ΒΙΝΤΕΟ: Πήγαν να κάψουν τα Zara με κοσμο μεσα για να στήσουν νεα Μαρφιν. Κανονικοί διαδηλωτές έβγαλαν τον κοσμο έξω.



Τα γνωστά παρακρατικά ιςλαμοφασισταριά έγιναν λαγοι όταν είδαν την αντίδραση των διαδηλωτών. Ευτυχώς αυτη την φορα δεν πέρασε. Η νύχτα εχει όμως συνεχεια.

 

ΠΗΓΗ

Αυτό είναι ΤΕΧΝΗ - Δημιουργώντας την εικόνα του Αγίου Νικολάου.


ΙΡΑΚ: Πριν τα αποκεφαλίσουν οι σφαγείς της ISIS, τα παιδιά είπαν, «Όχι, εμείς πάντα θα ακολουθούμε τον Ιησού»



Μερικοί από τους πιο γενναίους μάρτυρες αυτής της γενιάς είναι έφηβοι και ίσως ακόμη και πιο μικροί στην ηλικία.
Όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) απείλησαν τέσσερα παιδιά στο Ιράκ, όλα κάτω από την ηλικία των 15, ότι θα τα σκοτώσουν αν δεν υποσχεθούν ότι θα ακολουθήσουν τον Μωάμεθ, εκείνα με θάρρος δήλωσαν: «Όχι. Αγαπάμε τον Ιησού. Εμείς πάντα ακολουθούμε τον Ιησού».
Ο Andrew White, αγγλικανός ιερέας γνωστός ως ο «Βικάριος της Βαγδάτης», έχει δει την πρωτοφανή βία και τις διώξεις κατά των χριστιανών τις τελευταίες δεκαετίες. Σε ένα βίντεο του CBN News (βλ. εδώ), αφηγείται την ιστορία χριστιανικών παιδιών από Ιράκ που τους είπαν οι σφαγείς της ISIS μαχητές να ασπαστούν το Ισλάμ αλλιώς θα αποκεφαλιστούν.
ISIS εμφανίστηκε και είπε στα παιδιά, «Πείτε τα λόγια που σημαίνει ότι θα ακολουθήστε τον Μωάμεθ»", λέει στο βίντεο ο White.
"Τα παιδιά, όλα κάτω των 15 ετών, τέσσερα από αυτά, είπαν, «Όχι, αγαπάμε τον Ιησού. Πάντα αγαπούσαμε τον Ιησού. Πάντα ακολουθούσαμε τον Ιησού. Ο Ιησούς ήταν πάντα μαζί μας», αφηγείται ο White. "[Οι τζιχαντιστές] είπαν, «Πείτε τα λόγια!» [Τα παιδιά] είπαν, «Όχι, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».
"Τους έκοψαν τα κεφάλια".
Ο White δεν ξεκαθαρίζει κατά πόσον ο ίδιος προσωπικά ήταν μάρτυρας του μαρτυρίου των παιδιών, ούτε που συνέβη αυτό στο Ιράκ.
«Πώς απαντάτε σε αυτό;», ρώτησε ρητορικά. «Απλά κλαίς. Είναι τα παιδιά μου. Αυτά περνάμε εδώ. Αυτά περνάμε».
"Οι ένοπλοι λένε σε έναν άνθρωπο, έναν ενήλικα, «Πες τα λόγια της μετατροπής ή θα σκοτώσω όλα τα παιδιά σου». Ήταν απελπισμένος. Είπε ότι οι λέξεις. Τότε μου τηλεφώνησε και είπε «[πατέρα], είπα τα λόγια, αυτό σημαίνει ότι ο Ιησούς δεν μ’ αγαπά πια; Εγώ πάντα αγαπούσα τον Ιησού. Είπα αυτά τα λόγια, γιατί δεν μπορούσα να δω να σκοτώνονται τα παιδιά μου». Του είπα, «Ο Ιησούς σε αγαπά ακόμα. Θα σ’ αγαπά πάντα».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτίου μας.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι γεμάτoς από συνθετικές χημικές ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τοξικές.


Bρίσκονται παντού, στην τροφή μας και σε όλα τα αντικείμενα που αγγίζουμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έκρηξη των περιπτώσεων της πολλαπλής χημικής ευαισθησίας (MCS)

έχει σχέση με την μόλυνση.



Αλλά αν νομίζετε ότι η μόλυνση υπάρχει μόνο εξωτερικά στην ατμόσφαιρα , είναι πολύ λάθος.

Η “τεχνολογία των τοξινών ” έχει κατοικοεδρεύσει μέσα στο σπίτι σας, και η κατάσταση είναι ποιό απειλητική από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Το ύπουλο της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι τοξίνες σας δηλητηριάζουν τις περισσότερες φορές, ακόμα και ενώ κοιμάστε.



Ορχιδέα: απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα κατά την διάρκεια της νύκτας και παράγει οξυγόνο



Το 95% αυτών είναι μέσα στα αρώματα, αποσμητικά, κρέμες σώματος, προϊόντα καθαρισμού, χρώματα, νέα χαλιά, καπνό, σαμπουάν, βενζίνη και άλλα προϊόντα πετρελαίου , όπως η ακετόνη, καμφορά, βενζίνη, αλδεϋδες, αιθανόλη, και άλλα.



Άλλοι εσωτερικοί ρύποι θα πρέπει να είναι περισσότερο προφανείς για εσάς:.

