Πρώην ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: “Θα μας καταβροχθίσουν οι Bούλγαροι αν δεν λεγόμαστε “Μακεδόνες”"

Αποκαλυπτική για τις βαθύτερες σκέψεις των Σκοπιανών σε σχέση με την επιμονή τους στο θέμα της ταυτότητας και της ονομασίας είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ”Ανιχνεύσεις” ο Λιούμπομιρ Φρτσκόφσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων: “Πρακτικά για μας, αν εξαιρέσουμε τη γενική δυσαρέσκεια με την οποία κάποια από τα κόμματα αντιμετώπισαν την προηγούμενη πρόταση, πρακτικά επικεντρωνόμαστε σε ένα βασικό σημείο, το οποίο, θα έλεγα, είναι απολύτως απαράδεκτο για μας. Είναι το πώς ο κ. Νίμιτς αγγίζει το θέμα της εθνικότητας των “Μακεδόνων” και της “μακεδονικής” γλώσσας. Όλα τα άλλα, το όνομα, το νέο όνομα, το εύρος χρήσης του και άλλα 2-3 ζητήματα, εξαιρουμένης της συνταγματικής χρήσης, που δημιουργεί ερωτηματικά, γιατί τι σημαίνει αυτό; Όλα τα άλλα, διαβατήρια κλπ είναι σωστά λίγο ως πολύ και συνάδουν με τις μακρές διαπραγματεύσεις που είχαμε. Εδώ λοιπόν κανείς πλέον δεν σχολιάζει το θέμα του ονόματος, αυτό το δεχόμαστε με την πρόταση για το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” για διεθνή χρήση. Το πρόβλημα όμως που δημιουργείται τώρα είναι γύρω από το πώς θα λέγεται το έθνος και η γλώσσα μας και για μας αυτό σημαίνει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ταυτότητας, που δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε με τέτοιο τρόπο και χωρίς εναλλακτικές.Πολίτης της “Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας” είναι κάποιος χωρίς ταυτότητα, θα μπορούσε να είναι αλβανός, σέρβος, βούλγαρος, αλλά όχι “Μακεδόνας” στη “Βόρεια Μακεδονία”, κάτι που ανοίγει αυτομάτως το κουτί της Πανδώρας για μας. Είμαστε ένα μικρό έθνος, που θα μπορούσαν να το καταβροχθίσουν οι Βούλγαροι.Γ ια μας λοιπόν αποτελεί επιτακτική ανάγκη να κρατήσουμε το χαρακτηρισμό “μακεδόνας” για το έθνος μας και να το μοιραστούμε με την Ελλάδα, αν το θέλει αυτό. Το να κρατήσουμε λοιπόν το χαρακτηρισμό είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Δεν μπορεί (ο χαρακτηρισμός μας) να είναι “βορειομακεδόνας”, είναι κάτι που δεν υφίσταται. Θα μπορούσαμε να έχουμε την υπηκοότητα του “βόρειουμακεδόνα”, αλλά στη “Μακεδονία” ζουν μειονότητες, υπάρχει όμως και η υπόσταση ενός “έθνους” και αυτό είναι σημαντικό. Και νομίζω ότι οι αμερικανοί μπορούν να το καταλάβουν, δεν ξέρω πώς η ελληνική πλευρά το αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα όταν εμείς δεν διεκδικούμε κανενός είδους αποκλειστικότητα, αλλά θα μπορούσαμε να το μοιραστούμε με τους διάφορους Έλληνες που έχουν το ίδιο όνομα. Γιατί υπάρχει μόνο ένα έθνος “μακεδονικό” διεθνώς, μια γλώσσα, η “μακεδονική” γλώσσα και κανέναςκίνδυνος ή πιθανότητα επικάλυψης ή σύγχυσης για το ποια είναι η “μακεδονική” γλώσσα. Γι’ αυτό κι εμείς θα καταλήξουμε σε ένα τελικό κοινό μέτωπο διαπραγμάτευσης για τις επόμενες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη. Μόνο ο χαρακτηρισμός “μακεδονικός” ως προς το όνομα και το έθνος είναι το κλειδί”.


Πηγή

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...



Κάντε κλικ στην εικόνα και προσέξτε την τηλεόραση...
Εμφανίζετε η φιγούρα ενώς γέρου.Η τηλεόραση είναι εκτός μπρίζας...
Αυτή την φώτο μου την έστειλε ένας φίλος μου απο τον στρατό

ΔΕΝ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΛΥΣΗ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ

Άκουσαν εδώ στην Ελλάδα τι λέει ο Τούρκος Ναύαρχος;

Πολύ ενδιαφέρουσες είδα τις δηλώσεις του Τούρκου Αρχηγού των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, Αρχιναυάρχου κ. Ατάτς, ο οποίος αναφερόμενος στους γενικότερους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας στην Μεσόγειο, δήλωσε μεταξύ των άλλων:
«Εκτιμώ ότι, η ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων εξαιτίας της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει στο προσεχές μέλλον, διότι εξ αιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σε έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο και η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί προς τούτο και να αντιδράσει, δεδομένου ότι οι εξελίξεις μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο «τα εθνικά της συμφέροντα». Μάλιστα προχωρεί και αποκαλύπτει ότι, ενόψει του γεγονότος αυτού, άρχισε η προσπάθεια για μετατροπή της Τουρκίας σε ναυτική υπερδύναμη της περιοχής. Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα ακούστηκαν πρίν από μερικούς μήνες και από κυβερνητικά χείλη.
Και επειδή οι Τούρκοι κυβερνώντες και στρατιωτικοί έχουν δείξει μεγάλη διορατικότητα, σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και εκτελούν με σταθερότητα και σε βάθος χρόνου, εν αντιθέσει με τους προχειρολόγους δικούς μας, είναι πλέον αναγκαίο να μελετήσουμε λίαν καλώς, τι λέγει και τι εννοεί, ο τούρκος επιτελάρχης.
Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ανέτως ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να επιλύσει το Κυπριακό με συνομιλίες, δήθεν μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού, όπως αφελώς πιστεύει η Ελληνική πλευρά και μάλιστα προβαίνουμε και σε δηλώσεις προς την Άγκυρα, να αφήσει μόνο του τον Ταλάτ να διαπραγματευτεί την λύση!!!
Η Τουρκία επιθυμεί και θέλει την Κύπρο, σε συνδυασμό και με το Ανατολικό Αιγαίο, μία θαλάσσια περιοχή που θα κυριαρχεί αυτή ως υπερδύναμη, για να ελέγχει στο μέλλον τις οδούς και τα περάσματα του πετρελαίου προς την δύση, αλλά και αυτό τούτο το πετρέλαιο της περιοχής.
Αυτός είναι ο σκοπός της Τουρκίας και εκεί εστιάζει όλες τις στρατηγικές της από την Θράκη, στο μισό Αιγαίο, νότια της Κρήτης και στη ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, που την θέλει ως μία αβύθιστη βάση. Είναι συνεπής η Τουρκία ως προς τους στόχους της.
Η ηγεσία όμως, των Αθηνών, δεν μπόρεσε να κατανοήσει ποτέ αυτό το αυτονόητο, απλό και ορατό και από τον τελευταίο πολίτη. Και επιμένει σε στρατηγικές που δεν βγάζουν πουθενά. Δεν ακούει τι μας διαλαλούν καθημερινά οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, ή ακούει και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Και περιμένει να βρει λύσεις κάνοντας πάντα το «καλό παιδί» προς τους Τούρκους και υποχωρώντας διαρκώς από τις θέσεις της. Ομφαλοσκοπεί και δεν είναι σε θέση να δει και να διαβλέψει τι γίνεται πέρα από τη θάλασσα του Πειραιά και τον όρμο του Φαλήρου....

Μυστική διπλωματία από ΗΠΑ και ΠΓΔΜ για την ονομασία




Απόρρητο τηλεγράφημα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αποδεικνύει μυστική συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με τα Σκόπια φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής". To δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι η πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ που κατέθεσε ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς είχε προταθεί από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και καταγραφόταν σε τηλεγράφημα που έστειλε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια Gillian Milovanovic, τον περασμένο Ιούλιο. Με αποδέκτες το State Department, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) και το Γενικό Eπιτελείο των ΗΠA η Αμερικανίδα διπλωμάτις σημειώνει προκλητικά ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με την παράκαμψη της Ελλάδας στο θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας με εσωτερικά έγγραφα του ΟΗΕ. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σε δήλωσή του σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση την οποία έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση. Πρώτον, διαπραγμάτευση νοείται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και δεύτερον, η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, εκατοντάδες νταλίκες με τουρκικά προϊόντα, ευπαθή και μη, είτε προέρχονται απευθείας απο την Τουρκία, είτε μέσω Ευρώπης, μένουν καθηλωμένες στα ρωσικά σύνορα και οι Τούρκοι έμποροι έχουν υποστεί τρομακτικές ζημιές.Οι τουρκικές αρχές, στις πιέσεις των Τούρκων επιχειρηματιών να πάρουν αντίμετρα κατά των Ρώσων, απάντησαν οτι οι Ρώσοι μπορούν να πάρουν ντομάτες και απο αλλού, αλλά οι Τούρκοι δεν μπορούν να πάρουν φυσικό αέριο απο πουθενά.

Το θέμα είναι, τι ζητάει ο Πούτιν από τους Τούρκους και δεν το παίρνει, οπότε και τους επέβαλε αυτό το άτυπο εμπάργκο, για το οποίο δεν ακούσαμε τίποτε στις ειδήσεις αφού όλοι ασχολούνται μόνο με τον Εφραίμ.
Σε τέτοιες περιπτώσεις κάθε σοβαρό κράτος προσπαθεί να βρεί τον κενό χώρο μεταξύ των δύο αντιμαχομένων και να εισχωρήσει προς όφελός του.
Και μην ξεχνάμε οτι αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε το καλοκαίρι. Εμείς όμως ασχολούμαστε με τον Εφραίμ.
Το φταίξιμο βέβαια δεν αφορά μόνοτην κυβέρνηση αλλά και όλη την αντιπολίτευση η οποία
θεωρεί οτι η αποστολή της ολοκληρώνεται με το να αποδείξει την ξεφτίλα της όποιας κυβέρνησης .

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Παγκόσμια σύσκεψη στις ΗΠΑ για τα οικονομικά του κόσμου, καθώς η προσπάθεια της Νέας Τάξης να διαλύσει και να ξαναστήσει σε χρόνο μηδέν την παγκόσμια οικονομία ώστε να επαναποκτήσει τον έλεγχό της, μετά την οικονομική επέλαση του Πούτιν, έπεσε πάνω στο ρωσικό μετρητό και απέτυχε.
Το αποτέλεσμα ήταν να υποστούν οι ΗΠΑ μεγάλη οικονομική ζημιά και να κάνουν τους εταίρους τους να τις κοιτούν πλέον καχύποπτα.