Συνεχίζει να φλέγεται η Τουρκία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 360 τραυματίσθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία κατά τις διαδηλώσεις των Κούρδων κατά της αδράνειας της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατά της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλα.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των ταραχών, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η αστυνομία κατέστειλε βάναυσα τις κουρδικές διαδηλώσεις.
 
"Αυτή η κλιμάκωση της βίας πρέπει να σταματήσει αμέσως, όλοι πρέπει να συμβάλουν για τον τερματισμό αυτών των περιστατικών", δήλωσε ο υπουργός.
 
Ταραχές ξέσπασαν και κατά τη χθεσινή νύκτα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας , και κυρίως στο Γκαζίαντεπ, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.
 
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα περισσότερα από τα θύματα στα οποία αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Κούρδους ακτιβιστές προσκείμενους στο PKK και υποστηρικτές εθνικιστικών και ισλαμιστικών οργάνωσεων.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γκαγκστερική στρατιωτική επιχείρηση ομηρείας και εκβιασμού στο Κομπάνι



Στόχοι: Εδαφική λεία -Υποταγή Κούρδων- Σύμπλευση Ουάσιγκτων Του Μιχαήλ Στυλιανού
Σε πρωτόγνωρη στη σύγχρονη ιστορία κρατική γκαγκστερική επιχείρηση ομηρείας και εκβιασμού, η Τουρκία χρησιμοποιεί
στρατεύματα και ορδές τζιχαντιστών για να υποτάξει τους Κούρδους της Συρίας και Τουρκίας και να καταστήσει την Ουάσιγκτων όργανο των αρπακτικών σχεδίων της.
Κατά το σχέδιο -που προφανώς έχει συμφωνηθεί στις μυστικές «διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των 45 ομήρων του τουρκικού προξενείου»- οι ισλαμιστές, που η ΄Αγκυρα οργάνωνε, εκγύμναζε και εξόπλιζε από το 2003, έχουν αναλάβει την εκτέλεση του «συμβολαίου» της δολοφονίας του πληθυσμού στο Κομπάνι.
Τα συγκεντρωμένα στα σύνορα της Συρίας τουρκικά στρατεύματα αποδείχθηκε πλέον πως έχουν ως πρώτη αποστολή να εξασφαλίσουν στους -πάνοπλους και με τάνκς- δολοφόνους την άνετη εκτέλεση του «συμβολαίου», εμποδίζοντας την ενίσχυση των ηρωικών Κούρδων πολιορκημένων από τους αδελφούς τους της Τουρκίας, που συνωθούνται στα σύνορα αλλά απωθούνται από τα τουρκικά όπλα, πυροβόλα και τάνκς.
΄Όπως αποκάλυψε την Τρίτη, με άρθρο του, ο κορυφαίος Αμερικανός γνώστης του πεδίου της Μέσης Ανατολής Πάτρικ Κόκμπουρν, ο ηγέτης του Σύρο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (και πολιτικός ηγέτης των τριών ημιαυτόνομων κουρδικών καντονιών της Συρίας), Σαλίχ Μουσλίμ, συναντήθηκε με αξιωματούχους της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στρατού, σε μια απόπειρα να τους πείσει να επιτρέψουν την βοήθεια προς τους πολιορκημένους του Κομπάνι, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπός με τον πάγο των όρων του εκβιασμού. (Την είδηση, μέχρι εδώ, μετέδωσε και ο ανταποκριτής ελληνικού καναλιού στην Κωνσταντινούπολη.)
Ο Πάτρικ Κόκμπουρν αποκαλύπτει ότι οι πειρατικοί όροι που έθεσαν οι Τούρκοι στο Σύρο-Κούρδο ηγέτη για να επιτρέψουν την βοήθεια είναι:
– Να εγκαταλείψουν οι Κούρδοι της Συρίας το αίτημα της αυτοδιάθεσής τους.
– Να καταργήσουν την αυτοκυβέρνηση των τριών καντονίων τους και
– Να συμφωνήσουν στην εγκατάσταση μιας τουρκικής διαχωριστικής ζώνης μέσα στη Συρία.
Σε κατανοητή απλο-ελληνική μετάφραση από την γλώσσα των Ερντογάν-Φιντάν-Νταβούτογλου, τα λύτρα που οι Τούρκοι ζήτησαν- για την πιθανή σωτηρία των ομήρων- ήταν να τους παραδώσουν οι Κούρδοι της Συρίας την ελευθερία τους, τη γη τους, τα κλειδιά των σπιτιών τους, με επιπλέον ένα πιστοποιητικό -για τους Αμερικανούς και την διεθνή κοινή γνώμη- ότι με παράκληση των Κούρδων εισβάλλουν τα τουρκικά στρατεύματα στο έδαφος της Συρίας, για να τους σώσουν…
( Εδώ-παρενθετικά-το Κομπάνι αναδεικνύεται και φροντιστήριο για την ταχεία εκμάθηση της τουρκικής για τους/τες κ.κ. Μπουτάρη, Βερέμη, Τσατσόπουλο, Ρεπούση, Δραγώνα κ.λ.π. νοσταλγούς του οθωμανικού πολιτισμού…)
Ο κ. Μουσλίμ απέρριψε τον τουρκικό εκβιασμό και επέστρεψε στο πολιορκημένο Κομπάνι, όπου από την νύχτα της Τετάρτης οι Ισλαμιστές εξαπέλυσαν νέα λυσσώδη επίθεση προς το κέντρο της πόλης.
Ο εκβιασμός της Ουάσιγκτων
Στο σκέλος της που στοχεύει την Ουάσιγκτων η γκαγκστερική επιχείρηση εκβιασμού της από την Τουρκία επιδιώκει να αναγκάσει τους Αμερικανός να συμφωνήσουν με την δημιουργία «διαχωριστικής ζώνης» και να κηρύξουν απαγόρευση πτήσεων στο εναέριο χώρο της Συρίας—που θα εξασφάλιζε στην τουρκική εισβολή το απυρόβλητο από τη συριακή αεροπορία.
Η Άγκυρα υποστηρίζει υποκριτικά, χαϊδεύοντας και τα αυτιά «νεοσυντηρητικών» και Αμερικανών επιτελών, ότι απαιτούνται χερσαίες δυνάμεις «για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών του Ι.Κ.» και «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων»- όπως στη Λιβύη.