Φυτοφάρμακα (όπως αντι-ψειρικά προϊόντα) ή διαλύτες (από χρώματα, βερνίκια, κόλλες, επεξεργασμένα ξύλα, συνθετικά υφάσματα και χαλιά, και απορρυπαντικά).

“Ήπια” συμπτώματα της καθημερινής μας έκθεσης σε αυτές τις χημικές ουσίες είναι κόπωση, αποπροσανατολισμός, μυϊκός πόνος, πόνος στις αρθρώσεις, εκζέματα, εξανθήματα, ζάλη, υπνηλία, ναυτία, διόγκωση του σώματος (πρήξιμο), επιτάχυνση της αναπνοής, συμπτώματα γρίπης, το άσθμα, ταχυπαλμία, υψηλή πίεση, ιγμορίτιδα, άγχος, πνευμονία, πονοκέφαλος, απώλεια μνήμης, μειωμένη ικανότητα εστίασης, αϋπνία, ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός, εντερικά προβλήματα και διαταραχές της διάθεσης (κατάθλιψη και εναλλαγές της διάθεσης) (και δεν είναι μόνο αυτά).



Φτέρη



Φτέρη απορροφά τους ρύπους και τις τοξικές ουσίες του αέρα και διατηρεί την σωστή υγρασία.



Περίπου το 37% των Αμερικανών είναι αλλεργικοί σε συνθετικές χημικές οσμές, αέρια εξαερισμού, καπνό, πρόσφατα επεκτάθηκε και σε χρώματα, νέα χαλιά και αρώματα.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, η έκθεση αυτή μεταφράζεται σε καρκίνους.



Το πώς και πόσο επηρεαζόμαστε από αυτή εξαρτάται από τα γονίδια μας, την ηλικία, το φύλο, τη διατροφή, την υγεία και την διάθεση (η οποία επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα), το αν παίρνουμε φάρμακα, το ιατρικό ιστορικό και τον τρόπο ζωής (ποτό, κάπνισμα, κατανάλωση ναρκωτικών).

Τα σύγχρονα σπίτια και κτίρια, σχεδιασμένα για την ενεργειακή απόδοση, ι συχνά σφραγίζονται σφιχτά ώστε να παρεμποδίσουν την απώλεια ενέργειας από τα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Ο αεριζόμενος αέρας στο εσωτερικό των κτιρίων ανακυκλώνει όλα τα είδη των διαλυτών, συμπεριλαμβανομένης της φορμαλδεΰδης (ένα εξαιρετικά τοξικό χημικό).

Τα συνθετικά δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες κατασκευές έχουν βρεθεί ότι απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες από ρύπους που παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στα μη αεριζόμενα κτίρια.

Τα χαλιά επιδεινώνουν την κατάσταση καθώς απορροφούν πολλούς διαλύτες οι οποίοι στη συνέχεια απελευθερώνονται βαθμιαία επί μακρά χρονικά διαστήματα.

Όλη αυτή είναι η αιτία του “συνδρόμου των άρρωστων κτιρίων”.

Η κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα κοστίζει μόνο στις ΗΠΑ δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε απώλεια της παραγωγικότητας και της ιατρικής περίθαλψης.



Καλαθέα

Η Καλαθέα φιλτράρει τον αέρα.



Στην Αυστραλία, περίπου το 75% των κτιρίων που επηρεάζονται από το “σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων” και το 9% του εργατικού δυναμικού απουσιάζει τουλάχιστον μία ημέρα από την εργασία κάθε δεκαπενθήμερο λόγω ασθενείας που συνδέονται με αυτό.



Καλός βραδινός ύπνος σε καλά αεριζόμενο χώρο, υγιεινή διατροφή (συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής), καθώς και η σωματική άσκηση (ο ιδρώτας εξαλείφει τα δηλητήρια από το σώμα).μας προστατεύουν από την μόλυνση.

Αλλά εδώ έρχεται μια 2-ετή έρευνα της NASA και μας δείχνει μια απρόσμενη, οικονομικά αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον, με χαμηλό κόστος και εντελώς φυσική μέθοδος αποτοξίνωσης για σπίτια μας: τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου.

Η NASA με στόχο να αξιολογήσει τα περιβαλλοντικά θέματα, τόσο στη Γη, οσο και σε οικοτόπους στο διάστημα , και αυτή η νέα μελέτη έχει επικεφαλής τον Δρ Bill Wolverton, πρώην ανώτερος ερευνητής στο John C. Stennis της NASA Space Center, στον κόλπο του St Louis, έδειξε ότι τα φυτά (πιο συγκεκριμένα τα φύλλα) είναι γνωστό ότι λειτουργούν σαν αντλίες αέρα.



Κάκτοι: απορροφούν την ακτινοβολία από οθόνες, ασύρματα τηλέφωνα και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα.



Στο φως της ημέρας, παίρνουν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα για να κάνουν την φωτοσύνθεση.

Επιπλέον, αναπνέουν όλη την ώρα.



Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν οξυγόνο από τον αέρα και απελευθερώνουν διοξειδίου του άνθρακα.

Τα φυτά επίσης ιδρώνουν, κυρίως μέσω των φύλλων τους.



Το νερό και τα αέρια κυκλοφορούν μέσα και έξω από μικρούς πόρους που ονομάζονται στόμια.

Το αν είναι κλειστά η ανοιχτά τα στόμια αυτό δείχνει το κατά πόσο είναι ενεργά τα φυτά είναι σε μια δεδομένη στιγμή.

