Συνελήφθη Τούρκος στον Έβρο

Ένας Τούρκος δουλέμπορος που μετέφερε δεκαέξι λαθρομετανάστες συνελήφθη χθες στις Φέρες Έβρου, ύστερα από συνεργασία αστυνομικών του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης με αξιωματικούς της δύναμης FRONTEX.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 11 το βράδυ άνδρες της ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών εντόπισαν ομάδα περίπου δεκαέξι ατόμων να κινείται στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου, η οποία αμέσως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Μετά από τετράωρη πεζοπορία οι μετανάστες έφθασαν στην περιοχή του οικισμού Πέπλου Έβρου, όπου τους περίμεναν δύο οχήματα.

Ο οδηγός του ενός οχήματος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και εξαφανίστηκε ενώ o οδηγός του άλλου οχήματος ,αφού επιβιβάστηκαν οχτώ άτομα από την ομάδα των μεταναστών, ξεκίνησε για άγνωστη κατεύθυνση. Αμέσως όμως επενέβησαν οι συνοριοφύλακες και συνέλαβαν τον οδηγό του και τους επιβαίνοντες μετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι για το κατασχεθέν όχημα, είχε κλαπεί από την περιοχή πριν από δύο ημέρες. Οι συλληφθέντες, ένας διακινητής και 16 μετανάστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η σφαγή των Χριστιανών της Αιγύπτου. Τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που απέκρυψαν τα ΜΜ”Ε”.

ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙ “ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ”. Δύο άτομα στάθμευσαν το αυτοκίνητο, απομακρύνθηκαν από αυτό, ο ένας έβγαλε κινητό τηλέφωνο και κραύγασαν “Αλλάχ Ουάκμπαρ”.

Αστυνομικοί επιτίθενται με κτηνώδη τρόπο στους συγγενείς των θυμάτων. Εικόνες από το μακελειό.

Δείτε τα ντοκουμέντα της σφαγής που έκρυψαν τα δυτικά μέσα:

οι πρώτες “επίσημες” εικόνες δικαιώνουν τους αυτόπτες μάρτυρες:


ΠΗΓΗ

“Αδειοδότηση Κατασκευών Κεραιών”: άρθρο έκτρωμα σε σχέδιο νόμου

Διαβάστε το σχέδιο για το Άρθρο 32 Αδειοδότηση Κατασκευών Κεραιών και σχολιάστε εδώ (http://www.opengov.gr/yme/?p=1096).

Λέει πως οι παράνομες κεραίες (δηλαδή αυτές που δεν έχουν άδεια από την ΕΕΤΤ) θεωρούνται νόμιμες μέχρι να βγάλουν άδεια!!! Να το πούμε απλά, λέει πως οι εταιρείες που ανέβασαν με το έτσι θέλω παράνομες κεραίες μπορούν να αποκτήσουν άδεια με … “χρησικτησία”!!!

//////////απόσπασμα σχεδίου διαβούλευσης//////////
Άρθρο 32 Αδειοδότηση Κατασκευών Κεραιών
1. Οι πάροχοι ηλεκτρονικών υπηρεσιών κατά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση λα του ν.3431/2006 (ΦΕΚ 13 Α΄) ή του άρθρου 2 περίπτωση 5 του ν3592/2007 (ΦΕΚ 161 Α΄) καθώς και οι πάροχοι δικτύου κατά την έννοια του άρθρου 2 περίπτωση 4 του ν.3592/2007 (ΦΕΚ 161 Α΄) υποχρεούνται σε λήψη άδειας όλων των κατασκευών κεραιών που έχουν εγκαταστήσει και στερούνται της σχετικής άδειας. Για τις κατασκευές κεραιών για τις οποίες έχει υποβληθεί, στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και υπάρχει εγκεκριμένη από την Ε.Ε.Α.Ε. μελέτη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, τέσσερις (4) μήνες τουλάχιστον πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οι ως άνω κύριοι των κατασκευών κεραιών οφείλουν να εξασφαλίσουν τις προβλεπόμενες άδειες εντός δεκαοκτώ (18) μηνών από τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση κατά την οποία παρέλθει η προθεσμία αυτή και δεν έχει χορηγηθεί άδεια, τότε η κατασκευή κεραίας θεωρείται παράνομη και επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 5 του νόμου 2801/2000, όπως ισχύει. Μέχρι να παρέλθει η παραπάνω προθεσμία αυτές οι κατασκευές κεραιών θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούσες.
////////////////////

Αυτές οι σαχλαμάρες περιλαμβάνονται στη Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου:
«Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις»

Σχολιάστε μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10/1/2011 στοopengov (http://www.opengov.gr/yme/?p=1128).

ΠΗΓΗ

Κόλαση στην Κερατέα. Η αντίσταση συνεχίζεται και δυναμώνει. (+video)


Sweet Reporter

Σκληραίνει τη στάση του το κράτος απέναντι στους κατοίκους της Κερατέας οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή χωματερής στην περιοχή τους.

Στην χθεσινοβραδυνή επίθεση των ΜΑΤ, με την εμπλοκή και της Τροχαίας, οι κάτοικοι αντέδρασαν ανάλογα με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές εκατέρωθεν αλλά και ενδυνάμωση της αποφασιστικότητας και συλλογικότητάς τους.

Χαρακτηριστικό των ανωτέρω ήταν η σημερινή μαζική παρουσία περισσοτέρων των 2.500 κατοίκων, στην τελετή του αγιασμού, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, στον κόμβο ΒΙΟΠΑ (επί της Λ. Λαυρίου όπου βρίσκονται από της 11 Δεκεμβρίου).

