«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» – Πρώτα bail-in, κατασχέσεις και μετά κλείσιμο τραπεζών

Απροκάλυπτα διαμορφώνεται  το σχέδιο των διεθνών κέντρων χάραξης οικονομικής πολιτικής (ΔΝΤ, Eurogruop, ΕΚΤ) αφενός της αρπαγής των καταθέσεων και αφετέρου του κλεισίματος των τραπεζών αφού πρώτα θα έχουν καταληστευθεί οι καταθέσεις.

Εφαρμόζοντας το μοντέλο και σχέδιο «Κύπρος» που κατά τα άλλα είναι μοναδική περίπτωση και αφού πρώτα μεθοδεύουν δια νόμου το «κλάδεμα» των καταθέσεων τώρα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα: Θα κλείνουν τις τράπεζες όταν η «επανακεφαλαιοποίηση» από τα λεφτά των καταθετών δεν θα βγαίνει…

Αυτό υποστήριξε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε σημερινή εκδήλωση στο Economic Club της Νέας Υόρκης για τις παγκόσμιες δράσεις πολιτικής που απαιτούνται, ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση:
«προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να είναι η επανακεφαλαιοποίηση και η αναδιάρθρωση και, όπου απαιτείται, το κλείσιμο τραπεζών».

Αν και δεν είπε που αυτό θα γίνει, άφησε να εννοηθεί πως υποψήφιες προς κλείσιμο τράπεζες βρίσκονται, που αλλού, μα στην περιφέρεια της €ζώνης.

Έτσι η Κ. Λαγκάρντ, είπε πως υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε, λέγοντας ότι κυρίως στην περιφέρεια, πολλές τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο αναδιαμόρφωσης με μη επαρκή κεφάλαια και με πάρα πολλά επισφαλή δάνεια.

Ακόμη και εκτός περιφέρειας, υπάρχει ανάγκη να συρρικνωθούν ισολογισμοί, να μειωθεί η εξάρτηση από τη χονδρική χρηματοδότηση και να βελτιωθούν επιχειρηματικά μοντέλα, απέφυγε όμως να μιλήσει για προβλητικές τράπεζες.

Στη συνέχεια, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε ότι λόγω της ανεπαρκούς οικονομικής αναδιάρθρωσης, η νομισματική πολιτική ακολουθεί την τακτική των «περιστρεφόμενων ροδών». Σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπως σημείωσε, η πιστωτική ικανότητα έχει συρρικνωθεί κατά 5% από την έναρξη της κρίσης και το χτύπημα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα σκληρό.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη ειδικότερα στην κρίση χρέους στην €ζώνη, επανέλαβε τη θέση για οικονομική και νομισματική ένωση, διατυπώνοντας την άποψη ότι χρειάζεται πολιτική με περισσότερες συλλογικές λύσεις.

Τόνισε ακόμη, μια επιλογή είναι η άμεση επανακεφαλαιοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας των προβληματικών τραπεζών που έχουν συστημικές επιπτώσεις. Πέρα απ' αυτό, επισήμανε, η €ζώνη χρειάζεται μια πραγματική τραπεζική ένωση, που θα ενισχύσει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης και αυτό θα συμβάλει στην ασφάλεια(!) των καταθέσεων και ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, εξασφαλίζοντας χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η Λαγκάρντ είπε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν καταφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ενώ η συμφωνία για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό θα συμβάλει και στην ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας.
 "Θα πρέπει να επικροτήσουμε αυτή την εξέλιξη και δεν είναι εύκολο για τις 17 χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν για την εφαρμογή μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών σε ένα τέτοιο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα" είπε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιερισσός: Έσπασαν πόρτες κι απήγαγαν κατοίκους (φωτογραφίες)


kaith 004
Στις 4:00 το πρωί, οι μπάτσοι έσπασαν τις πόρτες σπιτιών στην Ιερισσό, απήγαγαν 2  ανθρώπους κι εξαφανίστηκαν.
Στην Ιερισσό χτυπάνε οι καμπάνες. Όλο το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία κι έρχεται συνεχώς κόσμος απ’τα γύρω χωριά.
Στην είσοδο του χωριού έχουν έρθει κλούβες ΜΑΤ.
kaith 007
kaith 008 kaith 010 Αντίγραφο από kaith 003

6
ΠΗΓΗ

Συνεκμετάλλευση κοινών κοιτασμάτων και "ομπρέλα" προστασίας ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ

Σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοινών κοιτασμάτων προχωρούν Κύπρος και Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν την ανάπτυξη μίας στρατιωτικής «ομπρέλας» πάνω από τις ΑΟΖ για την ασφάλεια των ενεργειακών κοιτασμάτων. Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να αναπτύξουν στην περιοχή πλοία με αντιαεροπορική άμυνα και να κάνουν συνεχείς περιπολίες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον εντοπισμό και ακολούθως εξουδετέρωση κάθε απειλής.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε στις συναντήσεις που έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης στο Ισραήλ. «Βρίσκεται υπό συζήτηση συμφωνία για συνεκμετάλλευση κοινών κοιτασμάτων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα», ενώ πρόσθεσε ότι, «αρχίζει παράλληλα στρατηγικός διάλογος για την ενεργειακή ασφάλεια μεταξύ των δύο χωρών». Η συμφωνία είναι πιθανό να «κλείσει» με την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ και τη συνάντηση του με Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Οι δύο χώρες μάλιστα ετοιμάζουν και κοινή άσκηση από 22 έως 25 Απριλίου στα κυπριακά χωρικά ύδατα με τη συμμετοχή από το Ισραήλ δύο πυραυλάκατων και τεσσάρων ταχέων περιπολικών σκαφών Shaldag και Dvora. Η άσκηση εντάσσεται στο σχέδιο προστασίας των κοιτασμάτων στις ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ.
Εξάλλου το Τελ Αβίβ είναι διατεθειμένο να συμβάλλει τα μέγιστα προκειμένου να υπάρξει μία «ομπρέλα προστασίας» πάνω από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου με την ενίσχυση του άξονα με τη Λευκωσία και την Αθήνα. Πόσο μάλλον όταν ήδη έχει ξεκινήσει η άντληση φυσικού αερίου από το κοίτασμα Ταμάρ που έχει αποθέματα περίπου 10 τρισεκατομμύρια κυβικά, όταν αυτό του Λεβιάθαν υπολογίζεται σε περίπου 16 τρισεκατομμύρια.
Το Ισραήλ σχεδιάζει επίσης να δαπανήσει περίπου 760 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά περιπολικών σκαφών αλλά και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, για να τα χρησιμοποιήσει σε επιχειρήσεις προστασίας εναντίον πιθανών επιθέσεων στις εξέδρες εξόρυξης φυσικού αερίου.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας η Αθήνα προωθεί την απόκτηση δύο φρεγατών τύπου Fremm με Α/Α περιοχής και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Atlantique ATL-2.
Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για τα κοιτάσματα στις ΑΟΖ των δύο χωρών προχωρά στη βάση της κοινής εκμετάλλευσης μέσω ενός σταθμού υγροποίησης LNG στην Κύπρο. Υπέρ αυτής της λύσης τάχθηκε και πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy, απορρίπτοντας τη λύση δημιουργίας αγωγού μέσω της Τουρκίας.
Η Noble Energy όπως ανακοίνωσε θα προχωρήσει στην επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 τον Ιούνιο και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία το αργότερο σε 3 μήνες, όπου θα γίνουν γνωστά τα ακριβή αποτελέσματα για τις ποσότητες των υδρογονανθράκων που υπάρχουν. Οι ποσότητες του φυσικού αερίου έχουν εκτιμηθεί μεταξύ 5 και 8 τρις κυβικών μέτρων.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το κοίτασμα η Κύπρος θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων και θα βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία της από το 2014. Αυτός ήταν και ο λόγος που η τρόικα «καίγονταν» να μπει η Κύπρος στο μνημόνιο. Για να ελέγχει τα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ.
Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

Ανακατάληψη βραχονησίδας στην Κω με ναυτικά πυρά - Μήνυμα προς Άγκυρα

Απόκρουση αποβάσεων και ανακατάληψη βραχονησίδας στην Κω με τη κάλυψη ναυτικών πυρών πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι στρατιωτικές δυνάμεις της 80 ΑΔΤΕ. Στην άσκηση συμμετέχει και η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Μαχητής», ενώ το παράκτιο σκάφος «Αντωνίου» περιπολεί ανοιχτά του νησιού.
Την τελική φάση της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Άγιος Φωκάς» θα παρακολουθήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Τόσο η άσκηση όσο και η παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου στο νησί της Κω, με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο να επισκέπτεται τα στρατιωτικά φυλάκια στην Καλόλιμνο και το Φαρμακονήσι, και τους αρχηγούς να περιοδεύουν εν συνεχεία σε πολλά νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν θεωρείται καθόλου τυχαία.
Συνδέεται με τις κινήσεις της Τουρκίας, η οποία επιδιώκοντας τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο. Τέτοιου είδους πληροφορίες έχουν φτάσει στο ελληνικό Πεντάγωνο και οι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να στείλουν μήνυμα στην Άγκυρα «είμαστε εδώ…».
Βασικό σκέλος του σεναρίου της ΤΑΜΣ «Άγιος Φωκάς» είναι η ανακατάληψη βραχονησίδας από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της 80 ΑΔΤΕ. Θα γίνει επίσης στρώση ναρκοπεδίου, βολές με όπλα υποστήριξης, προετοιμασία και τάξη εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών RM-70, και υλοποίηση σχεδιασμού ανεφοδιασμού ελικοπτέρου με καύσιμα εν μέσω επιχειρήσεων υψηλής έντασης.
Την επιχείρηση θα υποστηρίζει από θαλάσσης η κανονιοφόρος «Μαχητής», την οποία θα επισκεφθεί ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως και το παράκτιο περιπολικό σκάφος «Αντωνίου».
Στην Κω θα γίνει και η τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών των 3 ηρώων που έπεσαν στα Ίμια. Τιμή στους ήρωες που έπεσαν για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αυτών που με ευκολία απεμπολούν οι κυβερνήσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσικό Ναυτικό: Αφαιρούνται όλα τα διακριτικά από τα υποβρύχια