Επειδή τα φυτά ιδρώνουν, κρατούν σωστά τα επίπεδα υγρασίας στο δωμάτιο.



Μεταξύ των ζώων, τα μύδια και τα στρείδια λειτουργούν ως αντλίες νερού που λαμβάνουν τα μικρά σωματίδια των τροφίμων και το οξυγόνο από το νερό και απελευθερώνουν το διοξείδιο του άνθρακα και απόβλητα.

Αλλά επίσης είναι γνωστό ότι συσσωρεύουν μολυσματικές τοξίνες από το νερό (όπως βαρέα μέταλλα και υδρογονάνθρακες), με πολλά επεισόδια σοβαρής δηλητηρίασης των ατόμων που έτρωγαν τέτοια θαλασσινά.



Λοιπόν, αυτό που η NASA έχει βρει είναι ότι ορισμένα φυτά μπορούν να λειτουργήσουν σαν πραγματικά “στρείδια του αέρα” στο σπίτι σας, για τη συσσώρευση των τοξινών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας και τελικά τη ζωή σας.

19 είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών φυτών έχουν ελεγχθεί για την αποτελεσματικότητά τους στην απομάκρυνση των κύριων τοξίνων που συνδέονται με την εσωτερική μόλυνση του αέρα.



Σεφλέρα

Σεφλέρα καθαρίζει την ατμόσφαιρα



Από αυτά τα 17 είναι συνηθισμένα μόνιμα φυτά εσωτερικού χώρου, και τα 2 είδη που χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους ως εποχιακά διακοσμητικά.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τροπικά ή υποτροπικά ειδη που αναπτύσσονται κάτω από πυκνά τροπικά στέγαστρα, έτσι επιβιώνουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και είναι πιο αποτελεσματικά στην απορρόφηση των αερίων, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών.

Τα φυτά δεν απορροφούν ρύπους μόνο από τα φύλλα , αλλά και μέσω των ριζών και των ριζών που σχετίζονται με τα βακτήρια τους.

Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικά στην απορρόφηση των τοξινών του αέρα, ώστε έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να τα ενσωματώνουν στο διάστημα σε βιολογικά συστήματα υποστήριξης της ζωής στα μελλοντικά διαστημόπλοια, στους διαστημικούς σταθμούς.



«Η μελέτη έδειξε ότι τα κοινά φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να απομακρύνουν ορισμένους ρύπους από το εσωτερικό περιβάλλον.

Θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα της. μας παρέχουν ένα ακόμη ισχυρότερο επιχείρημα ότι τα κοινά φυτά διακοσμητικού εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά.

Κάθε είδος φυτού δοκιμάστηκε σε σφραγισμένους θαλάμους πλεξιγκλάς, στα οποία έγινε ένεση χημικών ουσιών.

Οι δοκιμασμένες χημικές ουσίες που περιλήφθησαν είναι:



Το βενζόλιο είναι ο πιο κοινός διαλύτης σε πολλά είδη, όπως βενζίνη, μελάνια, έλαια, χρώματα, πλαστικά, και καουτσούκ, αλλά εισέρχεται επίσης μέσα στην σύνθεση των εκρηκτικών, απορρυπαντικών,, φαρμακευτικών προϊόντων, αφρούς και βαφές.

Είναι ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια (επαναλαμβανόμενη επαφή προκαλεί ξήρανση, φλεγμονή, φλύκταινες και δερματίτιδα), εμβρυοτοξικό και παράγοντας που προκαλεί καρκίνο.

Έχει συνδεθεί με την ανθρώπινη λευχαιμία.



Οι ατμοί βενζολίου μπορούν να προκαλέσουν ζάλη, αδυναμία, ευφορία, κεφαλαλγία, ναυτία, θολή όραση, αναπνευστικές ασθένειες, ρίγη, καρδιακή αρρυθμία, βλάβη στο ήπαρ και νεφρική ανεπάρκεια, παράλυση και απώλεια των αισθήσεων.

Οι δοκιμές σε ζώα οδήγησαν σε σχηματισμό καταρράκτη και ασθένειες του αίματος και της λέμφου.

Η χρόνια έκθεση προκαλεί πονοκεφάλους, απώλεια της όρεξης, υπνηλία, νευρικότητα, ψυχολογικά προβλήματα και ασθένειες του αίματος (όπως η αναιμία) και ασθένειες των οστών.



Οι πρωταθλητές των φυτών στην απομάκρυνση του βενζολίου φαίνεται να είναι: ο κισσός, οι ζέρμπερες, οι μαργαρίτες, χρυσάνθεμα, ο κρίνος, το μπαμπού , και η σανσιβέρια (Sansevieria trifasciata).



Ανάλογα από την πηγή του βενζολίου το κάθε φυτό εξιδικεύεται.



