Το χρέος στο 158,6%, βέβαιη η χρεοκοπία!

Το αδιέξοδο στην προσπάθεια αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας προβάλει απειλητικότερο από ποτέ, μέσα από τις γραμμές του προσχεδίου προϋπολογισμού που παρουσίασε χθες το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας πλήρως τους σοβαρούς οικονομολόγους που εξαρχής θεωρούσαν καταδικασμένο το εγχείρημα διάσωσης της Ελλάδας με τη συνταγή του ΔΝΤ.

Το αδιέξοδο γίνεται ορατό, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, από δύο βασικά στοιχεία:

- Στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να προσεγγίσει τους άπιαστους στόχους του μνημονίου, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε, με την έγκριση της τρόικας, να παρουσιάσει ένα ογκωδέστατο πακέτο μέτρων, για να επιτύχει ένα «πενιχρό» αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της. Με μέτρα που συνολικά αποσκοπούν στην εξοικονόμηση 14,3 δις. ευρώ, η κυβέρνηση πασχίζει –χωρίς και πάλι γίνεται πειστική…- να πετύχει μια μείωση του ελλείμματος κατά 5 δις. ευρώ περίπου, για να το «προσγειώσει» σε επίπεδα χαμηλότερα των 17 δις. ευρώ, δηλαδή σε απόσταση μικρότερη του ενός δις. ευρώ από τον αρχικό στόχο του μνημονίου, πριν την αναθεώρηση του Αυγούστου.

- Την ίδια στιγμή, οι ίδιες οι προβλέψεις που ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό δείχνουν πώς η προσπάθεια θα καταλήξει σε αδιέξοδο, ακόμη και αν πετύχει, επιβεβαιώνοντας επικριτές του ΔΝΤ, όπως ο πρώην κορυφαίος οικονομολόγος του και καθηγητής του MIT, Σάιμον Τζόνσον, ο οποίος εξαρχής είχε προειδοποιήσει, ότι η συνταγή του Ταμείου θα βυθίσει την οικονομία στην ύφεση, θα την φορτώσει με ακόμη μεγαλύτερα χρέη και θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη χρεοκοπία. Πράγματι, στο τέλος του δεύτερου χρόνου εφαρμογής του προγράμματος, το 2011, η κυβέρνηση προβλέπει ότι το συνολικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα έχει εκτιναχθεί στα 362,230 δις. ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 158,6% του «καχεκτικού» ΑΕΠ. Σε δύο χρόνια εφαρμογής του προγράμματος, δηλαδή, το ΑΕΠ θα έχει μειωθεί κατά 6,6 δις. ευρώ και το χρέος θα έχει εκτοξευθεί κατά 63,7 δις. ευρώ!

Προφανές είναι, ότι η μοναδική προσπάθεια στην οποία επικεντρώθηκαν εξαρχής οι επίσημοι πιστωτές της χώρας και η κυβέρνηση, δηλαδή απλώς να μεταθέσουν την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του χρέους μερικά χρόνια αργότερα, γίνεται πλέον ακόμη δυσκολότερη και καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ η ανάγκη άμεσης επεξεργασίας σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας, στο οποίο θα μπορούν να συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “S10”, μετά τη λήψη των μέτρων, τα οποία έχει εγκρίνει η τρόικα, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να προωθηθεί η κατ’ αρχήν συμφωνία για να δοθεί, ως «επιβράβευση», μια ακόμη «ανάσα» στην κυβέρνηση, με τη μορφή της επιμήκυνσης της διάρκειας εξυπηρέτησης του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ. Αυτό, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που –υποτίθεται ότι- θα εμπνεύσουν τα μέτρα της κυβέρνησης στις αγορές, αλλά και με την επικείμενη διάσωση της Ιρλανδίας, ελπίζεται ότι θα δώσει μια παράταση χρόνου, για να αντιμετωπισθεί αργότερα στην ουσία του το πρόβλημα των υπερχρεωμένων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα, στην ίδια Σύνοδο Κορυφής θα γίνει η πρώτη συζήτηση επί συγκεκριμένων προτάσεων για την καθιέρωση του μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας κρατών της Ευρωζώνης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2011. Η διάσωση της Ιρλανδίας στο μεσοδιάστημα, παρότι καθησυχάζει τις αγορές, ανεβάζει το… θερμόμετρο της πίεσης της κοινής γνώμης στη γερμανική κυβέρνηση, να βρεθεί άμεσα ένας τρόπος για «κούρεμα πιστωτών», ώστε να μη σηκώσουν όλα τα βάρη της κρίσης της περιφέρειας οι φορολογούμενοι.

Στο μεταξύ, οι ιδιωτικοί τραπεζικοί όμιλοι επεξεργάζονται δικές τους προτάσεις για τον τρόπο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η Citigroup, για παράδειγμα, προτείνει ένα μικρό «κούρεμα» των πιστωτών το 2015, με παράλληλη επιμήκυνση των δανείων από τους επίσημους πιστωτές, που εκτιμά ότι μέχρι τότε θα έχουν ξεπεράσει τα 177 δις. ευρώ. Προφανώς, αυτό είναι ένα σενάριο που εξυπηρετεί θαυμάσια τις επιδιώξεις των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα, αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν θα γίνει δεκτό από την Γερμανία, ή ότι θα υπάρξει πράγματι το χρονικό παράθυρο ευκαιρίας, μέχρι το 2015, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή –η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει αποδείξει ότι τρέχει ταχύτερα από τα εκάστοτε σενάρια διευθέτησής της.

Η Citigroup, όμως, κάνει άλλη μια ιδιαίτερα σημαντική πρόβλεψη στην ίδια έκθεση: ότι η Ελλάδα, αν και όταν επανέλθει στις αγορές, θα είναι αδύνατο να ξαναβρεί επιτόκια όπως το 5%, με το οποίο δανείζεται από το διεθνή μηχανισμό. Το κόστος δανεισμού της χώρας, ακόμη και αν προχωρήσει καλά η εφαρμογή του προγράμματος, θα είναι τουλάχιστον 9%, εκτιμά η τράπεζα. Προφανές είναι, ότι το ελληνικό χρέος θα «γονάτιζε» τη χώρα, αν ήταν υποχρεωμένη να το αναχρηματοδοτήσει με τέτοια κόστη.

