Εθνοφρουρός αφαίρεσε τουρκική σημαία και αλεξίσφαιρο γιλέκο!

Παράτολμος εθνοφρουρός που υπηρετεί στην πράσινη γραμμή και συγκεκριμένα παρά τον ποταμό Πεδιαίο, στον Άγιο Ανδρέα, διέσχισε την κοίτη του ποταμού και εισερχόμενος μέσα σε τουρκικό φυλάκιο, αφαίρεσε τουρκική σημαία και αλεξίσφαιρο γιλέκο.Ο εθνοφρουρός συνελήφθηκε και η σημαία και το γιλέκο επεστράφησαν στα Ηνωμένα Έθνη για να παραδοθούν στους Τούρκους.
πηγή

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ: H ΠΛΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΟΙΚΤΗ...

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ;
ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ;

1619 θύματα των Τούρκων.

1619 ψυχές που δε γνωρίζουμε τι απέγιναν.

1619 Άνθρωποι που αγνοούνται.

1619 ΆΝΘΡΩΠΟΙ!

ΤΟΥΡΚΕ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ; ΤΟΥΡΚΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ;

Όσο υπάρχουμε σε αυτό τον τόπο, με τα χαρακτηριστικά που έχουμε ως Άνθρωποι, ξέροντας ότι η πληγή αυτή συσσωρεύει αβάστακτο πόνο και δεν έχει κλείσει, επιζητούμε, απαιτούμε και θέλουμε δικαίωση.
Τι απέγιναν 1619 ψυχές; Τι μπορεί να έπαθαν στα χέρια των Τούρκων; Βάρβαροι και αδίστακτοι κατακτητές, τι τους κάνατε;


Ο πόνος βαρύς και αβάστακτος για όλους μας, πόσο μάλλον για τους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους. Πόσο μάλλον για τις μάνες που ξημεροβραδιάζονται στο οδόφραγμα με τη φωτογραφία των παιδιών και των συζύγων στο χέρι, καρτερώντας. Πόσο μάλλον για το κλαμμένο παιδί με τη φωτογραφία των γονιών του στο χέρι, καρτερώντας. Πόσο μάλλον για την Κύπρο μας που έχασε τέτοιους λεβέντες, τέτοια παλληκάρια. Περιμένουμε, υπομένουμε, καρτερούμε να μάθουμε. Να μας πουν τι έγιναν και πού μπορεί να βρίσκονται.

“Ντρέπομαι που ξέρω ότι η ζωή μου θα συνεχίσει χωρίς τη δική σου επιστροφή ή δικαίωση. Οι ηγέτες μου θα κοιμηθούν ήσυχοι ότι έπραξαν το σωστό ή θα σε χρησιμοποιήσουν για μερικά ακόμη χρόνια σαν δόκανο στο κυνήγι ψηφοφόρων ή εντυπώσεων. Εσύ θα έχεις γεννηθεί μόνο για όσους σου είχαν σφίξει κάποτε το χέρι και μόνο εάν οι γονείς σου ζουν ακόμα η αναφορά στο όνομά σου θα συνοδεύεται από αναφιλητά. Όταν δε ο Θεός αποφασίσει να τους απαλλάξει από το μαρτύριο, τότε θα χαθούν και τα τελευταία δάκρια που σου ανήκουν. Η φωτογραφία σου θα ξεθωριάσει και θα χαθείς, χωρίς κανένας ποτέ να μάθει τι ψέλλισες πριν φύγεις, χωρίς κανένα καντήλι να κάψει το φιτιλάκι του για σένα. Μόνο τα βιβλία ιστορίας θα σε αναφέρουν ως «τον αγνοούμενο της Κύπρου», και κάποιοι μαθητές θα βρίζουν τους φονιάδες σου, γιατί με τις πράξεις τους, τους δυσκόλεψαν στις τελικές εξετάσεις…” τα τραγικά λόγια της Μάρω Σιδέρη σε επιστολή της στον Κύπριο αγνοούμενο.


1. ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Στις 23 Σεπτεμβρίου επέστρεψαν οι πρώτοι αιχμάλωτοι που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις τουρκικές φυλακές και αμέσως κατέθεσαν πως δεκάδες συγκρατούμενοι τους βρίσκονταν στις ίδιες φυλακές με εκείνους. Οι καταγγελίες τους για τα όσα διαπράχθησαν εις βάρος τους ήταν συγκλονιστικές. Είχαν υποστεί τα πάνδεινα από τους βάρβαρους εχθρους: ταπεινώσεις, ξυλοδαρμούς, καταναγκαστικά έργα. Επί αρκετές εβδομάδες οι Τούρκοι τούς περίφεραν σε πόλεις και χωριά της Ανατολίας, ως «τρόπαιο»της νίκης τους, ενώ ο όχλος απειλούσε να τους επιτεθεί και να τους χτυπήσει άγρια.
Ακολουθούν μαρτυρίες από αξιωματικούς που επέστρεψαν:

