας και θανάτου, νομική βοήθεια, ταξίδια με αεροσκάφη του Υπουργείου Άμυνας, προγράμματα υγείας και προγράμματα αναψυχής, άδεια έκτακτης ανάγκης, καθώς και την πρόσβαση σε πρόγραμμα «παροχής συμβουλών σε σεξουαλική επίθεση».
Οι νέες πολιτικές δημιουργούν «μια παρωδία του νόμου περί Υπεράσπισης του Γάμου, που εξακολουθεί να είναι το δίκαιο αυτής της χώρας», δήλωσε ο εφημέριος Ron Crews, συνταξιούχος συνταγματάρχης και διευθυντής της Συμμαχίας των Εφημέριων για την Θρησκευτική Ελευθερία.
Ο Crews επέκρινε αυτές τις νέες πολιτικές, λέγοντας ότι αγνοούν ουσιαστικά την πρόθεση του ομοσπονδιακού νόμου με το να εξισώνουν τα ζευγάρια του ίδιου φύλου με τους συζύγους.
Ο Crews τονίζει ότι ο Νόμος ορίζει το γάμο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση που αμφισβητεί το νόμο αυτό το καλοκαίρι.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκέφτεται ότι ο Νόμος περί Υπεράσπισης του Γάμου κάνει «διακρίσεις» και διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να σταματήσει να τον υπερασπίζεται στα δικαστήρια.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές : εδώ και εδώ

«Η Τουρκία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας χωρίς να το έχει υπογράψει»

Mήνυμα στην Τουρκία για επίλυση των διαφορών στο ζήτημα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνέδριο Athens Energy Forum 2013, λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις τουρκικές άδειες έρευνας σε περιοχές της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για τις οποίες η χώρα μας κατέθεσε ρηματική διακοίνωση προς τον ΟΗΕ, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε: «Ήδη καταθέσαμε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση όπου επισημαίνουμε ότι η Τουρκία δίνει “οικόπεδα” επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως της Ρόδου, για έρευνα. Εξηγήσαμε ότι αυτός ο χώρος, βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας βρίσκεται μέσα στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η Άγκυρα απάντησε ότι διαφωνεί με αυτή μας τη θέση kαι επικαλείται επίσης το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά: Εμείς το επικαλούμαστε το Διεθνές Δίκαιο ενώ το έχουμε υπογράψει, ενώ η απέναντι πλευρά το επικαλείται χωρίς να το έχει υπογράψει! Και η Ελλάδα και η Τουρκία δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι επιθυμούν να λύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά και φιλικά. Αυτό, είναι πολύ θετικό, αναμφίβολα. Αλλά ο καλύτερος τρόπος να λυθούν διαφορές είναι με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Εξ άλλου, το Δίκαιο της Θάλασσας, κερδίζει έδαφος συνεχώς όπως και η αποδοχή του και η ισχύς του. Αφού και μεγάλες χώρες που δεν το έχουν υπογράψει ακόμα, όπως οι ΗΠΑ, προσανατολίζονται πλέον στην κατεύθυνση της τελικής επικύρωσής του».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε παράλληλα το ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα της ενέργειας η ασφάλεια και η διαφοροποίηση των πηγών τονίζοντας ότι στην περίπτωση της χώρας μας, η Ελλάδα έχει ήδη υψηλές δυνατότητες και ρόλο στη διακίνηση ενεργειακών πόρων ενώ σύντομα θα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τόνισε πως «αρκεί να ρίξετε μια ματιά στον χάρτη για να διαπιστώσετε, ότι η Ελλάδα, που μαζί με την Κύπρο, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “κάθεται” κυριολεκτικά πάνω στους κύριους δρόμους ανεφοδιασμού ολόκληρης της Ευρώπης σε πετρέλαιο. Και της Νότιας Ευρώπης σε φυσικό αέριο». Αναφερόμενος στην αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι αυτό αποτελεί τμήμα ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού που αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων.

ΠΗΓΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λευκός μαθητής 9 χρονών αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε το ρατσιστικό εκφοβισμό και τις απειλές από Ασιάτες συμμαθητές του