Το ΔΝΤ, σε μια μελέτη της εμπειρίας των προσπαθειών διάσωσης της Αργεντινής από το Ταμείο, είχε εκφράσει «μεταμέλεια», επειδή προσπάθησε επί σειρά ετών να αποτρέψει την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς να έχει εκπονήσει και να θέσει την κατάλληλη στιγμή σε εφαρμογή ένα «Σχέδιο Β» για μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, που αν είχε γίνει νωρίτερα, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, θα είχε και πολύ μικρότερο κόστος για το διεθνές σύστημα και την ίδια τη χώρα. Μένει να φανεί αν το Ταμείο έχει «μάθει το μάθημα» και αν αυτή την φορά, στην περίπτωση του μεγαλύτερου προγράμματος διάσωσης χώρας στην ιστορία, που δεν είναι άλλη από την ελληνική, θα έχει να προτείνει έγκαιρα ένα καλό «Σχέδιο Β»…

ΠΗΓΗ

Το προβλέπει η νέα καταιγίδα μέτρων (αυτών που δεν θα έπαιρναν άλλα μέτρα...)

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε κατάργηση των ελέγχων πόθεν έσχες για αγορά α’ κατοικίας και για μια διετία δεν θα ερευνάται η προέλευση των χρημάτων για την απόκτησή τους. Από 1η Γενάρη μειώνεται η φορολογία στα μη διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων από το 24% σε 20%. Μειώνεται όμως και ο ΦΠΑ από 11% σε 6,5% για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

Στο 6,5% μειώνεται και ο ΦΠΑ στα φάρμακα… ως μέτρο κοινωνικής πολιτικής.
Την ίδια ώρα όμως, ο νέος προϋπολογισμός θα σημάνει το πιο άγριο φοροκυνηγητό των τελευταίων ετών. Για να καλύψει την μαύρη τρύπα της υστέρησης εσόδων του 2010 κατά 1,4 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση βάζει στόχο να εισπράξει του χρόνου 2,3 δισ. ευρώ επιπλέον από όσα ήδη προέβλεπε το Μνημόνιο εκ των οποίων το 1,5 δισ. θα προέλθει από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Συνοπτικά το 2011 φέρνει:
- αύξηση ΦΠΑ από το 11% στο 13% για τρόφιμα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ και βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης
- νέα τεκμήρια φορολόγησης,
- αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων
- έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις που είχαν μεγάλη κερδοφορία το 2009
- άδειες για «φρουτάκια» και τυχερά παιχνίδια
- εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, τον επόμενο Οκτώβρη

Με τα δεδομένα αυτά, ένα λίτρο πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει περίπου 1-1,3 ευρώ αντί για περίπου 70 λεπτά που στοιχίζει σήμερα. Ταυτόχρονα όμως θα δοθούν και 400 εκατ. ευρώ ως επίδομα θέρμανσης.

Σε περιβάλλον ύφεσης, πάνω από 4,2% φέτος και με την ανεργία να καλπάζει στο 14,6% το 2011 η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σαρωτικό πρόγραμμα περικοπών σε μισθούς συντάξεις φάρμακα και παροχές.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, πέραν των όσων έχουν ήδη προβλεφθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, προκύπτουν νέες περικοπές στις δαπάνες ύψους 3,85 δισ. ευρώ. Η εξοικονόμηση αυτή θα προέλθει κατά:

- 2,1 δισ. ευρώ από τις παρεμβάσεις στην υγεία
- 800 εκατ. ευρώ από το σχέδιο εξυγίανσης των ζημιογόνων ΔΕΚΟ (νέες συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζομένους στα πρότυπα του ΟΣΕ, μείωση αποδοχών, μείωση επιδομάτων που δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 8% του βασικού μισθού, σχέδια συγχωνεύσεων).
- 500 εκατ. ευρώ από τη μείωση των αμυντικών δαπανών.
- 200 εκατ. ευρώ από την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπουργείων κατά 5%
- 150 εκατ. ευρώ με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων στο οικογενειακό επίδομα που χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους
- 100 εκατ. ευρώ από το σχέδιο μείωσης των συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει τον Δεκέμβριο νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Πρώτες στον σχετικό κατάλογο ο ΟΣΕ και τα ΕΑΣ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έτοιμοι για τελική υποβάθμιση της Ελλάδας οι οίκοι - “Έτοιμος” για εκλογές ο Παπανδρέου!

Έτοιμες για υποβάθμιση της χώρας στην κατηγορία C, δηλαδή στην κατηγορία πτώχευσης είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, μετά τις τις τελευταίες εξελίξεις με την - ποινή της Τρόικας - για καθυστέρηση της 3ης δόσης της ενίσχυσης της Ελλάδας.

Ήδη ως γνωστόν το κλιμάκιο των στελεχών του οίκου Fitch είναι στην Αθήνα και μάλλον σκέφτεται να προχωρήσει στην υποβάθμιση της Ελλάδας, εάν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα απότομης περικοπής των εξόδων τους Δημοσίου ( μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, απολύσεις, μετατάξεις και πάγωμα προσλήψεων), για να φανεί ότι το 2011 που χρειάζεται περισσότερα λεφτά να επιστρέψει στους δανειστές, ότι θα μπορεί να το κάνει από τις εισπράξεις της.

Εάν προχωρήσει η Fitch σε αυτή την τελευταία υποβάθμιση, τότε οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα το κάνουν και οι άλλοι οίκοι, με μια αμφιβολία για την Moody’ s να μας αφήσει στο B -, στο προ τελευταίο σκαλοπάτι πριν το C της ... πτώχευσης.

Εκλογές η αντίδραση Παπανδρέου - Κρίσιμες αποφάσεις

Στη δημοσιογραφική πιάτσα μετά την εξέλιξη της μετάθεσης κατά ένα μήνα της δόσης της ενίσχυσης από την Τρόικα, κυκλοφορούν έντονες φήμες για κρυφή απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και μέσα στον Δεκέμβριο, γιατί δεν θέλει να είναι αυτός που θα ανακοινώσει - έτσι που πάει το πράγμα - στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων.

Οι κοινοτικοί μας εταίροι και όχι το ΔΝΤ δεν θέλουν να μας δώσουν τις δόσεις γιατί ξέρουν ότι δεν θα τα πάρουν πίσω, αφού βλέπουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν μπορεί να κόψει τις σπατάλες και τα έξοδα και να μαζέψει φόρους και άρα οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία.

Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι πολύ κρίσιμες, αφού μετά την ... μάλλον ασύμφορη για την χώρα κόντρα Παπανδρέου με την Μέρκελ, οι ισχυροί της Ευρώπης αλλά και οι πολίτες των χωρών Γερμανία και Αυστρία σήμερα, Τσεχία παλαιότερα, αντιδρούν στην ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας, αφού η κυβέρνηση δεν κάνει καμιά προσπάθεια να σταματήσει τη σπατάλη και να μαζέψει τους φόρους.

