ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ...!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...!!!



"Πράσινο" για υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ

Η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει συντεταγμένες για τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα Ηνωμένα Εθνη μέσα στους πρώτους μήνες του 2013.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι συζητήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το δεύτερο εμφανιζόταν έτοιμο να δώσει τη σχετική εντολή στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ως θερμός υποστηρικτής μιας τέτοιας κίνησης, κάτι που φάνηκε και από τη σχετική αναφορά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του περί Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Μόλις δώσει το "πράσινο φως", η Αθήνα λογικά θα προχωρήσει, ίσως και εντός του Ιανουαρίου.

Ωστόσο δεν φαίνεται προς το παρόν να κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση της μονομερούς ανακήρυξης ΑΟΖ, η οποία επίσης έχει πέσει στο τραπέζι.


Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Άγριος ξυλοδαρμός βορειοηπειρωτών και απειλές με ρόπαλα και κατσαβίδια στο Μεσοπόταμο Βορείου Ηπείρου!

Αποθρασύνθηκαν οι Αλβανοί, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι… 

Άλλο ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Μεσοπόταμο όπου το 99% των κάτοικων μιλούν μόνο Ελληνικά.

Όλα ξεκίνησαν πριν δύο μέρες όταν οι Αλβανοί εθεάθησαν να βόσκουν παράνομα στο χωράφι του Π. Μπ. ο οποίος πολύ ευγενικά τους ζήτησε να αποχωρήσουν από το χωράφι του για να λάβει ως απάντηση τον  ξυλοδαρμό από τους αλβανούς βοσκούς.
Αφού ξυλοκοπήθηκε κατευθύνθηκε προς το κέντρο του χωρίου όπου ανάφερε το περιστατικό στους συγχωριανούς κι έτσι μια ομάδα 5 βορειοηπειρωτών τους βρήκε και τους ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.
Όλοι θεώρησαν πως το θέμα έληξε εκεί, ώσπου σήμερα το μεσημέρι οι ομάδα των Αλβανών που βοσκούν παράνομα τα κοπάδια τους στο Μεσοπόταμο «οπλισμένοι» με κατσαβίδια και ρόπαλα επισκέφτηκε το κεντρικό καφενείο του χωρίου και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο του χωριού Σωτήρη Θανάση να τους ακολουθήσει έξω από το μαγαζί για να κουβεντιάσουν. Εκεί ξεκίνησαν όλα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως το καφενείο ήταν σχεδόν άδειο κατάφεραν να τον ξυλοκοπήσουν ενώ οι φωνές του για βοήθεια κινητοποίησαν τους χωριανούς οι οποίοι έδωσαν άμεση απάντηση στους αλβανούς πληρώνοντάς τους με το ίδιο νόμισμα.
Οι αλβανοί εξαπέλυσαν απειλές έναντι των κατοίκων του χωριού ενώ «ορκίστηκαν πως θα σφάξουν τον γιο του μαγαζάτορα».
Τελικά μετά από αρκετή ώρα «ελληνο-αλβανικού πολέμου» επενέβη η αστυνομία συνοδεύοντας στο αστυνομικό τμήμα Δελβίνου έναν από τους αλβανούς που ενεπλάκησαν στην συμπλοκή ο οποίος μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και κρατείται για να οδηγηθεί στην Εισαγγελία των Αγίων Σαράντα (αν δεν φύγει από την πίσω πόρτα).
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους νέους του χωριού (Π. Θ.) δέχτηκε την πιο βάρβαρη επίθεση με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα.
Ωστόσο και οι Αλβανοί πήραν το μάθημά τους φεύγοντας με το κεφάλι σκυμμένο και γεμάτο αίματα από τις καρέκλες που έσπασαν στα κεφάλια τους οι νέοι του χωριού.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αλβανοί είναι Λάμπιδες από το Προγκονάτι του Τεπελενίου που έχουν μετεγκατασταθεί μαζί με τα πρόβατά τους στην περιοχή μας.
Αυτή την στιγμή επικρατεί αναβρασμός στο χωριό με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία και να φωνάζουν συνθήματα κατά των Αλβανών.
Ο έπαρχος της περιοχής κ. Θεμιστοκλής Καΐσης κάλεσε τον πρόεδρο και τους κατοίκους του χωριού να συνεργαστούν ούτως ώστε να στείλουν από κοινού -αύριο κιόλας- επιστολή στην αστυνομία για την απομάκρυνση των Αλβανών από την περιοχή.
από:  aftonomi.gr

Προσφυγή στο ΕΔΑΔ για το θρησκευτικό όρκο στα ελληνικά δικαστήρια

Εξετάζεται η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια. Την ερχόμενη Τρίτη εκδικάζεται προσφυγή από μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ανήκουν στο "Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι"
Στις 8 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η κατάργηση ή μη του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια.
Οι προσφεύγοντες είναι μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι" και διαμαρτύρονται για την υποχρέωση που επιβάλλεται στους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Τα μέλη του "Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι", παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.
Παράλληλα, οι προσφεύγοντες, ισχυρίζονται στην προς εκδίκαση προσφυγή τους, ότι η παρουσία χριστιανικών συμβόλων στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες δικαστές είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, δημιουργούν αμφιβολίες για την αμεροληψία των αποφάσεών τους.
Προσφεύγοντες είναι οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης.

