Συνέντευξη τύπου με φόντο την "νέα σημαία" της κατοχικής Ελλάδας ( Χωρίς τον Τίμιο Σταυρό)

H ΝΕΑ ΣΗΜΑΙΑ - Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ VIDEO

Τα σχόλια για τα όσα είπε και θα πεί ο αντιπρόεδρος της "ελληνικής" κυβέρνησης θα τα δημοσιεύσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.
Αυτό που θα σχολιάσουμε προς το παρόν είναι η το "φόντο" που χρησιμοποιεί σε αυτήν την συνέντευξη τύπου ο κ. Βενιζέλος και που έχει την δική του σημειολογική "αξία".

Αυτός λοιπόν ο ευφυής και παραγωγικός στο κακό πολιτικός , είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει ως "φόντο" στην χυδαία ανακοίνωση του σχεδίου εξόντωσης του Ελληνικού λαού, μια σημαία που απλώς περιέχει τις μπλέ και λευκές λωρίδες της ελληνικής σημαίας πάνω στις οποίες υπάρχουν τα "αστέρια" της Ε.Ε.

Ούτε ο Τσολάκογλου δεν είχε τολμήσει να πλαστογραφήσει την Ελληνική σημαία αφαιρώντας το σημαντικώτερο στοιχείο της που είναι ο Τίμιος Σταυρός.

Δεν φτάνει που κάνουν τα πάντα για να μας παρουσιάζουν την εσχάτη προδοσία ως "αγώνα εθνικής σωτηρίας" , θέλουν με αυτούς τους κουτοπόνηρους και δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν το "νέο πατριωτισμό" ο οποίος, όπως είχε δηλώσει ο κατοχικός πρωθυπουργός , δεν θα έχει ανάγκη τα σύμβολα και την ιστορία.

Τολμούν δηλαδή να μας ανακοινώνουν την μέθοδο με την οποία θα μας εξοντώσουν χρησιμοποιώντας με απίστευτο θράσος τη νέα κατοχική σημαία του ελληνικού προτεκτοράτου.

Δεν υπάρχει τίποτε πλέον που να μας συνδέει με αυτούς τους γενίτσαρους.
Είναι οι εχθροί του λαού και του Έθνους και δεν έχουμε άλλον δρόμο παρά εκείνον της αντίστασης όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδας και η Ορθόδοξη και δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων.


ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ



ΠΑΣΟΚ: Να καταργηθεί ο σταυρός απο την σημαία - ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ "ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ" (video)



ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: "ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ"!

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κανείς που να μην θυμάται αυτά τα λόγια τις τελευταίες ημέρες: Με ένα πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια, με ουσιαστική ακυβερνησία και κυρίως, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, με "Πρωθυπουργούς" - υπαλλήλους τραπεζών και ξένων εντολοδόχων!

Μήπως αυτό εννοούσε ο π. Παίσιος με τη συγκεκριμένη φράση; Πως θα έρθει η ώρα που η Ελλάδα θα έχει τυπικά Κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά θα την κυβερνάνε άλλοι;

Ας τα βλέπουν αυτά όσοι μιλάνε για "θετική εξέλιξη" κι ετοιμάζουν...(πρωθ) υπουργικά κοστούμια!

ΠΗΓΗ

Γέρων Ιωσήφ:Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν τους Τούρκους! video

Ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, προλέγει τα επερχόμενα γεγονότα με ανατριχιαστική ακρίβεια: Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους Εβραίους που με τη συμπεριφορά τους θα "ερεθίσουν" τους Τούρκους, με αποτέλεσμα εκείνοι να επιτεθούν σ'εκείνους και στην Ελλάδα!

Η χώρα μας, όπως τονίζει ο διορατικός μοναχός, θα δεχθεί τουρκική επίθεση γιατί δεν θα έχει Κυβέρνηση! Αμέσως μετά, θα επέμβουν οι Ρώσοι, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο των Στενών. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή στην οποία θα έχει ενεργό ρόλο και το Βατικανό, που θα εξαφανιστεί κατόπιν από τον χάρτη.


Σε όσους ακούγονται περίεργα τα όσα λέει ο Γέροντας, κάνουμε την εξής ερώτηση: Θα φανταζόταν κανείς μέχρ ι πρόσφατα, πως οι άλλοτε στενότατοι σύμμαχοι Τουρκία και Ισραήλ θα βρίσκονταν σε (σχεδόν) εμπόλεμη κατάσταση; Προφανώς όχι!

Κι όμως, ο π. Ιωσήφ τα προέβλεψε χρόνια πριν!

Την ευχή του να έχουμε.




pentapostagma

ΠΗΓΗ

To σύμβολο του χριστιανισμού έγινε τζαμί - Οι Τούρκοι έκαναν τζαμί την Αγία Σοφία της Βιθυνίας!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Πρόκληση από την Τουρκία. Η αλλαγή λειτουργίας του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας της Βιθυνίας στην Τουρκία, δείχνει ότι καταργούνται αποφάσεις του Κεμαλικού κράτους.