Αν στον νέο προϋπολογισμό αυτό φαίνεται τα σκληρά μέτρα, δεν πάμε για εκλογές. Εάν όχι τότε αυτό θα σημαίνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η κόντρα με την Μέρκελ μια τέτοια στιγμή, από πολλούς αναλυτές μεταφράστηκε σαν ηρωική προμελετημένη έξοδο του Παπανδρέου από την κυβέρνηση, εκτός κι αν το έκανε από μόνος του, όπως έλεγε τους προηγούμενους μήνες για Τιτανικό και διεφθαρμένη χώρα που ανέλαβε, κάνοντας δανειστές και επενδυτές να πουλάνε και να φεύγουν.

ΠΗΓΗ

Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη»

Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται από το πρώτο εξάμηνο του 2011 και στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η «Κάρτα» θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα.
Η «ΚΑΡΤΑ του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό κόσμο, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών
Η «ΚΑΡΤΑ του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό
κόσμο, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν στο «Εθνος» ότι η «Κάρτα του Πολίτη» θα αποτελέσει «διαβατήριο» στον ψηφιακό κόσμο. Οπως προβλέπεται, με την εισαγωγή του σειριακού αριθμού και του κωδικού πρόσβασης που θα τη συνοδεύει, θα επιτρέπεται στον πολίτη, μέσω Διαδικτύου, η πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο, στα στοιχεία που αφορούν την περιουσία του κτλ.

Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).

Σύσκεψη
Για να επιτευχθεί ο στόχος, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς και από τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς που συμμετείχαν να επισπευσθούν οι απαραίτητες προεργασίες.

Από την 1η Μαΐου μέχρι και το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία των αρμόδιων επιτροπών οι οποίες θα εξετάσουν:

* τη διαλειτουργικότητα των εθνικών μητρώων στοιχείων πολιτών,
* τη δημιουργία του κατάλληλου νομικού πλαισίου,
* τη δημιουργία και ετοιμότητα των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών,
* την επιλογή τεχνικών προδιαγραφών που θα είναι σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα της κάρτας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (διακήρυξη Υπουργών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση).

Κάρτα Πολίτη
Εκδοση σε δύο φάσεις

Η έκδοση της κάρτας θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα εκδοθεί για πολίτες άνω των 18 ετών και στη δεύτερη φάση για τις ηλικίες 12 έως 18 ετών. Κατά προτεραιότητα, στο πλαίσιο Κοινοτικού Κανονισμού θα εκδοθεί η Κάρτα του Μετανάστη, μέχρι τον Μάιο του 2011.

Η προετοιμασία θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η έκδοση θα υλοποιηθεί στις υποδομές του υπουργείου Προστασίας Πολίτη. Το κόστος έκδοσης κάθε κάρτας υπολογίζεται στα 5 ευρώ. Συνολικά η χρηματοδότηση για την «Κάρτα του Πολίτη» θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση».

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Την Τρίτη 16 Νοεβρίου 2010, η αστυνομία έδρασε αντισυνταγματικά και απομάκρυνε απο την πλατεία Αττικής τους Ελληνες κατοίκους της περιοχής με σκοπό να την παραδώσει σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες (εξίσου αντισυνταγματική ενέργεια).

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι οτι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που βρέθηκε έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων ήταν το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

anypotaxtosEllhnas

ΠΗΓΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ,ΕΠΕΙΔΗ...ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΗΝ:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΜΙΣΟΣ;

ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΝΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΗΜΕΔΑΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ;

Τ'ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΕΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ";ΘΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:ΕΙΤΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ "ΚΥΡΙΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ),ΕΙΤΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ,ΕΙΤΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΛΠ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!

ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ!ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ (!!!) ΤΩΝ ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΑ,"ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ! ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΑΥΓΑ!

Η καλύτερη αντιμετώπιση νομίζω είναι αυτή που είδαμε στην πλατεία αττικής.

Παρακαλούνται όλοι οι συμπατριώτες να εφοδιαστουν με αυγά και σε κάθε υπαίθρια συγκέντρωση να τους ταϊζουν ομελέτα! Μια βροχή από αυγά από όλες τις πολυκατοικίες γύρω τους θα είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε οτι δεν τους θέλουμε και δεν τους ανεχόμαστε πλέον. Με αυτόν τον τρόπο αχρηστεύονται και οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν θα μπορούν να αντιδράσουν! Χωρίς αίμα και επεισόδια, ωστε να μην βρουν πάλι την ευκαιρία τα Μ.Μ.Ε για την άθλια προπαγάνδα τους. Ετοιμαστείτε για βροχή από αυγά! Όσοι θέλετε, προσθέστε και χοιρινό μπέϊκον που είναι η "αδυναμία" τους!

Παρακαλώ πρωωθήστε το!! Αυγά παντού, άντε και γιαούρτια, αν και νομίζω τα αυγά φτάνουν πιο μακριά!

Σκεφτείται μόνο την εικόνα να ναι οι ταλιμπάν κάτω στα τέσσερα και από πάνω να πέφτει βροχή από αυγά!!

Νέοι, γέροι, παιδιά, πάρτε αυγά! Δεν έχετε δικαιολογία πλέον, κάντε τουλάχιστον αυτό! Αντιδράστε!

Γ.Λ

ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ - ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ!

Συνέχεια από εδώ:


ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ IBRAXIM

The Prophet Ibrahim (peace be upon him) lifted his heavy axe and began to smite the idols turn by turn. The idols fell to the ground with a big thud. The floor was loaded with numerous noses, ears, heads, arms, legs and other parts of the idols. He broke all the idols in the sanctuary but spared the Chief one. He did so to demonstrate that the idols had no power to cause harm to any one or bestow benefits upon others. They were as helpless as mere stones and it is against the dignity of human beings to pay homage to them. When the Prophet Ibrahim (peace be upon him) finished his job, he left the Temple cautiously making sure that no one had seen him. http://www.itsislam.net/articles/prophet_ibrahim.asp

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ............

ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.......................

ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ IBRAXIM ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ

http://songdongnigh.blogspot.com/2008/07/origins-of-muslim-brotherhood-project.html

ΠΗΓΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ made in USA (Αυτά που "ξέχασαν" να πουν)

Επίθεση σε Τούρκο υπουργό

«Τουρκία, τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», είναι το κεντρικό σύνθημα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται αυτές τις μέρες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τους Τουρκοκύπριους, με αφορμή του «εορτασμούς» για την 27η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους.

