Ανωμαλάρα και μαζόχας ο ουκρανός ναζί! Διέρρευσε βίντεο στο διαδίκτυο…


ουκρανος ναζι βιτσιαΌπως οι μέντορες του, το τρίτο ράιχ, που μέσα από τις νεκροκεφαλές φορούσαν ζαρτιέρες…

Το βιντεο είναι ακατάλληλο, δείτε το με δική σας ευθύνη.

Πρόκειται βέβαια για τον αρχηγό του “Δεξιού Τομέα”, βασικό στέλεχος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης που αναγνωρίζει η “πολιτισμένη” δύση. Δείτε τον σε δράση στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα:


About these ads

ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (ΙΙ)…Ανήμπορη μητέρα κινδυνεύει με έξωση

Ανήμπορη μητέρα κινδυνεύει με έξωση Αντιμέτωπη με έξωση από το σπίτι που διαμένει το τελευταίο διάστημα βρίσκεται μια 24χρονη μητέρα από την περιοχή της Καλαμάτας η οποία, δεν μπορεί να εργαστεί λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια.
Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η νεαρή μητέρα, μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», εκείνο που αποτελεί, μεγαλύτερο πλήγμα για την ίδια, είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η 4χρονη κόρη της, που χρειάζεται ανά έξι μήνες ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, χωρίς να μπορεί να ανταπεξέλθει στην τεράστια οικονομική δαπάνη.
Όπως ανέφερε η 24χρονη παλεύει να τα βγάλει πέρα μόνο με το ετήσιο έκτακτο επίδομα που λαμβάνει από την Πρόνοια για να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις του 4χρονου κοριτσιού της, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επέλθει σε μια άθλια οικονομική κατάσταση που δεν της επιτρέπει να παρέχει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο στην ίδια όσο και στο τεσσάρων ετών παιδί της.
Παρά την στήριξη που λαμβάνει η 24χρονη από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με έξωση από το σπίτι που διαμένει με το 4 ετών κοριτσάκι της, καθώς οφείλει το ποσό των 400 ευρώ τους δύο τελευταίους μήνες. Όπως επεσήμανε η 24χρονη Ελένη, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια δεν της επιτρέπουν να εργασθεί καθώς πάσχει από κήλη δίσκου και πρέπει να κάνει ειδικές ενέσεις τις οποίες όμως δεν μπορεί να αγοράσει ενώ ήδη έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ένα της νεφρό.
Εκείνο που ζητά η 24χρονη μητέρα από την Καλαμάτα, είναι τη στήριξη της Πολιτείας, ώστε να ανταπεξέλθει στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Πηγή:patrisnews.com

ΝΑ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (Ι)…ΦΡΙΚΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΩΝ !

 

ΠΗΓΗ

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ...

ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΟΙΧΟΣ 3000 ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΩΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ



H πολιτική και πολιτειακή χούντα της χώρας, για άλλη μια φορά θα οχυρωθεί πίσω από πραιτωριανούς, προκειμένου να διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, χωρίς δυσάρεστα για εκείνουςαπρόοπτα ( φάσκελα, γιαούρτια, συνθήματα κλπ).

Έτσι, αναμένεται να επιστρατευτούν 3.000 πραιτωριανοί αστυνομικοί (ΜΑΤ) και τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων, σε όλη την γύρω από το Σύνταγμα περιοχή, θα είναι δρακόντεια.
Η πλατεία Συντάγματος κυριολεκτικά θα «αποκλειστεί», με την τοποθέτηση ειδικών κιγκλιδωμάτων, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα ελέγχουν κάθε πρόσβαση.
Στο χώρο της παρέλασης θα μπορεί να φτάσει κανείς μόνο με πρόσκληση ή εάν είναι άτομο διαπιστευμένο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εθνική παρέλαση "ελεύθερα" από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω!!!

Δηλαδή απλά δεν θα μπορούν να την παρακολουθήσουν!
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν και για την μαθητική παρέλαση, που θα γίνει την Δευτέρα, με φόντο τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης...



Με όλα αυτά η κυβέρνηση των δωσιλόγων ελπίζει ότι θα αποτρέψει την λαϊκή οργή και να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, αλλά το μόνο που έχει πετύχει είναι να κλείσει το καπάκι σε ένα καζάνι που βράζει...
 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ…

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ

Εκκλησία στο Yabroud βανδαλίστηκε από τους ισλαμιστές αντάρτες.Οι νωπογραφίες, τα ψηφιδωτά,τ΄αγάλματα βεβηλώθηκαν, οι σταυροί αποκαθηλώθηκαν.Οι μαχητές της Jabhat al – Nusra εκ των οποίων κάποιοι δεν μιλούσαν αραβικά και της ΙSIS εκτονώθηκαν για την επερχόμενη ήττα τους πάνω στα ιερά.Η Εκκλησία της Παναγίας είναι πλέον ένας τόπος ντροπής και αίσχους.Έκαψαν μαζικά βίβλους σε σωρούς ,έγδαραν εικόνες με μαχαίρια, κατέστρεψαν μωσαικά και ψηφιδωτά.Με τυφλή βία έβγαλαν τα μάτια των αγίων στα ψηφιδωτά.Οι ισλαμιστές στράφηκαν εναντίον μωσαικού που αναπαριστά τον Αγ.Γεώργιο που φονεύει τον δράκοντα και έβγαλαν τα μάτια του αγίου.Αποκεφάλισαν άγαλμα του Ιησού και παραμόρφωσαν αντίστοιχο της Παναγίας.
(the independent, al manar, SYRIAN TRUTH)
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Συριακή Λίγκα αναφέρεται στα δεινά που βιώνουν οι χριστιανοί της Συρίας.Αναρωτιέται “πρέπει οι χριστιανοί της Ανατολής να εξολοθρεύονται έμπροσθεν στα μάτια όλων;Πρέπει ν΄απαγάγονται όπως έγινε με τους 2 επισκόπους και πολυάριθμους ιερείς; Πρέπει να δολοφονούνται όπως τόσοι άλλοι μάρτυρες έπεσαν κατά την διάρκεια αυτών των 3 χρόνων κατά την διάρκεια αυτού του ανελέητου πολέμου;Πρέπει να εκπατρίζονται,να εγκαταλείπουν τις πόλεις και τα χωριά τους και να καταδικάζονται σε περιπλάνηση;”
Ο αρχηγός της Συριακής Λίγκας Μ.Ηabib Ephrem επιβεβαιώνει ότι τα πολυάριθμα μέλη μιας συριακής οικογένειας προσφύγων που πνίγηκαν μεσοπέλαγα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν χριστιανοί από την πόλη της Hassaka.(mondialisation)


ΠΗΓΗ

Θα... έκοβαν τα φτερά σε έναν άγγελο.