Η διοίκηση του Ναυτικού της Ρωσίας αποφάσισε να αφαιρέσει τα εμβλήματα και τους αριθμούς από τα υποβρύχια. Η ανώτατη ηγεσία του ρωσικού ΓΕΝ θεωρεί ότι με την αφαίρεση των διακριτικών πάσης φύσεως από τα υποβρύχια, δυσχεραίνεται η ταυτοποίηση των πλοίων από τον «εν δυνάμει εχθρό» αναφέρει η ιστοσελίδα  navy.ru.
Η πρακτική αυτή εφαρμοζόταν τη δεκαετία του ΄80 στη Σοβιετική Ένωση και εφαρμόζεται και σήμερα στις ΗΠΑ.
Η ταυτοποίηση των υποβρυχίων στην επιφάνεια μπορεί να πραγματοποιείται τόσο οπτικά, όσο και βάσει των φυσικών του πεδίων.
Κατά την ταυτοποίηση μελετούνται οι ακουστικές ιδιομορφίες του υποβρυχίου, η λειτουργία του κινητήρα και τα μαγνητικά του πεδία. Για κάθε πλοίο αυτές οι παράμετροι είναι ουσιαστικά ατομικές και ο εχθρός εν πάση περιπτώσει αναγνωρίζει το υποβρύχιο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ληστεία τραπέζης μετά φόνου

Μας νοιάζει και μας κόφτει, καταρχάς διότι οι μετοχές των δύο τραπεζών δεν θα περάσουν στο κράτος, θα περάσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ελέγχεται απευθείας από τον ESM, δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Κι αυτό σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, οι ελληνικές τράπεζες θα εξαγοραστούν από τράπεζες του εξωτερικού, κυρίως της Γερμανίας, γι' αυτό άλλωστε έπιασε την τρόικα η πρεμούρα να ακυρώσει τη συγχώνευση. H τράπεζα που θα προέκυπτε θα ήταν πολύ μεγάλη και ακριβή, για να εξαγοραστεί από τον οποιονδήποτε.
Μας νοιάζει και μας κόφτει, διότι ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος φεύγει σταδιακά από το ελληνικό δημόσιο και περνάει εις χείρας τρίτων. Κι όποιος ελέγχει το τραπεζικό σύστημα, ελέγχει τη ροή του χρήματος, δάνεια, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, κι όποιος ελέγχει τη ροή του χρήματος, ελέγχει την οικονομία. Σχετικά με το τι άλλο ελέγχει όποιος ελέγχει την οικονομία, διαβάστε τους κλασικούς.
Μας νοιάζει και μας κόφτει, γιατί οι εξελίξεις καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη τη δημιουργία αυτού που λέμε δημόσιο τραπεζικό πυλώνα, όχι βέβαια ότι οι κυβερνώντες επιθυμούσαν κάτι τέτοιο, αλλά λέμε τώρα. Δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, δηλαδή μια μεγάλη τράπεζα οδηγός, αποτελούμενη από την Εθνική, την Αγροτική και το ΤΤ, που θα αιμοδοτεί την οικονομία, θα δίνει δάνεια, θα ρυθμίζει δάνεια, θα βοηθάει πρωτίστως στον κεντρικό σχεδιασμό της ανάπτυξης. Αμ δε. Η Αγροτική πήγε στον Σάλλα, το ΤΤ μάλλον πάει στην Eurobank και η Εθνική οδεύει πλησίστια προς την αγκαλιά της κυρίας Μέρκελ.
Μας νοιάζει και μας κόφτει, γιατί ενός κακού μύρια όσα έπονται. Η τρόικα δεν μένει μόνο στα των συγχωνεύσεων, ζητάει να αρθούν και οι απαγορεύσεις των πλειστηριασμών, ακόμη και για την πρώτη κατοικία, να εκλείψουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη για τους δανειολήπτες, να δοθούν τα χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε εισπρακτικές εταιρείες της αλλοδαπής. Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά; Σημαίνουν ότι τα εκατομμύρια των δανειοληπτών που αδυνατούν λόγω κρίσης να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, θα βρεθούν μπροστά σε ένα τραπεζικό σύστημα πολύ πιο σκληρό και αμείλικτο από το σημερινό και μάλιστα δίχως την παραμικρή νομική προστασία.
Μας νοιάζει και μας κόφτει, γιατί το αμέσως επόμενο διάστημα χιλιάδες σπίτια, πολλές χιλιάδες περισσότερα από σήμερα, θα βγουν στο σφυρί. Και τι θα τα κάνουν οι τράπεζες τα απαξιωμένα χαμόσπιτα; Θα τα κάνουν ό, τι τα έκαναν οι αμερικανικές: Σε πρώτη φάση τα γκρέμισαν, για να μην αυξηθεί η προσφορά και να πέσουν οι τιμές των ακινήτων συνολικά και σε δεύτερη φάση, έχτισαν πάνω στα γκρεμισμένα παρκινγκ και εμπορικά κέντρα. Σαν τα ροδάκινα που τα θάβουν στις χωματερές, για να κρατηθούν ψηλά οι τιμές.
Μας νοιάζει και μας κόφτει, γιατί αυτοί που μας κυβερνούν είναι έτοιμοι να δώσουν ανά πάσα στιγμή γην και ύδωρ στους δανειστές. Σιγά το νέο, θα μου πείτε, αλλά κάθε φορά που το βλέπεις να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου, όσο να 'ναι σοκάρεσαι ελαφρώς. Δεν μπορούν να σώσουν ούτε καν το γάμο δύο μεγάλων τραπεζών, δεν μπορούν να υπερασπιστούν ούτε τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης που τους στηρίζει παντοιοτρόπως. Κι αν δεν μπορούν να κάνουν καλό στους δικούς τους, σκέψου πόσο κακό μπορούν να κάνουν στους ξένους, δηλαδή σε εμάς.
[Του Γιώργου Αναδρανιστάκη από την Αυγή]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άρχισαν οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν!