ΚΟ: Δεν θα την ακούσετε αυτήν την ιστορία. Δεν θα εμφανιστεί το προσωπάκι του σε καμία δακρύβρεχτη «αντιρατσιστική» καμπάνια. Δεν θα διαβάσετε άρθρα επί άρθρων στα ΝΕΑ και στο ΕΘΝΟΣ, ούτε θα δείτε "αποκαλυπτικά ρεπορτάζ" γνωστών δημοσιογράφων για την «ανησυχητική άνοδο του ρατσισμού» στα σχολεία. Δεν θα μοιραστεί από το Υπουργείο εκπαιδευτικό υλικό για τον «ρατσισμό στα σχολεία». Δεν θα ιδρυθεί κανένας φορέας «καταγραφής των ρατσιστικών περιστατικών» και «ευαισθητοποίησης και κατάρτισης των γονέων». Δεν θα έρθει κανένας επίτροπος για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» να μας κάνει αντιρατσιστικά μαθήματα. Δεν θα βγάλει ανακοίνωση κανένα «Παρατηρητήριο». Όλα αυτά βέβαια – και άλλα πολλά - θα λάμβαναν χώρα με μία μόνο προϋπόθεση. Αν ο 9χρονος που αυτοκτόνησε στην Βρετανία δεν ήταν λευκός. Αν είχε την "τύχη" να ανήκει σε κάποια "μειονότητα". Είναι περιττό βέβαια, να γράψω ότι τα περισσότερα media, φερόμενα «αντιρατσιστικά», έγραψαν, γενικώς, για αυτοκτονία παιδιού «λόγω εκφοβισμού».
 
The Sun / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του ηλικίας μόλις 9 ετών αγοριού που κρεμάστηκε εξ αιτίας ρατσιστικού λεκτικού εκφοβισμού από Ασιάτες συμμαθητές του που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Ο Aaron Dugmore – που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους νεότερους αυτόχειρες της Βρετανίας από εκφοβισμό - βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του, αφού επί μήνες δεχόταν προσβλητικά σχόλια και απειλές στο σχολείο, ισχυρίζονται οι γονείς του.
Η οικογένειά του λέει ότι ο Ααρών απειλήθηκε με ένα πλαστικό μαχαίρι από έναν Ασιάτη συμμαθητή του - ο οποίος τον προειδοποίησε: "Την επόμενη φορά θα είναι πραγματικό".
Όμως, παρά τις καταγγελίες των γονέων στο σχολείο, όπου το 75 τοις εκατό των μαθητών προέρχονται από οικογένειες αλλοδαπών, ισχυρίζονται ότι δεν έγινε τίποτα για να σταματήσει η παρενόχληση.
Η μητέρα του παιδιού, Kelly-Marie Dugmore, είναι πεπεισμένη ότι οι συνεχείς χλευασμοί οδήγησαν το γιο της να αυτοκτονήσει πριν από δύο εβδομάδες. Είπε συντετριμμένη: "Δεν είμαστε ρατσιστές άνθρωποι. Ο Ααρών έκανε παρέα με όλα τα παιδιά στο σχολείο του, και το ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού λόγω του χρώματος του δέρματός του, με κάνει να αρρωσταίνω."
Ο Aaron εντάχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Erdington Hall στο Μπέρμιγχαμ τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς η οικογένειά του μετακόμισε εκεί. Αλλά η Kelly-Marie, 30 ετών, και ο πατριός του Paul Jones, 43 ετών, παρατήρησαν μια αλλαγή σε αυτόν από την πρώτη του ημέρα.
Ο Pau λέει: «Τσακωνόταν με τους αδελφούς και τις αδελφές του, κάτι που δεν γινόταν πριν. Τελικά μας είπε ότι ήταν θύμα εκφοβισμού από μια ομάδα Ασιατών στο σχολείο και αναγκαζόταν να τους κρύβεται στο προαύλιο το μεσημέρι. Είπε, ακόμη ότι ένα παιδί του είπε: «Ο μπαμπάς μου λέει ότι όλοι οι λευκοί άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν».
Η Kelly-Marie υποστήριξε: "Απειλήθηκε μάλιστα με ένα πλαστικό μαχαίρι από ένα αγόρι. Όταν το κόλλησε πάνω στον Ααρών, του είπε ότι την επόμενη φορά θα είναι πραγματικό".
"Πήγα να δω τον διευθυντή Martin Collin αρκετές φορές, αλλά το μόνο που είπε, ήταν «Δεν ήταν ανάγκη να έρθει σε αυτό το σχολείο, που επιλέξατε να έρθει».
Η αστυνομία του West Midlands ερευνά τα αίτια του θανάτου του Ααρών.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Γέροντας Νεκτάριος: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ: ''ΑΝΑΝΔΡΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ, ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...!!!''

