Ισραήλ : Από το αιγυπτιακό Σινά εκτοξεύονται πύραυλοι

Το Στρατιωτικό συμβούλιο του Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο οι πύραυλοι που εξερράγησαν  στην πόλη  Eshkol το βράδυ της Παρασκευής να εκτοξεύτηκαν  από την Αίγυπτο και συγκεκριμένα από την  χερσόνησο του Σινά, δήλωσε αξιωματούχος του στρατού σύμφωνα με το .
Εάν οι υποψίες αποδειχθούν αληθείς, η επίθεση αυτή θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ από την χερσόνησο του  Σινά .
Η Αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Shorouk ανέφερε την Παρασκευή ότι οι Μουτζαχεντίν Σούρα (MSC), στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ και η Αλ Κάιντα  συνδέονται με ομάδα ισλαμιστών ακραίων εξτρεμιστών στο Σινά της Αιγύπτου και η οποία  ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πέντε πυραύλων. Αυτοί προφανώς ήταν οι πύραυλοι  που εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ την Τετάρτη.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι πύραυλοι ξεκίνησαν από το βόρειο τμήμα του Σινά, προσθέτοντας ότι ένα βίντεο δείχνει ότι τα βλήματα που εκτοξεύτηκαν ήταν 107 χιλιοστών και φέρονται από παρόμοιους πυραύλους που χρησιμοποιούνται από τις παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα. Ο Al-Shorouk ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι « θα χτυπήσουν τους προκαθορισμένους στόχους τους»
Η Χερσόνησος του Σινά έχει γίνει γκέτο  της τρομοκρατικής δραστηριότητας για την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου.
Τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων, και πρίν ένα μήνα υπήρξαν θύματα απο επιθέσεις των ισλαμιστών εναντίον αθώων πολιτών.
Τμήμα  ειδήσεων defencenet.gr

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ... ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ "ΚΟΠΑΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ

Σύμφωνα με καταγγελία γονέα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, σε γυμνάσιο του ανατολικού διαμερίσματος επτά μαθητές αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην σημερινή γιορτή για το Πολυτεχνείο. Μάλιστα όταν ρωτήθηκαν από τους καθηγητές τους γιατί οδηγούνται σε μία τέτοια ενέργεια δήλωσαν πως αρνούνται να συμμετέχουν διότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί και δεν αποτελεί εθνική εορτή. Όπως ακούστηκε, οι συγκεκριμένοι μαθητές είχαν ενημερώσει και τους γονείς τους για την πρωτοβουλία τους. Οι οποίοι προφανώς είχαν συμφωνήσει. Στο σχολείο επικράτησε αναστάτωση και οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως συνεκλήθη το συμβούλιο των καθηγητών για να αντιμετωπίσει το θέμα. Δεν γνωρίζουμε αν το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία.

newsbomb.gr

Πιπιλή: Έξω οι Άγιοι από τις στάσεις!



Να αφαιρεθούν τα ονόματα Αγίων και εκκλησιών από τις στάσεις των τρόλεϊ, του Τραμ και του Μετρό ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε γιατί, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο».
«Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μια από τις στάσεις ή ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση "Μέγαρο Μουσικής" και το "Μαρία Κάλλας"», διερωτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε.
Πηγή: Βηματοδοτης

Ποινικές διώξεις για τους βλάσφημους 'ηθο-ποιούς' και συντελεστές της χυδαίας παράστασης Corpus Christi!