Αλλά και η κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την παρουσία όλων των κατοίκων της Λαυρεωτικής στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, αύριο το πρωί (Παρασκευή) όπου θα συζητηθεί η έφεση του Δημοσίου κατά της θετικής απόφασης της 29ης Δεκεμβρίου, που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα νομής των ιδιοκτητών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 10 το βράδυ σε μια συνήθη «επίθεση» ομάδας νεαρών από το μπλόκο των κατοίκων (700 μ απόσταση) προς τα ΜΑΤ. Οι τελευταίοι και υπό τις εντολές του νέου διοικητή τους, επιτέθηκαν με χημικά και με τη χρήση των γκλομπς τους απώθησαν, δεχόμενοι πέτρες και μολότοφ. Η απώθηση έγινε στη διπλή απόσταση από το μπλοκ των κατοίκων ( στην 3η έξοδο Κερατέας) όπου προκάλεσαν ζημιές σε μεγάλο σταθμευμένο όχημα του Δήμου. Πέραν της επίθεσης που δέχθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι, τα ΜΑΤ κατά την επιθετική πορεία τους χτυπούσαν με γκλοπμς τα δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα των κατοίκων κατά μήκος των δύο πλευρών του δρόμου ( προξενώντας σοβαρές ζημιές σε τζάμια, καθρέπτες λαμαρίνες) ενώ συνεργείο της Τροχαίας έπαιρνε πινακίδες. Όταν το αντιλήφθηκαν οι κάτοικοι εξοργισμένοι αντεπιτέθηκαν στα ΜΑΤ τα οποία οπισθοχώρησαν στο αρχικό τους σημείο. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την Τροχαία (στην άλλη άκρη της πόλης) όπου κάποιος από εκεί τους είπε την ευθύνη για τις πινακίδες έχει το αστυνομικό Τμήμα. Έξω από το Τμήμα, γύρω στις δύο τα ξημερώματα, εκτυλίχθηκαν σκηνές πολεμικού τύπου. Έκαψαν τρία υπηρεσιακά οχήματα έσπασαν την πρόσοψη και ευτυχώς έσβησαν έγκαιρα οι ίδιοι την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ισόγειο.

Ενδεικτικό της ψυχολογίας που επικρατεί στην πλευρά των κατοίκων είναι το πλήθος των συνθημάτων και μηνυμάτων που βλέπει οποιοσδήποτε στην περιοχή όπως:

-Με αυτά που κάνατε δε δημιουργήσατε φόβο, ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ. Και θα το εισπράξετε. ΜΕ ΤΟΚΟ

-Χωρίς να προκληθείτε κάνατε επίθεση σε ηλικιωμένους και παιδιά, ρίχνοντας με τα ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΈΝΑ ΧΗΜΙΚΑ, σε ΕΥΘΕΙΑ ΒΟΛΗ, στα πρόσωπα των κατοίκων.

-Καταστρέψατε τα αυτοκίνητα μας, διαλύσατε τα πάντα στο μπλόκο, βρίζοντας και χτυπώντας τους κατοίκους και νομίζετε ότι θα μας φοβήσετε; Νομίζετε ότι θα κάνουμε πίσω;




Έρχεται αιφνιδιαστικά ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Avigdor Liberman για ΑΟΖ και αμυντική συνεργασία

Για την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και την συμφωνία ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, όπως και την αμυντική συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ έρχεται στην Ελλάδα αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Liberman. Ο Α.Liberman θα συνομιλήσει με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία (Πρόεδρο Δημοκρατίας), η δε επίσκεψή του έρχεται να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών, ορατών και αοράτων που ξεκίνησε με τον κ. Netanyahu στην Αθήνα προ μηνών.

Στο μεσοδιάστημα έχουν υπάρξει σημαντικές κινήσεις στο τομέα της άμυνας από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ότι αφορά το Ισραήλ. Κατ'αρχήν "πάγωσαν" την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. από την στιγμή που υπήρξε ιδιαίτερα συμφέρουσα ισραηλινή προσφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Rheinmetall χάνει την προμήθεια, αλλά ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά η ισραηλινή προσφορά. Η οποία συνοδεύεται και από πρόταση αγοράς των ΕΑΣ, χωρίς προαπαιτούμενες υποσχέσεις για προμήθειες. Επίσης προχωρά στο ΓΕΑ η προμήθεια των συλλογών SPICE 1000 και 2000.

Στο τομέα της ενέργειας το σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί στην επίσκεψη Liberman (12 έως τις 14 Ιανουαρίου) αφορά τους υδρογονάνθρακες που έχουν εντοπιστεί ανατολικά – βορειοανατολικά της Κύπρου στην θέση «Λεβιάθαν».

Το ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού (Λεβιάθαν, Κρήτη, Πελοπόννησος – Ιταλία) βρίσκεται στο επίκεντρο συνομιλιών.

Πέραν τούτου, ο καθορισμός και από την Αθήνα (το αποφεύγουν τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν κυβέρνηση) της ελληνικής Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης η οποία εφάπτεται νοτίως του Καστελόριζου της Κυπριακής, συναντά βεβαίως τις αντιρρήσεις της Άγκυρας, η οποία αποκλείεται έτσι από τον «συνεταιρισμό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας».

Προφανώς αυτό το σημείο είναι και το σημαντικότερο κατά τις επίσημες και ανεπίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξάγονται αυτόν τον καιρό και που αφορούν μία συνολική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο.

Το «αγκάθι» σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που ορισμένοι τις βλέπουν και ως «τελικές», είναι ακριβώς ο καθορισμός ή όχι της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Στην ελληνική πλευρά δυστυχώς υπάρχουν προδοτικές φωνές που μιλάνε για "απάλειψη" της ΑΟΖ του Καστελόριζου, όπως αποδείχθηκε από επίσημα έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα.