>λοχαγός της Εθνικής Φρουράς: «Αιχμαλωτίστηκα στον Άγιο Γεώργιο Κυρήνειας, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Μας μετέφεραν στον θύλακα, συνολικά 153 άτομα. Στη συνέχεια, μας πήγαν σε ένα καράβι και μας έριξαν στο αμπάρι χέρια, πόδια, μάτια δεμένα. Μας χτυπούσαν συνεχώς, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, φτάσαμε σε κάποια φυλακή της Τουρκίας 385 αιχμάλωτοι . Εκεί μας έκλεισαν σε κατασκότεινα κελιά. Μας έβγαζαν στην αυλή να πάρουμε αέρα κάθε 10 ημέρες. Αν κάποιος ζητούσε γιατρό, η συνταγή ήταν το γρονθοκόπημα. Η ζωή μας ήταν ανυπόφορη».
>Κύπριος καταδρομέας: «Αιχμαλωτίστηκα στην Κυρήνεια. Πρόλαβα και μπήκα σε κάποιο σπίτι, άλλαξα τη στολή μου με πολιτικά. Έτσι συνελήφθηκα ως πολίτης, όχι ως λοκατζής. Τους λοκατζήδες τους εκτελούσαν επί τόπου. Μας έριξαν σε ένα καράβι και μας μετέφεραν στις φυλακές Αδάνων. Έπειτα από ένα μήνα, μας πήγαν σιδηροδρομικώς στις φυλακές Αμάσειας. Καθ' οδόν, σε κάποια πόλη, οι κάτοικοι που έμαθαν πως θα περνούσαμε από εκεί, μας επιτέθηκαν με χασαπομάχαιρα και σίδερα για να μας δολοφονήσουν. Οι στρατιώτες που μας συνόδευαν όρμησαν εναντίον τους και με πολύ κόπο κατάφεραν να τους απωθήσουν».
>Πολίτης, από το Κάρμι Κuρήνειας: «Μας μετέφεραν στη Μερσίνα, έπειτα στα Άδανα. Ήμασταν περίπου 450 άτομα. Πριν επιβιβαστούμε στο τρένο, στρατιώτες και αστυνομικοί μας χτυπούσαν με κλωτσιές και με τους υποκόπανους των όπλων τους. Σε κάθε σταθμό όπου σταματούσε το τρένο, οι κάτοικοι μας έφτυναν, μάς έβριζαν και μας απειλούσαν πως &α μας κόψουν τον λαιμό. Σε μία περίπτωση, το αφιονισμένο πλήθος όρμισε εναντίον μας. Με τα πολλά, φτάσαμε στην πόλη της Αμάσειας».

Σύμφωνα με μαρτυρίες από άτομα που επέστρεψαν, η πορεία των αγνοουμένων εντός της τουρκικής επικράτειας οδηγείτο σε δύο γενικές κατευθύνσεις. Μια ομάδα κατευθύνθηκε προς την δύση (από την Κυρήνεια στη Μερσίνα, στα Αδανα, στο Τοκάτ και στο Ντενιζλί) και μια άλλη προς την ανατολή (από την Κυρήνεια στη Μερσίνα, στα Άδανα, στο Καχραμάν Μαράς, στην Αμάσεια, στο Καρς και στο Βαν). Το πιο συγκλονιστικό από όλα ήταν ότι, όσοι επέστρεψαν ανέφεραν την ύπαρξη των υπολοίπων, οι οποίοι αγνοούνται μέχρι σήμερα.



2. ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Οι Τούρκοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι μετέφεραν αιχμαλώτους στη χώρα τους (!!!) και παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή ερευνών στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο.

>Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ραούφ Ντεκτάς ο οποίος δήλωσε χαρακτηρίστηκα πως το 1989 πως «Δεν υπάρχουν Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι, ούτε στην Κύπρο ούτε στην Τουρκία. Οι Ελληνοκύπριοι προπαγανδιστές δημιούργησαν τέτοιες ιστορίες. Οι αγνοούμενοι σκοτώθηκαν, είτε στις συγκρούσεις του πραξικοπήματος, μεταξύ τους, είτε κατά τις μάχες με τους Τούρκους».
Ο (τέως) κατοχικός ηγέτης σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό ελληνοκυπριακό σταθμό τον μάρτιο του 1996, επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του μέχρι την στιγμή που αποκάλυψε πως κάποια άτομα δολοφονήθηκαν από τουρκοκύπριους, όμως αρνήθηκε πως ο Τουρκικός στρατός πραγματοποίησε εκτελέσεις (όπως είχε συμβεί στις περισσότερες περιπτώσεις) και πως αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν σε φυλακές της Τουρκίας.