Το όπλο του εκβιασμού που η ΄Αγκυρα χρησιμοποιεί κατά της Ουάσιγκτων είναι το φάσμα του διεθνούς αποτροπιασμού για την σφαγή των Κούρδων, μετά από εκείνη των Γιαζιντί, αλλά και των αντιδράσεων της αμερικανικής κοινής γνώμης για την ανικανότητα της κυβέρνησης να αποτρέψει ανθρωπιστικές καταστροφές και να παράξει στρατηγική με αποτελέσματα.
΄Ηδη ο Γάλλος πρόεδρος (της μονοψήφιας δημοτικότητας) Φρανσουά Ολάντ, στον τελευταίο του έρωτα (οικονομικής απόγνωσης) με την Τουρκία, ανακοίνωσε τη Τετάρτη ότι συμφωνεί με την τουρκική πρόταση για την δημιουργία της «διαχωριστικής ζώνης στο έδαφος της Συρίας». Οι Βρετανοί «το σκέπτονται».
Οι Αμερικανοί, που βομβαρδίζουν με την σιωπηρή συγκατάθεση του ΄Ασσαντ, εκφράζουν δημόσια τη δυσφορία τους για τις τουρκικές «πιέσεις» (μια υπερδύναμη δεν…εκβιάζεται), αλλά στην πραγματικότητα φαίνονται διχασμένοι. Τόσο ο υπουργός των Εξωτερικών Τζων Κέρρυ όσο και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσαν ότι η « η ιδέα μιας ζώνης ταμπόν είναι στο τραπέζι και εξετάζεται»…
Στο κεφάλαιο αυτό, του τουρκικού εκβιασμού προς την Ουάσιγκτων, η μελέτη των σχετικών παραγράφων της ομιλίας του αντιπροέδρου Τζο Μπάϊντεν στο Χάρβαρντ αλλά και της συγνώμης που ζήτησε στη συνέχεια, μετά την επίπληξη του από τον Ερντογάν, είναι άκρως διδακτική για τα περιθώρια εκβιασμών που φαίνεται να διαθέτει η ΄Αγκυρα, για διάφορους λόγους, αλλά –αντίστροφα- και για τα όρια των δυνατοτήτων επιβολής της θέλησής της, που η Υπερδύναμη διαθέτει, απέναντι και στους στενούς συμμάχους της. Κάθε φράση αυτών παραγράφων αξίζει επισταμένης μελέτης, η οποία και ασφαλώς της αφιερώνεται από καγκελαρίες και εξωτερικές υπηρεσίες σοβαρών κρατών, συμμάχων και τρίτων…
Η εποφθαλμιούμενη λεία
Η δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» εκείθεν των συνόρων της, αρχικά προς το Ιράκ και από διετίας και προς την Συρία είναι επιδίωξη της Τουρκίας από το 1985, προβάλλεται ως αμυντικό μέτρο «κατά της κουρδικής τρομοκρατίας» αλλά υποκρύπτει τις βλέψεις της για τα πετρέλαια του Κιρκούκ, εδάφη της Συρίας και τον αποκλεισμό της δυνατότητας άλλης εξόδου αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Μεσόγειο εκτός του τουρκικού εδάφους, στο Σεϊχάν.
Η στρατιωτική επιχείρηση εγκλωβισμού των Κούρδων της Συρίας στις δαγκάνες του αιμοσταγούς θηρίου που η Τουρκία πρωτίστως εξέθρεψε και εκγύμνασε, ανατινάζει την απάτη των διαπραγματεύσεων «ειρήνευσης» με το ΡΚΚ, εναντίον και του οποίου πλαγίως στρέφεται η εκστρατεία εξόντωσης της πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης των Κούρδων στη Συρία πού θεωρείται παρακλάδι του. Η αιματηρή κουρδική εξέγερση στη Τουρκία αποδεικνύει την επίγνωση αυτής της πραγματικότητας και τα αδελφά συναισθήματα που ενώνουν ένα λαό σε δύο χώρες.
Το ίδιο δεν μπορεί δυστυχώς να λεχθεί για το ημιανεξάρτητο Κουρδιστάν του Ιράκ, υπό τον Μπαρζανί, που φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στην συνεργασία με την Τουρκία για την εξαγωγή του ιρακινού πετρελαίου- παράλληλα προς το κλεμμένο από τους τζιχαντιστές εισβολείς.
Στο μεταξύ οι ηρωικοί υπερασπιστές του Κομπάνι, άντρες και γυναίκες, εξαντλούν τα τελευταία πυρομαχικά τους αντιμετωπίζοντας με ελαφρά και παλαιά όπλα ποικίλης προέλευσης, τις μανιασμένες ορδές των τζιχαντιστών, πάνοπλων με απαστράπτοντα αμερικανικά φορητά όπλα, πυροβόλα και τάνκς, τα οποία κατέλαβαν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες του ιρακινού στρατού.
« Η πόλη θα πέσει σύντομα», δήλωσε Κούρδος εκπρόσωπος τη Δευτέρα, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Πάτρικ Κόκμπουρν.
Ο οποίος μιλά με θαυμασμό γι’ αυτούς τους ολιγάριθμους υπερασπιστές πού- όπως- γράφει είναι αποφασισμένοι να κάνουν το Κομπάνι «νέες Θερμοπύλες», μαχόμενοι μέχρις τέλους απέναντι σε εχθρό πολύ ισχυρότερο σε αριθμούς και εξοπλισμένο με βαρειά όπλα.
Δεν παραλείπει να αναφερθεί στην περίπτωση της Κούρδισας ηρωίδας Αρίν Μιρκάν, που κατά την υποχώρηση των συντρόφων της, την Κυριακή, αυτή έμεινε πίσω, αναμείχθηκε με τους επιδρομείς, πυροδότησε τα εκρηκτικά στη ζώνη της και παρέσυρε δέκα στον θάνατό της.
Ο Κόκμπουρν γράφει ότι η πτώση του Κομπάνι θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα (γοήτρου) για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, που βομβαρδίζουν από τις 23 Σεπτεμβρίου τις θέσεις του Ι.Κ. στη Συρία και από τις 8 Αυγούστου στο Ιράκ.
Την εκτίμηση επιβεβαιώνουν δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, που –όπως μετέδωσε σήμερα το Ρώυτερ- επιζητούν να μειώσουν τη σημασία της επικείμενης πτώσης της πόλης στα χέρια των ασυγκράτητων ορδών του αφιονισμένου Ισλάμ. Ο ίδιος ο Τζων Κέρρυ καθοδήγησε τις αμερικανικές και συμμαχικές αντιδράσεις, με την ακόλουθη δήλωση:
« Όσο φρικιαστικό και αν είναι να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο αυτό που συμβαίνει στο Κομπάνι… θα πρέπει να σταθείς και να σκεφτείς τον στρατηγικό στόχο»…

ΠΗΓΗ

Παγκόσμια επιστράτευση Κούρδων: Εγκαταλείπουν τη Δύση για να πολεμήσουν την ISIS σε μια μάχη μέχρις εσχάτων

