ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ Η ΕΦΕΝ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

ΞΕΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ" ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
...
Με την επιβλητική εμφάνιση της Ε.Φ.Ε.Ν. έγιναν στη Λεμεσό οι εκδηλώσεις εναντίον της ανακήρυξης του ψευδοκράτους . Στη Λεμεσὀ η Ε.Φ.Ε.Ν. πραγματοποίησε μία εκπληκτική πορεία από το χώρο του κινηματογράφου ΟΘΕΛΛΟΣ μέχρι την Πλατεία Ανεξαρτησίας όπου ήταν ο χώρος των εκδηλώσεων. Τις εκδηλώσεις βέβαια, συντόνιζε η κομμουνιστική νεολαία της ΕΔΟΝ η οποία μέχρι εκείνη την στιγμή έλεγχε πλήρως το χώρο καλύπτοντάς τον με το σύνθημα << Οι τούρκοι της Κύπρου είναι αδερφοί μας >>.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν έφτασαν στο χώρο οι εκατοντάδες νέοι της Ε.Φ.Ε.Ν. με τις γαλανόλευκες . Τα συνθήματα των κομμουνιστών πλέον δεν ακούγονταν ούτε το συγκρότημα της συμφοράς που τραγουδούσε φιλειρηνικά τραγουδάκια . Αυτά που ακούγονταν ήταν τα : << Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα Ελληνικό >> , << Ελλάς Κύπρος Ένωσις >> , << Τούρκοι, μογγόλοι, δολοφόνοι>>. Οι κομμουνιστές έχασαν την φωνή τους. Κανένας δεν έδινε σημασία στο μουσικό συγκρότημα που εκείνη την ώρα ψέλλιζε το << Δεν θα περάσει ο φασισμός >> . Η νεολαία μας, απέδειξε πως με τραγουδάκια δεν συγκινείται ο κατακτητής παρά μόνο με το Ελληνόψυχο πάθος που επέδειξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε.Φ.Ε.Ν. Λεμεσού.
"ΣΤΟΧΟΣ"

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ.
...
Η Κίνηση για το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Κύπρου, και τα συνεργαζόμενα με αυτήν κινήματα και οργανώσεις, καλούν τον Κυπριακό λαό να συμμετάσχει στη ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ, που θα γίνει το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008, ώρα 5.00μμ για να καταδικάσουμε για ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ψευδοκράτος του Αττίλα

Η συγκέντρωση θα γίνει στο ταχυδρομείο Αγίων Ομολογητών, και θα πορευθεί στο προεδρικό μέγαρο για να επιδώσει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακολούθως οι πικετοφόροι, θα πορευτούν στο ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Καλούνται όσες άλλες οργανώσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν, όπως επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της ΚΙΝΗΣΗΣ

Τηλέφωνα: 22376046 και 99628227 και 99609604

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες
Κύριοι πολίτες.
Η κυβέρνηση Χριστόφια προχωρεί ακάθεκτα σε λύση που επιβάλλει η Αγγλία και η Αμερική. Αφού περιφρόνησε το λαό, παραμέρισε την Ελλάδα, που είναι ο φυσικός μας σύμμαχος, αλλά και τους άλλους συμμάχους μας, έχει προσδεθεί στο άρμα των Άγγλων και Αμερικανών που επιδιώκουν την παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία.
Δεν θα το επιτρέψουμε! Η πολιτική των υποχωρήσεων δεν φέρνει λύση, αλλά περισσότερες υποχωρήσεις.

Κύπριοι πολίτες.
Να εγκαταλείψουμε την αδράνεια και την ανοχή. Έφθασε η ώρα να βγούμε στους δρόμους, να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα ενάντια στις υποχωρήσεις. Και ενάντια στους ηττημένους. Μόνο η αντίσταση των πολιτών, όπως έκανε και με το Δημοψήφισμα, μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση να συνέλθει από τον κατήφορο.
Το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ δεν κατάλαβαν ακόμα ότι είναι συνυπεύθυνοι για τον ολισθηρό κατήφορο, εφόσον εξακολουθούν να παραμένουν στην κυβέρνηση;

Κύπριοι πολίτες.
Ελάτε μαζί μας αυτό το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, στις 5.00μμ στο ταχυδρομείο Αγίων Ομολογητών από όπου θα ξεκινήσει η πικετοφορία, που θα καταλήξει στο οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΑΣ. Εκεί θα γίνει συγκέντρωση καταδίκης ενάντια στην Τουρκία, αλλά και ενάντια στον ολισθηρό κατήφορο που μας οδηγεί η κυβέρνηση με τις συνεχείς υποχωρήσεις.