>Ο τότε εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών lνάλ Μπατού σε δήλωσή του αναφέρει όπως και ο Ρ. Ντεχτάς ότι «Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, ούτε στην Τουρκία ούτε στην Κύπρο. Οι Έλληνες εκμεταλλεύθηκαν ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα για πολιτικούς λόγους».

>Ένα χρόνο αργότερα ο Τουργκούτ Οζάλ, ο τότε πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, επανέλαβε (όπως και οι προηγούμενοι) ότι δεν υπήρχαν αγνοούμενοι. Όμως οι αιχμάλωτοι που μεταφέρθηκαν στα κάτεργα της Ανατολίας, δεν ήταν ότι «αγνοούντο» από την Τουρκία, αλλά και από την ίδια την Ελλάδα.


3. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το τουρκικό επιχείρημα περί μη ύπαρξης αγνοουμένων στην Τουρκία αποδείχτηκε ανυπόστατο από δεκάδες μαρτυρίες όπως επίσης, άτοπο υπήρξε και το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο, όλοι όσοι αγνοούνται, έπεσαν στις μάχες. Δυστυχώς για τους Τούρκους, υπήρξαν πολλές και αδιαμφισβήτητες μαρτυρίες, η διασταύρωση των οποίων στοιχειοθέτησε το σώμα του εγκλήματος, που ταλαιπωρεί έως σήμερα τις οικογένειες των αγνοουμένων.

Μέσα στα ντοκουμέντα που μας αποδεικνύουν την παράνομη μεταφορά και κατακράτηση αιχμαλώτων στην Τουρκία είναι και οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

>Περίπτωση Χρηστάκη Λοϊζου: Ο μικρότερος αγνοούμενος κατάγεται από το χωριό Παλαίκυρο, τότε ηλικίας 5 ετών. Στις 17 Αυγούστου 1974 πυροβολήθηκε από Τούρκο στρατιώτη. Η μητέρα του, είδε για τελευταία φορά τον μικρό Χρηστάκη της την επόμενη μέρα, σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, την πληροφόρησαν ότι το παιδί μεταφέρθηκε στη Λευκωσία, ενώ ο ίδιος ο Ντενκτάς δήλωσε στις 20 Ιανουαρίου 1975 ότι ο Χρηστάκης ζούσε και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Το παιδί αγνοείται έως σήμερα, όπως και ο πατέρας του, Ανδρέας Λοϊζου.

>Μαρτυρία Φρόσως Δήμου από τον «Αττίλα 2» : Η γενναία Φρόσω Δήμου επεδίωξε να κρύψει στο σπίτι της, στο χωριό Βώνη, δώδεκα πολίτες και στρατιώτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από Τούρκους στρατιώτες και έγινε η σύλληψη σε παρουσία Τουρκοκύπριων. Όλοι τους αγνοούνται έως σήμερα.

>Περιπτώσεις Λεοντίου Λεοντίου και Ανδρέα Κασάπη: Ο Γιώργιος Παπαλεοντίου μεταφέρθηκε στις φυλακές Αδάνων και Αμάσειας. Στις 23 Οκτωβρίου 1974 (ημέρα της απελευθέρωσης του) ενώ εξερχόταν από τη φυλακή, άκουσε από «γειτονικό» κελί κραυγές απόγνωσης: «Είμαι ο Λεόντιος Λεοντίου, μαζί με τον κουνιάδο μου Ανδρέα Κασάπη. Γιατί δεν μας στέλνουν μαζί σας στην Κύπρο;». Οι Λεόντιος Λεοντίου και Ανδρέας Κασάπης αγνοούνται έως σήμερα.

>Περίπτωση Γιώργου Νικολάου: Υπηρετούσε ως ναύτης στον Ναυτικό Σταθμό Κυρήνειας. Τον Οκτώβριο του 1974, ο πατέρας του επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Ο Γιώργος τού είπε πως μαζί του, ήταν υπό κράτηση άλλοι 23 Ελληνοκύπριοι. Ο απελπισμένος πατέρας με την κόρη του μέσα στις επόμενες μέρες είδαν τον Γιώργο σε ένα λεωφορείο στην Κερύνεια , αλλά κι αυτός αγνοείται έως σήμερα.

>Περίπτωση Μιχάλη και Ηλία Λάμπη: Τα δύο αδέλφια, 17 και 19 ετών αντίστοιχα, συνελήφθηκαν το Σεπτέμβριο του 1974 στο χωριό Χάρτζια της Κυρήνειας. Μετά από δύο ημέρες, τους επισκέφθηκαν οι γονείς τους και συνομίλησαν μαζί τους. Από τότε αγνοούνται και οι δύο.