Από το Σάββατο ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας , που μέχρι τώρα είχε ανοιχτές τις πύλες του ως μουσείο , θα λειτουργεί ως τζαμί. Η απόφαση πάρθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Η Αγία Σοφία στη Βιθυνία, για πολλά χρόνια βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Οι τουρκικές αρχές είχαν εγκαταλείψει τον ιστορικό αυτό ναό που χρονολογείται από τον 8Ο αιώνα. Το 2005 το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας αποφάσισε την αναστήλωση του ναού και το έργο ολοκληρώθηκε το 2007. Από τότε ο ναός αυτός άνοιξε τις πύλες του ως μουσείο και δεν γίνονταν καμία θρησκευτική λειτουργία, όπως και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως τους τελευταίους μήνες άρχισαν να παρατηρούνται κάποιες αλλαγές. Ξαφνικά το μουσείο έκλεισε. Λίγες ημέρες μετά ξεκίνησαν κάποιες εργασίες αναδιαμόρφωσης του χώρου , χωρίς να θεωρείται απαραίτητο καθώς η Αγία Σοφία είχε ανακαινιστεί πρόσφατα..

Ακαδημαϊκοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του μουσείου και τότε υπήρξαν οι πρώτες υποψίες για τη μετατροπή του σε τζαμί.

Οι δημοτικές αρχές διέψευδαν τις πληροφορίες αλλά δεν επέτρεπαν σε κανέναν να εισέλθει στο κτίριο για να διαπιστώσει για το συμβαίνει μέσα στο χώρο.

Το νέο έσκασε σαν «βόμβα» στην Τουρκία όταν ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Οσμάν Σαργκίν αποκάλυψε πως την πρώτη ημέρα του Μπαϊραμιού, δηλαδή σήμερα. « Ναι την ημέρα του Μπαιραμιού θα λειτουργήσει ως τζαμί» τόνισε ο ίδιος.

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε για το θέμα , όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα εμπορικά επιμελητήρια της περιοχής ο Σαργκίν τόνισε πως « η πινακίδα που έγραφε Μουσείο της Αγίας Σοφίας δεν υπάρχει πια. Εδώ είναι το τζαμί της Αγίας Σοφίας.» Οι αρχές πάντως υπόσχονται πως στον ίδιο χώρο θα μπορούν να γίνονται και θρησκευτικές λειτουργίες των Χριστιανών , όμως όλοι θεωρούν σίγουρο πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη , ποιος αποφάσισε για τη μετατροπή αυτού του μουσείου σε τζαμί.

Η Αγία Σοφίας της Βιθυνίας έχει μεγάλη ιστορική αξία, καθώς το 787 μ.Χ. εκεί συγκλήθηκε η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΣΤ΄.

Η Σύνοδος αποφάσισε την αναστύλωση των εικόνων καταδικάζοντας την Εικονομαχία και την ιδέα της σχηματοποίησης της αόρατης και άυλης Τριάδας. Εκεί εκφράσθηκε το δόγμα ότι η εικονογράφηση του Χριστού και των Αγίων εδράζεται στην ενανθρώπηση του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδας και διευκρινίστηκε ότι η τιμή προς τις εικόνες αναφέρεται στο πρόσωπο που αυτή απεικονίζει και όχι στο υλικό από το οποίο είναι αυτή φτιαγμένη.

onalert


To σύμβολο του χριστιανισμού έγινε τζαμί

Σε τζαμί μετατράπηκε ξανά η ιστορική εκκλησία της Νίκαιας, κοντά στην Προύσα, στην οποία διεξήχθη η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος.

Η Νίκαια καταλήφθηκε από τους Τούρκους το 1331, οι οποίοι την ονόμασαν Ιζνίκ (εις την Νίκαια). Παρήκμασε αργότερα, όταν αναπτύχθηκε η Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα, το τζαμί (παλαιότερα λειτουργούσε ως Μουσείο) άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά, ύστερα από 90 χρόνια, υποδεχόμενο τους μουσουλμάνους, για τον εορτασμό του Μπαϊραμιού.



Οι προετοιμασίες είχαν γίνει εδώ και καιρό. Χαλιά, μεγαφωνικές, διορισμός ιμάμη και όλα τα συναφή. Σήμερα, πλήθος κόσμου έσπευσε για να προσευχηθεί, όπως και βουλευτές του Ερντογάν, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν για τη λειτουργία της εκκλησίας σε τζαμί.

Μάλιστα, οι Τούρκοι έβγαλαν την ταμπέλα που ήταν τοποθετημένη σε κολόνα, εδώ και πολλά χρόνια, στην οποία αναγραφόταν το όνομα της εκκλησίας Αγία Σοφία και πλέον διαβάζει κάποιος τη λέξη Orhan.




Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος- zougla