Σας περιμένουμε
Κίνηση για το Ευρωπαϊκό Μέλλον της Κύπρου

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
...


Ελλαδίτες και Κύπριοι, μιά Πατρίδα, μιά γροθιά...

Νέα πρόκληση από Τουρκο-Σκοπιανή αεροπορική εταιρεία.


Το σύμβολο της Βεργίνας σε μπλε φόντο σε αεροπλάνο της νέας Τούρκο-Σκοπιανής εταιρείας cargo και τουρκικών συμφερόντων "Orex Air". H εμπλοκή της εταιρείας αυτής στην Σκοπιανή Πολιτική Αεροπορία είναι μάλλον προιόν "εμπορικής παρενέργειας" της συμφωνίας που έγινε πριν 2 μήνες μεταξύ της Τούρκικης εταιρείας "Turkish TAV Airports Holding" και των δύο αεροδρομίων των Σκοπίων και Αχρίδας με σκοπό την εκμετάλλευση των εμπορευματικών σταθμών τους (cargo).Το νέο σήμα στην ουρά σύμφωνα με τους αεροπορικούς κανονισμούς θε πρέπει να έχει την έγκριση της Τούρκικης και Σκοπιανής ΥΠΑ. H αεροπορική εταιρεία που ανήκει το Boeing 747-200F με αριθμό Z3-CAA είναι η Σκοπιανή εταιρεία Star Airlines, το οποίο ανήκει (με ερωτηματικό) στην Αμερικανική συμφερόντων TradeWinds Airlines. Από τις 21-9-2008 η Σκοπιανή εταιρεία σε ανακοίνωση της, άρχισε συνεργασία cargo με την Τούρκικη Orex Aircargo
Πηγη.- akritas

Καταρρέει ο μύθος των 100 εκατομμυρίων Τούρκων


Του Σάββα Καλεντερίδη.
Οι Τούρκοι εθνικιστές-μεγαλοϊδεάτες εδώ και καιρό πλασσάρουν το μύθο της Τουρκίας των 100 εκατομμυρίων, με βάση τον οποίο η χώρα τους θα είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες-ισχυρότερες οικονομικά και στρατιωτικά χώρες του κόσμου και κυρίαρχη δύναμη στο κρίσιμο τρίγωνο Καύκασος-Μέση Ανατολή-Βαλκάνια.Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Μπουγκιούν, που στηρίζεται σε στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Resmi Gazete) αναφέρεται ότι ο στόχος των 100 εκατομμυρίων για τον πληθυσμό της Τουρκίας είναι ένα άπιαστο όνειρο.Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού της Τουρκίας τη δεκαετία 1998-2008 επιβραδύνθηκε, ενώ για το 2009 ο ρυθμός...αύξησης προβλέπεται να ανέλθει 1.18%, το 2010 1.11% και το 2015 να πέσει κάτω του 1%. Το έτος 2020 ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού στην Τουρκία προβλέπεται να πέσει στο 0.8% και το 2023, που αναμένονται να εορταστούν με μεγάλη λαμπρότητα τα 100χρονα της "δημοκρατίας", ο ρυθμός αύξησης θα είναι 0.7%, το 2030 0.5%, το 2035 0.3%, το 2040 0.2%, ενώ το 2046 αναμένεται να μηδενιστεί.Με βάση τους υπολογισμούς, ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2050 αναμένεται να ανέλθει στα 88 εκατ. 986 χιλιάδες άτομα.Να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο ρυθμός αύξησης των κουρδικών πληθυσμών είναι τριπλάσιος και τετραπλάσιος από τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες της Τουρκίας, γεγονός που μας επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι οι Κούρδοι, τα επόμενα χρόνια, θα είναι η πιο συμπαγής και η πιο πολυπληθής ομάδα στα όρια της τουρκικής επικράτειας και αντί για κουρδική μειονότητα, μάλλον θα μιλλάμε για κουρδική πληθυσμιακή κυριαρχία.Οι φόβοι αυτοί, άλλωστε, εκφράζονται από εθνικιστικούς, για την ακρίβεια εθνικοσοσιαλιστικούς κύκλους, που μιλούν για κουρδική επέλαση στην Ανατολή (κοιτάξτε το χάρτη στην ιστοσελίδα TURKSOLU, που έχει ως επικεφαλίδα το: Δεν υπάρχει Κουρδικό Πρόβλημα, υπάρχει Ζήτημα Κουρδικής Επέλασης).Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/11/%20http:/www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=45770

