Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Θα τρελαθούμε εντελώς!!!

Δεν παίρνουν ελληνόπουλα στα βρεφονηπιακούς σταθμούς,γιατί προηγούνται τα παιδιά των λαθρομεταναστών!!!!
Τα στατιστικά στοιχεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας...
Αθήνα : 8816 αιτήσεις - “κόπηκαν” 3356 Περιστέρι : 8880 - "κόπηκαν" 1380
Ηλιούπολη 1680 - "κόπηκαν" 930
Καλλιθέα 400 - "κόπηκαν" 300

Το μεγαλύτερο ποσοστό (σχεδόν όλα) των παιδιών που κόπηκαν,ήταν ελληνόπουλα.

Ελληνόπουλα που αύριο,θα πάνε να φυλάξουν τα σύνορα,να πολεμήσουν αν χρειαστεί,να τους ρουφήξουν το μεδούλι στη φορολογία (όπως των γονιών τους) και να τους έχουν χρεωμένους μέχρι να πεθάνουν στο ΔΝΤ.
Βέβαια ο βλάκας ο παππούς του μπόμπιρα,πλήρωνε κανονικά τους φόρους του,όπως και ο μπαμπάς με την μαμά του ,για να έχουν δωρεάν παιδεία και περίθαλψη τα παιδιά τους.Αλλά τελικά αποδείχτηκε πως ήταν όλοι τους κορόιδα.
Δωρεάν παιδεία και υγεία στην Ελλάδα έχουν μόνο οι λαθρομετανάστες.
Που έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκ. προ πολλού.
Όλοι μας δουλεύουμε για αυτούς.Γιατί από τα 2,5 εκ. λαθρομετανάστες,οι 500χιλ. δουλεύουν σε νόμιμες εργασίες.Οι υπόλοιποι είναι στην μαύρη εργασία,στο παρεμπόριο,στις ληστείες,στα ναρκωτικά και στην πορνεία.
Τώρα εσείς οι γονείς,ξέρετε τι πρέπει να ψηφίσετε στις Δημοτικές εκλογές,για να πάρουν το μήνυμα που πρέπει όλοι τους.

ΥΓ...Νωρίς το πρωί 40 βρεφονηπειοκόμοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον δήμο Αθηναίων ζητώντας περισσότερες θέσεις εργασίας για να μειωθεί το υψηλό ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων.
Βέβαια αυτό δεν γίνετε..Γιατί "λεφτά δεν υπάρχουν"..
ΠΗΓΗ

Oπλοστάσιο ανακαλύφθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Προβληματισμό προκαλεί η νέα ανακάλυψη κρύπτης με πολεμικό υλικό σε ορεινή περιοχή στον Νομό Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, την 1η Σεπτεμβρίου περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς ανακάλυψαν σε ορεινή τοποθεσία κοντά στο χωριό Διποταμιά, κρύπτη με θαμμένο και συσκευασμένο πολεμικό υλικό το οποίο αποτελούσαν : τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Κalashnikov (πιθανότατα τον Αλβανικό κλώνο του πασίγνωστου ΑΚ), ένα τυφέκιο τύπου Mannlicher , τρια υποπολυβόλα αγνώστου τύπου, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, δεκατέσσερις χειροβομβίδες, αγνώστου προελεύσεως, δεκατέσσερις (14) κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 (!) φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης Τ.Ν.Τ. συνολικού βάρους 500 γραμ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άνδρες της ΕΛΑΣ ανακαλύπτουν αποθηκευμένο πολεμικό υλικό σε ορεινή περιοχή των Ελληνοαλβανικών συνόρων καθώς το καλοκαίρι του 2008 ανακαλύφθηκαν σε ορεινή περιοχή των Δολιανών Ιωαννίνων επτά ΑΚ-47, 2 υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και 270 σφαίρες. Σε χθεσινή συνέντεξη τύπου συνέντευξη ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Ηλίας Στεφανής αναφερόμενος στην ανεύρεση του πολεμικού υλικού δήλωσε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και πως θα γίνει βαλλιστικός έλεγχος στα όπλα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγληματικές πράξεις. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στις έρευνες έχουν εμπλακεί και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Χρήστου Βήττα (εφημερίδα Πτολεμαίος) οι περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, υποψιάστηκαν ότι κάτι «ύποπτο συμβαίνει» όταν είδαν στη δασώδη περιοχή στις πλαγιές του Γράμμου ένα σωρό από πέτρες επιμελώς τοποθετημένες. Σήκωσαν τις πέτρες και έσκαψαν ακριβώς σε εκείνο το σημείο, όπου αντίκρισαν πλειάδα όπλων και πυρομαχικών. Τα θαμμένα όπλα ήταν πολύ καλά συσκευασμένα
«καθώς κάθε όπλο ήταν συσκευασμένο ξεχωριστά με ειδικό χαρτί από κερί για να μην σκουριάσει. Βεβαίως λόγω του χρόνου που μεσολάβησε τα περισσότερα όπλα είχαν σκουριάσει ελαφρώς, αλλά είναι όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν». Εκτιμάται ότι τα όπλα είναι θαμμένα στο σημείο εδώ και πολύ καιρό, σίγουρα πάνω από δύο τρία χρόνια.

Η πολύ μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, η μεθοδολογία της αποθήκευσης και συσκευασίας του ανωτέρω υλικού καθώς και η τοποθεσία της κρύπτης παραπέμπει σε συγκεκριμένες..κατευθύνσεις, και φέρνει στο νού εικόνες απο δεκάδες επιχειρήσεις των Σερβικων στρατιωτικών αρχών για την ανεύρεση και καταστροφή κρυπτών με πολεμικό υλικό στην κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία) στην οποία δραστηριοποιούνται εξτρεμιστές Αλβανοί, αυτοχαρακτηριζόμενοι ως "Απελευθερωτικός Στρατός του Preševo, Medveđa και Bujanovac" (UCPMB), στην ουσία ένα παρακλάδι του UCK.

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

Κοιλάδα Πρέσεβο - Κρύπτη οπλισμού αλβανών εξτρεμιστών (bujanovacpress)

Σκλήρυνση θέσης της Ελλάδος για τα 12 μίλια με δήλωση Γ.Δελαβέκουρα


Image«Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων έως τα 12 ναυτικά μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας, που προβλέπεται ρητά από το Δίκαιο της Θάλασσας και συνιστά μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει απειλή πολέμου είναι απαράδεκτο. Δεν νοείται να υπάρχει απειλή πολέμου από μια χώρα υποψήφια προς ένταξη, εναντίον μιας χώρας - μέλους της ΕΕ, με δεδομένο και το πλαίσιο εντός του οποίου αναπτύσσονται οι διεθνείς σχέσεις στην εποχή μας. Είναι θέμα της Τουρκίας να το καταργήσει» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε ερώτημα για τις πρόσφατες, σχετικές με το casus belli, δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά στηρίζει την ευρωτουρκική προσέγγιση και ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων «με πολύ προσεκτικά βήματα και χωρίς να θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα», τονίζοντας επίσης ότι «δεν νοείται εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς την κατάργηση των παραβιάσεων του Διεθνούς Δίκαιου».

Για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι απαραίτητο να εκπληρωθούν τα κριτήρια και οι υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων καλής γειτονίας, δήλωσε ο κ. Δελαβέκουρας.

Επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως επιθυμούν την εμβάθυνση και βελτίωση των διμερών σχέσεων, ο κ. Δελαβέκουρας υπενθύμισε ότι η καταγγελία του γεγονότος της ύπαρξης του casus belli, που είναι αντίθετο στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, έχει γίνει με συστηματικό τρόπο από όλους του εκπροσώπους του ελληνικού κράτους και έχει καταγραφεί στα έγγραφα των Διεθνών Οργανισμών στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα.

«Το ότι συνεχίζει να υπάρχει απειλή πολέμου είναι απαράδεκτο. Έχει καταγραφεί παντού και πρέπει η Τουρκία να εξηγήσει διεθνώς πώς είναι δυνατόν σήμερα, το 2010, να διατηρεί το casus belli» σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της κοινής παρουσίας τους στον αγώνα των εθνικών ομάδων μπάσκετ των δύο χωρών.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα της πραγματοποίησης μονοήμερων εκδρομών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, για τους πολίτες όλων των χωρών. Όπως είπε ο κ. Δελαβέκουρας, για το θέμα αυτό οι ελληνικές αρχές είναι σε επαφή με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, ώστε να ξεκινήσει, στο εγγύς μέλλον, πιλοτική εφαρμογή του μέτρου. «Είναι σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό, έχει δε εφαρμοσθεί και στο παρελθόν με πολύ καλά αποτελέσματα» τόνισε.

Οι κ.κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου συζήτησαν ακόμα για την πρόοδο των εργασιών στα θέματα του Συμβουλίου Ανώτατης Συνεργασίας των δύο χωρών, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, το Κυπριακό, άλλα περιφερειακά θέματα, το ενδεχόμενο νέας συνάντησής τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τον προγραμματισμό της ανταποδοτικής επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα, πιθανώς στις αρχές Νοεμβρίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Έκρηξη σημειώθηκε σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. ..

Η πλατφόρμα βρίσκεται 80 μίλια ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας και ανήκει στην εταιρεία Mariner Energy. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν προκλήθηκε διαρροή πετρελαίου από την έκρηξη και την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην πλατφόρμα. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι δεν είναι γνωστό τι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη.

Οι 13 εργάτες που βρίσκονταν την ώρα της έκρηξης στην πλατφόρμα είναι καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.



ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/

Συλλαμβάνεται ραββίνος συγγραφέας βιβλίου που προτρέπει σε δολοφονία των μη Εβραίων (ακόμη και παιδιών)

Ο επικεφαλής ραβίνος της εξέχουσας ‘Yeshiva’ (Κέντρο εβραϊκής - Ταλμουδικής μελέτης) στο Yitzhar της Δυτικής Όχθης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έγραψε ένα βιβλίο που ενθάρρυνε τη δολοφονία των μη-Εβραίων, ακόμα και παιδιών και βρεφών.


Ο ραβίνος Yitzhak Shapira είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Τορά του Βασιλιά» ("The King's Torah"), στο οποίο αναφέρεται ότι είναι νόμιμη, σύμφωνα με το "εβραϊκό νόμο," η δολοφονία των μη Εβραίων.


Η Αστυνομία άρχισε να ερευνά τον Shapira, μετά από μία διαφήμιση του βιβλίου σε εβραϊκή εφημερίδα.

Στο μεταξύ το βιβλίο (φωτο) ήδη έχει γίνει best seller στο Ισραήλ.


Ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Shai Nitzan διέταξε να γίνει έρευνα, καθώς πιστεύει ότι το βιβλίο περιέχει υποκίνηση βίας.


Ο Shapira, που είναι επικεφαλής μιας Yeshiva στην πόλη Yitzhar κοντά στην Nablus, υποστηρίζει την αντικατάσταση της κυβέρνησης με μία θρησκευτική μοναρχία.


Ο Shapira συνελήφθη, τον περασμένο Ιανουάριο, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εμπρησμό ενός παλαιστινιακού τζαμιού στο χωριό Yasuf, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.


Από την πλευρά του, ο Shapira, ισχυρίζεται ότι η έκδοσή του "είναι πλήρως στηριγμένη στην Τορά και το Ταλμούδ". Ήδη δεκάδες ραββίνοι αλλά και μέλη της Κνεσέτ (ισραηλιτικό κοινοβούλιο) διαμαρτύρονται για την σύλληψή του.


Αυτό το ‘αντι-γκοίμ’ διάταγμα (‘goyem’ λένε τους εθνικούς οι Εβραίοι) φαίνεται να έρχεται ως απάντηση στην σύλληψη από την ισραηλινή αστυνομία ενός εβραίου τρομοκράτη, ο οποίος ομολόγησε ότι έχει δολοφονήσει δύο Παλαιστίνιους βοσκούς της Δυτικής Όχθης.


Ο τρομοκράτης, είναι ο γεννημένος στην Αμερική, Yaakov Teitel, (φωτο) ο οποίος επίσης ομολόγησε ότι προσπάθησε να δολοφονήσει εβραίους αριστερούς.


Η Αστυνομία θεωρεί την σύλληψη ότι αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την καταπολέμηση της εβραϊκής τρομοκρατίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες, ενισχύεται από θρησκευτικά διατάγματα που εκδίδονται από ραββίνους που συνδέονται με το θρησκευτικό-σιωνιστικό κίνημα.


Σχεδόν 16 χρόνια πριν, ένας εβραίος τρομοκράτης με το όνομα Yigal Amir, δολοφόνησε τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν.


Επιπλέον, πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν επίσης δολοφονηθεί εν ψυχρώ από εβραίους τρομοκράτες.


Το 1994, ο Baruch Goldstein, ένας περιβόητος εβραίος τρομοκράτης, δολοφόνησε 29 μουσουλμάνους προσκυνητές στο εσωτερικό του τζαμιού Αl Ibrahimi στην πόλη Αλ Χαλίλ της Δυτικής Όχθης.


Το αμφιλεγόμενο διάταγμα του Shapira ήδη υποστηρίζεται από πολλούς ραββίνους που συνδέονται με το λεγόμενο εθνικό-θρησκευτικό στρατόπεδο, όπως και η Ταλμουδική σχολή στη Δυτική Ιερουσαλήμ, που είναι γνωστή ως Merkaz Ha'rav.


Τις διδασκαλίες του ο Shapira τις βασίζει σε αποσπάσματα από τη Βίβλο, στην οποία σημειώνει τις πεποιθήσεις του και τις απόψεις του.

"Επιτρέπεται να σκοτώσεις τους δίκαιους μεταξύ των εθνών, ακόμη και αν δεν είναι υπεύθυνοι για μία κατάσταση που εγκυμονεί συνεχώς κινδύνους», έγραψε, προσθέτοντας: "Αν σκοτώσουμε έναν εθνικό (μη Ιουδαίο) ο οποίος έχει αμαρτήσει ή έχει παραβιάσει μία από τις επτά εντολές - επειδή νοιαζόμαστε για το εντολές - δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτήν την δολοφονία. "


Διάφοροι εξέχοντες ραβίνοι, όπως ο Ραββίνος Yithak Ginzburg και ο Ραββίνος Yaakov Yosef, συνέστησαν το βιβλίο στους σπουδαστές τους και στους οπαδούς τους.


Ο Ginsburg μάλιστα, είχε γράψει ένα φυλλάδιο στο οποίο εξυμνούσε τον δολοφόνο Goldstein (φωτο) και τον αποκαλούσε μία «άγια μορφή".


Οι απόψεις του Shapiro σχετικά με το πώς οι Παλαιστίνιοι και οι «μη Εβραίοι γενικώς» θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το εβραϊκό θρησκευτικό νόμο (halacha) είναι ευρέως γνωστές καθώς εκπροσωπούν αυτό που είναι γενικά παραδεκτό στο Ισραήλ και δεν αποτελούν την εξαίρεση.


"Κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Γάζας, νωρίτερα αυτό το έτος, ο Mordecahi Eliyahu, ένας από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Ραββίνων στο Ισραήλ, κάλεσε το στρατό να μην διστάσει να σκοτώσει τα παιδιά του εχθρού, προκειμένου να σωθούν οι ζωές των Ισραηλινών στρατιωτών.

Ζήτησε ακόμα από την ισραηλινή κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια σειρά από βομβαρδισμούς εδάφους κατά των παλαιστινιακών πληθυσμιακών κέντρων στη Γάζα.

"Και αν δεν σταματήσουν αφού σκοτώσουμε 100, τότε θα πρέπει να σκοτώσουμε 1.000. Και αν δεν σταματήσουν αφού σκοτώσουμε 1.000, μετά θα πρέπει να σκοτώσουμε 10.000. Αν ακόμα δεν σταματήσουν, πρέπει να σκοτώσουμε 100.000, ακόμη και ένα εκατομμύριο. Ό, τι χρειαστεί για να τους σταματήσουμε. "


Σύμφωνα με τον Israel Shahak, Εβραίο συγγραφέα του βιβλίου «Εβραϊκή Ιστορία, Εβραϊκή Θρησκεία: Το βάρος Τριών Χιλιάδων Ετών», ο όρος «ανθρώπινο ον» στον εβραϊκό νόμο αναφέρεται αποκλειστικά σε Εβραίους.


Πολλοί Ορθόδοξοι Εβραίοι ραββίνοι, ιδίως αυτοί που βρίσκονται στον εθνικό-θρησκευτικό στρατόπεδο, βλέπουν τις διεθνείς συμβάσεις που καταδικάζουν τις δολοφονίες αμάχων εκ προθέσεως και τις καταστροφές σπιτιών και περιουσιών ότι εκπροσωπούν την «χριστιανική ηθική» και δεν είναι δεσμευτικές για τους Εβραίους.


Το 2006, το Ραββινικό Συμβούλιο των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη κάλεσε το στρατό "να αγνοήσει την χριστιανική ηθική και να εξοντώσουν τον εχθρό στο βορρά (Λίβανος) και το νότο (Λωρίδα της Γάζας).


Τέτοια ξεκάθαρα ρατσιστικές δηλώσεις γεμάτες μίσος δεν προκαλούν μεγάλη αντίδραση στο Ισραήλ, ούτε ακόμα μεταξύ των διανοουμένων, ούτε στην κοινωνία γενικότερα.


Παρακάτω δείτε ένα βίντεο με ένα άλλο ραββίνο, τον Manis Friedman να λέει:

"Ο μόνος τρόπος για να διεξάγουμε ένα ηθικό πόλεμο, είναι ο Ιουδαϊκός τρόπος: Καταστρέψτε τις ιερές τους πόλεις. Σκοτώστε άνδρες, γυναίκες και παιδιά (και τα ζώα τους).


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές ΕΔΩ και ΕΔΩ

Με πρωτοφανείς ρυθμούς πιστεύουν στον Χριστό μουσουλμάνοι στην Μ. Ανατολή


Χριστιανοί που βρίσκονται ως ιεραπόστολοι στη Μέση Ανατολή, λένε ότι οι μουσουλμάνοι πιστεύουν στον Χριστό με πρωτοφανείς ρυθμούς, παρά την έντονη δίωξη των ατόμων που εγκαταλείπουν το Ισλάμ.


"Πιθανόν τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότεροι μουσουλμάνοι έχουν έρθει στην πίστη στον Χριστό από ό, τι τους τελευταίους 15 αιώνες που υπάρχει το Ισλάμ", δήλωσε ο Tom Doyle, πρώην πάστορας και υπεύθυνος μίας ιεραποστολικής οργάνωσης με έδρα το Texas.


Ο Doyle έχει επισκεφθεί την Μέση Ανατολή περίπου 80 φορές και την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στις ΗΠΑ από ένα ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ, όπου ανέφερε ότι τόσο Μουσουλμάνοι όσο και Εβραίοι στρέφονται προς τον Χριστιανισμό.


Νωρίτερα αυτό το μήνα, πάνω από 200 πρώην μουσουλμάνοι βαφτίστηκαν κατά τη διάρκεια μίας σύναξης στην Ευρώπη υπό την ηγεσία του γεννημένου στο Ιράν ευαγγελιστή Λαζάρου Yeghnazar. Η Brenda Ajamian, που έχει εργαστεί ως ιεραπόστολος στη Μέση Ανατολή μαζί με τον Yeghnazar, δήλωσε ότι η εκδήλωση δεν έμοιαζε με τίποτα από όσα είχε δει κατά τη διάρκεια του καιρού που υπηρέτησε στην Αίγυπτο, το Λίβανο και την Ιορδανία.


"Το ότι πολλοί μουσουλμάνοι μεταστρέφονται στον χριστιανισμό μου φαίνεται φοβερό, γιατί πολλοί ιεραπόστολοι έχουν εργαστεί στον αραβικό κόσμο και τον μουσουλμανικό κόσμο γενικά για χρόνια, χωρίς όμως πολλά αποτελέσματα," είπε η Ajamian. «Ο Θεός εργάζεται μεταξύ των μουσουλμάνων».


Η Ajamian είπε ότι ανέφερε στο συνέδριο ότι η τοξικομανία και η κατάθλιψη μαστίζει πολλές χώρες, κυρίως το Ιράν, όπου η καθοδηγούμενη από κληρικούς κυβέρνηση επιχειρεί να πατάξει τα κινήματα υπέρ της δημοκρατίας. «Οι άνθρωποι έχουν τόσο βαρεθεί με το είδος της ζωής που ζουν. ... Στρέφονται προς τον Χριστό, παρά την πολύ μεγάλη πιθανότητα να διωχθούν, να φυλακισθούν και να θανατωθούν», είπε.


Η απελπισία είναι επίσης ένας μεγάλος λόγος που κάνει πολλούς Εβραίους να έλθουν στο Χριστό, είπε ο Doyle. "Τα τελευταία 20 χρόνια περισσότεροι Εβραίοι [επίσης] έχουν γίνει οπαδοί του Ιησού από ό, τι τα τελευταία 2.000 χρόνια του χριστιανισμού», είπε.


Το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και τα χριστιανικά προγράμματα του Internet έχουν γίνει το κλειδί για τον ευαγγελισμού στα μουσουλμανικά έθνη. Ο Yeghnazar ισχυρίζεται ότι πάνω από 3.000 Ιρανοί μεταστρέφονται στον χριστιανισμό κάθε μήνα μέσω του (δορυφορικών) τηλεοπτικών εκπομπών και εκπομπών μέσω του Ίντερνετ στην γλώσσα Φαρσί.


Ο Doyle είπε ότι μέσω τηλεοπτικών προγραμμάτων που μεταδίδονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, περίπου 60 εκατομμύρια άτομα βλέπουν τον πατέρα Zakaria Botross, έναν αναγεννημένο Κόπτη ιερέα, για τον οποίον ο Ντόιλ λέει «ο απόστολος Παύλος στους μουσουλμάνους σίγουρα είναι ο πατέρας Zakaria,» (οι μουσουλμάνοι έχουν εκδώσει «φατφά» εναντίον του).


Όμως, πολλοί πιστοί πρώην μουσουλμάνοι ομολογούν ότι πιστεύουν στον Χριστό, μέσα από όνειρα και οράματα του Ιησού.


«Δεν μπορώ να σας πω πόσους μουσουλμάνους έχω γνωρίσει που λένε: «Δεν ψαχνόμουν. Ήμουν μουσουλμάνος. Αλλά ξαφνικά βλέπω αυτό το όνειρο για τον Ιησού ότι με αγαπάει και μου λέει να Τον ακολουθήσω", είπε ο Doyle.


Ο Doyle επισημαίνει ότι το υπερφυσικό αποτελεί σημαντικό μέρος της ισλαμικής πίστης. Μέσα από την πορεία της ζωής του, ο Μωάμεθ ισχυρίστηκε ότι είχε οράματα και επαφές, ιδιαίτερα με τον άγγελο Γαβριήλ.


«Ο Θεός εισέρχεται στο δικό τους πλαίσιο», είπε ο Ντόιλ. Αλλά αντί να βρουν καθοδήγηση από τον Αλλάχ, οι μουσουλμάνοι βρίσκουν τον Ιησού.


Ο Haytham Abi Haydar, πάστορας της Εκκλησίας ‘Arabic Fellowship Alliance Church’ στο Dearborn του Michigan , ένα προάστιο του Ντιτρόιτ των ΗΠΑ με μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων, είπε ότι τα όνειρα και το υπερφυσικό είναι σημαντικά για τους μουσουλμάνους. "Είναι τόσο δυνατά και αληθινά (τα όνειρα). Θεωρούν ότι είναι σαν ένα κανάλι για να μιλήσουν με τον Θεό και να δουν κάτι σημαντικό», είπε ο Abi Haydar, ο οποίος και αυτός έχει ακούσει για τους μουσουλμάνους που βλέπουν τον Ιησού σε όνειρα.


Ο Ajamian είπε ότι οι εκκλησίες που αποτελούνται από πρώην μουσουλμάνους εξαπλώνονται "σαν φωτιά" και στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, η οποία γνωρίζει μια έκρηξη μετανάστευσης ανθρώπων από μουσουλμανικές χώρες.


Ο Doyle είπε ότι αν και η συγκομιδή είναι μεγάλη στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο πνευματικός πόλεμος είναι επίσης μεγάλος. "Οι άνθρωποι το αισθάνονται. Το αισθάνονται λίγο πιο έντονα (από τους άλλους)", είπε.


Η ένταση, είπε, είναι ιδιαίτερα υψηλή τώρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, τις ημέρες που οι μουσουλμάνοι προσεύχονται και νηστεύουν σε ανάμνηση της εποχής που πιστεύουν ότι ο Μωάμεθ έλαβε θεϊκά τους πρώτους στίχους του Κορανίου. Είπε ότι οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και έχουν ακόμη και εφιάλτες.


"Όταν έρχεται το Ραμαζάνι, νιώθεις πραγματικά τον πνευματικό πόλεμο", είπε.


Οι χριστιανοί σε πολλές μουσουλμανικές χώρες μπορεί να φυλακιστούν ή να θανατωθούν για τη φυγή τους από το Ισλάμ. Αλλά ο Ajamian είπε ότι ο διωγμός είναι ένα σημάδι ότι ο Θεός απαντά στις προσευχές για τον μουσουλμανικό κόσμο. «Ο Θεός κινείται», είπε. "... Στον διάβολο δεν αρέσει, αλλά υπάρχει μια τεράστια κίνηση".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Οι Σατανάδες (Şeytan) στην Πόλη!


Στην αρχή του βίντεο θα δείτε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που έδειξαν "ενθουσιασμό" στην υποδοχή των Τούρκων και κατέβηκαν να τους...ευχαριστήσουν!
Ενδιαφέρον έχει όμως και η συνέχεια...
ακούστε τον τούρκο δημοσιογράφο όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο...ξεχωρίζει εύκολα κανείς στα λόγια του το κλασσικό που χρησιμοποιούν για τους Έλληνες (1.03)...σατανάδες(Şeytan)!!!

πηγή

Σκέψεις πάνω στις προρρήσεις του Γέροντα Παΐσιου - Τα σημάδια

http://www.ecclesia.com.br/images/icones/santos/paisios_de_monte_athos.jpg

Μάρτης Νικόλαος, πρώην υπουργός, Αθήνα

(...) «Άκουσε να σου πω. Μάρτη μήνα έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Μάρτη μήνα έγινε η Επανάσταση του 1821. Δεν είναι τυχαίο, συνεπώς, ότι ο Μάρτης αγωνίζεται για το θέμα τς Μακεδονίας. Οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι. Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου». (Σελ.399)

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/887702_b.jpg

Μετά από διπλωματική μάχη όλον το Μάρτη του 2008, στις 1/4/08 ο πρωθυπουργός ...δεν τήρησε το έθιμο της πρωταπριλιάς :

Αποφασισμένος να ασκήσει βέτο για την ονομασία ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός

Η Σύνοδος του Βουκουρεστίου έγινε στις 2/4/2008.


Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος, ιατρός Καβάλα

(...) Στη συνέχεια του λέω : «Γέροντα, η πατρίδα μας περιβάλλεται από εχθρούς και όλοι οι μεγάλοι (Αμερικανοί, Ευρωπαίοι) βοηθούν αυτούς και, κυρίως , τους Τούρκους». «Οι Τούρκοι¨, απήντησε, ¨τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν ... Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε ορθόδοξοι». (...) (Σελ.402)

http://www.great-victory1945.ru/putin_medvedev_orthodox_christians.jpg

Αναφέρει ρητά ότι "Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο" δηλ. πόλεμος!

Ρητά λέει ότι μετά την σύγκρουση, θα επέμβει από πάνω η Ρωσία. Άρα σε άλλη πρόρρηση (παρακάτω) που αναφέρει ότι οι Τούρκοι θα βυθιστούν μόλις φτάσουν στα 6 μίλια ή είναι μεταφορική ή ενδέχεται κάποιοι άλλοι από τους Ρώσους (ισραηλινοί; ) να το κάνουν!

Η αναφορά ότι "εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό" μάλλον γίνεται για ψυχολογικούς λόγους αφού σε μια ανοιχτή σύγκρουση θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Το ενθαρρυντικό είναι η τελική έκβαση των γεγονότων.

«Γέροντα», του αντείπα, «τι χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα-νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πώς θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη;» Και με το απλό, σοφό του ύφος, μου είπε : «Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι' αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ό,τι κάμει». (...) (Σελ.402)

Πολλοί που βλέπουν από την πνευματική ορθόδοξη ματιά τα πράγματα - οι άλλοι ούτε ασχολούνται αφού τα βλέπουν σαν ...παλαβά - λένε και ξαναλένε ότι έχουμε τα χάλια μας, δεν αξίζουμε κ.α.

Νομίζω πως έτσι λειτουργεί ο Θεός : σε σηκώνει όταν δεν έχεις το κουράγιο να το κάνεις μόνος σου για να καταλάβεις ότι προέρχεται από Αυτόν! Αν και εν προκειμένω όπως έχουμε αναφέρει το ζητούμενο είναι άλλο και όχι να πάρουμε Πόλη.


Καραφεΐζης Βασίλειος, ταξίαρχος ε.α., Διδυμότειχο Έβρου

(...) « ...Είπε πως ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικανούς. Θα χάσει ακόμη και τους πατροπαράδοτους φίλους της, τους Γερμανούς. Είπε, επίσης, ότι στην Ιταλία θα παρουσιαστεί ένας νέος Μουσουλίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ θα διαλυθεί. (Σελ. 403)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaPRzr_nH-IAHs_JGDZ7C2j7ajqJXeaUIOjO-pFDJWnUi643Ffrs6VZ8OhLFfcPEK5_MrljQlhyzTt9pETwcdmj3LSOBTrO1ZBQoF7-wqdjcN7vxfXI3YaRtg7J_bZCkj5uG1m251bW39A/s400/berlusconi-mussolini.jpg

Ότι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη και κυρίως από τους Αμερικανούς.

Το Ιράκ ήδη στην ουσία είναι χωρισμένο σε τρία κομμάτια :

Σχετικά με τους συμμάχους της Τουρκίας ήδη Γαλλία και Γερμανία είναι κάθετα εναντίον της :

«Δεν θα δεχτούμε την Τουρκία»

Όλοι είδαμε την προσέγγιση Ομπάμα απέναντι στην Τουρκία. Πολλοί είπανε ότι η Τουρκία μόνο να κερδίσει έχει από αυτήν ενώ άλλοι ότι οι ΗΠΑ δεν θα ξεχάσουν ποτέ το ότι δεν τους άφησαν να περάσουν από την Τουρκία τον στρατό τους κατά τον δεύτερο πόλεμο του Ιράκ.
http://0.tqn.com/d/middleeast/1/0/r/6/-/-/0425-obama.jpg
Προσωπικά, νομίζω πως το σχέδιο των Αμερικανών είναι να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία μέχρι να φτάσουν τα πράγματα εκεί που θέλουν. Πιο συγκεκριμένα, στόχος τους νομίζω πως είναι η δημιουργία και επίσημα του κουρδικού κράτους καθώς και η διχοτόμηση του Αιγαίου ώστε να βάλει Ελλάδα και Τουρκία στα μαχαίρια κι αυτοί να είναι ο διαιτητής. Σε αυτό, κρίσιμο ρόλο έπαιξε η χειραφέτηση της ελληνικής πολιτικής εξουσίας και οι επαφές με την Ρωσία. Οι ΗΠΑ χρειάζονται αυτήν την στιγμή την Τουρκία αλλά δεν παύουν να ξεχνούν ότι είναι ένας ατίθασος σύμμαχος που ενίοτε κάνει του κεφαλιού του. Έτσι οι Αμερικανοί με το ένα χέρι, σου πιάνουν το χέρι και με το άλλο σου μπήγουν το μαχαίρι. Το ίδιο κάνανε και στον Σαντάμ που από θερμός σύμμαχος μετεξελίχθηκε σε θανάσιμο εχθρό.
Σε όλα αυτά ας έχουμε υπόψη μας και την ανάληψη της αρχηγίας του στρατού του ΝΑΤΟ από τον ελλληνοαμερικανό Σταυρίδη και το ενδιαφέρον της αμερικανικής Chevron για τα κυπριακά πετρέλαια. Επειδή οι ΗΠΑ είναι μια χώρα με διάφορα και πολλές φορές αντικρουόμενα συμφέροντα νομίζω πως θα έχουμε εκπλήξεις όσον αφορά την στάση της απέναντι στην Τουρκία. Ίσως είναι κι ευσεβείς πόθοι να είναι έτσι τα πράγματα. Ο καιρός θα δείξει.
Πριν λίγες ημέρες :

Γιάννου Γεώργιος, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας

Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα το μακαριστό Γέροντα Παΐσιο στο κελλί του, την Παναγούδα. Τον ρώτησα, προβληματισμένος, αν θα γινόταν πόλεμος με την Τουρκία. Ο Γέροντας μου απήντησε ότι, όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνη την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε : «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς».
(Σελ. 403-404)

Πολύ ξεκάθαρο σημάδι, ίσως το πιο σαφές, για το πότε θα μπούμε σε γενικό πόλεμο με την Τουρκία! Φυσικά, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχουν προηγηθεί πολύ σοβαρές καταστάσεις και δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο για θέματα που πλέον μας έχει συνηθίσει η πολιτική μας ηγεσία να δείχνουμε ψυχραιμία...


Οικονόμου Αλέξανδρος, αντιπτέραρχος ι.ε.α., Αθήνα

Το Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής. Συγκινήθηκα, όταν μου έπιασε το χέρι, και παρά την κρισιμότητα της καταστάσεώς του, μού είπε τα ακόλουθα : «Εσύ δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της». Ο Γέροντας τότε επειδή με είδε προβληματισμένο ακούγοντας αυτά, μου είπε πάλι : «Όπως ξέρεις, εγώ δε διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τα μαθαίνω από αλλού ...»
(Σελ.404)

Στη Βοσνία όντως έγινε μουσουλμανικό κράτος!

Πριν λίγο καιρό :

PKK: Λύση ή Ανεξαρτησία

Εδώ βλέπουμε ότι ο ίδιος ο γέροντας αφήνει να εννοηθεί σαφώς πως ό,τι έλεγε ήταν από Θείες Αποκαλύψεις!


Τσανόπουλος Στέργιος, υπάλληλος ΟΤΕ, Ξάνθη

Το καλοκαίρι του 1991 επισκέφθηκα το Γέροντα Παΐσιο και τον ρώτησα για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ο Γέροντας μου απάντησε : "Μη φοβάσαι τίποτα. Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους.". "Γέροντα, τι εννοείτε;" τον ρώτησα. "Όταν κάποιος είναι ετοιμοθάνατος λέμε στην πατρίδα μου ότι έχει τα κόλλυβα σο ζωνάρι του". (Σελ.405)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f2/Koljivo_from_wheat.jpg/250px-Koljivo_from_wheat.jpg

Διαβεβαιώνει ο γέροντας ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα με την Θράκη - δηλαδή να καταληφθεί - και ότι οι Τούρκοι είναι στα τελευταία τους.


Μιχαήλ

Είμαι σερδάρης στο Άγιον Όρος. Ήταν χειμώνας του '92 και βρέθηκα στο κελλί του Γέροντα μαζί μ' έναν αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας. Άκουσα το Γέροντα να του λέει : « Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη!».
(Σελ.413)

Είναι γνωστός ο αξιωματικός και η θητεία του δεν κρατάει ...αιώνια.
Πελωριάδης Γεώργιος

(...) Ο Γέροντας τα εθνικά θέματα τα είχε βαθειά στην καρδιά του. Αγαπούσε βέβαια την ουράνια πατρίδα, αφού η Γραφή τονίζει ότι «το πολίτευμα ημών εν ουρανοίς υπάρχει», αλλά αγαπούσε και την επίγεια πατρίδα, την Ελλάδα, η οποία με τον πολιτισμό της, με τη γλώσσα της και με τα ιερά της πρόσωπα υπηρέτησε την Ορθόδοξη Εκκλησία και βοήθησε στην διαφύλαξη της πίστεως και στη δόξα του Χριστού. Πολλές φορές ο Γέροντας ανέτρεχε σε γεγονότα της ελληνικής ιστορίας και έκανε κάποια σχόλια. Σχετικά με την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έλεγε : «Ήθελε ο Θεός να πέση το Βυζάντιο; Όχι. Αλλά τότε πήγαιναν κι έπαιρναν αντίδωρο με το ξίφος. Αν οι πρόγονοί μας δεν είχαν «παροργίσει» το Θεό, δε θα έφθανε στο σημείο να χρησιμοποιήσει την παιδαγωγική τιμωρία». (...)

Εδώ φαίνεται η αντίληψη που είχε ο γέροντας για τα θέματα της πατρίδας και ότι είχε πάνω από αυτό την Ουράνια Πατρίδα. Πολλοί τον κατηγόρησαν για εθνικισμό αλλά αυτός διαβλέποντας και προβλέποντας τους κινδύνους για το έθνος μας και γνωρίζοντας τον ρόλο που έπαιξε στο παρελθόν αυτό αλλά και κυρίως αυτόν που θα παίξει στο μέλλον, προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις του να στηρίξει το εθνικό φρόνημα για να σταθούμε όρθιοι, βλέποντας την κατάντια από την κατάπτωσή μας.

Κάνει μάλιστα σύνδεση της ηθικής και πνευματικής - με την ορθόδοξη έννοια - κατάπτωσης του Βυζαντίου με την πτώση του.

Μπορείτε να δείτε και :

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΝΩ ΠΟΛΗ» ΠΙΣΩ - ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΩΤΗΡΙΕΣ

Η στάση του γέροντα Παΐσιου απέναντι στο γένος και την Πατρίδα

Όταν, κατά καιρούς, γινόταν λόγος για την προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, για το ότι οι Τούρκοι θα φτάσουν ως τα Εξαμίλια, για πόλεμο Ελλάδος και Τουρκίας, κ.λ.π., ο άγιος Γέροντας παρατηρούσε : «Δεν έχει μυαλό ο κόσμος. Είναι που είναι νερόβραστοι οι άνθρωποι σήμερα, αν ακούσουν και για πόλεμο, θα πεθάνουν στο δρόμο. Έτσι, όμως, ετοιμάζεται ο δρόμος στους Τούρκους. Να έχουμε υπομονή. Τοποθεσίες με αυτήν την ονομασία υπάρχουν πέντε στην Ελλάδα. Τα εξαμίλια για τα οποία ομιλεί ο άγιος Κοσμάς δεν είναι αυτά της Κορίνθου». Σε ορισμένες περιπτώσεις έλεγε τα εξής : «Τα εξαμίλια είναι τα έξι μίλια, που σχετίζονται με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου. Έχουν να κάνουν με το θέμα της επεκτάσεως ή όχι των χωρικών υδάτων από έξι σε δώδεκα. Αν συμβεί αυτή η επέκταση, τότε η Τουρκία απειλεί ότι αυτό θα σημάνει αιτία πολέμου». (...)
(Σελ.406-407)

http://news.kozaninet.gr/wp-content/uploads/2009/06/aegean-12miles.jpg

Είναι που είναι νερόβραστοι οι άνθρωποι σήμερα, αν ακούσουν και για πόλεμο, θα πεθάνουν στο δρόμο.

Πάνω σε αυτήν την κουβέντα βασισμένοι πολλοί υποστηρίζουν ότι ο γέροντας σε άλλα σημεία λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτα το έκανε για να μην φοβηθεί ο κόσμος ενώ άλλοι ότι όντως οι συνέπειες για την χώρα θα είναι σχετικά πολύ μικρές.

Είναι απίστευτο το πως δύο αιώνες πριν ο Πατροκοσμάς προέβλεψε την αιτία της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο κρατών. Φυσικά, ο γέροντας Παΐσιος την ερμήνευσε και έδωσε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες.


Παπαβασιλείου-Κουβουκλιώτης Στέφανος, Θεσσαλονίκη

Τότε λέω : « Δηλαδή, τι θα γίνει, Γέροντα; Ήλθε η ώρα να πάρουμε την Πόλη; Και, αν ναι, πώς θα την πάρουμε την Πόλη; Θα γίνει πόλεμος με τους Τούρκους;» «Όχι», μου λέει, «μην ανησυχείς. Ούτε ντουφεκιά δεν θα πέσει. όταν θα κινηθούν οι Τούρκοι εναντίον μας θα φθάσουν στα έξι μίλια, τότε είναι που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους». Λέω : «Θα βυθιστούν;» «Φυσικά», λέει ο Γέροντας. «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό, δε θα γίνει από εμάς. Αυτό θα είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους».

http://www.google.com/hostednews/epa/media/ALeqM5jr8IqACayq_3Vi7q1pQT2kYGP9xg?size=l


«Σύμπτωση» επίσκεψης Νετανιάχου και προειδοποιήσεων ΗΠΑ στην Τουρκία ...;

Καθησυχαστικός ο γέροντας για τις συνέπειες της Ελλάδας από τον πόλεμο με την Τουρκία, μάλιστα λέει ότι ...δεν θα πέσει ούτε τουφεκιά!

Αναφέρει ότι ο τουρκικός στόλος θα βυθιστεί όταν φτάσει στα έξι μίλια ...αλλά όχι από εμάς! Η περίπτωση να αναφέρεται μεταφορικώς νομίζω πως είναι μικρή. Υποθέτω πως ο τουρκικός στόλος θα βυθιστεί από κάποια άλλη στρατιωτική δύναμη με πιο πιθανή την ισραηλινή αεοπορία.

Οι Ρώσοι σε προηγούμενη μαρτυρία αναφέρθηκε ότι θα κατέβουν μετά την σύγκρουση από πάνω άρα κατά πάσα πιθανότητα είναι να μην είναι καθόλου στο Αιγαίο εκτός κι αν έχουν μυστικά δυνάμεις στην περιοχή.

Και συνεχίζω : «Μετά τι θα γίνει;» «Μετά», λέει, «θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη». «Δηλαδή, Γέροντα, θα επιβεβαιωθούν όλες οι σχετικές προφητείες;» «Ναι», λέει ο Γέροντας. «Άρα», συνεχίζω, «θα πρέπει να γίνει πόλεμος πάλι;» «Σου είπα», λέει ο Γέροντας, «ούτε ντουφεκιά δεν θα πέσει». «Ε, τότε, πώς θα την πάρουμε την Πόλη», ξαναρωτάω. «Την Πόλη», λέει εκείνος, «θα μας την δώσουν». «Ποιοι, Γέροντα; Οι Τούρκοι θα μας την δώσουν;» «Ποιοι Τούρκοι;» λέει εκείνος. «Οι Τούρκοι θα έχουν διαλυθεί». «Τότε πώς θα γίνει, Γέροντα;» Και απαντά : «Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς». «Πώς, Γέροντα, θα την πάρουμε; Θα κάνουμε εμείς πόλεμο με τους Ρώσους;» «Όχι. Δεν σου είπα; Ούτε ντουφεκιά δε θα πέσει». «Μα, Γέροντα, τόσο μας αγαπάνε οι Ρώσοι, ώστε να μας δώσουν την Πόλη, έτσι χωρίς πόλεμο;» «Όχι», λέει ο Γέροντας. «Εκείνη την ώρα θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται καμία επιδίωξή τους να πραγματοποιηθεί, ότι δε θα λυθεί κανένα πρόβλημά τους, αν δεν μας δώσουν την Πόλη. Θα το καταλάβουν και θα αναγκασθούν να μας την δώσουν».

Γίνεται έμμεση αναφορά στα συγκλονιστικά παγκόσμια γεγονότα του ρωσο-ευρωπαϊκού και του μετέπειτα 3ου Παγκοσμίου Πολέμου όπου πολλά εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους και του οποίου έναρξη θα είναι ...τα ελληνοτουρκικά!

Θυμήθηκα, τότε, ότι ο άγιος Μεθόδιος, επίσκοπος Πατάρων, είχε πει σε μια προφητεία του ότι «...και κρατήσει επί την επτάλοφον το ξανθό γένος και φυτευθήσονται εν αυτή λάχανα...», δηλαδή το ξανθό γένος, οι Ρώσοι, θα κρατήσουν την Πόλη, όσο κρατούν τα λάχανα (δηλ. 5-6 μήνες). Αυτό το επιβεβαίωσε ο Γέροντας.

«Το λάχανο όταν φυτεύεται σε περιοχές που μολύνθηκαν από ουράνιο έχει τη δυνατότητα να το απορροφά.» γράφει το άρθρο εδώ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9w41bPsbWet-Y97mqctD_6P4dYFvKMPuqA-tY7KscRECpy4zVolweqzvDa8FUYC-vQwXaHUHCndy14S-rlY86htXdesy4rQZCGpLrmehzYfrr6Bi_MK1bYIhSy_ui_VUyj1pMQ9jYPMfO/s400/%CE%A3%CE%B9%CE%B3%CE%AC+%CF%84%CE%B1+%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B1.jpg

Προσωπικά, με συγκλονίζει πως εκατοντάδες χρόνια πριν ο Άγιος πρόβλεψε ότι θα φυτευθούν λάχανα για να απορροφηθεί το ουράνιο από τα πυρηνικά που θα πέσουν στην Πόλη! Βέβαια, νομίζω πως πιο μπροστά θα έχουμε χρήση πυρηνικών για την εξοικείωση της κοινής παγκόσμιας γνώμης και θεωρώ πως δεν είναι καθόλου τυχαία η ένταση στην Κορέα.

Μετά του λέω : «Γέροντα, τι θα γίνει μετά από αυτό; Οι Τούρκοι τι θα γίνουν;» «Αυτοί θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει εκεί από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα εκχριστιανισθεί, και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμον αυτόν».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqaArCprqYiA0CT17Kb3BDiGUQ4KfN6Q2qNgS-lZXfX5J0cGZGbcTv3d1prkHeUgFHSRuMtwDwTfNlKidiwmZaS7JU_klNZNo21HsWum-szZ7ZViUdUT-m8ONMshKEtAksBvijdxf677S2/s400/IMG_9584.jpg

Εδώ μιλάει για την τύχη των Τούρκων όχι εκφράζοντας ευσεβείς πόθους αλλά κρίνοντας πάντα με τα πνευματικά κριτήρια που μόνο εκείνος ήξερε να κρίνει και να διακρίνει ομοίως όπως πριν ερμήνευσε την πτώση του Βυζαντίου λόγω ηθικοπνευματικής κατάπτωσης.

Σχετικά με τους κρυπτοχριστιανούς στην Τουρκία δείτε εδώ και εδώ.

Γνωρίζω, και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας, πως κάποιος αξιωματικός που βρέθηκε στο Άγιον Όρος, πήρε την ευλογία του, σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδό τους στην Κωνσταντινούπολη.
(σελ.408-410)

Είναι γνωστός ο αξιωματικός και περιμένει την ώρα.



Μάρτης Γεώργιος, Θεσσαλονίκη

(...) Μετά μου λέει : «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει, αλλά μην περιμένεις να ματώσει ελληνικό ρουθούνι!» (...)
(Σελ.411)

Είναι σαφής ο γέροντας για την πορεία της πατρίδας μας και ότι αυτή η πορεία θα χαραχθεί λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του, το 1994.


Ορφανός Αντώνιος, αντισυνταγματάρχης, Θεσσαλονίκη

(...) Για τη δύσκολη κατάσταση στη σημερινή εποχή μας έλεγε : «Μη στενοχωριέστε, παιδιά μου, ο Θεός αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες. Έστω και λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού να μείνουν οι πιστοί, θα προστατεύει ο Θεός την Ελλάδα». Επειδή πολλά συμβαίνουν με τους εξ' ανατολών γείτονές μας, όταν του ζητήσαμε να μας πει πως θα βγούμε απ' αυτό το αδιέξοδο, απ' αυτή τη μόνιμη απειλή, μας έλεγε να μην στενοχωρούμαστε και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπέρ των Ελλήνων. Επειδή όμως είμαστε πρόσφυγες στην καταγωγή, τον ρωτούσαμε πιο συγκεκριμένα για την Κωνσταντινούπολη. Μας έλεγε ότι θα την πάρουμε την Πόλη. Ήταν σίγουρος πως κάποια μέρα θα γίνει δική μας. Το έλεγε και το πίστευε. Το έβλεπες στα μάτια του. Μπορεί να χάσουμε στην αρχή 1-2 νησάκια, όμως η τελική έκβαση θα είναι υπέρ ημών. Βέβαια, δεν προσδιόριζε χρονικά το πότε ακριβώς, αλλά χρησιμοποιούσε την έκφραση «είναι πολύ κοντά ο καιρός».
(Σελ.419)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNgHjmwAAkHJHMPZtPPWL-LPUTc6z_m853C6khRDMnjZa1169ViF0u7gQiQaOa4XuE7sNlYzlCwEt8TZf3AmjwsQBsChc6QmsYOpuDNmU4oqNIIl2kWq7tOFEb3lDclo3dkMgTL3U37uLP/s400/%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%99-%CE%91%CE%93%CE%91%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%99.PNG

Επιβεβαιώνει ο γέρονταςτην τελική παράδοση της Πόλης στους Έλληνες αφού πρώτα χαθούν παροδικά ένα-δύο νησάκια και ότι τα γεγονότα είναι κοντά.


Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος

(...) Επιστρέφοντας τώρα στη συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο, θυμάμαι πως με ρώτησε για την Κύπρο, και χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε : "Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική".

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Flag_of_Cyprus.svg/800px-Flag_of_Cyprus.svg.png

Η τελική έκβαση του θέματος της Κύπρου θα είναι θετική αν και με δυσκολίες. Ήδη το Σχέδιο Ανάν ήταν μία από αυτές.

(...) Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ' έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε : «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».

Προβλέπει την κοίμησή του και τον διαμελισμό της Τουρκίας σε 3-4 κομμάτια.

http://nationalpride.files.wordpress.com/2009/06/kurdistan2.jpg

Σημαντικό είναι το σημάδι που δίνει ότι όλα αυτά θα γίνουν όταν αναλάβει νέα γενιά πολιτικών στην Τουρκία. Όταν τα έλεγε αυτά ο γέροντας κυβερνούσαν οι κεμαλιστές ενώ εδώ και λίγα χρόνια την εξουσία έχουν οι ισλαμιστές με τον Ερντογάν και τον Γκιουλ στην ηγεσία.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDjaDK_RE0mmSTfnJuy2F3ZvcIW1z5I7IX0DuQOBBLqRyK3JKBYRE_E_OpvC834mSkFJ6ofd2BJWVDeDRS7RhvT0AAAz-65JYsIe-rjiqYFDRBV9Q7L8WgpOdUEgFOHOhijToCyw-iiRY/s320/showImage.php.jpeg

Επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν πολλοί κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία κάτι που έχουν διαπιστώσει ουκ ολίγοι και ότι ο καιρός ποιυ θα γίνουν αυτά έφτασε!

Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που σήμερα είναι αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της ορθοδοξίας. «Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα», είπε.

Τα προβλήματα για την χώρα μας πάλι θεωρεί ότι θα είναι ασήμαντα.

Φεύγοντας από το κελλί του, μας είπε πάλι : «Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματά τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στο Θεό και πίστη. Άντε στο καλό, παιδιά μου».
(Σελ.423)
Βεβαιώνει και για την θετική έκβαση του κυπριακού προβλήματος.


Ζουρνατζόγλου Νικόλαος, Επισμηναγός ε.α., Θεσσαλονίκη

Αργότερα, επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ' ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι' αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απήντησε : "Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δε θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά". (Σελ.425)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwy4H9l5csi2zMQrSUQznXyNZTGAgiNBAlBN1Avb49dN8UjcWrZHhveFU3O37xBr5iARKx77xWGCDxlbJcjyikKBNiCz92mNSZY_A_dDnRn2hnyB8rgmQtaoPFcy-3_DFz2Q-Sg6ojyHs/s400/moutza_parliament.jpg

Ποιος θα το περίμενε ότι θα φτάναμε εώς εδώ; Κι όμως πλέον τίποτα δεν είναι απίθανο!


Μαυροκέφαλος Ανέστης, γυμναστής, Αλεξανδρούπολη

(...) Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. «Γέροντα», το λέω, «απ' την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;» Μου απαντά : «Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Κι εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».

Εδώ ο γέροντας υπαινίσσεται κάποιο θερμό επεισόδιο κι όπως θα δούμε και παρακάτω εάν δεν κάνουμε λάθος ίσως θεωρεί ότι αυτό θα είναι πρόδρομος του γενικού πολέμου με το ενδιάμεσο διάστημα να είναι διάστημα πείνας και δυσκολιών για τους έλληνες.

Πριν από χρόνια θα ήταν αδιανόητο ότι θα φτάσουμε σε σημείο πραγματικής πείνας. Σήμερα με ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να είναι κάτω από το επίπεδο φτώχειας και ζοφερό το προσεχές μέλλον, αυτό φαντάζει το πιο πιθανό!
Μετά ρωτάω : «Γέροντα, πώς θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;» «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί».

Ήδη προχθές οι τηλεοράσεις ανέφεραν το δημοσίευμα της Μιλιέτ που λέει ότι η Τουρκία θα άρει το casus belli σε τυχούσα ελληνική επέκταση των χωρικών υδάτων!

Επιμένει ο Τύπος της Τουρκίας για άρση του casus belli

(Ένα ενδιαφέρον σενάριο βασισμένο στις προρρήσεις του άγιου γέροντα είναι εδώ. )

Λέω, : «Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;» «Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς.

Χωρίς λόγια!

Η Τουρκία εκβιάζει την Ρωσία για τα Στενά του Βοσπόρου!

http://www.physics4u.gr/news/images2/europe_asia.jpg

Εδώ ο γέροντας βάσει της μαρτυρίας αναφέρει ότι οι Ρώσοι θα κατεβούν μετά την πρόκληση που θα γίνει στην Ελλάδα (το θερμό επεισόδιοWink Αυτό έρχεται σε εναντίωση με την μαρτυρία που λέει ότι θα κατεβούν μετά την σύγκρουση στο Αιγαίο. Ίσως υπάρχει ασάφεια σε μια από τις δύο μαρτυρίες - εκτός κι αν δεν υπάρξει θερμό επεισόδιο, αν και αυτό είναι πρωτεύον μέλημα των αμερικανών ώστε να ελέγξουν την κατάσταση και να μην ξεφύγουν τα πράγματα.

Οψόμεθα.

Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.

Το σημείο που θα επιτεθούν οι Ρώσοι μάλλον θα είναι τα στενά αν και η πιο λογική πρόσβαση θα ήταν μέσω Αρμενίας. Ίσως θελήσουν να αιφνιδιάσουν τους Τούρκους με αυτόν τον τρόπο θέλοντας να χτυπήσουν το φίδι στο κεφάλι.

Η απόσυρση των τούρκων από καταληφθέντα εδάφη προφανώς αναφέρεται στα ένα-δύο ελληνικά νησάκια πιο μπροστά.

Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν : «Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο».

Εδώ γίνεται αναφορά και για την εμπλοκή των υπολοίπων ευρωπαίων και για ρωσο-ευρωπαϊκό πόλεμο.

Σε αυτό το σημείο ρωτάω : «Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο;» «Όχι», λέει. «Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε... Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς το Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι' αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι. Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός».

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqIr-deujarWUWCNSQeZlG3JqEyhYJ2-A4shmpKByhyvQxQS4jDmlGb8DlC-uzfMPtw0YDlZvf4l7yi4rpYFBUHLAR0c2GapuDcIN0THS32lLJ4cJg9pjkEaAi-Va1PAJrOdNHV3cDP5DV/s400/PanteleimonPutin.jpg

Στο ρωσοευρωπαϊκό πόλεμο που θα είναι καταστροφικότατος η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει. Θα υπάρξει μετάνοια των Ελλήνων γιατί τα γεγονότα που θα συμβούν θα είναι συγκλονιστικά και ο κόσμος θα τρομάξει!

Από τους Τούρκους πολλοί θα βαπτισθούν - ο Πατροκοσμάς αναφέρει το 1/3 - αφού πολλοί είναι ήδη κρυπτοχριστιανοί και πάρα πολλοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι εξισλαμισθέντες Έλληνες και ότι καμιά σχέση δεν έχουν με τους καθεαυτού Τούρκους.

«Γέροντα», τον ρωτάω μετά, «την Πόλη θα την δώσουν σε μας;» «Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό.

Οι συγκρουόμενες στην Πόλη δυνάμεις θα φτάσουν σε αδιέξοδο και θα δώσουν την Πόλη στους Έλληνες σαν μοναδική λύση για να σταματήσει το μακελειό.

Αυτά που σου λέω, μη τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις».

(Τώρα που μας βγάλανε...)

Ο γέροντας είπε ότι θα το καταλάβει όταν είναι να γίνουν όλα αυτά δηλ. θα υπάρχουν ανάλογο κλίμα.

Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.
Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε : «Η διοίκηση της Πόλης, από εμάς, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική».

Μέχρι και για το πως θα είναι μετά, τα πράγματα στην διοίκηση της Πόλης είπε!

Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στο Γέροντα. Απ' τους τρεις αξιωματικούς ο ένας έλεγε : «Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη. Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε».

Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στο Γέροντα. Ένας απ' αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο - αυτός, σημειωτέον, πήγαινε στο Γέροντα για πρώτη φορά - και του λέει : «Εσύ, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί απ' την αρχή». Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής. Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει : «Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη. Κι εσείς οι δύο - έδειξε εμένα και το φίλο μου - θα πάτε στην Πόλη, αλλά για άλλο σκοπό». Δεν μου τον φανέρωσε το σκοπό. Μετά απ' αυτό, μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά.

Ο καθένας φαντάζεται το δέος αυτών των ανθρώπων όταν ένας Άγιος σου λέει κάτι τέτοιο!

Κι όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα λέει ο κύριος Σταύρος. : "Γέροντα, να κρατήσω ένα σακκί αλεύρι για να μπορέσω να αντιμετωπίσω εκείνην την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;" "Όχι", του λέει, "μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει!" Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιος θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά ζει σε χωριό. Τώρα, εμείς που ζούμε στις πόλεις, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι' αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε : "Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει".

Από τις παραπάνω αναφορές καταλαβαίνω ότι η πείνα δεν θα είναι τόσο μεγάλη. Ίσως αγγίξει συγκεκριμένους ανήμπορους ανθρώπους που ζούνε απομονωμένοι σε πόλεις. Εδώ στο Ιράκ τόσα χρόνια πόλεμος και δεν πεθάνανε από την πείνα εμείς θα πεθάνουμε;

Όσον αφορά τη να αναφορά στο κτηματάκι θεωρώ ότι είναι ίσως ένα σημάδι της εποχής των γεγονότων. Από την στιγμή που είδαμε σε προηγούμενη αναφορά ότι η πείνα θα είναι μεταξύ θερμού επεισοδίου και γενικού πολέμου κι εφ' όσον δεν υποπέσαμε σε ερμηνευτική πλάνη, θεωρώ ότι το μεσοδιάστημα θα είναι μέσα στο χρονικό διάστημα που ένας μπαξές βγάζει παραγωγή δηλ. Ιούλιος - Οκτώβριος - Σεπτέμβριος, αναλόγως την περιοχή βέβαια. Ίσως πάλι να το είπε γενικότερα, ότι αφού θα υπάρξει πολύ μεγάλη καταστροφή θα χρειαστεί να ζήσουμε ακόμη και από τον ...μπαξέ!

(Σελ.426-428 )


Αγιορείτης μοναχός

Επισκεφθήκαμε το Ι. Κελλί της Παναγούδας με συναδέλφους μου αστυνομικούς το καλοκαίρι του 1991.
Ρωτήσαμε το Γέροντα Παΐσιο για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και κατά κύριο λόγο για τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων.
Ο Γέροντας μας απήντησε : «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν.

Η αναφορά αυτή γίνεται λίγο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης όταν ο κόσμος δεν είχε ούτε καν θέρμανση και πέθαινε από το κρύο. Ποιος να το περίμενε τότε ότι η Ρωσία από μόνη της θα ανασταινόταν για να γίνει και πάλι παγκόσμια δύναμη...

Σ' αυτήν την αναφορά λέει ότι μετά από λίγο καιρό οι Ρώσοι θα επιτεθούν στους Τούρκους. Ίσως να ...φτιάξουν μια αφορμή ως τότε...

Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήσει.

Σαφέστατο σημάδι που πραγματοποιήθηκε!

Δείτε : Ο αργός θάνατος του Ευφράτη - Τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος

http://schools-wikipedia.org/images/869/86970.png

Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους.
Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δε θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο. Γύρω μας θα σφάζονται όλοι και εμείς θα είμαστε απ' έξω. (...)
(Σελ.432-434)

Κάνει αναφορά στη συνέχεια του ελληνοτουρκικού πολέμου που είναι ο ρωσοευρωπαϊκός και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος των οποίων οι καταστροφές θα είναι απίστευτες και θα σημάνουν την αλλαγή του ρου της ιστορίας.


Αθανάσιος Ρακοβαλής, καθηγητής, Θεσσαλονίκη

Ο Γέροντας είπε ότι εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι, θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατιστούν από την αρρώστεια οι Τούρκοι. (Σελ.435)

Οι Αρμένιοι κάνανε κράτος το 1991 ενώ οι Κούρδοι ουσιαστικά διαπραγματεύονται την μερική αυτονομία τους με τους ισλαμιστές.


Φωτιάδης Όμηρος, π. υπάλληλος πολιτικής διοίκησης Αγίου Όρους, Θεσσαλονίκη
Έλεγε ο πατήρ Παΐσιος ότι το Βυζάντιο έφτιαξε το Άγιον Όρος και ότι ήρθε η εποχή που θα ξεκινήσει το Άγιον Όρος να φτιάξει πάλι το Βυζάντιο. Ακόμη έλεγε : «Όταν θα δείτε οι Τούρκοι να χτίζουν τις δικές μας εκκλησίες, να ξέρετε ότι τις χτίζουν, για να πάμε εμείς μέσα». (...)
(Σελ.440)

Πρόσφατα είχαμε την λειτουργία στην Παναγία Σουμελά :

Παναγία Σουμελά: Στα χνάρια των προγόνων

http://www.makthes.gr/filestore/images/2010/August/22/k019f01cns30.jpg

Πολύ μεγάλη κουβέτα του γέροντα σχετικά με την σχέση Αγίου Όρους και Βυζαντίου!

Κατά καιρούς έχουμε δει ειδήσεις ανακαίνισης διαφόρων ναών σε διάφορα σημεία της Τουρκίας.

Δείτε και :

WAR GAME : πώς μπορεί να εξελιχθεί ένας πόλεμος με την Τουρκία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ ΣΤΟ "1453-2009"!


Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο "ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, Γέροντας Παΐσιος 1924-1994" (Γ' Έκδοση)

http://farm1.static.flickr.com/33/63934214_233971e822_m.jpg

Για να το προμηθευτείτε : http://www.e-shop.gr/show_bks.phtml?id=BKS.0095000


Τέλος, τον χρόνο των γεγονότων ο γέροντας απέφυγε να τον προσδιορίσει ίσως γιατί πάντα ο χρόνος έχει να κάνει με την πνευματική κατάσταση των ανθρώπων.

Την μόνη ίσως ένδειξη που έδωσε να έχει σχέση με τις νέες ταυτότητες - θα εκδοθούν από την 1/1/2011 - όπου σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρει :

"Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί νά 'ρθη και η οργή του Θεού."

Όλη η αναφορά εδώ.

ΠΗΓΗ