Πιεσμένοι από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τουρκίας και το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που η Άγκυρα θέλει να επιβάλει στα Κατεχόμενα, οι Τουρκοκύπριοι αντιδρούν πλέον με κάθε ευκαιρία και οι «εορτασμοί» για την δημιουργία του παράνομου κράτους στο οποίο έδωσαν το όνομα «Βόρεια Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία» προκαλούν την αποστροφή του πληθυσμού.

Οι Τουρκοκύπριοι δεν δίστασαν να επιτεθούν στον Τούρκο υπουργό Προεδρίας, αρμόδιο για θέματα Κύπρου Τζεμίλ Τσιτσέκ που έφθασε στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος για να εκπροσωπήσει την Άγκυρα στις εκδηλώσεις.

Την ώρα που ο Τσιτσέκ έβγαινε από το αεροδρόμιο, ομάδα Τουρκοκυπρίων προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας, όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο του υπουργού φωνάζοντας συνθήματα: «Τουρκία τράβα το χέρι σου από τα εδάφη μας», «Αυτή η χώρα είναι δική μας». «Η πατρίδα δεν πωλείται».

Στη Λευκωσία, η κυπριακή κυβέρνηση και τα κόμματα καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι τα όπλα της ελληνοκυπριακής πλευράς κατά της αναβάθμισης του ψευδοκράτους είναι το δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία καταγγέλλουν την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας και υποδεικνύουν την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ

Εξωτικές τεχνολογίες απόκρυψης αλληλουχίας γεγονότων ανακοίνωσαν Bρετανοί επιστήμονες

Βρετανός φυσικός ισχυρίζεται πως απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί τον χώρο και το χρόνο με αποτέλεσμα ολόκληρα γεγονότα να αποκρύβονται από την κοινή θέα. Η όχι και τόσο κατατοπιστική αυτή περιγραφή, μπορεί να σημαίνει πάντως σύμφωνα με τον φυσικό πως κάποιος ή κάτι μπορεί να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς η μετάβασή του να γίνεται αντιληπτή στο γυμνό μάτι. Η δυνατότητα αυτή απόκρυψη στο χώρο και το χρόνο, χρησιμοποιεί φυσικούς νόμους διαχείρισης του φωτός ώστε «γεγονότα» καθώς εξελίσσονται στην πραγματική ζωή μπορούν να αποκοπούν από τη θέαση όπως ένας μοντέρ κόβει κομμάτια από ένα φίλμ κινηματογράφου.

Μπορεί τόσο η θεωρεία όσο και η συσκευή που θα έκανε κάτι τέτοιο πραγματικό, να φαντάζει ως έργο επιστημονικής φαντασίας, οι επιστήμονες όμως του Imperial College London ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο έχει δουλέψει έστω και σε θεωρητική βάση έστω και για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Ο καθηγητής Martin McCall, δήλωσε πως η τεχνική που χρησιμοποιείται ουσιαστικά διαιρεί εκτρέποντας τις ακτίνες φωτός που συλλαμβάνει το ανθρώπινο μάτι. Αυτό επιτυγχάνεται, πάντα σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο με την «επιτάχυνση» του εμπρός μέρους μιας ακτίνας φωτός και με ταυτόχρονη «επιβράδυνση» του πίσω μέρους αυτής μπορεί να δημιουργηθεί ένα κενό μέσα στο οποίο μπορεί να «χωρέσει» μια συγκεκριμένη αλληλουχία γεγονότων η οποία δε θα γίνει αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι.

Στη συνέχεια και ακολουθώντας την αντίθετη ακριβώς διαδικασία το «κενό» αυτό μπορεί να κλείσει και όλα αυτά πριν το φως φτάσει στον παρατηρητή ο οποίος δε θα έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Από τη στιγμή ισχυρίζονται οι επιστήμονες του βρετανικού κολεγίου φυσικής που είναι δυνατή η πραγματοποίηση αυτή της τεχνικής για διάστημα εκατομμυριοστών του δευτερολέπτου στο μέλλον αυτό θα μπορεί να γίνει για δευτερόλεπτα ακόμη και λεπτά. «Αποδείξαμε θεωρητικά» λεει ο McCall «πως διαχειριζόμενοι τον τρόπο που το φως των γεγονότων που φτάνει σε ένα παρατηρητή, είναι δυνατό «κρύψουμε» ένα συγκεκριμένο πέρασμα του χρόνου με τον ίδιο τρόπο.

Εάν έχεις κάποιον που κινείται σε ένα διάδρομο –και χρησιμοποιήσει την τεχνική- θα εμφανιστεί στον παρατηρητή ως να έχει μετατοπιστεί ξαφνικά δημιουργώντας την ψευδαίσθηση που βλέπουμε στα ταινίες του Star Trek με τις συσκευές απόκρυψης του διαστημοπλοίου . Έτσι θεωρητικά πάντα το άτομο αυτό μπορεί να προβεί σε μια πράξη και ο παρατηρητής να μην το αντιληφθεί καθόλου» συμπλήρωσε ο βρετανός επιστήμονας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια «μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο»


Ουάσινγκτον

Οι σαρωτές που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ για να «ξεγυμνώνουν» τους επιβάτες στα αεροδρόμια όχι μόνο τους κάνουν να αισθάνονται άβολα, αλλά πιθανότατα αυξάνουν και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, προειδοποιούν επιστήμονες στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί εκατοντάδες τέτοια μηχανήματα.

Την αρχή έκαναν τον Απρίλιο ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι έστειλαν επιστολή στο Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, προειδοποιώντας για «δυνητικά σοβαρούς κινδύνους» από την έκθεση στην ακτινοβολία.

Την ίδια γνώμη έχει ο Μάικλ Λαβ, διευθυντής εργαστηρίου που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου John Hopkins. Η αμερικανική κυβέρνηση «υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος είναι ελάχιστος, στατιστικά όμως είναι βέβαιο ότι κάποιος θα πάθει καρκίνο του δέρματος από τις ακτίνες Χ» δήλωσε ο Λαβ στο AFP.

Οι ακτίνες Χ, μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας πέρα απο το ορατό φάσμα, ανήκουν στις λεγόμενες ιονίζουσες ακτινοβολίες, δηλαδή μπορούν να ιονίζουν τα άτομα που συναντούν στην πορεία τους και να προκαλούν έτσι βιολογικές βλάβες.

Το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου απάντησε στην επιστολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια μόλις αυτή την εβδομάδα. Διαβεβαιώνει ότι οι νέοι σαρωτές «έχουν δοκιμαστεί εκτενώς» από τις αμερικανικές αρχές και κρίθηκαν ασφαλείς.