Ως φως στο τούνελ της εν γένει διαφθοράς, της ασυδοσίας, του ευτελισμού των θεσμών, των αξιών και ιδανικών και της κατάφωρης ανομίας που κατά κόρον επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας δύναται να εκληφθεί η άσκηση ποινικής διώξεως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος συντελεστών και ηθοποιών της παράστασης Corpus Cristi.
Αφορμή στάθηκαν οι μηνύσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και δεκάδων πολιτών, οι οποίοι υποστήριξαν με αποδείξεις ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα και απειλείται η θρησκευτική ειρήνη και η κοινωνική συνοχή.  Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέφυγε να κινήσει τη διαδικασία της αυτοφώρου διαδικασίας, την οποία προέβλεπε ο νόμος και το σύνταγμα αναθέτοντας την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, ο οποίος αφού πήρε καταθέσεις από πολίτες που υποστήριξαν ότι θίγονται από το περιεχόμενο της παράστασης, διάβασε το σενάριο και είδε μαγνητοσκοπημένη την παράσταση. Μετά την προανάκριση άσκησε ποινική δίωξη, η οποία κυρίως αποβλέπει στην προστασία της κοινωνικής συνοχής και θρησκευτικής ειρήνης, αγαθά που απειλούνται από τέτοιες απαράδεκτες και χυδαίες παραστάσεις!
Μετά την άσκηση δίωξης μάλιστα έδωσε εντολή στη ΓΑΔΑ να διενεργήσει προανάκριση λαμβάνοντας ανωμοτί καταθέσεις από τους κατηγορούμενους.
Η απόφαση αυτή ουσιαστικά εκλαμβάνεται ως αμυδρή ελπίδα στο γενικό κατήφορο της χώρας και δύναται να αποτελέσει τροχοπέδη σε όλους αυτούς τους ψευτο-κουλτουριάδες ενός παγκοσμίως ξεπεσμένου διαφωτισμού που εκλαμβάνουν την έννοια της δημοκρατίας και την ελευθερία που εκπηγάζει εξ αυτής ως πλήρη ασυδοσία... «Κάτι φαίνεται πως αρχίζει να επαναλειτουργεί σ’ αυτό το κράτος. Ίσως ο κοινωνικός αντίκτυπος για το θεσμό της Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση από την κατάφωρη βλασφημία των θείων προσώπων της χριστιανικής πίστης μέσω της χυδαίας αυτής παράστασης Corpus Christi  να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία. Πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ασχημονούν ασύστολα και να επιβραβεύουν την ανωμαλία ως δήθεν ανθρώπινο δικαίωμα γιατί η ανοχή των Ελλήνων έχει και όρια» σχολίαζαν εκκλησιαστικοί κύκλοι εξ αφορμής της άσκησης ποινικής δίωξης. Και πρόσθεταν: «Μέσα στο πλαίσιο αυτό και παρά τα όσα θα βγουν να υποστηρίξουν οι γνωστοί ανόητοι και άφρονες ψευτοκουλτουριάρηδες και τα ελεγχόμενα από τους κύκλους της ανομίας μαζικά μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και προς εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης περί δήθεν παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης το μήνυμα που εκπορεύεται εκ της αποφάσεως είναι σαφές και συγκεκριμένο. Έχει δε να κάνει με την τήρηση του συντάγματος και το σεβασμό των θεσμών και των πιστευμάτων του κάθε πολίτη. Δεν μπορεί κανένας να ασχημονεί στο όνομα δήθεν της ελευθερίας της τέχνης και της έκφρασης».-

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Ολοκληρώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία των υποτιθέμενων αντιεξουσιαστών στο κέντρο

Οι δρόμοι στο κέντρο, οι οποίοι είχαν κλείσει λόγο μηχανοκίνητης πορείας που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα, έχουν πλέον ανοίξει.
Οι περίπου 100 μοτοσικλετιστές του υποτιθμενου αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν από το Πολυτεχνείο προς την Ομόνοια και στη συνέχεια στο Σύνταγμα, ενώ ο επόμενος σταθμός της πορείας ήταν η οδός Πειραιώς.
Όλοι όσοι κατοικούμε στην Αθήνα έχουμε συνηθίσει την παρουσία αυτών που υποστηρίζουν τα “εργσιακά” δικαιώματα των λαθρομεταναστών και οι οποίοι λένε ότι πολιτικά ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό – αναρχικό χώρο και ταυτόχρονα υπερασπίζονται την ισλαμική πολιτική.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΩΡΑ...!!! ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΗΧΑΝΕΣ -ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ- ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται "αντιφασιστική" λένε μοτοπορεία καμιά εκατοστής μηχανών οι περισσότερες δικάβαλεσ προς τον Άγιο Παντελεήμονα κι άλλες ταλαιπωρημένες από τους φίλους τους λαθρομετανάστες γειτονιές του κέντρου...

