ΕΚΤΑΚΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ DEFENCE POINT... ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΑΣ...;;;


ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ defence-point.gr: Τις τελευταίες ώρες έχει ενταθεί η φημολογία ότι η χώρα μας είναι πλέον έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ανακατεύοντας αποφασιστικά την τράπουλα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, η ισχυρότατη πλέον φημολογία θέλει να κατατίθενται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) οι συντεταγμένες για το σύνολο της ελληνικής ΑΟΖ, εντός της εβδομάδας που μας έρχεται. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η ελληνική κίνηση θα αφορά και στην υφαλοκρηπίδα (η συγκεκριμένη αναφορά χρήζει διευκρινήσεων).

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ορθό, εάν τελικά η ισχυρότατη – το τονίζουμε – φημολογία μετουσιωθεί σε πράξεις.

Πρώτο στοιχείο της ανάλυσης που έχει επικρατήσει είναι ότι όσο καθυστερούσε η χώρα τόσο αναβαλλόταν η έναρξη της όποιας διαδικασίας (ευχή είναι να παραμείνουν μόνο στο διπλωματικό πεδίο…) που θα οδηγήσει σε κάποιο τελικό αποτέλεσμα. Άρα, η Ελλάδα που έχει ως στρατηγικό στόχο την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων ως τμήμα της στρατηγικής εξόδου από την οικονομική κρίση και ανάπτυξη της χώρας, δε είχε καμία απολύτως δυνατότητα να περιμένει.

Δεύτερο θέμα είναι ότι έχει συνειδητοποιηθεί επαρκώς ότι όσο φιλότιμες και να είναι οι προσπάθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο χρόνος δουλεύει σε βάρος τους. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η σημερνή αξιοπρεπής επιχειρησιακή κατάσταση θα μπορούσε να «αλλοιωθεί» συν τω χρόνω, οπότε και σε αυτό τον τομέα η άμεση κινητοποίηση προέβαλλε ως η μοναδική επιλογή, αν και παρασκηνιακά βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες που θα μπορούσαν αν οδηγήσουν σε σημαντική ενίσχυση – διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας, ενώ «στοχευμένες παρεμβάσεις» με χαμηλό κόστος μπορούν να οδηγήσουν σε δυσανάλογα θετικά ως προς το χαμηλό κόστος αποτελέσματα.

Τρίτο θέμα, το διπλωματικό επίπεδο όπου οι συσχετισμοί είναι ευνοϊκοί. Η νορμάλ συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς, καθώς επίσης και η έμφαση στην περιοχή που δίνεται από πλειάδα ισχυρών δρώντων του διεθνούς συστήματος για λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές, έχει εξασφαλίσει στην Ελλάδα πολλά «ευήκοα ώτα», πολλούς που έχουν λόγους να επιθυμούν να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την καμπή και έχουν ως σύμμαχο και το διεθνές δίκαιο. Αυτό δε αποκλείει να απαιτηθούν επιμέρους συμβιβασμοί, ωστόσο, το μεγάλο όφελος είναι ότι θα έχει ξεκινήσει μια διαδικασία και μάλιστα σε χρονική στιγμή όπου οι πλευρές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα έχουν πολλά μέτωπα ανοικτά…

Τέταρτο και σημαντικότερο, ακόμα και μόνη της να αφηνόταν η Ελλάδα, έχει τη στρατιωτική ισχύ να προκαλέσει τέτοια ζημιά στον γνωστό αντίπαλο που στη σημερινή συγκυρία έχει πολύ περισσότερα να χάσει από παράλογες ενέργειες αφού η οικονομική του ανάπτυξη έγινε με μεγάλες θυσίες και θα ήταν κρίμα και άδικο για την κοινωνία του να γυρίσει πίσω τον χρόνο, ενώ οι συνέπειες από την κατάρριψη του «ατσαλάκωτου μύθου» για την ισχύ του θα είναι τρομακτικές σε περιφερειακό επίπεδο, δηλαδή θα υπονομεύσει συνολικότερα την ασφάλειά του και την εξωτερική του πολιτική.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι σε αυτό που θα αντιμετωπίσει πιθανότατα εντάσσεται και ο στρατιωτικός εκβιασμός. Φέρεται όμως αποφασισμένη να μην ξανακουστούν δηλώσεις του στιλ «κάναμε πίσω για να μην κλάψουν μανούλες» διότι η τακτική αυτή και η ολιγωρία ενώπιον του φόβου έχει παίξει τον ρόλο της – μαζί με την απαράδεκτη νεοελληνική νοοτροπία – στο οικονομικό μας χάλι στην αυγή του 21ου αιώνα…

ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ!!! ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΕΚΟ

Πριν καν “αλέκτωρ λαλήσει τρις”, αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό το σαθρό περιεχόμενο του νέου ΠΑΣΟΚ (λέγε με Σύριζα). Ο γνωστός αναρχοαριστερός σχηματισμός που τώρα έχει μυριστεί εξουσία και πάει από κυβίστηση σε κυβίστηση ήταν ανέκαθεν ένα συνονθύλευμα από τους “γης τους κολασμένους”, αλλά και συνάμα βολεμένους. Τα στελέχη του Σύριζα που εσχάτως προσπαθούν να δείξουν ένα προσωπείο σοβαρότητας είναι κατά κύριο λόγο οι γνωστοί – άγνωστοι επαναστάτες των Βορείων Προαστίων. Βολεμένα παιδιά του μπαμπά δηλαδή που ενίοτε κάνουν -εκ του ασφαλούς- επαναστατική γυμναστική με πορείες και καταλήψεις, καθώς και γεμάτες τσέπες έχουν, αλλά και πλάτες που τους προστατεύουν σε περίπτωση που πέσουν στα χέρια του νόμου. Έσχατο παράδειγμα βολεμένου, καρικατούρας και επαναστάτη ο εικονιζόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος δηλώνει και συνάμα αναρχικός. Ο “επαναστάτης δίχως αιτία” διορίστηκε το 2006 στον ΟΤΕ Καστοριάς ως τεχνικός Τηλεπικοινωνιών και μετάδοσης πληροφορίας, ενώ προηγουμένως εργαζόταν σε εταιρεία που αναλάμβανε δουλειές για λογαριασμό μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Ήταν μάλιστα και πρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Καστοριάς. Βέβαια, το… σκληρό έργο που επιτελούσε ως συνδικαλιστής, δεν τον εμπόδιζε να συμμετέχει και σε επαναστατικά δρώμενα όπως σε πανηγύρια της περιοχής ντυμένος ως Σούπερμαν. Πράγματι θαυμαστό το έργο των Συριζαίων, καθώς καταφέρνουν να βρίσκονται σε βυσματικές θέσεις υπουργείων επί Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου (λέγε με Δούρου), να “υπηρετούν” από βυσματικές θέσεις τον Ελληνικό Στρατό (λέγε με Τσίπρα) και παράλληλα να το παίζουν και επαναστάτες – αναρχικοί. Τώρα μάλιστα που κάνουν το μετέωρο βήμα προς της εξουσία, θα δούμε κι άλλα θαύματα… Ευτυχώς όμως ο Ελληνικός λαός ξυπνάει και γυρνά την πλάτη στα λιγούρια της εξουσίας! Παρακολουθήστε βίντεο με αποκαλυπτική συνομιλία δημοσιογράφου με τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο που καταδεικνύει πως βλέπουν οι “επαναστάτες” του Σύριζα τα προνόμια των βουλευτών. Όπως λέει χαρακτηριστικά: “Αν κοπούν τα βουλευτικά προνόμια, καταργείται η δημοκρατία“… Τα σχόλια περιττεύουν! koinonikosethnikismos.wordpress.com

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ:"Απέκτησα όλο το σύστημα TAXIS με 3.000 ευρώ"

«Πλήρωσα 3000 ευρώ για να αγοράσω από έναν ιδιώτη, όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS και των διαδικασιών περαίωσης από τους πολίτες! Γνωρίζω ότι άλλες τουλάχιστον οκτώ εταιρείες προχωρούν σε εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση…»
Σε αυτόν τον ισχυρισμό φέρεται να προχωρά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη, στην οποία η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε προ δύο ημερών περισσότερα από 67 εκατομμύρια στοιχεία για συναλλαγές και περιουσιακά στοιχεία ελλήνων πολιτών όπως διαβάζουμε στο tovima.gr. Σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας βρέθηκαν στοιχεία για φορολογικά δεδομένα, για ακίνητα και αυτοκίνητα που κατέχουν εκατομμύρια πολίτες.
Αυτό που αποδεικνύεται, απο αυτην την ιστορία είναι ότι η Ηελεκτρονική Διακυβέρνηση δεν είναι και τόσο ασφαλής τελικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν και πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι. Οι περισσότεροι από τους πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούσαν στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες ή εταιρείες από τους οποίους υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.
Από την πλευρά του κατηγορουμένου ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Αλέξης Στεφανάκης, αναφέρει ότι «ο πελάτης μου, όπως προκύπτει από δεκάδες τιμολόγια που κατασχέθηκαν, δεν εμπορευματοποιήθηκε προσωπικά δεδομένα. Εδινε στοιχεία για ακίνητα που συνέλεγε από υποθηκοφυλακεία, ενώ τα στοιχεία των ΙΧ τα είχε μέσω ασφαλιστικών εταιρειών. Δραστηριοποιείται από το 1997 κι αυτές τις λίστες τις απέκτησε σταδιακά…».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης, που απολογείται σήμερα Παρασκευή, θα υποστηρίξει ότι τους εκλογικούς καταλόγους τους έχει εντοπίσει στο Ιντερνετ. Ακόμη θα ισχυρισθεί ότι είχε αγοράσει τα φορολογικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών «από κάποιον ιδιώτη που του εμφανίσθηκε ξαφνικά στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του». Όπως προκύπτει, από τις ίδιες πηγές, στον ανακριτή θα παρουσιασθούν και δύο συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της ίδιας εταιρείας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ



Ολοκληρωτική ήταν η «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» του αμερικανοκομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ προς το παράρτημά τους, τους αναρχοκομμουνιστές τρομοκράτες που ανακατέλαβαν για λίγη ώρα τη γιάφκα «Βίλα Αμαλία».

Κατ’ αρχάς, με ανακοίνωση της νέο-λέρας τους:

«Η νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία, έδειξε τα πραγματικά άγχη των κ.κ. Σαμαρά και Δένδια. Έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους και τα χολιγουντιανής έμπνευσης σχέδια της ΕΛΑΣ.

Σε μια περιοχή που η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλωνίζει εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών, το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό. Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, την ώρα που ανοίγουν τη στοργική αγκαλιά τους για να σώσουν το θεάρεστο τέκνο της μνημονιακής συναίνεσης, τον Β. Βενιζέλο, επιδίδονται σε ένα σαφάρι τρομοκρατίας και καταστολής, υπακούοντας στις παραινέσεις του ακροδεξιού λόμπι υπό τον -στενό σύμβουλο του Σαμαρά- Φ. Κρανιδιώτη. Αναρωτιόμαστε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι εμπνευστές του σχεδίου της «μηδενικής ανοχής» για να κρατήσουν την παραπαίουσα κυβέρνηση στα πόδια της. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας, σε σύγχρονα φρούρια. Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες».

Αλλά, και με ευθείες απειλές μέσα στη βουλή, τις οποίες ξεστόμισε κάποιος Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, βουλευτής του συνονθυλεύματος, αφού πρώτα χαρακτήρισε τις γιάφκες «πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται μαθήματα». Ιδού και οι απειλές:

«Δεν το καταλαβαίνει όμως αυτό η φασίζουσα νοοτροπία του κ. Δένδια. Θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν».

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: τολμάει ο Δένδιας να αφαιρέσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την αστυνομική συνοδεία των προστατών της ανομίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Όλα τ’ άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά!

http://ethnikismos.net

ΗΡΘΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ...

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...;;; ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΟΖ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ...



aftonomi.gr._ Με ενοποίηση των FIR και συνακόλουθα και των ΑΟΖ (αυτών που έχουν ανακηρυχθεί από Ισραήλ και Κύπρο και αυτής που σκοπεύει να ανακηρύξει η Ελλάδα) σε ότι αφορά την εναέρια επιτήρηση και προστασία των ΑΟΖ, απαντούν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ στις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «defencenet.gr» έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις σε ανώτατο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και το επόμενο διάστημα αναμένονται και σχετικές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, καθώς φαίνεται πώς οι εξελίξεις στην υπόθεση ανακήρυξης της ΑΟΖ τρέχουν…

Η εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, παραμονές Χριστουγέννων, για την υλοποίηση ενός εξοπλιστικού προγράμματος με διακρατικές συμφωνίες και αποπληρωμή των οπλικών συστημάτων αργότερα, συνδέονται άμεσα με την ανακήρυξη της ΑΟΖ ή την "μερική" ανακήρυξη με κοινοποίηση των στιγμάτων της υφαλοκρηπίδας που ... συμπίπτει σχεδόν 100% με την ΑΟΖ απ'ότι φαίνεται σε ότι αφορά τα κρίσιμα θαλάσσια τμήματα γύρω από το σύμπλεγμα των νησιών και βραχονησίδωντης Μεγίστης.

«Μία τέτοια απόφαση πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε», είπε με νόημα ανώτατη στρατιωτική πηγή του Πενταγώνου δίδοντας και το στίγμα των εξοπλιστικών παραγγελιών που θα γίνουν στο προσεχές μέλλον. Φρεγάτες, αντιαεροπορικά συστήματα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση αναπτύσσει σχέσεις με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, προκειμένου να βεβαιώσει τη στήριξη τους, ενώ η Ρωσία στηρίζει επίσης αμέριστα την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Θετικές είναι και οι ΗΠΑ.

Καθοριστικής δε σημασίας είναι η συνεργασία με το Ισραήλ, αφού το Τελ Αβίβ γνωρίζει πώς χωρίς την Κύπρο και την Ελλάδα δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί και να προωθήσει το φυσικό της αέριο. Για το λόγο αυτό το Ισραήλ διατίθεται να συνδράμει και στρατιωτικά στην ενίσχυση του άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, είτε με πτήσεις αεροσκαφών, επανδρωμένων και μη, είτε με συστήματα προστασίας ΑΟΖ που έχει ήδη αναπτύξει.

Σημειώνεται πώς η Israel Aerospace Industries έχει αναπτύξει μεταξύ άλλων, ένα σπονδυλωτό σύστημα επιτήρησης θαλασσίων εκτάσεων, με την ονομασία EZ Guard το οποίο προτείνουν στην ελληνική πλευρά.

Η οποία όμως σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να συνεισφέρει με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, τα οποία δεν έχει και πρέπει να προμηθευτεί ή να πορχωρήσει άμεσα στο πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3Β TACNAVMOD, το οποίο μπορεί να δώσει άμεσα δύο P-3C από τις ΗΠΑ.

Το σύστημα σχεδιάστηκε από τη θυγατρική της ΙΑΙ, την ELTA Systems, και στοχεύει στην επιτήρηση και ασφάλεια Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), παράκτιων περιοχών, μέχρι αποστάσεις που θα φτάνουν τα 200 ναυτικά μίλια.

Η κύρια φιλοσοφία του συστήματος είναι να ολοκληρώνει επάνω σε ένα κορμό αισθητήρες, οπλικά συστήματα και πλατφόρμες, τα οποία θα παρέχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο.

Έτσι και το EZ Guard ενσωματώνει τα εξής:
• Ραντάρ HF πέραν του ορίζοντα
• Ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης ακτών
• Σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης κυκλοφορίας πλοίων
• Επάκτιοι και εναέριοι ηλεκτροπτικοί αισθητήρες
• Δορυφορικά συστήματα έρευνας και διάσωσης επί αεροσκαφών
• Συστήματα SIGINT (ELINT & COMINT)
• Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα
• Συστήματα ταυτοποίησης: AIS, SAIS, LRIT (Long Range ID & Tracking)
• Επανδρωμένα και μη επανδρωμένα σκάφη
• Δικτυοκεντρικές τηλεπικοινωνίες
• Κέντρο Διοίκησης κι Ελέγχου

Πέρα από το καθαρά επιχειρησιακό μέρος, εξίσου πολύτιμο είναι και το διπλωματικό: Έχουμε de facto αναγνώριση της ελληνικής ΑΟΖ πριν ακόμα αυτή ανακηρυχθεί...