Πέιλιν: “Θα γίνω πρόεδρος με τη βοήθεια του Θεού”

Μπορεί να ηττήθηκε, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ένα σημάδι από το Θεό περιμένει η Ρεπουμπλικανή πρώην υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ Σάρα Πέιλιν, προκειμένου να διεκδικήσει και τον Λευκό Οίκο…

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η κυβερνήτης της Αλάσκα αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν προτίθεται να είναι υποψήφια για τις εκλογές του 2012, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μακρινή ημερομηνία. «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο, πολλώ δε μάλλον τι θα συμβεί σε τέσσερα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Η Πέιλιν, ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι αναμένει από τον Θεό «να της δείξει τον δρόμο» εάν θα πρέπει στο μέλλον να διεκδικήσει και τον Λευκό Οίκο. «Ξέρετε, η θρησκεία είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου. Και αυτό που πάντοτε κάνω είναι ν’ αφήνω τη ζωή μου στα χέρια του δημιουργού μου» τόνισε η 44χρονη, μητέρα πέντε παιδιών.

Και πρόσθεσε: «Λέω πάντοτε στον εαυτό μου: ‘εντάξει Θεέ μου, εάν κάπου υπάρχει μια ανοικτή πόρτα για εμένα, έτσι προσεύχομαι πάντοτε, λέω, μη με αφήσεις να χάσω αυτήν την ανοικτή πόρτα. Δείξε μου πού βρίσκεται (…) Εάν υπάρχει μια ανοικτή πόρτα το 2012, ή τέσσερα χρόνια αργότερα, και εάν υπάρχει κάτι που να εμφανίζεται καλό για την οικογένειά μου, για την Πολιτεία μου, για τη χώρα μου, μία ευκαιρία για εμένα, εγώ θα τρυπώσω σε αυτήν την πόρτα».

Πηγές: cosmo.gr

Ελληνικό διάβημα προς την Τουρκία

Σε έκτακτο διάβημα προς την τουρκική κυβέρνηση προχώρησε η Ελλάδα για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Φαρμακονήσι, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε την ύπαρξη σχετικής αναφορά της Κομισιόν στην έκθεσή προόδου της για την Τουρκία, η οποία όπως είπε είναι πολύ συγκεκριμένη και σαφώς καλύπτει και στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα για γεγονότα όπως η δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

Πηγές: cosmo.gr

Μαζέψτε τον!!!

Η Ελλάδα μοιάζει με τουαλέτα και τα κορίτσια της έχουν μουστάκια

Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο στην εφημερίδα «The Sun» ο αρθρογράφος Jeremy Clarkson και παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear του BBC.
Ο Γιάννης Καπώνης, συντάκτης στην ιστοσελίδα London Daily News, έγραψε σχετικά με το θέμα:

Greek Londoner's are incensed at a recent article by Jeremy Clarkson in The Sun in which he describes Greece as a toilet, is this the last outrage to get Clarkson the boot?
By John Kaponi

The BBC Top Gear and Sun columnist Jeremy Clarkson has angered the Greek population of the United Kingdom with racist and insensitive comments made in his weekly newspaper column in the Saturday edition of The Sun, were describes Greece as a "toilet".

In an article "Holiday ad cuts a'tache" Clarkson refers to a recent campaign by the Greek National Tourist board in London, were a women is pictured with Clarkson referring "and a girl who didn’t look all that Greek either. She didn’t have a moustache for instance".

Clarkson referred recently to lorry drivers murdering prostitutes and was given a warning by the BBC, but to insult an entire nation in this manner is way off the mark.

The London Daily News has formally written to the editor of The Sun and a formal complaint is being made to the Press Complaints Commission which has strict guidelines over accuracy:
1) The Press must take care not to publish inaccurate, misleading or distorted information, including pictures.

2) The Press, whilst free to be partisan, must distinguish clearly between comment, conjecture and fact."