Η Λευκωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων αναφορικά με την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, δηλαδή πετρελαίου και φυσικού αερίου, από την θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Ποιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της διεύθυνσης ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη, η Λευκωσία αναμένεται να ενεργοποιήσει το δεύτερο «κύμα» αδειοδοτήσεων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Η Κύπρος έχει χωρίσει σε 13 «οικόπεδα» (Blocks) μία θαλάσσια έκταση 51.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων νοτίως της νήσου, η οποία προσφέρεται προς έρευνα και εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τον Σ. Κασσίνη ο δεύτερος γύρος πρόκειται να περιλάβει δύο περιοχές στα ανατολικά τα οποία δεν είχαν τεθεί προς ενοικίαση κατά τον πρώτο γύρο αδειοδοτήσεων το 2007.

Είναι σαφές πως ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα συμπεριλάβει τις περιοχές όπου έληξε η εκκρεμότητα με το Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απαγορεύεται η συλλογή νερού της βροχής

Η επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες δεκαετίες στις ΗΠΑ. Κάθε μέρα που περνά οι νομοθεσίες και τα μέτρα που καθορίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο αυστηρά και αδυσώπητα.

Και ο πλέον καλοπροαίρετος βλέπει οτι οδηγούμαστε σε μια δικτατορία, τέτοια που δεν έχει ξαναβιώσει η ανθωπότητα.

Έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν πολλά άρθρα που να αφορούν τον έλεγχο της πληροφορίας.

Προσέξτε οτι αυτό το κορυφαίο θέμα που θα δείτε στο βίντεο δεν θα προβληθεί απο κανένα ελληνικό κανάλι.

Ολοι οι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι και καναλάρχες θα πουν «αυτό δεν είναι είδηση».

Εσεις τους πιστεύετε;

Και όμως χωρίς να το καταλάβουμε, αυτοί οι μεγαλο-δημοσιογράφοι μας αποκοιμίζουν όλους.
Μας αποσπούν την προσοχή σε ασήμαντες ειδήσεις.

Αυτή η νομοθεσία, όπως λέει και το βίντεο, δηλαδή η απαγόρευση της αποθήκευσης του βρόχινου νερού, γίνεται για να προστατευτούν αυτοί που έχουν οικονομικά συμφέροντα απο την πώληση του νερού.

Το ποιοί εξαγοράζουν τις πηγές νερού σε όλη τη Γη το ξέρετε.

Αυτοί προωθούν αυτές τις νομοθεσίες στις ΗΠΑ αρχικά και σε λίγο και στις υπόλοιπες χώρες. Δεν πρέπει να απομονώνουμε τα γεγονότα.

Οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω απο την συνθήκη του Σέγκεν, πίσω απο ΔΝΤ, πίσω απο την αλλοίωση της ιστορίας μας, πίσω απο την προώθηση της χρήσης του φθορίου, πίσω απο ταμεταλλαγμένα, πίσω απο την επιβολή της χρήσης των νέων «δήθεν» οικολογικών λαμπτήρων φθορισμού, πίσω απο τον νόμο απαγόρευσης των μικρών ιδιωτικών κήπων και πίσω απο τουςγνωστούς αεροψεκασμούς(chemtrails).

Πρέπει ο κάθε πολίτης να συνειδητοποιήσει οτι ο μόνος τρόπος πληροφόρησης είναι το να μεταδώσει αυτές τις πληροφορίες απο στόμα σε στόμα σε όλους τους φίλους και γνωστούς.

Δείτε το βίντεο 2,3,4...10 φορές μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι όλα αυτά είναι πραγματικότητα και οτι θα τα υποστούμε και εμείς και τα εγγόνια μας.

Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την διάδοση αυτών των πληροφοριών.



Βουλγαρία:Τον Απρίλιο θα κριθεί η τύχη του South Stream.

Την εκτίμηση ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα κυμανθεί από 2% έως 3,6% το 2011, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ.



Στη διάρκεια εμφάνισής του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης (ΒΝΤ), ο κ. Τράικοφ σημείωσε, επίσης, ότι αναμένει περαιτέρω αύξηση των ξένων επενδύσεων, από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το 2010.



Όπως είπε, "το ποσό των επενδύσεων είναι λιγότερο σημαντικό σε σχέση με τον προορισμό τους. Πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, οι επενδύσεις κατευθύνονταν στον τομέα των κατασκευών, ενώ, τώρα, ο βασικός προορισμός τους είναι ο τομέας παραγωγής".



Αναφερόμενος στα μεγάλα ενεργειακά έργα της Βουλγαρίας, ο κ. Τράικοφ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να αυξήσει τις επιλογές της, ως προς τους προμηθευτές ενεργειακών υλών και να προχωρήσει στη διαφοροποίησή τους, προκειμένου σ’ αυτή την κατηγορία να μην περιλαμβάνεται μόνο η Ρωσία.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η "μοίρα" του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream” θα οριστικοποιηθεί τον Απρίλιο του 2011 και το μέλλον του έργου του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε" θα γίνει ξεκάθαρο, έπειτα από την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της μελέτης για τις οικονομικές παραμέτρους του έργου.



Ο κ. Τράικοφ χαρακτήρισε "σκληρές" τις διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά για το έργο του "Μπέλενε" και διαβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και δεν πρόκειται να κάνει συμβιβασμούς.



Η τιμή των 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που τέθηκε από τη ρωσική πλευρά (για το έργο) "δεν θα περάσει" είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι στόχος της βουλγαρικής πλευράς είναι να κατεβάσει τον "πήχη" στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.



