ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Τι συμβαίνει με τις καταθέσεις;

Να κάνουμε μία υπόθεση: Ας πούμε ότι οι ελβετικές αρχές ανακοίνωναν ότι όλες οι καταθέσεις κάτω από τις 100.000 ευρώ είναι ασφαλισμένες. Εσείς τι θα καταλαβαίνατε; Ότι οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ βρίσκονται σε «επικίνδυνη ζώνη». Όσοι θα είχατε, λοιπόν, αρκετά χρήματα θα τα βγάζατε έξω από την χώρα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι καταθέτες των ευρωπαϊκών τραπεζών θα λειτουργήσουν με μεγαλύτερη σύνεση;

Είναι τόσο απλό που προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κάποιοι δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται. Κι επειδή είναι παράλογο να καταλαβαίνουμε περισσότερα εμείς εδώ στην μακρινή και περιθωριοποιημένη επαρχία της Βερολινέζικης αυτοκρατορίας σε σχέση με τους προύχοντες του Βερολίνου, θα πρέπει μάλλον να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι κάτι πολύ άσχημο πλανάται στον αέρα.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ δεν είναι εξασφαλισμένες. Αυτό είναι το απολύτως βέβαιο. Οι καταθέτες αντιμετωπίζονται πλέον ως επενδυτές. Δεν είναι μέτοχοι της τράπεζας, δεν απολαμβάνουν μέρισμα στις καλές χρονιές, αλλά τα χρήματά τους βρίσκονται στην διάθεση της τράπεζας για να πετύχει την ανακεφαλαιοποίηση της σε πρώτη ζήτηση! Τέτοιο deal ούτε στους χειρότερους εφιάλτες σας. Τα κέρδη των άλλων και οι ζημιές μόνο δικές σας!

Κι επειδή στον άδικο, σκληρό και ανταγωνιστικό μας κόσμο δεν υπάρχουν καλοί Σαμαρείτες, είναι βέβαιο ότι οι έχοντες και κατέχοντες θα αναζητήσουν άλλους δρόμους προς φιλικότερες πολιτείες για να εξασφαλίσουν την περιουσία τους. Τώρα μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί στο Λονδίνο και στην Σιγκαπούρη οι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους νέους και καλούς πελάτες τους από την γηραιά και παρηκμασμένη Ευρώπη.

Κι οι αποταμιευτές που έχουν κάτω από 100.000 ευρώ; Όλοι τους διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματά τους είναι πλήρως εξασφαλισμένα. Επειδή είμαστε λίγο καχύποπτοι, ας προσπαθήσουμε να βρούμε μόνοι μας την λύση.

Ας φανταστούμε μία νέα Κύπρο και καταθέτες που όλοι τους θα έχουν σε κάθε τους λογαριασμό μέχρι 100.000 ευρώ! Τι θα συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση; Αυτό που καταλαβαίνετε όλοι. Αλλά και η ίδια Ευρώπη φρόντισε να ανοίξει την σχετική «χαραμάδα», έτσι ώστε να καταστεί σαφές σε όλους. Άνοιξαν μία συζήτηση για το τι μπορεί να συμβεί αν και εφόσον δεν φτάσουν τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση. Αν τελειώσουν με τις μετοχές, τα ομόλογα και τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Όταν ανοίγει αυτή η συζήτηση, είναι φυσικό και επόμενο να φτάσουμε και στις 100.000 ευρώ!

Με άλλα λόγια, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν κινδυνεύουμε από πνιγμό, την ώρα που εμείς βρισκόμαστε στο βουνό και βλέπουμε στον ουρανό να μην υπάρχει ούτε ένα σύννεφο. Ή έχουν τρελαθεί ή ξέρουν κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε! Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι η διαχείριση της Κυπριακής κρίσης δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός κι ότι έλεγαν ψέματα όσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Κύπρος ήταν μία εξαίρεση. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι σας λένε σήμερα αλήθεια όταν σας διαβεβαιώνουν για οτιδήποτε; Και δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι στην Ελλάδα για να ανάψει η σπίθα της αμφισβήτησης. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι αυτή την στιγμή σε καλό σημείο. Είναι αρκετό να ξεκινήσει μία μικρή πυρκαγιά στην άλλη πλευρά του κόσμου για να πνιγούμε όλοι από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις.

ΠΗΓΗ