Had these comments been made about Muslims or African-Caribbeans there would have been calls for Clarkson immediate dismissal in any case The Sun has not made any remedy to date.
The London Daily News calls for Clarkson to be sacked from The Sun for making these comments.....


Συνεχίζεται...

Οι Έλληνες του Λονδίνου είναι ενοχλημένοι από ένα πρόσφατο άρθρο από τον Jeremy Clarkson στην εφημερίδα «The Sun» στο οποίο περιγράφει την Ελλάδα σαν μια τουαλέτα. Είναι αυτό η τελευταία προσβολή για να πάρει Clarkson «πόδι»;
Ο κορυφαίος αρθρογράφος Jeremy Clarkson και παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear του BBC έχει θυμώσει τον ελληνικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου με τα ρατσιστικά του σχόλια που γίνονται στην εβδομαδιαία στήλη στην έκδοση Σαββάτου της «The Sun», όπου περιγράφει την Ελλάδα ως «τουαλέτα».

Στο άρθρο με τίτλο "Holiday ad cuts a'tache" ο Clarkson αναφέρεται σε μια πρόσφατη εκστρατεία από την ελληνική εθνική επιτροπή τουριστών στο Λονδίνο, στην οποία μια γυναίκα είχε φωτογραφηθεί, αναφέροντας: «και ένα κορίτσι που δεν μοιάζει Ελληνίδα. Δεν είχε μουστάκι, για παράδειγμα».
O Clarkson αναφέρθηκε πρόσφατα στους οδηγούς φορτηγών της Αγγλίας αποκαλώντας τους «πόρνες δολοφόνους» και του δόθηκε μια προειδοποίηση από το BBC, αλλά να προσβάλει ένα ολόκληρο έθνος είναι κατά αυτόν τον τρόπο, ξεπερνάει τα όρια
Η London Daily News έχει γράψει τυπικά στο συντάκτη της The Sun και μια καταγγελία γίνεται στην Επιτροπή καταγγελιών Τύπου που περιέχει τα παρακάτω:
1) Ο Τύπος πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην δημοσιεύσει ανακριβείς, παραπλανητικές ή διαστρεβλωμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων.

2) Ο Τύπος, είναι ελεύθερος να είναι αντιστασιακός, πρέπει όμως να διακρίνει με σαφήνεια το σχόλιο, την υπόθεση και το γεγονός.

πηγή studioa

δείτε εδώ και σχετικό βίντεο

** και εδώ μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την THE SUN

«Αναγκαιότητα ο εκτοπισμός Ελλήνων, Αρμενίων»

Αντιδράσεις στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού

Ρόιτερς, ΑΠΕ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Για παρανόηση των δηλώσεών του έκανε λόγο χθες ο Τούρκος υπουργός Αμύνης, Βετζντί Γκιονούλ, ο οποίος παρουσίασε την εξάλειψη του ελληνικού και αρμενικού στοιχείου στη Μικρά Ασία ως αναγκαιότητα για την οικοδόμηση του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Βετζντί Γκιονούλ έγιναν στη διάρκεια τελετής, στην τουρκική πρεσβεία, στις Βρυξέλλες, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ.

«Αν σήμερα εξακολουθούσαν να ζουν Ελληνες στα παράλια του Αιγαίου και Αρμένιοι σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, διερωτώμαι αν θα υπήρχε το σημερινό εθνικό κράτος», φέρεται να δήλωσε ο κ. Γκιονούλ, κατά την ομιλία του στην τουρκική πρεσβεία, τη Δευτέρα. «Δεν ξέρω ποια λόγια να χρησιμοποιήσω για να εξηγήσω τη σημασία αυτής της ανταλλαγής, αλλά η σημασία αυτή είναι φανερή, αν κοιτάξει κάποιος τις (πληθυσμιακές) ισορροπίες του παρελθόντος», είπε και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα κατοικούνταν από Εβραίους, μουσουλμάνους, Αρμένιους και Ελληνες, πριν από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας.