Κινέζικα αειθαλή και τα χρυσάνθεμα (Chinese Evergreens and pot mums)



Σημαντικά είναι τα Κινέζικα αειθαλή και τα χρυσάνθεμα (Chinese Evergreens and pot mums), είναι για το βενζόλιο που προέρχεται από τα απορρυπαντικά





Δράκαινα (Dracaena) ενώ η Δράκαινα (Dracaena) για το βενζόλιο που προέρχεται από το μελάνι, τις βαφές, τον καπνό και το καουτσούκ, την φορμαλδεΰδη από τα χαλιά και τα έπιπλα και το τριχλωροαιθυλένιο (TCE) που προέρχεται από τις κόλλες, μελάνι, βαφές, βερνίκια, και χρώματα,



Ο κισσός απορροφά και φιλτράρει εύκολα τις τοξίνες και το βενζόλιο που προέρχονται από προϊόντα πετρελαίου, όπως επίσης την φορμαλδεΰδη από τα καθαριστικά





Ζέρμπερα μαργαρίτα (gerbera daisy) η Ζέρμπερα μαργαρίτα (gerbera daisy ) το βενζόλιο που προέρχεται από τα πλαστικά και το τριχλωροαιθυλένιο TCE από τις κόλλες



Η φορμαλδεΰδη είναι ακόμα πιο κοινή από το βενζόλιο, και περισσότερο τοξική.

Είναι άφθονη σε αφρούς ουρίας-φορμαλδεΰδης, νοβοπάν ή πεπιεσμένων προϊόντων ξύλου από το οποίο σήμερα κατασκευάζεται το μεγαλύτερο μέρος των επίπλων γραφείου.

Φαίνεται ότι υπάρχει στο επεξεργασμένο χαρτί με ρητίνες UF (Ουρίας Φορμαλδευδης), ακόμη και στις σακούλες των παντοπωλείων, στο κερωμένο χαρτί, χαρτομάντιλα και χαρτοπετσέτες.

Τα πιο κοινά καθαριστικά οικιακής χρήσης έχουν φορμαλδεΰδη.

Οι ρητίνες UF χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικά ελάσματα, αντιρυτιδικές κρέμες, καθαριστικά νερού, επιβραδυντές φωτιάς και συγκολλητικά σε επενδύσεις δαπέδων, τάπητες και σε ρούχα καθαριστηρίου, ενώ η απλή φορμαλδεΰδη αφθονεί στο φυσικό αέριο, στην κηροζίνη, και στον καπνό του τσιγάρου.

Η χημική αυτή ουσία είναι ένα ερεθιστική του βλεννογόνοι των οφθαλμών, της μύτης και του λαιμού, και προκαλεί δερματίτιδα και πονοκεφάλους.

Η φορμαλδεΰδη είναι μια κοινή αιτία του άσθματος και έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του λάρυγγα.

Τα καλύτερα φυτά για την απομάκρυνση της φορμαλδεΰδης αποδείχθηκε ότι είναι



Μπαμπού ή χαμαιδωρέα το μπαμπού ή χαμαιδωρέα καθαρίζει την φορμαλδεύδη από τα χαλιά, και το το τριχλωροαιθυλένιο TCE από τις κόλλες



Σανσιβέρια (Sansevieria trifasciata) η σανσιβέρια (Sansevieria trifasciata) καθαρίζει την φορμαλδεΰδη από τα χαρτιά.



Σπαθίφυλλο, κρίνος (peace lily) το σπαθίφυλλο, κρίνος (peace lily) εκτός από το να καθαρίζει το TCE από τα προϊόντα καθαρισμού, , καθαρίζει την φορμαλδεΰδη από τα χαλιά και τα έπιπλα,



Πόθος, (aureus epipremnum) marginata ο Πόθος, (aureus epipremnum),το φιλόδενδρο και η Δράκαινα warneckei και η marginata, καθαρίζουν την φορμαλδεΰδη από τα χαλιά και τα έπιπλα, Φίκος την φορμαλδεΰδη από τους αφρούς της UF, ο κισσός την φορμαλδεΰδη από καθαριστικά και χλωρόφυτο.

Το χλωρόφυτο καθαρίζει την φορμαλδεΰδη από κόντρα το πλακέ και τις μοριοσανίδες.

Το τριχλωροαιθυλένιο (TCE), χρησιμοποιείται ευρέως στην απολίπανση μετάλλων, στο στεγνό καθάρισμα και στις βιομηχανίες, μελάνια εκτύπωσης, χρώματα, βερνίκια, βερνίκια, κόλλες.



Το TCE είναι ισχυρά καρκινογόνο, ιδίως για τον καρκίνο του ήπατος .

Τα καλύτερα φυτά που αφαιρούν το TCE ήταν.

Ο κρίνος (peace lily ) καθαρίζει το TCE από τα προϊόντα καθαρισμού, η Δράκαινα (Dracaena )αφαιρεί το TCE από τις κόλλες, μελάνι, βαφές, βερνίκια, και χρώματα ,η ζέρμπερα μαργαρίτα (gerbera daisy ) και το μπαμπού χαμαιδωρέα (bamboo palm) το TCE από τις κόλλες.



Ντιεφενμπάχια

Ντιεφενμπάχια ικανό στην εξάλλειψη των ρύπων της ατμόσφαιρας





Συγκόνιο

Συγκόνιο φιλτράρει τον αέρα.



https://gr.news.yahoo.com

Handelsblatt: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία εντός του 2014 τέλος τα χρήματα στην Ελλάδα»

Οι Γερμανοί φαίνονται αποφασισμένοι να τελειώνουν με τη κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς η κυβερνητική Handelsblatt, σχεδιάζουν διακοπή στην παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει το τέλος της παρούσας κυβέρνησης αφού δεν της αφήνουν κανένα περιθώριο να μακροημερεύσει.
 
Η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014, υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο της Deutsche Welle.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt, που χαρακτηρίζεται «αποκλειστικό» και βασίζεται σε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα, η τρόικα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση.
 