Σε καταγγελίες προχώρησε ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Βλαστός, από εγκληματική αδιαφορία των αρχών, δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά σε ένα τύπου ιατρείο. Επίσης, έκανε λόγο για... άνανδρη συμπεριφορά των φρουρών που τον πυροβόλησαν, ενώ έπρεπε να τον αφήσουν να φύγει!
Φυσικά ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου ασχολείται με σοβαρότερα θέματα και δεν θα τον καλέσει να του πει ότι ξεφτιλίζει τον κλάδο... Είμαι περίεργος αν οι δικηγόροι έχουν κώδικα δεοντολογίας και αν προβλέπονται τέτοιες νοοτροπίες



dexiextrem.blogspot.gr

Τσάμηδες: "Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε στις συστάσεις των ΗΠΑ για ΑΟΖ"

Νέα πρόκληση από τους τσάμηδες της Αλβανία με αφορμή την ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε η Ελλάδα στον ΟΗΕ μέσω της οποίας προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας δεν ΄έλαβε υπ'οψιν τις συστάσεις των ΗΠΑ!
Προτείνουν την διεξαγωγή διαβουλεύσεων με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για την κατάληξη σε μια κοινή θέση!
Όπως διαβάζουμε στην aftonomi.gr Το τσάμικο κόμμα PDIU αντέδρασε για την ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε η Ελλάδα στον ΟΗΕ. Για τον λόγο αυτό το τσάμικο κόμμα ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας να αντιδράσει στην ενέργεια αυτή σε συνεννόηση με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών ούτως ώστε να καταλήξουν σε μια κοινή θέση.
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, ο πρόεδρος του PDIU Shpetim Idrizi είπε πως η κυβέρνηση της Ελλάδας έκανε πράξει την προειδοποίηση που είχε κάνει μέσω του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με μονομερή κατάθεση των συντεταγμένων των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στον ΟΗΕ.
Το τσάμικο κόμμα χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «προβοκατόρικη» ενώ υποστηρίζει πως ήρθε ως αποτέλεσμα των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων των ερευνών για την ύπαρξη πετρελαίου. Μάλιστα επισημαίνουν για άλλη μια φορά την θέση της Ελλάδας για την διακρατική συμφωνία με την Αλβανία για τα θαλάσσια σύνορα, η οποία ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
Τονίζουν επίσης πως η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε (!) ούτε στις συστάσεις του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον, ο οποίος «πριν από λίγες ημέρες τους κάλεσε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προχωρήσουν σε μια κίνηση που δεν θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Τσάμηδες.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την Ελλάδα την προώθηση των διμερών συμφωνιών με όλους τους γείτονές της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Τσάμηδων.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, το PDIU ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες προς την Ελλάδα, ξεκινώντας με αίτημα για παροχή διευκρινήσεων. Εν τω μεταξύ, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι μια πράξη που επηρεάζει την Αλβανία, προτείνουμε την διεξαγωγή διαβουλεύσεων με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για την κατάληξη σε μια κοινή θέση υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και των καλών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε ένα πνεύμα αμοιβαιότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Mε λίγα λόγια οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι έχουν τις "πλάτες" των ΗΠΑ, τους θεωρούν "αφεντικό" της περιοχής και πιστεύουν ότι για να εξασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να πάρουμε την άδεια των Αμερικανών οι οποίοι σαν καλοί "διαιτητές" θα μοιράσουν δίκαια μεταξύ των γειτόνων τα "λάφυρα" του ορυκτού μας πλούτου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΒΡΑΪΚΗ ΧΟΥΝΤΑ!!! ΤΟ Κ.Ι.Σ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ»!!!


ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» «ΦΩΤΑΔΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ CORPUS CHRISTI!!!
Η επίμαχη αφίσα, που προκάλεσε την οργή των Εβραίων και των παλλακίδων τους
Τον Τζίμη Πανούση τον θεωρούσαμε και τον θεωρούμε αισχρό και χυδαίο. Με κρύο "χιούμορ", που το έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές για να υβρίσει τον Χριστό, την Παναγία και τον Χριστιανισμό γενικότερα. Άρα, δεν ανήκουμε στους υποστηρικτές / θαυμαστές του. Κάθε άλλο!
 
 
Όμως, η προσπάθεια του εβραϊκού κράτους εν κράτει στην Ελλάδα (λέγε με Κ.Ι.Σ) να τον φιμώσει επειδή "προσβάλει", είναι εξωφρενική!!! Κι ακόμα πιο εξοργιστική, η ελεεινή στάση των λεγόμενων "φωταδιστών" και "ελευθεριακών έκφρασης τέχνης", που ΒΥΣΣΟΔΟΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, αλλά ζητούν κι αυτοί με μια φωνή την παραδειγματική τιμωρία του Τζίμη, επειδή προσέβαλε τους Εβραίους!!!
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Η παραπάνω αφίσα, προκάλεσε την ακόλουθη ανακοίνωση από το Κ.Ι.Σ:
ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Αφίσα με έντονα αντισημιτικό περιεχόμενο έχει αναρτηθεί σε πολλά σημεία  κεντρικών δρόμων της Αθήνας. Στην αφίσα, η οποία διαφημίζει μουσική παράσταση, αποτυπώνεται το Αστέρι του Δαυίδ –σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας- περιπλεγμένο με τον αγκυλωτό σταυρό –σύμβολο του Ναζισμού.

Το ΚΙΣΕ απευθύνθηκε με επιστολές του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη και τον γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή, ζητώντας τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας. 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΚΙΣΕ: «Η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Παράλληλα το ΚΙΣΕ απευθύνθηκε και στους κυριότερους Δήμους όπου η εν λόγω αφίσα έχει αναρτηθεί, και συγκεκριμένα στους Δήμους Αθηναίων, Ψυχικού, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Π. Φαλήρου και Αλίμου, ζητώντας την απομάκρυνσή της από τις οδούς των Δήμων αυτών. Ήδη η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων είναι θετική.
                           Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2013

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Μάλιστα, στην ίδια σελίδα υπάρχει και σχετικό άρθρο που συμφωνεί με τα όσα γράφει η ανακοίνωση και το υπογράφει η Ξένια Κουναλάκη (μήπως έχει σχέση με τον γνωστό Κουναλάκη του ΣΥΡΙΖΑ;) στην Καθημερινή! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Κ.Ι.Σ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΠΑΝΟΥΣΗ!!!
Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο Τζίμης πολλές φορές έχει παρομοιάσει τα εγκλήματα και τη συμπεριφορά των Εβραίων κατά των Παλαιστινίων, με αυτά που έπαθαν εκείνοι από τους Ναζί. ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ "ΚΥΡΙΟΙ" ΤΟΥ Κ.Ι.Σ;;;
Πάμε παρακάτω: Το συγκεκριμένο σύμβολο που χρησιμοποίησε στην αφίσα, υπάρχει σε αφθονία στο Διαδίκτυο! Πατήστε π.χ "nazism zionism" ή κάτι αντίστοιχο να δείτε τι θα σας βγάλει! Τι θα κάνετε, "κύριοι" του Κ.Ι.Σ; Θα...κατεβάσετε όσες σελίδες το αναπαράγουν;;;
Υπάρχουν φυσικά και οι θεωρίες, καθώς και τα ιστορικά στοιχεία για την άρρηκτη σχέση Χίτλερ (και άλλων Ναζί) με τον τρισκατάρατο Σιωνισμό. Διαβάστε εδώ σχετικά.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ;;; ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΠΩΣ;;;
Δεν λέγεται Χούντα, τρομοκρατία και φίμωση της τέχνης αυτό; Ε "φωταδιστές";
Διότι αν δεχθούμε πως όντως ο Πανούσης "προσβάλει τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος", στην περίπτωση π.χ του Γέροντα Παϊσίου ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΤΑΝ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ;;; ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ;;;
Γιατί όταν γίνονται αντίστοιχα - και πολύ χειρότερα! - με θυμα τον Χριστιανισμό έχετε το θράσος να μιλάτε για "σκοταδισμό", "μεσαίωνα" όσων αντιδρούν, ενώ η αντίδραση του Κ.Ι.Σ είναι "δικαιολογημένη"; Θα μας πείτε κ. Κουναλάκη, που εγκαλείτε την αριστερά στο σύνολό της "να προσέχει" (!!!) όταν αναφέρεται σε Εβραίους;;;
Πρόκειται φυσικά, για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ όλων αυτών των άθλιων υποκειμένων που ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ!
Για μια ακόμα φορά, οι διάφοροι τσάτσοι που πουλούν "αριστεριλίκι" και "προοδευτιλίκι", ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ, κλείνοντας ευλαβικά γόνυ μπροστά στο μεγάλο...αφεντικό!!!
Όσο για το Κ.Ι.Σ; Βρήκε και τα κάνει! Είπαμε - εδώ και πολύ καιρό - κράτος εν κράτει είναι...!        
Υ.Γ. Να υποθέσουμε, ω "φωταδιστές" πως π.χ το ακόλουθο εξώφυλλο του Πανούση είναι "σατιρικό", "η τέχνη δεν φιμώνεται" κλπ;
 
 

Ο George Soros χρηματοδότησε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ;


fΓερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ χρηματοδοτήθηκε από think tank του George Soros.
Η δεξαμενή σκέψης Institute for New Economic Thinking (INET) του μεγαλοεπενδυτή George Soros βρίσκεται πίσω από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche της 14ης Φεβρουαρίου, απόσπασμα του οποίου αναδημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Τα Νέα. Το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του μεγαλοεπενδυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Soros χρησιμοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως όχημα κατά της Γερμανίας. Το επίμαχο απόσπασμα αναφέρει τα εξής: «Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ, ο Thomas Ferguson από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ. Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία; Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του; Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι’ αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση “ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία“».
Το επίμαχο απόσπασμα του περιοδικού Το επίμαχο απόσπασμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche.

ΠΗΓΗ