Η επίσημη τουρκική ιστορία, ως προς το θέμα των Αρμενίων του 1915, κάνει λόγο για «εκτοπισμό», αφήνοντας απλώς ανοιχτό το ενδεχόμενο, κατά τη διάρκεια του εκτοπισμού να σκοτώθηκαν πολλοί Αρμένιοι. Οι δηλώσεις του κ. Βετζντί Γκιονούλ δεν συνιστούν απλώς επιχείρημα υπέρ των ισχυρισμών περί γενοκτονίας και μάλιστα διά στόματος υπουργού, αλλά θέτουν γενικότερα θέμα οικοδόμησης έθνους, στον βωμό της οποίας δικαιολογείται η εθνική κάθαρση. Από τα λεγόμενα του κ. Γκιονούλ θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος ότι και οι Κούρδοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας μπορεί να αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία οικοδόμησης εθνικού κράτους.

Ωστόσο, η αντίληψη αυτή ακυρώνει το βασικό επιχείρημα του τουρκικού εθνικισμού, ότι δηλαδή με τον όρο τουρκικό έθνος δεν εννοείται η τουρκική φυλή, αλλά το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν ίσως διαφορετική εθνοτική καταγωγή αλλά είναι πολίτες της τουρκικής δημοκρατίας.

Η ενταξιακή πορεία

Στο μεταξύ, η Αγκυρα κινδυνεύει να δει το όνειρό της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση να ναυαγεί, αν δεν προωθήσει το συντομότερο δυνατόν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, ωστόσο, χρειάζεται και ένα σαφές μήνυμα από τις Βρυξέλλες πως η υποψηφιότητά της δεν είναι καταδικασμένη, ώστε να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών. Μια έκθεση για την πορεία ένταξης των υποψήφιων χωρών στην Ε. Ε., την περασμένη εβδομάδα, εμφανίζει την Αγκυρα να έχει σημειώσει μικρή πρόοδο σε ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και ο περιορισμός των εξουσιών του στρατού. Η Τουρκία άρχισε ενταξιακές διαπραγματεύσεις το 2005, αλλά έκτοτε οι μεταρρυθμίσεις κινούνται με αργό ρυθμό και αναλόγως προχωρούν και οι σχετικές συνομιλίες.

Συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα υψηλής τεχνολογίας


Νέες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας, αυτή τη φορά στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, διανοίγονται με τη σημερινή υπογραφή προγράμματος συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική αεροπορική βιομηχανία και τη ρωσική εταιρία IRKUT στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, στην Τανάγρα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση επιλογής του πυροσβεστικού αεροσκάφους Μπέριεβ Μπε 200 από το ελληνικό δημόσιο.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παρέστησαν ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της ρωσικής ομοσπονδίας, Βίκτορ Κριστένκο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέϋ Βντόβιν, και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας, Ολέγκ Ντεμσένκο.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΒ, Κυριάκος Λινάκης, τόνισε ότι «με τη σημερινή υπογραφή οι δύο εταιρίες δεν προσδιορίζουν μόνο τις λεπτομέρειες του προγράμματος συνεργασίας τους, αλλά και ενδυναμώνουν τις προοπτικές των μελλοντικών τους συνεργασιών».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, Τάσος Φιλιππάκος, υπογράμμισε ότι «η μεγαλύτερη αμυντική και αεροναυπηγική εταιρία της Ελλάδος και η μεγαλύτερη αεροναυπηγική εταιρία της Ρωσίας, σήμερα, θεμελιώνουν την πρόθεσή τους για δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών και επισημοποιούν την επιθυμία τους για διεύρυνση των εταιρικών σχέσεών τους και σε άλλους τομείς».

Ο κ. Ντεμσένκο αναφέρθηκε στα σχέδια της ρωσικής εταιρίας και στις συνεργασίες με διάφορες χώρες, όπως με την Ινδία, τη Μαλαισία, την Αλγερία και τη Γαλλία. Επίσης η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ιταλία για τα φορτηγά αεροσκάφη.
Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της ρωσικής ομοσπονδίας τόνισε ότι έχουμε φιλόδοξα σχέδια και θέλουμε συνεργάτες που εμπιστευόμαστε. Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε τέτοιους εταίρους και ευχήθηκε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της συνεργασίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας, αφού αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι πολύτιμος εταίρος της Ρωσίας σε θέματα ενέργειας και σήμερα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είμαστε κατάλληλοι εταίροι και σε θέματα υψηλής τεχνολογίας».
Το πρόγραμμα συνεργασίας προβλέπει την ανάθεση έργου από τη ρωσική εταιρία στην ΕΑΒ για την κατασκευή συγκροτημάτων του πυροσβεστικού αεροσκάφους Μπέριεβ Μπε 200, καθώς και ηλεκτρονικών υποσυστημάτων διαφόρων τύπων αεροσκαφών.