Μπροστά στον κίνδυνο να καταλάβουν oι τζιχαντιστές της ISIS το Ιρακινό Κουρδιστάν, Κούρδοι που κατοικούν σε ευρωπαϊκές πόλεις και κυρίως σε Ρώμη, Άμστερνταμ και Ντύσελντορφ,  εγκαταλείπουν τον δυτικό τρόπο ζωής και επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών πεσμεργκά.
Οι Κούρδοι της Ευρώπης ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί για να επιστρέψουν στην πατρίδα και να συμβάλλουν στην υπεράσπιση των εδαφών τους δίπλα στους πεσμεργκά, (η μετάφραση στα ελληνικά είναι «γενναίοι»), που είναι οι μαχητές υπεράσπισης του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Μια αντιπροσωπευτική περίπτωση Κούρδου που εγκατέλειψε την άνετη ζωή του στο Ντύσελντορφ ως διευθυντής σε εταιρεία εισαγωγών - εξαγωγών, είναι ο Karwan Baban, που επέστρεψε στην πατρίδα του και τώρα είναι πια ο συνταγματάρχης Baban, που έχει υπό τις διαταγές του 1.500 πεσμεργκά μαχητές.
Ο ίδιος δήλωσε στην Hurriyet Daily News ότι τουλάχιστον είκοσι από τους πολεμιστές του, έχουν αφήσει την άνεση του δυτικού τρόπου ζωής για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.
Ενώ λοιπόν όλα τα μέσα ενημέρωσης διεθνώς αναφέρουν τις περιπτώσεις των φανατικών ισλαμιστών που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να ενταχθούν στις τάξεις των ισλαμιστών, οι Κούρδοι της Ευρώπης αποδεικνύουν ότι είναι και αυτοί εδώ για την πατρίδα τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η τριτοκοσμικοποίηση της Ευρώπης. Τρένα μόνο για γυναίκες προτείνει βρετανίδα υπουργός, εξ αιτίας του αυξανόμενου αριθμού σεξουαλικών επιθέσεων



ΚΟ: Οι αριστεροί και λίμπεραλ «φωστήρες» υπερασπίζονται με πάθος την εισβολή και εγκατάσταση όσο γίνεται περισσότερο τριτοκοσμικών παράνομων μεταναστών στις χώρες της Δύσης, οι οποίοι, όπως μας λένε οι διάφορες συστημικές δυτικές κυβερνήσεις, μας «εμπλουτίζουν». Την ίδια ώρα σε όλους αυτούς αρέσει να φαντασιώνονται τους εαυτούς του ότι είναι υπερασπιστές «δικαιωμάτων» πάσης φύσης και μορφής «καταπιεσμένων» και φυσικά των γυναικών. Το ότι όμως η καθημερινότητα της γυναίκας στις δυτικές χώρες, γίνεται όλο και πιο δύσκολη έως αφόρητη, εξ αιτίας του αυξανόμενου αριθμού τριτοκοσμικών μεταναστών, χωρίς για αυτό να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση ή έστω άσκηση κριτικής από όλους αυτούς τους αυτοπροσδιοριζόμενους υπερασπιστές των «δικαιωμάτων» και τις «φεμινίστριες», αποδεικνύει την τεράστια υποκρισία όλου αυτού του νεοταξικού συφερτού που κάθισε στην πλάτες μας.
Σύμφωνα με το ITV:
Μια υπουργός Μεταφορών πρότεινε ότι ένα τρένο με βαγόνια μόνο για γυναίκες θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αυξανόμενων σεξουαλικών επιθέσεων σε επιβάτες,.
Η Συντηρητική βουλευτής Claire Perry δήλωσε ότι τέτοιες αμαξοστοιχίες υπάρχουν ήδη στην Ιαπωνία*, «επειδή υπάρχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με χουφτώματα και χαμηλού επιπέδου βία».
«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα και θα εξετάσω όλες τις ιδέες», είπε.
Υπάρχουν επίσης βαγόνια μόνο για γυναίκες σε ορισμένα τρένα σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία και η Βραζιλία. (Επίσης η Αίγυπτος, το Ιράν, η Ταϊβάν, το Μεξικό, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).
Πόσοι αλήθεια φρουροί χρειάζονται για να προστατεύσουν αυτό το τρένο μόνο για γυναίκες στην Ταϊλάνδη;
1.117 περιπτώσεις σεξουαλικών αδικημάτων έχουν καταγραφεί από την βρετανική αστυνομία μεταφορών (BTP) κατά τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2014 – μια ετήσια αύξηση της τάξης του 20,8%.
 
* Στην Ιαπωνία η πρακτική ξεχωριστών βαγονιών για γυναίκες εφαρμόζεται πάνω από 50 χρόνια και η αφετηρία της ανιχνεύεται πίσω στο 1912!
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ    

Το CNN διαμέλισε την Τουρκία - Αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ

Τελικά αυτό που λέει ο λαός μας, ότι όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου πέφτεις ο ίδιος μέσα, έχει διαχρονική και διεθνή αξία.
Η Τουρκία ενίσχυσε και καθοδήγησε τους τρομοκράτες του Ι.Κ. να στραφούν εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι εδώ και 2,5 χρόνια είχαν αρχίσει να δημιουργούν μια επικίνδυνη ζώνη στο μαλακό της υπογάστριο, στα σύνορα με τη Συρία.

Αυτά τα τρία καντόνια, που αποτελούσαν μείζονα απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας, έβαλαν στο στόχαστρό τους οι ισλαμιστές τρομοκράτες, κάνοτνας εργολαβία επ' ωφελεία της Τουρκίας και των ομοϊδεατών τους Ερντογάν-Νταβούτογλου.

Όμως αυτό εξαγρίωσε τους Κούρδους του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, οι οποίοι αντιδρώντας στα σχέδια αυτά και στην εμπλοκή της Τουρκίας στην πολιορκία της πόλης Κόμπανι, από χθες ξεκίνησαν την δική τους ιντιφάντα, που αποτελεί το πρώτο μάθημα προς τον Ερντογάν από πλευράς ΡΚΚ και κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα, αν δεν είναι καλός μαθητής.

Όμως μάθημα δεν δίνουν μόνο οι Κούρδοι στην Τουρκία.

Μάθημα έδωσε και το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN , το οποίο κατά τη διάρκεια εκπμοπής για το Κουρδικό και την Κόμπανι, διαμέλισε την Τουρκία, όπως φαίνεται στο χάρτη που έδειξε στην οθόνη ο παρουσιαστής.

Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, σας αφήνουμε να απολαύσετε την εικόνα, που προκάλεσε τις αντιδράσεις των γενοκτόνων Τούρκων!