Για τον τομέα του τουρισμού, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί δράσεις διαφήμισης του τουρισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία πρέπει να στραφεί στην προσέλκυση περισσότερο οικονομικά εύρωστων επισκεπτών.

Ισραήλ προς Ελλάδα: “Μαζί απέναντι στην Τουρκία”

του Γιάννη Μούτσου

«Ελάτε να συνεργαστούμε οι τρεις χώρες, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, για να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στις περιοχές μας που συγγενεύουν στη Μεσόγειο και μη φοβάστε τους Τούρκους».

Το μήνυμα αυτό στέλνει από το Τελ Αβίβ στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ, Uzi Landau, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο συνεργάτη του newbomb.gr Γιάννη Μούτσο.

Ο Ισραηλινός υπουργός μετά τη συμφωνία τη; Χώρας του με την Κύπρο, στην οποία καθορίστηκε η αποκλειστική οικονομική ζώνη των δύο χωρών για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τονίζει στη συνέντευξή του: «Το Ισραήλ αδημονεί να συσφίξει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας. Ο εντοπισμός σημαντικών κοιτασμάτων καθιστά πιθανότερο από ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Σε ερώτηση τι θα κάνει το Ισραήλ σε περίπτωση αντίδρασης της Τουρκίας για τη συμφωνία με την Κύπρο και την ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία με την Ελλάδα στη Μεσόγειο, ο κ. Landau είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει σε συμφωνίες ανεξάρτητων κρατών που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο για τη θάλασσα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει σημασία στις κινήσεις αυτές της Τουρκίας και η συνεργασία μας μπορεί να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της ανατολικής μεσογείου.

Ήδη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu πρότεινε στον ομόλογό του κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την τελευταία επίσκεψή τους την Αθήνα να μεταφέρεται το φυσικό αέριο που υπάρχει στο υπέδαφος του Ισραήλ στην Ευρώπη με κεντρικό αγωγό μέσω της Ελλάδας.

Όλα αυτά έρχονται ως απάντηση στη χθεσινή αποκλειστική δήλωση στο newsbomb.gr του Τούρκου αξιωματούχου Νεστέντ Παμίρ: ««Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας».

ΠΗΓΗ

Τα καθάρματα του μνημονίου τώρα προετοιμάζουν την πτώχευση, όπως ήταν επόμενο.

Δείτε πως οι βουβουζέλες των ΜΜ”Ε” αρχίζουν και βάζουν στο προσκήνιο τα σενάρια περί “κρίσιμου Μάρτη”, περί δυσκολίας στην εκταμίευση της δόσης, αλλά ακόμα χειρότερα, τα σενάρια της πτώχευσης.

Όπως είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή, από την υπογραφή του μνημονίου και μετά, οι ίδιοι οι σωτήρες μας επιθυμούν να πτωχεύσουμε το συντομότερο. Θα μας ωθήσουν οι ίδιοι στην πτώχευση για να καρπωθούν τις εμπράγματες εξασφαλίσεις των τοκογλυφικών δανείων τους, σε τιμές πλειστηριασμού.

Έχουν το απύθμενο θράσος μάλιστα οι βαρώνοι να δημοσιεύουν άρθρα όπως αυτό: Ανοικτό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, παρά το πακέτο στήριξης, λέει ο Κ.Ρογκόφ (ΔΟΛ!!)

που δυστυχώς κάποιοι αναπαράγουν στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής στάσης. ΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ! Συνάντηση Παπανδρέου – Ρουμπινί, κρυφή συνάντηση Γάλλων (εξοργισμένων) τραπεζιτών με τον ΓΑΠ κλπ.

Διαβάστε τι γράφαμε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή:ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ “ΗΡΩΕΣ” ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ…

…πανηγύριζαν, ήταν “περήφανοι” επειδή προσέφεραν την ύψιστη υπηρεσία.

-Γλιτώσαμε την Πατρίδα! Ούρλιαζαν με σιγουριά…

-Τα δύσκολα έχουν περάσει! Δήλωνε η περσόνα του ΔΝΤ και ο Χάρυ Πότερ της διαπλοκής.

Ανεπάγγελτοι, δικηγορίσκοι, πολιτικάντηδες, προσπαθούσαν να μας πείσουν. Άνθρωποι με απόλυτη άγνοια των οικονομικών, χωρίς καν να γνωρίζουν τι ψηφίζουν, έβγαλαν οικονομοτεχνικά πορίσματα. Δεν ήξερε ο Σαμαράς που ήταν οικονομολόγος, ήξεραν “αυτοί”.

Σήμερα (τότε, 12/6/2010) λοιπόν, μεταδίδει το Bloomberg (και το CNBC) ότι η Ελλάδα θα πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους, ενδεχομένως και τον Αύγουστο (εντέλει πήρε παράταση έναν μήνα μετά).. Το Bloomberg είναι το σοβαρότερο οικονομικό δίκτυο παγκοσμίως και λέει τα αυτονόητα. Εμείς θα σας εξηγήσουμε με απλά λόγια τι κατάφεραν “αυτοί” του ΝΑΙ:

-Εάν η Ελλάδα αναδιάρθρωνε το χρέος ΠΡΙΝ ψηφίσει το μνημόνιο, τότε οι πιστωτές θα συρόντουσαν σε συνδιαλλαγή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΓΓΥΑ πέραν των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους! Θυμηθείτε οι καμμένοι από το χρηματιστήριο, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ; Ακριβώς ότι θα έκαναν τα ομόλογα αυτοί που τα κατείχαν. (Οι φίλοι της “νέας διακυβέρνησης” βέβαια, γνώριζαν τις ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ μεθοδεύσεις και θησαύρισαν με τα CDS). Αντίθετα η επαναχρηματοδότηση της χώρας θα ήταν πλέον δική τους αναγκαιότητα, όπως μια τράπεζα επαναχρηματοδοτεί τον ΛΑΝΑΡΑ για να συνεχίσει τη λειτουργία του μπας και πάρει κάτι πίσω. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;

-Τωρα όμως, ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΙ, εάν η Ελλάδα πάει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι ΝΕΟΙ πιστωτές της που “εξαγόρασαν” τις υποχρεώσεις, έχουν προσημειώσει ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΕΘΝΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Όλα αυτά μάλιστα, χωρίς δικαίωμα αναστροφής από την Ελλάδα, χωρίς το δικαίωμα οποιασδήποτε προσφυγής. ΕΤΣΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΠΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Καταλάβατε πόσο εύκολα (νομίζουν ότι) ξεπούλησαν την Πατρίδα; Χωρίς μάλιστα να δώσουν δεκάρα τσακιστή!

Εάν μάλιστα περίμεναν 24 ώρες (!!) για να υπογράψουν το μνημόνιο, η Ελλάδα θα είχε μπει στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με την ενεργοποίηση του άρθρου 122 της σ. Λισσαβόνας ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕ Η GOLDMAN SACHS! Ναι, οι διαχρονικοί σύμβουλοι της Νέας διακυβέρνησης. Για τέτοιο αίσχος μιλάμε. Γι’ αυτό ο Παπακωνσταντίνου έτρεχε την επομένη της ψήφισης για να περάσει τις πραξικοπηματικές τοποποιήσεις!

Κάποιος θα ρωτήσει “δηλαδή όσοι ψήφισαν ΝΑΙ είναι λαμόγια”; Η απάντηση είναι σαφής: ΟΧΙ, δεν είναι. Είναι απλώς άσχετοι από οικονομικά ή απλώς κομματόσκυλα. Αυτό όμως δεν ελαφρύνει την θέση τους. Δεν διαχειρίζονται το ψιλικατζίδικο του μπαμπά τους (μακάρι να είχαν θα καταλάβαιναν περισσότερα) αλλά τις τύχες ενός ολόκληρου Έθνους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι συνένοχοι. Το γνωρίζουν και γι’ αυτό τρέχουν ασθμαίνοντες για να διασωθούν. Γνωρίζουν και τις “ιδιωτικές” δημοσκοπήσεις με δείγμα 12,000 ανθρώπων (!!) που δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό έχει ανατραπεί πλήρως.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα, εμείς δηλαδή πρέπει τάχιστα να αποτινάξουμε τους εμπνευστές της μεγάλης ληστείας και να επιστρέψουμε τα λεφτά του ΔΝΤ μέχρι τελευταίας δεκάρας ώστε να τους ξεφορτωθούμε. Μπορεί να χρειαστεί να πεινάσουμε για 2-3 μήνες. Εκεί όμως θα φανεί εάν πραγματικά αξίζουμε να σωθούμε. Εάν μπορούμε να αφυπνίσουμε την συλλογική ηθική που μας κράτησε ζωντανούς για χιλιάδες χρόνια. Εάν μπορούμε να αποτινάξουμε την ελεεινή μετάλλαξη του χαρακτήρα μας που καλλιεργήθηκε έντεχνα στην μεταπολίτευση. Αυτή η μετάλλαξη που ανέδειξε τα άθλια στοιχεία του χαρακτήρα μας, τι μιζέρια και τον συμπλεγματισμό μας. Τώρα θα αποδείξουμε εάν αξίζουμε να λεγόμαστε Ελληνες και να είμαστε Ελεύθεροι.

Γιατί μας ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ λέγοντας μας ότι …

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!”

Και οι μικροί αυτοί “ελληνες” φρόντισαν να την ξεπουλήσουν για να γεμίσουν τα προτοφόλια τους. Ενώ η Αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, τελείως απλή, τεκμηριωμένη ιστορικά και φάρος για το μέλλον και την ελευθερία:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Toν απέλυσαν επειδή απεκάλυψε τα βολευτικά «μιστά»


Τα μιστά, για να θυμηθούμε την αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά, των βολευτάδων ήταν η αιτία της απόλυσης του καλού ρεπόρτερ Νικόλα Βαφειάδη από την καθεστωτική φυλλάδα Καθημερινή, η οποία μαζί με τα ΝΕΑ είναι ο έντυπος βραχίονας της κατοχικής τρόικας.

Δείτε πόσα κονομάνε οι εθνοπατέρες και πράξετε κατά βούληση....

ΠΗΓΗ

Τράπεζες και επιχειρήσεις προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο - Τι πραγματικά συμβαίνει στο παρασκήνιο

Στους τραπεζικούς κύκλους αλλά και σε επιχειρηματικούς η ανησυχία είναι έκδηλη.
Θεωρούν ότι πρέπει να προετοιμασθούν για το χειρότερο σενάριο ώστε να αντιμετωπίσουν το μέλλον και να διασφαλίσουν τον ισολογισμό τους και τις θέσεις εργασίας.

Ποιο μπορεί να είναι το χειρότερο σενάριο; Να βρεθεί σε αδιέξοδο η οικονομία να μην μπορεί να ανταπεξέλθει και το κυριότερο να προκληθεί συστημικό πρόβλημα στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις.
Είναι ξεκάθαρο ότι το τραπεζικό σύστημα αλλά και μέρος μεγάλων επιχειρήσεων προετοιμάζεται για το ακραίο το απευκταίο σενάριο δηλαδή της χρεοκοπίας ή του haircut.
Προφανώς και όλοι ευελπιστούν στην διάσωση της χώρας, προφανώς και όλοι θέλουν να επιτύχει η χώρα αλλά δεν παύουν να προετοιμάζονται για τα χειρότερα.
Μάλιστα όπως αναφέρει τραπεζίτης αν έρθουν τα καλύτερα τι το ιδανικότερο αλλά στα χειρότερα θα κριθούμε όλοι.
Κάποιες κινήσεις τραπεζών και επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν ότι ορισμένα management επιδιώκουν να λάβουν μέτρα για ακραία ή τα χειρότερα πιθανά σενάρια.
Ορισμένα παραδείγματα είναι ενδεικτικά των προετοιμασιών που υλοποιούνται στο παρασκήνιο.
Η Εθνική υπερθωρακίσθηκε κεφαλαιακά ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει και haircut στα ομόλογα έως 30%.
Η Marfin προχωράει σε αμκ ενώ συνολικά ο όμιλος ακολουθεί ένα επιχειρηματικό πλάνο μετριασμού πιθανών ακραίων συνθηκών στην πραγματική οικονομία.
Οι μεγάλες τράπεζες όπως η Eurobank και η Alpha bank έχουν καταστεί πολύ συντηρητικές, μειώνουν ενεργητικό, ομόλογα, παγώνουν χορηγήσεις και στοχεύουν στην διασφάλιση του ισολογισμού τους.
Είναι ξεκάθαρο όπως τονίζει κορυφαίο στέλεχος ότι παρασκηνιακά στις τράπεζες γίνονται προετοιμασίες για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων, για συνθήκες πολύ πιο επιδεινωμένες σε σχέση με την τρέχουσα συγκυρία.
Η πρακτική αυτή είναι και η ορθή.
Είναι προτιμότερο μια τράπεζα να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο και ας μην συμβεί παρά να είναι απροετοίμαστη και να συμβούν τα χειρότερα.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της Εθνικής

Η Εθνική τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει και haircut περίπου 30% στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων εξέλιξη πολύ σημαντική που καταδεικνύει ότι η υπερεπάρκεια κεφαλαίων που διαθέτει είχε και ως στόχο πέραν των άλλων να διαφυλάξει την τράπεζα στην περίπτωση που υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε haircut σε απομείωση των ομολόγων κατά 30%.
Όταν η Εθνική υλοποίησε εσπευσμένα ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης 400 εκατ ευρώ όλοι το σύνδεσαν με τις υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις που υποχρεώνει τις τράπεζες η συγκυρία.
Όταν η Εθνική αποφάσισε να υλοποιήσει μια μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 1,8 δις ευρώ όλοι γνώριζαν ότι το πράττει για να ενισχυθεί κεφαλαιακά μια περίοδο μάλιστα που είναι ζητούμενο η βελτίωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας.
Όταν η Εθνική ανακοίνωσε και την πώληση έως και του 20% της Finansbank αντλώντας 1,2 δις ευρώ όλοι θεώρησαν ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θωράκισης των θυγατρικών της.
Όλα αυτά ισχύουν αλλά επίσης ισχύει και κάτι άλλο.
Η Εθνική βρίσκεται πλέον να διαθέτει πολύ περισσότερο κεφάλαιο από το αναγκαίο ακόμη και γι’ αυτή την συγκυρία.
Τι πραγματικά συμβαίνει;
Είναι προφανές ότι η διοίκηση της Εθνικής επιδίωξε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο όμιλος να ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά.
Ωστόσο πίσω από αυτή την συνολική σε μητρική και θυγατρικές μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση κρύβεται και ένα άλλο σχέδιο της διαφύλαξης της τράπεζας αν η χώρα προχωρήσει σε haircut στα ομόλογα.
Το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Εθνικής διαμορφώνεται στα 20,2 δις ευρώ αλλά το πραγματικό είναι 14,8 με 15 δις ευρώ.
Τα 5 δις ευρώ περίπου αφορούν το Τίτλος το repos με την Goldman Sachs το οποίο μετατράπηκε σε δάνειο αλλά φέρει διπλό μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου.
Άρα τα 5 δις ευρώ από το Τίτλος δεν θα συμπεριληφθούν στο haircut αν η χώρα ακολουθούσε μια πολιτική haircut στα ομόλογα.
Η Εθνική δυνητικά θα επιβαρυνόταν για τα 14,8 με 15 δις ευρώ ομόλογα.
Με την υπερεπάρκεια κεφαλαίων η Εθνική τράπεζα διαφύλαξε και μια άλλη παράμετρο σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία να μπορεί να αφομοιώσει ένα haircut στα ομόλογα έως 30% δηλαδή μια ζημία 4,5 δις ευρώ περίπου.
Στην Ελλάδα η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα που μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Αρχιμ. Νεκτάριος "Κύριε Ραγκούση παραμυθιάζετε τον κόσμο περί προσωπικών δεδομένων"

Η Συνθήκη Schengen όπως από το 1997 έχουμε αναφέρει γραπτώς προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας και επανέλαβε και ο αξιότιμος Καθηγητής κ. Τσελεγγίδης, αποτελεί ένα νομοθέτημα που για πρώτη φορά νομιμοποιεί την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών.

Στα άρθρα της 92 κ.εξ. ορίζεται ως σύστημα πληροφοριών Schengen που θεσπίζεται για την πρόληψη των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, της δημόσιας τάξης και για την καταστολή ποινικών παραβάσεων των μελών της Συνθήκης.

Και ενώ στο νομοθέτημα υπάρχουν όλες οι πτυχές του ηλεκτρονικού ελέγχου, της διατηρήσεως αρχείων κ.λ.π., απουσιάζει προκλητικά από τη Συνθήκη αυτή ο τρόπος εφαρμογής της.

Δηλαδή με ποιον τρόπο ή με ποιο σύστημα θα γίνεται η ηλεκτρονική συλλογή των δεδομένων των πολιτών στην αρχική και στην τελική φάση (θα αρχίσει λ.χ. με την κάρτα, για να συνεχίσει με την εμφύτευση μικροτσίπ και τελικώς με το χάραγμα;).

Υποστηρίζεται επίσης εσφαλμένως και καθησυχαστικά, ότι όσα αφορούν τη συλλογή, επεξεργασία και διάδοση πληροφοριών του πολίτη γίνονται, αφού προηγουμένως έχει θεσπιστεί ο Εθνικός Νόμος 2472/97, περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος έγινε στο πλαίσιο της προστασίας του πολίτη από τους κινδύνους που ενέχει το νομοθέτημα της Συνθήκης Schengen.

Εδώ όμως ακριβώς είναι η εξαπάτηση του πολίτη. Και τούτο, γιατί η Συνθήκη Schengen ανήκει στο Πρωτογενές Δίκαιο, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ ο Νόμος 2472/97 ανήκει στο Εθνικό Δίκαιο και μάλιστα στο τριτογενές.

Συνεπώς, ένα τριτογενές Δίκαιο δεν μπορεί να υπερισχύσει του πρωτογενούς.

Άρα η Ευρώπη ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για τους πολίτες της Ελλάδος, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αρνηθεί, αφού έχει υπογράψει την Συνθήκη του Σένγκεν, η οποία υπερτερεί του Νόμου 2472/97 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Άρα η ελληνική πολιτεία θα αναγκαστεί να εφαρμόσει την Συνθήκη Σένγκεν δίνοντας ανά πάσα στιγμή όλα τα στοιχεία μας, αν τα ζητήσει η Ενωμένη Ευρώπη.

Κύριε Ραγκούση,

Πώς είναι δυνατόν να παραμυθιάζετε τον κόσμο περί ασφάλειας της κάρτας και των προσωπικών δεδομένων, όταν ήδη στην Γερμανία, χάκερς έσπασαν τους κωδικούς των καρτών και είδαν τις πληροφορίες που περιέχουν οι κάρτες;

Με τι κόστος, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα προωθήσετε το νέο αυτό ευάλωτο στην πραγματικότητα σύστημα, όταν στην Γερμανία το Υπουργείο Εσωτερικών ξόδεψε 24.000.000 ευρώ;

Τέλος μας γεννάται εύλογα το ερώτημα: Γιατί το περιεχόμενο του Νόμου 2472/97 δεν ενσωματώθηκε στη Συνθήκη Schengen, ώστε να έχει κύρος πρωτογενούς Δικαίου;

Ας μη μας λέτε, λοιπόν, ότι ο Νόμος 2472/97 έγινε για να προστατεύσει τον πολίτη από κινδύνους της Συνθήκης Schengen.

Και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να προωθούν συστήματα ηλεκτρονικής συλλογής δεδομένων χωρίς να υφίσταται νόμος προστασίας του πολίτη που να εκπηγάζει από το Πρωτογενές Δίκαιο και ότι τα στοιχεία μας θα είναι προστατευμένα, διότι ψεύδεστε ασυστόλως.

ΠΗΓΗ

Δήλωση – βόμβα Τούρκου αξιωματούχου στο newsbomb

«Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας.

Ο κ. Παμίρ στις δηλώσεις του τονίζει ότι δε μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.

«Κανείς δε μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση».

Ο κ. Παμίρ καταγγέλλει την Κύπρο και το Ισραήλ που υπέγραψαν συμφωνία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών χωρίς να βάλουν την Τουρκία σε αυτή την συμφωνία και απειλεί ανοικτά Κύπρο και Ισραήλ με τη δήλωση:

«Τέτοια βήματα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική μεσόγειο, η οποία είναι ήδη ευαίσθητη σε μία κρίσιμη ισορροπία. Τέτοια γεγονότα όπως η διμερής συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημία στο κυπριακό και θα εμποδίσου τη λύση του».

Όλο το σκοτεινό παρασκήνιο και η μεγάλη συνομωσία των τελευταίων ετών με τα κοιτάσματα ελληνικού πετρελαίου που κρύβονται 40 χρόνια παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του Κώστα Χαρδαβέλλα, «Ελληνικά Πετρέλαια: Η μεγάλη συνομωσία», που κυκλοφορεί σε dvd και συνοδεύεται με έντυπους χάρτες στα περίπτερα.

ΠΗΓΗ

Independent: Η φυλή που μιλάει αρχαία ελληνικά!

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.
Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.
Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα.
Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.
Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».
Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.
Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.
Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
Επίκαιρα
Αυτό που έχουμε να σημειώσουμε είναι ότι οι καλύτεροι μαθητές στα Αρχαία Ελληνικά, στο Γυμνάσιο – Λύκειο, ήταν και είναι, οι Πόντιοι στην καταγωγή, μαθητές!
Και τούτο γιατί αυτή τη γλώσσα μιλούσαν και μιλούν στα σπίτια τους.
Η «ποντιακή διάλεκτος» βασίζεται στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα, όπως και άλλες διάλεκτοι σε άλλες περιοχές της Μικρασίας!

Κατά την εκτίμηση μας οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, είναι Πόντιοι στην καταγωγή Έλληνες, οι οποίοι εξισλαμίστηκαν, όπως και οι κάτοικοι άλλων περιοχών της σημερινής Τουρκίας!

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

"Μνημόσυνο" κάνουν οι αγορές στο "ελληνικό" ευρώ - Φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές την άνοιξη

"To τέλος της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι πλέον ορατό και μόνο ένα θαύμα που παρόμοιό του δεν έχει υπάρξει στην ιστορία μπορεί να αποτρέψει την έξοδο της από την ζώνη του ευρώ", εκτιμά ο Άντριου Μπόσομγουερθ διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europa, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Την τύχη της Ελλάδας θα έχουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Επίσης εκτιμά ότι δεν πρέπει να συνεχίσει η ευρωζώνη το σχέδιο δράσης Α. Δηλαδή τα μπαλώματα. Που σημαίνει την αύξηση του πλαφόν στον μηχανισμό στήριξης για τις προβληματικές χώρες και συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Με αυτόν τον τρόπο η ευρωζώνη αγοράζει μόνον χρόνο και ελπίδα.

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει όμως κάποτε να βγουν από τον φαύλο κύκλο. ''Και τα μέτρα αυτά αμφιβάλλω ότι θα φέρουν οικονομική ανάκαμψη. Για κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε ένα θαύμα'', υποστηρίζει ο κ. Μπόσομγουερθ. δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να ορθοποδήσει σε προβλέψιμο χρόνο και προσθέτει: ''δεν υπάρχει στην ιστορία κανένα παρόμοιο παράδειγμα''.

Ο Νεοζηλανδός μάνατζερ αμφιβάλλει αν οι Έλληνες, αλλά και οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τόσο ακριβά τη συμμετοχή τους στο ευρώ. «Μάλλον θα επαναστατήσουν κάποια στιγμή κατά των δρακόντειων περικοπών, όπως συνέβη και με την Αργεντινή».

Επομένως ο καλύτερος δρόμος είναι, σύμφωνα με τον γνωστό μάνατζερ, «η χρεοκοπία και η αποχώρηση από την ευρωζώνη. Έτσι θα κρατηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα η ανεργία και θα συγκρατηθεί η καθοδική πορεία του ΑΕΠ».

«Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι πολιτικοί δεν ακολουθούν εύκολα αυτό το δρόμο, αλλά αυτό δεν βοηθά κανέναν», διότι, όπως λέει ο κ. Μπόσομγουερθ, ''αναγκαστικά θα γίνει κάποια αναδιάρθρωση του χρέους, το ζητούμενο είναι εάν θα γίνει νωρίς ή αργά''. Επίσης είναι σίγουρο ότι το ευρώ θα επιβιώσει, αλλά το θέμα είναι σε ποια μορφή και με ποιες χώρες».

«Το σχέδιο δράσης Β είναι η άμεση αναδιάρθρωση του χρέους Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας και η αποχώρησή τους από την ευρωζώνη. ''Πρέπει να διαγραφούν 255 δισεκατομμύρια ευρώ'', υπολογίζει ο γνωστός μάνατζερ και εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση θα πλήξει σοβαρά τους πιστωτές αυτών των χωρών και τις τράπεζες, όχι μόνον στις προβληματικές χώρες, αλλά κυρίως τις τράπεζες στη Γαλλία και τη Γερμανία. Πιθανές πηγές άντλησης ρευστού θα ήταν για τις τράπεζες, εκτός από τις μετοχές, ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, ενώ οι εναπομείνασες χώρες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε εγγυήσεις προς την Ιταλία και την Ισπανία.

Τέλος ο Άντριου Μπόσομγουερθ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του δεν επενδύει πια στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας».

Ο Τζόζεφ Μπάιντερ, σήμερα επικεφαλής επενδύσεων στο Ταμείο Consilium Investment Management, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους και θα αφήσουν το ευρώ. Ο κ. Μπάιντερ αγοράζει ασφάλιστρα για τον κίνδυνο χρεοκοπίας (credit default swaps) των τριών χωρών, καθώς επίσης και της Ιταλίας και του Βελγίου. Στοιχηματίζει, επίσης, εναντίον ομολόγων χαμηλότερης διαβάθμισης που έχουν εκδώσει ευρωπαϊκές τράπεζες. "Πιθανόν να υπάρξει μία αναδιάρθρωση χρέους πριν από το τέλος του επόμενου έτους",είπε ο κ. Μπάιντερ και βέβαια αναφερόταν στην ελληνική περίπτωση.

Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου σε κεφάλαια ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα, είπε στη τηλεόραση του CNBC ότι η Πορτογαλία πιθανότατα θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ το ερχόμενο εξάμηνο και ορισμένες χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ, στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι οικονομίες τους αποκλίνουν από την οικονομία της Γερμανίας.

Ο Ρόμπερτ Κένιγκσμπέργκερ, επικεφαλής επενδύσεων του Ταμείου Gramercy αγοράζει swaps στην Ευρώπη για να καλύψει τις θέσεις που έχει σε αναδυόμενες αγορές ομολόγων. "Η νομισματική ακαμψία και οι δημοσιονομικές παγίδες στην περιφέρεια της Ευρώπης σήμερα, μοιάζουν αρκετά με της Αργεντινής το 2001", λέει και προσθέτει: "Η απόφαση θα είναι πολιτική, όχι οικονομική. Μία καθαρά οικονομική απόφαση θα είχε οδηγήσει την Ελλάδα ήδη στη χρεοκοπία και αρκετές άλλες χώρες από κοντά".

Bέβαια η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει μάχες οπισθοφυλακής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους της» σε συνέντευξή του στο Reuters.

Πάντως όλο και πληθαίνουν τα σενάρια για εκλογές την ερχόμενη άνοιξη. Και όχι μόνο για εκλογές, αλλά και πολυκομματική κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα στην τελική φάση της κρίσης, εκεί που υποτίθεται ότι «θα δούμε τον πάτο» τα χρόνια 2011-2013…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr