Από πού προήρθε το ‘τσούγκρισμα’ των ποτηριών, και η ευχή «εις υγείαν»



Μέρες γιορτινές αυτές που διανύουμε, με  κοινωνικές συναθροίσεις,  και με το φαγητό και το ποτό , να έχουν την τιμητική τους.  Κατά την διάρκεια των γευμάτων συνηθίζουμε νατσουγκρίζουμε τα ποτήρια και να ευχόμαστε εις υγείαν. Έχετε σκεφθεί ποτέ πως προέκυψε αυτή η συνήθεια;
Οι άνθρωποι πίνουν «εις υγείαν» από τότε που ανακάλυψαν την μπύρα και το κρασί. Το συνήθιζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Πέρσες οι Έλληνες και… όλοι οι άλλοι.
Γενικότερα η  κατανάλωση κρασιού από την αρχαιότητα ήταν  συνδεδεμένη με ποικίλα τελετουργικά έθιμα. Τα έθιμα αυτά, ήταν και  είναι εκφράσεις του συλλογικού ασυνειδήτου των ανθρώπων. Με τη χειρονομία της πρόποσης,  εκτός της σύσφιξης των κοινωνικών σχέσεων,  δίδεται η ευκαιρία να πει κανείς μια ευχή που αφορά ένα άτομο ή το κοινό καλό.
Στην Αρχαία Ελλάδα το κρασί το έπιναν με κύλικες, τα οποία  ήταν κύπελλα από πηλό, και οι  προπόσεις και οι ανακοινώσεις ευχών αποτελούσαν επιδιωκόμενες τελετουργικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια των συμποσίων.

Συνήθως η πόση του κρασιού γινόταν από  έναν  κύλικα που περιφερόταν από άτομο σε άτομο της ομήγυρης. Αυτός ο τρόπος πόσης δημιουργεί πολύ πιο έντονα και ανάγλυφα την αίσθηση της συντροφικότητας, σε σχέση με το  να πίνει ο καθένας από το δικό του κύπελλο, κάτι που συναντάται  σχεδόν παντού στην αρχαιότητα, όταν και  κατά την διάρκεια των  τελετουργιών  οι  συμμετέχοντες έπιναν από το ίδιο δοχείο, το οποίο αποκαλούνταν «δοχείο της αγάπης».
Στην αρχαία Μεσοποταμία λ.χ, όταν ανακαλύφθηκε η μπίρα (αρχαιότερη του κρασιού) και εκεί έπιναν επίσης από ένα μεγάλο κοινό δοχείο, με καλάμια που τα χρησιμοποιούσαν ως τα σημερινά καλαμάκια.
Το τσούγκρισμα τώρα, των ποτηριών έγινε κοινωνικό έθιμο από τότε που επινοήθηκε και εξαπλώθηκε το γυαλί, ιδίως μετά τα πρώτα χρόνια της Ρωμαιοκρατίας. Πιστεύεται όμως πως το εν λόγω εθιμοτυπικό, με την σφοδρή σύγκρουση των ποτηριών έχει τις ρίζες του στον μεσαίωνα, και πιο συγκεκριμένα ήταν ‘έμπνευση’ της  αριστοκρατίας της εποχής, βασιλέων  και λοιπών.

Τότε οι κούπες σερβίρονταν ξέχειλες από  κρασί, και μάλιστα  δεν τσούγκριζαν απλά τα ποτήρια ώστε να ακουστεί μόνο ο ήχος του γυαλιού, αλλά γινόταν με δύναμη και τα ποτά αναπηδούσαν μέσα και έξω από την κούπα.
Σκοπός στην ουσία  του τσουγκρίσματος  ήταν ουσιαστικά να πέσει λίγο ποτό από το ένα ποτήρι στο άλλο, να γίνει μία «ανταλλαγή» οίνου δηλαδή.  Με αυτόν τον τρόπο,  και οι δύο συν-πότες έπιναν και μία μικρή ποσότητα από το κρασί του φίλου τους.
Αλλά γιατί γινόταν αυτό;   Για…  λόγους ασφαλείας. Λόγω  της υψηλής κοινωνικής τους θέσης τους πολλοί πίστευαν πως κάποιοι ίσως έριχναν δηλητήριο στο κρασί   τους. Με  το τσούγκρισμα και την ανταλλαγή  του οίνου, ήταν σίγουροι  πως  ο οικοδεσπότης δεν θα προσπαθούσε να τους δηλητηριάσει, εφόσον όλοι  θα έπιναν  από το ίδιο κρασί!
Και έτσι έφτασε ως τις μέρες μας, ως παράδοση και ακόμα τσουγκρίζουμε  τα ποτήρια μας πριν πιούμε, κάνοντας ευχές …!

Και εις άλλα εις υγείαν,  και καλή χρόνια να έχουμε!
File28

Οι «τεχνοκράτες» του μνημονιου… ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΝΕΟ ΑΦΜ!