Εδώ και μήνες προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι για να στηρίξουν το αγγελούδι τους στη δύσκολη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή... Εκτός όμως από την επιθετική μορφή καρκίνου, οι γονείς του μικρού Παναγιώτη από την Κέρκυρα καλούνται να αντιμετωπίσουν και το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Και αυτό είναι που τελικά τους λυγίζει...

Ετσι, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Κωνσταντίνος Γεωργοτάς, πατέρας του μόλις 4,5 ετών Πανούλη, του μικρού ήρωα που τους τελευταίους 20 μήνες δίνει με φοβερή δύναμη τη δική του μάχη με το νευροβλάστωμα, απελπισμένος από την αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας, ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μια δραματική επιστολή, με την οποία κοινοποιούσε πως το ανάλγητο και δυσκίνητο ελληνικό κράτος δεν μπορούσε να πράξει το αυτονόητο: να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για το αγγελούδι...


««Με λύπη θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι το υπουργείο Υγείας (υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης και Σταμούλης Στέφανος) μετά από δυο μήνες υποσχέσεων και κοροϊδίας ότι το υπουργείο θα καλύψει μέρος τον χρημάτων της νοσηλείας του Παναγιώτη στη Νέα Υόρκη, λάβαμε αρνητική απάντηση, διότι η θεραπεία αυτή είναι πειραματική» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δίνοντας εμείς στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα, έστω και αν είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, για τη ζωή του Παναγιώτη (0% πιθανότητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά 70% στην Αμερική), η απάντηση ήταν πάλι αρνητική. Δυστυχώς τα πράγματα για τον Παναγιώτη δεν είναι όπως τα θέλαμε... Ο Παναγιώτης πρέπει να κάνει θεραπείες ξεχωριστά από αυτές για τις οποίες ήρθαμε ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος (125.000 δολάρια μέχρι τώρα επιπλέον από τα 265.000 δολάρια που ήταν στην αρχή). Θέλω με αυτό να πω ότι το υπουργείο Υγείας δίνει στον Παναγιώτη τη χαριστική βολή για τη ζωή του...».

Την απεγνωσμένη έκκληση του πατέρα, που βρίσκεται στο προσκέφαλο του παιδιού του στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, φαίνεται πως είδαν και οι αρμόδιες Αρχές. Ετσι, νωρίς χθες το πρωί το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΥ συνεδρίασε με συνοπτικές διαδικασίες και ενέκρινε όλα τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής του παιδιού στις ΗΠΑ, αλλά και της μεταφοράς του στην Ελλάδα!

«Ο ΕΟΠΠΥ θα καλύψει οκτώ εβδομάδες νοσηλείας, καθώς και την επέκτασή της, αν χρειαστεί. Ακόμη θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς του Παναγιώτη» διαβεβαίωσαν την «Espresso» έγκυρες πηγές του υπουργείου Υγείας και πρόσθεσαν: «Το κόστος της θεραπείας των κλινικών ερευνών καλύπτει πάντα η εταιρία που διενεργεί την πειραματική θεραπεία». Μετά τη συνεδρίαση μάλιστα σύμβουλος του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού επικοινώνησε με τον κ. Γεωργοτά και τον ενημέρωσε γι' αυτήν την εξέλιξη. Ωστόσο, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα γιατί το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε αυτή την απόφαση μία ημέρα μετά την καταγγελία του πάτερα στο facebook;

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ             http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/127673/%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF

Λόγοι διάσημης φεμινίστριας : «Μισώ τους λευκούς….μισώ τους άνδρες…καταστρέψτε τον γάμο...σκοτώστε τους πατέρες σας»



Η Robin Morgan είναι μια από τις πιο διάσημες φανατικές ‘φεμινίστριες’ στην Αμερική. Είναι «ακτιβίστρια» του ‘φεμινισμού’, συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος ριζοσπαστικών φεμινιστικών οργανώσεων όπως η ‘New York Radical Women’ και η ‘W.I.T.C.H.’και θεωρείται η ιδρύτρια του «δεύτερου κύματος φεμινισμού» Είναι επίσης, συν-ιδρύτρια της οργάνωσης ‘Women's Media Center’ μαζί με την άλλη πολυδιαφημισμένη φανατική ‘φεμινίστρια’ ακτιβίστρια και υπέρμαχο των εκτρώσεων Gloria Steinem* και την ηθοποιό Jane Fonda. Είναι επίσης ομοφυλόφιλη, άθεη, Wiccan και εβραϊκής καταγωγής.
Μας λέει πώς αισθάνεται για όλους τους λευκούς ανθρώπους:
«Το λευκό μου δέρμα με αηδιάζει. Το διαβατήριό μου με αηδιάζει. Είναι τα σημάδια ενός ανυπόφορου προνομίου που εξαγοράστηκε με το τίμημα της αγωνίας των άλλων. Αν θα μπορούσα να ξεφλουδίσω τον εαυτό μου θα ήμουν ευτυχής. Αν θα μπορούσα να γίνω μέρος των καταπιεσμένων θα ήμουν ελεύθερη».
Επίσης, παραδέχεται ανοιχτά την προώθηση του «ταξικού πολέμου» και του μίσους κατά του άντρα:
«Νιώθω ότι “το μίσος κατά του άντρα” είναι μια έντιμη και βιώσιμη πολιτική πράξη, ότι οι διωκόμενοι έχουν δικαίωμα στο ταξικό μίσος ενάντια στην τάξη που τους καταπιέζει».
«Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών εάν δεν καταστρέψουμε το γάμο».
«Ο σεξισμός δεν είναι υπαιτιότητα των γυναικών – σκοτώστε τους πατέρες σας, όχι τις μητέρες σας».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Νέα Τάξη Πραγμάτων: Συνελήφθη γιατί μετέτρεπε τηγανέλαιο σε βιοντίζελ μέσα στο σπίτι του!

"Καλά του κάνανε"... πως τόλμησε να γίνει αυτάρκης; Συνελήφθη χθες το πρωί σε χωριό της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας 29χρονος, για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος και για κλοπή....
 