Τριάντα και πλέον τα πρώτα θύματα άμαχου πληθυσμού και 800 τραυματίες από το φοβερό σεισμό που σύμφωνα με βάσιμες υποψίες προκλήθηκε από το HAARP

...υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν. Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP. Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα. Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε"!!!
 
 
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν ξεκίνησαν με την ενεργοποίηση του νέου οπλικού συστήματος που διαθέτει το Αμερικανικό Ναυτικό και κινούν οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας. Πρόκειται για το HAARP, σύστημα το οποίο δύναται να προκαλεί σεισμούς και κατ’ επέκταση θανάτους αμάχων προκειμένου να εκβιαστούν κυβερνήσεις και να υποκύψουν ενώπιον αυτών που επιζητούν να καταστήσουν στον πλανήτη μία παγκόσμια κυριαρχία! Ο σεισμός που έγινε κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αποσκοπούσε να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς την Τεχεράνη για τα όπλα που διαθέτουν οι ΗΠΑ και πρόκειται να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση της Τεχεράνης και να επιβάλλουν την πολιτική τους! Βέβαια η ενεργοποίηση του οπλικού αυτού συστήματος HAARP ουδέποτε επιβεβαιώνεται, καταχωρείται ως άκρως απόρρητη πράξη για ευνόητους λόγους... που έχουν να κάνουν με στρατιωτικά χτυπήματα κατά του άμαχου πληθυσμού και όχι κατά στρατιωτικών βάσεων! Δια του τρόπου αυτού αποφεύγεται -έστω και προσωρινά- να θεσμοθετηθεί η κατηγορία περί εγκλημάτων πολέμου! Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη περίπου 90 χλμ. νότια της πόλης Μπουσέρ. Νωρίτερα, το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε προσδιορίσει το μέγεθος της σεισμικής δόνησης σε 6,3 βαθμούς. Ήταν επιφανειακός σεισμός με εστιακό βάθος μέχρι 10χλμ! Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σεισμό. «Μέχρι στιγμής, 30 πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο από το νοσοκομείο» του Χορμόζ, το οποίο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Κακί, στην οποία εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού, διευκρίνισε τοπική αστυνομική πηγή. Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές γνωστοποίησαν ότι οι τραυματίες από τον σεισμό ανέρχονται σε περίπου 800. Μάλιστα, η δόνηση έγινε αισθητή ως το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν, ενώ τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα. Στην περιοχή βρίσκεται και ο μοναδικός πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο κυβερνήτης της επαρχίας, Φερεϊντούν Χασανβάντ, δήλωσε στη δημόσια ιρανική τηλεόραση ότι το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Μπουσέρ δεν υπέστη καμιά ζημιά από τον ισχυρό σεισμό.
Ανάλογη δήλωσε έκανε νωρίτερα και ένα στέλεχος της ρωσικής εταιρείας Atomstroyexport, η οποία έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο. Χώρες του Κόλπου και δυτικοί ειδικοί έχουν εκφράσει αρκετές φορές ανησυχίες για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Μπουσέρ, το οποίο έχει ανεγερθεί σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Το Ιράν απορρίπτει τις ανησυχίες τους, λέγοντας ότι ο πυρηνικός σταθμός αυτός είναι ασφαλής.
Από τις ανησυχίες που ανοικτά πλέον εκφράζονται ουσιαστικά διαφαίνεται και το πρώτο πλήγμα των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης! Ήδη χώρες του κόλπου και οι πολίτες αυτών αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη διαμορφώνουν θέσεις ενάντια στη πυρηνική χρήση του Ιράν, κάτι που εξυπηρετεί σε μέγιστο βαθμό τις προετοιμασίες της Ουάσιγκτον και των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας για την διεθνή απομόνωση της Τεχεράνης και το τελικό χτύπημα! Το γεγονός ότι ο σεισμός συνέπεσε με τη διεξαγωγή μεγάλων κλίμακας ασκήσεων του Αμερικανικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο με τη χρήση νέων τεχνολογιών δεν πρέπει να εκληφθεί σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη ως τυχαίο.
Την όποια ωστόσο δραστηριότητα του φοβερού αυτού οπλικού συστήματος (HAARP), το οποίο συνδέεται άμεσα με τους αεροψεκασμούς της ατμόσφαιρας (θεωρία Tesla) την έχουμε πληροφορηθεί από διαρροές εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών των διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας VKS και του ρωσικού στρατού GRU καθώς και δηλώσεις πολιτικών (βλ. Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση και τα μυστικά όπλα των χριστιανών εκδ. «Αγαθός Λόγος»2010)! Κρίνουμε σκόπιμο στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίοι σεισμοί στην Τουρκία όχι μόνο απέτρεψαν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο β. Ιράκ (Κουρδιστάν) αλλά άλλαξαν ριζικά την πολιτική της Άγκυρας έναντι της Τεχεράνης (μονομερής ακύρωση από την Τουρκία της συμφωνίας για πυρηνική συνεργασία) καθώς και την πολιτική της έναντι της Δαμασκού! Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί οι πολιτικοί που εκβιάζονται με το HAARP κρατούν το στόμα τους κλειστό; Μα γιατί πέραν του ότι θα κινδυνεύσει η ίδια η ζωή τους και η ζωή των οικείων τους θα εκληφθούν ως ψυχικά άρρωστοι αφού θα κατηγορούν μία χώρα χωρίς να διαθέτουν τις ανάλογες αποδείξεις για ένα φαινόμενο που ο πολύς λαός το εκλαμβάνει ακόμη ως φυσικό... Επιπλέον θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την χώρα τους και το λαό τους αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα άγνωστο οπλικό σύστημα αλλά και την προπαγάνδα των υποκινητών που κρύβονται πίσω από το Αμερικανικό Ναυτικό. Το περιοδικό «Ελληνική Στρατηγική» (14 Οκτωβρίου 2010) σε παλαιότερο δημοσίευμα του για το οπλικό αυτό σύστημα είχε παρουσιάσει συγκεκριμένες διαρροές εγγράφων από τη Μόσχα. Σύμφωνα μ’ αυτές «στις  28 Φεβρουαρίου 2010, η VKS Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας υπέβαλε αναφορά προς τον Πούτιν, η οποία έλεγε: "...όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία ακόμα δοκιμή του σεισμικού τους όπλου στην Αμερικανική Ήπειρο, προκαλώντας καταστροφικό σεισμό 8,8R στη Χιλή." Σε προηγούμενη αναφορά της, τον Ιανουάριο, η VKS είχε προειδοποιήσει για το ότι οι ΗΠΑ, μετά τον σεισμό της Αϊτής, προετοιμάζονταν για μία ακόμα δοκιμή του όπλου αυτού! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες στη Χιλή ανέφεραν αλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό και στα σύννεφα πριν τον σεισμό. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται άμεσα συνδεόμενο με τη λειτουργία του HAARP (βλ. π.χ. αυτή την περιγραφή). Μετά τους σεισμούς της Αϊτής και της Χιλής, ο (μακαριστός πλέον) Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για τις καταστροφές και ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα "να σταματήσει να παίζει τον Θεό". Ο Τσάβες προειδοποίησε ότι σκοπός των δοκιμών αυτών είναι η προετοιμασία των ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράν, με το σεισμικό αυτό όπλο, στο άμεσο μέλλον. Για το θέμα αυτό υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν. Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν,  Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP. Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα. Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε", ένα σχόλιο που οι αναλυτές της GRU ερμηνεύουν ως παραδοχή ότι η Τουρκία, όπως η Αϊτή και η Χιλή, είχε στοχοποιηθεί από τους Αμερικανούς».
Εκτός των ανωτέρω θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και τις κατηγορίες της Ρωσικής κυβέρνησης εναντίον της Ουάσιγκτον εξ αφορμής των καταστρεπτικών πυρκαγιών στη Σιβηρία και τις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή. Ευθέως η Μόσχα είχε υποστηρίξει ότι το οπλικό αυτό σύστημα ευθυνόταν για την ξηρασία και την καταστροφή που ακολούθησε.
Με δεδομένο ότι τίποτε δεν μένει κρυφό υπό το φως του ηλίου είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα αυτοί που ενεργοποιούν αυτό το οπλικό σύστημα θα βγουν στην επιφάνεια και θα κατηγορηθούν όπως και ο Χίτλερ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Ωστόσο οι κύριοι αυτοί ευελπιστούν κατά το παράδειγμα του Ναζιστή ηγέτη ότι θα προλάβουν να καταλάβουν τον κόσμο και να γίνουν κυρίαρχοι αυτού πριν ο κόσμος πληροφορηθεί για τις εγκληματικές πράξεις τους. Υπολογίζουν όμως σαν τον Γολιάθ και δεν αισθάνονται ότι ήδη ο τριαδικός και μόνο αληθινός Θεός έχει αρχίσει να προετοιμάζει τον Δαυίδ, που και πάλι θα τους διαλύσει ανατρέποντας τα όποια σχέδιά τους!

ΠΗΓΗ :www.orthodoxia.gr

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Υιοθετημένα παιδιά ζευγαριού ομοφυλόφιλων κατηγορούν τους δύο «πατέρες» τους για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό


Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση των υιοθετημένων παιδιών τους και είναι αντιμέτωποι με καταγγελίες για κακοποίηση.
Ο George Harasz και ο Douglas Wirth, από το Glastonbury, ήταν να καταδικαστούν την Παρασκευή στο Δικαστήριο του Χάρτφορντ για μια παλαιότερη υπόθεση, με πιθανή αναστολή των ποινών φυλάκισης.
Αλλά στο «παντρεμένο» ζευγάρι αποδόθηκαν νέες κατηγορίες.
Ο Harasz και ο Wirth υιοθέτησαν εννέα παιδιά ξεκινώντας το 2000 και συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2011.
Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο αγόρια, ηλικίας 5 και 15 ετών, κατηγόρησαν τον Harasz για σεξουαλική επίθεση εναντίον τους.
Ο Harasz κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού και ο Wirth με τρίτου βαθμού σεξουαλική επίθεση του 15χρονου αγοριού.
Άλλα υιοθετημένα παιδιά στο σπίτι είπαν στις αρχές ότι δεν είχαν κακοποιηθεί.
Την Παρασκευή θα περνούσαν από δίκη ο Harasz και ο Wirth, που ομολόγησαν την ενοχή τους τον Ιανουάριο για κίνδυνο τραυματισμού σε ανήλικο.
Όμως, την τελευταία στιγμή οι κατηγορούμενοι έμαθαν για μια νέα κατηγορία για κακοποίηση κατά του Harasz από ένα από τα θύματα.
Η υπόθεση επιβαρύνθηκε με πρόσθετες καταγγελίες για κακοποίηση που αφορούν άλλα τρία από τα εννέα παιδιά που υιοθετήθηκαν από τους άνδρες Κονέκτικατ.
Ο Εισαγγελέας David Zagaja είπε στο δικαστήριο ότι υπό το φως των νέων αποκαλύψεων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόσθετες ποινικές διώξεις, δεν υπήρχε νόημα να προχωρήσει σε καταδικαστική απόφαση. Αντ 'αυτού, θα έπρεπε η υπόθεση να προχωρήσει σε νέα δίκη.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων συμφώνησαν και ζήτησαν από το δικαστήριο να επιτρέψει στους πελάτες τους να πάρουν ημερομηνία δικασίμου για να ‘καθαρίσει’ το όνομά τους.
Ο δικαστής είπε ότι οι νέες καταγγελίες για κακοποίηση είναι «δραματικά διαφορετικές και πιο ακραίες» από τις πρώτες.
Σύμφωνα με την έκθεση που επικαλούνται οι εισαγγελείς, ο υιοθετημένος γιος του ζευγαριού είπε ότι έχει ουλές που έγιναν επειδή κρατήθηκε με τη βία κάτω και βιάστηκε και ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από ένα όπλο.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ένα από τα φερόμενα θύματα απευθύνθηκε στο δικαστήριο, ζητώντας από το δικαστήριο να κλείσει τους «πατέρες» του στη φυλακή. Ο έφηβος είπε ότι η σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση άρχισε όταν ήταν έξι ετών.
Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Harasz και ο Wirth τον άγγιζαν και ασκούσαν βία πάνω του και τον ανάγκαζαν να κάνει σεξουαλικές πράξεις και με τους δύο.
«Με βίαζαν διαδοχικά ξανά και ξανά», είπε το παιδί. «Όποιος το κάνει αυτό σε ένα παιδί είναι άρρωστος και παράφρων».
Αρκετά μέλη της οικογένειας των δύο ανδρών μίλησαν υπέρ τους, μεταξύ των οποίων ένας από τους υιοθετημένους γιους τους, ο Carlos Harasz, ο οποίος επέμεινε για άλλη μια φορά ότι τα αδέλφια του που κατηγορούν τους «γονείς» τους είναι ψεύτες και ψυχικά ασθενείς.
Ο Carlos Harasz ισχυρίστηκε ότι η κακοποίηση που ο αδελφός του περιγράφει διαπράχθηκε από τους προηγούμενους θετούς γονείς του, και όχι από τους δύο «πατέρες» που πρόσφεραν μια «κανονική, ανώδυνη ζωή».
Είπε επίσης ότι για 10 χρόνια που ζούσε με τους Harasz και Wirth, ποτέ δεν είδε ή βίωσε κάποια κακοποίηση.
Ο Harasz κατηγόρησε, επίσης, τις υπηρεσίες παιδιού και την αστυνομία που πήραν σοβαρά τα λόγια ενός θυμωμένου, κατεστραμμένου, διαταραγμένου αγοριού και οδήγησαν να καταστραφεί μια «οικογένεια».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το ζευγάρι έχει μια επιχείρηση εκτροφής σκύλων, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να αγαπούν και να φροντίζουν κάτι.
Το Νοέμβριο του 2011, ο Harasz συνελήφθη και κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον δύο παιδιών και ο Wirth εναντίον ενός παιδιού, αναφέρει η αστυνομία.
Ο Harasz καταδικάστηκε δύο φορές για σεξουαλική επίθεση, κίνδυνο τραυματισμού ανήλικου και σκληρότητα.
Ο Wirth κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και κίνδυνο τραυματισμού ανηλίκου.
Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τις κατηγορίες τον Φεβρουαρίου και τα αγόρια, τρεις ομάδες αδελφών, αφαιρέθηκαν από το σπίτι, τον Φεβρουάριο του 2012. Μια δεύτερη έρευνα ξεκίνησε τον Αύγουστο.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Με νόμο ονομάζουν την παιδοφιλία «σεξουαλικό προσανατολισμό»



Η Δημοκρατική Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Jackie Speier*, θέλει να γίνει ομοσπονδιακός ένας πολιτειακός νόμος που απαγορεύει την παροχή συμβουλών προκειμένου να αλλάξει ο «σεξουαλικός προσανατολισμός» ενός ατόμου. Αυτό μπορεί σε κάποιους να μην ακούγεται και πολύ ακραίο, αλλά η παιδοφιλία θεωρείται και αυτή ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός» σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τη γλώσσα του νομοσχεδίου, ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορεί να τιμωρηθεί, αν προσπαθήσει να αλλάξει τη συμπεριφορά ενός παιδεραστή ή ενός ομοφυλόφιλου ατόμου ή να μιλήσει αρνητικά για τη συμπεριφορά τους που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητά τους. Το νομοσχέδιο καλεί τις πολιτείες να απαγορεύουν τις προσπάθειες να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανηλίκου, ακόμη και αν το ζητάει ο ανήλικος (!), καθώς κάτι τέτοιο είναι "επικίνδυνο και επιβλαβές"...
Το κείμενο της νομοθεσίας δεν απαγορεύει ειδικά την θεραπεία ‘μετατροπής ενός ομοφυλόφιλου’. Αλλά, απαγορεύει γενικά, τις προσπάθειες να αλλάξει ο «σεξουαλικός προσανατολισμός» ενός ατόμου. "Ως προσπάθειες αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού θεωρείται η οποιαδήποτε πρακτική ψυχικής υγείας που επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου », λέει το νομοσχέδιο.
Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν να προσθέσουν μια τροποποίηση στο νομοσχέδιο που να διευκρινίζει ότι, «η παιδοφιλία δεν καλύπτεται ως προσανατολισμός».  Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επικράτησαν. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Alcee Hastings** (φωτο), δήλωσε ότι κάθε «εναλλακτικός σεξουαλικός τρόπος ζωής» θα πρέπει να προστατεύεται από το νόμο, και ως εκ τούτου αποφάσισε ότι η παιδοφιλία είναι ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός» που πρέπει να αντιμετωπιστεί το ίδιο όπως η ομοφυλοφιλία.
«Αυτή η γλώσσα είναι τόσο ευρεία και ασαφής, που αναμφισβήτητα θα μπορούσε να περιλαμβάνει όλες τις μορφές του σεξουαλικού προσανατολισμού, συμπεριλαμβανομένης της παιδοφιλία», δήλωσε ο Brad Dacus, πρόεδρος του Pacific Justice Institute. "Δεν είναι μόνο ο προσανατολισμός που προστατεύεται - η συμπεριφορά που σχετίζεται με τον προσανατολισμό προστατεύεται επίσης."
* Η Karen Lorraine"Jackie" Speier γεννήθηκε το 1950 στο Σαν Φρανσίσκο. Η μητέρα της Nancy (Kanchelian) ήταν αρμενικής καταγωγής και ο πατέρας της Manfred "Fred" Speier ήρθε από την Γερμανία και ήταν εβραϊκής καταγωγής. Η Speier υποστηρίζει τις αμβλώσεις και τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ενώ είναι κατά της οπλοχρησίας.  
** Όπως θα διαβάσετε στο παραπάνω άρθρο, ο κύριος αυτός (Hastings) είναι ένθερμος υποστηρικτής του νέου νόμου περί "Εγκλημάτων Μίσους", ο οποίος προωθεί τα οργουελιανού τύπου «εγκλήματα σκέψης» (“thought crimes”) και ο οποίος θα προστατεύει ακόμα και από «προσβλητικές» φράσεις ή συμπεριφορές, όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά και άλλες 547 λεγόμενες "παραφιλίες", μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ηδονοβλεψίες, κτηνοβάτες, νεκρόφιλοι και – φυσικά - παιδόφιλοι.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Γιος ορμάει στην εκκλησία και σκοτώνει τον πατέρα του φωνάζοντας "Αυτό είναι το θέλημα του Αλλάχ". Τα media θάβουν την είδηση



Δεν είναι σαφές γιατί ο Reshad Riddle (φωτο) δολοφόνησε τον πατέρα του. Έχει ένα βαρύ ποινικό μητρώο, το οποίο περιλαμβάνει το κόψιμο του λαιμού της φίλης του. Η αστυνομία διστάζει να πει ότι ο δράστης είχε ασπαστεί το Ισλάμ και ότι αυτή ήταν μια επίθεση τύπου Τζιχάντ. Αλλά σε κάθε περίπτωση, τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης, για μια ακόμη φορά, έχουν πλήρως ‘θάψει’ την είδηση, προσπαθώντας να αποκρύψουν το γεγονός ότι ο Riddle φώναξε "Αυτό είναι το θέλημα του Αλλάχ". Το ότι ο δολοφόνος φώναξε "Αυτό είναι το θέλημα του Αλλάχ", δεν λέει τίποτα σε αστυνομία και media. Προφανώς ο δράστης είχε ασπαστεί τον… Κομφουκιανισμό αλλά μπέρδεψε τα ονόματα πάνω στην σύγχυση… Η είδηση παρουσιάστηκε «φιλτραρισμένη» διότι δεν ταιριάζει στην συστηματική πλύση εγκεφάλου από media και πολιτικό κατεστημένο που καλλιεργεί και προωθεί την μαζική παραγωγή δηλώσεων ‘καταδίκης’ της «ισλαμοφοβίας» και του «ρατσισμού» και για αυτό η κραυγή του δολοφόνου περνάει στα - εντελώς - ψιλά. Εάν ένας γιος είχε πυροβολήσει τον πατέρα του την ώρα που εκείνος έβγαινε από τζαμί κραυγάζοντας π.χ. «Ιησούς Χριστός Νικά», η είδηση θα είχε κάνει τον γύρο του κόσμου και όλοι θα μιλάγανε για ισλαμόφοβο χριστιανοταλιμπάν κλπ. Εάν μάλιστα τύχαινε να είχε και κοντοκουρεμένο κεφάλι θα είχαμε κραυγές για τον κίνδυνο της «ανόδου της ακροδεξιάς» και τα λοιπά.   
Πάμε στην είδηση:
Ashtabula, Οχάιο (AP) - Οι μάρτυρες λένε ότι ο 25χρονος κατηγορείται ότι εισέβαλε σε μια εκκλησία στο Οχάιο και πυροβόλησε τον πατέρα του μετά την λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα φωνάζοντας για το Θεό και τον Αλλάχ μετά τη δολοφονία.
Η αστυνομία λέει ότι ο Reshad Riddle μπήκε μέσα στην εκκλησία Hiawatha Church of God in Christ στην Ashtabula και σκότωσε τον πατέρα του, τον 52χρονο Riddle Richard, με μία μόνο βολή από όπλο το απόγευμα της Κυριακής.
Ο βοηθός πάστορα Sean Adams είπε στην εφημερίδα ‘Ashtabula Star Beacon’ ότι οι πιστοί άρχισαν να ουρλιάζουν και να πέφτουν κάτω και κάλεσαν την αστυνομία από τα κινητά τους τηλέφωνα μετά τον πυροβολισμό.
«Ήταν τρομακτικό», είπε ο Adams στην εφημερίδα. "Τα παιδιά ούρλιαζαν και οι άνθρωποι καλούσαν την αστυνομία. Φοβόμασταν να αναπνεύσουμε».
Ο Adams λέει ότι ο Reshad Riddle συνέχισε να περπατάει στην εκκλησία, κρατώντας το όπλο, και φώναζε ότι η δολοφονία ήταν «το θέλημα του Αλλάχ. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού».
Τον Reshad Riddle συνέλλαβαν οι αστυνομικοί που έφτασαν λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ashtabula Robert Stell, δήλωσε ότι ο δράστης δεν ανέφερε κάποιο κίνητρο για τον πυροβολισμό.
"Μάρτυρες στη σκηνή, δήλωσαν ότι ο δράστης εισήλθε στην εκκλησία και έκανε κάποιες αναφορές στον Αλλάχ, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό ήταν το κίνητρο ή αν υπήρχε κάποιο οικογενειακό πρόβλημα," δήλωσε ο Stell. "Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πατέρας και ο γιος είχαν μια κακή σχέση. Ο καθένας σκέφτεται ότι αυτό ήταν πολύ περίεργο. "
Ο Reshad Riddle διαθέτει ένα βαρύ ποινικό μητρώο.
Τα αρχεία του Δικαστηρίου δείχνουν ότι είχε συληφθεί και κατηγορηθεί δύο φορές για εγκληματική επίθεση, απαγωγή, απαγωγή και αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων το 2006, ενώ το 2007, ο Reshad Riddle κατηγορήθηκε για εγκληματική επίθεση, και το 2009 για κατοχή ναρκωτικών, αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων και κατοχή κοκαΐνης.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις της αστυνομίας, σε ένα περιστατικό ο Reshad Riddle φέρεται να προσπάθησε να κόψει το λαιμό της φίλης του.
Ενορίτες της Εκκλησίας είπαν ότι ο Reshad Riddle ήταν μέλος της εκκλησίας όταν ήταν παιδί, αλλά όχι ως ενήλικας ....
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή