Να διαμαρτυρηθούμε όλοι στο τηλέφωνο του Σχολείου 2107781481 ΦΑΝΕΡΗ ΑΠΟΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ... ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ;


Απαράδεκτα και άσχετα τραγούδια προετοιμάζουν για την Εθνική Γιορτή της 28ης Οκτ. στο 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου (αλλά και σε άλλα σχολεία της Ελλάδας)

Να διαμαρτυρηθούμε όλοι στο τηλέφωνο του Σχολείου 2107781481

Αιτία μια "προοδευτική" δασκάλα που με την ανοχή (ή και συνενοχή) των υπολοίπων ηθελημένα δεν περιλαμβάνει στην γιορτή κανένα από τα γνωστά τραγούδια της Βέμπο (Κορόιδο Μουσολίνι, Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του, κλπ) αλλά κάποια "έντεχνα" όπως ή ίδια λέει τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την 28η Οκτωβρίου. Τα τραγούδια και ποιήματα είναι του Ελύτη, του Θεοδωράκη, της Σωτηρίας Μπέλλου!!! και του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα !!!!!! εντελώς άσχετα με την 28η Οκτωβρίου.

Σε κανένα από τα τραγούδια δεν αναφέρονται οι λέξεις: ΟΧΙ, Οκτώβρης, Αλβανία, Κορυτσά, Τεπελένι, Αργυρόκαστρο, Χειμάρρα, Στρατός, Φαντάρος, Μουσολίνι, Ιταλός, Ιταλία. Εις ό,τι δε αφορά τη λέξη έθνος, πατρίδα ούτε να το συζητάτε. Αυτές οι λέξεις έχουν εξοβελιστεί και όποιος τις χρησιμοποιεί είναι ... εθνικιστής και παλιομοδίτης.
Πως μετά ο μαθητής να μάθει κάτι; Πως να μην είναι πανάσχετος όταν τον ρωτά ο δημοσιογράφος τι εορτάζουμε την 28 Οκτωβρίου.

Από πληροφορίες που αντλήσαμε μάθαμε ότι και σε άλλες περιπτώσεις σε άλλα σχολεία της Αθήνας γίνονται ανάλογα πράγματα.
Να διαμαρτυρηθούμε όλοι στο τηλέφωνο του Σχολείου 2107781481
Αναγνώστης

ΠΗΓΗ

"ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΩΘΗΚΕ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010": ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ!

Ιδού τα...επαναστατικά "ΜΑΤ", που προστατεύουν τη Βουλή για το...καλό του λαού!
Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από άρθρο του "Βήματος" με αρκετό ενδιαφέρον για πολλά θέματα και ιδιαίτερα για τον βρώμικο, ελεεινό και ΑΚΡΩΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ρόλο του εθνοπροδοτικού ΚΚΕ:

Το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο λόγω των δακρυγόνων και των επεισοδίων που κατέληξαν το ίδιο απόγευµα στη δολοφονία τριών νέων ανθρώπων στο υποκατάστηµα της Marfin στην οδό Σταδίου.

«Θα γίνουµε Αργεντινή. Θα µπουν µέσα και θα µας σκοτώσουν» φώναξε ο κ. Θ. Πάγκαλος όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο των τριών υπαλλήλων. Βρισκόταν στη Βουλή και δίπλα του οι βουλευτές που τον άκουσαν πάγωσαν, πιστεύοντας ότι ο όχλος θα εισβάλει και θα τους λιντσάρει.

Είχαν υπολογίσει χωρίς την... κυρία Αλέκα Παπαρήγα! Η γενική γραµµατέας του ΚΚΕ, µονίµως καχύποπτη και προνοητική, είχε δώσει αυστηρές εντολές στην οµάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ. Οι γεροδεµένοι κοµµουνιστές, αντί να καταλάβουν τα (πρώην) Ανάκτορα, υπάκουσαν και τα προφύλαξαν εµποδίζοντας τον «συνασπισµό» ακροαριστερών και παρακρατικών να σπάσουν τον αστυνοµικό κλοιό από την πλευρά του Μνηµείου του Αγνωστου Στρατιώτη. Για µία ακόµη φορά το ΚΚΕ έσωσε την αστική δηµοκρατία...
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ "ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ΠΟΥ ΤΑΧΑ...ΠΟΛΕΜΟΥΝ!

Φυσικά, δεν περιμέναμε τον Πασόκο Υπουργό να αποκαλύψει τον ύποπτυο ρόλο τους, αφού σε κάθε πορεία οι "ροπαλοφόροι" του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ λειτουργούν σαν...λαικά ΜΑΤ, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να στραφούν εναντίον του λαού ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ!

Επιστρέφοντας στην 5η Μαίου 2010, υπενθυμίζουμε πως ΚΑΙ ΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" έπαιξαν άψογα τον παρακρατικό ρόλο τους: Αφενός ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 4 αθώους κι αφετέρου τρομοκράτησαν, για μια ακόμα φορά, τον απλό πολίτη που κατέβηκε στους δρόμους!

Οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν "ακροδεξιοί" από τα Μμε, επειδή έψελναν τον Εθνικό Ύμνο! Καμία σχέση λοιπόν δεν είχαν οι πολίτες ούτε με τους ΚΚΕδες, ούτε με τα αναρχοπρεζόνια!
Ο τρόμος του Πάγκαλου και των άλλων προδοτών, έγκειται στο γεγονός πως ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΟΧΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ!

Καμία σχέση με τα πανηγυράκια των "Αγανακτισμένων", όπου δεν...χρειάστηκε η παρέμβαση της Αλέκας!
Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα του δήθεν "λαικού κινήματος" και μία ακόμα επιβεβαίωση του προδοτικού του ρόλου!

Έτσι, γελοιοποιούνται και κάποιοι "υπερδεξιοί" που μας λένε να...προσέχουμε τους μαρξιστές, γιατί - λέει - "ετοιμάζουν νέο ΕΑΜ"!

Μην ανησυχείτε, "υπερπατριώτες": Οι...σύντροφοι θα κάτσουν στα αβγά τους κι αν χρειαστεί, θα "βάλουν πλάτη" ξανά, για να υπερασπίσουν την "αστική δημοκρατία" (στην πραγματικότητα ΣΑΠΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ)!
Όπως έχουμε ξαναγράψει, το παιχνιδάκι των "ακροδεξιών" και "συμμοριτών", βολεύει αφάνταστα το Σύστημα!

Να είστε ανήσυχοι όταν ο κόσμος θα καταλάβει την κοροιδία και θα εξοργιστεί πραγματικά: Κι αν στις 5 Μαίου πέρυσι τελευταία στιγμή "σώθηκε η δημοκρατία", μην είστε σίγουροι πως θα ξαναγίνει το ίδιο!

Ίσως οι "ιδεολόγοι" της Αλέκας να μην...φτάσουν!

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ: Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ REBAL-X


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ¨"TO ΤΡΑΓΟΥΔΙ".. .. THE REBAL-X
lyrics:
Αντιρατσιστής

Ειμαι Αντιρατσιστής
ΜΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!!!

Ναι είμαι Αντιρατσιστής
Ναι είμαι Αντιρατσιστής
ΜΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!!!

Είμαι δώδεκα χρονών και πάω στο σχολείο
πρώτος μαθητής, ξέρω απ'έξω το βιβλίο.
Οι Έλληνες μου δίδαξαν πως πλέον δεν υπάρχουν
πως Τούρκοι, Σλάβοι είμαστε παλεύουν να μου μάθουν!

Τους Τούρκους όταν διώξαμε, κάναμε όλοι λάθος
καθώς αδέλφια είμαστε όλοι μας, καταβάθος.
Αυτοί μας αγαπούσανε και ζούσαμε ανέμελα
γι'αυτό ας τους χαρίσουμε όλα μας τα πετρέλαια!

Είμαι Αντιρατσιστής
Ειμαι Αντιρατσιστής
ΜΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!!!

Ναι είμαι Αντιρατσιστής
Ναι είμαι Αντιρατσιστής
ΜΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!!!

ΕΛΑ!!
οοοοοο!!
ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!
ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ!!!
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΗΗ!!


Οι Έλληνες μου μάθανε πως είναι παλιο φάρα
αλήτες κλέφτες όλοι δεν αξίζουμε δεκάρα.
Κανάκης και Λαζόπουλος μας βρίζουν κάθε μέρα
με κάναν να μισώ και τον ίδιο μου τον πατέρα!!

Μισώ όλους τους ήρωες και όλους τους πατριώτες
έχω για ινδάλματα "Εφιάλτες" και προδότες!
Κι όταν γίνω δεκαεπτά και μπώ στην Αναρχία
θα καίω σημαίες! μαγαζιά! ΜΙΣΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Αντιρατσιστή!
Α, Αντιρατιστά!
Αντιρατσιστή !
Α, Αντιρα, Αντιρα, Α! Αντιρατσιστή, Α! Αντιρατσιστά!
Α! Αντιρα,Αντιρα,Αντιρα,Αντιρα,Αντιρα

Την κουλτούρα μου μου μάθανε πως πρέπει να ξεχάσω
Με Αμερικάνο μού'πανε πως πρέπει εγώ να μοιάζω!
Να μη μιλάω να έχω δουλειά και μόνο ν'αγοράζω
Έτσι μου'παν τη θέωση πως κάποτε θα φτάσω!
Αριστοφάνη Πλάτωνα δεν διάβασα ποτέ!
Μα ξέρω απ'έξω όλη τη συλλογή του Πωλ Γκοτιέ!
Πακστανούς και Αλβανούς μούπαν θα αγαπήσω,
μόνο αν την Ελληνικότητά μου παρατήσω..... Είμαι δωδε, ειμαι δώδεκα!
Είμαι δωδε, είμαι δώδεκα χρονών!
και
Αντιρα...
......
......
..
Οι Έλληνες...
...
...
..
Αγαπάς την Ελλάδα? Αγαπάς τους Έλληνες? ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

Αρέσει δε σας αρέσει, είμαστε Έλληνες!
Βοηθήστε να σωθούμε, όχι να καταστραφούμε

ξυπνήστε... μόνο εσάς έχουμε, μόνο εσείς θα μας σώσετε...
ή θα μας καταστρέψετε,,
love.

ΠΗΓΗ

Η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας

Γράφει ο αναγνώστης μας Χρήστος Παπαβασιλείου (της πηγής: http://koukfamily.blogspot.com/)

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Με την εκλογή του ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ διαπίστωσε τα εξής προβλήματα στην χώρα του:

α. Το βαθύ κεμαλικό κράτος ήταν διεφθαρμένο με αποτέλεσμα η ΤΟΥΡΚΙΑ να παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα στον ετήσιο κρατικό της προϋπολογισμό.

β. Τα κέρδη από τις όποιες επενδύσεις είχαν γίνει κατέληγαν όχι στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά σε μια ολιγαρχία του κεμαλικού καθεστώτος.

γ. Υπήρχαν τεράστια ποσά μαύρου χρήματος τα οποία προέρχονταν από προωθήσεις λαθρομεταναστών και εμπόριο ναρκωτικών που εκμεταλλεύονταν άνθρωποι του κεμαλικού καθεστώτος για ίδιο όφελος.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ όμως είναι ένας βαθιά θρησκευόμενος πολιτικός εξαιρετικά εύστροφος που έχει και άλλα τρία βασικά χαρακτηριστικά:

α. Είναι πατριώτης της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

β. Είναι υπέρμετρα φιλόδοξος

γ. Δεν τηρεί τις συμφωνίες με τους συνομιλητές του, οι οποίοι αποδέχονται την παγκοσμιοποίηση.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν επικίνδυνο και μη ελεγχόμενο. Ειδικότερα:

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ μετά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης άρχισε να τοποθετεί δικούς του ανθρώπους (νεοθωμανικής ιδεολογίας) σε θέσεις κλειδιά με απώτερο σκοπό να έχει αρκετή πληροφόρηση για την διαφθορά και το μαύρο χρήμα. Ειδικά αυτό κατάφερε να το εντάξει στον κρατικό προϋπολογισμό. Ειδικά για τους λαθρομετανάστες αφού διαπίστωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν τους ήθελαν και ακολούθησαν μια πιο σκληρή πολιτική απέναντί τους κατάλαβε, ότι αυτοί θα έμεναν στην ΕΛΛΑΔΑ αναγκαστικά επομένως θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας με την οποία έχουν μεγάλες διαφορές. Προσπάθησε δηλαδή, (μέσω των λαθρομεταναστών) διαβλέποντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ μετά τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ πιθανόν να υποστεί οικονομική ύφεση, να εντείνει το πρόβλημα αυτό. Ένδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες περνούν ακόμη και μέρα μεσημέρι εν’ μέσω τουρκικών φυλακίων επανδρωμένων οι οποίοι κάνουν πως δεν βλέπουν. Ταυτόχρονα εκείνος άρχισε να κλείνει συμφωνίες προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο με το ΝΑΤΟ (ΡΩΣΙΑ, Ν. ΚΟΡΕΑ, ΚΙΝΑ) για προμήθειες εξοπλισμών και πέτυχε σε αυτές τις συμφωνίες να υπάρχει συμπαραγωγή με αποτέλεσμα την δημιουργία βαριάς αμυντικής βιομηχανίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας στην χώρα του. Αυτήν την στιγμή η ΤΟΥΡΚΙΑ φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να ενταχθεί στις χώρες που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα. Στον τομέα της ενέργειας ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ έχει κλείσει συμφωνίες με πολύ ευνοϊκούς όρους για την ΤΟΥΡΚΙΑ με ΡΩΣΙΑ και ΝΑΤΟ. Επίσης καλλιεργεί ένα διεθνές προφίλ ότι στην ΤΟΥΡΚΙΑ υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση (αποδυναμώνοντας το κεμαλικό καθεστώς) με την οποία η Διεθνής Κοινότητα μπορεί να κλείνει συμφωνίες με αυτήν που να υλοποιούνται αμέσως υπονομεύοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ διεθνώς στην περιοχή αυτή. Ένδειξη για το γεγονός αυτό αποτελεί ότι στις περιοχές τις οποίες εξέρχονται τα ερευνητικά σκάφη τους αμέσως μετά ή λίγο αργότερα εκτελείται εκεί ΝΑΤΟΪΚΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.

2. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από το 2004 έως το 2008 οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) ανανέωσαν όλο το πεπαλαιωμένο υλικό τους δηλαδή:

α. Αγοράστηκαν νέου τύπου άρματα LEO 2A4 με τα οποία εξοπλίστηκε κυρίως η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.

β. Εκσυγχρονίστηκαν τα άρματα Μ-60 σε Μ-60 SABRA στο ΙΣΡΑΗΛ με δυνατότητες και οπλισμό ανάλογο του LEO 2A4. Kαι αυτά τοποθετήθηκαν κυρίως ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ.

γ. Δημιούργησαν δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού έναντι του ΕΒΡΟΥ και τα εξόπλισαν με νέου τύπου γεφυροφόρα αρματα τα οποία έχουν δυνατότητα να γεφυρώσουν τον ΕΒΡΟ ποταμό εντός 4 λεπτών.

δ. Εξόπλισαν το πυροβολικό τους επίσης έναντι του ΕΒΡΟΥ με πυροβόλα FIRTINA αντίστοιχων δυνατοτήτων με τα γερμανικά ΠΑΝΤΣΕΡ όμως σε διπλάσιο αριθμό από τα αντίστοιχα Ελληνικά PANZER 2000.

ε. Κατήργησαν τα ενδιάμεσα στρατηγεία (Μεραρχίες) μεταξύ των Σωμάτων Στρατού και των Ταξιαρχιών ώστε η μεταβίβαση των διαταγών να είναι άμεση από τα Σώματα Στρατού προς τις Ταξιαρχίες (μονάδες ελιγμού). Με αυτόν τον τρόπο απόκτησαν ευέλικτη διοίκηση. Εξαίρεση αποτελούν μόνο, η 52 Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΤΘΜ) η οποία απαλλάχτηκε από την αποστολή της φύλαξης της ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ και τέθηκε πια ξεκάθαρα ως στρατηγική εφεδρεία της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, και επίσης η νεοδημιουργηθείσα 23 Μηχανοποιημένη Μεραρχία Πεζικού η οποία ανέλαβε την ασφάλεια της Πόλης.

στ. Ενίσχυσαν τις Ταξιαρχίες τους με μία (1) επιπλέον μονάδα ελιγμού και μία Μοίρα Πυροβολικού με αποτέλεσμα να υπερέχουν αριθμητικά σε μέσα και προσωπικό έναντι των αντιστοίχων Ελληνικών. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα Μηχανοκίνητα Τάγματα Πεζικού και τα Βαρέα Όπλα Πεζικού (ΒΟΠ). Παράλληλα τα Τεθωρακισμένα τους παρότι μειώθηκαν κατά 351, αντικαταστάθηκαν πλήρως με τελευταίας γενιάς και αναβαθμισμένα άρματα

ζ. Όλες οι Ταξιαρχίες που καταργήθηκαν, το υλικό τους μεταφέρθηκε σε νέους Σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν, όχι μόνο με το ρόλο της εκπαίδευσης αλλά και αυτού της εσωτερικής ασφαλείας. Για πρώτη φορά Η ΤΟΥΡΚΙΑ στην διαμάχη της με την ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ. ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΕΙΧΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ 52η ΤΘΜ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και το 4ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΣΣ) για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Το 4ο ΣΣ πριν το 2004 είχε ρόλο εσωτερικής ασφαλείας. Καθώς όμως δημιουργήθηκε ένας νέος σχηματισμός αυτό έγινε καθαρή Στρατηγική εφεδρεία του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ που πιθανόν να ενεργήσει υπέρ της ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ.

η. Στην ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ έχουν αναδιοργανωθεί από απλές ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ σε μηχανοποιημένες ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΠΕΖΙΚΟΥ οι οποίες εκπαιδεύονται εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά σε αποβατικές επιχειρήσεις. Επίσης οι ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ είναι προσανατολισμένες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και όχι νότια. Δεν αποκλείεται όμως με αναδιάταξη της ναυτικής δυνάμεως να υπάρξει χτύπημα στο καστελόριζο.

θ. Στο Πυροβολικό εκτός από το Οργανικό Πυροβολικό των Ταξιαρχιών (δύο μοίρες πυροβολικού δηλ 36 πυροβόλα) στα σώματα στρατού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ υπάρχουν Συντάγματα Πυροβολικού τα οποία έχουν 2 Μοίρες Πυροβόλων και μια Μοίρα Πυραύλων MLRS (με βεληνεκές από 40 χλμ έως 80 χλμ και έκταση καταστροφής περίπου 40 στρεμμάτων). Για την ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ υπάρχει ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ανάλογης σύνθεσης και για το 4ο ΣΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΒ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τα ΙΜΙΑ είχε τακτικό μειονέκτημα έναντι της ΕΛΛΑΔΟΣ στο ΑΙΓΑΙΟ λόγω των θέσεων που είχαν οι βάσεις της. Έτσι εξόπλισε την βάση στην ΣΜΥΡΝΗ (IZMIR) με ταχέα σκάφη (τορπιλάκατους, πυραυλάκατους) με πιθανότερο σκοπό σε μια κρίση με την ΕΛΛΑΔΑ να μπλοκάρει τις μεγάλες μονάδες επιφανείας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ που βρίσκονται στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ και θα εξέλθουν από εκεί με κατεύθυνση το βορειοανατολικό αιγαίο μέσα στο σύμπλεγμα των ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Σε αυτό το σύμπλεγμα Νησιών πιθανόν τα ταχέα Σκάφη του ΤΠΝ να αποδειχτούν περισσότερο αποτελεσματικά από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΙΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ. Επίσης εξόπλισε την Ναυτική Βάση AKSAZ με μεγάλες μονάδες επιφανείας (φρεγάτες υποβρύχια) με πιθανότερο σκοπό να μπλοκάρει τις Ελληνικές Μονάδες που θα ξεκινήσουν από την ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ αλλά και Ταχέα Σκάφη τα οποία μάλλον θα χρησιμοποιηθούν στο σύμπλεγμα των Νότιων Κυκλάδων. Με αυτόν τον τρόπο οι βαριές μονάδες του ΤΠΝ οι οποίες θα εξέλθουν από τα στενά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ναυτικό αποκλεισμό του στόχου που θα έχουν βάλει και επιπλέον για παρενόχληση του 4ου Σώματος Στρατού στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ. Το πλεονέκτημα του Ελληνικού ΠΝ έναντι του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ έχει πιθανόν πλέον χαθεί.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η ΤΠΑ είναι διατεταγμένη ώστε να αμύνεται μαζικά από Βορρά και να επιτίθεται κατά κύματα στα δυτικά. Επιθετικά είναι προσανατολισμένη σε τρείς άξονες:

α. Στον Βόρειο άξονα ο οποίος προσανατολίζεται στον ΕΒΡΟ.

β. Στον Κεντρικό άξονα, που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της, ο οποίος προσανατολίζεται στο βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.

γ. και στον Νότιο άξονα στον οποίο δεν έχει ουσιαστική απειλή.

Είναι διατεταγμένη επιθετικά με τέτοιο τρόπο ώστε:

α. Να επιτύχει αεροπορική υπεροχή στην ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ.

β. Αεροπορική Κυριαρχία στο Βορειοανατολικό ΑΙΓΑΙΟ.

γ. Υποστήριξη των ναυτικών επιχειρήσεων στο ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.

3. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Από το 2008, μόλις άρχισε να διαφαίνεται το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ άρχισαν και οι μετακινήσεις επιθετικών μονάδων στον ΕΒΡΟ. Η τελευταία μετακίνηση αφορά ΤΘΤ που έγινε το καλοκαίρι του 2010 και αφορά την 1η ΤΘΤ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έχει λάβει καθαρά επιθετική (όχι πολεμική) διάταξη και έχει άμεσα διαθέσιμες εφεδρείες. Μπορεί να μεταπέσει σε πολεμική διάταξη (χώροι διασποράς, χώροι τελικού προορισμού) μέσα σε 24 έως 48 ώρες. Δηλαδή η ΤΟΥΡΚΙΑ έχει πλέον την δυνατότητα αν ένα θερμό επεισόδιο που δεν θα εξελιχτεί θετικά για αυτήν σε διπλωματικό επίπεδο να το μεταβάλλει σε ολιγοήμερη πολεμική σύρραξη με προφανές πλέον το τακτικό πλεονέκτημα διακλαδικά.

Για τον λόγο αυτό έχει ενισχύσει την εθνική διαπαιδαγώγηση στην μουσουλμανική μειονότητα με επισκέψεις συνεχώς Τούρκων Πολιτικών αλλά και με τις συνεχείς επισκέψεις διπλωματών στα ΣΚΟΠΙΑ και την ΑΛΒΑΝΙΑ οι οποίες και αυτές με την σειρά τους πυροδοτούν εθνικές μειονότητες όπως οι Τσάμηδες και η υποτιθέμενη μακεδονική μειονότητα (αυτά αναφέρονται καθημερινά στα δελτία πληροφοριών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ). Ταυτόχρονα ο Τούρκος Πρωθυπουργός τείνει χείρα φιλίας και προτείνει επιχειρηματική συνεργασία, με το προφίλ όμως του ισχυρού πλέον και με το ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτηριστικό που δείχνει ότι, όταν νιώθει ισχυρός παραβιάζει τις συμφωνίες που υπογράφει.

4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Μια από τις αρχές του πολέμου είναι το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σύμφωνα με την αρχή αυτή, το να έχει ο εχθρός πλήρη άγνοια των όσων πρόκειται να συμβούν δεν είναι τόσο ουσιώδες, όσο είναι ν’ αντιληφθεί την ενέργεια τόσο αργά, ώστε να μη διαθέτει το χρόνο για αποτελεσματική αντίδραση. Εκτιμάται ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ εφαρμόζει σε πλήρη έκταση αυτήν την αρχή του πολέμου καθόσον:

α. Η ΤΟΥΡΚΙΑ διέβλεψε το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ πολύ νωρίς και προσπάθησε να το ενισχύσει μέσω των λαθρομεταναστών, καθώς προωθούσε και προωθεί συνεχώς λαθρομετανάστες οι οποίοι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό της ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ίδια όμως εισπράττει για τον κάθε λαθρομετανάστη από 1000 έως 1500 δολάρια.

β. Αύξησε τους εξοπλισμούς, ενέταξε αυτούς σε μονάδες που βρίσκονται έναντι της ΕΛΛΑΔΑΣ και αναδιάταξε της μονάδες αυτές επιθετικά όταν στην ΕΛΛΑΔΑ άρχισε να διαφαίνεται η οικονομική κρίση.

γ. Αμφισβητεί διεθνώς την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στην περιοχή ενώ διαφημίζει την δική της αποτελεσματικότητα προσπαθώντας να έχει το προφίλ του ισχυρού.

δ. Με τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις στο ΑΙΓΑΙΟ προσπαθεί, εκτός από το να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, να επιβαρύνει και τον Ελληνικό Κρατικό προϋπολογισμό με μεγάλα ποσά που χρειάζεται για την συντήρηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ εντείνοντας έτσι το οικονομικό πρόβλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ την ίδια ώρα που η ΤΟΥΡΚΙΑ παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη με γοργούς ρυθμούς.

ε. Παρ’ όλα τα παραπάνω η ΤΟΥΡΚΙΑ δείχνει ότι τείνει χείρα φιλίας προς την ΕΛΛΑΔΑ έχοντας πάντα όμως το προφίλ του ισχυρού, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει τις διπλωματικές σχέσεις της ΕΛΛΑΔΟΣ με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες βάζοντάς τες να εγείρουν θέματα μειονοτήτων. Αυτές οι χώρες αποκαλούν την ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΜ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ).

Από τα προαναφερθέντα προκύπτει ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΕΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ (ΜΕΡΙΚΗ ή ΟΛΙΚΗ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


gdailynews

ΠΗΓΗ