Οι διαβεβαιώσεις δεν πείθουν την ομάδα του βιοχημικού Τζον Σέντατ που συνέταξε την προειδοποιητική επιστολή. «Αν και η δόση [ακτινοβολίας] θα ήταν ασφαλής αν κατανεμόταν σε όλο το σώμα, η δόση που δέχεται το δέρμα ενδέχεται να είναι επικίνδυνα υψηλή» έγραφε ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ένταση της δέσμης [ακτίνων χ] ή άλλες λεπτομέρειες του απόρρητου συστήματος» επισήμανε ο Δρ Σέντατ στο AFP.

Ο Δρ Λαβ από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς θεωρεί ότι ο δυνητικός κίνδυνος είναι μέγιστος για τα άτομα 65 ετών, τις εγκύους, τα άτομα με HIV, όσους ήδη πάσχουν από καρκίνο, αλλά και τους άνδρες στο σύνολό τους.

«Τα σεξουαλικά όργανα των ανδρών είναι εκτεθειμένα στις ακτίνες Χ. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτό» εξήγησε ο βιοφυσικός.

Το θέμα έχει ανησυχήσει και τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίοι ελέγχονται δειγματοληπτικά όπως οι επιβάτες.

Ο κυβερνήτης Ντέιβιντ Μπέιτς, επικεφαλής των συνδικαλιστών της American Airlines, συνιστά στο προσωπικό της εταιρείας να αρνείται τον έλεγχο και να υποβάλλεται εναλλακτικά σε σωματικό έλεγχο από τους υπαλλήλους ασφάλειας.

Δικαίωμα να αρνηθούν τη σάρωση έχουν και οι επιβάτες, σε αυτή την περίπτωση όμως υποβάλλονται σε «ενισχυμένο σωματικό έλεγχο», όπως τον αποκαλεί η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Η Υπηρεσία άρχισε να εγκαθιστά σαρωτές ακτίνων Χ το 2007, και σήμερα 450 τέτοια μηχανήματα λειτουργούν σε 65 αμερικανικά αεροδρόμια.

Ανάλογοι σαρωτές σώματος δοκιμάζονται και σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, προκαλώντας αντιδράσεις επειδή απεικονίζουν τον εξεταζόμενο ουσιαστικά ολόγυμνο.

Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, πάντως, δοκιμάζονται και σαρωτές σώματος που, αντί για ακτίνες Χ, λειτουργούν με τη λεγόμενη ακτινοβολία Terahertz. Η ακτινοβολία αυτή βρίσκεται σε άλλο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και δεν θεωρείται ιονίζουσα.

Πηγή

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ: Αφιερωμένο σε κάποιους “πατριώτες” – βαποράκια του μνημονίου…

Όλη η αλήθεια σε μία πρόταση που δεν την ακούσαμε από ΚΑΝΕΝΑΝ:
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστρατιωτικοποιεί 21 νησιά στο Αιγαίο και προχωρά σε συμφωνία παράδοσης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και στη συνδιαχείρισή του με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, έχοντας ως οδηγό τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας.
Αυτό που γράφαμε δηλαδή για την περιβόητη “Ελληνική Ελίτ”. Την πιο σάπια κάστα του πλανήτη. Καταλάβατε τώρα πόσο βολεύει κάποιους να ξιφομαχούμε με φαντάσματα; Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση…
Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση ενισχύοντας την αντιμονοπωλιακή οργάνωση

Κοινή ανακοίνωση των Γραμματειών για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου


Να τιμήσει τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, συμμετέχοντας μαζικά στις εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά και δυναμώνοντας ολόπλευρα τη λαϊκή πάλη και οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια καλούν το λαό οι Γραμματείες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες, φτωχοί αγρότες.

Σας καλούμε να τιμήσετε τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973 με δυνάμωμα της οργάνωσης, της συμμαχίας και της πάλης, για να αποκρούσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, η τρόικα και η πλουτοκρατία με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Σας καλούμε να τιμήσετε το Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα:

“Να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα”.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά μεγάλη σημασία για τους μελλοντικούς αγώνες η ισχυροποίηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία αγροτιά, τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστρατιωτικοποιεί 21 νησιά στο Αιγαίο και προχωρά σε συμφωνία παράδοσης του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και στη συνδιαχείρισή του με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, έχοντας ως οδηγό τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά, είτε από τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, είτε από φόρους, είτε από άμεσες μειώσεις μισθών και συντάξεων και την αναδουλειά των μικρομάγαζων που καθημερινά κλείνουν.

Ερχεται νέα φοροεπιδρομή, είτε με την έμμεση είτε με την άμεση φορολογία σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, είτε με την περαίωση σε χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Η ανεργία έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις με μεγάλο θύμα τη νεολαία, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ανέργους, οι οποίοι υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες, αλλά και όσους έχουν ένα μεροκάματο σήμερα. Κανένας δεν είναι απαλλαγμένος από τον κίνδυνο της ανεργίας. Η ανεργία αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να μειώνει τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης και να βγάλει από την αγορά χιλιάδες μικρομάγαζα.

Καταργούνται ουσιαστικά οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης ισοπεδώθηκε, ενώ ήδη στην ΕΕ συζητάνε για την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 και 70 χρόνια. Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στη χρεοκοπία.

Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, πράγμα που σημαίνει ότι η λαϊκή εργατική οικογένεια θα υποστεί σημαντικό πλήγμα λόγω του εξαναγκασμού να δαπανά ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία.

Το σχολείο θα λειτουργεί ως επιχείρηση και οι γονείς θα αναγκάζονται να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με το πολυνομοσχέδιο για το “νέο σχολείο”, την αυτοαξιολόγηση και το σχέδιο “Καλλικράτης”, η εκπαίδευση γίνεται ακόμα πιο ταξική. Αφαιρείται, ουσιαστικά, το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Σήμερα, 37 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ισχύει πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ το μήνυμα: Οταν ένας λαός θέλει, μπορεί!

Στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα των Περιφερειών και των Δήμων ο εργαζόμενος λαός έκανε ένα σημαντικό βήμα, ισχυροποιώντας τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Σας καλούμε με σταθερότητα να διαχωρίσετε οριστικά τις ευθύνες σας από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., που δεν αλλάζουν.

Σας καλούμε να πάρετε θέση μάχης με τη γραμμή του ανειρήνευτου ταξικού αγώνα που θα βάζει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου, θα οργανώνει από τα κάτω τη λαϊκή αντεπίθεση.

Να περιθωριοποιήσετε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΑΣΕ, που είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι αντιδραστικές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.