Η μοτοπορεία, ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από το Πολυτεχνείο, πέρασε από το Σύνταγμα, τα Προπύλαια, το Μοναστηράκι και την Πατησίων, με τους οδηγούς να κορνάρουν, φωνάζοντας τα γνωστά εμετικά τους συνθήματα εναντίον των Ελλήνων.


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟ Μας πλήρωνε να κάνουμε κατάληψη στο υπ. Παιδείας

Σε αποκάλυψη βόμβα για το παρασκήνιο των υποτιθέμενων ανεξάρτητων και αυθόρμητων κοινωνικών αγώνων προέβη ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ( ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προστατευόμενος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Μυλόπουλος, ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων με απώτερο στόχο τον εκβιασμό όπως αναφέρει του υπουργείου Παιδείας να δώσει στο Πανεπιστήμιο χρήματα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, «Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις».
Τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δηλώνοντας ότι ήταν παρούσα στη συνάντηση όπου προτάθηκε η κατάληψη του υπουργείου Παιδείας με «χορηγία» του ΑΠΘ. Στην τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη ο Γιάννης Μυλόπουλος δηλώνει ότι πρόκειται για συκοφαντίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"ΡΗΤΡΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ" Η τρόϊκα παίρνει και επίσημα "πιστόλι και ταμείο" - Της εκχωρούν και διοικητική αρμοδιότητα!

Πλήρης αποικιοποίηση της χώρας με έναν οικονομικό εκβιασμό που όμοιός του δεν θα έχει υπάρξει ποτέ σε ευρωπαΪκή χώρα βα βιώσει εφεξής η Ελλάδα προκειμένουν οι δανειστές να επιβάλλουν τα μέτρα εξαθλίωσης: Από προχθές χθες το βράδυ είχε κυλοφορήσει η φημολογία, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται ότι η τρόϊκα, (κατά βάση η Γερμανία το πρότεινε στο ΔΝΤ και αυτό συμφώνησε) ότι πρέπει να εισαχθεί η επαίσχυντη «ρήτρας εξισορρόπησης» βάσει της οποίας αυτό η τρόϊκα χωρίς προέγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου θα επιβάλλει πρόσθετικά εισπρακτικά μέτρα διοικητικής μορφής, (φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων) αν τα ήδη πρωτοφανή και ουσιαστικά ανεφάρμοστα μέτρα που ψηφίστηκαν με την αναιμική πλειοοψηφία των 153 βουλευτών, εκτροχιαστούν.
Το μόνο βέβαιο, φυσικά, είναι ότι θα εκτροχιαστούν, αφού είναι αδύνατον σε μια κατεστραμμενη οικονομία να εισπραχθούν οι φρόοι που θέλουν.
Ανά μήνα λοιπόν η τρόϊκα θα αποφασίζει αν πρέπει να ενεργοποιηθεί η «ρήτρα εξισορρόπησης» και όσα τους λείπουν τόσα λεφτά θα παίρνει!
Με αυτή την έννοια είχε δίκιο ο Α.Σαμαράς που είπε ότι "Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα τηςπου επιβάλλουμε" για τον απλό λόγο ότι από εδώ και εμπρός τα μέτρα θα τα επιβάλλει απ'ευθείας η τρόϊκα!
Όλα αυτά για να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευυρώ η η mega-δόση των 44 δις. ευρώ στους ... τραπεζίτες. Χθες ο οικονομολόγος καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στους Φακέλους στο ΣΚΑΪ, είπε ότι "Καμία ρευστότητα δεν θα πέσει στην αγορά. Τα λεφτά της δόσης ή των δόσεων θα πάνε στις τράπεζες και στους δανειστες" .
Για νε πάρουν λοιπόν οι τράπεζες τα λεφτά εκχώρησαν και τυπικά την εθνική κυριαρχία και βέβαια το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την τρομοκρατία περί δήθεων "εξόδου από το ευρώ" ή ότι "Θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω" στο όνομα εκχώρησης των εθνικών εξουσιών και της εξαθλίωσης των πολιτών.
Φαντασθείτε χωρίς το - χαμηλό, έστω, εμπόδιο της Βουλής την τρόϊκα να εφαρμόζει κατά το δοκουν νέα μέτρα, με την άνεση της διοικητικής εξουσίας που θα έχει, επειδή τα προηγούμενα που η ίδια έχει ζητήσει θα έχουν αποτύχει. Πόσο καιρό θα μείνει όρθια, όχι η κυβέρνηση, η ίδια η χώρα;
Βέβαια, θα υπάρξει και "bonus" αν ξεπεράσουμε τους στόχους των μέτρων, αλλά ποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια θετική εξέλιξη από την στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατο να εφαμροστούν αυτά τα μέτρα; 
Το όλο ζήτημα θα έχει λάβει και την υπογραφή της κυβέρνησης πριν ληφθεί η δόση, όποτε κια αν ληφθεί. Για τον λόγο αυτό εκβιάζουν και για τον λόγο αυτό δείχνει large ο Σόϊμπλε: Αφού θα έχουν αυτοί το ταμείο και αυτοί τα πιστόλια, γιατί να μην δώσουν την δόση στους τρπεζίτες, εγχώριους και ξένους;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΧΑΣΤΡΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ



Δημοσιεύτηκε σήμερα από τα ΜΜΕ το αποτέλεσμα της Διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αναφορικά με την αίτηση, που είχα υποβάλει στις 05.08.2010 και με την οποία ζητούσα την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων και συναφών πράξεων αναφορικά με την αυτόματη απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης στην Ελλάδα  είτε λόγω 6ετούς φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο, καθώς και αναφορικά με τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές 2010

Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είχαν υπογραφεί από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ Γιάννη Ραγκούση προς εφαρμογή του Ν.3838/2010, που είχε ψηφιστεί το Μάρτιο του 2010 στη Βουλή των Ελλήνων:

α) από βουλευτές του ΠαΣοΚ, που περιελάμβανε βουλευτές, που σήμερα είναι είτε βουλευτές του ΠαΣοΚ είτε έχουν εκλεγεί βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 
β) από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που περιελάμβανε βουλευτές, που σήμερα είναι εκλεγμένοι βουλευτές είτε με το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είτε με τη ΔΗΜΑΡ

Διαβάστε σχετικά με τους βουλευτές, που ψήφισαν το Νόμο 3838/2010 στην ανάρτηση http://syntagmagr.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Η αίτηση είχε κριθεί αρχικά από το Δ' Τμήμα (7μελής σύνθεση) του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο με την υπ' αριθμόν 350/2011 απόφαση του την είχε κάνει δεκτή και ως προς τα 2 της σκέλη: 
Με σχετική πλειοψηφία (6 ψήφους υπέρ και 1 κατά) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της αυτόματης απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς είτε λόγω γέννησης στην Ελλάδα είτε λόγω 6ετούς φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο.

Με απόλυτη πλειοψηφία (7 ψήφους υπέρ) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας της συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές 2010

Διαβάστε σχετικά με την υπ' αριθμόν 350/2011 απόφαση στην ανάρτηση http://syntagmagr.blogspot.com/2011/04/3502011-03062011-07062011-10042011.html 

Εν συνεχεία λόγω συνταγματικής επιταγής, που προβλέπει, ότι όταν κρίνεται από Τμήμα Ανωτάτου Δικαστηρίου διάταξη νόμου αντισυνταγματική, τότε παραπέμπεται υποχρεωτικά η υπόθεση στην Ολομέλεια του οικείου Δικαστηρίου, συζητήθηκε εκ νέου η αίτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 02.12.2011

Διαβάστε σχετικά με τη συζήτηση της αίτησης στην Ολομέλεια στην ανάρτηση http://syntagmagr.blogspot.com/2011/12/02122011.html
Ώσπου πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ το αποτέλεσμα της Διάσκεψης επί της αιτήσεως μου, όπου το σχετικό άρθρο της Δημοσιογράφου κυρίας Βασιλικής Κόκκαλη από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σε σημερινό της δημοσίευμα (13.11.2012) http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=236218 με τίτλο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ έχει ως εξής:

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας. Η Ολομέλεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε στο ίδιο σκεπτικό που είχε διατυπώσει το περασμένο έτος το Δ’  Τμήμα του ΣτΕ , το οποίοι είχε αποφανθεί ότι είναι παράνομες και αντισυνταγματικές οι εν λόγω διατάξεις κρίνοντας ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο Έλληνες πολίτες. 
Άλλωστε, η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια από το Δ’  Τμήμα του ΣτΕ που είχε κάνει δεκτή προσφυγή του δικηγόρου και κατοίκου του κέντρου της Αθήνας κ. Ιωάννη Ανδριόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο. 
Επίσης, ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Τώρα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια σε διάσκεψη ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές. Και αυτό γιατί το δικαίωμα δε του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι  επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της Ολομέλειας ελήφθη κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δικαστών έκρινε ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, προβλέπεται χορήγηση ιθαγένειας χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος. Αντίθετα, η μειοψηφία  έκρινε ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή για να δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.


H απόφαση του Τμήματος
«Μόνο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό είχε πραγματοποιηθεί αθρόα  πολιτογράφηση αλλοδαπών (χορήγηση ιθαγένειας) χωρίς εξατομικευμένη κρίση, αλλά βάση γενικών αρχών που προσδιορίστηκαν με νόμο».  Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με αυτή την ιστορική αναδρομή - απάντηση στους εμπνευστές του νόμου Ραγκούση αλλά και με πληθώρα νομικών επιχειρημάτων για την νομιμότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010. 
Τα μέλη του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ εξετάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -βάση του οποίου ιθαγενοποιήθηκαν χιλιάδες αλλοδαποί -υπό το «πρίσμα» του Συντάγματος, έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος. 
Και αυτό γιατί, δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto  της ουσιαστικής προϋποθέσεις γνησίου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές διατάξεις (π.χ. Ν.3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».
Με απλά λόγια το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφαίνεται ότι η χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα μας έγινε αθρόα χωρίς να κριθούν συγκεκριμένες και εξατομικευμένες προϋποθέσεις, οι οποίες προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους που για να διαφυλάξουν την εθνική ομοιογένεια του κράτους αναφέρονται, μεταξύ των άλλων και στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος»  (jus sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς». Πέρα όμως από τα ζητήματα της αντισυνταγματικότητας τα μέλη του Δ΄  Τμήματος του ΣτΕ είχε κάνει στην απόφαση που εξέδωσαν και μια ιστορική αναδρομή που ξεκινάει από τα χρόνια της απελευθέρωσης της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και φτάνει μέχρι την κατάρρευση  των καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης και τη διάλυση της Ενώσεως των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).
«Αθρόα πολιτογράφηση, δηλαδή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας από ομάδες αλλοδαπών χωρίς εξατομικευμένη κρίση αλλά ευθέως βάση γενικών διατάξεων ουσιαστικού νόμου, το ελληνικό δίκαιο εγνώρισε μόνο κατά τις περιόδους ανακατατάξεων του νέου εθνικού κράτους που προέκυψε με τη σταδιακή απελευθέρωση της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και τις προσθήκες νέων εδαφών με διεθνείς συνθήκες», αναφέρει στην απόφασή του το ΣτΕ για να επισημάνει ότι μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή μεταναστών στην Ελλάδα καταρτίστηκαν νόμοι που έθεταν συγκεκριμένα κριτήρια για τη διαμονή και την εργασία αλλοδαπών στη χώρα. Πλην όμως τα κριτήρια αυτά- σύμφωνα με την απόφαση- «παραβιάστηκαν στην πράξη λόγω της παράνομης εισόδου μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων, και είχε ως περαιτέρω συνέπεια την θέσπιση αλλεπάλληλων διατάξεων, οι οποίες «νομιμοποιούσαν» την παράνομη είσοδο, διαμονή και εργασία των αλλοδαπών».

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ

Σε αναμονή της δημοσιεύσεως της αποφάσεως της Ολομέλειας και με επιφύλαξη των πληροφοριών, που διαρρέουν τα ΜΜΕ για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης, η διατήρηση της υπ' αριθμόν 350/2011 απόφασης του Δ' Τμήματος από την Ολομέλεια επιφέρει τις ακόλουθες συνέπειες:

1. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ή ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από το 2010 και εντεύθεν, καθώς ακυρώνεται η σχετική υπουργική απόφαση, που παρασύρει όλες τις αποφάσεις των Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως συναφείς πράξεις

2. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010 στα εκλογικά τμήματα όλων των Δήμων, που συμμετείχαν αλλοδαποί στους εκλογικούς καταλόγους μόνοι τους ή με Έλληνες Δημότες  

ΠΡΟΣΟΧΗ στην παραφιλολογία κάποιων ΜΜΕ, ότι η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ, διότι η απόφαση ακυρώνει πράξεις του 2010 και όσες συναφείς έπονται από τότε έως σήμερα και στο μέλλον

Οι ιθαγένειες που έχουν απονεμηθεί με τους ανωτέρω τρόπους είναι αντισυνταγματικές και πρέπει να ανακληθούν και οι Δημοτικές Εκλογές 2010 πρέπει να επαναληφθούν στα εκλογικά τμήματα, όπου έγινε χρήση εκλογικών καταλόγων αλλοδαπών 


Ιωάννης Ανδριόπουλος
Δικηγόρος Αθηνών - Διεθνολόγος
Αιτών την ακύρωση πράξεων του Ν. 3838/2010 στην υπ΄ αριθμόν 350/2011 απόφαση ΣτΕ  και στην Ολομέλεια ΣτΕ 
 

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ...!!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΤΗΝ "ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!!



Σε συναγερμό τέθηκε η Εθνική Φρουρά, μετά από νέα προκλητική ενέργεια του κατοχικού στρατού, ο οποίος έστησε περίφραξη στην νεκρή ζώνη στην περιοχή της Αυλώνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 8μιση το πρωί δόθηκε πληροφορία στο σταθμό της Περιστερώνας ότι περίπου 50 τ/κ στρατιώτες βρίσκονταν στην νεκρή ζώνη και τοποθετούσαν συρματόμπλεγμα, παράλληλα της γραμμής αντιπαράταξης.

Περίπολο του ΟΗΕ συνόδευσε μέλη του αστυνομικού σταθμού της Περιστερώνας, στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε πρόχειρη περίφραξη με σιδερένιους πασσάλους και συρματόπλεγμα που περίφρασσε υποστατικό διάτρησης το οποίο υδροδοτεί την κατεχόμενη Αυλώνα.

Όπως διαπιστώθηκε, την περίφραξη τοποθέτησε ο κατοχικός στρατός και όπως δήλωσε Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, είναι παράνομη καθότι βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης και θα ζητηθεί όπως μετακινηθεί. sigmalive.com

Η αμετανοησία οδηγεί σε πρώτη φάση στην οίηση και στην συνέχεια στην ξεφτίλα...


Διαβάζουμε στο αγαπητό "ΡΕΣΑΛΤΟ" :
Με το λόμπι της ευρω-χούντας η Αλέκα!!!
ΚΚΕ: Γρανάζι του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ
...7 μήνες μετά την προτροπή για ψήφο στο ...ΚΚΕ...
Τι θα κάνουμε στις εκλογές;
Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι μας κατηγόρησαν με τον πιο χυδαίο τρόπο ως ...βλάκες όταν τους απεκαλέσαμε αμετανόητους αριστερούς...
Όμως πάντα η αμετανοησία οδηγεί σε πρώτη φάση στην οίηση και στην συνέχεια στην ξεφτίλα...

ΠΗΓΗ

ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΜΠΟΥΚΑΡΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!


Ο τουρκικός στρατός παραβίασε το status quo και εισήλθε εντός της «νεκρής ζώνης» στο χωριό Αυλώνα, όπου περιέφραξε με συρματόπλεγμα ένα χώρο όπου υπήρχε γεώτρηση για την άντληση νερού, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 Κύπρου.

Από τη γεώτρηση μεταφέρεται πόσιμο νερό σε δεξαμενή του χωριού που χρησιμοποιούν Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Αυλώνας.

Η Εθνική Φρουρά και το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο ΟΗΕ δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση.

ΠΗΓΗ

Σημάδια των καιρών - Η γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Ρουντσάου» κήρυξε πτώχευση

Η γερμανική «Φρανκφούρτερ Ρουντσάου», μια εφημερίδα της κεντροαριστεράς που ιδρύθηκε το 1945, κήρυξε σήμερα Τρίτη πτώχευση σε δικαστήριο της Φραγκφούρτης (δυτική Γερμανία), δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα συνέλευση για να ενημερωθούν για τις συνέπειες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Με μειωμένη την κυκλοφορία της, η "Φρανκφούρτερ Ρουντσάου" αγωνιζόταν εδώ και χρόνια για την επιβίωσή της και είχε επιχειρήσει πέρυσι μια αναδιάρθρωση σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ "Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι"

 "Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι" είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, και όπως θα δείτε από το κύμα εξώσεων και κατασχέσεων στην Ισπανία, οι άνθρωποι για να αποφύγουν τη διαβίωση στους δρόμους προσπαθούν να μείνουν στους συγγενείς τους. Αν υπολογίσει πρόχειρα κάποιος πόσα δάνεια είναι στο "κόκκινο" στη χώρα μας τότε το "τρεις οικογένειες σε ένα σπίτι" δεν φαντάζει υπερβολικό, αφού με το τέλος του Μνημονίου 3 καλά θα είναι αν ένα 35% έχει κρατήσει το σπίτι του. Ακολουθεί άρθρο των New York Times που εξηγεί τα ανησυχητικά τεκταινόμενα στην Ισπανία που σύντομα θα χτυπήσουν και την δικιά μας πόρτα.
"Το πρώτο βράδυ μετά την έξωση από το μικρό διαμέρισμά τους, επειδή δεν είχαν πληρώσει τις δόσεις στην τράπεζα, ο 71χρονος Φρανθίσκο Ροντρίγκεθ Φλόρες, και η σύζυγός του, η 67χρονη Αννα Λόπεθ Κοράλ, κοιμήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τους, στη Σεβίλη.
Οι κόρες τους, και οι δύο άνεργες μητέρες, που ζούσαν με τα τρία παιδιά τους μαζί τους, κοιμήθηκαν στο φορτηγάκι ενός γείτονα.
«Ηταν οι χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς ένιωσα όταν έχασα το σπίτι μου, και έπρεπε να κοιμηθώ στο χωλ της εισόδου», είπε πριν από λίγες ημέρες η κυρία Λόπεθ.
Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα τώρα. Οι Ροντρίγκεθ είναι ανάμεσα στις 36 οικογένειες που έχουν κάνει κατάληψη σε συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων, που είναι άδεια επί τρία χρόνια. Δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Το νερό τους το έκοψαν προσφάτως, και ζουν μονίμως με τον φόβο ότι οι αρχές θα τους κάνουν έξωση για άλλη μία φορά. Αλλά η κυρία Λόπεθ λέει ότι τουλάχιστον δεν ζουν στον δρόμο - τουλάχιστον όχι ακόμα.
Ο αριθμός των ισπανικών οικογενειών που απειλούνται με έξωση συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς - εκατοντάδες κάθε ημέρα. Το πρόβλημα έχει γίνει τόσο οξύ ώστε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ ανακοίνωσε «πάγωμα» των εξώσεων για δύο χρόνια, αλλά μόνο για όσους ζουν αποδεδειγμένα στα όρια της φτώχειας.
Ενώ κάποιοι μπορούν να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών, ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αστέγων, όπως οι Ροντρίγκεθ, δεν έχουν αυτή την τύχη. Οι συγγενείς τους δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους ίδιους. Και στην Ισπανία δεν υπάρχει σύστημα κοινωνικής προστασίας για τους αστέγους.
Για κάποιους η πίεση ήταν αφόρητη. Τις τελευταίες εβδομάδες, ένας 53χρονος άνδρας στη Γρανάδα απαγχονίστηκε λίγες ώρες προτού του κάνουν έξωση. Και μια 53χρονη γυναίκα στο Μπιλμπάο πήδηξε στο κενό και σκοτώθηκε, την ώρα που οι δικαστικοί κλητήρες έφταναν στην πόρτα της.
Και όμως, την ίδια στιγμή η χώρα είναι γεμάτη με άδεια κτίρια όλων των ειδών, σχεδόν δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις. Ειδικοί λένε ότι όλο και περισσότεροι άστεγοι από εξώσεις κάνουν καταλήψεις σε άδεια σπίτια, ή επιστρέφουν στα δικά τους μετά την κατάσχεση.
Είναι μια προσωρινή λύση, αλλά για πολλούς η μοναδική.
«Δεν μπορούσα να αφήσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να πεθάνουν από την πείνα», λέει η κυρία Λόπεθ, που εργαζόταν καθαρίστρια ως σε έναν οίκο ευγηρίας."
Κάποιος θα έλεγε ότι ο Άγιος διάβαζε "βουλωμένο γράμμα" 2,5 αιώνες πριν. Στόχος των Παγκοσμιοποιητών είναι η κατάργηση της ιδιοκτησίας, γιατί χωρίς ιδιοκτησία δεν θα υπάρχει ατομική ελευθερία, και αξιοπρέπεια. Εύκολα θύματα για το τελικό στάδιο. Το "χάραγμα", το όνειρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων το "τσιπάρισμα" ο ολοκληρωτικός έλεγχος της ανθρωπότητας, και αυτό δεν θα φεύγει με εκλογές.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφίες - Σοκ: Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες σπάνε και καίνε σταυρούς και εικόνες στην Αχαΐα φωνάζοντας "Αλλάχ" - Αναστατωμένοι οι κάτοικοι!

 
Λαθρομετανάστες φέρονται να κατέστρεψαν εικόνες και άλλα χριστιανικά σύμβολα σε υπό κατεδάφιση σπίτι στην περιοχή της Κάτω Αχαϊας, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής που κάνουν λόγο για απίστευτη θρασύτητα και προσβολή των συμβόλων της πίστης και μάλιστα εντελώς απρόκλητα. Όπως καταγγέλλουν στο thebest.gr κάτοικοι της περιοχής, οι μετανάστες που διαμένουν σε ερειπωμένο και ετοιμόρροπο λόγω σεισμού σπίτι στην οδό Αγίου Ιωάννη και Γερμανού, αφαίρεσαν εικόνες και σταυρούς από το εικονοστάσι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που βρίσκεται παραπλεύρως, τις έσπασαν και τους έβαλαν φωτιά, ενώ κατέστραψαν και έπιπλα. Στη συνέχεια φώναζαν Αλλάχ και έκαναν επικλήσεις στη θρησκεία τους, με τρόπο προκλητικό, ανάβοντας τα αίματα όσων έτυχε να παρακολουθήσουν τη σκηνή.
Στο σημείο εκλήθησαν μέλη των Αγανακτισμένων Πολιτών Δυτικής Αχαϊας που με τη σειρά τους- όπως λένε στο thebest.gr, κάλεσαν την αστυνομία η οποία και φέρεται να προχώρησε σε συλλήψεις, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επισήμως από την ΕΛ.Α.Σ το περιστατικό, που έχει ανάψει φωτιές στην περιοχή.
Το περιστατικό καταγγέλλει και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ραυτακόπουλος ο οποίος διατείνεται ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Ο "ΜΕΓΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ" ΤΣΙΠΡΑΣ;

Η υπηρεσία Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ούτε το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα, ούτε αν το πλήρωσε, ούτε και αν κατέθεσε το αντίστοιχο ποσό στο ΚΕΘΕΑ, όπως κατά δήλωσή του θα έπραττε, συμμετέχοντας στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω».

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφη απάντηση που έστειλε στη Βουλή για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός απέστειλε την έγγραφη απάντηση, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στην οποία επικαλούνταν παλαιότερη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία θα εξέφραζε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω», με το να μην πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά θα το κατέθετε στο ΚΕΘΕΑ, που υπέστη μείωση της χρηματοδότησής του.

Προς απάντηση της ερώτησης, από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων- Τμήμα ΦΜΑΠ και με υπογραφή Μαυραγάνη, απεστάλη στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο επισημαίνεται ότι η επιβολή του ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιστική ή εμπορική χρήση επιλέχθηκε, προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2011, με κριτήριο την καθολικότητα, την αναλογικότητα και την προσφορότητα (δηλαδή, τη δυνατότητα ταχείας είσπραξης εσόδων).

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το τέλος αυτό συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και ότι, αν αυτό δεν καταβληθεί τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της πληρωμής της πρώτης δόσης, αποστέλλεται κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και, μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξή του.

«Κατόπιν των ανωτέρω, η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και, συνακόλουθα, ούτε εάν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε, αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ» δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, αφού, όπως σημειώνει, «το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου, αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος κλπ».

ΠΗΓΗ