Αν ήταν απλός πολίτης θα βρισκόταν στην φυλακή!
Αδιανόητες μεθοδεύσεις για να ευνοηθεί ο Σαμαράς.
Γλεντούσε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού, άφησε τρύπα 120 εκ, εξαφάνισε τα βιβλία πριν το 2007, αλλά ειναι ελεύθερος να… κανει νέα μπίζνα με νέο ΑΦΜ!
Μόνο σε σοσιαλφασιστικά καθεστώτα συμβαίνουν αυτά. Ο διαχειριστής ενός κόμματος με μαυρισμένο ΑΦΜ που βαρύνεται με διακίνηση μαύρου χρήματος, με ασύδοτα έξοδα για την καλοπέραση του, με ατασθαλίες εκατομμυρίων, μπορεί ανενόχλητος να συνεχίζει την εγκληματική του δραστηριότητα με τις ευλογίες της νομενκλατούρας Σαμαρά.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ένας απλός πολίτης που θα διαχειριζόταν αντίστοιχο ΑΦΜ, όχι μονο δεν θα μπορούσε να ανοίξει ούτε περίπτερο, αλλά θα σάπιζε στην φυλακή.
Και όλα αυτά, υπό το καθεστώς των «τεχνοκρατών του μνημονιου» που αποδεικνύονται χειρότεροι από τον Κιμ Γιονγκ Ουν ή τον Μουσολίνι.
Ας ξυπνήσει ο λαός και ας τους στείλει εκεί που πρέπει.

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΛΕΚΟ ΜΑΡΚΕΛΟ: «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ»

Την Τρίτη στην προσωπική σελίδα που διατηρεί ο δημοσιογράφος Αλέκος Μάρκελος στο Face Book δημοσίευσε μια σοβαρότατη καταγγελία, που αφορά στην καταστροφή αρχείων του δημοσίου με εντολή Σαμαρά.

Αρχεία τα οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει, περιέχουν τμήματα της αλληλογραφίας με την Τρόϊκα καθώς επίσης και σημαντικά στοιχεία που ενδεχομένως να τους επιβαρύνουν με σοβαρώτατες κατηγορίες όπως αυτή της προδοσίας!

Μεταφέρω την καταγγελία ακριβώς όπως την δημοσίευσε στο FB ο Αλέκος Μάρκελος:




http://klassikoperiptosi.blogspot.gr
ZooM BloG
http://polemiko-imerologio.gr

Πρόταση-πρόκληση από το amfoterodexios.blogspot.gr

Μπορείς & φέτος να κάνεις την αλλαγή του χρόνου παρέα με τους "επώνυμους" & τις "επώνυμες" μπροστά από μία ΤV...

Μπορείς να γλεντήσεις σε νυχτερινά μαγαζιά... 

 

ή στο σπίτι σου...
Μπορείς & φέτος να μετρήσεις αντίστροφα από το 10 & να ανταλλάξεις φιλιά με γνωστούς & αγνώστους...

Μπορείς & φέτος να παίξεις χαρτιά μέχρι το πρωί  (έτσι, για το έθιμο...)
Τι όμως δεν έχεις ήδη κάνει από όλα αυτά όλες τις υπόλοιπες χρονιές;
Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν για κάτι πραγματικά καινούριο;
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις μιαν άλλη "Πρωτοχρονιά";
Μαζί με απλούς ανθρώπους & απίστευτα πολλές οικογένειες... (δεν είμαστε τόσο λίγοι τελικά... "Ολκάς των θελόντων σωθήναι...",δεν λέει στους Χαιρετισμούς της Παναγιάς;) Όπου και να πας, δεν θα πιστεύεις πόσες πολλές οικογένειες! Αγρυπνίες χριστουγεννιάτικα; 
(Μόνο χριστουγεννιάτικα; Όλο τον χρόνο!Για θυμήσου εδώ :
 http://amfoterodexios.blogspot.gr/2014/10/blog-post_81.html )


Μαζί με 1 τεράστιο πλήθος δικαιωμένων ανθρώπων που, για άγνωστους σε μας λόγους, "έφυγαν" νωρίτερα από εσένα & εμένα..Σίγουρα,κάποιοι απ'αυτούς είναι & "δικοί" σου άνθρωποι!
Μαζί με Αγίους & Αγίες που απαντούν όλοι & όλες στο ίδιο "επώνυμο": "Χριστιανός ειμί!"

Μαζί με γνήσιους Αγγέλους & Αρχαγγέλους...


Μαζί με τον 49χρονο (!), λιπόσαρκο & ασθενικό Επίσκοπο Καισαρείας, τον πραγματικό Άγιο Βασίλη...

Μαζί με την πιο πολυπόθητη γναίκα σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία,Την ΜΑΡΙΑ & τον προστάτη της Ιωσήφ...

Και κυρίως μαζί με Το πραγματικό Βρέφος της φάτνης που γιορτάσαμε 1 εβδομάδα πριν...
Σου έχουμε,λοιπόν, ένα εντελώς διαφορετικό ρεβεγιόν με 32 (!) διαφορετικές επιλογές (ανάλογα με το που μένεις...)
"Μπες" εδώ :  http://agrypnies.blogspot.gr/ & τόλμησε να κάνεις μια πρωτόγνωρη Πρωτοχρονιά...
ΥΓ:
1) Τα πράγματα σε αυτήν την (ακόμα,πίστεψέ με!) ευλογημένη χώρα δεν πάνε καλά... Δεν είναι κάτι νέο. Το βλέπεις & το ξέρεις.
 
Δεν νομίζεις λοιπόν πως ο συγκεκριμένος χρόνος που ξεκινά, απαιτεί από μας, 1 πιο πνευματική προσέγγιση & αντιμετώπιση; Να ευχαριστήσουμε Τον Άγιο Θεό ,γιατί μπορούμε (ακόμα...) να πηγαίνουμε στις Εκκλησιές Του, όποτε θέλουμε (ακόμα & το βράδυ της πρωτοχρονιάς...) Να ζητήσουμε από Τον Θεό υπομονή για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε  & να παρακαλέσουμε ζητώντας Του βοήθεια για τους ακόμα δυσκολότερους καιρούς, που (φαίνεται) να έρχονται...
2) Να είσαι σίγουρος πως τα παιδιά σου (αν έχεις) θα ενθουσιαστούν! (είναι μια τρομερή περιπέτεια γι'αυτά...)
Και του χρόνου, τέτοια μέρα - 1α Ο Θεός... - θα σου το ζητήσουν από μόνα τους! Τι λες; Τολμάς;
ο αμφοτεροδέξιος & "οι συν αυτώ..."
http://amfoterodexios.blogspot.gr/2014/12/blog-post_810.html?view=flipcard

Fitch: "Οι πρόωρες εκλογές αυξάνουν το πιστωτικό ρίσκο της Ελλάδας"

Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά από την αποτυχία εκλογής νέου προέδρου, αυξάνει τα ρίσκα για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, αναφέρει η Fitch Ratings. 
 
Οι διαπραγματεύσεις με τους επίσημους πιστωτές και μια ενδεχόμενη εκ νέου πρόσβαση στις αγορές, θα τεθεί σε αναμονή μέχρι μετά τις εκλογές. 
 
Ύστερα από τις εκλογές, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης, η πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και η αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική (που θα ακολουθηθεί) θα παραμείνει πιθανώς υψηλή για τους επόμενους μήνες.
 
Όπως επισημαίνει η Fitch Ratings, εάν το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών και ως εκ τούτου θα αποτελέσει μέρος όποιας κυβέρνησης σχηματιστεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατηρήσει ένα προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι της ΝΔ από τις ευρωεκλογές και μετά. Ωστόσο, αυτό το προβάδισμα έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθιστώντας τις εκλογές μια αμφίρροπη μάχη και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ απίθανο. Εάν δεν είναι εφικτή η δημιουργία νέου συνασπισμού, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε εκλογές, κάτι που θα παρατείνει περαιτέρω την πολιτική αβεβαιότητα».
 
Υπάρχουν, σύμφωνα με την Fitch Ratings, δύο βασικοί δίαυλοι μέσω των οποίων το πολιτικό ρίσκο θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στο πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας. Πρώτον, μια παράταση του αδιεξόδου με την τρόικα σε συνδυασμό με την έλλειψη πρόσβασης στην αγορά, θα «στραγγίξει» τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι ο προϋπολογισμός διατηρείται υπό αυστηρό έλεγχο.
 
Δεύτερον, αναλόγως από την αντίδραση στις εξελίξεις όσων έχουν καταθέσεις στις τράπεζες, η ευρύτερη ελληνική οικονομία μπορεί να βρεθεί υπό πίεση από νέες εκροές κεφαλαίων. Και οι δύο αυτοί παράγοντες θα ασκήσουν πιέσεις στη νέα ελληνική κυβέρνηση και στους ξένους πιστωτές να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
 
Υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμό μεταξύ της τρόικας και μιας νέας ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό ισχύει και για μια κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ πιο έντονες. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έχει μαλακώσει την στάση του κόμματός του από το 2012 και έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα και να τιμήσει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στους ιδιώτες πιστωτές.
 
Ωστόσο, το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πιθανότητα θα φθάσει σε πλήρες αδιέξοδο με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα υπάρξουν ανοδικές «πιέσεις» στον λογαριασμό για τους μισθούς του δημοσίου τομέα. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας μπορεί επίσης να επιχειρηθεί να αφαιρεθεί και το συνολικό δημοσιονομικό ρίσκο θα αυξηθεί.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι θα συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα!



alt

Τι θα συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα!
Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά ποιος τους εμπιστεύεται ότι δεν μας πάνε σε πτώχευση στους επόμενους μήνες;
Θυμηθείτε και τι είχε πει ο Κουκουλόπουλος πριν 3,5 χρόνια δηλ. ότι συμφωνήθηκε να χρεοκοπήσουμε σε 3-4 χρόνια...



Σχετικό:

Απίστευτες μαρτυρίες από Ιταλούς διασώστες: "Επιβάτες μας δάγκωναν και μας έταζαν χρυσό για να τους σώσουμε"

Πανικός, ανοργανωσιά, ένα πλήρωμα άφαντο, και ένας αδυσώπητος αγώνας για επιβίωση είναι μερικά από τα όσα συνέβησαν τις ώρες αγωνίας πάνω στο φλεγόμενο Norman Atlantic, σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιβατών.
 
«Το προσωπικό δεν ήταν σε θέση να συντονίσει την εγκατάλειψη του πλοίου. Μέσα στο σκοτάδι και στον καπνό πολλοί λιποθύμησαν. Μας είπαν μόνο φωτιά, φωτιά, φωτιά. Σε πέντε λεπτά το πλοίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και πολλοί είχαν πέσει ήδη στη θάλασσα», είπε,σύμφωνα με την Il Fatto Quatidiano o Τούρκος επιβάτης ο οποίος αποβιβάστηκε χθες στο Μπάρι και ήταν ο πρώτος που έδειξε ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι νεκροί πέραν του επιβεβαιωμένου μέχρι τότε Γιώργου Δούλη.
 
«Τα πόδια μας καίγονταν, αλλά  από τα πόδια και πάνω ήμασταν μούσκεμα» ανέφερε μιλώντας στο Associated Press ο Ελληνας οδηγός φορτηγού Χρήστος Περλής, προσθέτοντας ότι ο συναγερμός φωτιάς σήμανε με καθυστέρηση και ότι οι περισσότεροι επιβάτες το κατάλαβαν όταν ήδη οι καπνοί είχνα πνίξει τις καμπίνες τους.
 
Ανάλογο είναι το σκηνικό που περιγράφει και ο Τούρκος Σααντέτ Μπαγιάν: «Οι επιβάτες ξυπνούσαν ο ένας τον άλλον, δεδομένου ότι σε πρώτη φάση δεν χτύπησε ο συναγερμός φωτιάς. Κάναμε ότι έκαναν στον Τιτανικό. Το μόνο που δεν έγινε ήταν ότι δεν βυθιστήκαμε».
 
Ανάλογος πανικός και χάος επικράτησε και κατά την επιχείρηση διάσωσης. «Ολοι πατούσαν ο ένας πάνω στον άλλον για να φθάσουν στο ελικόπτερο. Μαζί με έναν ακόμη προσπαθήσαμε να επιβάλουμε κάποια τάξη δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά και τις γυναίκες. Αλλά οι άνδρες έδιναν μάχη για να προπορευτούν» αναφέρει ο κ. Περλής επιβεβαιώνοντας έτσι την σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου που είπε χθες ότι είδε άνδρες να χτυπούν γυναίκες για να τους πάρουν τη σειρά.
 
Σκηνές  πανικού, όμως , περιγράφουν και οι διασώστες στην εφημερίδα La Repubblica. «Ο καπνός έφτανε μέχρι την καμπίνα (του ελικοπτέρου). Όταν νύχτωσε, άρχισε ο πανικός. Ποδοπατούσαν ο ένας τον άλλο. Άνθρωποι σε καλή κατάσταση και όμως προσπαθούσαν να παρακάμψουν την σειρά και ανέβαιναν στην γέφυρα, επιχειρώντας να περάσουν μπροστά από γυναίκες και παιδιά» διηγείται ένας διασώστης που συμμετείχε σε ολονύχτια επιχείρηση με ελικόπτερο. Ωστόσο από τις περιγραφές τους δεν λείπουν και απίστευτα περιστατικά, όπως ότι επιβάτες μέσα στη σύγχυσή τους και από το φόβο τους, τους δάγκωναν τα χέρια, καθώς και ότι δεν έλειπαν και εκείνο που τους  προσέφεραν τα πάντα ακόμη και χρυσό για να τους απομακρύνουν.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απίστευτος ο Βενιζέλος - Επειδή οι βουλευτές δεν ψηφίσαν τον Σ.Δήμα κατηγορεί τους ΣΥΡΙΖΑ-Λαϊκό Σύνδεσμο!

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, έκανε λόγο για «εκβιασμό των θεσμών με τη συμπαράσταση της Χρυσής Αυγής», «για μια τεχνητή διακοπή της τετραετούς θητείας της Βουλής, παρά τη βούληση του ελληνικού λαού». 
 
«Αυτοί που έστησαν ένα χορό θεσμικών αμφιβολιών, μην τυχόν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να αθροίσουν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στη μειοψηφία που απέκλεισε την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και οδήγησε στην πρόωρη διάλυση της Βουλής» είπε.
 
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «οι εκλογές δεν έχουν διεξαχθεί», «τώρα θα διεξαχθούν, άρα τώρα θα κριθούν». 
 
Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, που «πανηγυρίζει» γιατί πηγαίνουμε σε εκλογές, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ανιστόρητο» το επιχείρημα, όπως είπε, ότι «η προσφυγή στις εκλογές δεν βλάπτει, γιατί οι εκλογές είναι συνώνυμες της δημοκρατίας».
 
Και πρόσθεσε ότι «δεν λαμβάνει υπόψη την εμπειρία των κοινοβουλευτικών συστημάτων», για να τονίσει ότι η δημοκρατία βασίζεται στις περιοδικές εκλογές και πως «θέλει καθαρά διαστήματα εφαρμογής πολιτικών για να αποδίδουν αποτελέσματα οι πολιτικές αυτές».
 
Επιπλέον, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τον τρόπο που χειρίστηκε όχι μόνο θεσμικά, αλλά ηθικά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής και με τον οποίο «κινδυνεύει να ακυρώσει μακροπροθέσμως τις προϋποθέσεις συναίνεσης στη χώρα μας και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο». 
 
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «εάν οι εκλογές συνιστούν κίνδυνο, οι διπλές εκλογές είναι έγκλημα κατά της χώρας και της οικονομίας». 
 
Είπε ότι πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας για να προσθέσει ότι η συγκυβέρνηση, τόσο στον πρώτη φάση της με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ όσο και μετέπειτα, απέδειξε ότι είχε και modus operandi και modus vivendi και ήθος δημοκρατικό, «ως πολιτικοί αντίπαλοι της μεταπολίτευσης που μας επέτρεψε να λύσουμε προβλήματα, με αντιπαραθέσεις και διαφωνίες». 
 
«Αλλά με έναν κοινό στόχο που τον υπηρετήσαμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, αλλά και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της χώρας, όπου και συναντίληψη είχαμε και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και ικανότητα ανάληψης σημαντικών πρωτοβουλιών που και αυτές πιστώνονται στην κυβέρνηση συνεργασίας» πρόσθεσε.
 
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι για το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από πέντε χρόνια στην προσπάθεια αυτή στην οποία στη συνέχεια στοιχήθηκε και η ΝΔ, «η διαφύλαξη του κεκτημένου, δηλαδή των θυσιών του ελληνικού λαού, έχει τεράστια σημασία». 
 
«Για όλους μας φυσικά, αλλά εμείς έχουμε πληρώσει τεράστιο κόστος», συνέχισε για να επισημάνει ότι η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει διάλυση της κυβέρνησης και πως «έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα». 
 
«Και θα το κάνουμε αυτό. Την εγγυώμεθα και την προστατεύουμε και από εκεί και πέρα παραδίδουμε την ευθύνη στον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να καθορίσει τη μοίρα του», τόνισε, εξηγώντας ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για την οικονομία, παρά τα επιτεύγματα» και ότι «παρόλα αυτά είναι εύθραυστη η κατάσταση», γιατί υπάρχουν οι αγορές, γιατί υπάρχουν χρηματοοικονομικά δεδομένα διεθνή, γιατί υπάρχει η λεπτή σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
 
«Αυτό είναι το καθοριστικό ζήτημα» είπε ο κ. Βενιζέλος, εξηγώντας ότι η σχέση αυτή με την ΕΚΤ προϋποθέτει ότι θα έχουμε ολοκληρώσει τη μετάβαση από το Μνημόνιο στο καθεστώς της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. 
 
«Και βεβαίως έχουμε καθυστέρηση στη λήψη συμφωνημένων δόσεων. Και αυτό έχει τις δικές του επιπτώσεις. Άρα, η πολιτική αβεβαιότητα είναι αυτή που λειτουργεί ως κοινός παρονομαστής όλων των θεμάτων που έχουμε» είπε και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η πολιτική αβεβαιότητα, αντί να επιλυθεί ως πρόβλημα, οξύνεται με την προσφυγή στις εκλογές».
 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι σημασία έχει ότι πρέπει κατά τη διάρκεια των επομένων 27 ημερών μέχρι τις εκλογές «να είμαστε έτοιμοι ως κυβέρνηση, ανεξαρτήτως των κομμάτων στα οποία ανήκουμε και τα οποία θα δίνουν την προεκλογική μάχη», «να κάνουμε τη δουλειά μας και να εμφανίσουμε την Ελλάδα ενώπιον του εκλογικού σώματος και να τη θέσουμε υπό την κρίση του εκλογικού σώματος, όχι μόνον όπως είναι, αλλά και όπως θα θέλαμε να είναι σε λίγο καιρό, εφόσον υπερβούμε την απειλή της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Πτώση 10% στο Χρηματιστήριο.

Απώλειες σχεδόν 10% καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου ΓΔ-7,35% Αθηνών, λίγο μετά την τρίτηκαι τελευταία άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


 Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 9,98%, στις 768,09 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 54,38 εκατ. ευρώ Ειδικότερα, στις 11:01, ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 7,27% στις 791,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 15 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 7,36% στις 255,36 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 12,25% στις 88,68 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις, μετά και την ανεπιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και ο αριθμός των βουλευτών που σήμερα θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το επιθυμητό σενάριο για την αγορά θα είναι η διαμόρφωση μια Κυβέρνησης ή Κυβερνητικού σχηματισμού που θα κλείσει την διαπραγμάτευση με την τρόικα με επιτυχή τρόπο και θα ξεκινήσει άμεσα την συζήτηση για την ελάφρυνση - επιμήκυνση του χρέους. Το δυσμενές σενάριο είναι η διατήρηση του κλίματος αβεβαιότητας μέχρι τον Μάρτιο, με επαναληπτικές εκλογές σε ενδεχόμενο αποτυχίας σχηματισμού Κυβέρνησης.

Στο ταμπλό η εικόνα είναι απογοητευτική, με τη ΔΕΗ ΔΕΗ-9,98% και την Εθνική να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 14%, η Πειραιώς είναι στο -12%, ενώ Alpha Bank ΑΛΦΑ-9,35% και ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-8,10% βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων.

Απώλειες άνω του 5% σημειώνουν ο ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-10,53% ο ΟΤΕ, ΟΤΕ-6,21% η Jumbo και η ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ-6,60% άνω του -6% κινούνται η Eurobank και η Folli Follie, ενώ άνω του -10% είναι η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ-7,71% και η MIG.
Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, σήμερα απειλείται και η ισχυρότατη τεχνική βάση στη ζώνη των 800 μονάδων που είχε πραγματοποιήσει ο Γενικός Δείκτης την περίοδο Απριλίου – Ιουλίου 2013 η οποία ‘έχτισε’ τις προϋποθέσεις για το υψηλό των 1379,42 μον. του φετινού Μαρτίου. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/896492/ptosi-10-sto-xrimatistirio

ΦΩΤΟ: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!


Οι Συναγωνιστές απέδειξαν σήμερα ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ και πράττει πάντα αυτό που προστάζει το Εθνικό Συμφέρον, χωρίς «αστερίσκους», «υποσημειώσεις» ή συναλλαγές κάτω από το τραπέζι

Η Χούντα Σαμαρά έκανε τα αδύνατα δυνατά για να πνίξει την Φωνή της Χρυσής Αυγής, την Φωνή της Αλήθειας. Με «εντολή Σαμαρά» οδηγήθηκε στην Φυλακή άνευ στοιχείων η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου. Στόχος να γίνει η Χρυσή Αυγή δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας και να γυρίσουν τα ψηφαλάκια πίσω στο «γαλάζιο μαντρί».
Υπήρξαν μάλιστα λίγο πριν την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία εμετικά λασπολογικά δημοσιεύματα ότι η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα. Αυτά τα δημοσιεύματα διαψεύστηκαν στην πράξη με το περήφανο «ΟΧΙ» των Έγκλειστων και διωκόμενων Συναγωνιστών.

Η Χρυσή Αυγή πιστή στον Ελληνικό Λαό που την εμπιστεύτηκε, έριξε με την ψήφο της την πιο άθλια και εθνοπροδοτική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Αντιμέτωποι με «θεούς και δαίμονες», όντας κυριολεκτικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ απέδειξε ότι οι Έλληνες Εθνικιστές ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝ και πορεύεται στις εκλογές με σύμμαχο τον Ελληνικό Λαό, στο επόμενο βήμα του Αγώνα για να ανήκει η Ελλάδα επιτέλους στους Έλληνες!

xryshaygh.com

Συγκλονίζει η σοπράνο που ήταν στο φλεγόμενο πλοίο: Μας πλάκωσαν στο ξύλο Τούρκοι και Ιρανοί.



«Ταξίδευα μόνη μου. Είχα το αυτοκίνητό μου στο αμπάρι. Τα έχασα όλα! Δεν υπήρχε ούτε συναγερμός, ούτε μας χτύπησαν τις πόρτες, ούτε μας ειδοποίησαν».
Η γνωστή σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του Norman Atlantic. Πήγαινε στην Ιταλία για να δώσει κάποιες παραστάσεις. Η διασωθείσα βρίσκεται στο Λέτσε της Ιταλίας και η μαρτυρία της στο πρωινό του ΑΝΤ1 συγκλονίζει. «Εγώ ξύπνησα από τον καπνό που βγήκε από το δωμάτιό μου! Ήταν όλα άσπρα, δεν φαινόταν τίποτα! Ίσα που φόρεσα το παντελόνι μου, το πουλόβερ μου, το μπουφαν μου και βγήκα έξω. Πολλές πόρτες είχαν μπλοκάρει. Ήμασταν περιτριγυρισμένοι από φλόγες! Έβρεχε, 12 μποφόρ, κάποια στιγμή χιόνισε κιόλας! Κάποιες βάρκες του έφυγαν, κάποιες δεν δούλευαν. Πανικός! Δεν υπήρχε κανείς από το πλήρωμα, μόνο ένας στα σωσίβια και όποιος είδε τον Κύριο πρόλαβε!», αφηγείται η Δήμητρα Θεοδοσίου.



Η σοπράνο περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν τα πλοία που έσπευσαν για να σβήσουν τη φωτιά στο Norman Atlantic κατέβρεχαν τους επιβάτες, ενώ τους χτύπησαν επιβάτες προερχόμενοι από αραβικές χώρες στην προσπάθειά τους να διασωθούν πρώτοι:
«Ήμασταν στο πάνω κατάστρωμα όλοι περιτριγυρισμένοι από τις φλόγες και ήρθαν τα πλοία για να σβήσουν τις φωτιές και μας καταβρέχαν! Μας πλάκωσαν στο ξύλο ιρακινοί, Τούρκοι που έτρεχαν για να σωθούν πρώτοι. Εμένα με πέταξαν κάτω τρεις φορές και έφυγα πέντε μέτρα»!

πηγή



Καταγγελία για την τραγωδία στο “Norman Atlantic” : “Κοινό μυστικό η μεταφορά παραγώγων πετρελαίου ενός δικτύου λαθρεμπορίας από Βουλγαρία.Ποιοι θέλουν να πνίξουν το θέμα και μαζί με αυτό αθώες ψυχές;”

lefta-petrelaio

Αναγνώστης του makeleio.gr καταγγέλλει πως πίσω από την τραγωδία στο “Norman Atlantic” κρύβονται οι “χρυσοφόρες” διαδρομές των λαθραίων καυσίμωνμεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ιταλίας.
Διαβάστε την σχετική καταγγελία:
“Αγαπητό makeleio,
κατά την γνώμη μου πίσω από την φωτιά στο “Norman Atlantic” βρίσκεται ο παράνομος κόσμος της εμπορίας του μαύρου χρυσού . Συγκεκριμένα χρόνια τώρα βυτιοφόρα κουβαλούν παράγωγα πετρελαίου από την Βουλγαρία και μέσω Πάτρας μεταφέρονται στην Ιταλία. Στη γλώσσα των λαθρεμπόρων τα παράγωγα λέγονται “ίνσα μιξ” και “χάι τεκ”.

Γιατί άραγε να μην είναι γνωστή όλη αυτή η βρώμικη ιστορία του λαθρεμπορίου; Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και συνεπώς οι ναυτιλιακές εταιρείες την πληθώρα περιπτώσεων λαθρεμπορίας; Οι λιμενικές αρχές  της Ηγουμενίτσας είχαν πραγματοποιήσει ποιοτικό έλεγχο όπως όφειλαν για να διαπιστώσουν το καμουφλαρισμένο λαθρεμπόριο καυσίμων;…Οι αρχές της Ιταλίας γνωρίζουν τι κουβαλάει το πλοίο που θα παραλάβουν; Μήπως δεν συμφέρει να σωθεί το πλοίο για να μην αποκαλυφθούν οι βρωμιές που κουβαλάει , του ίνσα μιξ και του χάι τεστ;…Τα προιόντα φορτώθηκαν  από την Βουλγαρία, από τον  Ίνσα μέσω Ηγουμενίτσας και πηγαίνουν σε εταιρείες πετρελαίου της Νότιας Ιταλίας.
Ποιοι θέλουν να πνίξουν το θέμα και μαζί με αυτό αθώες ψυχές;”.
Αυτά είχαμε την υποχρέωση να τα προβάλλουμε. Το εαν είναι αληθή ή όχι ας τα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές. Εαν υπάρχουν…     http://www.makeleio.gr/?p=241963

Τα αποτελέσματα της τρίτης ψηφοφορίας


βουληΣε εκλογές βαδίζει πλέον η χώρα, καθώς κατά την τρίτη και τελευταία ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα που προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη, από το Σύνταγμα, πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, δηλαδή 180 θετικών ψήφων.