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/cnn_8.html#.VDUJiFdCgxY

«Αθέων αγαρηνών» φύλαττε Δέσποινα… Κύπρο και Ελλάδα


«Αθέων αγαρηνών» φύλαττε Δέσποινα… Κύπρο και Ελλάδα «Αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα..και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν Χριστεπώνυμον  Σκέπε και φύλαττε , ίνα πόθω σε δοξάζομεν» ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΠΗΝΟΥ.
Και ποιοι είναι οι ¨άθεοι αγαρηνοί¨;
Είναι το φανατικό Ισλάμ που δεν ¨έχει τον θεό του¨ και προκαλεί σήμερα με τους  υψηλούς χορηγούς και άδηλους υποστηρικτές  του την ανθρωπότητα.
Και  η διπλωματία ( ή η υποκρισία)   ενός άδηλου χορηγού των δολοφόνων αθέων  αγαρηνών της ISIS πλέον τελείωσε και άρχισε να δείχνει το πραγματικό προσωπείο του.
¨ Μας επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό η Τουρκία.
Οι καθημερινές κινήσεις των δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών καταγράφονται σε συστηματική βάση και διαβιβάζονται απευθείας στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο, στο πλαίσιο πολιτικού και διπλωματικού χειρισμού της επίπλαστης τουρκικής κρίσης, ενημερώνει σχετικά τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χθες, η κορβέτα του τουρκικού στρατού συνέχισε την ίδια πρακτική, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, «μπαινοβγαίνοντας» στην ουσία στη ζώνη επικινδυνότητας, δηλαδή τον χώρο που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της γεώτρησης από την ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας».
Σύμφωνα με την ανάλυση των επιτελών σε ΓΕΕΦ και Υπουργείο Άμυνας, η τουρκική επιδίωξη κινείται σε δύο άξονες:
  • Διακοπή των εργασιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, μέσω της αύξησης του φόβου για περαιτέρω επικίνδυνες εξελίξεις.
  • Παρέμβαση τρίτων προς διευθέτηση της επίπλαστης διαφοράς σε επίπεδο πολιτικό, κάτι που θα σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχρονικά απαράδεκτη και απορριφθείσα θέση, για διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η Άγκυρα… θίχτηκε και προχώρησε σε διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση!
Διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό έκανε η τουρκική πολιτική ηγεσία, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην αντίστοιχη κίνηση της Αθήνας, μόλις χθες.
Ο Έλληνας πρέσβης στην τουρκική πρωτεύουσα, Κυριάκος Λουκάκης, κλήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τόσο τη διακοπή των συνομιλίών για το Κυπριακό, λόγω της αποχώρησης του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, από τις συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου, όσο και τις διαμαρτυρίες της Λευκωσίας για τις παρενοχλήσεις από τουρκικά πλοία εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, όπου διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Τι να το κάνεις όταν ¨ρίχνεις ζεμπεκιές¨ και ¨ κάνεις κουμπαριές¨ με τους ¨λύκους της στέπας ¨είναι λογικό να θέλουν να σε φάνε.
40 ολάκερα χρόνια καμιά έκθεση και καμιά κύρωση δεν  ίδρωσε το αυτί της Τουρκίας και θα ιδρώσει τώρα;
¨ Καταγραφή τουρκικών προκλήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει η έκθεση προόδου για την τουρκική ενταξιακή πορεία, χωρίς, όμως, να συνοδεύεται από εισηγήσεις για επιβολή ποινών. Σημειώνουμε ότι οι εισηγήσεις για επιβολή κυρώσεων προς το Συμβούλιο συνιστούν δικαίωμα το οποίο μπορεί να ασκήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η εξέλιξη των γεγονότων κατά κάποιο ακατάληπτο τρόπο βαίνει επιδεινούμενη σαν να μας έβαλαν δίχως φρένα σε μια απότομη κατηφόρα.
Η Τουρκία αυτές τις ημέρες αλληθωρίζει.
Μια βλέπει Συρία, μία Κύπρο και καιροφυλακτεί σαν να περιμένει κάτι, μια υπόσχεση, ένα τάξιμο, μια συμφωνία.
Κανείς δεν ξέρει τίποτε;
Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι θα αποφύγουμε την κόκκινη  γραμμή.
Και ποια είναι αυτή;

Γέροντας Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ

Εμφύλιος στην Τουρκία: «Θα πατάξουμε την εξέγερση των Κούρδων»

Εμφύλιος στην Τουρκία: «Θα πατάξουμε την εξέγερση των Κούρδων»
«Θα πατάξουμε τους Κούρδους που ξεσηκώθηκαν με ακόμη σκληρότερα μέτρα. Με ότι χρειαστεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δείχνοντας έτσι, ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες, η Τουρκία και ειδικά ο Ερντογάν έχουν αποφασίσει να βυθίσουν την χώρα στον εμφύλιο πόλεμο.
Οι Κούρδοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα ιδιαίτερα μάλιστα αφού με τις κινήσεις τους χθες κατάφεραν να έχουν το έλεγχο πολλών πόλεων στην ανατολική Τουρκία.

Σε μια ύστατη προσπάθεια η κυβέρνηση του Ερντογάν, αφού αυτός είναι και Πρόεδρος και άτυπος Πρωθυπουργός και αρχηγός του στρατού και επικεφαλής της δικαιοσύνης, έστειλε στρατό στις πόλεις Βαν, Μπατμάν, Μαντρίν και αλλού.
Δεν κατάφεραν τίποτα αφού οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και διαδήλωναν μέχρι τα ξημερώματα.
Σήμερα, μετά την δήλωση αυτή του υπουργού Εσωτερικών, είναι η πιο κρίσιμη ημέρα αφού θα γίνουν και οι κηδείες των 14 ηρώων Κούρδων, που δολοφονήθηκαν από την τουρκική αστυνομία αλλά και από τους τζιχαντιστές που δρουν μέσα στην Τουρκία.

tribune

Οτσαλάν: Ερντογάν έχεις ακόμη μια βδομάδα αλλιώς τελείωσες

Οριστικό τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έστειλε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων εξεγερμένων στην Τουρκία.
Και ότι λέει ο Οτσαλάν το κάνει.
Από εδώ στο Tribune είχαμε γράψει, ότι ο στρατιωτικός διοικητής του PKK με εντολή Οτσαλάν, είχε δώσει το πρώτο τελεσίγραφο στην Τουρκία: Ή σταματάτε να βοηθάτε το Ισλαμικό Κράτος στον πόλεμο ενάντια κατά των Κούρδων αλλιώς θα σας κηρύξουμε πόλεμο. Το τελεσίγραφο αυτό τελείωνε τέλος Σεπτεμβρίου.
Τώρα στις 8 Οκτωβρίου ήδη η Τουρκία βρίσκεται ενώπιον της ένοπλης εξέγερσης των Κούρδων.
Σήμερα λοιπόν ο Οτσαλάν έδωσε και το τελικό τελεσίγραφο προς τον Ερντογάν.
Ο αδερφός του Οτσαλάν, Μεχμέτ Οτσαλάν προειδόποίσηε λοιπόν την Τουρκία για τελευταία φορά.
«Αν πέσει η Κομπάνι στο Ισλαμικό Κράτος τελείωσαν όλα» σημείωσε.
«Οι μαχητές μας στην Κομπάνι θα υπερασπιστούν την πόλη μέχρι θανάτου. Η αντίσταση θα μεταφερθεί από όλους τους Κούρδους όπου υπάρχει τζιχαντιστής» υπογράμμισε με νόημα ο Μεχμέτ Οτσαλάν.
Για να ρίξει στην συνέχεια την βόμβα:»Δεν θα υπάρξει καμιά υποχώρηση στις μαριονέτες του Ισλαμικού Κράτους και φυσικά θα έχουν τεράστιο πρόβλημα οι κυβερνήσεις και τα πρόσωπα που τους στήριξαν» δήλωσε ο Μεχμέτ Οτσαλάν μεταφέροντας τις κουβέντες του φυλακισμένου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
«Όποια χώρα τους στήριξε θα βυθιστεί στην καταστροφή. Θα παλέψουμε το Ισλαμικό Κράτος και όσους τους στήριξαν μέχρι τέλους. Οι Κούρδοι θα αντισταθούν» κατέληξε ο Κούρδος ηγέτης στέλνοντας το τελικό τελεσίγραφο στον τζιχαντιστή Πρόεδρο της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ

ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ: «Η αγάπη για την πατρίδα μου είναι μεγαλύτερη από το φόβο για τη ζωή μου» (βίντεο)


Οι Κούρδισσες αμαζόνεKOURDISESς σπέρνουν τον τρόμο στους τζιχαντιστές, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πάνε κατευθείαν στην κόλαση αν σκοτωθούν από τα χέρια μιας γυναίκας.


Η περιοχή που εκτείνεται στα σύνορα μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας ελέγχεται επί του παρόντος από Κούρδους εθελοντές, καθώς οι ιρακινές και οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τα σημεία διέλευσης των συνόρων.

Οι Κούρδισσες μαχήτριες έχουν καταλάβει το παρατηρητήριο των συνόρων, γεγονός που τους επιτρέπει να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Η Rosarine, μία από τις Κούρδισσες ηρωίδες, εξομολογείται ότι δεν είχε πυροβολήσει ποτέ πριν από τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS.

«Την πρώτη φορά που πυροβόλησα φοβήθηκα, αλλά η αγάπη μου για τη χώρα μου είναι μεγαλύτερη από το φόβο μου», λέει στην κάμερα του Russia Today. «Οι τζιχαντιστές νόμιζαν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να τους πολεμήσουν, αλλά εμείς είμαστε εδώ. Δεν φοβόμαστε, γιατί ξέρουμε για ποιο λόγο πολεμάμε».

Η 19χρονη κοπέλα, η οποία παράτησε το σχολείο για να ενταχθεί στην κουρδική πολιτοφυλακή, λέει ότι τώρα ανοίγει πυρ «κάθε φορά που κάτι κινείται από την πλευρά της ISIS».

Όλες οι γυναίκες που πολεμούν είναι εθελόντριες. Σύμφωνα με την Rosarine, οι οικογένειες των κοριτσιών τις στηρίζουν και τις ενθαρρύνουν στον αγώνα τους για την προστασία της κουρδικής γης και των συμπατριωτών τους.

Ο διοικητής του κουρδικού γυναικείου τάγματος Dalil Derki ανέφερε ότι η μονάδα του σκορπά τον τρόμο στους ισλαμιστές δολοφόνους.

«Στις δικές τους κοινωνίες οι γυναίκες δεν έχουν κάποιο ρόλο, ούτε αξία. Πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν από μια γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο. Αντ “αυτού, θα πάνε στην κόλαση», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι μισοί από τους τζιχαντιστές που έπεσαν νεκροί στα σύνορα έχουν σκοτωθεί από τις Κούρδισσες αμαζόνες. «Αν θέλουν να πάνε στην κόλαση, ας συνεχίσουν να πολεμάνε εναντίον μας», είπε.

hellasforce

Οι Κούρδοι πήραν τα όπλα και καταλαμβάνουν πόλεις στην Τουρκία - Πυρπόλησαν το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ (φωτο).

Οι Κούρδοι βάζουν «φωτιά» στην Τουρκία και αρχίζουν με τα όπλα στα χέρια να «κατακτούν» την μία πόλη μετά την άλλη βάζοντας φωτιά ακόμη και στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πόλη Βαν.
Η κυβέρνηση της Τουρκίας ενισχύσει τις δυνάμεις της και κατεβάζει ακόμη και το Στρατό στους δρόμους προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις που έχουν πάρει ανεξέλεγκτη πλέον μορφή.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναβάθμιση του Κουρδικού αγώνα εντός της Τουρκίας μετά τις σφαγές άοπλων διαδηλωτών από την τουρκική αστυνομία. Ο αριθμός των νεκρών από τα πυρά των Τούρκων έχει φτάσει τους 14 ή και τους 15 σύμφωνα με άλλες πηγές.
Στο Ντιγιάρμπακιρ αυτή τη στιγμή διεξάγονται ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και τουρκικών δυνάμεων, ενώ σε όλες τις πόλεις οι Κούρδοι σπάνε τα γραφεία του κυβερνόντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο και θεωρούν υπέυθυνο για την πτώση της πόλης Κομπάνι στα σύνορα με τη Συρία από τους τζιχαντιστές.
Ακόμη και στην πόλη Σιίρτ, την πόλη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν η κατάσταση είναι έκρυθμη με σοβαρά επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Με την οργή των Κούρδων να φουντώνει, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον σε έξι επαρχίες -ανάμεσά τους, το Ντιγιαρμπακίρ, το Βαν και το Μπατμάν- με κουρδικό κυρίως πληθυσμό.
Σύμφωνα με επίσημες πηγές στόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν 343 κτίρια, τα περισσότερα δημόσια, και πυρπολήθηκαν περίπου 40 οχήματα. Σε επιφυλακή βρίσκεται η τουρκική αστυνομία, η ηγεσία της οποίας ανακάλεσε όλες τις άδειες.
Οι Kούρδοι της Τουρκίας είναι εξοργισμένοι καθώς παρά το πράσινο φως από την Εθνοσυνέλευση για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών η τουρκική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να επέμβει και να σώσει το Κομπάνι. Οι Κούρδοι έχουν προειδοποιήσει ότι η πτώση του Κομπάνι θα τερματίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αγκυρας με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν με τις οποίες σταμάτησε μια εμπόλεμη αντιπαράθεση η οποία είχε αφαιρέσει 40.000 ζωές από το 1984.
Δείτε πώς έχει η κατάσταση σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας:

Διχοτόμηση της Τουρκίας: Οι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις

Νίσιβη

Οι αστυνομικοί εκδιώχθηκαν και ελέγχουν πλήρως την πόλη. Ανέβασαν μάλιστα φωτογραφίες οπλισμένων Κούρδων πάνω σε άλογα να περιπολούν αντί των αστυνομικών δυνάμεων

View image on TwitterView image on Twitter

Ντιγιάρμπακιρ (η άτυπη πρωτεύουσα του Κουρδιστάν)

Όλη την ημέρα καίγονται δημόσια κτίρια και τράπεζες. Την πόλη την έλεγχαν πάντα οι Κούρδοι, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι απέδρασε από την πόλη με την γυναίκα του και όλη την οικογένειά του ο Galip Ensarioğlu, ο βουλευτής του AKP που είναι και επικεφαλής του κόμματος στο Ντιγιάρμπακιρ. Μάλιστα οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κτίριο του κόμματος

Βαν

Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως αυτή μένει στα χαρτιά. οι διαδηλωτές είναι στους δρόμους και ελέγχουν την πόλη. Εδώ οι Κούρδοι προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα της Τουρκίας. Έκαψαν το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Το αντίστοιχό του σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο είναι να βγουν τα τανκς στους δρόμους.

View image on Twitter
 
View image on Twitter
View image on Twitter

 Κιζίλτεπε

Οι εξεγερμένοι Κούρδοι έχουν πάρει τα όπλα. Η πόλη αν δεν ελέγχεται ήδη από τους Κούρδους είναι θέμα ωρών.

View image on Twitter

Καγιαπινάρ

Εδώ οι διαδηλωτές έκαψαν το δημαρχείο και τώρα ελέγχουν την πόλη. Και εδώ οι διαδηλωτές έκαψαν τα κεντρικά κτίρια του κόμματος του Ερντογάν.
Σιίρτ
Στα χέρια των Κούρδων είναι και η πόλη – σύμβολο του Ερντογάν. Στην πόλη αυτή απήγγειλε το ποίημα και φυλακίστηκε, εξελέγη το 2003 και έγινε Πρωθυπουργός. Απο την πόλη αυτή πιθανόν να τελειώσει και η καριέρα του.
Η Τουρκία πλέον αρχίζει και βγάζει το Στρατό στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Κούρδους, ενώ έχει επιβάλει και απαγόρευση κυκλοφορίας.
 
 

Συγκλονιστική φωτογραφία: Κούρδοι πετούν πέτρες στα τουρκικά άρματα…


ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΟΜΠΑΝΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ…που διευκολύνουν την διέλευση των ισλαμοφασιστών σφαγέων. Η υποκρισία της δύσης και η τουρκική βαρβαρότητα στο απώγειο. Ακόμα και η απόκρυψη της σφαγής από τα ΜΜ”Ε” δείχνουν… ότι η τουρκία με το μαύρο χρήμα κάνει κουμάντο σε πολιτικούς, μέσα και δημοσιογράφους της δύσης. Προβάλλονται μόνο οι σφαγές που την βολεύουν.

ΠΗΓΗ

Αυτή ειναι η τουρκια…


Τα άρματα ενάντια στους διαδηλωτές ή για προκάλυψη των ισλαμοφασιστων. Κατάλαβες τωρα γιατι η τουρκια δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες που εχει διαπράξει; Γιατι τις συνεχίζει…

ΠΗΓΗ

Η Κομπανί συμβολική στροφή για ίδρυση του Κουρδιστάν;

Η Κομπανί συμβολική στροφή για ίδρυση του Κουρδιστάν;


Του ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εντός των προσεχών ημερών θα επέλθει η πτώση της κουρδικής πόλης Κομπάνι που βρίσκεται ακριβώς μερικά μέτρα από τα τουρκο-συριακά σύνορα. Γύρω από την ηρωιϊκή αντίσταση των κούρδων μαχητών έχει στηθεί ένα σκηνικό που εν πολλοίς θυμίζει – τηρουμένων των αναλογιών – την Εξοδο του Μεσολογγίου.
Ετσι, ενώ φαινομενικά οι Κούρδοι αγωνιστές θα υποστούν μια σημαντική ήττα (καθώς θα απωλέσουν την στρατηγική τοποθεσία γύρω από το Κομπάνι) στην ουσία θα πρόκειται για μια ιστορική τους νίκη, μια νίκη που θα οδηγήσει στην δημιουργία του σύγχρονου Κουρδικού κράτους. Και όπως η Εξοδος του Μεσολογγίου μετέτρεψε τη φωτιά του Φιλελληνισμού στην Ευρώπη και στην Αμερική σε μια φοβερή πυρκαγιά που οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, έτσι και η πτώση του Κομπάνι οδηγεί ήδη σε ένα ανάλογο συνολικό ξεσηκωμό στη Δύση (με τη σιωπηρή συγκατάθεση της Ρωσίας αλλά και του Ιράν – που προφανώς έχουν λάβει ως αντάλλαγμα ότι ο Σύρος πρόεδρος Ασαντ θα μείνει στη θέση του και για τούτο τηρούν στάση αναμονής) στην συνολική καταδίκη της Τουρκίας και την δημιουργία του Κουρδιστάν στα σύνορα Ιράκ, Συρίας και σε δεύτερη φάση και Τουρκίας.
Το σκηνικό έχει στηθεί από καιρό: 1)Το μόνο που καταφέρνουν οι – καθαρά ασυντόνιστες – αεροπορικές επιθέσεις της Δύσης κατά των τζιχαντιστών που πολιορκούν το Κομπάνι είναι να παρατείνουν την πολιορκία έτσι ώστε τελικά η κουρδική αυτή πόλη να γίνει ένα τεράστιο σύμβολο αντίστασης κατά του φανατικού Ισλάμ. Είναι πιθανόν αυτός να είναι και ο βασικός τους στόχος. Και επειδή το θετικό πρόσημο στο συμβολισμό αυτό θα ανήκει στους Κούρδους, το πρώτο τελικό αποτέλεσμα της επερχόμενης τελικής σύγκρουσης Δύσης-φανατικού Ισλάμ θα είναι η ίδρυση του Κουρδιστάν. 2) Ηδη τα δυτικά ΜΜΕ έχουν προετοιμάσει το έδαφος με συνεχείς καταδίκες της τουρκικής στάσης στο θέμα (ξεχνώντας ταυτόχρονα την ύποπτη στάση της Δύσης και ορισμένων αραβικών χωρών στη δημιουργία της ΙΣΙΣ): Εάν κανείς άκουγε τον Bill O’Reilly στο Foxnews χθες το βράδι θα νόμιζε ότι ακούει κάποιον από εμάς που επί χρόνια καταδικάζουμε την τουρκική μπαμπεσιά, διπλοπροσωπία, ωφελιμισμό, απανθρωπιά κλπ. Σε παρόμοιο κλίμα όλα ανεξαιρέτως τα δυτικά ΜΜΕ προετοιμάζουν το συμβολικό πλαίσιο για την πτώση της Κομπάνι. 3) Οι Κούρδοι της Τουρκίας έχουν ήδη ξεσηκωθεί δημιουργώντας χάος σε όλες τις μεγάλες πόλεις και προετοιμάζοντας από την πλευρά τους το έδαφος για τις επερχόμενες συγκλονιστικές εξελίξεις.
Η πτώση της Κομπάνι θα σημάνει: 1) Τη γενική καταδίκη της Τουρκίας από όλο τον πολιτισμένο κόσμο και θα της αποδοθούν συνολικές ευθύνες για την ανάπτυξη του ΙΣΙΣ και την εξέλιξή του σε τρομοκρατική οργάνωση. Η Τουρκία υπό την καταστροφική – παραληρηματική -ηγεσία των Ερντογάν-Νταβούτογλου θα συνεχίσει να αντιδρά από κυρίως ιδεολογικά κίνητρα και θα υποκύψει στο βάρος των συνεπειών των πράξεών της. 2) Η Δύση είναι προφανές ότι θα αναγκαστεί να αναλάβει εκτεταμένη δράση κατά της ΙΣΙΣ με αιχμή του δόρατος στο έδαφος τους Κούρδους (οι οποίοι απλώς χρειάζονται κάποιο χρόνο για να εξοπλιστούν και να εκπαιδευτούν) και με σημαντικές αποστολές ειδικών δυνάμεων από πολλές χώρες. Με την συμβολική ανάδειξη των Κούρδων πεσμεργκά ως μαχητών ελευθερίας, η Δύση απλά θα πρέπει να παρέχει οπλισμό, μερικές χιλιάδες (ορισμένοι στρατιωτικοί των ΗΠΑ μιλούν για 20-30.000) ειδικών δυνάμεων. Οσο για τα χρήματα, ας είναι καλά το κουρδικό πετρέλαιο – το οποίο στο τέλος του πολέμου πιθανόν να έχει αυτόνομη διέξοδο στη Μεσόγειο.
Τέλος, όσον αφορά τις ελληνικές θέσεις έχουμε μπροστά μας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία εξασθένησης της Τουρκίας. Οι σπασμωδικές τουρκικές ενέργειες και οι προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ σε συνδυασμό με το περιρρέον αρνητικό για την Αγκυρα κλίμα, την ήδη υπάρχουσα διπλωματική προεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου (και την πιθανότατη συμμετοχή του Ισραήλ σε αυτήν), δίνουν μια μοναδική ευκαιρία για την ανακήρυξη των ορίων της ελληνικής ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο. Η ενέργεια μάλιστα αυτή μπορεί άριστα να συνδυαστεί – στα πλαίσια της συμμετοχής της Ελλάδας στη μάχη κατά του φανατικού Ισλάμ – με την αποστολή ελληνικών F-16 στην Πάφο και την αποστολή των υποβρυχίων τύπου 214 (τουλάχιστον του Παπανικολή που είναι έτοιμος) στην περιοχή. Παρά τις κάποιες ελλείψεις είναι γνωστό ότι το τουρκικό ναυτικό είναι ανίσχυρο μπροστά σε ένα τόσο προηγμένο υποβρύχιο.
Με την ελπίδα ότι οι προβλέψεις των «προσιόντων» που επιχειρεί ο γράφων θα επαληθευθούν από τα γεγονότα και θα οδηγήσουν στην τελική εξουδετέρωση της γάγγραινας που κατατρώει την περιοχή μας εδώ και πολλούς αιώνες και ακούει στο όνομα “οθωμανισμός”.

ΠΗΓΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λογο για “αναβάθμιση” του Κουρδικου αγωνα εντός Τουρκίας μετα τις σφαγές άοπλων διαδηλωτών απο τους Τούρκους φασιστες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο …Ντιγιαρμπακιρ διεξάγονται ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων αγωνιστών και τουρκικών κατοχικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ

Η Κωνσταντινούπολη καίγεται – Ξεσηκωμός Κούρδων!


Η Κωνσταντινούπολη καίγεται – Ξεσηκωμός Κούρδων!
Και κάπως έτσι, το καζάνι που έβραζε δεκαετίες έσκασε!
Βράδυ Δευτέρας και δεκάδες χιλιάδεςΚούρδοι διαδηλώνουν σε όλη την Τουρκία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στην κυβέρνηση Ερντογάν που το στηρίζει και προειδοποιούν ότι εάν η κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με τη Συρία, αλωθεί από το Ισλαμικό Κράτος τότε όλη η Τουρκία θα παραδοθεί στις φλόγες.
Ήδη, βράδυ Δευτέρας, οι φωτιές του ξεσηκωμού έχουν ανάψει για τα καλά στην Κωνσταντινούπολη με άγριες οδομαχίες να μαίνονται στους δρόμους της βασιλεύουσας.


Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στο twitter μετά τις 23.00 το βράδυ, δείχνουν δηλαδή τι συμβαίνει τώρα στην Κωνσταντινούπολη. Η κατάσταση είναι ρευστή, είναι επικίνδυνη, ο σουλτάνος Ερντογάν και ο παρανοϊκός βεζίρης του ο Νταβούτογλου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αν όχι τρομοκρατημένοι.
tourkia-2tourkia-3tourkia-4tourkia-5tourkia-6
tribune.gr

Ο Ομπάμα ετοιμάζεται να βάλει τσιπάκι στους στρατιώτες του!

Την αγάπη του για τους βετεράνους και τις οικογένειές τους αποφάσισε να δείξει ο Ομπάμα με έναν πολύ περίεργο τρόπο: Να τους βάλει εμφυτεύματα με τα οποία θα αυτοθεραπεύονται!

Απλά τα πράγματα: Ξεκινάμε με τα κατοικίδια, προχωράμε με τους ασθενείς με άνοια και αλτσχάιμερ, συνεχίζουμε με το στρατό και τελειώνουμε με τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Με το που θα γεννιέσαι, το κράτος θα φωνάζει τις καλές νεράιδες να σου φορέσουν το τσιπάκι για... το καλό σου!
PictureImage credits: DARPA (σιγά μην σας την κλέψουμε...)
Αλλά πρέπει να είσαι Ομπάμα για να έχεις τον χαρισματικό εκείνο λόγο ώστε να βγεις με άνεση και να ανακοινώσεις πόσο νοιάζεσαι για τους στρατιώτες σου χώνοντας τους κι από ένα τσιπ!

Η Υπηρεσία Ανάπτυξης Προηγμένων Τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού (DARPA) χρηματοδοτεί ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα ονόματι ElectRx, με στόχο τη δημιουργία μικροσκοπικών εμφυτευμάτων που θα ελέγχουν και θα παρακολουθούν τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων ενός ανθρώπου, Εάν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα τότε θα... το διορθώνουν!

Αυτό είναι το δελεαστικό concept της όλης υπόθεσης. Το φιλόδοξο σχέδιο  ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο ίδιος ο Ομπάμα, ιδέα που μοιάζει παρμένη από το Stargate SG-1 : το ElectRx, ένα ερευνητικό πρόγραμμα αξίας 78.900.000 δολ. για την ανάπτυξη επεμβατικής νευροτεχνολογίας, για την αντιμετώπιση πάσας νόσου και μαλακίας, δηλαδή όλων των ειδών ασθενειών, από ρευματοειδή αρθρίτιδα, την επιληψία, έως και το PTSD. (Διαταραχή μετατραυματικού στρες)

Αυτό το μικροσκοπικό τσιπ θα εμφυτεύεται με μια ένεση είπε ο διευθυντής του προγράμματος της DARPA, Doug Weber, σε δήλωση του, το οποίο «θα αξιολογεί συνεχώς τις συνθήκες και θα παρέχει πρότυπα ερέθισμα προσαρμοσμένα ώστε να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας των οργάνων, βοηθώντας τους ασθενείς να γίνουν υγιείς και να μείνετε υγιείς χρησιμοποιώντας τα συστήματα του σώματός τους».

Τα χρήματα προέρχονται από το Λευκό Οίκο για το Brain InitiativeΟ Ομπάμα θέλει να χαρτογραφήσει τον εγκέφαλό μας! Και η πολύ αγάπη του έχει καιρό που εκφράζεται μέσω "παραγγελιών" Ο Ομπάμα παρήγγειλε από την DARPA εμφυτεύματα εγκεφάλου για... αποκατάσταση της μνήμης!

Οι πρώτοι τυχεροί που θα λάβουν αυτά τα εμφυτεύματα, θα είναι Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές.

Τους ρώτησε κανείς; Ήδη τα ποσοστά αυτοκτονίας των στρατιωτών ξεπέρασαν σε αριθμό εκείνο των απωλειών σε πεδίο μάχης: Ο Αμερικάνικος στρατός αντιμέτωπος  με επιδημία αυτοκτονιών των βετεράνων του 

Αλλά είναι ολοφάνερο ότι από τη μια τα ρομπότ, ανδροειδή και μη επανδρωμένα αντικαθιστούν πλέον το ανθρώπινο δυναμικό και στο στρατό φτιάχνοντας άνανδρες στρατιές, από την άλλη η γίνεται προσπάθεια μετάλλαξης του ανθρώπου, με όποιο δυνατό μέσο, με σκοπό τη μείωση και τον απόλυτο έλεγχο. Και πάντα... για το καλό μας!!!

http://www.allnewz.gr/kappa972sigmamuomicronsigmaf/324

Η προσευχή για τους αρρώστους


2357_1038622483643_1167930820_30110391_3056_n
- Γέροντα, παρακάλεσαν να σας πούμε να προσευχηθήτε για ένα άρρωστο παιδάκι και ρωτούν αν θα γίνη καλά.Τι να τους πούμε;
– Πέστε τους: «Ο» Γέροντας θα προσευχηθή. Ο Χριστός αγαπάει το παιδί και θα κάνη ό,τι είναι για το καλό του. Αν δη ότι το παιδί, όταν μεγαλώση, θα γίνη καλύτερο, θα ακούση την προσευχή του. Αν δη όμως ότι αργότερα δεν θα είναι σε καλή πνευματική κατάσταση, τότε, επειδή το αγαπάει, θα το πάρη». «Ζήτησε, λέει, και θα σου δώσω». Αλλά θα μου το δώση ο Θεός, αν εγώ είμαι δοσμένος στον Θεό· αλλιώς, τι να μου δώση την ζωή, για να ξεφύγω; Εγώ χαίρομαι, είτε γίνη καλά είτε πεθάνη ένας άρρωστος για τον οποίο προσεύχομαι.
– Γέροντα, είναι καλό να προσευχώμαστε για την υγεία μας;
– Καλύτερα είναι να ζητούμε από τον Θεό να ελευθερωθούμε από τα πάθη μας. Να ζητούμε δηλαδή πρώτα την Βασιλεία του Θεού. Αν παρακαλούμε τον Θεό να μας κάνη καλά, τρώμε την ουράνια περιουσία. Όταν όμως δεν αντέχουμε τους πόνους της αρρώστιας, τότε να παρακαλούμε τον Θεό να μας θεραπεύση, και Εκείνος θα ενεργήση ανάλογα.
– Γέροντα, το αν βοηθηθή ένας άρρωστος από την προσευχή που κάνουμε, εξαρτάται και από το τι ζητάει και ο ίδιος από τον Θεό;
– Ο άρρωστος, αν ζητάη από τον Θεό να γίνη καλά μόνον εκείνος και δεν προσεύχεται να γίνουν καλά και οι άλλοι άρρωστοι, δεν κάνει καλά. Εσύ, αδελφή, όταν ήσουν στον κόσμο και εργαζόσουν στο νοσοκομείο, τι έκανες, όταν ο άρρωστος δεν μπορούσε να λέη την ευχή;
– Την έλεγα εγώ, Γέροντα.
– Καλά εσύ, αλλά και ο άρρωστος έπρεπε να λέη κάποια προσευχή.
– Έλεγε και εκείνος «Παναγία μου» ή «Παναγία μου, σώσε με». Αλλά, Γέροντα, και η υπομονή στον πόνο δεν είναι προσευχή;
– Ναι, μπράβο! Είναι και αυτό! Εσείς, όταν σας ζητάη κάποιος να κάνετε προσευχή, γιατί την τάδε ημέρα θα μπη στο χειρουργείο, να προσεύχεσθε από την στιγμή που σας το ζητάει. Να μην περιμένετε την ώρα που θα μπη στο χειρουργείο να προσευχηθήτε. Και στις ακολουθίες, όταν λέη ο ιερέας «υπέρ των εν ασθενείαις κατακειμένων», να λέτε με πόνο το «Κύριε, ελέησον». Αν κάνετε με το διαπασών «βού…», για να πήτε «Κύριε, ελέησον» μουσικό, ο νους σας θα είναι στο «βού…» και στον χαβά, και οι άρρωστοι οι καημένοι που υποφέρουν θα περιμένουν από σας λίγη βοήθεια! Εκείνοι έχουν τον πόνο τους. Εσύ, που δεν έχεις πόνο, προσευχήσου για εκείνους, να βοηθηθούν. Αφού δεν αναστενάζεις στο κρεββάτι, αναστέναξε τουλάχιστον στην προσευχή για τους αρρώστους. Αν οι υγιείς δεν κάνουν λίγη προσευχή για τους αρρώστους, θα τους πη μεθαύριο ο Χριστός: «Είχατε την υγεία σας και δεν κάνατε προσευχή γι’ αυτούς που υπέφεραν; ‘’Ουκ οίδα υμάς…’’».
Αν για έναν άρρωστο δεν κάνουμε προσευχή, η αρρώστια θα ακολουθήση την φυσική της πορεία. Ενώ, αν κάνουμε προσευχή, μπορεί να αλλάξη δρόμο. Γι’ αυτό πάντα να κάνετε προσευχή για τους αρρώστους.
(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Δ΄ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ)
  
Πηγήgerontesmas.com

Αυτη ειναι η ηρωίδα Κουρδισσα που σκόρπισε τον θάνατο στους ισλαμοφασιστες!




Μαχήτρια κουρδικής καταγωγής πραγματοποίησε σήμερα επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι,
προκαλώντας τον θάνατο αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ανατολικά της πόλης Κομπάνι, τρίτης σε μέγεθος κουρδικής πόλης της Συρίας, που πολιορκείται από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση "έχει νεκρούς αλλά ο αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί", δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας από μαχήτρια κουρδικής καταγωγής εναντίον του ΙΚ.

Οι τζιχαντιστές απέχουν πλέον ένα χιλιόμετρο από την πόλη. Αν καταφέρουν να την καταλάβουν, τότε το ΙΚ θα εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας μεγάλης συνεχούς λωρίδας εδάφους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Οι μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη έχουν προκαλέσει τη φυγή 300.00 κατοίκων, από τους οποίους 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.



Αριν Μιρκαν. Με μια ηρωική επιχείρηση αυτοκτονίας πηρε μαζί της δεκάδες ισλαμοφασιστες καταφέρνοντας να αλλάξει την ροή της μάχης. ΑΘΑΝΑΤΗ.
Το Kobane ειναι ακομα ελευθερο…

 http://www.geopolitics.com

 http://olympia.gr