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΦΑΤΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟ ΕΝΩ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ...



Αποκεφάλισαν τα αγγελάκια και έγραψαν συνθήματα στη φάτνη...Το δέντρο και η φάτνη έχουν υποστεί φθορές

Το μήνυμα είναι σαφές: Είμαστε δυνατοί και μας ανήκει η πόλη, η πλατεία, η φάτνη. Πως αλλιώς να εξηγηθεί, παρά ως μια επίδειξη δύναμης, το γεγονός ότι κάποιοι αποκεφάλισαν τα αγγελάκια από το δέντρο, προκάλεσαν φθορές στη φάτνη και έγραψαν συνθήματα στο πίσω μέρος της. Τα αγγελάκια μάλιστα τα μετέφερε κάποιος και σαν ένα σωρό από αποκεφαλισμένα πτώματα, ίσως επιδεικνύοντας καλλιτεχνική τάση.

Ένα σύνθημα μάλιστα υποδεικνύει και το ψυχότροπο φάρμακο που χρειαζόμαστε όλοι μέσα στη βασιλόπιτα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς."Μην πάτε τα παιδιά σας σήμερα στο δέντρο γιατί εμείς αποφασίζουμε αλλιώς", είναι ίσως μια άλλη προειδοποίηση που οδηγεί σε έναν ιδιότυπο εκφασισμό, εκτός κι αν δεχτούμε ότι κάποιοι κάνουν μαχητικό αγώνα κατά του κατεστημένου με "πεσίματα" σε φάτνες.

Κάποιοι είπαν "φέτος ευτυχώς που δεν έκαψε κανείς τη φάτνη". Καλύτερα να βρισκόταν κάποιος να την κάψει για να μας απαλλάξει από την ετσιθελική επιβολή των εσώψυχων κάποιων που ζούμε στην ίδια πόλη. Και είτε χρειάζονται βοήθεια, είτε έχουν ιδέες που τις νομίζουν για ελεύθερες αλλά είναι βαθιά ολοκληρωτικές.agriniopress.gr

ΑΠΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...!!! ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!



ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ... ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ! 

Τίθεται σε εφαρμογή από τις 12 Ιανουαρίου, το μέτρο «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη», με το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά ότι θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής...

Η αγορανομική διάταξη προβλέπει οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)», ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.

Στην περίπτωση μη ενημέρωσης των καταναλωτών με τον παραπάνω τρόπο, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, εκτός των άλλων κυρώσεων.
Και προσοχή! Ο παραπάνω νόμος ισχύει για όλους εκτός από τους Κινέζους και τους λαθρομετανάστες.... Προσοχή γιατί είπαμε.. ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ!

makeleio.gr

Ενας ναός για τρεις θρησκείες κατασκευάζεται στο Βερολίνο



Ένας «Οίκος Προσευχής και Μαθητείας» για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους κατασκευάζεται στην πλατεία Petriplatz (πλατεία του Αγίου Πέτρου) του Βερολίνου. Οι ελπίδες είναι μεγάλες, «όμως ένα κτίριο από μόνο του δεν μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εάν δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι», σημειώνει ο νικητής του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα διασχίζουν τον πολυσύχναστο δρόμο που περνά μπροστά από την Petriplatz στην κεντρική συνοικία Mitte του Βερολίνου.
Είναι ένας έρημος τόπος που όμως θα μπορούσε να μεταμορφωθεί χάρη στον οίκο προσευχής και μαθητείας, ο οποίος θα φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη εκκλησία, συναγωγή και τζαμί.
Το νέο κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε η εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Εχουν σχεδιαστεί τρεις διαφορετικοί χώροι προσευχής - ένας για χριστιανούς, ένας για μουσουλμάνους και ένας για εβραίους - οι οποίοι θα ενώνονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να διοργανώνονται κοινές τελετές και εκδηλώσεις.

Ο ναός δεν θα έχει θρησκευτικά σύμβολα στο εσωτερικό του, ενώ σε μία από τις αίθουσες θα μπορούν να προσεύχονται μαζί πιστοί από διαφορετικές θρησκείες.
Το σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kuehn Malvezzi είναι εμπνευσμένο από την παλιά εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
Ο ναός θα χτιστεί στα θεμέλια του νεογοτθικού ναού του Αγίου Πέτρου, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κατεδαφίστηκε το 1964.
Με έναν πύργο ύψους 44 μέτρων ο οίκος προσευχής θα θυμίζει φρούριο. Στο εσωτερικό θα υπάρχει θολωτός διάδρομος δύο επιπέδων, ο οποίος θα χρησιμεύει ως χώρος μαθητείας.
Οι εμπνευστές του εγχειρήματος ελπίζουν ότι ο χώρος, ως σημείο συνάντησης διαφορετικών θρησκειών, θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους, βοηθώντας τους πιστούς να ανακαλύψουν τις ομοιότητές τους.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