Η IRKUT προτίθεται επίσης να εξουσιοδοτήσει την ΕΑΒ, ως κέντρο συντήρησης του συγκεκριμένου τύπου πυροσβεστικού αεροσκάφους για τη διεθνή αγορά.
Η νέα συμφωνία αποτελεί σημαντική γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών και σε άλλους τομείς, ανάμεσα στους οποίους είναι η συμμετοχή της ΕΑΒ στο σχεδιασμό και την κατασκευή μερών τού υπό ανάπτυξη από τη ρωσική εταιρία επιβατικού αεροσκάφους MC-21.

΄Ελληνες χάκερ επετέθηκαν στην FYROM

Άγνωστος δράστης πραγματοποίησε ηλεκτρονική επίθεση στο σύστημα της Διεύθυνσης Δημοσίων Εσόδων της πΓΔΜ με αποτέλεσμα να εντοπιστούν 900 επίσημα έγγραφα φορολογικών αποφάσεων στα οποία περιέχεται κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες – συγκεκριμένα, στο κείμενο αιτιολόγησης των εν λόγω αποφάσεων η γραμματοσειρά αντικαταστάθηκε με ελληνική. Στο θέμα αναφέρθηκε, η εφημερίδα Nova Makedonija, υπό τον τίτλο: «Ελληνική επίθεση στο ηλεκτρονικό σύστημα», στο ρεπορτάζ της οποίας φιλοξενείται η εξής δήλωση αξιωματούχου της Διεύθυνσης Δημοσίων Εσόδων: «Πρόκειται για καθαρή πρόκληση και επίδειξη ισχύος (σ.σ. από την ελληνική πλευρά) που πραγματοποιήθηκε με τρόπο απαράδεκτο», ενώ η εφημερίδα Dnevnik, στο ρεπορτάζ της αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνα και, αν διαπιστωθεί ότι η πηγή της επίθεσης βρίσκεται εκτός συνόρων, θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ...

Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος , για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.


ΥΙΟΣ : « Μπαμπά , μπορώ να σε ρωτήσω κάτι ; »
ΠΑΤΕΡΑΣ : « Ναι βεβαίως , τι είναι ; »
ΥΙΟΣ : « Μπαμπά , πόσα παίρνεις στη μια ώρα ; »
ΠΑΤΕΡΑΣ : « Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά . Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα ; » ρώτησε θυμωμένα .
ΥΙΟΣ : « Θέλω ακριβώς να ξέρω . Παρακαλώ πες μου , πόσα παίρνεις στη μια ώρα ; »
ΠΑΤΕΡΑΣ : « Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα .
ΥΙΟΣ : « Ωχ » ... , απάντησε το παιδί , με το κεφάλι του κάτω καί συνέχισε : « Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25 ; »

Ο πατέρας εξαγριωμένος του απήντησε : «εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι , ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες , τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεββάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»

Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα .

Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;

Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:

Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα $25.00 και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά. Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.

ΠΑΤΕΡΑΣ :« Κοιμάσαι γιε μου ; » Ρώτησε .
ΥΙΟΣ :« Δεν κοιμάμαι » απάντησε το αγόρι .
ΠΑΤΕΡΑΣ :« Σκεφτόμουν , ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα » είπε ο μπαμπάς . «Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα . Εδώ είναι τα $25 που μου ζήτησες » .

Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας . « Σε ευχαριστώ μπαμπά ! » φώναξε . Κατόπιν , πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα .

Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα , αρχίζει να νευριάζει .

Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του , και κοιτάζει τον μπαμπά του .

«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά ; » ο πατέρας του γκρινιάζει .

« Επειδή δεν είχα αρκετά , αλλά τώρα έχω » , το μικρό παιδί απήντησε .

«Μπαμπά , έχω $50 τώρα . Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου ;Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί » .

Ο πατέρας συντρίφθηκε . Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε για τη συγχώρεσή του .

Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς , εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας . Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία $50 του χρόνου σας με κάποιους που αγαπάτε.

Εάν πεθάνουμε αύριο , η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες . Αλλά η οικογένεια & οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο των ζωών τους.

Σας ευχαριστώ.

Ανδρέας Μεταξάτος