Σας καλούμε να δυναμώσετε την πάλη για:

Μόνιμη σταθερή δουλειά, 7ωρο – 35ωρο- 5ήμερο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι,

Σήμερα, 37 χρόνια μετά και όπως και τότε, έτσι και τώρα η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτή που παράγει, ενώ ο πλούτος πηγαίνει σε όλο και λιγότερα χέρια.

Είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, χωρίς εμάς κάθε τι θα πάψει να κινείται. Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας.

Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα, βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου. Να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, θα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα, με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτός ο δρόμος είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου, με στόχο μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου η παραγωγή, η επιστήμη, η τεχνολογία θα είναι υποταγμένη στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Η Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία μπορεί να δώσει λύση στα επίκαιρα συνθήματα “Ψωμί – παιδεία – ελευθερία” και “Εξω οι ΗΠΑ”, “Εξω το ΝΑΤΟ”.

Εγγύησή σου η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ και η κοινωνική συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα.

Οι Γραμματείες:

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ».

ΠΗΓΗ

"ΤΑ ΝΕΑ" παραδέχονται πως το πείραμα με την "Κάρτα του Πολίτη" ξεκίνησε από την αστυνομία !!!

σχόλιο ID-ont.blogspot.com:
Μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Εταιρείας TOPPAN που προμήθευσε την Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, (βλ σχετική ανάρτησή μας: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html) έρχεται η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" σήμερα 1/11/2010 να μας πληροφορήσει ότι το πείραμα με την Κάρτα του Πολίτη ξεκίνησε από την Αστυνομία. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


"Αντί ταυτότητας
Η Κάρτα του Πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες. Θα έχει µικρό µέγεθος και θα περιλαµβάνει αναγνώριση µε ηλεκτρονικό τρόπο, στοιχεία για την ασφαλιστική κατάσταση και την υγεία καθώς και για τη φορολογική εικόνα. Η εφαρµογή άρχισε πιλοτικά από την Αστυνοµία." http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4601807


Θυμηθείτε στην ανακοίνωσή της η Ιαπωνική Εταιρεία TOPPAN (http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html) είναι ξεκάθαρη:
"Το σύστημα αυτό πρώτα θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Διαβατηρίων και των διπλών (dual) με επαφή (contact) και χωρίς επαφή (contactless) ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (e-ID) για την Ελληνική Αστυνομία. (This system will be first used to issue Greek e-passports and dual contact/contactless e-ID cards for the Hellenic Police.)"

Το σύστημα λοιπόν η Αστυνομία το έχει στα χέρια της. Τώρα εάν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μηχανήματος που αγόρασε είναι άλλο θέμα. Πρέπει να βγει να το ξεκαθαρίσει και να μας δείξει και μια ταυτότητα αναλυτικά για να δούμε όλοι πως είναι. Φυσικά όχι να μας την δείξει μόνο εξωτερικά, να μας δείξει και εσωτερικά τι περιέχει: (βλ. η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη έχει εσωτερικά το contactless chip και έτσι δεν φαίνεται: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/deutsche-welle-chip.html). Εάν πάλι δεν είναι ηλεκτρονική η νέα ταυτότητα των αστυνομικών γιατί να πληρώσει τόσα λεφτά για ένα μηχάνημα που δεν αξιοποιεί (πέραν των διαβατηρίων); Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σπαταλήσει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς λόγο;

Επίσης εάν η νέα αστυνομική ταυτότητα δεν είναι ίδια με την Κάρτα του Πολίτη, αυτό δεν είναι στοιχείο σπατάλης δημόσιου πλούτου; Το κράτος δηλ. θα μπει στα έξοδα να δώσει στους αστυνομικούς τη νέα αστυνομική ταυτότητα και μετά σε όλους τους ένστολους (στρατιωτικούς, λιμενικούς) και κατόπιν σε ένα χρόνο θα την αντικαταστήσει με την Κάρτα του Πολίτη; Πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία;

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια: Η σύμβαση για να ξεκινήσει η ιστορία με την e-ID των αστυνομικών, που σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, σήμερα εξελίσσεται ως Κάρτα του Πολίτη και απλά εφαρμόζεται πιλοτικά στην αστυνομία, υπογράφτηκε το 2006.

Άρα τα νηπιακά βήματα της "Κάρτας του Πολίτη" έγιναν από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα επιτάχυνε την διαδικασία και έκανε και τα "βαφτίσια" της κάρτας αυτής σε κατ' ευφημισμόν: "Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη". Εάν δεν είχε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία μάλλον κάπως αλλιώς θα λεγόταν αυτή η κάρτα. Όμως πάλι το ίδιο πράγμα θα ήταν; και πάλι από την Αστυνομία θα ξεκινούσε η εφαρμογή της; Όσον αφορά την αστυνομία αυτό το λένε οι Ιάπωνες από το 2006 !!!

Επίσης γιατί δεν κινήθηκε το θέμα νωρίτερα αφού όλοι γνώριζαν την ανακοίνωση των Ιαπώνων; Γιατί να πάρουν πρώτα οι αστυνομικοί την Κάρτα του Πολίτη (εάν έχουν δίκαιο ΤΑ ΝΕΑ) και μετά να υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις; Μήπως κοιμόμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα τον ύπνο του δικαίου;

ΠΗΓΗ

Η "Κάρτα του Πολίτη" και το "θηρίο" των Βρυξελλών -B.E.A.S.T. (Brussels Electronic Accounting Surveillance Terminal)

Αφού μας παίρνουν σιγά σιγά ότι έχουμε, την εργασία μας, τα χρήματά μας, τα υπάρχοντά μας, στο τέλος θα μας πάρουν και το πολυτιμότερο αγαθό που θα μας έχει μείνει, που δεν είναι άλλο από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας.
Σύγχρονη, νέα "Κατοχή"
Όλα τα προσωπικά μας δεδομένα θα είναι έρμαια στους χειριστές αυτού του παγκόσμιου κομπιούτερ των Βρυξελλών, στο οποίο θα είναι διασυνδεδεμένες ηλεκτρονικά όλες οι κάρτες των πολιτών και ο οποιοσδήποτε, που θα έχει πρόσβαση, θα μπορεί να αλλάζει ότι θέλει - έτσι ο πολίτης, με ένα κλικ στο πληκτρολόγιο, θα γίνεται εύκολα ένοχος και θα του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και άντε εσύ να αποδείξεις οτι έγινε λάθος....αφού έτσι θα θέλησε αυτός που θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα..πώς τώρα δηλαδή κάποιος, εάν πληρώσει, βγαίνει από τον Τειρεσία;
Με τον ίδιο τρόπο θα μπαίνει κανείς στη μαύρη λίστα του παγκόσμιου κομπιούτερ - θα είναι τόσο εύκολο γιατί πλέον όλες, μα όλες, οι δραστηριότητες μας θα περιστρέφονται γύρω από ένα νούμερο - αυτό του barcode μας.
Η «ένδειξη» θα θεωρείται «απόδειξη», η «υπόνοια» θα θεωρείται «ενοχή». Ακόμη και το τί αγοράζεις πλέον από το super market, εφόσον θα καταχωρούνται τα πάντα ηλεκτρονικά στις συναλλαγές, θα θεωρείται ύποπτο και η τιμωρία θα είναι τόσο εύκολη – απλά θα απενεργοποιείται η κάρτα σου με ένα κλικ στο κομπιούτερ και δεν θα σου επιτρέπεται πλέον καμία μετακίνηση εντός και εκτός της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ).
Άλλο όμως είναι η διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας και άλλο να αλλάζει το προφίλ σου στο σκληρό δίσκο και ξαφνικά να εντάσσεσαι στην κατηγορία των ενόχων, έτσι απλά, με ένα κλικ, επειδή κάποιοι το θέλησαν, ή επειδή ένα λογισμικό στον υπολογιστή σε κατατάσσει αυτόματα ένοχο εαν καταγραφούν κάποιες απλές ενδείξεις....
Αγόρασες π.χ. 1 κιβώτιο μπύρες; ώπ...σου κόλλησαν το χαρακτηρισμό του αλκοολικού στον υπολογιστή - άντε να τους πείς εσύ οτι είχες γιορτή απόψε στο σπίτι σου.
Έτσι σιγά σιγά θα διαμορφωνουν το προφίλ σου (big brother)
Έχεις ανεξόφλητο χρέος στο κράτος ή στις τράπεζες; Καθυστέρησες τη δόση σου;...άρα είσαι ασυνεπής πολίτης και αυτόματα απενεργοποιείσαι από τη ζωή με ένα κλικ, χωρίς να μπορείς πλέον να κάνεις καμία συναλλαγή με την κάρτα σου, τόσο λίγο θα αξίζει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, όσο ένα κλικ στο πληκτρολόγιο…. Τυραννία κανονική.

Και σα φοβερή σύμπτωση αυτός ο κεντρικός υπολογιστής στις Βρυξέλες που ήδη γεμίζει με όλα αυτά τα δεδομένα παγκοσμίως, έχει την ονομασία: B.E.A.S.T. (Brussels Electronic Accounting Surveillance Terminal). Αναζητείστε το στο internet και θα το δείτε. “Beast” στα αγγλικά σημαίνει «Θηρίο». Για «θηρίο» μιλούσε και ο Άγιος Ιωάννης στην Αποκάλυψη; Τυχαίο;……

ΠΗΓΗ

Ραγδαία κλιμάκωση της αστάθειας στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Με τη μόνιμη «καραμέλα» της επιτακτικής ανάγκης διεξαγωγής διαλόγου, απαντούν οι υπεύθυνοι του ΟΗΕ στα «μαύρα σύννεφα» που μαζεύονται πάνω από τον ουρανό στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο…

Ο Λαμπέρτο Ζανιέρ, ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι οι σχέσεις Σέρβων και Αλβανών στην περιοχή δείχνουν να επιδεινώνονται… Και για να φθάνει στο σημείο ένας διπλωμάτης του ΟΗΕ να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, τότε είναι προφανές ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο ανησυχητική από όσο εμφανίζεται δημοσίως.

Τα συνεχή μικροεπεισόδια ανάμεσα στις δυο εθνότητες που καταγράφονται από τα τέλη Οκτωβρίου, αναδεικνύουν τα περιθώρια περαιτέρω κλιμάκωσης της αστάθειας, συνέχισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο οποίος θεωρεί ως βασική πρόκληση για τον Οργανισμό τη μεσολάβηση ανάμεσα στις δυο εθνότητες για την έναρξη διαλόγου.

Είναι προφανές ότι ο ΟΗΕ και οι αξιωματούχοι του αρνούνται να διδαχθούν από τα διδάγματα της πολυετούς παρουσίας τους στα Βαλκάνια, κυρίως όμως να κατανοήσουν το αυτονόητο: ότι η κατάσταση που δημιούργησε η παρέμβαση του ΝΑΤΟ υπέρ των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, με πρόσχημα το σταμάτημα μιας γενοκτονίας, όχι για να χωρίσουν τους εμπολέμους αλλά για να καθορίσουν το αποτέλεσμα υπέρ της μιας πλευράς, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Οι Αλβανοί, έχοντας πετύχει τους στόχους τους (μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας το 2008 και έκτοτε… συλλογή διπλωματικών αναγνωρίσεων) δεν έχουν το παραμικρό κίνητρο να διαπραγματευτούν, όσο τουλάχιστον πιστεύουν ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν της στήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις των αξιωματούχων του ΟΗΕ, απλώς επιβεβαιώνουν ότι ο Οργανισμός όταν πρόκειται για πραγματική σύγκρουση και όχι για ένα απλό ζήτημα, είναι εντελώς ανίκανος να βοηθήσει, εάν αυτό δεν το επιθυμούν οι ισχυροί εμπλεκόμενοι στη διένεξη.

Ωστόσο, η διεθνής στρατιωτική παρουσία μειώνεται διαρκώς στην περιοχή και παραμένει κυρίως δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αστυνομικά καθήκοντα! Το ΝΑΤΟ που αιματοκύλησε την περιοχή, απεμπλέκει σταδιακά τις δυνάμεις του και αφήνει τους αφελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», αφού έσπευσαν ωσάν ερασιτέχνες να αναλάβουν αποστολές χωρίς να διαθέτουν τις δυνάμεις, ούτε την εμπειρία για να φέρουν την αποστολής σε πέρας με επιτυχία. Με τον τρόπο αυτό, η έκθεση της Ε.Ε. φαντάζει σχεδόν νομοτελειακή, κάτι που δεν αφήνει αδιάφορους τους Αμερικανούς.