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 29χρονου παρουσία αρμόδιων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα μετατροπής τηγανέλαιων σε βιοντίζελ,
ένας αναδευτήρας-αντλία,μία περιστροφική αντλία,δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων εντός μεταλλικού κουβουκλίου,διάφορα δοχεία συλλογής βιοκαυσίμου ή δοχεία που περιείχαν άλλες χημικές ουσίες,μπουκάλια και βαρέλια διάφορης χωρητικότητας που περιείχαν τηγανέλαιο και ένα πλαστικό μπουκάλι με παραγόμενο βιοκαύσιμο βάρους 500ml. 
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω συνέλεγε από διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ποσότητες χρησιμοποιημένων βρώσιμων λαδιών (τηγανέλαιων), τις οποίες αφού τις μετέφερε στο σπίτι του τις μετέτρεπε βιο - πετρέλαιο μέσω μηχανήματος παραγωγής βιοντίζελ στερούμενος απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας ελήφθησαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αντιπροσωπευτικά δείγματα από τις κατασχεθείσες συσκευασίες τηγανέλαιου για εργαστηριακή εξέταση και τον προσδιορισμό τυχόν ύπαρξης επιβλαβών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία στοιχείων.
 
ΥΓ.: Καλά του κάνανε...πως τόλμησε να γίνει αυτάρκης και να παρασκευάζει μόνος του καύσιμα; Τι θα κάνουνε δηλαδή οι καημένοι πετρελαιοπαραγωγοί αν ο καθένας έφτιαχνε μόνος του, τα καύσιμα του... http://www.hellas-now.com/2014/03/29.html
 
Παλιά γράφαμε για το κυνήγι που θα υποστούν από την Παγκόσμια Χούντα που έρχεται, όσοι τολμήσουν να είναι αυτάρκεις, νά εχουν δικό τους κήπο με τρόφιμα,δικα τους καύσιμα, να χρησιμοποιούν το νερό της βροχής, σύντομα θα απαγορευτούν τα βιβλία, αφού όλα θα γίνουν ηλεκτρονικά, και τα χάρτινα μολις περνουν τα 100 χρόνια θα κατάσχονται βάσει νόμου Βενιζέλου από το 2002 για όσους δεν ξέρουν.
 
Στο μεταξύ στην ηλεκτρονική μορφή θα γράφουν ότι...γουσταρουν κυριολεκτικα. Χωρίς φαϊ και νερό αλλά και με περιορισμένη νοημοσύνη λόγω κακής εκπαιδευσης, πανεύκολα θα μας σφραγίσουν με τσιπ, σαν κοτόπουλα. Στη συνέχεια θα φέρουν τον Παγκόσμιο Αρχηγό τους, και τότε θα είναι αργά να μιλάμε για την Νέα Τάξη Πραγμάτων που έρχεται, η πόρτα του κελιού θα έχει κλείσει και θα εχουν πετάξει και το κλειδί. Αυτά για οσους νόμιζαν ότι ήταν υποθέσεις. Δεν τους νοιάζουν τα λεφτά, έχουν όλα τα λεφτά, και φτιάχνουν όσα θελουν, ο πλήρης έλεγχος τους ενδιαφέρει σε ένα στυγνό παγκόσμιο δικτατορικό καθεστώς που μπροστά του Χίτλερ και Στάλιν θα μοιάζουν με...αδελφές του ελέους.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: VISA & MASTERCARD ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ “ΕΚΟΨΑΝ” ΡΩΣΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Πριν απο λίγο και χωρίς καμμία προειδοποίηση, οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί Visa και Mastercard ακύρωσαν τις κάρτες που είχαν εκδόσει Ρώσικες τράπεζες! Συγκεκριμένα τις τράπεζες…

BANK ROSSIYA και BANK SMP, ενώ αναμένονται και άλλα τέτοια χτυπήματα. Κοινώς, εάν κάποιος Ρώσος κάτοχος αυτών των… πιστωτικών καρτών βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, ξαφνικά βρίσκεται χωρίς λεφτά. Στυνγός εκβιασμός από τους τοκογλύφους δηλαδή, ενώ αναμένεται συνέχεια.

 

ΠΗΓΗ

Ο Ερντογάν έκλεισε το Twitter στην Τουρκία!

Έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Τουρκία το Τwitter η πρόσβαση στο οποίο αποκλείστηκε, όπως ανακοίνωσε αργά τη νύχτα η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, έπειτα από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».


Το Τwitter είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερντογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.


Το Twitter ερευνά τις αναφορές της απαγόρευσης της υπηρεσίας στην Τουρκία
Η εταιρεία διαχείρισης, του διαδικτυακού μέσου Twitter Inc, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξετάζει τις αναφορές ότι η υπηρεσία αυτή έχει απαγορευτεί στην Τουρκία. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα μήνυμα στις υπηρεσίες της συμβουλεύοντας τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.



Σφοδρές αντιδράσεις στο Twitter υπό το hashtag #twitterisblockedinturkey


Οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία ανέφεραν εκτεταμένες διακοπές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου ο τούρκος πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κλείσει αυτή την γνωστή πλατφόρμα των social media.

Ορισμένοι χρήστες προσπαθούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com αλλά βλέπουν μια ανακοίνωση προφανώς από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ( TIB). Η δήλωση ανέφερε τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας , από όπου κάποιοι χρήστες κατά τις τελευταίες εβδομάδες διαρρέουν ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.        http://www.protothema.gr/world/article/363495/-o-erdogan-to-eipe-kai-to-ekane-xerizose-to-twitter-/

Σύντομα παρελθόν η αστυνομική ταυτότητα.

Μέσω ΕΣΠΑ έρχεται στη θέση της η ψηφιακή κάρτα του πολίτη


Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος. Κι αυτό, γιατί δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν. Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ουσιαστικά, πρόκειται για την
αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» (μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας), η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων... που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών, δηλαδή δακτυλοσκόπηση, ιριδοσκόπηση ή γεωμετρία προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και
χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά τη χρήση τους, ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας. Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων. Το συγκεκριμένο έργο, με την επωνυμία «ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ», θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.           http://epirusgate.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2378.html

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
 
Μια πραγματικά εντυπωσιακή δήλωση του Michael Rubin, κορυφαίου στελέχους του αμερικανικού πανίσχυρου, CFR, «Συμβούλιου Εξωτερικών Σχέσεων», ότι ο Ταΐπ Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος ιστορικά άνθρωπος που θα διαλύσει την Τουρκία

, ανάβει «φωτιές» την ίδια περίοδο που η γειτονική χώρα διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της ενώ βαδίζει σε δυο πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, με πιο κρίσιμη αυτή των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Αυγούστου.
 

Σύμφωνα με τον Michael Rubin, προβλέποντας σημαντικές εδαφικές αλλαγές στην τουρκική επικράτεια και ο εικοστός πρώτος αιώνας θα αποδειχτεί ότι θα είναι ο αιώνας της διάσπασης της Τουρκίας, με πρώτο βήμα την αναμενομένη ανακήρυξη της αυτονομίας των Κούρδων, όπως έχει ανακοινωθεί από το φιλοκουρδικό κόμμα, BDP, για μετά τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου. 