Έτσι, από τους 300 παρόντες βουλευτές, οι 168 ψήφισαν υπέρ του υποψηφίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ 132 δήλωσαν «παρών». Πιο αναλυτικά, υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν όπως αναμενόταν, οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ – 127 και 18 βουλευτές αντίστοιχα – ενώ «παρών» δήλωσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ (71 βουλευτές), του ΚΚΕ (12 βουλευτές), της Χρυσής Αυγής (16 βουλευτές), της ΔΗΜΑΡ (9 βουλευτές) και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (12 βουλευτές – με την προσθήκη της Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά που απουσίαζε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση).
Όπως και κατά την προηγούμενη ψηφοφορία, από τους ανεξάρτητους βουλευτές, υπέρ της μοναδικής υποψηφιότητας, τάχθηκαν οι βουλευτές Γιώργος Νταβρής, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος και Γιάννης Κουράκος (προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ), Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου και Κατερίνα Μάρκου (πρώην ΔΗΜΑΡ), Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής), και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης.
«Παρών» σε σχέση με την υποψηφιότητα Δήμα, δήλωσαν εκ νέου οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Βύρων Πολύδωρας (πρώην ΝΔ), Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θεόδωρος Παραστατίδης (πρώην ΠΑΣΟΚ), Πέτρος Τατσόπουλος (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Καπερνάρος, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή (βουλευτές προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ), καθώς και οι βουλετές της ΔΗΜΑΡ, Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης και Νίκη Φούντα.
Σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 4 του Συντάγματος, μετά και τη σημερινή αποτυχία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του, μέχρι να εκλεγεί νέος Πρόεδρος από μια νέα Βουλή, η σύνθεση της οποίας θα διαμορφωθεί κατόπιν προσφυγής στις κάλπες.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη εντός δέκα ημερών, να ζητήσει από τον Κ. Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών. Πρώτο μέλημα της νέας Ολομέλειας μετά την ορκωμοσία της, θα είναι η ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας – αρχικά με πλειοψηφία 180 βουλευτών, και αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, με πλειοψηφία 151 βουλευτών (δεύτερη ψηφοφορία), ή σχετική πλειοψηφία (τρίτη ψηφοφορία).

ΠΗΓΗ

Πλερέζες και κινδυνολογία απο τον ΣΚΑΪ: Καταρρέει το χρηματιστηριο!


11% κατω το χρηματιστηριο που πριν καλπαζε.
Πάμε για εκλογές.

Βαβριτσιωτης: «Δεν ξέρω αν υπήρχαν λαθρομετανάστες στο πλοιο»! Την ίδια στιγμή η τηλεοραση έδειχνε τα ονόματα…


Μαρτυριες – σοκ, ονόματα στην δημοσιότητα, αλλοίωση του πραγματικού αριθμού επιβατών. Αλλά ο υπουργός «δεν ξέρει».
Νεα μαρτυρία πριν απο λίγο αποκαλυπτει οτι φορτηγατζηδες έδιναν πραγματική μάχη με λαθρομετανάστες ωστε να μπορέσουν να φυγαδευσουν γυναικες και παιδιά με το ελικόπτερο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ως «εγκληματική ενέργεια» θα διερευνήσουν οι ιταλικές αρχές την πυρκαγιά στο NORMAN ATLANTIC

Ως εγκληματική ενέργεια και οχι ως ατύχημα θα αντιμετωπιστεί η υποθεση του NORMAN ATLANTIC απο τις ιταλικές αρχές. Εξαιρετικά σημαντική η εξέλιξη αυτή, ας ελπίσουμε να αποδοθούν οι ευθύνες όπως πρέπει.

Φόβοι για μακελειό – υπήρχαν λαθρεπιβάτες στο αμπάρι που τωρα τους ανακάλυψαν και δεν τους είχαν καταμετρήσει!



Στους 316 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου Norman Atlantic, σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.
Στο πλοίο παραμένουν ακόμη 162 άτομα.
Η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma.

ΠΗΓΗ

ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ «NORMAN ATLANTIC»;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ «NORMAN ATLANTIC».
TΡAΓIKEΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ





Έλληνας είναι τελικά ο νεκρός στην περιπέτεια που ζει από το πρωί το πλοίο «Norman Atlantic». Αναγνωρίσθηκε η ταυτότητά του είναι ο Γιώργος Ντούλης που με τη σύζυγό του, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στην γλύστρα και παγιδεύτηκαν.

Οι διασώστες επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, όμως ο άντρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα. Η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έχασε τη ζωή του.

Την ίδια στιγμή, επιβάτες φορώντας σωσίβια αναμένουν τους διασώστες, ενώ καταγράφουν τις δραματικές στιγμές με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ένα από αυτά είναι και το κάτωθι δραματικό βίντεο όπου φαίνονται επιβάτες φορώντας σωσίβια στο κατάστρωμα του «Norman Atlantic», οι οποίοι αγωνιούν να απομακρυνθούν από την πύρινη κόλαση, ενώ το εσωτερικό του πλοίου φλέγεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ




Άλλο βίντεο δείχνει την διάσωση μιας μητέρας με τα δύο παιδάκια της και πλάνα του φλεγόμενου πλοίου από το ελικόπτερο.





ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΠΙΑΣΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΚΑΘΩΣ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ...

ΠΗΓΗ 

Σε άσχημη κατάσταση ο Αντώνης Σαμαράς.

Γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός τον θεωρεί υπηρέτη συμφερόντων και των Γερμανών, της τραπεζοκρατίας και των δομημένων συμφερόντων, των υπερεθνικών ιερατείων και μιας ακροδεξιάς ψευδοελίτ που έχει έδρα τα Βόρεια Προάστια της πρωτεύουσας. Ο ίδιος θα κερδίσει μία θέση στη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες καταστροφές στην πατρίδα. Ο ίδιος κερδίζει τον τίτλο του "Εχθρού του Λαού".

Το 2011, ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστός για τον πολιτικό καιροσκοπισμό του από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 -όταν είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη - , αφού πρώτα είχε υψώσει το λάβαρο του "αντιμνημονιακού αγώνα", έλαβε την απόφαση να πραγματοποιήσει μία θεαματική κυβίστηση, στηρίζοντας τη δοτή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου. 

Οι δανειστές, η ντόπια διαπλοκή και ολιγαρχία του υποσχέθηκαν απόλυτη στήριξη στον δρόμο προς την πρωθυπουργία και την νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που επιτεύχθηκαν έστω και υπό τη μορφή της "ανάπηρης πρωτιάς" και μέσα σε κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας.

Η πρωθυπουργία, για τον Σαμαρά υπήρξε κάτι σαν προσωπική ρεβάνς έναντι της πολιτικής απομόνωσης που βίωσε ως αποστάτης για περίπου 20 χρόνια. Γύρω του συσπειρώθηκε ένας από τους πιο ανεπαρκείς και επικίνδυνους κύκλους ανθρώπων. Το "σύστημα Σαμαρά", είναι κάτι σαν "θρησκευτική σέχτα", μια ακροδεξιά δράκα που περπάτησε πλάι στον ίδιο στην πολιτική του έρημο, κάνοντάς του ψυχολογικό μασάζ. 

Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς "πέφτει". Οι "σαμαρικοί" στην Ελλάδα, είναι δεν είναι 1000 νοματαίοι. Ο λαός τον θεωρεί το χειρότερο και πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό, που έχει περάσει μεταπολιτευτικά από τη χώρα. Οι συνεργάτες του, όπως το alter ego του, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Οι στρατηγικές που θέλησε να εφαρμόσει, δύο χρόνια τώρα, δεν απέδωσαν. Στα τελευταία διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό δείχνει καταβεβλημένος και ηττημένος. Εξάλλου γνωρίζει ότι το πολιτικό του τέλος φθάνει με γοργά βήματα. Γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός τον θεωρεί υπηρέτη συμφερόντων και των Γερμανών, της τραπεζοκρατίας και των δομημένων συμφερόντων, των υπερεθνικών ιερατείων και μιας ακροδεξιάς ψευδοελίτ που έχει έδρα τα Βόρεια Προάστια της πρωτεύουσας. Ο ίδιος θα κερδίσει μία θέση στη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες καταστροφές στην πατρίδα. Ο ίδιος κερδίζει τον τίτλο του "Εχθρού του Λαού".

Όπως λένε, τις τελευταίες ημέρες, μιας και δεν θα καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία, αφού Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εκλεγεί, τα πράγματα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καλά. Ο ίδιος είναι διαρκώς εκνευρισμένος. Αδυνατεί να λάβει αποφάσεις, όχι για τη χώρα, αλλά για να βγει από τα προσωπικά του αδιέξοδα. Οι επιχειρηματίες που τον βοήθησαν στο παρελθόν τον εγκαταλείπουν γνωρίζοντας ότι πλέον δεν μπορεί σε τίποτα να τους είναι χρήσιμος. Τα υπαλληλάκια των τραπεζιτών τον αναζητούν έντρομα, ώστε να μάθουν για το Plan B της προσωπικής τους διάσωσης. Οι ξένοι εντολείς του, τον αφήνουν να γρεμοτσακιστεί από τον πρωθυπουργικό θώκο. Άλλωστε είπαμε: Οι Σουλτάνοι "τελειώνουν" τους υποτακτικούς τους. Αυτός δεν το κατάλαβε ποτέ. Νόμιζε ότι δίνοντας γη και ύδωρ θα επιτύγχανε να κρατηθεί, να γαντζωθεί στην εξουσία. Αυτό του έλεγε άλλωστε το ανεπαρκές προσωπικό των συνεργατών και των φίλων που τον πλαισιώνουν. 

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει έντονα και θυμωμένα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, στους συνεργάτες του. Τους αποδίδει ευθύνες. Συχνά κάθεται σκεπτικός στο γραφείο του χωρίς να κάνει τίποτα. Ξεχνά ότι αποτέλεσε μόνο μία χρυσή εφεδρεία των εχθρών του λαού, των ντόπιων και διεθνών συμφερόντων και τίποτα παραπάνω. Ότι χωρίς την κρίση, αυτός ο ανεύθυνος πολιτικός άνδρας, ο εξ αντανακλάσεως "πατριώτης", θα βρισκόταν στα αζήτητα.  

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι "μαύρα" για τον ίδιο. Η χρονιά τελειώνει με τον ακροδεξιό Σαμαρά να αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά που θα κατατάξει τον ίδιο και τη θλιβερή κλίκα που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σε άσχημη κατάσταση. Μόνος, απομονωμένος, περιθωριοποιημένος, οξύθυμος και αδύναμος να λάβει αποφάσεις. Τώρα δεν αποστατεί εξάλλου. Τώρα δεν γίνεται ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Τώρα ΠΕΦΤΕΙ. 

Καληνύχτα κύριε Σαμαρά. 

http://www.periodista.gr/greece/item/15332.htm