Κι αυτό διότι οι ΗΠΑ δείχνουν σφόδρα ενοχλημένες από τις μονομερείς γερμανικές – και γαλλικές ενέργειες – στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Μόσχα, κατά τρόπον που στην ουσία αποτελεί τελεσίγραφο στην Ατλαντική Συμμαχία και όχι μετά από απόφαση των κρατών-μελών. Επίσης, οι Αμερικανοί δείχνουν να έχουν αλλάξει, οριακά έστω, τη στάση τους απέναντι στον αλβανικό παράγοντα των Βαλκανίων, αντιλαμβανόμενοι ότι η έξαρση των οραμάτων εθνικής ολοκλήρωσης ξεφεύγει από τα όρια που η Ουάσιγκτον επιθυμούσε να τους αφήσει. Σίγουρα δεν επιθυμούσε να τους μετατρέψει σε «αφεντικά» των Βαλκανίων. Όμως, αντιλαμβάνεται πλέον ότι ο αλβανικός παράγοντας απειλεί με αποσταθεροποίηση το σύνολο των Βαλκανίων…

Την ίδια στιγμή, οι Σέρβοι, ακολουθώντας πολύ έξυπνη τακτική, έχουν αποκαταστήσει διαύλους συνεννόησης με την Ουάσιγκτον και την Ε.Ε. και γενικά επιδεικνύουν συμπεριφορά κράτους – αξιόπιστου συνομιλητή με το οποίο μπορεί κανείς να κλείσει συμφωνίες οι οποίες θα τηρηθούν. Ταυτόχρονα, η σερβική ηγεσία υπενθυμίζει συνεχώς ότι αποκλείεται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και «δεν θα ενθαρρύνει» τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να νομιμοποιήσουν την κατάσταση, ψηφίζοντας στις εκλογές του ερχόμενου μήνα…

ΠΗΓΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥ “ΕΦΤΙΑΞΕ” ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΝΑΖΙ;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Θυμάστε τι είχαμε αποκαλύψει; Κατ’ Απαίτηση της Πακιστανικής κυβέρνησης το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια!

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε έκπληκτοι στην Αθήνα να φιγουράρουν αφίσες στα …Πακιστανικά ME ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ:Πακιστανοί μας εξήγησαν ότι είναι αφίσες ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ του Καμίνη και καλούσαν τους ομοεθνείς τους να τον στηρίξουν γιατί “αυτός θα μας βοηθήσει!”

Τι μας λένε τώρα οι αδιάβροχοι; Ότι κάποιος γραφικός καθηγητής, υποστηρίζει ότι αυτός έφτιαξε το λαθρονομοσχέδιο. Συνεργάτης του Καμίνη μάλιστα! Λες να είναι αυτός ο συνδετικός κρίκος των φασιστών και της κυβέρνησης; Για διαβάστε:

Είναι ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, ο καθηγητής της Παντείου που έδωσε θέμα με τον Ιησού να κάνει sex με λαϊκή τραγουδίστρια.
Στη συνέντευξή του στο tvxs.gr (14/01/2010) δηλώνει υπερήφανος που μέρος των προτάσεων του φορέα του υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ενώ εμφανίζεται απογοητευμένος για την αλλαγή στάσης από τον Αντώνη Σαμαρά και την ουσιαστική προσχώρησή του στις θέσεις του ΛΑΟΣ.

Όπως γράφει το site του κ. Κούλογλου:

“Ο κ. Χριστόπουλος εμφανίζεται βέβαιος για την αποδοχή των νέων ρυθμίσεων από την ελληνική κοινωνία δηλώνοντας πως η ένταξη των μεταναστών έχει ήδη ξεκινήσει στην καθημερινή ζωή και απαντά πως οι φόβοι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για στρατιές μεταναστών που θα έρχονται στην Ελλάδα για να γεννήσουν και να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω των παιδιών τους είναι αβάσιμοι αφού το νομοσχέδιο μιλά μόνο για τα παιδιά των «νόμιμων μεταναστών». Μάλιστα, όπως επισημαίνει η σημείωση για τα παιδιά «μόνο» των νόμιμων μεταναστών ήταν και στην πρόταση που κατέθεσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων και επίσης υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση. Τέλος ο κ. Χριστόπουλος χαρακτηρίζει αναμενόμενη την πολεμική που δέχεται το σχέδιο νόμου από την Δεξιά και την ακροδεξιά, κάτι που έγινε, όπως λέει, σε όλη την Ευρώπη όταν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις εισήγαγαν παρόμοιες ρυθμίσεις. Ωστόσο, τονίζει πως πρόκειται για το μόνο πεδίο που βρίσκει ακροατήριο ο λόγος της ακροδεξιάς εκμεταλλευόμενος την παραπληροφόρηση ή την ελλιπή ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Το τελευταίο 24ωρο κείμενο με τον τίτλο «Μια ΜΚΟ πίσω από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια» αναδημοσιεύεται και αναπαράγεται σε δεκάδες blogs και ιστοσελίδες με ακροδεξιό και ρατσιστικό περιεχόμενο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατίθενται και τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”.

olympia

Ακόμη μια "πρωτιά" για τη χώρα μας: Πρώτη η Ελλάδα σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης

Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον πιο υψηλό κίνδυνο. Έχει καταταχθεί στην κατηγορία «αυξημένου κινδύνου» και πέρασε από την 57η θέση, που βρισκόταν πέρυσι, στην 24η, με 180 τρομοκρατικές επιθέσεις να έχουν σημειωθεί σε ένα χρόνο, ξεπερνώντας την Ισπανία, που βρίσκεται στην 27η θέση της κατάταξης.

Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο και βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που περιλαμβάνει συνολικά 196 χώρες.

Η Σομαλία βρέθηκε σε ένα χρόνο από την τέταρτη στην πρώτη θέση της κατάταξης, καθώς στη χώρα σημειώθηκαν 556 «τρομοκρατικές ενέργειες» από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 1.437 ανθρώπων, όπως δήλωσε η Maplecroft, η εταιρεία που ειδικεύεται στη μελέτη φυσικών ή ανθρώπινων κινδύνων.

Το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τα Παλαιστινιακά Εδάφη βρίσκονται στην κατηγορία «εξαιρετικού κινδύνου». Η Υεμένη βρίσκεται στην ένατη θέση και μπαίνει για πρώτη φορά στην κατηγορία «εξαιρετικού κινδύνου», με 109 τρομοκρατικές επιθέσεις να έχουν σημειωθεί την περίοδο που εξετάστηκε.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 33η θέση στην κατηγορία «μέσου κινδύνου», μπροστά από την Αλγερία (36η), τη Γαλλία (44η) και τη Βρετανία (47η).

Ο Καναδάς (67η θέση), η Γερμανία (70ή), το Μαρόκο (84η), η Ελβετία (114η) και το Βέλγιο (117η) βρίσκονται στην κατηγορία «ασθενούς κινδύνου».

Ο δείκτης τρομοκρατικής απειλής συντάσσεται κάθε χρόνο με βάση τον αριθμό και τη σφοδρότητα των επιθέσεων που σημειώνονται σε κάθε χώρα, αλλά και βάσει του ιστορικού της χώρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr