Γεμίζει πολεμικά πλοία η Μεσόγειος




Η Μόσχα ανακοίνωσε και επίσημα πως ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου του Βορρά πρόκειται να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».

Η είδηση προκάλεσε εντύπωση, ιδιαίτερα στην Τουρκία. Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξόρυξης υδρογονανθράκων, νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου, στη θέση «Αφροδίτη».
Ήδη στην ευρύτερη αυτή γεωγραφική ζώνη επιχειρούν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κοντά στην εξέδρα με το γεωτρύπανο «Όμηρος» πλέει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».

Η παρουσία του Ρωσικού Στόλου προσλαμβάνει διαστάσεις από τη στιγμή που, υπεργολαβικά, η ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών «CAZPROM» συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό όμιλο που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ. Άλλωστε, η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στη Συρία.

Οι σχέσεις Ισραήλ –Τουρκίας έχουν ραγδαίως επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Η επιδείνωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η Άγκυρα εννοεί να διεκδικήσει ρόλο στην περιοχή και μερίδιο στους υδρογονάνθρακες, ασκώντας διπλωματικές πιέσεις, ακόμη και με απειλές στρατιωτικού περιεχομένου. «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ» δήλωνε προ ημερών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις Η.Π.Α. όπου παρευρέθη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..
---------
Πέντε πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους κι ένα αεροπλανοφόρο, αναμένεται να στείλει στη Μεσόγειο η Ρωσία στις 19 Νοεμβρίου, για στήριξη της Συρίας, όπως αναφέρει το Κρεμλίνο, και θα παραμείνουν εκεί για 3 μήνες.

Η Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ», προτίθεται να ασκήσει βέτο, σε περίπτωση που τεθεί στην ατζέντα του Σ.Α του ΟΗΕ, οποιαδήποτε πρόταση σε σχέση με τη Συρία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Η.Ε δήλωσε ότι το Κρεμλίνο, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, θα βοηθήσει τη διοίκηση και το καθεστώς της Συρίας, σε περίπτωση που τεθεί θέμα τάξης και τήρησης της ασφάλειας στη χώρα.
http://www.sigmalive.com/news/local/423769
πηγή

Σταυροί εμφανίζονται μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Παράδοξο και ανεξήγητο γεγονός που έρχεται μετά την περυσινή εμφάνιση των εξαπτέρυγων αγγέλων.
Το παράδοξο για όλους εμάς που δεν κατέχουμε την τέχνη της Αγιογραφικής είναι οτι τα ψηφιδωτά καλύφθηκαν από παχύ στρώμα ασβέστη (περίπου δύο δάχτυλα), όπως φαίνεται και σε συγκεκριμένη φωτογραφία, για να καλύψουν τα χριστιανικά σύμβολα και επάνω στον ασβέστη εμφανίστηκαν αυτοί οι σταυροί.

Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να "πότισαν" από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά; Και γιατί να εμφανιστούν μόνο οι σταυροί και να μην εμφανιστούν και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες-αγιογραφίες, οι οποίες είναι και σε ψηφιδωτή μορφή (δηλαδή αποκλείεται ο "τυχαίος" εμποτισμός, αφού το επιστρωθέν υλικό είναι ψηφίδα); Ακόμη όμως και εάν επρόκειτο για καλυμμένες με σοβά αγιογραφίες, αποτελεί πολύ παράδοξο γεγονός να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά να αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό!!!

Τότε έχουμε μία παραδοξότητα, που ίσως θα πρέπει να ελεγχθεί... Αγιογράφος, που έχει εργαστεί και σε ψηφιδωτές εικόνες, λέει χαρακτηριστικά: "Για να καταλάβετε μιλάμε για ένα αδρανές υλικό π.χ. πέτρα (όπως τα ψηφιδωτά) είναι αδύνατον να αποδώσει χρώμα ως χημική αντίδραση στον νωπό σοβά (όχι και μονο επεριέχει ασβέστη) ώστε να απεικονίσει το σχήμα Σταυρού"...

Οι σταυροί όπως όλοι παρατηρούμε είναι ορθόδοξοι (ισοσκελείς) βυζαντινοί και αποτελούν σύγχρονο φαινόμενο (των τελευταίων μηνών...). Για την περίπτωση που πρόκειται για μεταλλικούς σταυρούς που οξειδώθηκαν, αγιογράφος είπε: "Και όπως και εσεις θα γνωρίζετε το σίδερο με συνδιασμό με το περασμα του χρόνου και τις ατελείωτες καιρικές συνθήκες προκαλεί οξείδωση και το κοκκινο χρώμα (σκουριά) απλώνεται σαν καρκίνωμα. Οπότε σε ένα αριστούργημα σε όλους τους τομείς σε καμία περίπτωση δεν θα βαλανε υλικό απο σίδερο...

Επίσης, αν μπορείτε να φανταστείτε, όλος ο Ναος και τα άλλα αρχιτεκτονικά κτίσματα σε όλης της Βυζαντινής Περιόδου αποτελείται απο κομμάτια κεραμικών, ασβέστη, ποταμίσια άμμος,χαλίκι και ατελείωτα αυγά!!!!. Το φρέσκο (τεχνική των Βυζαντινών για τις τοιχογραφίες), αποτελείται από πάστα ασβέστη που είναι από πέτρα, άμμο ποταμού, και μαρμαρόσκονη, σε τρεις στρώσεις (μαύρο φρέσκο, κίτρινο φρέσκο και άσπρο φρέσκο) και πάνω εκεί γίνονται οι Αγιογραφίες.

Οι σκόνες χρωμάτων ανακατεύονται μόνο με νερό και τίποτα άλλο γιατί το υλικό που τα κολλάει πάνω στον τοίχο είναι ο ασβέστης. Ο ασβέστης βγαίνει με το νερό από τον σοβά πρός την επιφάνεια (με τον καιρό) και συναντώντας το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα γίνεται πάλι ασβεστόλιθος. Δηλαδή ενώ στεγνώνει ο τοίχος βγαίνει από το σοβά και μαρμαρώνεται πάνω στα χρώματα, τα οποία θα παραμείνουν πιασμένα στη μέση του ασβεστόλιθου για πάντα.

Αυτά τα έμαθα (την τεχνική) από τον βοηθό καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Βουκουρεστίου Ρουμανίας Mihai Coman."... Αξίζει όμως να σταθούμε και στην περίπτωση της μη συμμετρίας των σταυρών με τα υπόλοιπα (μεταγενέστερα προφανώς) ισλαμικά σχήματα. Και αυτή η μη συμμετρία προδίδει πως καμία σχέση δεν έχουν οι σταυροί με την μετέπειτα διακόσμηση του ναού. Κανείς αγιογράφος δεν θα καλλιτεχνούσε παραβιάζοντας την λογική της καλαισθησίας, πόσο δε μάλλον στην περίπτωση του Ναού της Αγίας Σοφίας που αποτελούσε (και συνεχίζει να αποτελεί) πραγματικό κόσμημα στον χώρο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής.

Πώς εξηγείται όμως πως οι σταυροί βρίσκονται παντού μέσα στην Αγία Σοφία και συγκεκριμένα στα τέσσερα θολωτά σημεία; Κάποιοι μιλούν για θαύμα... (στην φωτογραφία δεξιά βλέπετε το αρκετά μεγάλο πάχος του σοβά, που φρόντισαν να βάλουν οι Τούρκοι για σειρά εκατονταετιών, προκειμένου να αποκρύψουν με απόλυτη βεβαιότητα τις αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά του Ναού της Αγίας Σοφίας).

Εμφάνιση αγγέλων κάτω από τον σοβά
Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση, αφού στο τέλος του Ιουλίου του 2009, στο φως ήρθε η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες από συντηρητές στην Αγία Σοφία. Ο Τούρκος Αχμέτ Εμρ Μπιλτιλί, ένας εκ των συντηρητών, δήλωσε ότι έχουν ως στόχο τώρα να φέρουν στην επιφάνεια και δεύτερο άγγελο, που χρονολογείται από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τα μωσαϊκά είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι Τούρκοι, αντί να μετακινήσουν τα μοναδικής ομορφιάς μωσαϊκά της Αγίας Σοφίας, τα κάλυψαν με μέταλλο και γύψο (προσφιλής τακτική του πολιτισμού της Τουρκίας). Και η συνέχεια της πρώτης ανακάλυψης, έφερε μια μεγάλη ιστορική αποκάλυψη έρχεται στο φως ύστερα από αιώνες «σκότους». Αυτή τη φορά τέσσερις άγγελοι ζωγραφισμένοι πάνω σε μωσαϊκό ήταν για χρόνια κρυμμένοι, εν γνώσει των τουρκικών αρχών, κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη και τέσσερις τεράστιες ασπίδες, στις τέσσερις κολώνες που στηρίζουν τον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς.

Οι τέσσερις άγγελοι, που ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 π.Χ. Μάλιστα, στα μέσα του 1800, ο Ιταλός αρχιτέκτονας Fossati, τους είδε κάνοντας επισκευές στο ναό. Τη διαταγή να καλυφθούν με ασβέστη έδωσε ο σουλτάνος Abdülmecit. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πάνω τους ασπίδες, που αναγράφουν αραβικές προσευχές. Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι τέσσερις μοναδικές τοιχογραφίες θα βγουν ξανά στο φως, δίνοντάς μας μια γεύση από την αξεπέραστη τέχνη των προγόνων μας.

Αξίζει ίσως να επισκεφτεί κανείς έναν τούρκικο ιστοχώρο αφιερωμένο στο ναό της Αγίας Σοφίας που εμπεριέχει τρισδιάστατα την ψηφιακή Κωνσταντινούπολη του 1200 μ.Χ. Πρόκειται για μία πραγματικά πολύ αξιόλογη δουλειά.

Ας μιλήσουμε επιτέλους.
Από το Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό. -

epirus-ellas

“Ντου” σε δημοσιογράφους από τους απόστρατους. Έντρομος ο Μπεγλίτης στην βουλή δηλώνει ότι “θα τους πατάξει”!!



ΠΗΓΗ

''Ποιος με πρόδωσε εμένα αρχηγέ''; 'ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ" φώναζαν στον Φράγκο οι απόστρατοι



ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ... ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΝ ΚΑΠΟΥΤΣΗ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΛΑΝΑ!

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ. ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΩΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.


ΠΗΓΗ

“Θα γίνουν όλα στάχτη μέχρι το 2012″ λένε οι δαιμονισμένοι στους εξορκιστές..Βίντεο σοκ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανηλίκους

Ανάρτηση από τις 16 Μαϊ 2011. Αξίζει να τη δείτε γιατί θα δείτε και προβλέψεις γεγονότων.




“Θα γίνουν όλα στάχτη μέχρι το 2012″ λέει το δαιμόνιο στο βίντεο που ακολουθεί.

Πρόκειται για έναν δαιμονισμένο συνάνθρωπο, μέσα από τον οποίο θα ακούσετε τις φωνές των δαιμόνων που έχουν κάνει κατάληψη στο σώμα του άτυχου ηλικιωμένου.
“Όλοι είναι ΜΑΣΩΝΟΙ…”,
“..”όλα θα γίνουν στάχτη μέχρι το 2012″,
“..Θα γίνει καινούρια Σελήνη, καινούριος Ήλιος, καινούριοι άνθρωποι..όλα καινούρια…”,
“…έρχεται ο Μεγάλος…έρχεται ο Ναζωραίος…έρχεται κάτω ο Δικαστής…ο Μεγάααααλος…και οι Αγγέλοι…και εμείς οι διάβολοι θα χαθούμε…εμείς οι διάβολοι το 2012..θα χαθούμε για πάντα…το 2012″, “..ΔΕΝ θα μείνει τίποτα όρθιο…θα γίνουν όλα καινούρια το 2012..”.
Αυτά είναι μερικά από τα λόγια που ξεστομίζουν τα δαιμόνια την ώρα που ο ιερέας τα εξορκίζει.
“…ο αντίχριστος θα έρθει…εμείς οι δαίμονες ξέρουμε ότι θα χαθούμε το 2012…”

Μεταξύ άλλων ακούγεται και ανα διαστήματα και μια περίεργη γρήγορη διάλεκτος..

“..οι “φιλοι” μου οι τουρκοι” (αναφέρει), “..Όταν μπει ο Σεπτέμβης και ο Οκτώβρης…”,

“..θα έρθουν με τα 3 εξάρια…”, “έρχεται το τέλος σας το 2012 (επαναλαμβάνει συνεχώς)”

“…το 2011 κρίση στο Αιγαίο..δεν θα μείνει ούτε η Μυτιλήνη ουτε η Χίος…”

“..μέσα από τη θάλασσα θα βγει …. 9 Ρίχτερ (φωνάζει)”,

“..η τουρκία θα γίνει στάχτη”, “εμείς οι διάβολοι θα βάλουμε φωτιές..”

“..η Ιαπωνία θα γίνει στάχτη, ρε η Ιαπωνία…” [βιντεο 5 Φεβρ.2011 - Τσουναμι Ιαπωνία 1/03/2011].

στο 3ο μέρος όπως ακούτε όχι μόνο συνεχίζει αποκαλύψεις αλλά γυρίζει τα μάτια του “θύματος”.





magiki-avli

ΠΗΓΗ

Το Ισραήλ ζήτησε να αναλάβει την αεράμυνα της Κύπρου!!!

Σημαντική και με προεκτάσεις είναι η είδηση που μετέδωσαν κυπριακά ΜΜΕ (www.onlycy.com) ότι οι Ισραηλινοί ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση τη χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου», προκειμένου να μετασταθμεύσουν εκεί μαχητικά τους, παρέχοντας ως αντάλλαγμα την εξασφάλιση της αεράμυνας στη Μεγαλόνησο.

Αν αυτό ισχύσει, η Κύπρος θα «αποκτήσει» την πολεμική αεροπορία που ποτέ δεν είχε και που η Ελλάδα, τελικά, ποτέ δεν της παρέσχε στην πράξη, παρότι η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» είχε κατασκευαστεί την (σύντομη) εποχή που το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας -Κύπρου βρισκόταν σε ισχύ, όχι μόνο θεωρητικά, και είχαν μετασταθμεύσει εκεί ελληνικά μαχητικά F-16.

Μια τέτοια απόφαση, βέβαια, δημιουργεί και άλλου είδους δεσμεύσεις και ενώ μπορεί να εμπεδώσει έναν αμυντικό άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος και για τις τρεις χώρες, υπάρχουν πτυχές που χρήζουν προσεκτικής εξέτασης.

(από τον Ελεύθερο Τύπο)

πηγή

ΜΑΤατζήδες: «Εμείς παίρνουμε 2.000 ευρώ μισθό»

ΜΑΤατζήδες: «Εμείς παίρνουμε 2.000 ευρώ μισθό»

Η δήλωση έγινε σε δημοσιογράφο του tsantiri.gr, μέλος της Ένωσης Συντακτών. Πώς προέκυψε.

Μία διμοιρία των ΜΑΤ κατέβηκε από την πλατεία Συντάγματος στην οδό Βουκουρεστίου για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό εκείνων που βρήκαν καταφύγιο στο θέατρο Παλλάς. Η διμοιρία στάθηκε στη γωνία των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου. Από το απέναντι πεζοδρόμιο ένας πολίτης τα είχε πάρει στο κρανίο και έκραζε τους ΜΑΤατζήδες. Εκείνοι του απαντούσαν, εν χορώ, με χυδαίες βρισιές! Ο δημοσιογράφος μας που παρακολουθούσε το περιστατικό είπε σε έναν ΜΑΤατζή: «Μα καλά, εσείς γιατί τους προστατεύετε; Σε εσάς δεν κόβουν μισθούς;». Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Εμείς φιλαράκι παίρνουμε δύο χιλιάρικα το μήνα»! Έτσι εξηγούνται όλα λοιπόν;

ΠΗΓΗ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ: "ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"!

(ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΓΙΑ Ν'ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ).

Συγκλονιστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στην Κατερίνα Χριστοφίδου του Αντέννα Κύπρου:


Ο κατασυκοφαντημένος Γέροντας, μιλάει για το υποτιθέμενο "σκάνδαλο" της Μονής, που χρησιμοποίησαν οι λυσσασμένοι χριστιανομάχοι προκειμένου να πλήξουν το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία, αποσκοπώντας παράλληλα σε μικροκομματικά οφέλη: Αφού καταρρίπτει τον μύθο περί "μοναχών-μπίζνεσμεν", επισημαίνει τον τεράστιο ρόλο του συγκεκριμένου Μοναστηριού στο Έθνος, ιδιαίτερα κατά την μαύρη περίοδο της Τουρκοκρατίας (ίσως γι'αυτό να λυσσάνε έτσι οι βυσσοδομούντες εναντίον της, αφού ως γνωστόν είναι "προοδευτικοί" ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ).

Σε κάποια στιγμή, ο Γέροντας αναφέρεται στα μελλοντικά γεγονότα, τονίζοντας πως "Έρχεται πείνα στην Ελλάδα"! Η δημοσιογράφος τον ρωτάει "αν δεν έχει έλθει ήδη", με τον π. Εφραίμ να απαντά πως "θα έρθει ακόμα μεγαλύτερη"!!! Ταυτόχρονα, προβλήματα θα αντιμετωπίσει και η Κύπρος.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε στον Θεό να βοηθάει τον λαό μας να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες με πίστη και υπομονή, εναποθέτοντας τις ελπίδες του στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, που θα φροντίσει για όλα, όπως είπε ο Γέροντας Εφραίμ.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Ρώσοι και Βρετανοί 'μπλόκαραν' το «Πίρι Ρέις»



Διεθνή στόλο βρήκε εμπόδιο το «Πίρι Ρέις» και η τουρκική συνοδεία του

Του Παναγιώτη Τσαγγάρη


Το «Πίρι Ρέις» έφτασε 26 μίλια μακριά από το «12» αλλά βρήκε μπροστά του σκάφη των ΗΠΑ, Ισραήλ καθώς και Ρωσίας και Βρετανίας και απομακρύνθηκε

Βόλτα γύρω από το οικόπεδο «Αφροδίτη» έκανε το τουρκικό σκάφος «Πίρι Ρέις», φτάνοντας 26 ναυτικά μίλια μακριά από την κυπριακή ΑΟΖ, συνάντησε όμως πολεμικά σκάφη του Ισραήλ, των ΗΠΑ καθώς και της Ρωσίας και Βρετανίας. Η τουρκική νηοπομπή αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση «ασφαλείας» από την «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, στην περιοχή βρίσκονται πολεμικά σκάφη τεσσάρων χωρών, κάτι που λέει πολλά, ως προς το μήνυμα που θέλει να στείλει η διεθνής κοινότητα στην Τουρκία. Συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή της «Αφροδίτης» βρίσκονται τρία σκάφη, ένα Αμερικάνικο, ένα της Ρωσίας καθώς και ένα της Βρετανίας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ως προς τον αριθμό των ναυτικών δυνάμεων του Ισραήλ που μετά βεβαιότητας φυλάνε την περιοχή. Τις ίδιες πληροφορίες μεταδίδει και η τηλεόραση του ΡΙΚ.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην περιοχή έστειλαν δυνάμεις τόσο η Βρετανία όσο και η Ρωσία, οι οποίες (επί του παρόντος) δεν έχουν άμεσο συμφέρον και όπως σημείωναν στην «Κ» διπλωματικές πηγές, το μήνυμα που στέλνεται προς την Άγκυρα είναι ξεκάθαρο από πλευράς Διεθνούς Κοινότητας. Ότι δηλαδή δεν θα επιτρέψει αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που σε πρώτη φάση θα σήμαινε εμπλοκή τριών χωρών – πυρήνων της περιοχής, Ελλάδας, Τουρκίας και Ισραήλ με απρόβλεπτες διαστάσεις και προεκτάσεις.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, με δηλώσεις της απέδωσε τις τουρκικές κινήσεις σε παιχνίδι εντυπώσεων και κυρίως για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία.

Πάντως όπως μεταδίδεται η συνομιλία μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας – Τουρκίας τη Δευτέρα ήταν θυελλώδης με τον Ταγίπ Ερντογάν οργισμένο γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε προς την γεώτρηση και με τον Γ. Παπανδρέου να του απαντά πως αυτό αποτελεί δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να συνιστά στον Τούρκο ομόλογό του ψυχραιμία.

www.kathimerini.com.cy

Χτύπησε τον κλέφτη ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ και βρέθηκε …κατηγορούμενος! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΘΡΟΚΑΣΤΑΝΙΔΗ!

Ούτε να προστατεύσει τον εαυτό του από κακοποιό που απειλεί τη ζωή του δεν μπορεί κανείς! Αυτό έκανε ένας 56χρονος στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας για να αμυνθεί απέναντι στον αλλοδαπό διαρρήκτη αυτοκινήτων που του επιτέθηκε με… ψαλίδι, αλλά όταν τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον βρέθηκε …κατηγορούμενος!

Ο 56χρονος είχε την ατυχία να βγει από το σπίτι του και να βρει μέσα στο …αυτοκίνητό του δυο αγνώστους οι οποίοι «ξήλωναν» ό,τι έβρισκαν. Όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει, ο ένας από αυτούς όρμησε κατά πάνω του κρατώντας απειλητικά ένα ψαλίδι. Όμως, ο 56χρονος δεν πτοήθηκε. Πάλεψε μαζί του και κατά την διάρκεια της συμπλοκής τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο δράστης να χτυπήσει με το κεφάλι στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Στον τόπο της συμπλοκής έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Ξυλοκάστρου που διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν σπάσει τα παράθυρα από εννέα (!) σταθμευμένα αυτοκίνητα και είχαν κλέψει χρήματα, ραδιοcd και άλλα αντικείμενα! Ο 26χρονος τραυματίας που είναι Αλγερινός μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ ο 31χρονος Αφγανός συνεργός του συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, όταν… συνέχισε τις διαρρήξεις αυτοκινήτων σε κοντινή περιοχή!

Και ενώ ο 56χρονος έδινε κατάθεση στο τμήμα για το πώς έβγαλε εκτός μάχης τον διαρρήκτη που απειλούσε, άκουσε εμβρόντητος τους αστυνομικούς να του λένε ότι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη! Κι έμεινε με την απορία, αν θα έπρεπε να αφήσει τον Αλγερινό να τον μαχαιρώσει, για να μην κατηγορηθεί!

ΠΗΓΗ

ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΨΑΡΟΒΑΡΚΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ!


Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ...

Άλλα τρία ερευνητικά σκάφη στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία! Πρόκειται για σκάφη που έχει ναυλώσει από την νορβηγική εταιρεία VERITAS και τα οποία θα κάνουν έρευνες για λογαριασμό της Άγκυρας.

Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει προβεί σε έντονα διαβήματα στο Όσλο.Οι Νορβηγοί λένε ότι υποστηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες για το φυσικό αέριο και είναι ερώτημα τι θα κάνουν. Το 2008 υπενθυμίζουμε,όταν νορβηγικό σκάφος μισθωμένο από τη Τουρκία έκανε έρευνες στο Καστελόριζο,σταμάτησε μετά από την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στη νορβηγική.

«Έχουμε προβεί και σε προφορικά διαβήματα και εμείς και η ελληνική Κυβέρνηση ιδιαίτερα προς την Νορβηγία αλλά και με επιστολές, τις οποίες έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις που είναι απαραίτητο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Εξάλλου, η Υπουργός Εμπορίου ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους της ότι με τον πιθανό εντοπισμό κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου, η χώρα μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο …σουλτάνος Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε μία ακόμη κρίση μεγαλοϊδεατισμού δήλωσε ότι «τα συμφέροντα της χώρας στις θάλασσες ξεκινούν από τη διώρυγα του Σουέζ και απλώνονται μέχρι τον Ινδικό ωκεανό. Η Τουρκία περιστοιχίζεται στις τρεις πλευρές της από θάλασσα και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα οικονομικά της συμφέροντα και την ασφάλειά της». (onalert)

Το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο έφτασε στην Κύπρο

Στην πιο κρίσιμη ώρα.... για την Κύπρο…
ίσως την κρισιμότερη μετά το 1974, η Ρωσία ρίχνει όλο το πολιτικό και στρατιωτικό της βάρος υπερ της Μεγαλονήσου:

Κατ’αρχήν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιδίωξε και συναντήθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ με τον…πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια και μετά προχώρησε σε μια εξαιρετικά σαφή και καθαρή δήλωση υπέρ της Κύπρου. Δεύτερον στην περιοχή ήδη πλέει ένα ρωσικό υποβρύχιο με κατευθυνόμενα βλήματα (συμβατικό και όχι πυρηνικό όπως οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά από την Μόσχα). Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε τη θέση της Μόσχας για τις έρευνες ως «Ασπίδα για την Κύπρο» και όχι τυχαία: Όπως προαναφέραμε ένα ρωσικό υποβρύχιο κατευθυνομένων βλημάτων περιπολεί στην περιοχή ενώ παρασκηνιακά έχουν δοθεί οι κατάλληλες διαβεβαιώσεις για την παροχή ασφάλειας στην Κύπρο…
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Τουρκία «να αποφύγει βήματα τα οποία θα κλιμάκωναν την κατάσταση» και πρόσθεσε: «Ενθαρρύνουμε όλους να παραμείνουν εντός των πλαισίων του Δικαίου της Θάλασσας», όπως είπε.
«Συνεργαζόμαστε σθεναρά στα διεθνή θέματα, στον ΟΗΕ και στον Οργανισμό Συνεργασίας και Ασφάλειας στην Ευρώπη και εκτιμούμε τη συμβολή της Κύπρου στην προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ», επισήμανε ο Λαβρόφ.
Αναφερόμενος στις έρευνες που ξεκίνησαν στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η θέση μας βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ειδικά για την περίπτωση αυτή στη σύνοδο του 1982 του Δικαίου της Θάλασσας».
Όσον αφορά στο Κυπριακό, τόνισε ότι «όπως και σε κάθε άλλο ζήτημα, η Ρωσία είναι ένθερμα υπέρ της επίτευξης συμφωνίας στη βάση των διεθνώς συμφωνημένων αρχών και στην περίπτωση αυτή μιλούμε για τα ψηφίσματα του ΣΑ. Τα ψηφίσματα αυτά περιγράφουν τις παραμέτρους για την εξεύρεση διευθέτησης, η οποία θα είναι αντικείμενο της συμφωνίας και των δύο κοινοτήτων, θα είναι διαρκής και θα είναι αντικείμενο ισχυρής διεθνούς υποστήριξης».
Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία έχει ζητήσει δια της Gazprom την άδεια παραχώρησης ερευνών και εκμετάλλευσης δύο «Οικοπέδων» που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ

πηγή:

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΥΓΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΦΑΓΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

"Θύμα" ο Υφπουργός "Προστασίας του Πολίτη" Μ. Όθωνας:


Δυστυχώς για σένα πασοκόσκυλο, δεν πρόλαβαν οι φουσκωτοί τραμπούκοι σου-ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ-να σε...σώσουν από την επίθεση! Μια κοπελίτσα σας ξεφτίλισε, παλιοξεφτίλες!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΑΥΓΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΦΑΓΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

"Θύμα" ο Υφπουργός "Προστασίας του Πολίτη" Μ. Όθωνας:



Δυστυχώς για σένα πασοκόσκυλο, δεν πρόλαβαν οι φουσκωτοί τραμπούκοι σου-ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ-να σε...σώσουν από την επίθεση! Μια κοπελίτσα σας ξεφτίλισε, παλιοξεφτίλες!

"ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ", ΛΕΕΙ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ!

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!


Αναρωτιόμαστε, είμαστε εμείς οι υπερβολικοί, οι "θρησκόληπτοι", οι περίεργοι κλπ όταν ακούμε συνεχώς την παραπάνω "έκφραση" περί...συμμαχίας με τον Σατανά;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ Ή ΕΣΥ;;;

Ε λοιπόν, όχι! Δεν γουστάρουμε να ακούμε για τέτοιες συμμαχίες και δεν ανεχόμαστε να ξεστομίζουν τέτοια λόγια κάποιοι που είναι Βουλευτές "Ορθόδοξου" κόμματος!

Και καλά η Διαμαντοπούλου, είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία της!

Αλλά κι εσύ, "υπερπατριώτη" Βελόπουλε ΝΑ ΛΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ Μ'ΑΥΤΗΝ;

http://www.blogger.com/img/blank.gif
Όχι ρε αλήτες! Η Ελλάδα θα σωθεί ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Κρατήστε τις "συμμαχίες" με τον Διάβολο για τον εαυτό σας!


ΠΗΓΗ

ΚΥΡΙΟΙ... ΙΔΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ: Θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή μεταξύ Πάφου και Καστελορίζου !

Η Τουρκία, ως χώρα-κουρσάρος, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει έρευνες στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7 της Κύπριακής Δημοκρατίας...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ακτίφ Χαμπέρ, ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή μεταξύ Πάφου και Καστελορίζου, για να τονίσει προφανώς ότι ως χώρα-κουρσάρος είναι αποφασισμένη να κινηθεί και να ορίσει αυτοβούλως την ΑΟΖ Τουρκίας-Ψευδοκράτους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ΑΟΖ Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Καστελορίζου και τα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7, που συμπεριλαμβάνονται στην ΑΟΖ του κυρίαρχου κράτους που λέγεται Δημοκρατία της Κύπρου. Προφανώς, η Τουρκία σκοπεύει μ' ένα σμπάρο να χτυπήσει δυο τρυγώνια. Δηλαδή, από τη μια να δημιουργήσει κλίμα που θα οδηγήσει στο πάγωμα των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12 και από την άλλη να αμφισβητήσει έμπρακτα το δικαίωμα στην ΑΟΖ των Ελληνικών νησιών, που δίνει τη δυνατότητα να ενωθεί η Ελλάδα με την Κύπρο μέσω της επέκτασης και της μεταξύ τους οριοθέτησης των αποκλειστικών ζωνών.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/1-4-5-6-7.html

isxys

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΕΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ... ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ


Μετά την χθεσινή επίθεση και κατάσχεση καραβιού που πήγαινε όπλα στην Συρία -εφαρμόζοντας στην ουσία ναυτικό αποκλεισμό αλλά και μετά την απόφαση να κλείσει τον τουρκικό εναέριο χώρο στα αεροσκάφη προς στη Συρία, η Άγκυρα προχώρησε σε παρόμοια εφαρμογή και στις χερσαίες μεταφορές.

Σφίγγει ο κλοιός για την Συρία λένε οι τούρκοι... Ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είχε ανακοινώσει πως ξεκάθαρα ανέφεραν στην Συρία ότι δεν πρόκειται με την βία να βγει κερδισμένη και ότι η διοίκηση της Συρίας πρέπει να ακούσει τα δημοκρατικά αιτήματα του λαού της.

Αυτή είναι η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες... Για γέλια πραγματικά!

ΧΟΝΤΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ:"Θα αποκλείσουμε 200 μίλια την Κύπρο" .Τουρκικά F 16 στα Κατεχόμενα.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Αποκλεισμός 200 μιλίων» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah η οποία αναφέρει πως η Άγκυρα έχει σαν δόγμα « η ΑΟΖ της Τουρκίας επεκτείνεται στα 200 μίλια». Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το Πίρι Ρείς ξεκίνησε το ταξίδι του με αρχικό στόχο τις έρευνες στο όριο των 12 μιλίων του «Ψευδοκράτους» αλλά αναφέρει πως σε περίπτωση κριθεί «αναγκαίο» το ερευνητικό σκάφος θα κάνει έρευνες και στις νοτιοδυτικές ακτές τις Κύπρου. Ένα σημείο που συμπίπτει με την περιοχή ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Sabah τονίζει πως το τουρκικό Επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκατάστασης τουρκικών F-16 στα Κατεχόμενα.

Η Cumhuriyet έχει ως τίτλο « το μηδενικό πρόβλημα ..χρεοκόπησε». Η Τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η πολιτική Νταβούτογλου με «στρατηγικό βάθος» και την επιθετικότητα του Ερντογάν έχουν απομονώσει την Τουρκία. Η εφημερίδα αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα επιδείνωσε τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία ακόμη και με το Ιράν. Η Cumhuriyet αναφέρει επίσης πως στην ομίλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ δεν βρέθηκε στην αίθουσα κανένας Άραβας ηγέτης ούτε και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς!

Η Ηürriyet έχει ως τίτλο «δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με την Τουρκία» και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια. Η τουρκική εφημερίδα παρερμηνεύει τις δηλώσεις του Χριστόφια και γράφει πως ουσισταικά οι ελληνοκύπριοι παραδέχονται πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία. Η ίδια εφημερίδα έχει και τη φωτογραφία από την αναχώρηση του Πίρι Ρείς από τη Σμύρνη.

onalert

ΠΗΓΗ

ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ!

Tον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου. Ο Ρώσος πρωθυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο ηγέτης του κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας είχε προτείνει τον Μεντβέντεφ ως επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.

Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Πούτιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της λίστας στις προηγούμενες εκλογές του 2008 με την ιδιότητα του προέδρου της Ρωσίας, υποστήριξε πως πρέπει να τηρηθεί η παράδοση και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές να είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας.

Όπως είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, από κοινού με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό για τις μεταξύ τους σχέσεις και την πρότασή τους για τη μελλοντική διαμόρφωση του συνδυασμού τους στον ηγετικό μηχανισμό της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που είναι σίγουρο πως βάζει τις ελληνορωσικές σχέσεις σε ακόμα ίσως χειρότερη τροχιά!

Γιατί το λέμε αυτό; Ποιος να ξεχάσει τα αλήστου μνήμης...μαθήματα "πράσινης ανάπτυξης" που έκανε ο Αμερικανοεβραιοπολωνοέλληνας Τζέφρυ στον Πούτιν, όταν εκείνος του προσέφερε οικονομική βοήθεια;

Αν λοιπόν δεν αλλάξει η αμερικανόδουλη ηγεσία της χώρας, θα χάσουμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ από την επαναφορά του πιστού Ορθόδοξου Χριστιανού Πούτιν στην...φυσική του θέση.