ΠΗΓΗ

Προβληματισμός για την σεισμική δραστηριότητα και μια προσευχή σε απειλή σεισμού


Επιφυλακή για τον Eγκέλαδο
Προβληματισμός από ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο μεταξύ Ρόδου, Σύμης και Τουρκίας
Προσευχή σε απειλή σεισμού
Ο Θεός ο μέγας, και φοβερός, και θαυμαστός, ο μόνος αληθινός, ο ποιών πάντα και μετασκευάζων. Ο επιβλέπων επί την γην και ποιών αυτήν τρέμειν . Ο απτόμενος των ορέων και καπνίζονται. Ο σείων την υπ' ουρανών εκ θεμελίων, οι δε στύλοι αυτής ου σαλεύονται. Ο τα θεμέλια της γης σαλεύων, ήδρασται δε τω σω νεύματι. Ον πάντα φρίσσει και τρέμει από προσώπου της δυνάμεώς σου. Ότι ανυπόστατος η οργή της επί ημάς τους αμαρτωλούς απειλής σου, αμέτρητόν τε και ανεξιχνίαστον το έλεος της επαγγελίας σου. Αυτός μνήσθητι των οικτιρμών σου, Κύριε, και τα ελέη σου παράσχου ημίν, ότι από του αιώνος εισί. Στήριξον την κτίσιν, στερέωσον την γην, παύσον τον κλόνον αυτής, έδρασον την δονηθείσαν οικουμένην , και μη συναπολέσης ημάς ταις ανομίαις ημών , μηδέ καταδικάσης ημάς ταις αμαρτίαις ημών, εν τοις κατωτάτοις της γης.
Ότι συ ει ο Θεός ημών, Θεός του ελεείν και σώζειν, και συ την δόξαν αναπέμπομεν, τω Πατρί και τω Υιώ και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

KAI H ΡΕΠΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: "ΝΟΣΗΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΠΡΟΓΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ, Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ"!



Η ...ΡΕΠΟΥΣΗ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Χ. ΠΑΠΠΑ

Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».

Είπε κανείς τίποτε; Η Ρεπούσια ιστορία συνεχίζεται! Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς απέστειλε επιστολή για το "νεοταξικό ανθολόγιο" που περιέχεται-επιβάλλεται στους μαθητές των Ελληνικών σχολείων.. Η επιστολή του έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ανθελληνικού χαρακτήρα σχολικά συγγράμματα»

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Κατόπιν τούτου προκύπτει η σαφής υποχρέωση του Κράτους να προσαρμόζει την σχολική ύλη στις ανωτέρω απαιτήσεις του συντακτικού νομοθέτη. Δυστυχώς, η ελληνική πολιτεία φέρεται να αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις της αυτές, όπως αρκετά παραδείγματα αποδεικνύουν.

Στο «Τετράδιο Εργασιών» του εγχειριδίου της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' Γυμνασίου και συγκεκριμένα στις σελίδες 37 και 38, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».

Επιπλέον, στο βιβλίο του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών» και συγκεκριμένα στις σελίδες 25, 27, 28 και 36 αναφέρεται συμπερασματικά πως η επιχείρηση αποτελεί κοινωνικό στοιχείο ίσης αξίας με τον θεσμό της Οικογένειας.

Στο «Ανθολόγιο» των Γ' και Δ' τάξεων, που τιτλοφορείται «Στο σχολείο του κόσμου» (και όχι της πατρίδας μας) διαβάζουμε κείμενο με τον τίτλο «Τότε που πήγαμε βόλτα τον Επιτάφιο». Αναγιγνώσκουμε ότι «σήκωσαν τον Επιτάφιο ψηλά πάνω κι όλοι περάσαμε από κάτω. Να, όπως παίζουμε το περνά-περνά η μέλισσα». Στη σελίδα 72 του ίδιου βιβλίου παρουσιάζεται ένα «τουρκάκι», ο Νουρεντίν, που πήγε σε μια εκκλησία. Διαβάζουμε πως εντυπωσιάζεται «απ' την εκκλησία του χριστιανού Αλλάχ. Δεν μπορούσε να χωνέψει γιατί οι χριστιανοί κάνουν τέτοιες ζωγραφιές.

Στο εγχειρίδιο της Γλώσσας Ε' Δημοτικού και στη σελίδα 44 διαβάζει κανείς πως «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο», ενώ στη σελίδα 29 του ίδιου βιβλίου αναφέρεται για την εορτή των Θεοφανείων ότι «Στη χώρα μας ρίχνουμε το σταυρό στη θάλασσα για να τον πιάσει ο καλύτερος και γρηγορότερος κολυμβητής». Στο Τετράδιο Εργασιών της Στ' Δημοτικού, τεύχος δεύτερο, υπάρχει άσκηση στην οποία καλούνται οι μαθητές να γράψουν «Την ιστορία και την περιπέτεια», στην οποία θα πρωταγωνιστούν ο Καραγκιόζης, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Μ. Αλέξανδρος.

Επειδή η παρεχόμενη στα ελληνόπουλα Παιδεία, εκτός από την αναγκαία προσαρμογή στα δεδομένα της ευαίσθητης ηλικίας τους, οφείλει να έχει πραγματικό εθνικό χαρακτήρα. Επειδή ο όρος «θρησκευτική συνείδηση» στην ανωτέρω συνταγματική πρόβλεψη έχει σαφές και αυτονόητο χριστιανικό περιεχόμενο.

Επειδή το σχολείο απαιτείται να απέχει από οποιαδήποτε, θετική ή αρνητική, πολιτική προπαγάνδα.

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να απαλειφθούν όλα τα παραπάνω κατάπτυστα και ανθελληνικά αποσπάσματα που μόνο αποτέλεσμα, αν όχι σκοπό, έχουν την αφελληνοποίηση της ελληνικής νεολαίας από τα πρώιμα στάδια της ύπαρξής της; Θα μεριμνήσει για τη σύσταση ειδικής επιτροπής με αντικείμενο τον ουσιαστικό έλεγχο όλων των σχολικών εγχειριδίων προς εντοπισμό και απαλειφή τέτοιου είδους κειμένων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθήνα, 07/01/2013

Χρήστος Παππάς

Βουλευτής Επικρατείας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσε: Το «είδωλο»



«Το μίσος ως στοιχείο του αγώνα. Το αλύγιστο μίσος για τον εχθρό, που σπρώχνει έναν άνθρωπο πέρα από τα φυσικά του όρια, καθιστώντας τον μια αποτελεσματική, βίαιη, επιλεκτική, και εν ψυχρώ φονική μηχανή. Αυτό είναι που πρέπει να γίνουν οι στρατιώτες μας». – Τσε Γκεβάρα
Τι έκανε ο Τσε Γκεβάρα και τον αγαπάνε τόσο οι aristeroi?
1) Γεννήθηκε από πλούσιους γονείς. Πέρασε τη νεανική του ηλικία ταξιδεύοντας και ζώντας μακριά με τα χρήματα των γονιών του.
2) Ο Τσε αποφάσισε ότι ήταν cool να είναι ένα πλούσιο λευκό παιδί που υποστηρίζει τους μη-λευκούς μαρξιστές.
3) Πηγαίνει στην Κούβα για να ενωθεί με τον Φιντέλ Κάστρο.
4) Εκτελεί περίπου 2.500 (σύμφωνα με δική του αρίθμηση) Κουβανούς ‘εγκληματίες σκέψης’ για χάρη του Φιντέλ Κάστρο
5) Υποστηρίζει τα στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης» του Κάστρο για ομοφυλόφιλους, μουσικούς,
6) Παραιτείται από την «παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση» όταν αποφάσισε ότι η μαύρη φυλή θα είναι ένας αδύναμος κρίκος.
Αποσπάσματα για τους Αφρικανούς από το προσωπικό ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα:
"Ο νέγρος είναι νωχελικός και ευφάνταστος, ξοδεύει τα χρήματά του για ελαφρότητες και ποτό. Ο ευρωπαίος προέρχεται από μια παράδοση εργασίας και σωτηρίας που τον ακολουθεί σε αυτή τη γωνιά της Αμερικής και τον οδηγεί να προχωρήσει μπροστά."
"Με δεδομένη την επικρατούσα έλλειψη πειθαρχίας, θα ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε Κονγκολέζους με αυτόματα για να υπερασπιστούν τη βάση από επιθέσεις από τον αέρα: δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται τα όπλα τους και δεν θέλουν να μάθουν."
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από εδώ

Ισραήλ: Δεν θα κάνει οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις στους Παλαιστινίους

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους Μπένιαμιν Νετανιάχου. «Γνωρίζουμε ότι οποιοδήποτε έδαφος, από το οποίο θα φύγουμε, θα κατακτηθεί από τη Χαμάς και το Ιράν και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό», - δήλωσε ο ισραηλινός πολιτικός.
Νωρίτερα ο Νετανιάχου εξέφρασε τη γνώμη του ότι η Χαμάς μπορεί να έρθει στην εξουσία στην Παλαιστινιακή Αυτονομία οποιαδήποτε ημέρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ «Πραγματικά πολιτιστικά κέντρα» οι γιάφκες!

«Πραγματικά πολιτιστικά κέντρα» και «δομές αλληλεγγύης» αποκάλεσε τις φωλιές παρανομίας και αντάρτικου πόλεων, εντός της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ευ. Διαμαντόπουλου αναφορικά με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στις βίλες Αμαλία και Κάλλας.
«Πρόκειται για πραγματικά πολιτιστικά κέντρα και δομές αλληλεγγύης στις οποίες γίνονται και μαθήματα», (σ.σ.: Πως να φτιάχνεις μολότοφ με σφαιρίδια και καρφιά...) είπε χαρακτηριστικά εγκαλώντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια για «φασίζουσα νοοτροπία». Όπως είπε μάλιστα οι χώροι αυτοί «θα γίνουν εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν».
Από τη ΝΔ απάντησε μόνο ο "ειδικών αποστολών"  βουλευτής της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδης «ο κ. Διαμαντόπουλος μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όταν γίνει κυβέρνηση, μέσα από τους χώρους κοινωνικής αλληλεγγύης». Και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει τι πραγματικά μας περιμένει…».
Πάντως σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Δένδιας ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να σχολιάσω δηλώσεις η σοβαρότητα των οποίων είναι πρόδηλη».
Αντί να καλέσουν ασθενοφόρο από το τρελοκομείο να τον μαζέψει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ραγδαίες εξελίξεις: Στήριξη και από το ΚΚΕ στην πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων!



Μην ξεχνάμε τι είχε πει ο γέροντας Παΐσιος όπως μας ενημέρωσε από καιρό το site των εκδόσεων της «Αγιοτόκου Καππαδοκίας» :
«Θα έρθει καιρός που θα ανεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση και ταραχή. Τότε, όμως, θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το Κ.Κ.Ε..»
(Πηγή : http://agiotokos-kappadokia.gr/2011/09/16/1-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/)

Ποιος ξέρει...

Η είδηση :
Ραγδαίες εξελίξεις: Στήριξη και από το ΚΚΕ στην πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων!

ΠΗΓΗ

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΤΣΙΠ - ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση εβραίων κατά τεμένους και Οθωμανικών κτισμάτων στην Ιερουσαλήμ.

Οι ακραίες εβραϊκές ομάδες κατέστρεψαν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ και αρχαιολογικά έργα από την οθωμανική περίοδο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ όπου υπάρχουν ιεροί χώροι που ανήκουν στις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Το Ισραήλ συνεχίζει να μην δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας των ισλαμικών έργων στα ιερά εδάφη τα οποία κρατά υπό την κατοχή του εδώ και περίπου μισό αιώνα.
Στο στόχαστρο των ακραίων εβραϊκών ομάδων αυτή τη φορά ήταν το τέμενος του προφήτη Δαβίδ στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Στην ανακοίνωση που έγινε από την υπηρεσία κοινωφελών ιδρυμάτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Αλ Άκσα σημειώθηκε ότι οι ακραίες εβραϊκές ομάδες επιτέθηκαν στο τέμενος Δαβίδ στα νοτιοδυτικά του Τεμένους Αλ Ακσά και προκάλεσαν αρκετή υλική καταστροφή στην αυλή του τεμένους.
Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ακόμη ότι καταστράφηκαν και τα μάρμαρα και τα πλακάκια οθωμανικής εποχής που χρονολογούνται από το 17ο αιώνα τα οποία βρίσκονταν στις τρεις προσόψεις του τεμένους.
Το Ισραήλ πρωτύτερα είχε μετατρέψει ένα μέρος του τεμένους του προφήτη Δαβίδ σε συναγωγή παρόλο που είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της ισλαμικής ιστορίας.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές η επίθεση που εξαπολύθηκε κατά του ιστορικού τεμένους δεν ήταν η πρώτη καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία καταδικάστηκε η Ελλάδα!!!

Το θέατρο του παραλόγου…

Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.

Ανακοινώνοντας προειλημμένη του απόφαση, στην υπόθεση «Δημητράς και άλλοι κατά Ελλάδος», το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων 9 (θρησκευτική ελευθερία) και 13 (αποτελεσματικό ένδικο μέσο) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της διαδικασίας καταγραφής προσωπικών στοιχείων και υποχρέωσης θρησκευτικού όρκου, κατά τα έτη 2009-2010, που καθιστούσαν υποχρεωτική για τους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, τη δήλωση του θρησκεύματος.

Το θέμα της κατάργησης του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, είχαν θέσει, με την προσφυγή τους, οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».

Σημειώνοντας ότι τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις, που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.

 ΠΗΓΗ

Mega αποκάλυψη: Εδωσαν 50 εκ. χωρίς εγγυήσεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

“Για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα”…
Γκρεμίζουμε για άλλη μία φορά την συνωμοσία της σιωπής. Όχι επειδή τώρα “μας βολεύει” για να ρίξουμε Βενιζέλους και να πιάσουμε καρέκλες. Αλλά γιατί όταν λεφτά υπήρχαν, υπό τα όμματα της συμμορίας Παπανδρέου, οι τράπεζες δάνεισαν το “μεγάλο κανάλι” ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΉΣΕΙΣ, 50,000,000 Ευρω. Στο τέλος του 2009.
Το χειρότερο; “Η εταιρεία δεν επέτυχε τους στόχους και όμως το δάνειο δεν έγινε απαιτητό από τις τράπεζες!”
Τρεις μήνες μετά, η χώρα μπήκε στον εφιάλτη του μνημονίου, για να “σωθεί το τραπεζικό σύστημα”. Με την αμέριστη στήριξη του συγκεκριμένου μέσου. Βγείτε τώρα να μας πείτε ότι “δεν φταίει ο Παπανδρέου, φταίει ο καπιταλισμός”.

.
Δείτε τα ντοκουμέντα. Γκρεμίστε την σιωπή των διεφθαρμένων.
20130108-000623.jpg
20130108-000635.jpg
20130108-000647.jpg
20130108-000657.jpg ΠΗΓΗ

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ - Σταϊκούρας: Διπλές μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στα μερίσματα και βλέπουμε…

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σε άτυπη ενημέρωση πώς οι διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων αξιωματικών των Ένοπλων Δυνάμεων που φθάσουν συνολικά σε ποσοστό 35%-38% δεν μπορούν να αποφευχθούν. «Δεν μας προκύπτει επανεξέταση του θέματος», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Έτσι, τόσο ψυχρά και αδιάφορα για τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, στερήθηκαν τις οικογένειες τους και επί χρόνια κατέβαλαν ως ήταν υποχρεωμένοι τις εισφορές τους.
Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο θέμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πώς αν δεν περικοπεί επιπλέον το μέρισμα που δίδεται στους δικαιούχους, τότε το Ταμείο δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος του προς το Δημόσιο που ανέρχεται στο ποσό των 137 εκατομμυρίων ευρώ (συνολικά το χρέος του ΜΤΣ υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ). Συστήνει περικοπές όταν το μέρισμα έχει καταντήσει φιλοδώρημα και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα καταβληθεί. Σαφώς και φέρουν ευθύνες και οι διοικήσεις για την οικονομική κατάρρευση του Ταμείου, που πρέπει να καταλογιστούν, όπως και στους πολιτικούς που ξεπούλησαν την περιουσία του ΜΤΣ. Μέχρι τώρα όμως κανείς δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Σταϊκούρας φέρεται ότι παρέλαβε τη σκυτάλη από τον προϊστάμενο του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πώς δεν πρόκειται να χαλαρώσει το πρόγραμμα. «Δεν μπορεί να υπάρξουν ελαφρύνσεις», είπε. Να πεθάνουν δηλαδή οι Έλληνες για να κερδοσκοπήσουν οι ξένοι δανειστές μας.
Ο κ. Στουρνάρας, στη λογική του αποφασίζω και διατάζω αδιαφόρησε για τα όσα του είπε στις 2 Ιανουαρίου (σε σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος όσον αφορά στην τραγική κατάσταση του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων και αγνόησε τις επιστολές που του έστειλε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κραυγαλέα αδικία σε βάρος των αποστράτων των Ένοπλων Δυνάμεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ζητήσει και άλλες περικοπές εντός του 2013 για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς αν το πρόγραμμα δεν… βγαίνει.
Με τις επιστολές του προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει να εξεταστούν τρόποι ώστε να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών. Κι αυτό γιατί, η μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών από 1ης Αυγούστου του 2012, με το νέο ειδικό μισθολόγιο, συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις συντάξεις των αποστράτων. Οι μειώσεις αυτές στις συντάξεις, όπως έχει υπολογισθεί, φθάνουν στο 15%-18%.
Πάνω σε αυτές τις μειώσεις, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Νόμος 4043/12) έρχονται να προστεθούν από τις αρχές του 2013 περικοπές που ξεκινούν από 5% για σύνταξη από 1.000 έως 1.500 ευρώ (10% είναι για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και 15% από 2.000 έως 2.500 ευρώ) και φθάνουν στο 20% για σύνταξη από 3.000 ευρώ και πάνω. Οι τελευταίες πάντως είναι είδος, ήδη εξαφανισμένο.       
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

15ΧΡΟΝΗ ΕΙΠΕ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟΝ 90ΧΡΟΝΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ...



O 90χρονος άνδρας από τη Σαουδική Αραβία ζητά πίσω 17.500 δολάρια από τους γονείς της 15χρονης γυναίκας που παντρεύτηκε πριν λίγες ημέρες έπειτα από λευκή πρώτη νύχτα γάμου.

Όπως υποστηρίζει η ανήλικη κοπέλα αρνήθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή την πρώτη αλλά και τη δεύτερη νύχτα μετά την τέλεση του μυστηρίου και αυτό εξόργισε τον υπερήλικα άνδρα.

Μάλιστα ο 90χρονος ζήτησε από τους γονείς του κοριτσιού πίσω τα χρήματα που έδωσε για να την κάνει σύζυγό του, ενώ έκανε λόγο για «νόμιμο και σωστό» γάμο.

Ο γαμπρός δηλώνει απογοητευμένος από την άρνηση της νεαρής απείλησε τους γονείς της με μηνύσεις αν δεν του καταβληθεί το ακριβές ποσό που κατέθεσε πριν τον γάμο.

Ο Σουχάιλα Ζέιν αλ-Αμπεντίν μέλος της Εθνικής Σαουδικής Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσκάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση. Όπως είπε στο Al Arabiya, «ο γάμος στο Ισλάμ πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία συναίνεση και το κορίτσι φαίνεται πως δεν ήταν ευχαριστημένο από αυτή τη συμφωνία. Οι γονείς του πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τον γάμο της κόρης τους με έναν άνδρα σε τόσο προχωρημένη ηλικία».

newsbomb.gr

Τιμωρήθηκαν επειδή τόλμησαν να πουν ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας



 Η ελευθερία να διαφωνείς και το δικαίωμα στην προσωπική συνείδηση ​​είναι θεμελιώδεις ελευθερίες σε κάθε πραγματική ελεύθερη κοινωνία. (Το ελληνικό Σύνταγμα αναφέρει στο άρθρο 5 ότι καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του). Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει αποτύχει εντελώς να εξετάσει τον αντίκτυπο που έχουν στις ατομικές ελευθερίες τα σχέδιά της να «επαναπροσδιορίσει» το γάμο, ώστε ο γάμος να περιλάβει και τα άτομα του ιδίου φύλου.
Η οργάνωση ‘Coalition for Marriage’ («Συνασπισμός για το Γάμο») κυκλοφόρησε ένα νέο φυλλάδιο στο οποίο περιγράφονται δέκα ιστορίες ανθρώπων που έχουν ήδη τιμωρηθεί με διάφορους τρόπους, μόνο και μόνο επειδή ύψωσαν την φωνή τους υπέρ του «παραδοσιακού» γάμου, όπως πλέον ονομάζουν τον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας στην Δύση (όπως λέμε «παραδοσιακή πίτα» ή «παραδοσιακός ξενώνας» κλπ σαν κάτι που ανήκει στο παρελθόν).
Στο φυλλάδιο αυτό υποστηρίζουν ότι το νέο ορισμό του γάμου τον παρουσιάζουν ως ένα «ανεκτικό μέτρο», αλλά αυτό θα γίνει γρήγορα αναγκαστικό. Στην πραγματικότητα, λένε, έχει ήδη γίνει. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη τιμωρηθεί επειδή εξέφρασαν τις πεποιθήσεις τους για το γάμο. Αν ο γάμος «επανακαθοριστεί» τελικά από την κυβέρνηση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Παρακάτω είναι δέκα παραδείγματα αυτής της νέας «τυραννίας της ανεκτικότητας».

1. Ο Adrian Smith υποβιβάστηκε στην εργασία του και του κόπηκε ο μισθός κατά 40 τοις εκατό, μόνο και μόνο γιατί είπε ότι εάν επιβληθεί τις εκκλησίες να τελούν «gay γάμους» αυτό θα είναι «μια παρατραβηγμένη ισότητα». Έγραψε αυτές τις λέξεις στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, που δεν ήταν ορατή στο ευρύ κοινό. H λεσβία συνάδελφός του και "φίλη" του στο facebook (στην φώτο δεξιά, με την σύντροφό της) είδε τη φράση και καθώς τη θεώρησε "προσβλητική" τον "κάρφωσε" στην υπηρεσία του.
2. Ο Peter και η Hazelmary Bull καταδικάστηκαν να πληρώσουν £ 3.600 ως αποζημίωση επειδή το πανδοχείο τους (B & B) είχε μια πολιτική που επέτρεπε μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια να μοιράζονται ένα διπλό κρεβάτι, κάτι που ενόχλησε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων.
3. Ο βουλευτής David Burrowes έλαβε απειλές θανάτου επειδή είπε ότι ο «επαναπροσδιορισμός του γάμου» είναι περιττός, διότι το σύμφωνο Συμβίωσης ήδη δίνει στα ζευγάρια του ιδίου φύλου νομική ισότητα με τα παντρεμένα ζευγάρια.
4. Ο αρχιεπίσκοπος της Υόρκης, Δρ John Sentamu, έλαβε e-mail μίσους - κάποια από αυτά ρατσιστικού χαρακτήρα (είναι μαύρος) – επειδή μίλησε δημόσια ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να επαναπροσδιορίσει το γάμο. Η αστυνομία του North Yorkshire διερεύνησε τα μηνύματα αυτά ως «εγκλήματα μίσους».
5. Ο Rhys & η Esther Curnow είναι ένα νεαρό ζευγάρι νεόνυμφων (φωτο) που συγκέντρωσε 500.000 υπογραφές κατά του επαναπροσδιορισμού του γάμου και τις παρέδωσε στην οδό 10 της Downing Street, στο γραφείο του πρωθυπουργού. Αμέσως το ζευγάρι έγινε στόχος απειλών και μηνυμάτων μίσους, κάτι που οδήγησε σε μια αστυνομική έρευνα.
6. Η οργάνωση ‘Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών’ ήθελε να διοργανώσει ένα συνέδριο για τον επαναπροσδιορισμό του γάμου, αλλά αυτό της απαγορεύτηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο και το Queen Elizabeth II Conference Centre, επειδή, τους είπαν, η συζήτηση του θέματος θα ήταν μια παραβίαση των «πολιτικών για την πολυμορφία».
7. Ο Arthur McGeorge, ένας οδηγός λεωφορείου αντιμετώπισε πειθαρχικά μέτρα από τα αφεντικά του, μόνο και μόνο επειδή μοίρασε μια αίτηση υποστήριξης του παραδοσιακού γάμου στην εργασία του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
8. Ο Δρ Bill Beales, ένας αξιοσέβαστος διευθυντής σχολείου, ήρθε αντιμέτωπος με εκκλήσεις για απόλυσή του, επειδή είπε σε ένα σχολείο ότι άνθρωποι οδηγούνται σε «δίκη επειδή έχουν παραδοσιακές απόψεις σχετικά με το γάμο».
9. Η Lillian Ladele, ληξίαρχος στο Δήμο του Islington, ωθήθηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της, επειδή ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι πεποιθήσεις της ότι ο γάμος είναι η ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα.
10. Η Δρ Angela McCaskill, μία κουφή υπάλληλος ‘ποικιλομορφίας’ (diversity officer) σε ένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, απολύθηκε επειδή υπέγραψε σε μια ψηφοφορία που έλεγε ότι οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν θα πρέπει να αποφασίσουν αν ο γάμος θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΒΙΝΤΕΟ: 9ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΥΠΟΘΕΡΜΙΑ...!!!

ΒΙΝΤΕΟ-Έπαθε υποθερμία ο μικρός που βούτηξε στον Θερμαϊκό

Είναι μόλις 9,5 ετών ο Χαράλαμπος, αλλά δεν δίστασε να πέσει στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού στη διάρκεια της τελετής των Θεοφανείων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Κολύμπησε αρκετά, ωστόσο το σώμα του δεν άντεξε το τσουχτερό κρύο. Ο μικρός κολυμβητής έπαθε υποθερμία και ζήτησε να τον βγάλουν έξω, πράγμα που έκαναν οι διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Αμέσως ο Χαράλαμπος οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι μέτρησαν τη θερμοκρασία του σώματος του στους 34 βαθμού.
Χρειάστηκε μισή ώρα προκειμένου η θερμοκρασία στο σώμα του Χαράλαμπου να επανέλθει στα κανονικά επίπεδα και ο ίδιος αμέσως μετά, πήγε μέχρι την εκκλησία και φίλησε τον Σταυρό . «Ήθελα να πιάσω τον Σταυρό, για να παρακαλέσω τον θεό να κάνει καλά όλον τον κόσμο» είπε ο Χαράλαμπος στο Thesstoday.