Καταλύτης στην εδαφική διάσπαση της Τουρκίας, όπως υποστηρίζει το κορυφαίο στέλεχος του «Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων» των ΗΠΑ, θα είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της ο οποίος με τις επιλογές του οδηγεί την χώρα του σε μια διαδικασία αυτοδιάλυσης. Ένα από τα βασικά λάθη του Ερντογάν, όπως του καταλογίζεται, είναι ότι διακατέχεται από πανικό με τις διαδηλώσεις αμφισβήτηση της εξουσίας του και προχωρεί σε ευκαιριακές συμμαχίες που όμως θα αποτελέσουν την θρυαλλίδα για την διάλυση της Τουρκίας. Έτσι προχώρησε σε άτυπη συμμαχία με τον Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που όμως εξυπηρετεί καθαρά τα κουρδικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις των Κούρδων για δημιουργία ανεξαρτήτου κράτους στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Παράλληλα προχώρησε στην αποφυλάκιση των κεμαλικών στρατηγών και άλλων φιλοκεμαλικών παραγόντων που είχαν κατηγορηθεί για συνομωσία εναντίον του, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού στον πόλεμο που δέχεται από το τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Και αυτή όμως η κίνηση του Ερντογάν, θα αποτελέσει άλλο ένα έναυσμα για δημιουργία εσωτερικής αναταραχής που θα οδηγήσει στην τελική διάσπαση της Τουρκίας. Βασικό όμως σφάλμα του Ερντογάν, όπως ισχυρίζεται ο Michael Rubin, ήταν ότι αποδυνάμωσε τον τουρκικό στρατό με τις αλλεπάλληλες αλλαγές και αποστρατείες μεγάλων στελεχών, με αποτέλεσμα ένας παραδοσιακά σταθεροποιητικός παράγοντας για την συνοχή της Τουρκίας έχει ουσιαστικά εξουδετερωθεί.

Η εξουσία πέρασε στις μυστικές υπηρεσίες που όμως αντί να ενισχύσουν την σταθερότητα, έχουν αποδυθεί σε ένα μυστικό πόλεμο επικράτησης με καταστροφικές συνέπειες για την ίδια την Τουρκία. Εκεί όμως που θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον Ερντογάν, αλλά και για την ίδια την Τουρκία, είναι στο τομέα της oικονομίας. Μετά από μια πραγματικά εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας, έχουν εμφανιστεί ήδη τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσης και του ξεφουσκώματος της «φούσκας» του τουρκικού χρηματοπιστωτικού τομέα με ολέθριες συνέπειες. Ήδη έχουν υποβαθμιστεί δέκα τουρκικές τράπεζες με σοβαρές συνέπειες για την οικονομική και πιστωτική σταθερότητα, ενώ αναμένεται σταδιακή κατάρρευση και των δημόσιων οικονομικών. Ούτε τα μεγάλα εξαγγελλόμενα και υπερχρεωμένα έργα θα μπορέσουν να σώσουν την κατάσταση από μια καταστροφική οικονομική ύφεση.
 

Να σημειωθεί ότι ο Michael Rubin εκτός από του ότι είναι κορυφαίο μέλος του «Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων» των ΗΠΑ, ένας πανίσχυρος παράγοντας διαμόρφωσης των εξωτερικών σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, διατέλεσε βασικός σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας, ενώ ήταν μέλος της πρώτης συμβουλευτικής κυβέρνησης του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή. Για όλα αυτά οι απόψεις του θεωρούνται κάτι παραπάνω από σοβαρές και προβληματίζουν έντονα την τουρκική επικαιρότητα.
 

Το ερώτημα βέβαια είναι το πώς θα επηρεάσουν την δική μας χώρα οι πολύ πιθανές αυτές εξελίξεις μιας αποσταθεροποίησης, μέχρι και διάλυσης της σύγχρονης Τουρκίας. Κατά πρώτο λόγο θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ευρωπαϊκή πολιτική μας έναντι της Τουρκίας έχει καταρρεύσει οριστικά. Εκείνο που σίγουρα θα μας προβληματίσει, είναι οι συνέπειες μιας διαδικασίας αυτοδιάλυσης και κυρίως ποιοι παράγοντες θα παίξουν βασικό ρόλο. Το πρόβλημα μας όμως είναι ότι έχουμε μια ξενόδουλη κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα των ξένων αφεντάδων της και αυτό είναι ότι πιο άσχημο για την Ελλάδα σε μια τέτοια περίοδο ιστορικών εξελίξεων.
 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


http://olympia.gr

Ομπάμα: "Δεν πρόκειται να εμπλακούμε στρατιωτικά στην Ουκρανία".

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε  ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εμπλακούν στρατιωτικά στην Ουκρανία τονίζοντας ότι η επίτευξη της όποιας λύσης πρέπει να έλθει μέσω της διπλωματικής οδού.Image

Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό  δίκτυο NBC ο Ομπάμα σύμφωνα με το Reuters.
Μάλιστα αναφέρθηκε στις κυρώσεις που η χώρα του επέβαλλε σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους την Δευτέρα και τόνισε ότι μέσω διπλωματικών προσπαθειών θα επιδιωχθεί να ασκηθεί πίεση στην Μόσχα αναφορικά με την περιοχή της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία.
«Υπάρχει ένα καλύτερο μονοπάτι, αλλά πιστεύω ότι και οι Ουκρανοί θα αναγνωρίσουν ότι για εμάς να εμπλακούμε στρατιωτικά με τη Ρωσία  δεν είναι ο κατάλληλος χειρισμός και δεν θα είναι καλό για την Ουκρανία» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.   http://www.onalert.gr/stories/obama-den-prokeitai-na-emlakoume-stratiotika-stin-oukrania

Πραξικόπημα από το εξωτερικό "βλέπει" ο Ερντογάν.

Ξένες δυνάμεις κατηγόρησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός για την ‘''παράλληλη προσπάθεια πραξικοπήματος’'' στην Τουρκία, ενώ συνέχισε τις πομπώδεις αναφορές και τους φανφαρονισμούς για την κυβέρνησή του και την Τουρκία. «Γνωρίζω ότι ορισμένοι ενοχλήθηκαν με την Τουρκία, το ανερχόμενο αστέρι των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Συγνώμη, αλλά θα συνεχίσουμε να τους ενοχλούμε», φέρεται να είπε, σύμφωνα με την  εφημερίδα Türkiye.Image
     
Από την πλευρά της η εφημερίδα  Sabah  αναδεικνύει από την προεκλογική ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού  στο Αιδίνιο, το σημείο που είπε  ότι «είναι στόχος αντίστοιχης επιχείρησης με εκείνη εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Adnan Menderes και του Δημοκρατικού Κόμματός του». Συγκεκριμένα είπε «πριν το πραξικόπημα της 27ης Μάιου, ο Menderes (ο οποίος είχε απαγχονιστεί) αποκαλούνταν δικτάτορας, όπως χαρακτηρίζεται και ο ίδιος σήμερα και όπως ο Menderes είχε κατηγορηθεί για διαφθορά έτσι και η κυβέρνηση σήμερα  κατηγορείται για παρατυπίες».

Ο κ. Erdogan ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κιλιτσντάρογλου και η ομάδα του βρίσκονται πίσω από την εν λόγω επιχείρηση και κάλεσε τους ψηφοφόρους να δείξουν την αντίδρασή τους στις κάλπες της 30ης Μαρτίου.

 Η εφημεριδα. Milliyet γράφει ότι ο κ. Erdogan κατηγόρησε τον ιμάμη Fethullah Gülen ότι εκμεταλλεύεται τη θρησκεία και ορκίσθηκε να αγωνισθεί ενάντια στη νέα Εργκενεκόν στην Πενσυλβάνια, όπως αγωνίσθηκε ενάντια στο δίκτυο Εργενεκόν.   http://www.onalert.gr/stories/praxikopima-apo-to-exoteriko-erdogan

Γερό πολιτικό ‘χαστούκι’ του Γκιουλ στον Ερντογάν…


Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ δεν δίστασε να «αδειάσει», απόλυτα και κυριολεκτικά τον Ερντογάν, δηλώνοντας δημόσια ότι δεν υφίσταται καμία διεθνής συνομωσία κατά της Τουρκίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα εμμέσως τον εαυτό του στο εξωτερικό, ως η μετριοπαθής, λογική και μη… ψυχωτική λύση για την επόμενη μέρα.
«Δεν αποδέχομαι τις φήμες για εμπλοκή ξένων δυνάμεων. Δεν πιστεύω σε αυτές τις θεωρίες συνομωσίας βάσει των οποίων κάποιοι επιθυμούν να καταστρέψουν την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, καταρρίπτοντας όλες τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν, τις οποίες χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για να καλύψει την οσμή των σκανδάλων που όζουν, εντός του περιβάλλοντος και το κόμματός του.


«Φυσικά η Τουρκία έχει εχθρούς. Συγκεκριμένες ομάδες επιβράβευαν το έργο μας επί μια δεκαετία. Τώρα που μας ασκούν κριτική γιατί αυτό είναι ζήτημα; Οι δηλώσεις αυτές (περί συνομωσίας) είναι για τις χώρες του Τρίτου Κόσμου», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος, προκαλώντας σίγουρα ανατριχίλα και περαιτέρω… ημικρανίες (από το επίπεδο του… πονοκέφαλου πρέπει να έχει ξεφύγει από καιρό) στον Ερντογάν.
Οι δηλώσεις του προέδρου Γκιουλ εξωτερίκευσαν, έτι περαιτέρω, το χάσμα που υπάρχει πλέον μεταξύ της πολικής και πολιτειακής ηγεσία στην Τουρκία, ένα χάσμα που είναι πλέον αγεφύρωτο, όπως αποδεικνύουν και οι κινήσεις υπονόμευσης κατά του Γκιούλ, στις οποίες έχει προβεί, επανειλημμένα ο Ερντογάν.
Το χάσμα αυτό διχάζει και το κυβερνών ισλαμιστικό AKP, κάνοντας σίγουρα τον Φετουλάχ Γκιουλέν να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση…    http://www.defence-point.gr/news/?p=98442

Συρία: Ο στρατός προελαύνει προς τα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την πόλη Ρας αλ Άιν, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, κερδίζοντας... έδαφος στην ορεινή περιοχή της Κάλαμουν μετά την κατάληψη την Κυριακή της Γιάμπρουντ, του τελευταίου προπυργίου των εξεγερμένων στην περιοχή. «Μονάδες του στρατού κατέλαβαν τη Ρας αλ Άιν, νοτιοδυτικά της Γιάμπρουντ, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό τρομοκρατών», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, «τελικός στόχος (. . .) είναι να διασφαλιστούν πλήρως τα σύνορα και να κλείσουν όλα τα συνοριακά περάσματα με τον Λίβανο». Ο συριακός στρατός σκοπεύει να καταλάβει τις πόλεις Ράνκους, νότια της Γιάμπρουντ, και Φίλτα και Ρας αλ Μάαρα στο βορειοδυτικά.
Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα σε σημείο ελέγχου της Ράνκους, ενώ μάχες μαίνονται μεταξύ του στρατού και ομάδων τζιχαντιστών και σε άλλα χωριά της Κάλαμουν. Στην επαρχία Χομς ο στρατός εισήλθε στην αλ Χοσν, όπου βρίσκεται το διάσημο κάστρο το Κρακ των Ιπποτών. Σε μια κοντινή περιοχή δύο εξεγερμένοι σκοτώθηκαν από μια επίθεση του στρατού που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οχήματα που μετέφεραν όπλα, δυτικά του χωριού Ζάρα. Στην ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, δύο παιδιά πέθαναν λόγω έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων σε μια περιοχή την οποία πολιορκεί ο στρατός εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Εξάλλου οι εξεγερμένοι κατέλαβαν έπειτα από μάχες που διήρκησαν 50 ημέρες μια φυλακή στα περίχωρα της Ντεράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, και απελευθέρωσαν δεκάδες κρατούμενους, όπως δήλωσαν ακτιβιστές.

Ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι κρατούνταν στην Κεντρική Φυλακή Γάραζ, όμως δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, αν και σε βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο εμφανίζονται δεκάδες. Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, στη φυλακή αυτή κρατούνταν άνθρωποι που είχαν συλληφθεί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4909.html#.UyovNc5pPtM

