BOMBΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

71945987200700
Οι βόμβες φωσφόρου είναι απο τα πιο φριχτά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του στρατού ενός αντιπάλου. Όταν χρησιμοποιούνται όμως εναντίον αμάχων και παιδιών , μιλάμε για έγκλημα μεγίστου βαθμού. Οι Αμερικανοί έριχναν τέτοιες βόμβες στο Ιράκ για να φωτίσουν τις νύχτες, τίς περιοχές που ήθελαν να βομβαρδίσουν. Στην πραγματικότητα ο φώσφορος είναι απόλυτα τοξικός και τρώει τη σάρκα μέχρι το κόκκαλο μέσα σε αφόρητους πόνους, ενώ εισπνεόμενος είναι απόλυτα καρκινογόνος και ασφυξιογόνος.

Ο στρατός του Ισραήλ κάνει μαζική χρήση τέτοιων βομβών πάνω απο κατοικημένες περιοχές της λωρίδας της Γάζας με το φως της ημέρας οπότε κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί οτι αυτό γίνεται σαν υποκατάστατο της ρίψης φωτιοβολίδων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μιλούν απο μόνα τους. Τα δικαστήρια όμως φτιάχτηκαν μόνο για τον Μιλόσεβιτς.




Πηγές: LIAKO

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Defencenet, σήμερα στις 11 π.μ. η Τουρκική φρεγάτα, «KEMAL REIS», τύπου Barbaros, παραβίασε τα Ελληνικά Χωρικά ΄Υδατα, γύρω από την νήσο Σκύρο.

Επίσης, μεταξύ 13.00΄και 14.00΄ 3 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F 16, προέβησαν σε 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου μας, δυτικά της Λέσβου, μεταξύ Λέσβου και Χίου και Χίου – Σάμου.

(http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=6226&Itemid=83)

Τουρκία: Ολοταχώς για εμφύλιο ή για πραξικόπημα;

Θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις

H υπόθεση Ergenekon δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά ακόμη και σε βετεράνους της τουρκικής πολιτικής σκηνής εντός της γείτονας χώρας. Στο διεθνή δε Τύπο, οι ανταποκριτές που καλύπτουν δημοσιογραφικά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία προτιμούν την «καραμέλα» σύγκρουσης Κεμαλιστών – Ισλαμοδημοκρατών έναντι μιας αναλυτικής και εμπεριστατωμένης προσέγγισης των εξελίξεων.
Ακόμη και οι... Τούρκοι δημοσιογράφοι παραπονούνται για τα «επιδερμικά ρεπορτάζ» των ξένων συναδέλφων τους…
Άλλωστε τι να αφήσεις και τι να σχολιάσεις για την Ergenekon.

Η Ελλάς είναι γεωγραφικά και ιστορικά καταδικασμένη να γειτνιάζει με ένα δύστροπο και εσωστρεφή γείτονα που λέγεται Τουρκία. Το οικονομικό, γεωγραφικό και δημογραφικό μέγεθος της δημιουργεί πονοκέφαλο στους όποιους «σοβαρούς» ιθύνοντες έχουν απομείνει στη χώρα μας. Αναφέρω ενδεικτικά μελέτη του Πανεπιστημίου Sabanci η οποία προβλέπει ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας θα φτάσει τα 90 εκ. ψυχές το 2025 (σε 15 χρόνια δηλαδή) και τα 98 εκ. ψυχές το 2050. Την ίδια στιγμή 1 στους 2 πολίτες της Τουρκίας θα είναι μικρότερος των 35 ετών. Η Ελλάς υπολογίζεται να έχει (το 2050) 9 εκ. ψυχές με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών πάνω από 45 ετών. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και οι ειδικοί κρούουν χρόνια τώρα το καμπανάκι για την Ελλάδα των δεκαετιών που έρχονται.
Θα επιχειρήσουμε μία πρώτη ανάλυση των εξελίξεων στην Εrgenekon προκειμένου να γνωρίσουμε τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τουρκία. Πρέπει να τονιστεί για μία ακόμη φορά ότι δε σχετίζονται τα παιχνίδια εξουσίας και οι συλλήψεις / προσαγωγές στη γείτονα χώρα ούτε με τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο ούτε τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Η Ergenekon προσφέρει όμως πληροφορίες που προβάλλουν την πραγματική κατάσταση στην Άγκυρα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και χαράζονται πολιτικές που μας αφορούν άμεσα.
Από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα:
- Η Ergenekon αποτελεί το πλέον επιχειρησιακό τμήμα / παρακλάδι του «βαθέος κράτους» (derin devlet) το οποίο κάνει την εμφάνιση του στη πολυκομματική κοινοβουλευτική περίοδο (από το 1946) με τα γεγονότα της 5-6 Σεπτεμβρίου 1955 στην Κων/πολη.
- Η έννοια Ergenekon πρωτοεμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ο απόστρατος Veli Kucuk (ιδρυτής της παραστρατιωτικής JITEM στα πλαίσια της Χωροφυλακής -Jandarma) χρησιμοποιεί δομές και ανθρώπους-πληροφοριοδότες προκειμένου να στελεχώσει την Ergenekon.
- Η Ergenekon αποτελείται από αυτόνομα κλιμάκια τόσο ιδεολογικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης όσο και από επιχειρησιακές μονάδες για δολοφονίες και προβοκάτσια. Τα στελέχη του ενός κλιμακίου δε γνωρίζουν τα στελέχη του άλλου προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές.
- Τόσο η Κρατική Ασφάλεια (Αστυνομία) όσο και η ΜΙΤ (Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών) παρακολουθούν τις κινήσεις της Ergenekon από τις αρχές του 2000. Λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης (κυβερνήσεις κεμαλιστών) οι έρευνες δεν οδηγούν την οργάνωση στη δικαιοσύνη.
- Το ΑΚΡ του Ερντογάν παρακουθεί στενά την Ergenekon από το 2002 και μετά. Οι επιθέσεις στην εφημερίδα Cumhurriyet, στο ΣτΕ, σε βιβλιοπωλείο στο Semdinli της ΝΑ Τουρκίας αλλά και η δολοφονία του Hrank Dink θα οδηγήσουν σε εντατικοποίηση των ακροάσεων και παρακολουθήσεων των μελών της Ergenekon κυρίως από την Αστυνομία. Η τελευταία υπάγεται και ελέγχεται από το Υπ. Εσ της κυβερνήσης Ερντογάν και όχι από το Στρατό.
- Οι μέχρι σήμερα εμπλεκόμενοι στην Ergenekon προέρχονται από τον ευρύτερο κεμαλικό ιδεολογικό χώρο (δεξιοί και αριστεροί) και από συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους: Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εισαγγελείς. Κοινό σημείο αναφοράς τους είναι η προστασία του κοσμικού κράτους και της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμαλικού τύπου.
- Καθίσταται σαφές ότι η Εrgenekon απέκτησε μαζικότητα στις τάξεις της μετά την εκλογική νίκη του ΑΚΡ το 2002 και την άνοδο στην εξουσία της κοινότητας (cemaat) του ιμάμη Fethullah Gulen.
- Τα στελέχη της Ergenekon με στρατιωτική ιδιότητα, είτε απόστρατοι είτε σε υπηρεσία, είχαν ως επιλογή την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία του Πούτιν και την Κίνα. Ο Perincek, γραμματέας του Εργατικού Κόμματος (ήδη προφυλακισμένος) λειτουργούσε ως σύνδεσμος στην προσέγγιση μεταξύ Ergenekon και του κινήματος Eurasia που στηρίζει την ηγεσία της Μόσχας.
- Η κατάληψη της εξουσίας (στη Μόσχα) από την ομάδα Πούτιν το 2000 αλλά και ο πόλεμος στο Ιράκ (2003) από τις ΗΠΑ θεωρούνται ως καταλυτικοί παράγοντες για την ιδεολογική στροφή της Εrgenekon περί των διεθνών σχέσεων της Τουρκίας.
Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι τόσο η αποστασιοποίηση των φιλελεύθερων διανοουμένων από το ΑΚΡ λόγω ευρωπαϊκού αδιεξόδου αλλά και το γεγονός ότι η υπόθεση Ergenekon αρχίζει να «ξεχειλώνει» με ατέρμονες προσαγωγές-συλλήψεις αλλά και χρονοβόρες δίκες θα γυρίσει μπουμερανκ για το ΑΚΡ του Ερντογάν. Η κοινή γνώμη σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την αυξανόμενη ανεργία θα απαιτήσει «σταθερότητα» την οποία κάποιοι θα τρέξουν να την αναζητήσουν στους παραδοσιακούς προστάτες της Κεμαλικής Τουρκίας….και ο νοών νοείτο.



Πηγές: Ας Μιλήσουμε επιτέλους

Οι Προοδευτικοί Χλαπάτσες Ειπαν Όχι στην Ανέγερση Μνημείου στο Κρυσφήγετο του Γρίβα



Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού απέρριψε πρόσφατα το αίτημα του Ιδρύματος Διγενή Αθηνών για την παραχώρηση πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση μνημείου του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α, στη Λεμεσό, εκεί όπου βρίσκεται και το κρυσφήγετο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Η στάση των τριών κομμάτων (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ) που καταψήφισαν το αίτημα αυτό είναι το λογότερο ασεβής προς την Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α και ιδίως προς του Αγωνιστές που βρίσκονται εν ζωή.

Τη στιγμή που οι ίδιοι συγχωρούν τον εχθρό, συγχωρούν αυτούς που μας ρήμαξαν και κατέχουν ακόμα και σήμερα το βόρειο τμήμα του νησιού Μας και παράλληλα στέλνουν μηνύματα δήθεν συμφιλίωσης προς του τούρκους, αρνούνται να ανεγείρον μνημείο στο κρυσφήγετο του Διγενή και συνεχίζουν ακόμα και τώρα να τα έχουν με την Ε.Ο.Κ.Α.

Η προδοτική στάση του ΑΚΕΛ προς τον Αγώνα του ’55 ήταν και είναι γνωστή. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να είναι αρνητές της ιστορίας. Αυτό όμως που ίσως να ξένισε και να προβλημάτισε κάποιους είναι η ίδια απόφαση που πήραν τα άλλα δύο κόμματα. Προσωπικά δεν εξεπλάγη από την είδηση αυτή, αφού όσο κι αν θέλουν κάποιοι να του παίζουν και καλά πατριώτες είναι γνωστό σ’ εμάς ότι οι κύριοι αυτοί νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντά τους.

Eμείς εκδηλώνουμε την θλίψη μας προς την ασεβή και άκαιρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού και την απέχθειά μας προς το πρόσωπα αυτών και ελπίζουμε πως ο λαός θα ξυπνήσει επιτέλους και θα καταλάβει προς τα που οδηγούμαστε με αποφάσεις σαν κι αυτές…
και για σπάσιμο.....στους προοδευτικούς Χλαπάτσες
Κυριακή 25 Ιανουαρίου:Oι 'Ελληνες τιμούν τη μνήμη του Στρατηγού....

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΛΑΪ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ


...
Σε Κράτος που διασύρεται και εκβιάζεται από κάθε παρακρατικό κουκουλοφόρο, αλλά δεν θέλει να ακόύσει τα παιδιά του έχει εξελιχθεί δυστυχώς η Ελλάδα. Η βουλή των ελλήνων προχώρησε τελικά στην κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους αφ’ ενός, και της Δημοκρατίας της Αλβανίας αφ’ ετέρου, παρά τις αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτών για τους λόγους που αναφέρονται στην ανακοίνωση κάλεσμα τους. Από νωρίς κόσμος άρχισε να προσέρχεται έξω από την βουλή επί της Βασ. Σοφίας. Και μετά τις 6 το απόγευμα έκλεισε το ένα ρεύμα της λεωφόρου μετα τις συγκροτημένες προσελεύσεις και των Ελλαδιτών Πατριωτών. Όλο το διάστημα της παρουσίας έξω από την Βουλή συνθήματα αγανάκτησης για την ενδοτική πολιτική ακούγονταν στο κέντρο της Αθήνας. "Η Χειμάρρα είναι εδώ με Σημαία και Σταυρό", "Ελλάς - Ελλάς, σκέπασε κι εμάς", "Η γή μας είναι η ψυχή μας", "Ελληνική Σημαία ψηλά στην Κακομαία", "Κάτω τα χέρια απ' την Χειμάρρα", "Η Νιβίτσα είναι εδώ στης Χειμάρρας το πλευρό"... Κι όταν μετά τις 7 ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Φρέντη Μπελέρη η υπερψήφιση της "κύρωσης" η οργή ξεχείλισε... "Ντόρα Μπακογιάννη η προδοσία φτάνει", "ΑΛΗΤΕΣ -ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ", "Η λύση είναι μία ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ", "Βόρειος Ήπειρος ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γή", "Από την Χειμάρρα ως την Λευκωσία, οι Έλληνες παλεύουνε για την Ελευθερία"... Οι Βορειοηπειρώτες και οι Ελλαδίτες που τους συμπαραστάθηκαν, μετακινήθηκαν οργανωμένα προς τον Άγνωστο Στρατιώτη κι εκεί σπάζοντας έναν πρόχειρο αστυνομικό φραγμό των ΥΜΕΤ -ο οποίος είχε στηθεί παραδόξως χαμηλά στο πεζοδρόμιο- έφτασαν μπροστά στο Μνημείο όπου με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που ακούστηκε με πάθος και δύναμη σε όλο το κέντρο, έληξαν την διαμαρτυρία τους... ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ....


Πηγές: ΣΤΟΧΟΣ

H ΠΓΔΜ εναντίον του Αντώνη Σαμαρά!

-Αποκλειστικό Greece Salonika-
. Ανανεώθηκε.
Τα Σκόπια πρόκειται να διαμαρτυρηθούν επίσημα στην Ευρωπαική Επιτροπή στις Βρυξέλλες για σχόλια που φέρεται να έχει κάνει ο νέος υπουργός Πολιτισμού κ.Σαμαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ και με τα οποία υποστήριζε-σύμφωνα με την καταγγελία που ετοιμάζει το Σκοπιανό Υπουργείο Εξωτερικών- πως "σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων καθώς η γειτονική χώρα θα διαλυθεί υπέρ μια μεγαλύτερης Αλβανίας και μιας μεγαλύτερης Βουλγαρίας"..
"Η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά μη επικοδομητικές για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε απορία για το γεγονός πως "κανείς στην Αθήνα δεν τις έχει ακόμα καταδικάσει",σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Α1 που προβλήθηκε πριν λίγη ώρα.
Το ίδιο ρεπορτάζ χαρακτηρίζει "σκληροπυρηνικό" τον κ.Σαμαρά καθώς και "εμπνευστή της θεωρίας του λεγόμενου Ορθόδοξου Τόξου"στη διάρκεια των πολέμων στην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του '90.
Αυτή θα είναι και η τέταρτη επίσημη διαμαρτυρία των Σκοπιανών κατά της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ένωση τους τελευταίους μήνες.Προηγήθηκαν οι διαμαρτυρίες
α) για την απαγόρευση υπερπτήσεων των λεγόμενων "Μακεδονικών αερογραμμών" των Σκοπίων στο FIR Αθηνών,
β)για την υποτιθέμενη άσκηση βίας στους "Αιγαιάτες Μακεδόνες"της Φλώρινας που είχαν διαμαρτυρηθεί για το πεδίο Βολής Λόφων και
γ)για τη σύλληψη σκοπιανών δημοσιογράφων που υποτίθεται πως είχαν βρεθεί στη Δυτ.Μακεδονία για να καλύψουν τα γεγονότα στο προαναφερθέν πεδίο Βολής.

*Η αλήθεια είναι πως οι Σκοπιανοί φαίνεται να μη ξεχνούν τον Αντώνη Σαμαρά και να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μόλις αυτός ανέλαβε υπουργικό θώκο,καθώς παρά τα χρόνια που έχουν περάσει απ΄τις αρχές του '90,ο κ.Σαμαράς (μαζί με τον Θ.Πάγκαλο) θεωρείται απ΄τα ΜΜΕ της γείτονος ως "σκληρός Εθνικιστής" και "μεγάλο πρόβλημα" ως προς την επίλυση του ανοιχτού ζητήματος..

*Προστέθηκε αργότερα,16:56'.Η ιστορία περιπλέκεται..
Το Greece Salonika ερεύνησε λίγο παραπάνω την υπόθεση με το βίντεο το οποίο επικαλλούνται οι Σκοπιανοί και το οποίο μπορείτε να παρακολουθείσετε πατώντας εδώ.
Η εκπομπή αυτή όμως με την συνέντευξη του κ.Σαμαρά δεν έχει προβληθεί το περασμένο Σάββατο όπως ισχυρίζονται ήδη δημοσιεύματα των Σκοπιανών ηλεκτρονικών ΜΜΕ αλλά τον περασμένο Φεβρουάριο ή Μάρτιο!Το βίντεο της εκπομπής έχει αναρτηθεί στο διαδύκτιο,υποτιτλισμένο μάλιστα από Σκοπιανούς, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:
..........................................

Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ - Η ΒΟΥΛΗ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ


Εντυπωσιακός παλμός από τους Χειμαρριώτες εξώ από την Βουλή σήμερα με την συμπαράσταση Ελλαδιτών Πατριωτών.

ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΕΡΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΛΑΪ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ

Σε Κράτος που διασύρεται και εκβιάζεται από κάθε παρακρατικό κουκουλοφόρο, αλλά δεν θέλει να ακούσει τα παιδιά του έχει εξελιχθεί δυστυχώς η Ελλάδα.

Η βουλή των ελλήνων προχώρησε τελικά στην κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους αφ’ ενός, και της Δημοκρατίας της Αλβανίας αφ’ ετέρου, παρά τις αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτών για τους λόγους που αναφέρονται στην ανακοίνωση κάλεσμα τους.

Από νωρίς κόσμος άρχισε να προσέρχεται έξω από την βουλή επί της Βασ. Σοφίας. Και μετά τις 6 το απόγευμα έκλεισε το ένα ρεύμα της λεωφόρου μετα τις συγκροτημένες προσελεύσεις και των Ελλαδιτών Πατριωτών.

Όλο το διάστημα της παρουσίας έξω από την Βουλή συνθήματα αγανάκτησης για την ενδοτική πολιτική ακούγονταν στο κέντρο της Αθήνας.

"Η Χειμάρρα είναι εδώ με Σημαία και Σταυρό", "Ελλάς - Ελλάς, σκέπασε κι εμάς", "Η γή μας είναι η ψυχή μας", "Ελληνική Σημαία ψηλά στην Κακομαία¨, "Κάτω τα χέρια απ' την Χειμάρρα", "Η Νιβίτσα είναι εδώ στης Χειμάρρας το πλευρό"...

Κι όταν μετά τις 7 ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών Φρέντη Μπελέρη η υπερψήφιση της "κύρωσης" η οργή ξεχείλισε... "Ντόρα Μπακογιάννη η προδοσία φτάνει", "ΑΛΗΤΕΣ -ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ", "Η λύση είναι μία ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ", "Βόρειος Ήπειρος ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γή", "Από την Χειμάρρα ως την Λευκωσία, οι Έλληνες παλεύουνε για την Ελευθερία"...

Οι Βορειοηπειρώτες και οι Ελλαδίτες που τους συμπαραστάθηκαν, μετακινήθηκαν οργανωμένα προς τον Άγνωστο Στρατιώτη κι εκεί σπάζοντας έναν πρόχειρο αστυνομικό φραγμό των ΥΜΕΤ -ο οποίος είχε στηθεί παραδόξως χαμηλά στο πεζοδρόμιο- έφτασαν μπροστά στο Μνημείο όπου με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που ακούστηκε με πάθος και δύναμη σε όλο το κέντρο, έληξαν την διαμαρτυρία τους...

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ....

Πηγή:Στόχος

Στο Σούνιο έφτασε τουρκική φρεγάτα!!!


Σε απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων από το Σούνιο και πέντε νμ από την Κέα έφτασε η φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Turgut Reis, παραβιάζοντας κάθε κανόνα αβλαβούς διέλευσης!
Συνολικά η τουρκική φρεγάτα παρέμεινε επί οκτώ ώρες –από τις εννέα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα- εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πλέοντας ανάμεσα στην Σκύρο, το Κάβο Ντόρο, την Κέα και το Σούνιο!
Τυπικώς η φρεγάτα Turgut Reis συμμετείχε στα αεροναυτικά γυμνάσια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Περίπου στις εννέα το πρωί αποσπάστηκε από τα υπόλοιπα τουρκικά πλοία και έπλευσε ανατολικά - βορειοανατολικά της Σκύρου. Κάνοντας χρήση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης, η τουρκική φρεγάτα μπήκε στο στενό του Καφηρέα (κάβο Ντόρο) και κινήθηκε νοτιοδυτικά προς την Κέα και το Σούνιο επί περίπου τέσσερις ώρες. Δύο λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι, η φρεγάτα που θεωρείται ένα από τα πλέον αξιόμαχα πλοία του τουρκικού στόλου- ανέστρεψε και κινήθηκε πίσω προς το Κάβο Ντόρο.
Από εκείνη την ώρα η ελληνική φρεγάτα Μπουμπουλίνα που παρακολουθούσε διακριτικά τον πλου της Turgut Reis επεσήμανε μέσω ασυρμάτου στο πλήρωμα του τουρκικού πλοίου ότι παραβιάζει το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης και ότι θα πρέπει να πλεύσει προς τα διεθνή ύδατα. Ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας αγνόησε επιδεικτικά όλες τις εκκλήσεις και συνέχισε να πλέει με χαμηλή ταχύτητα 15 κόμβων. Ο προκλητικός πλους της Turgut Reis συνεχίστηκε επί τέσσερις ώρες, μέχρι τις πέντε το απόγευμα, όταν τελικώς εξήλθε από το στενό του Καφηρέα.
Από το Πεντάγωνο επισημαίνεται πάντως ότι η κίνηση της τουρκικής φρεγάτας είχε εντοπιστεί εγκαίρως από τα ναυτικά παρατηρητήρια της Σκύρου και της Άνδρου και ότι σε απόσταση τριών μιλίων από την Turgut Reis έπλεε συνεχώς η φρεγάτα Μπουμπουλίνα.
του Μάκη Πολλάτου

Αναλυτικά στοιχεία για την φρεγάτα Turgut Reis, ΕΔΩ


Πηγές: strategy-geopolitics

Προκλήσεις και με τον Αγ. Ευστράτιο από την Τουρκία.-

Tον ισχυρισμό ότι ο Αγιος Ευστράτιος είναι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και συνεπώς δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί ΝΑΤΟϊκή άσκηση εκεί στις 15 Δεκεμβρίου επανέφερε χθες η Αγκυρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε στην ελληνική πλευρά και στη Συμμαχία. Το γεγονός δεν δημοσιοποιήθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά την πάγια τακτική της αποσιώπησης αρνητικών εξελίξεων. Παράλληλα, η τουρκική διπλωματία προσανατολίζεται σε νέα διαβήματα προς την Αθήνα για παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών και ακταιωρών, με βάση καταγγελίες που αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ελληνες διπλωμάτες διαβλέπουν προθέσεις κλιμάκωσης της έντασης, με κεντρική επιδίωξη την ουδετεροποίηση του μισού σχεδόν Αιγαίου, το οποίο η τουρκική πλευρά θεωρεί γκρίζα περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, από το περιβάλλον της υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη εκπέμπεται το μήνυμα ότι «δεν είμαστε σε κρίση και είναι λάθος να καλλιεργείται αυτή η εντύπωση».
Με φόντο την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνεδρίασε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερώσει η ΥΠΕΞ τους εκπροσώπους των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι το κλίμα ήταν συναινετικό και ότι κατεγράφη διαφορά τόνων μεταξύ του κ. Θ. Πάγκαλου και του κ. Α. Λοβέρδου, με τον δεύτερο να είναι περισσότερο κριτικός έως εριστικός έναντι των κυβερνητικών χειρισμών. Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το κλίμα ήταν συγκρουσιακό μεταξύ της υπουργού και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατύπωσε καταγγελίες για υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία, λάθος χειρισμούς, έλλειμμα ενημέρωσης των κομμάτων και έλλειμμα στρατηγικής. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τέθηκε επίσης θέμα επαναφοράς στο προσκήνιο της πρόνοιας εκείνης της συμφωνίας του Ελσίνκι (1999) που προέβλεπε παραπομπή των «μεθοριακών διαφορών» Ελλάδας-Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μπακογιάννη κράτησε ευδιάκριτες αποστάσεις από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι για τα Θεοφάνια, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η εκτίμησή της ότι παρουσιάζεται βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Εξάλλου, ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 εισήλθε χθες στο FIR Αθηνών και ακολούθησαν 15 μαχητικά, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο και στο Αγαθονήσι. Την ίδια στιγμή, αμερικανική και ελληνική φρεγάτα συνασκήθηκαν, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, στο πεδίο βολής της Ανδρου κάνοντας βολές και με πραγματικά πυρά. Η αμερικανική αυτή ενέργεια ίσως και να συνδέεται με την παρουσία και τη δραστηριότητα των ρωσικών πλοίων.
Σήμερα Τουρκική φρεγάτα, πραγματοποιούσε "παράξενους ελιγμούς" και διέρχονταν εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων και κατόπιν εξέρχονταν, και τανάπαλιν...
Ξεκινώντας την διέλευσή της από τα ύδατα του Ελληνικού Πεδίου Βολής της ΄Ανδρου, το οποίο και διέσχισε κατά μήκος το πεδίο βολής και ακολούθως, διήλθε πλησίον των νήσων Εβοίας, Μακρονήσου, Κέας και μέχρι το απόγευμα βρίσκονταν ανοιχτά του Λαυρίου!Πρόκειται για την Τουρκική Φρεγάτα «TURGUT REIS- F 241» η οποία άρχισε την «τρελή της πορεία» από της 09.00΄μέχρι τις 17.00΄.Η Τουρκική Φρεγάτα, διήλθε προκλητικότατα ανοιχτά και της Ραφήνας, όπου πραγματοποίησε διάφορους «ελιγμούς»!Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας ξεπερνά κάθε προηγούμενο προκλητικότητας!Από επιχειρησιακής πλευράς, θεωρείται βέβαιο πως πραγματοποίησε ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους…
Τις κινήσεις της Τουρκικής Φρεγάτας παρακολουθούσε στενά η Ελληνική Φρεγάτα «Μπουμπουλίνα-F 463».Παρά την κακοκαιρία, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, προέβη σε παραβιάσεις μεταξύ Χίου και Λέσβου με σχηματισμούς από 4 F 16 και μεταξύ Χίου και Σάμου και ανατολικά της ΄Ανδρου με 4 F 16 και 2 F 4.


Πηγές: strategy-geopolitics

Σταματήστε να Στηρίζετε τους Δολοφόνους!!! Μποϋκοτάζ στο Ισραήλ....

Σταματήστε τους εβραίους!!!!!


Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τα ισραηλινά προϊόντα; Από τον κωδικό τους 729 (βλέπε εικόνα) στο barcode (ψηφιακή διαγράμμιση), που υπάρχει πάνω σε όλα τα προϊόντα, που βρίσκονται στα «σούπερ μάρκετ». Πολλά νωπά φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά και τρόφιμα γενικότερα, αλλά και χημικά ή φαρμακευτικά προϊόντα.
Ο Ισραηλινός στρατός χρηματοδοτείται από πρόγραμμα των Αμερικανών, αλλά και από την εβραϊκή ομογένεια του εξωτερικού, από έσοδα εταιρειών εβραϊκών συμφερόντων σε όλο τον κόσμο. Τέτοιες εταιρίες υπάρχουν και στην Ελλάδα, όπως η Coca Cola Hellas, τα Starbucks cafe, η Αλλατίνη, τα Mc Donald’s, το συνεδριακό κέντρο και το καζίνο Λουτρακίου, η NIKE, τα αθλητικά είδη FILA, η NESTLE κ.α..Στην παρακάτω εικόνα, από μια αντίστοιχη εκστρατεία στη Βρετανία, θ’ αναγνωρίσετε αρκετές από αυτές τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας και ενισχύουν οικονομικά την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνη.


Κάντε "κλικ" στην Εικόνα

Πηγές: Νυκτερινός Επισκέπτης

ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΑΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ

Σάλο προκάλεσε διαφήμιση στο πλάϊ των λεωφορείων του Λονδίνου που γράφει οτι ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

Η πολυπολιτισμική Αγγλία σε όλο της το μεγαλείο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιός ενδιαφέρεται να κάνει μια τόσο εντυπωσιακή και πανάκριβη διαφήμιση; Ποιός την χρηματοδοτεί;

Μα αυτοί που........ενδιαφέρονται, λέει, για την ξενοιασιά του κόσμου. Μην ακούτε λένε τι σας λένε οι ιερείς, οι ραβίνοι ,οι μουλάδες και οι υπόλοιποι που σας λένε οτι θα καείτε στην κόλαση. Έτσι κάνουν αυτή την καμπάνια για να μας ξεαγχώσουν.

Νοιάζονται τόσο πολύ για όλους εμάς, ή είναι η πανάκριβη κίνησή τους ένα από τα σημεtubecardία των καιρών;

Η διαφήμιση παίζει και στο εσωτερικό των λεωφορείων.

manchester




Πηγές: LIAKO NEWS

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΟΥΤΙΝ

1463327Δεκαπεντάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από πρωτοβουλία του Πούτιν. Οι δύο άντρες μίλησαν σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει όσον αφορά την ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και φυσικά προς την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σιγήν ιχθύος τήρησε το περιβάλλον του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε για το αν ο Καραμανλής μίλησε με τον Πούτιν για τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην κατασκευή των αγωγών.


Πηγές: LIAKO NEWS

Από το Αγαθονήσι μέχρι την Κυπριακή Δημοκρατία

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Η ΟΞΥΝΣΗ που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι τυχαία. Στην Κύπρο, που επάξια διατηρεί το θλιβερό τίτλο της μακαρίας μπανανίας, δεν δίνεται η δέουσα σημασία. Η επικαιρότητα είναι προσκολλημένη στον Αλ Καπόνε και στις καταγγελίες για σήψη και διαφθορά, που και αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πατάξει. Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στα πρόθυρα νέας, καλά μεθοδευμένης κρίσης, που σχεδίασε από το καλοκαίρι η Άγκυρα. Ο αθηναϊκός Τύπος, επικαλούμενος ενημέρωση από τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, δεν αποκλείει και θερμό επεισόδιο. Οι συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους των Τούρκων, ειδικά στην περιοχή των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, για πρώτη φορά, φαίνεται, στοχεύουν στην ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας. Η αιφνίδια αλλ’ ορθή απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, να μεταβεί την ημέρα των Θεοφανίων στο Αγαθονήσι, έστειλε αποφασιστικό μήνυμα στην Άγκυρα.
Η ενέργεια Παπούλια αιφνιδίασε κυρίως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαροποίησε εκείνο της Άμυνας και εκνεύρισε τους Τούρκους. Πώς ερμηνεύεται και πού στοχεύει η νέα τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και γιατί η Τουρκία είναι έτοιμη ακόμα και για θερμό επεισόδιο; Μερικοί λόγοι μπορεί να είναι εσωτερικοί· η γνωστή αναμέτρηση στρατού - ισλαμιστών, οι επικείμενες εκλογές στη χώρα, η υπόθεση Εργκένεκον, κτλ. Θεωρούμε, όμως, πως οι αναβαθμισμένες προκλήσεις των Τούρκων συνδαυλίζονται κυρίως από θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το 2009 είναι ορόσημο για την Τουρκία. Στο τέλος του χρόνου αναμένεται η αξιολόγηση της χώρας από την Ε.Ε. Αυτή θα εξαρτηθεί και από τις αναληφθείσες δεσμεύσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, που μέχρι σήμερα αρνείται να υλοποιήσει: Το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, διά του οποίου καλείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και δι’ αυτού να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.
Η Τουρκία, πρώτον, αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της ανάλογα με τα εθνικά της συμφέροντα, γι’ αυτό θέλει την Ευρώπη ? la carte. Δεύτερον, επιδιώκει να συνδέσει τις αναληφθείσες δεσμεύσεις της με τη λύση του Κυπριακού, στη λογική του απορριφθέντος από τους Έλληνες εκτρώματος Ανάν. Τρίτον, επειδή συνειδητοποιεί πως μάλλον θα ισχύσει στο τέλος η ειδική σχέση με την Ε.Ε., δεν βιάζεται να εφαρμόσει το κοινοτικό κεκτημένο. Τέταρτον, επισείοντας την απειλή ακόμα και θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα, αποβλέπει στην εξουδετέρωση ελληνικών ή και κυπριακών αντιστάσεων σε συνάρτηση προς τις ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό. Πέμπτον, η Τουρκία θέλει να εμφανίζεται ως περιφερειακή δύναμη. Κρίνει ότι τα βαρίδια των ελληνοτουρκικών και το Κυπριακό την εμποδίζουν να καθιερωθεί στην περιοχή της Μέσης και Ευρύτερης Ανατολής και να αναδειχθεί σε υπολογίσιμο συμπαίκτη των μεγάλων.
Έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων και προκλήσεων, η Αθήνα επιμένει να τηρεί μια έμφοβη στάση, στηριγμένη στην απρόσοδη, όπως αποδεικνύεται, πολιτική της διευκόλυνσης της τουρκικής ενταξιακής πορείας, με αναμάσημα των γνωστών ακαδημαϊκών εκκλήσεων στην καλή θέληση του Αττίλα. Η δε Λευκωσία, παραδομένη στα συντροφικά ιδεολογήματα και στα αντιευρωπαϊκά της σύνδρομα, δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι οι τουρκικές απειλές και η πιθανότητα θερμού επεισοδίου στο Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι εξακτινώνονται μέχρι την Κύπρο. Όταν επιμένουμε πως ο Πρόεδρος οφείλει να έχει σχέδιο Β', εννοούμε και τη στενή συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου για την από κοινού αντιμετώπιση του Τούρκου.

Πηγές: strategy-geopolitics

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ» ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΒΑΦΤΙΣΕ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Την αποκαθήλωση της Ορθοδοξίας από τη Βόρειο Ήπειρο έχει ξεκινήσει το αλβανικό κράτος, αρπάζοντας από την Αρχιεπισκοπή των Τιράνων την εκκλησία της Παναγίας στην Πρεμετή.

Τη στιγμή που οι γείτονές μας ζητούν την υποστήριξη της χώρας μας για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποσπούν ετησίως εκατομμύρια ευρώ για αναπτυξιακά έργα, προβαίνουν σε αλλεπάλληλες ενέργειες για να αφανίσουν το ελληνικό στοιχείο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αυτοαποκαλούμενοι Αλβανοί «Τσάμηδες» ζητούν να επιστρέψουν στα «σπίτια» και στις «περιουσίες» τους στην Ελλάδα.

Θύμα αυτή τη φορά είναι ο ναός της Γέννησης της Θεοτόκου στην Πρεμετή. Το αλβανικό κράτος διεκδικεί τον ορθόδοξο ναό ώστε να τον μετατρέψει σε Μέγαρο Πολιτισμού, όπως δηλαδή και στην εποχή του Χότζα. Η κυβέρνηση του Μπερίσα βαδίζει στα χνάρια του κομμουνιστή δικτάτορα, ο οποίος επέβαλε στη χώρα καθεστώς αθεΐας και προσπάθησε να σβήσει κάθε ίχνος χριστιανισμού.

Στις 5 Ιουνίου το αλβανικό κράτος προσπάθησε να υφαρπάξει την εκκλησία, προχωρώντας στην κατάσχεσή της, εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Ανώτατου Αλβανικού Δικαστηρίου. Κάτοικοι, όμως, της Βόρειας Ηπείρου, είχαν αμπαρωθεί μέσα στον ναό και άλλοι – σχηματίζοντας αλυσίδα – εμπόδισαν, έστω και για λίγες εβδομάδες, τους δημόσιους λειτουργούς να τη βεβηλώσουν.

Που βασίστηκε η απόφαση; Σύμφωνα με τον νόμο του αλβανικού κράτους, το 80% του εμβαδού του κτιρίου που έχει προστεθεί δεν είναι λατρευτικός χώρος και μόνο το 20% είναι ναός. Άρα από τη στιγμή που, όπως διατείνονται οι αλβανικές αρχές, έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του, πρέπει να επανέλθει στην πρότερη χρήση του. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πρώτη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, το μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου ήταν λατρευτικός χώρος, γι αυτό και οριζόταν η επιστροφή του στην ορθόδοξη Εκκλησία.

Νωπές είναι οι μνήμες από τα επεισόδια που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αλβανικά εθνικιστικά στοιχεία στην ίδια πόλη, με αφορμή την εκταφή των Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους το 1940 –’41.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν επιθυμούν τη δημιουργία τριών κοιμητηρίων προκειμένου να συγκεντρωθούν τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών. «Οι κρατικές αρχές αυθαίρετα και βίαια υποστήριζαν ότι τα εκεί ανευρεθέντα οστά δεν ανήκουν σε Έλληνες στρατιώτες, αλλά σε μουσουλμάνους. Με σκαιότητα συμπεριφέρθηκαν στον ιερέα της περιοχής, τον οποίον μάλιστα κατηγόρησαν ως πράκτορα της Ελλάδας», δήλωσε ο μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας. Κληρικοί και λαϊκοί της εκκλησίας της Αλβανίας διαμαρτύρονται «για τον άδικο και τεχνητό θόρυβο με τον οποίο ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι προσπαθούν να προσβάλουν με αστήρικτες κατηγορίες ορθόδοξους κληρικούς και γενικότερα την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο», χαιρετίζοντας ωστόσο τη συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Στο στόχαστρο όμως δεν τίθεται μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αλλά και ο Προκαθήμενός της, Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Ο κ.Αναστάσιος, φάρος φωτεινός στο στερέωμα της Ορθοδοξίας, έχει διακριθεί παγκοσμίως τόσο για το ποιμενικό όσο και το κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί στην Αλβανία. Με δική του πρωτοβουλία χτίζονται νοσοκομεία, σχολεία, ανοίγονται δρόμοι, φτιάχνονται υδραγωγεία. Οι διαλέξεις δε που δίνει στα αλβανικά πανεπιστήμια κατακλύζονται από μουσουλμάνους φοιτητές.

Μάλιστα, όταν τον προσεγγίζουν επιχειρηματίες για να προσφέρουν χρήματα στην Εκκλησία της Αλβανίας, ο ίδιος λέει: « Δώσε μου εργαλεία για να υλοποιήσω το όραμά μου». Εκσκαφείς, μπουλντόζες και μηχανήματα για να γίνουν δημόσια έργα.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, σε διεθνείς οργανισμούς, οι αλβανικές αρχές δεν έχουν επιστρέψει όλες τις εκκλησίες ,τα μοναστήρια, τις εκκλησιαστικές εκτάσεις, τις εικόνες, τα ιερά σκεύη, τα εκκλησιαστικά αρχεία και τα έργα τέχνης που είχε αφαιρέσει το αθεϊκό καθεστώς από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η ιστορία του Ναού

Το πρώτο κτίσμα του ναού της Γέννησης της Θεοτόκου ανεγέρθηκε το 1600. Το 1929 ξαναχτίστηκε και το 1941 επισκευάστηκε μετά τις ζημιές που υπέστη από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς. Το 1967 το καθεστώς του Χότζα τον μετέτρεψε σε πολιτιστικό παλάτι. Αυτήν την περίοδο οικήματα προστέθηκαν γύρω από την εκκλησία, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το σχέδιό της. Παράθυρα και θύρες κλείστηκαν, ενώ οι τοίχοι γκρεμίστηκαν για να ενωθεί με την γκαλερί έργων τέχνης που δημιουργήθηκε. Το 2001 επιστράφηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Το 2003 με δικαστική απόφαση οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να ξαναλειτουργήσουν την εκκλησία ως πολιτιστικό κέντρο, καθώς – όπως ισχυρίζονταν – ο ναός δεν εξυπηρετούσε κανέναν σκοπό.

Πηγή:presstime
Αρ.φύλ.138
Σελ.24


Πηγές: hellenicrevenge

ΤΟ ΥΠΕΞ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ «ΒΡΟΧΗ» ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΑΒΗΜΑΤΩΝ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα από την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων. Η αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων περιλαμβάνει πλέον ελληνικά κατοικημένα νησιά, και παρ’ ότι οι εν λόγω περιοχές προβάλλονται από ετών ως «γκρίζες» από την Τουρκία.

Η έμπρακτη προσπάθεια μετατροπής τους σε «Ίμια» συνιστά τεράστια ποιοτική μεταβολή, η οποία όμως θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενη. Ήταν το επόμενο βήμα της Άγκυρας στην προσπάθεια αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Το ότι το βήμα αυτό είναι τόσο τολμηρό οφείλεται στην παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν τα προηγούμενα.


Στην ελληνική πλευρά- δυστυχώς- υπάρχει αμηχανία και διχογνωμία, η οποία έγινε εμφανής με την απουσία εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Η απόφαση του Κάρολου Παπούλια να δοθεί πολιτική απάντηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στις προκλήσεις της Τουρκίας δεν ενθουσίασε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προσπαθεί να κρατά χαμηλά στη δημοσιότητα την έξαρση της τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο. Κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό, αν έχει στόχο να μην παρασυρθούμε στον σχεδιασμό της Άγκυρας, συνοδεύεται από συγκεκριμένη πολιτική ακύρωσης των τουρκικών επιδιώξεων και δεν πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης των γεγονότων προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το αδιέξοδο της ελληνικής πολιτικής.

Οι πληροφορίες όμως ότι οι Τούρκοι έχουν προβεί σε διαβήματα προς την ελληνική πλευρά για δήθεν «παρενοχλήσεις» από ελληνικά μαχητικά στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, κινήσεις τις οποίες το ΥΠΕΞ δεν έχει κάνει γνωστές, όπως επίσης το γεγονός ότι και προηγούμενα ελληνικά διαβήματα για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών τα εν λόγω νησιά κρατήθηκαν χαμηλά για να μην «ανέβει» το θερμόμετρο στην επικαιρότητα, προκαλούν τουλάχιστον απορία. Στο εσωτερικό.

Στο εξωτερικό απλά επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική κόκκινη γραμμή είναι εξαιρετικά ελαστική, διαπίστωση που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους. Το ενδεχόμενο νέας τραγωδίας στο Αιγαίο, όπως αυτή με τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, είτε λόγω ατυχήματος είτε λόγω σκηνοθετημένης κρίσης από την Τουρκία, δεν μπορεί- και αυτό φοβούνται και το συζητούν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες- διότι η Ελλάδα άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί μέχρι εδώ. Εξάλλου οι τουρκικές υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι δεν άρχισαν τις τελευταίες ημέρες. Είχαν σημειωθεί, μεταξύ άλλων, και τον Μάιο,λίγο μετά την επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ στην Άγκυρα.

Ο Κώστας Ηλιάκης

Εξάλλου, όταν ύστερα από την πτώση του ελληνικού F-16 και τον θάνατο του Έλληνα πιλότου Κώστα Ηλιάκη η Αθήνα συνέχισε να μιλά για στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας και προσέγγιση των δύο χωρών, δεν φταίει η Άγκυρα που το εξέλαβε ως πράσινο φως για να συνεχίσει.
Πολύ περισσότερο που ξέρει η ίδια και ξέρει ότι ξέρουμε κι εμείς ότι η «ευρωπαϊκή πορεία» μπορεί κάποτε να υπήρχε, αλλά τώρα είναι ένα βολικό παραμύθι για να κρύβει η Ελλάδα την αδυναμία της να αναζητήσει μία διαφορετική στρατηγική για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα: Τη δια των όπλων αμφισβήτηση της κυριαρχίας της από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο.

Λ. Καλαρρύτης

Πηγή: Κόσμος του Επενδυτή
Αρ. φύλ.321
Σελ. 6-7


Πηγές: hellenicrevenge

13 - 29 Ιανουαρίου: ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Οι Τούρκοι θα κάνουν αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο από 13 μέχρι και 29 Ιανουαρίου. Επιχειρούν την “DE FACTO” κατάργηση των ενεργών Ελληνικών Πεδίων Βολής σε Άνδρο και Σιθωνία, που προστατεύουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο διάστημα θα είναι στην περιοχή και ο… Ρωσικός στόλος!

Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει έξι περιοχές στο FIR Αθηνών, για την πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων. Στο κεντρικό Αιγαίο και νότια της Ρόδου, για τις 13, 21, 26 και 29 Ιανουαρίου 2009. Το διάστημα μέχρι την λήξη των Τουρκικών ασκήσεων στο Αιγαίο, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς αναμένονται και πάλι προκλητικές ενέργειες εκ μέρους των Τούρκων. Οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει και περιοχές του Ελληνικού Πεδίου βολής Άνδρου. Πεδίο Βολής, που έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων, αφού θέλουν την κατάργηση των ενεργών Πεδίων Βολής στο Αιγαίο. Κύριος στόχος των Τούρκων η κατάργηση των Πεδίων Βολής της Άνδρου και της Σιθωνίας, τα οποία δεσπόζουν από στρατηγικής άποψης στο Αιγαίο. Το μεν ενεργό Ελληνικό Πεδίο Βολής της Άνδρου ευρίσκεται ακριβώς μπροστά από την Αθήνα, ενώ αυτό της Σιθωνίας μπροστά από την Θεσσαλονίκη.
Η Ελλάς προ ετών είχε θέσει και αυτή θέμα προς την Τουρκία για το Τουρκικό Πεδίο Βολής, έμπροσθεν των Στενών των Δαρδανελίων, γεγονός που μείωσε εν μέρει τις Τουρκικές προθέσεις, αλλά το Ελληνικό αίτημα εγκαταλείφθηκε στην συνέχεια κατόπιν αμερικανικών πιέσεων προς χάριν της… «συμμαχίας» και των Νατοϊκών συμφερόντων! Η Τουρκία επιθυμεί την «απεθνικοποίηση» των Πεδίων Βολής μας και την μελλοντική τους κατάργηση, για να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων στην καρδιά του Αιγαίου.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα όπου θα λάβουν χώρα οι αεροναυτικές ασκήσεις των τούρκων θα είναι παρών στην περιοχή και ο Ρωσικός στόλος, μέρος του οποίου μάλιστα θα ευρίσκεται στον Πειραιά. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι τα Ρωσικά πολεμικά πλοία «SERGEY OSIPOV» , «NIKOLAY CHIKER» και «ADMIRAL LEVCHENKO» πρόκειται να καταπλεύσουν στο λιμένα του Πειραιά πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ελλάδα ως ακολούθως: α. Από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου 2009 τα πλοία ανεφοδιασμού και υποστήριξης «SERGEY OSIPOV» και «NIKOLAY CHIKER» β. Από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου 2009 το Αντιτορπιλικό «ADMIRAL LEVCHENKO» όπου επιβαίνει ο υποδιοικητής του στόλου της Βόρειας θάλασσας Υποναύαρχος Aleksandr Fedotenkov.
Μάλιστα στις 16 Ιανουαρίου σύμφωνα με το τμήμα του επίσημου Ρωσικού ΝΟΤΑΜ, που σας παραθέτουμε θα κάνει ασκήσεις και ο στόλος της Μόσχας:
«DATE AND TIMES: JAN 16 0900-1900.6.- PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT:END PART 1 OF 2. DATES AND TIMES AS ITEM E, 03 JAN 09:00 2009 UNTIL 16 JAN 19:002009. CREATED: 24 DEC 10:24 2008»

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ! ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΣ! ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ(ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!) ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΣ 5ΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ», ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.



Πηγές: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τεχνητή κρίση για νέα Ίμια στο Αιγαίο


Χρήστος Ιακώβου

Ο πρωτοφανής τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το ελληνοτουρκικό επεισόδιο, πριν από λίγες μέρες στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, έφερε εκ νέου στην επιφάνεια την τουρκική τακτική δημιουργίας γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

Δύο Τουρκικά F-16 αναχαίτισαν Ελληνικό ελικόπτερο που αναζητούσε ναυαγούς πλησίον του Φαρμακονησίου. Το επεισόδιο «στήθηκε» ουσιαστικά μετά από δύο...τηλεφωνήματα-παγίδα από καρτοκινητά (ένα με Τουρκικό αριθμό και άλλο με Ελληνικό) προς την Ελληνική Λιμενική Αστυνομία σχετικά με 15 λαθρομετανάστες που υποτίθεται ότι κινδύνευαν στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του Φαρμακονησίου.

Όταν έσπευσε η Ελληνική διασωστική αποστολή, ήδη με διεθνή αναγγελία δημοσιοποιήθηκαν οι έρευνες και το γεγονός ότι αυτές τελούσαν υπό ελληνικό συντονισμό. Αμέσως μετά άρχισαν οι αναχαιτίσεις με τη δικαιολογία ότι το ελικόπτερο παραβιάζει τον Τουρκικό εναέριο χώρο.

Κατ’ αρχάς, αναλύοντας το γεγονός αυτό μπορούμε να διαπιστώσουμε δύο νεοφανή σημεία: πρώτον, πρόκειται για την πρώτη φορά που η Άγκυρα επιχειρεί με στρατιωτικά μέσα να προβάλει «Τουρκική κυριαρχία» στο συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο και δεύτερον, πρόκειται για μία νέα προσπάθεια να προβάλει διεκδικήσεις που ξεπερνούν τις «γκρίζες ζώνες», όπως επιχειρεί μέχρι τώρα στα Ίμια.

Το χρονικό σημείο της πρόκλησης συνέπεσε με την επίσκεψη του προέδρου Κ. Παπούλια στο Αγαθονήσι την προηγούμενη μέρα. Το γεγονός αυτό παραπέμπει σε μία σημειολογία όπου μέσω του επεισοδίου η Άγκυρα θέλησε να στείλει και τα ανάλογα μηνύματα στην Αθήνα σχετικά με το θέμα της κυριαρχίας, επαναφέροντας για άλλη μία φορά στο πεδίο των ελληνοτουρκικών διαφορών τη γνωστή αντίληψη ότι δεκάδες νησιά και βραχονησίδες που δεν αναφέρονται ονομαστικά σε συνθήκες ανήκουν σε αυτήν ως διαδόχου κράτους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Για την Ελλάδα το πρόβλημα του Αιγαίου περιορίζεται στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας δηλαδή στο δικαίωμα εκμετάλλευσης του βυθού και του υπεδάφους του στο θαλάσσιο χώρο πέρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και η διαδικασία που προτείνει είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία επιδιώκει πολιτική λύση, δηλαδή στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας πέρα από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με βάση τη διμερή διαπραγμάτευση. Το κομβικό σημείο της Τουρκικής διεκδίκησης είναι ο ισχυρισμός ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ως εκ τούτου η οριοθέτησή της θα πρέπει να γίνει με βάση τη μέση γραμμή από βορρά προς νότο, μεταξύ τουρκικών παραλίων και των παραλίων της ηπειρωτικής Ελλάδος. Σε περίπτωση υιοθέτησης αυτής της λύσης συνεπάγεται ότι τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα περιβάλλονται από τουρκική υφαλοκρηπίδα με τις όποιες συνέπειες για την ασφάλειά τους. Επιπλέον, τέτοια εξέλιξη δημιουργεί ένα ντόμινο τουρκικών διεκδικήσεων, όπως χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, αποστρατιωτικοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν η Ελλάδα προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων από 6, όπως είναι σήμερα, σε 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η συνθήκη του Montego Bay του 1982, την οποία η Τουρκία δεν υπέγραψε και η Ελλάδα επεκύρωσε το 1995, εκ των πραγμάτων δεν θα υπάρχει υφαλοκρηπίδα προς διευθέτηση, διότι τα ελληνικά χωρικά ύδατα είτε θα καλύψουν λόγω επέκτασης τους μεγάλο μέρος των διεθνών υδάτων ο βυθός των οποίων είναι η υφαλοκρηπίδα, είτε θα «εγκλωβίσουν» ένα άλλο μέρος των διεθνών υδάτων. Αυτό το πλεονέκτημα προκύπτει από τη γεωγραφική διάταξη των νησιών που σχηματίζουν ένα κλοιό απέναντι στα τουρκικά παράλια. Το Αιγαίο αποτελεί σύμπλεγμα 2.463 διεσπαρμένων από τις 3.100 που είναι συνολικώς στην ελληνική επικράτεια, οι νήσοι, οι νησίδες και οι βραχονησίδες, οι περισσότερες εκ των οποίων ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Τουρκίας.

Η στρατηγική της Τουρκίας στο Αιγαίο, από τις αρχές του 1970 και εντεύθεν, υπήρξε σταθερή. Οι κατά καιρούς κρίσεις δεν είναι πολιτικές συμπτώσεις ή σπασμωδικές αντιδράσεις κάποιων φιλοπόλεμων κύκλων του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας, αλλά προσχεδιασμένες και συστηματικώς μονομερείς επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Κατά την τελευταία εννέα χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν προχωρήσει σε μία ριζική αναθεώρηση των σχέσεών με την Τουρκία, προσδοκώντας σε μία ουσιαστική βελτίωση του κλίματος με απώτερο στόχο την επίλυση όλων των διμερών προβλημάτων και τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών. Την προσδοκία αυτή καλλιέργησε η Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Το ερώτημα, όμως, που πλανάται τα τελευταία χρόνια είναι κατά πόσον υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές στην τουρκική πολιτική και με ποιους χειροπιαστούς τρόπους αποδεικνύεται κάτι τέτοιο καθημερινά.

ΠΛΑΪ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, η Βουλή των Ελλήνων συνεδριάζει για να κυρώσει «Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ Ε.Ε. και Αλβανίας». Τήν ίδια στιγμή στην Βόρειο Ήπειρο το Αλβανικό Κράτος εκποιεί και επινοικιάζει για εκατονταετία περιουσίες Βορειοηπειρωτών -παρά τις νόμιμες προσφυγές τους που ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει- σε τουριστικές πολυεθνικές και κατασκευαστικές καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. Σε ολόκληρη την Βόρειο Ήπειρο ο Ελληνισμός με αγώνες ανθίσταται των σχεδίων του οικονομικού ξεριζωμού και απαντάει με κινητοποιήσεις που συνοδεύονται από πολύ ξύλο, αθρόες συλλήψεις και βασανισμούς Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως πολύ πρόσφατα στη Νιβίτσα.
...
Οι Βορειοηπειρώτες αδερφοί μας, που βρίσκονται στα απελευθερωμένα εδάφη της μητέρας Πατρίδας ζητάνε από την Ελληνική Βουλή να αναβάλει προσωρινά την συγκεκριμένη συνεδρίαση και να αποτελέσει αυτό ΜΗΝΥΜΑ προς την πλευρά της Αλβανίας, που αρνείται να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την διάθεση της να προσανατολισθεί ευρωπαϊκά.
...
Συμπατριώτες, δεν τρέφουμε φρούδες ελπίδες, περι ευρωπαϊκών προοπτικών της Αλβανίας -ή της τουρκιας- και δεν πιστεύουμε πως η κυβέρνηση Μπερίσσα σήμερα, Νάνο χθές και Χότζα προχθές, έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό της από την εξαφάνιση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Γι αυτό και αισθανόμαστε την ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να σταθούμε πλάϊ στα αδέρφια μας που δοκιμάζονται ακόμη μιά φορά με το Ελληνικό Κράτος να αδιαφορεί, στα πλαίσια που οι ίδιοι ορίζουν, «μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να ενημερωθούν οι Έλληνες βουλευτές καθώς και η κοινή γνώμη για την τεράστια αδικία που συντελείται από το αλβανικό κράτος εις βάρως Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο»... Απέναντι σε αυτούς που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι και σε αυτό το μεγάλο Εθνικό μας ζήτημα, οι λύσεις είναι στο χέρι μας.
...
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΔΟΥΛΩΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΕΚΕΙ!

Πηγές: ΣΤΟΧΟΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

Ξεκίνησε χθες 12.01.2009, η Τουρκική αεροναυτική άσκηση «CEVIK PENCE» (Ευέλικτη Πένσα) στο Αιγαίο, από την Λήμνο μέχρι την Ρόδο, και θα διαρκέσει έως και τις 16.01.2009.Χθες, σημειώθηκαν 14 παραβιάσεις του Ελληνικού Εθνικού Εναέριου Χώρου, από 19 Τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πέταξαν σε δύο σχηματισμούς.Οκτώ Τουρκικά αεροσκάφη, πέταξαν οπλισμένα. Ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο.Σημειώθηκαν 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας από τα Τουρκικά αεροσκάφη.Χθες συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, και συζητήθηκαν πέραν των άλλων, και η αυξημένη Τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και οι συνεχείς προκλήσεις της.

Το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ, παρακολουθεί στενά τις Τουρκικές ασκήσεις.


Πηγές: strategy-geopolitics

Η ΡΩΣΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΑΡΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Στο συριακό λιμάνι Ταρτούς και την τεχνική βάση ανεφοδιασμού του ρωσικού Στόλου εισέρχονται από σήμερα τα πλοία του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας, που βρίσκονται στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το βοηθό του Αρχηγού του Στόλου και επικεφαλής της υπηρεσίας Ενημέρωσης πλοίαρχο Ίγκορ Ντιγκάλο.
Μεταξύ των πλοίων είναι το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνετσόφ", στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά πριν από μερικά 24ωρα, όταν βρισκόταν στην τουρκική ναυτική βάση Ακζάς-Καραγκάτς, το αντιτορπιλλικό "Ναύαρχος Λέφτσενκο" και το σκάφος συνοδείας "Νικολάι Τσίκερ".
Τα ρωσικά πλοία είχαν αρχικώς προγραμματίσει να σταθμεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά, επίσκεψη, η οποία αναβλήθηκε και προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει ελιγμούς και ασκήσεις επικοινωνίας και έρευνας-διάσωσης, τόσο μεμονωμένα, όσο και από κοινού με τουρκικά σκάφη, στο πλαίσιο της άσκησης TURRUSS-2009.
Όπως επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΡΙΑ-Νόβοστι" η τεχνική βάση του ρωσικού Στόλου στο Ταρτούς εξυπηρετείται από 50 Ρώσους ναυτικούς και "εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού Ναυτικού έχουν επανειλημμένως ταχθεί υπέρ του εκσυγχρονισμού και της επέκτασής της".
EXPRESS

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ 'ΜΑΖΕΨΑΝ"

Οι δημοσιογράφοι "τα μάζεψαν"τελευταία -γιατί άραγε μήπως φταίνε ταblogs ?
- αλλά τις "μάζεψαν" κιόλας από τους αστυνομικούς
-τίποτα σοβαρό, έτσι μερικά σπρωξιματάκια μόνο.
Ο Αλαβάνος που κατάλαβε ότι χάνει τοπαιχνίδι κινητοποίησε τη "δεύτερη"εφεδρεία -το βαρύ πυροβολικό
- όπως νόμισε, στέλνοντας τους δικηγόρους του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρονται ατάκα και επίτόπου για τις συλλήψεις ,αλλά οι αστυνομικοί δεν μάσησαν φαίνεται και τώρα αισθάνεται απομονωμένος και σε κατάθλιψη που δεν μπόρεσε να ξεκάνει και την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

πηγή
το πρωτοείδαμε

Η Τουρκία σε "νευρική κρίση"

Ο Μπους πιέζει την Τουρκία για "σύγκρουση" με την Ελλάδα

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη

να στηρίξει τα συμφέροντά της


Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο εντάθηκαν μετά το πέρας της «τουριστικής περιόδου»,(για να μην την ξεχνάμε την οικονομία ), και κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τις τεραστίου θράσους προκλήσεις, υπερπτήσεις, δηλώσεις και παρενοχλήσεις στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι.
Η ποιότητα των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου έχει κάτι το νέο που μπορούν όλοι να αντιληφθούν: οι Τούρκοι δηλώνουν πλέον ότι τα νησιά αυτά τους ανήκουν καθώς ο εναέριος χώρος των κατοικημένων νησιών αντιστοιχεί ευθέως σε κυριαρχία επί του εδάφους. Μόνο όποιος κυριαρχεί επί του εδάφους έχει την κρατική κυριότητα επί του άνωθεν αυτών εναερίου χώρου.

Για τον Τουρκικό επεκτατισμό, τον ρόλο χωροφύλακα των Η.Π.Α. στην περιοχή, την εξαγωγή των εσωτερικών προβλημάτων και σχαστικών τάσεων τα ζητήματα είναι γνωστά. Η Τουρκική εξωτερική πολιτική όμως έχει και τα προβλήματά της και ψάχνει φίλους σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από τα σύνορά της.
Στην πραγματικότητα οι φίλοι της Τουρκίας στην περιοχή είναι ελάχιστοι και δεν συνορεύουν με αυτή, Με δύο χαρακτηρισμένους προαιώνιους εχθρούς: την μεσαίας ισχύος Ελλάδα και την ισχυρότατη Ρωσία τα πράγματα για την Τουρκία στην περιοχή δεν φαντάζουν ιδιαίτερα ρόδινα.
Οι ισχυρότεροι σύμμαχοι της Τουρκίας είναι οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ. Τα δύο αυτά κράτη (κυρίως η καταρρέουσα κοσμοκράτειρα) αποτελούν όμως συμμάχους και για την Ελλάδα.
Πέραν λοιπόν των παγίων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, (πίσω από τις οποίες κρύβεται η εκμετάλλευση των πετρελαίων του), αυτό που έχει αποτελέσει σημείο τριβής στις Ελληνο-αμερικανικές σχέσεις κατά τα τελευταία έτη, είναι η συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό που θα μεταφέρει το ρωσικό πετρέλαιο στην Μεσόγειο παρακάμπτοντας τα Δαρδανέλια (ήτοι τον τουρκικό έλεγχο και τα δικαιώματα διελεύσεως). Χαμένες από τον αγωγό είναι βέβαια οι Η.Π.Α. και η Τουρκία. Είναι λοιπόν σαφές ότι το σημείο τριβής και η αιτία για την συμπεριφορά αυτή της Τουρκίας είναι ο ρωσικός αγωγός, αυτός που επεξεργάστηκε επί κυβερνήσεων Σημίτη και με τρομερή πίεση της Ρωσίας προς την ελληνική κυβέρνηση συμφωνήθηκε επί Καραμανλή.
Η καθυστέρηση και η ματαίωση της κατασκευής του αγωγού (που κατά πληροφορίες ήδη καθυστερεί κατασκευαστικά αδικαιολόγητα) αποτελεί σκοπό της πολιτικής της Τουρκίας και των Η.Π.Α. - ακόμα και για να προλάβουν να υλοποιήσουν τους δικούς τους αγωγούς που θα φέρνουν πετρέλαια από τον Καύκασο διαμέσου Τουρκίας.
Είναι επίσης σαφές ότι η καταρρέουσα υπερδύναμη ούτε μπορεί να στηριχθεί πλέον στον παλαιότερο συσχετισμό ισχύος στην περιοχή καθώς η Ρωσική επιρροή και ισχύς έχει πολλαπλασιαστεί, ούτε θα ήθελε να επέμβει ανοικτά σε διαμάχες που σχεδιάστηκε να εμφανίζονται ως διαφορές μεταξύ «συμμάχων» της.
Κατά συνέπεια δεν έχει καμία άλλη δυνατότητα από το να δώσει την εντολή στην επίσης θιγόμενη από τον αγωγό Τουρκία για να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στην περιοχή, ίσως και μία πολεμική σύρραξη που θα ματαιώσει την δημιουργία του αγωγού ή θα την καθυστερήσει για πολλά χρόνια.
Ετσι οι τουρκικές προκλήσεις αποκτούν νόημα και περιεχόμενο και αιτιολογούνται με σαφήνεια…
Μπροστά στις εξελίξεις αυτές, η ελληνική κυβέρνηση αμερικανόδουλη και πραγματικά ανύπαρκτη και στην εξωτερική διάσταση της πολιτικής της φαίνεται να στερείται παντελώς σχεδίου και αποφασιστικότητας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.
Ούτε καν έχει ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, ούτε καν έχει συζητήσει σοβαρά τα ζητήματα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ή Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ελληνική κυβέρνηση ανύπαρκτη ουσιαστικά και μεταπράτης των μεγάλων συμφερόντων ιδιωτικών και κρατικών κρύβεται και βρίσκεται πάντα στην ουρά των εξελίξεων. Καμία πρόνοια, καμία προετοιμασία και δεν θα ήθελα να σκεφτώ ότι η συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, συνεπακόλουθο μιας συγκυριαρχίας, που κάποτε πρότεινε ο πατέρας της νυν υπουργού Εξωτερικών, βρίσκεται προ των πυλών κατόπιν σχεδίου σύρραξης και μετέπειτα διεθνούς συνθήκης. Στην περίπτωση αυτή δεν θα μιλούσαμε πια για ανικανότητα…
Μπροστά στην αδικαιολόγητη βουβαμάρα της ελληνικής κυβέρνησης, μόνο ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στα γεγονότα με την αξία και την σημασία την οποία έχουν και σπεύδει να μεταβεί στο Αγαθονήσι για τον αγιασμό των υδάτων…
Ο Κάρολος Παπούλιας τιμά τον εθνικό του ρόλο και θέλει να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας που οφείλει ένα κράτος να προσφέρει στους πολίτες του, εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση αποτυγχάνει συστηματικά.
Οι Ρώσοι, που είναι βέβαιο πως γνωρίζουν πολλά για τις κινήσεις στο διεθνές επίπεδο και τις προβοκατόρικες προκλήσεις των Αμερικανότουρκων, με δική τους πρωτοβουλία έστειλαν στην περιοχή το υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσώφ» (έμφορτο με υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη Sukhoi) και συνοδευτικά πλοία και ζήτησαν την δέσμευση περιοχής του Αιγαίου στα Δωδεκάνησα προκειμένου να διεξαγάγουν ασκήσεις στις επόμενες ημέρες. Είναι βεβαίως γνωστό ότι αεροναυτικές ασκήσεις μέσα στο καταχείμωνο και με 10 μποφόρ αποφεύγεται να διεξάγονται και δεν είναι συνηθισμένες. Βέβαια η ίδια η κάθοδος αεροπλανοφόρου και η διεξαγωγή ασκήσεων στην περιοχή του FIR Αθηνών, είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Μήπως αυτό μας λέει κάτι για το τι τελικά γνωρίζουν οι Ρώσοι ως προς τις προθέσεις των Η.Π.Α. και των Τούρκων και το σημαίνει η ισχυρή παρουσία τους αυτή την εποχή στο Αιγαίο λίγες δεκάδες ναυτικά μίλια από την περιοχή της κρίσης;
Για την επικίνδυνη γύμνια της κυβέρνησης Καραμανλή δεν έχω να προσθέσω πολλά, όσο πιο γρήγορα απαλλαχθούμε από αυτή τόσο το καλύτερο για όλους μας…
Είναι παγκόσμιος ουραγός σε όλα. Αντί να προλαμβάνει και να σχεδιάζει κινήσεις και πρωτοβουλίες βρίσκεται πάντα τελευταία και χωρίς εθνικό σχέδιο απέναντι σε όσα άλλοι σχεδιάζουν και εφαρμόζουν.
Αντί να σχεδιάζει εκ των προτέρων τις κινήσεις της και να διαμορφώνει ενεργές συμμαχίες στην περιοχή εκμεταλλευόμενη τους συσχετισμούς ισχύος σύρεται τόσο από τις Η.Π.Α. (κυρίως) όσο και από την Ρωσία. Το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να της έχει εμπιστοσύνη.
Όμως λύσεις που θα διασφαλίζουν την ειρήνη στο Αιγαίο υπάρχουν και είναι σαφείς και ασφαλέστερες από την ελληνική μόνο απειλή για κλείδωμα των τουρκικών αεροπλάνων ως στόχων πυραυλικών συστημάτων ή την κατάρριψή τους (βεβαίως η ελληνική κυβέρνηση ούτε τούτο το αυτονόητο δεν έπραξε).
Η λύση που συνδέεται με τον αγωγό και τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων λέγεται Ρωσία. Επιβεβλημένη για την αποτροπή των Τουρκικών και Αμερικανικών επιδιώξεων θα ήταν περαιτέρω σύσφιξη των ΕλληνοΡωσικών σχέσεων με την διεξαγωγή κοινών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο κάθε μήνα, τον ελλιμενισμό Ρωσικών πολεμικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια του Αιγαίου και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Θράκη.
Πέρα από τα ιστορικά διδάγματα (η Ρωσία αν και είχε την δυνατότητα, ποτέ δεν επιβουλεύτηκε χώρους κατοικούμενους από Ελληνες, ας θυμηθούμε τους Ρωσο-τουρκικούς πολέμους…) πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι εποχές αλλάζουν στον συσχετισμό υπερδυνάμεων και οι Η.Π.Α. στην παρούσα φάση και για πολλά χρόνια θα το σκεφτούν σοβαρά (εάν έχουν και την οικονομική δυνατότητα) να διεξαγάγουν ή να εμπλακούν σε μία τόσο σοβαρή σύρραξη.
Βεβαίως ο καταρρέον Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και καπιταλισμός μπορεί να αναζητήσει διεξόδους σε πολέμους, όμως αυτούς θα τους πράξει εφόσον τους έχει σχεδιάσει καλά και είναι σίγουρος για τις δυνατότητες νίκης. Η αποτυχία των Η.Π.Α. στην Γεωργία, έδειξε πολλά για τις δυνατότητές όλων των εμπλεκομένων και έκοψε την φόρα πολλών επικίνδυνων «γερακιών».
Για την Τουρκία, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος των Η.Π.Α. στην περιοχή, η παρουσία Ρωσικών δυνάμεων είναι σαφής αποτρεπτικός παράγοντας και με ανοικτό το μέτωπο του Κουρδιστάν, το μόνο που θα σκεφτόταν ένας εχέφρων Τούρκος για το ενδεχόμενο ενός Ρωσο-Ελληνο-Τουρκικού πολέμου θα ήταν καταστροφή και διάλυση του ετερόκλητου μορφώματος του νεοτουρκικού κράτους.
Είναι συνεπώς επιβεβλημένη την εποχή αυτή των προκλήσεων και με το βλέμμα στο μέλλον η έμπρακτη σύσφιξη των Ελληνο-Ρωσικών σχέσεων με την διεξαγωγή πολύπλευρων γυμνασίων για να καταλάβουν κάποιοι ότι ο καιρός των αφεντικών και των σερίφηδων παρήλθε και πως δεν μπορούν να προκαλούν προβλήματα και εντάσεις, όποτε αυτοί θέλουν χωρίς να έχουν συνέπειες. Μόνο και μόνο η προειδοποίηση που θα λάβουν από μία τέτοια πρόταση θα είναι σαφής και σαφέστερη δεν γίνεται: Σταματήστε να παίζετε με τους λαούς, Σταματήστε την εκμετάλλευση.
Η κάθοδος του Καρ. Παπούλια στο Αγαθονήσι (όπου δεν κατοικούν μόνο κοινοί πολίτες), είναι μια τεράστιας εθνικής σημασίας ενέργεια (και όπως φαίνεται έγινε με δική του πρωτοβουλία), αλλά θα μπορούσε να συνδυαστεί με πρόσκληση μονάδας της μοίρας του Ρωσικού στόλου να πλεύσει στο Αγαθονήσι για την κοινή ορθόδοξη τελετή του αγιασμού των υδάτων κατά την εορτή των Θεοφανίων.
Αυτό θα έδινε ένα μάθημα σε πολλούς…

Δημήτρης Καραμήτσας
kostasxan

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΕΛ 2)

Συγκέντρωση έξω από την Βουλή ενάντια στο Σχέδιο Μπερίσσα Καταπάτησης Περιουσιών των Ομογενών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχέδιο Μπερίσσα Καταπάτησης Περιουσιών των Ομογενών,

η Εθνική μας Κάθαρση και η Ευρωπαϊκή Πορεία της Αλβανίας

Η Κυβέρνηση Μπερίσσα αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν είναι έτοιμη να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, καταπατώντας θεμελιώδη περουσιακά και μειονοτικά δικαιώματα αλλά και βασικές αρχές του δικαίου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, 9/1, στην Κακομαία (επαρχία Χειμάρρας, στο Ιόνιο Πέλαγος) έγινε έφοδος από περίπου 200 άνδρες των ειδικών σωμάτων της Αλβανικής αστυνομίας η οποία σκόπευσε να υποστηρίξει την ιδιωτική εταιρεία Riviera Sh.P.K. να καταπατήσει βίαια περιουσίες ομογενών. Κατά την έφοδο προκλήθηκαν συμπλοκές, υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις 14 ομογενών.

Πρόκειται για μία έκταση 700 στρεμμάτων, οι τίτλοι ιδιοκτησίας των οποίων ανήκαν σε κατοίκους του χωριού Νίβιτσα μέχρι το 1945 αλλά αφαιρέθηκαν από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα. Μετά το 1990 και την πτώση του καθεστώτος, η γη δεν επιστράφηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες, όπως συνέβη σε άλλες περιοχές της Αλβανίας παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Η Κυβέρνηση Μπερίσσα, αγνοώντας τα δικαιώματα των ιδιοκτητών εκμίσθωσε στην εταιρεία Riviera για 99 χρόνια την παραπάνω έκταση, καίτοι οι εφέσεις των ιδιοκτητών δεν έχουν εκδικασθεί. Ως κύριος μέτοχος της Riviera φέρεται ένας Dritan Çelaj, αλλά πηγές στα Τίρανα συνδέουν μέλη της οικογένειας Μπερίσσα με την εν λόγω εταιρεία

Τα παραπάνω γεγονότα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μεμονωμένη διαφορά μεταξύ πολιτών μίας κοινότητας και ενός άρπαγα ηγέτη εάν δεν υπήρχαν, (α) η προϊστορία διώξεων της Ελληνικής μειονότητας (ο Μπερίσσα είχε φυλακίσει την ηγεσία της το 1994), και (β) ένα «σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης» που κατά τον Αλβανό πρωθυπουργό νομιμοποιεί την εθνική κάθαρση.

Συγκεκριμένα το Albanian Southern Coast Development Plan (= το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Αλβανικής Νοτίας Ακτής) έχει συνταχθεί υπό την καθοδήγηση διεθνών φορέων όπως την Διεθνή Τράπεζα και συμπεριλαμβάνει τον τουρισμό ως κύριο άξονα ανάπτυξης.

Έτσι με την κάλυψη διεθνών φορέων ο Μπερίσσα έχει στοχοποιήσει τις περιουσίες της Ελληνικής μειονότητας της «Νοτίας Ακτής», δηλ. από την Χειμάρρα μέχρι τους Αγίους Σαράντα.

Βάσει του παραπάνω πλαισίου η καταπάτηση των περιουσιών της Κακομαίας είναι μόνο η αρχή μίας εκστρατείας απαλλοτριώσεων που σκοπεύουν στην εξάλειψη της οικονομικής βάσης του Ελληνικού στοιχείου.

Αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που η Αλβανική Κυβέρνηση προωθεί την τελική της ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση εν ευθέτω χρόνω, και χρειάζεται την συγκατάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης, και όταν εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί υπήκοοι κερδίζουν τα προς το ζην στην χώρα μας.

Με όλο τον σεβασμό ζητούμε από την Βουλή των Ελλήνων να αναβληθεί η συνεδρίαση που έχει προγραμματισθεί την 14/1 «επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους αφ’ ενός, και της Δημοκρατίας της Αλβανίας αφ’ ετέρου, μετά του Πρωτοκόλλου Διόρθωσης αυτής».

Η αναβολή αυτή θα περάσει το μήνυμα στον κο. Μπερίσσα ότι εάν θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας ωφείλει να σέβεται τις βασικές της αξίες και αρχές.

Την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου και ώρα 5 μ.μ. η Ένωση Χειμαρριωτών, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Βουλή των Ελλήνων με σκοπό να ενημερωθούν οι Έλληνες βουλευτές καθώς και η κοινή γνώμη για την τεράστια αδικία που συντελείται από το αλβανικό κράτος εις βάρως Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο την ώρα που στο ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητάται η κύρωση της συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης της Αλβανίας με την Ε.Ε.

Για την Ένωση Χειμαρριωτών,

Μπελέρης Φρέντης Διονύσιος Κούτουλας Σπύρος

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

Πηγές: hellenicrevenge

Προφητείες του Γ. Παϊσίου για τα σημερινά γεγωνότα! - Με την άκριτη ελευθερία γίνονται αλητάκια

g-paisios-kai-paidi- Γέροντα, τα μικρά παιδιά πού μεγαλώνουν τώρα χωρίς πειθαρχία, τί θα γίνουν;
- ‘Έχουν λίγα ελαφρυντικά. Οι γονείς πού δεν καταλάβαιναν την πειθαρχία αφήνουν τώρα τα παιδιά τους με μιά ελευθερία και τα κάνουν τελείως αλητάκια. Μια κουβέντα λες, πέντε σού λένε, και με μιά αναίδεια! Αυτά μπορεί να γίνουν εγκληματίες. Σήμερα τα ξεβιδώνουν τελείως τα παιδιά. ‘Ελευθερία! «Μην τα εγγίζετε τα παιδιά!» Και τα παιδιά λένε: «Πού θα βρούμε αλλού τέτοιο καθεστώς;» Επιδιώκουν, δηλαδή, να τα κάνουν άνταρτάκια,… να μη θέλουν τούς γονείς, να μη θέλουν τούς δασκάλους, να μη θέλουν τίποτε, να μην ακούν κανέναν. Αυτό τούς διευκολύνει στον σκοπό τους.
“Αν δεν τα κάνουν άνταρτάκια, πως μετά τα παιδιά θα τα κάνουν όλα κομμάτια;
Και βλέπεις, τα καημένα είναι σχεδόν δαιμονισμένα.
(Λόγοι Γ. Παϊσίου, τ. Α, Σουρωτή, 1999, 247π.)

‘Αλλά σκοπός τους τώρα είναι να απομακρύνουν τα παιδιά από την ‘Εκκλησία.
Τα δηλητηριάζουν, τα μολύνουν με διάφορες θεωρίες, κλονίζουν τήν πίστη τους.
Τα εμποδίζουν από το καλό, για να τα αχρηστέψουν. Τα καταστρέφουν από μικρά. Και τα παιδάκια, φυσικά, από αρνάκια γίνονται κατσικάκια. Αρχίζουν μετά να χτυπούν άσχημα και τούς γονείς τους και τούς δασκάλους και αυτούς πού τα κυβερνούν.
Τα κάνουν όλο άνω-κάτω: συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα. Και τελικά όταν θα φθάσουν να ξεκοιλιάσουν αυτούς πού τα κυβερνούν, τότε θα βάλουν και αυτοί μυαλό.

Πηγές: vatopaidi