>Περίπτωση Νίκου Γιαννακόπουλου: Ο Νίκος Γιαννακόπουλος από το Μουζάκι Καρδίτσας υπηρετούσε ως ανθυπασπιστής στην ΕΛΔΥΚ. Τον Μάιο του 1993 ένας οδηγός φορτηγού ενημέρωσε τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι καθ' οδόν προς το Ιράκ τον συνάντησε, στην άκρη ενός τσιφλικιού, περιφραγμένου με συρματόπλεγμα. Ο Γιαννακόπουλος πρόλαβε να του πει ότι μεταφέρθηκε στις φυλακές Αδάνων μαζί με εκατοντάδες άλλους αιχμαλώτους. Ήταν ανάπηρος, με ένα πόδι. Αγνοούμενος από τότε.

>Περίπτωση Παύλου Κουρούπη: Ο ταγματάρχης πεζικού Παύλος Κουρούπης, αγνοείται από τον lούλιο του 1974, όταν οι Τούρκοι εξαπέλυσαν τη μεγάλη επίθεση τους κατά της Κυρήνειας. Το Μάρτιο του 1995, δημοσιογράφος αποκάλυψε σε εφημερίδα ένα από τα πιο συγκλονιστικά, ντοκουμέντα. Εντοπίστηκαν μέσω Έλληνα συνταγματάρχη (ο οποίος προσποιείτο τον ιχθυέμπορο), έξι αγνοούμενοι στο Μπολού της Τουρκίας και άλλοι επτά στο Ντενιζλί. Ο συνταγματάρχης, μίλησε για λίγο με κάποιους από αυτούς, αφού δωροδόκησε τους δεσμοφύλακες. Όλοι τους βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.

>Περίπτωση Στυλιανού Καλμπουρτζή: διοικητής Πυροβολικού αρχικά θεωρήθηκε νεκρός. Όμως, τον Αύγουστο του 1974 έστειλε μήνυμα από τον σταθμό «Μπαϊράκ». Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα ο αντισυνταγματάρχης Στυλιανός Καλμπουρτζής φρόντισε και επικοινώνησε με την Ελλάδα και, στην προσπάθεια του αυτή, είπε: «Ειδοποιήστε στις Σέρρες τον γαμπρό μου Δημήτρη Τσιαούση πως είμαι αιχμάλωτος, τηλεφωνώ από Κωνσταντινούπολη».



Υπάρχουν αμέτρητες τέτοιες περιπτώσεις που μας αποδεικνύουν πως οι Τούρκοι συνέχιζαν να κατακρατούν αιχμαλώτους, 32 ολόκληρα χρόνια μετά την εισβολή.

Ας αναπαύσει λοιπόν ο Κύριος τις ψυχές των γενναίων αγωνιστών - αγνοουμένων που τώρα πιά δε βρίσκονται εν ζωή κι ας δώσει δύναμη στους επιζώντες.

Εμείς ως νεολαία του πολύπαθου αυτού νησιού, ελπίζαμε, ελπίζουμε και θα ελπίζουμε πάντα για μια Κύπρο ελεύθερη, απαλλαγμένη από ξένες βάσεις και παράνομη κατοχή από το βάρβαρο Αττίλα. Μια Κύπρο όπου θα καταπατηθεί επιτέλους το ψέμα και θα αντικατασταθεί με την αλήθεια, όσον αφορά την πληγή των αγνοούμενών μας. Μια Κύπρο όπου επιτέλους θα δούμε την ηγεσία να στριμώχνει τους Τούρκους όσον αφορά τις 1619 ψυχές που ΘΕΛΟΥΜΕ πίσω.

Πάντα μέσα μας θα υπάρχει ο πόθος για δικαίωση και ταυτόχρονα για απελευθέρωση, γιατί η νεολαία της Κύπρου όσο κι αν δε βολεύει και δεν αρέσει σε κάποιους, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ και δεν βυθίζεται στο βούρκο της λήθης.

Ζούμε κι αναπνέουμε, περιμένοντας τη στιγμή που θα αντικρίσουμε τις χαμένες μας πατρογονικές εστίες, θα καταστρέψουμε την τούρκικη ημισέληνο από την βόρεια οροσειρά του νησιού μας μαζί και την ψευδοσημαία τους.

Μόνο τότε θα επέλθει το χαμόγελο ανακούφισης στα πρόσωπα όλων όσων πέρασαν τα δεινά της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, μόνο τότε θα πιστούν οι ηρωωμάρτυρες μας και οι αγνοούμενοί μας πως οι αγώνες τους δεν πήγαν χαμένοι και μόνο τότε θα έχουμε το δικαίωμα να πιστέψουμε ότι κάποια στιγμή, θα σταθούμε αντάξιοι τους και θα μπορέσουμε να τους αντικρύσουμε στα μάτια.

Μόνο τότε…






Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων
Λευκωσίας
ΕΦΕΝ
Πηγή: www.efen-nic.com

Αφού θες να μάθεις τι σημαίνει το "σε γνωρίζω από την κόψη"....




Σαν σήμερα...10 Απριλίου του 1826
έγινε η "Έξοδος του Μεσολογγίου"

γνωρίζεις Αλαβάνε τι έγινε τότε;

αν δεν γνωρίζεις...ρώτα τα φιλαράκια σου..την Ρεπούση και τον Ηρακλείδη..

και μετά έλα να συζητήσεις με όποιον Έλληνα θες το τι σημαίνει
το "σε γνωρίζω από την κόψη"....



Πηγή:Greekalert

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...ΠΑΝΤΟΥ...

Έκαψαν Ελληνική εκκλησία στη Μελβούρνη


Άγνωστοι έκαψαν την ιστορική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στη Μελβούρνη.

Η εκκλησία βρίσκεται στην περιοχή Malvern East
και τυλίχτηκε στις φλόγες περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα, οι οποίες ξεπερνούσαν και τα 20 μέτρα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα οι ζημιές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τον εμπρησμό, ο οποίος έγινε πιθανότατα με κοκτέιλ μολότοφ.

Πηγή:troktiko


mitrooasssttTο μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι υπάρχει βόμβα στη Μητρόπολη Αθηνών. Οι πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής κινητοποιήθηκαν αμέσως, αφού στον χώρο βρέθηκε τσάντα από την οποία εξέχουν καλώδια. Τελικά κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Έκρηξη και φωτιά μικρής έντασης προκάλεσε όμως ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελούνταν από τουλάχιστον δύο γκαζάκια, προσάναμμα τζακιού και μπουκάλι με άγνωστο υγρό, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε σακ βουαγιάζ που άγνωστος ή άγνωστοι είχαν αφήσει στο εσωτερικό της Αγίας Τριάδας, της Μητρόπολης Πειραιά.
Την ώρα της έκρηξης -14.45- εντός του ιερού ναού βρίσκονταν ο ιερέας και ο νεωκόρος οι οποίοι με τους πυροσβεστήρες έσβησαν τη φωτιά που δεν πρόλαβε να επεκταθεί και να προκαλέσει υλικές ζημιές.
Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού εξετάζονται από άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Απειλητικά τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν και στην Θεσσαλονίκη, που αναφερόντουσταν στους ναούς του Αγ. Δημητρίου και της Αγ. Σοφίας, στους οποίους και βρέθηκαν γκαζάκια.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ


Έχει... χιούμορ ο μπαγάσας! Τι είπε πάλι για τους σεισμούς...

ΠΡΟΚΑΛΕΙ!

Ο άνθρωπος δεν παίζεται, μετά την άρνηση για βοήθεια από το εξωτερικό συνεχίζει να εντυπωσιάζει...



Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, συνέστησε στους σεισμοπαθείς της επαρχίας Αμπρούτσο να δουν την προσωρινή διαμονή τους στις σκηνές "σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ".
"Δεν τους λείπει τίποτα, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό...Βεβαίως η στέγασή τους στις σκηνές είναι προσωρινή, όμως γι΄αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση των σεισμοπαθών.

Περίπου 17.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την επαρχία Αμπρούτσο και κυρίως την πρωτεύουσά της Λ΄Ακουιλα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βρει προσωρινή στέγη σε σκηνές που έχουν στηθεί στα προάστια της πόλης αυτής.

Ρε παιδιά αυτός είναι νούμερο δεν είναι πρωθυπουργός. Κάμπινγκ ενώ κλαίνε τους δικούς τους ανθρώπους;

Εξάλλου, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, σοβαρή είναι η κατάσταση 100 από τους περίπου 1.000 τραυματίες.


troktiko

Ρεζίλι έγινε ο Αλαβάνος μέσα στην βουλή - Δεν ήξερε τον εθνικό ύμνο


ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τέτοιο ρεζιλίκι για αρχηγό πολιτικού κόμματος δεν έχει ξαναγίνει! Ο Αλέκος Αλαβάνος δεν ήξερε τον εθνικό ύμνο μέσα στην βουλή!!! Και χαρακτήρισε ακραίο τον Διονύσιο Σολωμό. Του φταίει ο Σολωμός που ο Αλαβάνος δεν ήξερε τον εθνικό ύμνο.
Στην συζήτηση για την ασφάλεια ξέρετε τι είπε και έγινε ΡΕΖΙΛΙ μέσα στο κοινοβούλιο;



"Ο Σολωμός ήταν ακραίος που είπε για τον εθνικό ύμνο κ.Πρωθυπουργέ, τον οποίο εθνικό ύμνο πιστεύω ότι γνωρίζετε: "σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι, ποῦ μὲ βία μετράει τὴν γῆ". Με λίγα λόγια ήθελε να πει ότι με την βία μετράει την γη.

Τον λόγο πήρε ο Γιώργος Καρατζαφέρης που τον έκανε...σκουπίδι. Να ανοίξει η γη να τον καταπιεί:

"κ.Αλαβάνε επειδή μπορεί να ακούει κόσμος και μαθητές και δεν ξέρετε τον εθνικό ύμνο, ο εθνικός μας ύμνος λέει βια και όχι Βία. Δεν εννοεί την βία αλλά την βιασύνη. Που με βιασύνη μετράει την γη. Καλό είναι να γνωρίζουμε τον εθνικό μας ύμνο"!!!

Αυτό έγινε σήμερα μέσα στην βουλή.

Ντροπή και ξεφτίλα για τους εθνοπατέρες μας.

troktiko

Οι Τούρκοι διεκδικούν επισήμως τα Ύμια, και μάλιστα εντός ευρωπαϊκού εδάφους! Εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 31 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου, μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, όπως ο βουλευτής Ονούρ Οϊμέν, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και ο συνάδελφός του Χουσεΐν Παζαρτζί, υποστήριξαν ότι τα Ύμια δεν ονομάζονται έτσι, αλλά Καρτάκ, και ανήκουν στην Τουρκία. Ειδικότερα, ο κ. Παζαρτζί επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως καθηγητού του Διεθνούς Δικαίου, για να τεκμηριώσει, όπως είπε, τους ισχυρισμούς του. Άμεση ήταν η αντίδραση του κύπριου ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η θέση αυτή, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη και ως απόδειξη ότι η τουρκική πολιτική δεν είναι σταθεροποιητική αλλά αποσταθεροποιητική, αφού αξιώνει εδάφη από κράτος μέλος της ΕΕ, όπως είναι η Ελλάδα.
Αμφισβήτηση
Είτε επισυναφθούν τα λεχθέντα στα πρακτικά της συζήτησης είτε όχι, η ουσία δεν αλλάζει. Οι τουρκικές διεκδικήσεις εκφράστηκαν δημόσια και αποτυπώνουν τις προθέσεις της Άγκυρας. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αλί Μπαμπατσάν, αρχικά, και η τουρκική αντιπροσωπεία, στη συνέχεια, ανέλυσαν στους ευρωβουλευτές την περιφερειακή και παγκόσμια πολιτική της Άγκυρας, εμφανίζοντας την Τουρκία ως υπερδύναμη, ο δε κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης την αμφισβητούσε, τονίζοντας τα εξής: Πώς είναι δυνατό να έχει σταθεροποιητικό ρόλο η Τουρκία, όταν στη Μέση Ανατολή υποστηρίζει τη Χαμάς, η οποία θεωρείται από την Ευρώπη τρομοκρατική οργάνωση; Πώς θα αντιδρούσαν οι Τούρκοι αν κατ' ανάλογο τρόπο η ΕΕ υποστήριζε το κουρδικό PKK; Πώς είναι σταθεροποιητική δύναμη η Άγκυρα όταν κατέχει την Κύπρο και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Υμίων;
Αντιπαράθεση για τον Αδόλφο
Από το σημείο αυτό και μετά η συζήτηση εντός της αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελίχθηκε σε ελληνοτουρκική σύρραξη. Οι τούρκοι βουλευτές Ονούρ Οϊμέν και Χουσεΐν Παζαρτζί υποστήριξαν ότι ουδέποτε η χώρα τους αποδέχθηκε την κυριαρχία της Ελλάδας στα Ύμια και ότι τα Καρτάκ ήταν τουρκικό έδαφος. Ταυτοχρόνως, ο τουρκικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Βουράλ Ογκέρ, αναφερόμενος στο θέμα της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης, ισχυρίστηκε ότι πολλές άλλες οργανώσεις στο παρελθόν θεωρούνταν τρομοκρατικές, όμως εν συνεχεία νομιμοποιήθηκαν. Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω, αφήνοντας το ακροατήριο άφωνο όταν έφερε ως παράδειγμα τον Χίτλερ! Κατά τον ισχυρισμό Ογκέρ, και ο Χίτλερ ήταν τρομοκράτης, αλλά εξελέγη στις εκλογές και... απέκτησε νομιμοποίηση! Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Μάριου Ματσάκη, ο οποίος χαρακτήρισε προσβλητική τη θέση του κ. Ογκέρ περί Χίτλερ, ειδικώς όταν προέρχεται από έναν ευρωβουλευτή από τη Γερμανία. Όπως και να έχουν τα πράγματα, υποστήριξε ο κύπριος ευρωβουλευτής, ο Χίτλερ ήταν ένας δολοφόνος που αιματοκύλισε τον κόσμο και δεν μπορεί κανείς να τον φέρνει ως παράδειγμα τρομοκράτη που νομιμοποιήθηκε μέσω εκλογών.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ 12 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ...ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...

Συντονισμένη προσπάθεια συκοφάντησης της ΟΕΡ

Με μια συντονισμένη προσπάθεια οι γνωστοί κύκλοι προσπαθούν να κατασκευάσουν μπαμπούλες στο πρόσωπο της ΟΕΡ.
Ο τρόπος γνωστός...εκμεταλλεύονται το οποιοδήποτε περιστατικό και το φορτώνουν κατα το δοκούν με τον γνωστό προβοκατόρικο τρόπο.

Από καιρό έχει μπει στο μάτι διαφόρων νεοταξιτών η Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου
Το σύνθημα το έδωσε το indymedia που είναι γνωστό για την κατασκευή ειδήσεων...με την ετικέτα της αντιπληροφόρησης ως κάλυμα στην αποστολή της παραπληροφόρησης...

Προτελευταίο κρούσμα
Η δήθεν επιθεση εθνικιστών στο πάρκο της Κύπρου και Πατησίων που είναι δήθεν κατειλημένο από "κατοίκους" ...τελικά αποδείχτηκε πως η επίθεση ήταν απλά ένα εσωτερικό ξεκαθαρισμα λογαριασμών μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων!!!!

Με την ευκαιρία να ρωτήσουμε...το ασημι φορτηγάκι που πάει κάθε βραδυ στο παρκάκι της Κύπρου; τι μοιράζει;; ψωμί;;;;

Επειδή όμως το indymedia έχει και ρόλο και στόχο...η παραπληροφόρηση και η συκοφάντηση αποτελεί για αυτό καθημερινότητα...

και έτσι ήρθε το τελευταίο κρούσμα
η ευκαιρία παρουσιάστηκε...και το σύνθημα δόθηκε...
με αφορμή το θλιβερό περιστατικό ξυλοδαρμού ενός φοιτητη..οι γνωστοί συκοφάντες κατασκεύασαν ενόχους...
ενόχους που βέβαια ούτε τους βρηκαν, ούτε τους κατονόμασαν...ούτε τους κατήγγειλαν...
αλλά αυτό τους βολεύει περισσότερο...
δείχνουν γενικώς την ΟΕΡ
και έτσι μπορούν να σπέρνουν την προπαγάνδα τους

Και αυτό το περιστατικό αναδεικνύει με το πιο εμφανή τρόπο την οργάνωση και τις υπόγειες διαδρομές προπαγάνδας των γνωστών κύκλων
Μετά το indymedia...εμφανίστηκαν μία σειρά από οργανώσεις...
ξέρετε!! από τις γνωστές...αυτές που είναι περισσότερες οι οργανώσεις από τα μέλη τους..
και ξεκίνησαν έναν υπερ πάντων αγώνα κατά τις ΟΕΡ...
Όλη αυτή η κίνηση όμως θα πρέπει να έχει και την ανάλογη media υποστήριξη
και έτσι...
να σου και ο ΙΟΣ της Κυριακής...που με δημοσιεύμα του στις 4/4 δείχνει ΟΕΡ ως υπεύθυνη της επίθεσης...
Το ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό...είναι ψιλά γράμματα...και φυσικά μια ανευ σημασίας λεπτομέρεια για τις δημοσιογραφάρες του ΙΟΥ...

και η συνέχεια γνωστή...αφού το είπε ο ΙΟΣ και το indymedia...το θέμα θεωρείται λήξαν...
ακολούθησε το ΒΗΜΑ...και έπονται οι υπόλοιποι...

Την συνέχεια την ξέρουμε και θα σας την πούμε εμείς...και αν θέλετε βάζουμε και στοίχημα για αυτό...

Η μήνυση θα συνεχίσει να είναι κατα αγνώστων...ουδείς θα κατανομαστεί...τίποτα δεν θα δείξει ΟΕΡ...
αλλά αυτό είναι και το μεγαλυτερο κέρδος για τους ακροαριστερούς...
Οι γνωστοί -άγνωστοι θα πατήσουν πάνω σε αυτό και θα εντατικοποιήσουν τις πασιγνωστές πλέον εκδηλώσεις...αυτές με τους βαρύγδουπους τίτλους...ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ....ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ....ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...
Το οτι αυτοί εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο και τα τρία που αντιμάχονται δεν έχει να λέει κάτι...
την δουλειά τους να κάνουν!
και φυσικά θα συνεχιστεί η media υποστήριξη της συκοφάντησης της ΟΕΡ με περιφερόμενους "επαναστάτες"
μην σας φανεί περίεργο...
θα το δείτε...θα δείτε άρθρα στις γνωστές εφημερίδες...ΕΠΟΧΗ, ΑΥΓΗ και άλλες που θα μιλάνε για δήθεν επίθεση από ΟΕΡ
μπορεί να δείτε και τους γνωστούς αστέρες των TV media κανάκη, Λαζόπουλο, ΣΚΑΙ να παρουσιάζουν την προπαγάνδα ως γεγονός
έως και αυτόπτες μάρτυρες μπορεί να δείτε...σε αυτό το κομμάτι ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουν κανένα καινούριο μάρτυρα...γιατί δεν μπορεί η ίδια γυναίκα να βρίσκεται σε περισσότερα από 10 σημεία της Ελλάδος την ίδια ώρα...τι διάολο; θα το καταλάβουν και αυτοί!
και όλα αυτά γιατί νομίζουν πως έτσι θα ελλατώσουν την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας προς την ΟΕΡ...πιστεύουν πως θα φοβίσουν τους συναγωνιστές που γεμίζουν καθημερινά της τάξης της ΟΕΡ...πόσο γελασμένοι είναι;

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Οι λόγοι είναι απλοί...
Θεωρούσαν οι γνωστοί ακροαριστεροί κύκλοι πως με την Κρήτη έχουν τελειώσει
Είχαν στα υπόψιν πως με βάση το Ηρακλειο θα μπορούσαν να ελέγχουν όλη την Κρήτη
πραγματικά έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά...
Εδώ και μερικά χρόνια έχουν στείλει από Αθήνα κάποιους προέρχομενους από οπαδικές αμαρτίες για να στηριξουν την εκεί κατάληψη...και θεωρούσαν πως με αυτό θα τελείωναν τα πάντα...ελα όμως που δεν τελείωσαν
Αντιθέτως έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Κρήτη ομάδες και πυρήνες Εθνικιστών και άλλων πατριωτών που σιγά σιγά οργανώνονται ώστε να αντισταθούν στα σχέδια των ακροαριστερών... κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών!
Δεν είναι τυχαίο που την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα καταστρεφόντουσαν οι τοπικές αγορές από την μανία των δήθεν εξεγερμένων...στην Κρήτη τα φαινόμενα ήταν μεμονομένα έως ανύπαρκτα!
Μία από αυτές τις ομάδες και η σημαντικότερη ίσως στην Κρήτη είναι η ΟΕΡ

Με συνεχή παρουσία και παρεμβάσεις έχει καταφέρει να είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για τους ακροαριστερούς και τα σχέδια τους.
Παρουσία πάντα σοβαρή, έντονη και οργανωμένη...
Την περίοδο που στην υπόλοιπη Ελλάδα φουντώνανε οι καταλήψεις...καταλήψεις που τις περισσότερες φορές αντί για αιτήματα είχαν σαν στόχο το μπάχαλο...
Στο Ρέθυμνο οι καταλήψεις είχαν χρώμα Ελληνικό με σημαίες στις εισόδους των σχολείων και λίστες με πραγματικά αιτήματα για Ελληνική παιδεία!

Αυτά και πολλά άλλα δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από το indymedia και τον υπόλοιπο συρφετό...που όπως είπαμε και πιο πάνω απλά περίμενε ένα συμβάν για να χτίσει πάνω του "μπαμπούλες"

Η επίθεση εναντίον της ΟΕΡ θα συνεχιστεί...γιατί οι γνωστοί κύκλοι το ξέρουν το ποίημα...γνωρίζουν πως με την σταθερή προπαγάνδα θα δημιουργήσουν της δαιμονοποίησης που θέλουν...

Το Ερώτημα είναι...
Αυτοί που νιώθουν ακόμη ελεύθεροι Έλληνες θα δείξουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην ΟΕΡ;
η θα υποκυψουμε στην προπαγάνδα του indymedia και των λοιπών;

krypteia



greekalert

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

Ο Μέγας Κωνσταντίνος δεν ήταν προφήτης. Η προφητεία αυτή χαράχθηκε και βρέθηκε γραμμένη πάνω στην πλάκα του τάφου του, άγνωστον από ποιόν. Ο Μέγας Κων/νος ετάφη το 339 μ.Χ. πρώτα στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έπειτα ο υιός του Κωνστάντιος έφερε το άγιο λείψανό του με βασιλικές τιμές στο Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κων/πολη. Μέρος του λειψάνου του ως γνωστόν υπάρχει στο Άγιον Όρος, στη Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου, που συχνά μυροβλίζει και θαυματουργεί! (Γιά όσους αμφιβάλλουν για την Αγιότητά του, δεν έχουν, παρά να το εξακριβώσουν).
Η προφητεία λοιπόν αυτή γράφτηκε πάνω στο σκέπασμα του τάφου του με περίεργο τρόπο, δηλαδή με γράμματα μόνον, χωρίς φωνήεντα. Άγνωστον από ποιόν ή ποιούς. (Μάλλον από κάποιους σοφούς και προορατικούς άνδρες, λέγει μιά παράδοση).
Πέρασαν 1101 χρόνια από τότε που γράφτηκε η προφητεία αυτή για να εξηγηθεί. Διότι μόλις το 1440 μ.Χ. 13 χρόνια πρίν την άλωση της Κων/πόλεως, κατώρθωσε ο σοφός Σχολάριος Γεννάδιος, ο μετέπειτα Πατριάρχης Κων/πόλεως, να την αποκρυπτογραφήσει







ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