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την καταπληκτική δήλωση ότι η Τουρκία μπορεί να εισέλθει σε εμφύλιο σπαραγμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την συνοχή και την ύπαρξη της σαν ενιαίο κράτος...., έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Emrullah İşler, στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, (19/3), προειδοποιώντας για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα από την αυξανόμενη πόλωση εν’ όψει πολύ κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο Emrullah İşler, θεολόγος και λέκτορας πολιτικών επιστημών, έγινε αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στις 26 Δεκεμβρίου του 2013 στον τρίτο ανασχηματισμό του Ερντογάν που έγινε μετά το ξέσπασμα των σκανδαλών διαφθοράς στις 17 Δεκεμβρίου 2013 και την παραίτηση τεσσάρων υπουργών που ενεπλάκησαν. Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, τόνισε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στις 30 Μαρτίου δεν…
ικανοποιήσουν αυτούς που θέλουν να ηττηθεί η κυβέρνηση Ερντογάν, να υπάρξουν προβοκάτσιες που θα πυροδοτήσουν εμφύλιες συγκρούσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πολιτική αλλά και εθνική σταθερότητα της Τουρκίας. Τα γεγονότα του Γκεζί παρκ που διαδραματίστηκαν τον Ιούνιο του2013 είναι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, μια πρόβα για το τι είναι δυνατόν να ακολουθήσει σε μια νέα επιχείρηση λαϊκής αναταραχής. Η περίπτωση του Berkin, δηλαδή του νεαρού Τούρκου που πρόσφατα απεβίωσε μετά από μακρά νοσηλεία επειδή είχε τραυματιστεί στα τότε γεγονότα, ξεσήκωσε διαδηλώσεις σε 32 επαρχίες της Τουρκίας και αποτελεί, όπως υπoστήριξε ο Emrullah İşler, μια βραδυφλεγή βόμβα. Το γεγονός αυτό θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν και στο μέλλον όσοι έχουν σχέδιο να βυθίσουν την Τουρκία στην αναρχία και στον εμφύλιο σπαραγμό. Ακόμα και τα γεγονότα της Ουκρανίας και της πλατείας Μειντάν, είναι ένα κακό παράδειγμα για το τι μπορεί να γίνει στην Τουρκία. Πολλοί θα επιδιώξουν, υποστηρίζει ο  Emrullah İşler, να ανατρέψουν την τουρκική κυβέρνηση προκαλώντας παρόμοιες διαδηλώσεις επιτιθέμενοι στις δυνάμεις ασφαλείας με σκοπό να οδηγήσουν την Τουρκία σε εμφύλιο πόλεμο. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε ότι αν ανατραπεί ο Ταΐπ Ερντογάν, αυτό θα σημάνει το τέλος της Τουρκίας. Η χώρα θα οδηγηθεί σε αιματηρές συγκρούσεις και όλα εκείνα τα στοιχεία που καραδοκούν για να την διαμελίσουν θα βρουν την χρυσή ευκαιρία να ξεσηκωθούν και να προκαλέσουν ένα χάος που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην διάσπαση της χώρας εκατό σχεδόν χρόνια μετά την δημιουργία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Για όλα αυτά, ο Emrullah İşler κάλεσε τους Τούρκους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν υπό την σκεπή του Τούρκου πρωθυπουργού και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του κόμματος του Ερντογάν, για να προφυλάξουν την ακεραιότητα της Τουρκίας .

Σίγουρα οι καταπληκτικές αυτές δηλώσεις που προέχοντας από ένα τόσο σοβαρό πρόσωπο της τουρκικής κυβερνητικής ιεραρχίας, δείχνουν το μεγάλο άγχος που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία καθώς βαδίζει σε δυο πολύ κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή στις δημοτικές στις 31 Μαρτίου και στις προεδρικές, τον ερχόμενο Αύγουστο, μέσα σε ένα εκρηκτικό πολωτικό κλίμα. Παράλληλα και οι εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας, όπως στην Συρία και στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει μεγάλο σκεπτικισμό για το τι πρόκειται να συμβεί στην ευρύτερη περιοχή και για τους κινδύνους που θα προέρθουν στην συνοχή της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του αρθρογράφου, İbrahim Karagul, της Yeni Şafak στις 19/3, με τον τίτλο, «Karadeniz Basra Köfrezi ne dönüşür», δηλαδή, «Η Μαύρη Θάλασσα γίνεται Περσικός Κόλπος», όπου επισημαίνεται ότι η περιοχή της Μαύρης θάλασσας μετατρέπεται σε επικίνδυνα για την Τουρκία, θερμή περιοχή.

Το έχω πει επαλειμμένα και το έχω γράψει σε πολλά άρθρα μου ότι η καλλιέργεια τις τελευταίες δεκαετίες φοβικών συνδρόμων απέναντι σε μια χώρα που είναι υπό διάλυση, με συνέπεια να αμφισβητείται άμεσα η εθνική μας κυριαρχία, ήταν μειοδοτική πολιτική. Δυστυχώς αυτή την πολιτική ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από μια Τουρκία που αυτοδιαλύεται, ούτε και από κάποια πιθανή προβοκάτσια που μπορεί να εμπνευστεί κάποιος θερμοκέφαλος στην Άγκυρα, γιατί αυτό θα είναι η υπογραφή της θανατικής καταδίκης της Τουρκίας. Από βορρά οι Ρώσοι, που τα έχουν «μαζεμένα» για τους Τούρκους, καραδοκούν να βάλουν «χέρι» στα Στενά, (αυτό το έχουν παραδεχτεί και το φοβούνται και στην Άγκυρα).  Το πρόβλημα μας δεν είναι οι Τούρκοι, αλλά οι δικοί μας πολιτικοί. Κάποτε θα πρέπει να απαλλαχτούμε από τους Εφιάλτες!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

ΠΗΓΗ

Άγγλος από το ακροατήριο σε εκπομπή του BBC: «Είμαι άνεργος και άστεγος. Τις δουλειές και τα επιδόματα τα παίρνουν οι μετανάστες». Απάντηση: «Είσαι ρατσιστής» (video)



Στην εκπομπή του άκρως φιλο-πολυπολιτισμικού BBC Question Time” ("Ώρα των Ερωτήσεων"), όπου υποτίθεται ότι επιτρέπεται στο κοινό να εκφράσει τις απόψεις του, δημιουργήθηκε ένταση, όταν αφού μια ηλικιωμένη γυναίκα από το ακροατήριο έφερε το θέμα της μετανάστευσης, δηλώνοντας ότι αισθάνεται ότι τώρα ζει σαν ξένη στη γειτονιά της, λόγω της μαζικής εισροής τριτοκοσμικών μεταναστών, στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας άνεργος Άγγλος από το ακροατήριο που δέχτηκε επίθεση από τους συμμετέχοντες στο πάνελ, που τον χαρακτήρισαν (έμμεσα) «ρατσιστή», με αποτέλεσμα ο Άγγλος να αποχωρήσει από το στούντιο.

Ο Άγγλος είπε ότι ήταν άστεγος και παραπονέθηκε για το γεγονός ότι μια στις επτά νέες επιχειρήσεις έχουν συσταθεί από μετανάστες, καταγγέλλοντας ότι σε αυτούς «έχουν δοθεί όλα τα χρήματα».