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σταματήσει η ροή της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες που αποτελεί το «νευρικό σύστημα» της οικονομίας. Σε αυτήν την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
 
Η Handelsblatt σημειώνει ότι το Eurogroup θέλει να κλείσει οπωσδήποτε τη διαπραγμάτευση πριν από τα Χριστούγεννα, γι' αυτό και «εντείνει την πίεση» προς την Αθήνα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πάντως και ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται δυσφορία απέναντι στους δανειστές, καθώς και η υποψία ότι η ίδια η τρόικα δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας συνεχώς νέες αξιώσεις.
 
Aντίστοιχες πληροφορίες για τελεσίγραφο από την τρόικα -και ιδιαίτερα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- είχαν διαρρεύσει μέσω δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο τον Ιούλιο του 2012, μετά τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση δόσεων συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ. Ο τότε Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν είχε πάντως διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες.
 
Τώρα το σενάριο επανέρχεται και μάλιστα σε μία συγκυρία που το γενικότερο κλίμα στην Ευρώπη ευνοεί την παροχή ρευστότητας, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή παρέμβαση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι: αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ντράγκι δηλώνει τόσο απερίφραστα ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, αν χρειαστεί, σε μαζικές αγορές ομολόγων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σχετική ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.
 
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καημένα παιδιά...

alt
Χθες 4.000 νεαροί - με τους πράκορες μαζί... - τα κάψανε χθες στην Αθήνα για τον Νίκο Ρωμανό και τους συντρόφους τους.
Τα καημένα τα παιδιά έχουν απίστευτη οργή μέσα τους...
Για πάρα πολλά χρόνια δούλεψαν όλα τα γρανάζια του συστήματος για να τα διαλύσουν σε κάθε επίπεδο.
Τα παιδιά όμως θα αντιδράσουν καταφερόμενοι κατά αυτών που τα καταστρέψανε.
Μας προειδοποίησε σχετικά ο γέροντας Παΐσιος:
'Αλλά σκοπός τους τώρα είναι νά απομακρύνουν τά παιδιά από τήν 'Εκκλησία.    
Τά δηλητηριάζουν, τά μολύνουν μέ διάφορες θεωρίες, κλονίζουν τήν πίστη τους.  
Τά έμποδίζουν άπό τό καλό, για νά τά αχρηστέψουν. Τά καταστρέφουν άπό μικρά. Καί τά παιδάκια, φυσικά, από άρνάκια γίνονται κατσικάκια. Άρχίζουν μετα νά χτυπούν άσχημα καί τούς γονείς τους καί τούς δασκάλους καί αύτούς πού τά κυβερνούν.  
Τά κάνουν όλο άνω-κάτω: συλλαλητήρια, καταλήψεις, άποχή από τά μαθήματα. Καί τελικά όταν θα  φθάσουν νά ξεκοιλιάσουν αύτούς πού τά κυβερνούν, τότε θα βάλουν καί αυτοί μυαλό.

(Λόγοι Γ. Παϊσίου, τ. Α, Σουρωτή, 1999, 299-301)
Γιατί όλα αυτά;
Γιατί ελλείψει προτύπων, αισθάνονται ανυπόληπτα από τον ίδιο τους τον εαυτό και δίχως αυτοεκτίμηση.
Γιατί δεν έχουν Χριστό - το Αρχέτυπο! - μέσα τους...

Διαβάστε τα συγκλονιστικά κείμενα του Ευγένιου Αρανίτση:
«Τα παιδιά δεν έχουν ...παρόν...»

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗ

«Αγαπητά πνευματικά μου παιδιά.
Τώρα, που ακόμη έχω τας φρένας μου σώας, θέλω να σας πω μερικές συμβουλές.
Από μικρό παιδί όλο στις αμαρτίες ήμουνα. Και όταν με έστελνε η μητέρα μου να φυλάξω τα ζώα στα βουνά, γιατί ο πατέρας μου – επειδή ήμασταν πτωχοί – είχε πάει στην Αμερική για να εργασθεί στη διώρυγα του Παναμά για εμάς τα παιδιά του, εκεί που έβοσκα τα ζώα, συλλαβιστά διάβαζα το βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου και πάρα πολύ αγάπησα τον Άγιο Ιωάννη και έκανα πάρα πολλές προσευχές σαν μικρό παιδί, που ήμουνα, δώδεκα δεκαπέντε χρονών, δεν θυμάμαι ακριβώς καλά. Και θέλοντας να τον μιμηθώ με πολύ αγώνα, έφυγα από τους γονείς μου κρυφά και ήλθα στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους και υποτάχθηκα σε δύο Γέροντες αυταδέλφους Παντελεήμονα και Ιωαννίκιο.
Μου έτυχε να είναι πολύ ευσεβείς και ενάρετοι και τους αγάπησα πάρα πολύ και γι΄ αυτό, με την ευχή τους, τους έκανα άκρα υπακοή. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, αισθάνθηκα και μεγάλη αγάπη και προς το Θεό και πέρασα πάρα πολύ καλά. Αλλά, κατά παραχώρηση Θεού, για τις αμαρτίες μου, αρρώστησα πολύ και οι Γέροντές μου μου είπαν να πάω στους γονείς μου στο χωριό μου, τον Άγιο Ιωάννη Ευβοίας. Και ενώ από μικρό παιδί είχα κάνει πολλές αμαρτίες, όταν ξαναπήγα στον κόσμο συνέχισα τις αμαρτίες, οι οποίες μέχρι σήμερα έγιναν πάρα πολλές. Ο κόσμος, όμως, με πήρε από καλό και όλοι φωνάζουνε ότι είμαι άγιος.

Εγώ όμως, αισθάνομαι ότι είμαι ο πιο αμαρτωλός άνθρωπος του κόσμου. Όσα ενθυμόμουνα, βεβαίως, τα εξομολογήθηκα και νομίζω ότι γι΄ αυτά, που εξομολογήθηκα, με συγχώρησε ο Θεός. Αλλά, όμως, τώρα έχω ένα συναίσθημα ότι και τα πνευματικά μου αμαρτήματα είναι πάρα πολλά και παρακαλώ όσοι με έχετε γνωρίσει να κάνετε προσευχή για μένα, διότι και εγώ, όσο ζούσα, πολύ ταπεινά έκανα προσευχή για σας. Αλλά, όμως, τώρα, που θα πάω για τον ουρανό, έχω το συναίσθημα ότι ο Θεός θα μου πει : «Τί θέλεις εσύ εδώ ;» Εγώ ένα έχω να του πω : «Δεν είμαι άξιος, Κύριε, για εδώ, αλλά ό,τι θέλει η αγάπη σου ας κάμει για μένα». Από κει και πέρα δεν ξέρω τί θα γίνει. Επιθυμώ, όμως, να ενεργήσει η αγάπη του Θεού.

Και πάντα εύχομαι τα πνευματικά μου παιδιά ν΄ αγαπήσουν το Θεό, που είναι το παν, για να μας αξιώσει να μπούμε στην επίγειο άκτιστη Εκκλησία Του. Γιατί από εδώ πρέπει ν΄ αρχίσουμε. Εγώ πάντα είχα την προσπάθεια να προσεύχομαι και να διαβάζω τους ύμνους της Εκκλησίας, την Αγία Γραφή και τους βίους των Αγίων μας και εύχομαι και σεις να κάνετε το ίδιο.

Παρακαλώ όλους σας να με συγχωρέσετε για ό,τι σας στενοχώρησα».


Ιερομόναχος Πορφύριος
Εν Καυσοκαλυβίοις τη 4/17 Ιουνίου 1991

ΠΗΓΗ : ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ, «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ», τευχ. 51-52, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1993, σ. 98 κ.ε.

http://tribonio.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1007.html

ΗΠΑ: Φέργκιουσον και «ρατσισμός»: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τα media


Το πρόσφατο ξέσπασμα βίας και ταραχών με αφορμή τον πυροβολισμό κατά του Αφρο-Αμερικανού Michael Brown στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, είναι μια ακόμα κλασική περίπτωση σκόπιμης παραπληροφόρησης από τα ελεγχόμενα media για την διαιώνιση των στερεότυπων και του πόσο «ρατσιστική» είναι ακόμα η Αμερική.
Φωτο: Σκηνή που κατέγραψε κάμερα με τον Michael Brown να επιτίθεται στον Πακιστανό καταστηματάρχη λίγο πριν το περιστατικό με τον πυροβολισμό.
Αυτού του είδους η παραπληροφόρηση δίνει έναυσμα σε πολλούς από την αφρο-αμερικανική κοινότητα για κλιμάκωση των ταραχών, υποδαυλίζει το μίσος τους κατά των λευκών και προκαλεί σε ένα μεγάλο κομμάτι των λευκών ένα μίσος για τον εαυτό τους.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διέδωσαν τον μύθο ότι ο Michael Brown ήταν ένας αθώος "μαύρος έφηβος" που κακόβουλα πυροβολήθηκε από έναν "ρατσιστή" λευκό αστυνομικό.
Το σώμα των ενόρκων, αφού είχε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και, όπως εξηγήθηκε από τον εισαγγελέα, Robert McCulloch, κάθε κατηγορία εναντίον του αστυνομικού απορρίφθηκε, τόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία, όσο και από τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξαν ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε αυτοάμυνα.
Ο εισαγγελέας McCulloch άσκησε αιχμηρή κριτική στα media ότι έφεραν την υπόθεση στην πρώτη θέση της δημοσιότητας, για να ικανοποιήσουν την «ακόρεστη όρεξη» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις «ασταμάτητες φήμες» που οδηγούνται από αυτά.
 
Ο McCulloch τελείωσε δηλώνοντας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι αυτά που έχουν σημασία, και ότι κανενός η ζωή δεν θα πρέπει να αποφασίζεται με βάση την «δημόσια κατακραυγή ή για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας».
Τα ίδια ακριβώς βέβαια έκαναν τα media στην περίπτωση του πυροβολισμού του νεαρού Αφρο-Αμερικάνου Trayvon Martin, όπως και σε πολλά άλλα περιστατικά.
Τα παραδείγματα αυτού του είδους της σκόπιμα ανέντιμης τακτικής είναι αμέτρητα, πραγματικά. Για παράδειγμα, ο συντηρητικός Αμερικανός συγγραφέας Ron Unz, στη μελέτη του “The Myth of American Meritocracy” («Ο Μύθος της Αμερικανικής Αξιοκρατίας»), επεσήμανε την περίπτωση ενός μαύρου εργάτη, οδηγού φορτηγού από το Κονέκτικατ, του Omar Thornton, ο οποίος εσκεμμένα έβαλε στόχο λευκούς για μια μαζική δολοφονία στον τόπο της εργασίας του.
Ο Unz γράφει για το πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον σε αυτή την ξεκάθαρη ρατσιστική μαζική δολοφονία λευκών. Τα media μάλιστα, ενδιαφέρονταν μόνο να δικαιολογήσουν τη ρατσιστική μαζική δολοφονία με τον ισχυρισμό ότι τα θύματα ήταν «πιθανόν ρατσιστές», κάτι το οποίο, στα μάτια τους, κατά κάποιο τρόπο "δικαιολογούσε" τις δολοφονίες.
Αφότου ο μαύρος οδηγός φορτηγού από το Κονέκτικατ Omar Thornton, έσφαξε 9 συναδέλφους, υπερηφανευόμενος ότι στόχευε λευκούς και λέγοντας ότι ευχόταν να μπορούσε να σκοτώσει περισσότερους από αυτούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με το αν ήταν αθώα τα θύματα ή «ρατσιστές», όπως ο Thornton είχε ισχυριστεί.
Για αυτή τη μαζική με ρατσιστικά κίνητρα δολοφονία δεν υπήρχε ούτε ένας τίτλος, όπως "μαύρος υπερηφανεύεται για τη δολοφονία λευκών".
Αλλά, τα πράγματα αλλάζουν ανάλογα με την περίπτωση και τις φυλές, όπως δείχνει η περίπτωση του Michael Brown, όπου για άλλη μια φορά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γρήγορα άρχισαν να κατευθύνουν την είδηση ως «λευκός ρατσιστής δολοφονεί μαύρο» κ.λπ.
Ακόμη και όταν, όπως συνέβη τώρα, όλα τα πραγματικά στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι ο Μπράουν ήταν ο επιτιθέμενος, τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης θα βγουν και θα προπαγανδίσουν τον μύθο της "λευκής ενοχής".
Πάρτε για παράδειγμα το άρθρο του συντάκτη του Vox, Ezra Klein, στις 26 Νοεμβρίου με τον τίτλο «Η ιστορία του αστυνομικού Darren Wilson είναι απίστευτη. Κυριολεκτικά», όπου ο εβραϊκής καταγωγής δημοσιογράφος Klein (βετεράνος αρθρογράφος της Washington Post, του Bloomberg News και του MSNBC) απέρριψε όλα τα στοιχεία ως «απλά περίεργα» και "δύσκολο να τα πιστέψει κανείς".
Αυτό που ο Klein – που ψηφίστηκε ως ένας από τους 50 πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, από το περιοδικό GQ το 2011 - στην πραγματικότητα εννοεί είναι ότι τα πραγματικά περιστατικά, όπως έγιναν δεκτά από το δικαστήριο, δεν δείχνουν «λευκή ενοχής» και ως εκ τούτου πρέπει να είναι λάθος .
Ο παρουσιαστής του NBC, Brian Williams, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης από τους ενόρκους ανακοίνωσε:
«Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση, στην υπόθεση του πυροβολισμού και του θανάτου ενός άοπλου μαύρου έφηβου από έναν λευκό αστυνομικό».
Ο αστυνομικός Μπράιαν Ουίλιαμς αναφερόμενος στο Darren Wilson, και στα χρόνια του στο αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον, ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένας ισχυρισμός για «ρατσισμό» εναντίον του, και ότι δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα. Κανένας ισχυρισμός από οποιονδήποτε από τους μαύρους ανθρώπους στην περιοχή στην οποία εργάστηκε δεν υπήρχε περί «ρατσισμού» ή ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Η πιο χαρακτηριστική φράση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για την υπόθεση στα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αμερικής είναι: «Λευκός αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει άοπλο μαύρο έφηβο».
Στην Αμερική υπάρχει τεράστιος αριθμός επιθέσεων, βιασμών, δολοφονιών από μαύρους κακοποιούς εναντίον λευκών ανδρών και γυναικών, πλην όμως δεν θα δείτε ποτέ ένα τίτλο να λέει: «Μαύρος δολοφόνησε λευκό άνδρα ή λευκή γυναίκα».
Ένας τέτοιος τίτλος θα μπορούσε να θεωρηθεί «ρατσιστικός».
Όμως, όταν χρησιμοποιείται η φυλετική επισήμανση "λευκός", αρνητικά εναντίον των λευκών, όλα είναι εντάξει…
Η αναφορά στην φυλή των δραστών των εγκλημάτων και των θυμάτων δεν γίνεται σχεδόν ποτέ από τον Αμερικάνικο Τύπο, τουλάχιστον όταν τα θύματα είναι λευκοί.
Η εφημερίδα Los Angeles Times, για παράδειγμα, εξέδωσε μια επίσημη δήλωση το 2007, ότι  η συνήθης πρακτική των μέσων ενημέρωσης στην Αμερική είναι να λογοκρίνουν την φυλή των δραστών όταν προέρχονται από «μειονότητες».
«Οι πληροφορίες σχετικά με τη φυλή, κάποτε περιλαμβάνονταν συνήθως σε ειδήσεις για εγκλήματα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, οι εφημερίδες και τα άλλα μέσα ενημέρωσης σταμάτησαν να σημειώνουν την φυλή των υπόπτων ή των θυμάτων ή την εθνικότητα, λόγω της δημόσιας κριτικής. Οι εφημερίδες αποφάσισαν ότι πλέον οι πληροφορίες αυτές είναι “άσχετες” με την αναφορά των εγκλημάτων και μπορεί στιγματίζουν άδικα φυλετικές ομάδες». (6 Ιουνίου 2007, LA Times επίσημη δήλωση)
Στην πραγματικότητα, οι New York Times και κορυφαίες εφημερίδες της Αμερικής έχουν μια πολιτική μη προσδιορισμού της φυλής του δράστη και του θύματος, ούτε στην επικεφαλίδα του άρθρου, αλλά ούτε καν στο ίδιο το άρθρο στο εσωτερικό της εφημερίδας.
Γιατί, λοιπόν, να αναφερθεί η φυλή εκείνου που πυροβολεί έναν μαύρο, ακόμη και αν είναι πιθανό να έγινε ως αυτοάμυνα, έπειτα από μια επίθεση;
Γιατί αυτό δεν είναι επιτρεπτό, όταν το θύμα είναι λευκό ή  μιας διαφορετικής φυλής;
Ένα τέλειο παράδειγμα είναι η συμμορία βιαστών μιας ανήλικης μικρής Μεξικάνας στο Τέξας.
Το θέμα της φυλής του τρομακτικού εγκλήματος κάλυψαν οι New York Times.
Τον Μάρτιο του 2011, 28 μαύροι αναμίχθηκαν στον ομαδικό βιασμό ενός 11χρονου κοριτσιού από το Μεξικό στο Κλίβελαντ του Τέξας. Τις σεξουαλικές επιθέσεις οι βιαστές τις κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο Phillip Corbett, αναπληρωτής διευθυντής των New York Times, ομολόγησε ότι λογόκρινε τη φυλή των συνολικά 28 μαύρων ανδρών.
Ο Quanell Χ των «Μαύρων Πανθήρων» (φωτο) πραγματοποίησε διαμαρτυρία κατηγορώντας ότι οι συλλήψεις οφείλονται στον «λευκό ρατσισμό» και κατηγόρησε το 11χρονο κορίτσι για το βιασμό της!!!
Οι NY Times αποκάλεσαν τους 100 μαύρους που πήγαν στο συλλαλητήριο ως "Τεξανούς".
Έτσι, αν μαύρος είναι ο δράστης κάποιου φρικτού εγκλήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα NY Times η δήλωση της φυλής του είναι κάτι το "ρατσιστικό", επειδή ρίχνει συκοφαντίες σε μια ολόκληρη ομάδα.
Ωστόσο, το να αναφερθεί η φυλή του δράστη και του θύματος είναι απολύτως εντάξει, αν ο δράστης είναι λευκός και το θύμα μαύρο, ακόμη και αν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο λευκός ενεργούσε εντελώς σε αυτοάμυνα.
Ιδού ο τίτλος κα πάλι: "Λευκός αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει άοπλο μαύρο έφηβο".
Αυτό φέρνει στο νου ένα λευκό αστυνομικό να περπατά και να πυροβολεί έναν άοπλο μαύρο έφηβο χωρίς κανένα λόγο.
Μήπως επειδή είναι μαύρος;
Στην πραγματικότητα, τα γεγονότα από την αρχή ήταν ότι ο μαύρος έφηβος είχε διαπράξει μία ληστεία οπλισμένος και τον αναζητούσε η αστυνομία. Στην πραγματικότητα, από την αρχή ξέραμε ότι ο αστυνομικός είχε υποστεί τραυματισμούς και ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από τον ύποπτο ο οποίος προσπαθούσε να πάρει το όπλο του αστυνομικού.
Ένας πραγματικά δίκαιος, μη ρατσιστικός τίτλος θα είχε ως εξής:
«Ύποπτος ληστείας πυροβολήθηκε παλεύοντας με αστυνομικό».
Έτσι, ο πραγματικός ρατσισμός στην περίπτωση αυτή είναι σαφής. Είναι ο ρατσισμός και το αχαλίνωτο μίσος κατά των λευκών Αμερικανών.
Προς τιμήν του, ο μαύρος αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, James Craig είχε τα κότσια να δηλώσει στο CNN ότι οι μαύροι δεν δείχνουν καμία οργή όταν μαύροι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν μαύρους.
Την περασμένη εβδομάδα, ενώ έδινε αρκετές συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Ντιτρόιτ που κάλυπταν τις διαδηλώσεις μπροστά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντιτρόιτ, δικαιολογημένα διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξαν ποτέ διαδηλωτές για τις πολλές δολοφονίες μαύρων από μαύρους στο Ντιτρόιτ.
Είπε συγκεκριμένα στο CNN:
«Στη διάρκεια της θητείας μου. . . σπάνια άκουσα κάποια κατακραυγή για κάποιο μαύρο αστυνομικό που εμπλέκονταν σε πυροβολισμούς κατά υπόπτου, όταν ο ύποπτος ήταν μαύρος. Γίνεται πάντα το αντίστροφο».
  
Το CNN, βέβαια, επέλεξε να μην δείξει αυτό το μέρος του βίντεο, επειδή δεν μπορούμε να αντέξει την αλήθεια..
Την ίδια ώρα η είδηση της δολοφονίας ενός νεαρού φοιτητή στην Αλαμπάμα, από αστυνομικό δεν προξενεί καμία αντίδραση και δεν φτάνει καν στα αυτιά του μέσου αμερικάνου (πόσο μάλλον Έλληνα). Περίεργο, γιατί άραγε; Η απάντηση είναι απλή: Ο φοιτητής ήταν λευκός.   
Πόσο ρατσιστικά είναι όλα αυτά;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ κι εδώ.