Η Amanda Platell, αρθρογράφος στην εφημερίδα Daily Mail, αντιδρώντας συνέκρινε την δική της ιστορία μετανάστευσης που μετανάστευσε στην Βρετανία από την Αυστραλία, προφανώς περιμένοντας το κοινό να θεωρήσει ότι είναι ακριβώς το ίδιο με τις ορδές των τριτοκοσμικών μεταναστών που έχουν καταλάβει τις δυτικές χώρες, αλλάζοντας τελείως ολόκληρες γειτονιές και πόλεις και μεταμορφώνοντάς τες σε υπανάπτυκτα γκέτο που ανθεί η παρανομία.



Ο άνεργος Άγγλος είπε: «Τα χρήματα έχουν δοθεί στους μετανάστες. Έχω κάνει αίτηση για 100 θέσεις εργασίας στο σιδηρόδρομο, και ούτε σε μια συνέντευξη δεν με κάλεσαν. Αυτοί οι μετανάστες μπορούν και δεν πληρώνουν κανένα εισιτήριο. Είμαι άστεγος, δεν έχω πού να ζήσω».



Ο Άγγλος κατήγγειλε ότι πήγε στο τοπικό συμβούλιο στέγασης και ένας αλλοδαπός εκεί του είπε ότι δεν μπορεί να ζήσει εκεί.



«Είμαστε μειοψηφία και δεν παίρνουμε τίποτα», κατήγγειλε.

Ο αρθρογράφος των Times, David Aaronovitch, εβραϊκής καταγωγής, του είπε ότι «κατηγορεί τους λάθος ανθρώπους» και είπε το εξής αμίμητο (που χειροκροτήθηκε από το πολυπολιτισμικό πάνελ): «Ακριβώς επειδή έχετε αντιληφθεί κάτι, δεν το καθιστά αληθινό»!



Ο Aaronovitch άρχισε να αφηγείται την δική του συγκινητική ιστορία με τους παππούδες του, που ήρθαν να εγκατασταθούν στο εβραϊκό East End του Λονδίνου. «Γιατί δεν είναι ένας δρόμος δικός σας; Επειδή ορισμένα από τα άτομα είναι μαύρα;», ρώτησε, ενώ ο Άγγλος δεν είχε αναφέρει τίποτα για μαύρους.



Η ερώτηση του Aaronvitch ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο Άγγλος αποχώρησε, εν μέσω χειροκροτημάτων…




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Εντολή Νετανιάχου για αεροπορική επίθεση εναντίον του Ιράν εντός του 2014

Την εντολή της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας προς τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν τις προετοιμασίες τους για την πραγματοποίηση στρατιωτικού κτυπήματος στο Ιράν εντός του 2014 αποκαλύπτει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Όπως αναφέρεται ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Moshe Ya’alon διέταξαν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν τις προετοιμασίες τους για επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν σε μια επιχείρηση η οποία αναμένεται να κοστίσει όπως εκτιμάται 2,89 δισ.$.
Η ισραηλινή εφημερίδα επικαλείται τη μαρτυσία τριών μελών  της Knesset τα οποία ήταν παρόντα στις κλειστές συνεδριάσεις όπου συζητείτο το θέμα των σχεδίων της ισραηλινής Αεροπορίας για την πραγματοποίηση των επιθέσεων  ενώ επιπρόσθετα στις συνεδριάσεις αυτές αποφασίστηκε και η κατανομή ποσού ύψους 2,89 δισ.$ από τον τακτικό αμυντικό προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση της επίθεσης εντός του 2014.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα κάποια μέλη της Knesset  ρώτησαν τον αντιστράτηγο  Gadi Eizenkot αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και τον ταξίαρχο Agai Yehezkel υπεύθυνο για τον σχεδιασμό των επιθέσεων εάν θεωρούσαν ότι το ποσό των 2,8 δισ.$ ήταν υπερβολικό για αυτές τις προετοιμασίες ενώ άλλοι βουλευτές ρώτησαν εάν η συμφωνία των 5+1 δυνάμεων με το Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα το Νοέμβριο του 2013 είχε επηρεάσει σε κάτι το σχεδιασμό της ισραηλινής επίθεσης.
Τόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου όσο και ο ταξίαρχος απάντησαν ότι είχαν λάβει σαφείς εντολές από την πολιτική ιεραρχία – εννοώντας τον Netanyahu και τον Ya’alon – να συνεχίσουν να ετοιμάζονται για επίθεση εναντίον του Ιράν άσχετα από την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των 5+1 δυνάμεων, είπαν οι τρείς Ισραηλινοί βουλευτές στην Haaretz. Όπως αναφέρει η εφημερίδα τόσο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού γενικού επιτελείου όσο και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες.
Ο Β.Netanyahu από το Νοέμβριο του 2013 έχει εντείνει τη ρητορική του σε σχέση με ένα στρατιωτικό κτύπημα στο Ιράν: «Φίλοι μου πιστεύω πως επιτρέποντας στο Ιράν να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Και εμείς θα κάνουμε σίγουρο ότι δεν θα συμβεί», δήλωσε στις αρχές Μαρτίου ο Netanyahu σε συνεδρίαση του AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).
Στις αρχές της εβδομάδας  ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ είχε δηλώσει ότι η άποψή του για μια μονομερή επίθεση στο Ιράν έχει αλλάξει και τώρα υποστηρίζει έν τέτοιο εγχείρημα ιδιαιτέρα υπό τις παρούσες συγκυρίες διαβλέποντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δεν πρόκειται να πάρει μια τέτοια απόφαση.
«Νομίζαμε ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι επικεφαλής μιας τέτοιας εκστρατείας εναντίον του Ιράν. Αλλά οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με το Ιράν και δυστυχώς σε ότι αφορά τα «περσικά παζάρια» οι Ιρανοί έχουν αποδειχθεί καλύτεροι… Έτσι θεωρώ πως στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να δράσουμε μόνοι μας χωρίς να περιμένουμε κανένα άλλο να μας βοηθήσει παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός».
Ένα στρατιωτικό κτύπημα πάντως του Ισραήλ στο Ιράν σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να «περίπατος», όπως ήταν στις αντίστοιχες περιπτώσεις του Ιράκ και της Συρίας. Η ιρανική επίγεια Αεράμυνα έχει ενισχυθεί με νέα συστήματα εγχώριας κατασκευής τα οποία θεωρεί πως είναι εφάμιλλα των αντίστοιχων δυτικών αλλά και του ρωσικού S-300.
Σίγουρα η ιρανική επίγεια Αεράμυνα θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα προβληματισμού για του ισραηλινούς επιτελείς όχι όμως στο σημείο για να αποτρέψει μια επίθεση. Το σημαντικότερο πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία είναι αφενός να πάρει τις κατάλληλες πληροφορίες για τους στόχους και αφετέρου να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα όπλα για την καταστροφή τους καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται αρκετές δεκάδες έως εκατοντάδες μετρά κάτω από το έδαφος ή είναι θαμμένα σε πλαγίες βουνών.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πόσο ακριβή και επιτυχή θα είναι αυτά τα πλήγματα προκειμένου όντως να καταστρέψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ή τουλάχιστον να τις πλήξουν σε τέτοιο βαθμό που η  συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν να πάει αρκετά χρόνια πίσω.
Από την πλευρά του το Ιράν είναι σίγουρο πως θα αντιδράσει με δύο τρόπους: πρώτον με μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ και δεύτερον με παράλληλες επιθέσεις της Hezbollah από το νότιο Λίβανο, πυραυλικές και αυτές ως επί των πλείστων. Ένα ερώτημα βέβαια είναι πόσο μακριά οι ηγέτες του Ιράν θα φτάσουν στο να προκαλέσουν ισχυρά κτυπήματα στο Ισραήλ.
Μπορεί το Ιράν να μην διαθέτει βαλλιστικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή, κανείς όμως δεν είπε ότι δεν έχει τη δυνατότητα  εκτόξευσης ενός πυραύλου με «βρώμικη κεφαλή». Μια πολεμική κεφαλή δηλαδή η οποία θα είναι συνδυασμός ραδιενεργού υλικού με συμβατικά εκρηκτικά. Το ίδιο ερώτημα ισχύει και στην περίπτωση των βιολογικών ή και χημικών όπλων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η απάντηση του Ιράν μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστρεπτική με μεγάλες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέο σκάνδαλο για τον Ερντογάν: πουλούσε όπλα στη Νιγηρία.

σχόλιο Γ.Θ : Παντού υπάρχει ο τούρκος πίσω από τις διώξεις και σφαγές Χριστιανών ανά τον κόσμο.
Συρία - Αίγυπτος - Νιγηρία - Ουκρανία.

Όπλα σε άγνωστες ένοπλες ομάδες στη Νιγηρία όπου μαστίζεται από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και της ισλαμικής ένοπλης ομάδας Μπόκο Χαράμ, φέρεται ότι μετέφεραν οι Τουρκικές Αερογραμμές, όπως προκύπτει από ακόμη μια τηλεφωνική υποκλοπή που εμπλέκει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην συνομιλία, ακούγεται ο Μεχμέτ Καρατάς, στέλεχος των Τουρκικών Αερογραμμών να λέει στον Μουσταφά Βαράνκ, σύμβουλο του Ερντογάν, ότι αισθάνεται ένοχος για το γεγονός ότι ο εθνικός αερομεταφορέας μετέφερε όπλα στη Νιγηρία.
«Δεν ξέρω για το εάν αυτά τα όπλα θα σκοτώσουν Μουσουλμάνους ή Χριστιανούς. Αισθάνομαι αμαρτωλός» φέρεται να λέει ο Καρατάς. Η συνομιλία ενδέχεται να βλάψει την αεροπορική εταιρεία, η οποία κατά το ήμισυ ελέγχεται από το κράτος. Η νέα υποκλαπείσα τηλεφωνική συνδιάλεξη προστίθεται σε μια σειρά συνδιαλέξεων που εμπλέκουν τον Τούρκο πρωθυπουργό, συνεργάτες του και τον γιο του σε μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα. Ο Ερντογάν διέψευσε την αυθεντικότητα των συνδιαλέξεων.
 
http://news.yahoo.com/turkish-airlines-allegedly-ships-arms-nigeria-tape-reveals-202353840.html

Moody’s: Απειλεί με υποβάθμιση 10 τουρκικές τράπεζες

Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Moody’s την αξιολόγηση 10 τραπεζών της Τουρκίας και συγκεκριμένα των: Akbank TAS, Asya Katilim Bankasi A.S., Sekerbank T.A.S., T.C. Ziraat Bankasi A.S., Turk Ekonomi Bankasi A.S., Turkiye Garanti Bankasi A.S., Turkiye Halk Bankasi A.S., Turkiye Is Bankasi A.S., Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. και Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YapiKredi).
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης διευκρινίζει πως η απόφασή του αντανακλά τις ανησυχίες όσον αφορά στις πιέσεις για αυτόνομη ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, καθώς το περιβάλλον λειτουργίας του τουρκικού τραπεζικού συστήματος θα γίνει πιο δύσκολο τους επόμενους 12-18 μήνες, λόγω της επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ.
Παράλληλα, η απόφαση της Moody’s αντανακλά τις ανησυχίες της για την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης των τουρκικών τραπεζών εξαιτίας των επιπτώσεων που θα έχει στις αναδυόμενες αγορές η απόφαση της Federal Reserve για σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Οι αξιολογήσεις των τραπεζών της Τουρκίας επηρεάζονται επίσης από το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

400 δισ. καταθέσεις "σηκώνει" η Μόσχα από ΕΕ & Ελβετία - Από Ελλάδα τα στέλνουν στην Τουρκία!

Αδειάζουν  τις καταθέσεις τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι Ρώσοι καταθέτες ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ σε 21 αξιωματούχους της ρωσικής, και της κριμαϊκής κυβέρνησης και τις μεταφέρουν σε κινεζικές, αραβικές, σιγκαπουριανές και ... τουρκικές τράπεζες!
Όπως μεταδίδεται από την Μόσχα, ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ των 250 και των 400 δισ. ευρώ σε τράπεζες χωρών της ΕΕ, κυρίως της Βρετανίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, της Ελλάδας, αλλά κai της Ελβετίας, ξεκίνησε να αποσύρεται εδώ και οκτώ ημέρες σταδιακά, με κύριο αποδέκτη της ... τουρκικές και τις ασιατικές τράπεζες, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του MEGA στην Μόσχα Θ.Αυγερινός.
ΑΣτην Ελλάδα υπολογίζονται σε πέντε δισ. ευρώ οι ρωσικές τραπεζικές καταθέσεις.
Τα ποσά αυτά ανήκουν στις ρωσικές κρατικές εταιρείες, ρωσικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και σε ιδιώτες.
Κλάσμα αυτού του ποσού θα αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, των συνεχών αναγκών της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και να διώξει τον εφιάλτη της ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά η Ελλάδα διά του Ε.Βενιζέλου θεωρεί ότι "Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δείχνουν την αποφασιστικότητα της Ελλάδος και της ΕΕ"!
Την ώρα που ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς πανηγυρίζει επειδή κατάφερε να δανειστεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο ... 5% από το εξωτερικό, οι τουρκικές τράπεζες μέσα σε δύο ημέρες δέχθηκαν από τις ευρωπαϊκές τράπεζες εισροή καταθέσεων που ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr