Το ΙΚΙΛ απειλεί την Τουρκία με επιθέσεις σε Κωνσταντινούπολη, για το νερό του Ευφράτη.


Οι τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους», σημειώνει η τουρκική ‘Αϊντινλικ’, έχουν απειλήσει ευθέως την Τουρκία με βία, καθώς ορκίσθηκαν να «απελευθερώσουν» την Κωνσταντινούπολη... προκειμένου να ανοίξει εκ νέου το φράγμα στον ποταμό Ευφράτη, καθώς η ροή του νερού σε τμήματα ροής στη Συρία και στο Ιράκ είναι σε χαμηλό ρεκόρ και αναδημοσιεύει το θέμα από το Russia Today

Το φαινομενικό κλείσιμο των τουρκικών φραγμάτων στον Ευφράτη,  είναι ιδιαίτερα δυσμενές για την τρομοκρατική ομάδα και ιδιαιτέρως για τη Ράκα, στη βόρεια Συρία που βρίσκεται σε αυτήν τη ζώνη. Αυτό δημιουργεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς τα επίπεδα του νερού έχουν κατέβει στα χαμηλότερα σημεία στην κοντινή λίμνη του ‘Άσαντ’ (πνοή ζωής για τη Συρία).

Με έγγραφό του ο αντιπρόεδρος της πολιτοφυλακής του «Ισλαμικού Κράτους» προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει το φράγμα στον Ευφράτη, η ομάδα θα αντιδράσει με «απελευθερωτική» πράξη στην Κωνσταντινούπολη.

«Προσεύχομαι στον Αλλάχ, ότι η ‘ αποστάτης’ τουρκική κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της. Γιατί αν δεν το πράξει, εμείς θα επανεξετάσουμε τη στάση μας με την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο Αμπού Μόσα, εκπρόσωπος της ομάδας, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων στην Ράκα, επιβεβαιώνοντας ότι η αναγνώριση αυτή είναι μια «σαφής απειλή».

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται  στις δραστηριότητες του «Ισλαμικού Κράτους», στην κοινωνική ζωή, τις πρακτικές και ακόμη την κατήχηση των παιδιών στον τρόπο σκέψης με τα νάματα του Ισλαμισμού.

Πρόσφατα έχουν γίνει σφοδρές μάχες γύρω από τη Μοσούλη, στα φράγματα  Τάμπκα και Χαντίθα στο Ιράκ κατά τις οποίες οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» κατάφεραν να ελέγξουν έναν μεγάλο μέρος των κουρδικών περιοχών. Τα φράγματα αυτά του Ευφράτη είναι τα μεγαλύτερα στη χώρα.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ/ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι χτύπησε και κατέστρεψε ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα που πέρασαν τα σύνορα. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η επίθεση έγινε εναντίον οχημάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Τα βρετανικά μέσα όπως η Telegraph μεταδίδουν ότι έγιναν ορατά 23 ρώσικα τεθωρακισμένα που μετέφεραν στρατιώτες τα οποία συνοδεύονταν από βυτιοφόρα και άλλα στρατιωτικά οχήματα να διασχίζουν το ουκρανικό έδαφος (guardian). Το RT και το Ιtar tass παρουσίαζαν και φωτογραφίες από τα στρατιωτικά οχήματα που συνόδευαν την αποστολή που είχε ελέγξει ο Ερυθρός Σταυρός.
itar tass
itar tass
To ζήτημα είναι ότι περί της ανθρωπιστικής αποστολής οι πληροφορίες ήταν συγκεγχυμένες ακόμα και μεταξύ των ρωσικών ειδησεογραφικών περί της ώρας άφιξης και του δρομολογίου. Το σίγουρο είναι ότι εξαρχής εμφανίζονταν τα στρατιωτικά οχήματα και βυτία να προπορεύονται της φάλαγγας με τα λευκά φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα βίντεο αυτά ήταν αναρτημένα σε όλα τα ειδησεογραφικά. Και στο τέλος του κονβόι υπήρχε αριθμός στρατιωτικών που φυλούσαν την πομπή.

“Η χθεσινοβραδυνή ρωσική επέμβαση της Ρωσίας, δεν είναι κάτι νέο”, δήλωσε ο Υπ. Άμυνας Leonid Matyukhin προσθέτοντας ότι “τα οχήματα είχαν βαφτεί άσπρα για παραπλάνηση“.
”Ουκρανικά στρατεύματα κατέσχεσαν τα στρατιωτικά οχήματα που έφτασαν χθες βράδυ σε μια περιοχή που ελέγχουν οι ρωσόφωνοι κοντά στα σύνορα”, δήλωσε ο  στρατιωτικός εκπρόσωπος στο Κιέβο,Andriy Lysenko. Πρόσθεσε ότι ”οι δυνάμεις μας παρακολουθούσαν την πομπή που διέσχιζε το ουκρανικό έδαφος και κατέστρεψε μεγάλο μέρος αυτής”.
RT
RT
Ο Ποροσένκο σε τηλεφωνική του επικοινωνία  με τον Κάμερον επιβεβαίωσε ότι μια φάλαγγα στρατιωτικών ρωσικών οχημάτων τα οποία εισήρθαν στο ρωσικό έδαφος χθές το βράδυ, καταστράφηκαν. Εκδόθηκε σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του Ποροσένκο, ότι η πλειψηφία αυτών των οχημάτων καταστράφηκαν από το ουκρανικό πυροβολικό.
Το αμερικανικό Bloomberg, πανηγυρίζει ότι η κυβέρνηση Ποροσένκο από καιρό διαμαρτυρόταν ότι μέσω των συνόρων έφταναν όπλα και μισθοφόροι στην Αν Ουκρανία. Ακριβώς το ίδιο λεξιλόγιο και συμπέρασμα υιοθετεί το fr24 και τα λοιπά γνωστά ειδησεογραφικά.
dimpenews.com

«Πρόοδος»: «Θα πούμε στα παιδιά μας ότι ο μπαμπάς τους είναι η μαμά τους και η μαμά τους είναι ο μπαμπάς τους»




Γράφει η Daily Mail:
Ένα ζευγάρι τρανσέξουαλ ετοιμάζεται να πει στα παιδιά του όταν μεγαλώσουν, ότι ο «πατέρας» τους στην πραγματικότητα τα γέννησε και το πρόσωπο που ονομάζουν «μητέρα» τους, είναι στην πραγματικότητα ο πατέρας τους.
Η ‘Bianca’ και ο ‘NickBowser είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει στο Κεντάκι με τους δύο μικρούς γιους τους.
Ο ‘Nick’, 27 ετών, γεννήθηκε κορίτσι, με το όνομα Nicole, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια ζει ως «άνδρας».
Η ‘Bianca’, 32 ετών, ‘drag καλλιτέχνης’, γεννήθηκε ως αγόρι με το όνομα Jason, και αποφάσισε να ζήσει ως «γυναίκα» πριν από 11 χρόνια.
Το τρανσέξουαλ ζευγάρι έχει ακόμα τα κανονικά γεννητικά τους όργανα, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου».
Το κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης από αρσενικό σε θηλυκό μπορεί να κυμαίνεται από £ 4.000 σε £ 15.000, ενώ από θηλυκό σε αρσενικό μπορεί να υπερβαίνει τις £ 30.000.
Και επιμένουν ότι τα παιδιά τους, ο Kai, τώρα τριών χρονών και ο Pax, σχεδόν ενός έτους, θα είναι μια χαρά, γιατί θα τα μεγαλώσουν με αγάπη, υποστήριξη και ασφάλεια και ως εκ τούτου θα μεγαλώσουν απόλυτα «φυσιολογικό».
«Όταν είχα τον Kai είχα μόλις γίνει τρανσέξουαλ κι έτσι δεν φαινόμουν τόσο «ανδροπρεπής» και οι άνθρωποι νόμιζαν ότι η ‘Bianca’ και εγώ απλά ήμασταν λεσβίες», λέει η μητέρα – «πατέρας» ‘Nick’.
«Αλλά, όταν ήμουν έγκυος στον Pax, οι άνθρωποι πραγματικά με κοιτούσαν, κάτι το οποίο με έκανε να αισθάνομαι πολύ αμήχανα.
«Δεν μπορούσα να χειριστώ τους ψιθύρους και από τότε που έγινα τριών μηνών δεν μπορούσα να βγω έξω από το σπίτι.
«Πήγαινα μόνο στον γιατρό. Οι άνθρωποι φοβούνται αυτό που δεν καταλαβαίνουν».
ΚΟ: Το πρόβλημα το έχουν οι «άνθρωποι», οι οποίοι «φοβούνται» (!), άρα είναι «ομοφοβικοί» ή μάλλον «τρανσοφοβικοί», επειδή δυστυχώς «δεν καταλαβαίνουν». Όμως μην ανησυχείτε. Η Νέα Τάξη μπορεί να τους κάνει να «καταλάβουν», εν ανάγκη μέσω «αντιρατσιστικών» νομοσχεδίων. Και τότε να δείτε πως φεύγει ο «φόβος».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τώρα είναι «ρατσιστική» και η κηπουρική! «Ρατσιστικές» έννοιες η «εδαφική καθαρότητα» και τα «παρεισφρητικά είδη»!!



Όσοι νόμιζαν ότι οι υπερ-προοδευτικοί και τρανοί δήθεν αντιρατσιστές είχαν εξαντλήσει τα όρια της βλακείας βλέποντας παντού ρατσιστικές εξάρσεις, κάνανε λάθος. Τίποτα δεν φαίνεται να τους σταματά, μιας και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένοι να αναθεωρήσουν από φυσικούς νόμους μέχρι επιστημονικές ορολογίες προς τέρψη της υπεράσπισης των πολυαγαπημένων τους αλλοεθνών. Στη μάχη «κατά του ρατσισμού», που τις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι μάχη κατά της ανθρώπινης διάνοιας, οι «παραμορφωμένοι» πανεπιστημιακοί δίνουν το ηχηρό παρόν.
Χαρακτηριστικός "αντιρατσιστής"
Ένα ακόμα δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στο ανελέητο κυνήγι «κατά του ρατσισμού» αποτελεί περιστατικό στην Αγγλία με πρωταγωνιστές φυσικά εγχώριους Ακαδημαϊκούς. Συγκεκριμένα, ο πρώην λέκτορας του Πανεπιστημίου του Westminster, Dr Ben Pitcher (φωτο), εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον της γνωστής ραδιοφωνικής εκπομπής κηπουρικής της χώρας, ‘Gardeners Question Time’, στο Radio 4 του BBC.
Ο λόγος ήταν ότι στην εν λόγω εκπομπή οι παρουσιαστές και οι προσκεκλημένοι τους έκαναν το μέγα λάθος να μιλήσουν χρησιμοποιώντας ορολογία που αφορά στη κηπουρική και τις καλλιέργειες. Και δη η χρήση από μέρους των τελευταίων των επιστημονικών όρων «εδαφική καθαρότητα» και «παρεισφρητικά είδη»!
Η επιλογή και χρήση των συγκεκριμένων φράσεων αποτέλεσαν την αφορμή για το ξέσπασμα του Βρετανού πρώην λέκτορα, ο οποίος έκανε λόγο για ρατσιστικές φράσεις που χρησιμοποιούνται ως κάλυψη για την εκδήλωση ακραίων ρατσιστικών απόψεων! «Υπάρχει κρίση στη ταυτότητα των λευκών που ζουν στη πολυπολιτισμική Βρετανία. Η διάκριση που έγινε μεταξύ ενδημικών και μη- ενδημικών ειδών αποτελεί ένα φαντασιακό τρόπο υπεράσπισης του εθνικού χώρου», για να προσθέσει στη συνέχεια «Αυτή η ραδιοφωνική εκπομπή διακατέχεται από ρατσιστική συνθηματολογία»!
 Στο παραλήρημά του ήρθε να προστεθεί και η φωνή της καθηγήτριας Πολιτιστικών Επιστημών, Lola Young, η οποία συνέκρινε τις προσπάθειες από μέρους των κηπουρών να απομακρύνουν τα παρασιτικά είδη από τον κήπο τους με τις βίαιες επιθέσεις κατά των Πακιστανών που συμβαίνουν στην Αγγλία!
Χαρακτηριστικό πάνελ "ρατσιστών" κηπουρών
Φυσικά μέσα σε όλη αυτή την αντιπαράθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και η τοποθέτηση επί του ζητήματος της μεριάς των παρουσιαστών της ραδιοφωνικής εκπομπής που ασχολείται με θέματα κηπουρικής. Ο Stefan Buczacki, τακτικός φιλοξενούμενος της εκπομπής χαρακτήρισε «απόλυτα παράλογους» τους ισχυρισμούς των Βρετανών «αντιρατσιστών» ακαδημαϊκών, τονίζοντας ότι: «Τα σχόλιά τους δείχνουν την παντελή άγνοια που τους διακατέχει στη δομή και λειτουργία του φυσικού κόσμου». Συνεχίζοντας προσέθεσε: «Έρχονται και φεύγουν, και προσαρμόζονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Αυτό εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για ενδημικά και μη- ενδημικά είδη. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως συσχετισμός με τον εθνικισμό ή τον ρατσισμό. Ήδη υπάρχει αρκετός ρατσισμός στον κόσμο για να τον ψάχνουμε σε μέρη που δεν υπάρχει».
Ο παραλογισμός των Βρετανών ακαδημαϊκών είναι τόσο μεγάλος, ώστε ο ισχυρισμός ότι η κηπουρική βρίθει «ρατσιστικής φρασεολογίας και προσέγγισης» έχει εδραιωθεί μεταξύ των πανεπιστημιακών κύκλων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι καλλιεργητικές μέθοδοι, καθώς και η αντίστοιχη επιστημονική ορολογία που ακολουθεί τους μηχανισμούς λειτουργίας της φύσης αποτελούν κεκαλυμμένο ρατσιστικό κώδικα!
Μετά από αυτό αναμένεται η επέκταση της «αντιρατσιστικής» δράσης των Βρετανών ακαδημαϊκών για την περίπτωση του «μαύρου προβάτου»…
Η είδηση στα ελληνικά από το hellasforce.com. Το είδα εδώ. Η είδηση στα αγγλικά εδώ
 

Ρατσιστικό παραλήρημα στις ΗΠΑ: «Κάψτε, λεηλατήστε και τρομοκρατήστε τις γειτονιές των λευκών»




 
Μετά τον θάνατο ενός 18χρονου μαύρου από σφαίρες αστυνομικού στο Σεν Λούις του Μιζούρι, ξέσπασαν ταραχές στους δρόμους, εμπρησμοί και λεηλασίες σε καταστήματα (όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις).
Οι μαύροι στο twitter τώρα καλούν τους ομόφυλούς τους να κάψουν και να λεηλατήσουν τις ιδιοκτησίες μόνο των λευκών. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση ; Εάν δηλαδή λευκοί προέτρεπαν σε καταστροφές ιδιοκτησιών μαύρων; «Ο ρατσισμός καλά κρατά στις ΗΠΑ», Κου Κλουξ Κλαν, κουκούλες, και λοιπά.
  riot in white neighborhoods

 Screen-Shot-2014-08-11-at-9.23.04-AM
 Screen-Shot-2014-08-11-at-9.23.09-AM
Screen-Shot-2014-08-11-at-9.26.05-AM

Μονον ένας ανώτερος πολιτισμός υμνει την Μεγάλη Μητέρα και οχι κάποια άρεια τομάρια.



Καλή Παναγιά αδέλφια.
Καλη Λευτεριά στην Ελλάδα.
Ελεύθερη Ελλάδα σημαίνει ελπίδα για την ανθρωπότητα.
Πανελληνισμός σημαίνει Ελευθερία και δικαιοσύνη για τον άνθρωπο. Όταν το χέρι του ισχυρού συνθλίβεται στην ασπίδα του Δικαίου.
Το Δίκαιο γεννήθηκε σε αυτά τα χώματα.
Χρέος κάθε Έλληνα ειναι να το μεταλαμπαδεύσει σε καθε γωνιά της Γης. Στα βήματα του Αλεξάνδρου και του Χριστού.
Αυτό το υπερχρονικό χρέος ειναι η πραγματική κληρονομιά μας και οχι ο αρρωστημένος αυτοθαυμασμός φυλετικής κληρονομιάς. Έλληνας ειναι μονον όποιος υπηρετει το χρέος του απέναντι στην Παναγιά και τους πατέρες αγωνιστές της Ελευθερίας.
Γι’ αυτό και οι φορείς της μισανθρωπίας, οι κεμαληδες και οι μουσολινηδες διάλεγαν αυτη την σημαδιακή ημέρα για τα ολοκαυτώματα του Ελληνισμού. Αυτο το αιώνιο χρέος, είναι ο εφιάλτης τους.
Ας τον κανουμε πραγματικότητα.

 

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: "ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΣΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ"!



Την μεγάλη και άγνωστη επιθυμία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αλλάζει και ανατρέπει τα πάντα, φέρνει στη δημοσιότητα το ΣΠΑΕΙ!
  Πρόκειται για ένα "κρυφό" όραμα του Μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη, Αρχιστράτηγου των Ελλήνων και Βασιλιά της Μακεδονίας μας, που μέσα στην
νεανική καρδιά του σιγόκαιγε πάντα ο σεβασμός και ο θαυμασμός για τον πατέρα του Φίλιππο Β΄, εκείνον που δημιούργησε τον ανίκητο Στρατό των Μακεδόνων, την Φάλαγγα και τις Σάρισσες και μετέβαλε τους Μακεδόνες από φοβισμένους ορεσίβιους στους πιο άφοβους, ανδρείους και μεγαλόψυχους και πολιτισμένους συνάμα στρατιώτες του κόσμου!
  Ο Αλέξανδρος, πάντα σε ένα μυστικό μέρος της καρδιάς του, εκτός από την μεγάλη αγάπη στην μητέρα του, κρατούσε και την εικόνα του σπουδαίου, επιτυχημένου και δολοφονημένου πατέρα του, που ένιωθε σαν χρέος του να τιμήσει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, τότε ιδίως που είχε καταφέρει να συντρίψει τους Πέρσες και να προχωρά από νίκη σε νίκη και από κατάκτηση σε κατάκτηση, απελευθέρωντας την ανθρωπότητα από την σκλαβιά, την αμορφωσιά, τη δουλεία και την φτώχεια!

  ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΕΡΟ
  Την επιθυμία του αυτή καταγράφει ο ιστορικός Διόδωρος Σικελιώτης, αναφέροντας ότι βασιλιάς μας, καθώς πέθανε πρόωρα, δεν είχε προλάβει να πραγματοποιήσει κάποια μεγάλα σχέδιά του, για τα οποία έδινε μάλιστα γραπτές οδηγίες στον Στρατηγό και φίλο του Κρατερό, τον οποίο έστελνε πίσω στη Μακεδονία σαν Αντιβασιλέα του (Επίτροπο), για να αντικαταστήσει τον Επίτροπο Αντίπατρο, πατέρα του Κάσσανδρου και του Ιόλα. 
  
  Ο Αντίπατρος είχε πέσει σε δυσμένεια και είχε συνεχείς προστριβές με την βασιλομήτορα Ολυμπιάδα. Ο δε Αντίπατρος του παραπονιόταν με γράμματα για τις συνεχείς παρεμβάσεις της. Και ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε τότε "δεν ξέρει ότι ένα δάκρυ της μάνας μου σβήνει δέκα χιλιάδες τέτοια γράμματα»;
  Στο τέλος λοιπόν αποφάσισε να στείλει αντικαταστάτη τον Κρατερό, μαζί με τις γραπτές οδηγίες για τα μεγάλα έργα που θα έκανε για λογαριασμό του. Καθώς όμως ο Κρατερός γύριζε στη Μακεδονία μαζί με χιλιάδες παλαίμαχους που επέστρεφαν σπίτι και ενώ είχε φτάσει ήδη στην Κιλικία, έμαθε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πεθάνει. Λέγεται δε πως ο Αντίπατρος φοβούμενος πια για τη ζωή του, είχε ήδη στείλει δηλητήριο εναντίον του Αλέξανδρου, το οποίο έριξε στο κρασί του  ο οινοχόος Ιόλας, γιος του Αντίπατρου...
  Ο Κρατερός μη γνωρίζοντας τα γεγονότα (εάν συνέβησαν έτσι) συμμάχησε τελικά με τον Αντίπατρο κατά των άλλων διαδόχων και μάλιστα νυμφεύθηκε και την κόρη του Αντιπάτρου, την Φίλα.

   ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΩΡΙΟΥ ΤΑΦΟΥ
   Ένα λοιπόν από τα σχέδια-διαταγές  του Μεγαλέξανδρου που δόθηκαν στον Κρατερό, ήταν και αυτό, όπως το καταγράφει ο Διόδωρος:
"Ένας τάφος για τον πατέρα του Φίλιππο ήταν να κατασκευαστεί, ο οποίος θα ήταν τόσο μεγάλος όσο οι  μεγαλύτερες πυραμίδες της Αιγύπτου, που ορισμένοι συγκαταλέγουν ανάμεσα στα Επτά Θαύματα του Κόσμου"!
   Δηλαδή ο νέος Μεγάλος Τάφος του Φιλίππου, δεν θα ήταν κρυφός και ασημείωτος όπως στις Αιγές (και γι΄ αυτό γλύτωσε την σύληση), αλλά ολοφάνερο Μνημείο σαν τις Πυραμίδες
   Κάτι τέτοιο δείχνει ο εξαιρετικής ποιότητας περίβολος στην Αμφίπολη, με τα λευκά περίτεχνα μάρμαρα Θάσου, ο οποίος μάλιστα ήταν σκεπασμένος με επίσης εξαιρετικής τέχνης και διακόσμησης μαρμάρινες πλάκες με κλίση υδρορροών!
   Φυσικά ο κύριος τάφος θα ήταν σφραγισμένος και φρουρούμενος, επειδή ήταν διακριτός και από τον περίβολο και από τον μαρμάρινο βασιλικό λέοντα στην κορυφή...

  ΠΟΙΟΙ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ
  Ο Κρατερός, ως πολύ καλός παιδικός φίλος του Μεγαλέξανδρου, που τον βλέπουμε μαζί του να κυνηγούν λιοντάρι στο γνωστό ψηφιδωτό της Πέλλας, ίσως δεν ξέχασε την επιθυμία του Βασιλιά του και ξεκίνησε το έργο, σε μικρότερες από την μεγάλη πυραμίδα διαστάσεις, αλλά και πάλι σε πελώριες για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, χωρίς όμως τελικά να προφτάσει να μεταφέρει τον Φίλιππο από τις Αιγές και ο Μεγάλος Τάφος ή Τάφοι της Αμφίπολης χρησιμοποιήθηκε-αν για να ενταφιαστούν άλλα μέλη της οικογένειας του Αλέξανδρου όπως η Ρωξάνη και ο γιος της Αλέξανδρος Δ΄, που φαίνεται όμως να τάφηκε ή να μεταφέρθηκε στις Αιγές (τάφος δίπλα στου Φιλίππου), ή ο Φίλιππος Αρριδαίος (που είχε οριστεί αυθαίρετα διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Κρατερός προστάτης του και έπειτα τον ανέλαβε υπό την προστασία του ο Αντίπατρος και ο Κάσσανδρος), ενώ αργότερα μπορεί να τάφηκε εκεί και ο Φίλιππος Ε΄, ώστε ο τύμβος Καστά να γίνει η Βασιλική "Νεκρόπολη" της Αμφίπολης!

   Ίσως πάλι το έργο του μεγάλου νέου Τάφου του Φιλίππου, να το είχε κιόλας αρχίσει ο Μέγας Αλέξανδρος, αναθέτοντά το ήδη στον Δεινοκράτη, το περίφημο αρχιτέκτονά του που έχτιζε Αλεξάνδρειες! Και τον μόνο ικανό να φέρει εις πέρας τέτοιο τεράστιο έργο...



   Φυσικά ο Τάφος του Φιλίππου Β΄ είναι αναντίρρητα στις Αιγές. Αλλά ο Αλέξανδρος ήθελε να φτιάξει έναν πολύ μεγαλύτερο και να μεταφέρει εκεί από τον Τάφο των Αιγών τον πατέρα του! 
   Είναι άγνωστο εάν επιθυμούσε να μεγαλώσει τον ήδη υπάρχοντα τάφο των Αιγών ή ήθελε να φτιάξει έναν νέο σε άλλο μέρος. 
  Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως δεν υπήρχε καλύτερο και πιο εύκολα προσβάσιμο μέρος από το κεντρικό λιμάνι του, την Αμφίπολη, την οποία γνώριζε ο ίδιος καλά και από την οποία αναχώρησε ο στόλος του για την εκστρατεία κατά των Περσών!

  ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανασκαφής στον λόφο Καστά, ο κυκλικός περίβολος είναι τεράστιος και φτάνει το μισό χιλιόμετρο (497 μέτρα)!
  Το ύψος του Τύμβου ξεπερνά τα 30 μέτρα, έχοντας στην κορυφή αυτού του ταφικού κώνου, το μεγάλο μαρμάρινο Λέοντα της Αμφιπόλεως! Που μαρτυρά τάφο Βασιλιά! Άλλωστε ο Φίλιππος πάνω στον θώρακά του έφερε χρυσούς βασιλικούς λέοντες...

   ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ
   Η Μεγάλη τώρα Πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, την οποία ήθελε να ξεπεράσει σαν Βασιλικό Τάφο του πατέρα του Φίλιππου ο Αλέξανδρος, έχει μήκος πλευράς 230,4 μέτρα και ύψος 146,5 μ.
  Δηλαδή επί της ουσίας, ο Ταφικός λόφος της Αμφίπολης είναι 5 περίπου φορές μικρότερος της Μεγάλης Πυραμίδας και πάνω από 10 φορές μεγαλύτερος από τον Τάφο των Αιγών! 

  Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  Όταν λοιπόν πέθανε ο Αλέξανδρος, τις διαταγές προς τον Κρατερό έμαθε ο Περδίκκας, επίσης φίλος του Βασιλιά και επειδή είδε πως απαιτούνταν για όλα μαζί τα σχέδια του Αλέξανδρου υπέρογκα ποσά, θέλησε να τα ματαιώσει, αλλά πάλι δεν τολμούσε μόνος του να πάρει μια τέτοια απόφαση και θέλοντας συνειδησιακά να μη θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος, έφερε τα 5 μεγάλα σχέδια στη Συνέλευση των Μακεδόνων, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε να τα ματαιώσει...
  Όμως είναι βέβαιο, ότι κάποιοι θα στεναχωρήθηκαν από αυτή την απόφαση, κάποιοι που αγαπούσαν πραγματικά τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, όπως ο Ναύαρχος Νέαρχος π.χ., που είχε μεγαλώσει στην Αμφίπολη και την θεωρούσε πατρίδα του! Και είχε μάλιστα πάρει υπό την προστασία του την ανεπίσημη γυναίκα του Αλέξανδρου, τη Βαρσίνη και τον γιο του Αλέξανδρου από εκείνη, τον Ηρακλή! Ή ο Κρατερός που συμμάχησε με τον Αντίπατρο, ή ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος...

  Ίσως λοιπόν θέλησαν εκείνοι να φτιάξουν ένα τεράστιο Βασιλικό Τάφο κατά το όραμα του Αλέξανδρου, όπου θα τάφονταν τελικά μέλη της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως η Ρωξάνη και ο δικός της γιος με τον Αλέξανδρο, ο Αλέξανδρος Δ΄...
  Τότε λοιπόν θα μπορούσαν να διαθέσουν χρυσάφι, εργάτες και πλοία στον Δεινοκράτη, που φαίνεται πως άρχισε και ολοκλήρωσε την κατασκευή του Μεγάλου Τάφου της Αμφίπολης, με πολλούς ίσως ταφικούς θαλάμους!
   Τις υποθέσεις όμως δικαιώνει μόνο η αρχαιολογική σκαπάνη και ο άθικτος ή άθικτοι ταφικοί θάλαμοι, που όλοι ευχόμαστε να βρεθούν.
   Όμως ένα τόσο μεγάλο έργο, μοναδικό στην ελληνική ιστορία, από τη θέληση και το όραμα μόνο ενός πολύ μεγάλου Βασιλιά μπορεί να εξηγηθεί! 
   ΣΠΑΕΙ

Ο σιωνιστής Daniel Pipes ξαναχτυπά: Έρχεται η καταστροφη της Τουρκίας!



ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ» Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πρόβλεψη ότι ο νεοεκλεγείς μετά την θριαμβευτική του νίκη στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, στις 10 Αυγούστου, Ταΐπ Ερντογάν, θα είναι και ο μοιραίος ηγέτης για την Τουρκία και ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα που θα αντιστρέψουν με δραματικό τρόπο το θριαμβευτικό κλίμα που έχει επικρατήσει μετά την νίκη του, κάνει ο γνωστός Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής του πανίσχυρου αμερικανικού, «Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων», Daniel Pipes. Το Συμβούλιο αυτό, γνωστό ως CFR, είναι η δεξαμενή σκέψεων που καθορίζουν στον μέγιστο βαθμό την αμερικανική εξωτερική πολιτική γι’ αυτό και οι δηλώσεις του σε τουρκική επιθεώρηση αποκτούν μεγάλη σημασία ιδιαίτερα μετά τα μεγαλοπρεπή επινίκια του Ερντογάν και την αναρρίχηση του στην τουρκική προεδρία. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Daniel Pipes είναι μέλος …του πανίσχυρου Εβραϊκού Συμβουλίου των ΗΠΑ, ιστορικός και ακαδημαϊκός, γι αυτό και οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία.
Η γενική πεποίθηση είναι ότι η «ακροβασία» του Ερντογάν ανάμεσα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, ανάμεσα σε ΝΑΤΟ, Ευρασιατική Ένωση, Σύμφωνο της Σαγκάης, κλπ, ενώ φιλοδοξεί πάντα να ηγηθεί του ισλαμικού κόσμου στηρίζοντας τζιχαντιστικά κινήματα, θα τον φέρει αναπόφευκτα σε πολλαπλά αδιέξοδα που θα κλονίσουν σοβαρά τον ίδιο αλλά και την χώρα του. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει κλίμα εχθρικής καχυποψία. Με το Ισραήλ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα προσέγγισης παρά την επιθυμία πολλών παραγόντων και στις δυο χώρες εξ’ αιτίας της υπερφίαλης αντιισραηλινής ρητορικής του Ερντογάν που δεν προβλέπεται να την αλλάξει τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Με την Ρωσία έχουμε κάποιες ευκαιριακές συγκλίσεις που όμως δεν μπορούν να σβήσουν τις πάγιες και μεγάλες αντιθέσεις των δυο χωρών στο πολιτικό τομέα καθώς η Τουρκία στηρίζει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές που είναι «κόκκινο πανί» για την Μόσχα. Γενικά οι Ρώσοι είναι πολλοί καχύποπτοι στην διγλωσσία του Ερντογάν στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και δεν τον εμπιστεύονται εξ’ αίτιας των νατοϊκών του «παιχνιδιών». Υπάρχει και το ζήτημα των Στενών που είναι ένα τεραστίας γεωστρατηγικής σημασίας θέμα και οι Ρώσοι δεν θα επιτρέψουν ποτέ τον Ερντογάν να κάνει εδώ ότι του κατέβει και να πιστεύει ότι αυτός ελέγχει απόλυτα την περιοχή. Για τον ίδιο λόγο η Μόσχα δεν θα ήθελε ποτέ μια ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο από κάποια τουρκική προβοκάτσια, καθώς έτσι θα αποκοβότανε από την ανατολική Μεσόγειο. Με την Κίνα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Παρά του ότι επαγγέλλονται μεγάλες οικονομικές συμφωνίες υπάρχει έντονη δυσπιστία εξ’ αιτίας του θέματος των Ουιγούρων που δημιουργεί έντονη αντιπαράθεση και αντικινεζικό κλίμα μέσα στο κόμμα του Ερντογάν ενώ το Πεκίνο θεώρει την Άγκυρα σαν τον κύριο υποκινητή της αποσταθεροποίησης του κινεζικού Τουρκεστάν.
Θα έλεγε κανείς πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν φυσιολογικά να είναι το μεγαλύτερο στήριγμα του Ερντογάν. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Ο γνωστός Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής, που αναφέραμε παραπάνω, έκανε μια ανάλυση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων την τελευταία δεκαετία και προχώρησε σε κάποιες σημαντικές προβλέψεις για το μέλλον της Τουρκίας που δεν το προβλέπει και… τόσο ρόδινο. Σύμφωνα με τον Daniel Pipes, οι ΗΠΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2011 είχαν ακόμα απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ερντογάν και μέχρι τότε τον θεωρούσαν σαν βασικό σύμμαχο και σαν το πρότυπο μοντέλο για τον ισλαμικό κόσμο. Η εκλογή του το 2002 είχε χαιρετιστεί με ικανοποίηση από τις ΗΠΑ και θεωρήθηκε ότι θα φέρει μια νέα εποχή στις σχέσεις Αμερικής Τουρκίας ενώ προσδοκούσαν να συνεχίσει την πολιτική των προκάτοχων του στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ. Από το 2011 όμως και μετά, η απροκάλυπτη στήριξη του Ερντογάν σε εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες και η τακτική του να προβαίνει συνεχώς σε ανεξέλεγκτες ενέργειες ενώ άρχισαν να ξεσπούν οι μεγάλες κρίσεις στην Μέση Ανατολή, προκάλεσε την ριζική αναθεώρηση των αμερικανικών εκτιμήσεων για το πρόσωπο του.
Η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις ΗΠΑ Τουρκίας ήταν τον Μάιο του 2013, όταν ο Ερντογάν επέμενε ότι ο αρχηγός της ΜΙΤ και δεξί του χέρι, ο Χακάν Φιντάν, (που προαλείφεται για υπουργός Εξωτερικών μετά την πιθανή μεταπήδηση του Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία), έπρεπε να συμμετάσχει στη συνάντησή που θα είχε τότε με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί έπνεαν μένεα κατά του Φιντάν εξ’ αιτίας των υπόγειων διασυνδέσεων του με το καθεστώς του Ιράν και της ανάμιξης του σε πολλές «σκοτεινές» υποθέσεις με αντιαμερικανικές ισλαμιστικές εξτρεμιστικές ομάδες .Ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να απειλεί ακόμη και με ακύρωση της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον αν δεν γίνονταν δεκτό το αίτημα του. Τελικά έγινε αυτό που ήθελε ο Ερντογάν και ο Φιντάν φιγουράριζε δίπλα του, στην επίσημη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο. Μετά όμως τη συνάντηση αυτή, (που κατέληξε σε μεγάλο φιάσκο), η αμερικανική κυβέρνηση φανέρωσε με χαρακτηριστικό τρόπο την απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Αυτό ήταν ένα μεγάλο «χαστούκι» για τον Ερντογάν. Στη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ ο Ερντογάν, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, έδειξε απίστευτο «τσαρλατανισμό» επιμένοντας να επισκεφθεί τους ηγέτες της Χαμάς, απαιτώντας στρατιωτική επίθεση με συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία και συνεχίζοντας να εξυβρίζει με προκλητικότατο τρόπο τους ηγέτες του Ισραήλ. Ήταν φανερό πως είχε «σπάσει το γυαλί», αν και μερικοί Αμερικανοί διπλωμάτες επέμεναν ότι αποτελούσε τον ηγέτη μιας κοσμικής μουσουλμανικής χώρας την οποία έχει ανάγκη η Αμερική, αποσιωπώντας ουσιαστικά την αλήθεια, ότι δηλαδή επρόκειτο για ένα νέο μοντέλο ισλαμικής «δημοκρατίας» σε ένα μείγμα απολυταρχισμού – ισλαμισμού, που φαίνεται να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες ενώ στην πραγματικότητα τις καταπατά. Στη συνέχεια τα γεγονότα του Ιουνίου 2013 στην πλατεία Ταξίμ, «μόλυναν» ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας. Και αυτό επειδή ο Ερντογάν, ο οποίος κυριαρχείτο από εμμονές, επηρεασμένος και από την οξύτατη κλειστοφοβία που τον ταλαιπωρεί, πίστευε και το δήλωσε δημόσια, πως πίσω από τους διαδηλωτές κρύβονταν οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί. Πρόκειται για θεωρία του ίδιου του Φιντάν την οποία ο Ερντογάν ασπάστηκε απόλυτα, ότι δηλαδή οι Σιωνιστές και οι σύμμαχοί τους στις ΗΠΑ θέλησαν να τιμωρήσουν τον Ερντογάν για την «υπερήφανη στάση» της Τουρκίας απέναντι στους «δολοφόνους» του Ισραήλ. Οι σχέσεις ΗΠΑ Τουρκίας ουσιαστικά είναι εδώ και πολλούς μήνες παγωμένες. Χαρακτηριστικό είναι πως τέσσερις απόπειρες μέσα στους τελευταίους μήνες του Ερντογάν να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο Ομπάμα δεν είχαν καμία ανταπόκριση από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Οι εκτιμήσεις του Daniel Pipes για το εγγύς μέλλον είναι ότι ο Ερντογάν κατά πρώτο θα αφήσει αρκετά πολιτικά προβλήματα στο κόμμα του σχετικά με την διάδοχη κατάσταση μετά την ανάληψη της τουρκικής προεδρίας και το κενό που θα δημιουργηθεί. Παράλληλα η τουρκική οικονομία αναμένεται να σημειώσει επικίνδυνη ύφεση μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης. Το εξωτερικό χρέος μεγαλώνει συνεχώς, ο πληθωρισμός και η ανεργία έχουν πάρει την ανιούσα με επικίνδυνο ρυθμό και όλο αυτό θα προστεθεί στα προβλήματα του ενώ η εσωτερική ένταση αναμένεται να αυξηθεί και πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μεγάλο μέτωπο εναντίον του καθώς οι απολυταρχικές του τακτικές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί άμεσα για αντιδημοκρατικές μεθόδους. Η πρόθεση του να αναθεωρήσει το σύνταγμα για να αποκτήσει μεγαλύτερες εξουσίες, πιθανώς να του γυρίσει μπούμερανκ, καθώς θα φάνει για άλλη μια φορά η μεγαλομανία του που θα προκαλέσει μια έντονη αντίσυσπείρωση. Αλλά εκείνο που θα τον δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο είναι το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο περίγυρο της Τουρκίας ενώ θα συνεχιστεί και ίσως ενταθεί ακόμα περισσότερο η εχθρική στάση εναντίον του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις ΗΠΑ. Οι συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις στην Συρία, Ιράκ και γενικότερα Μέση Ανατολή, με την συνεχιζόμενη προέλαση των εξτρεμιστών ισλαμιστών που τους έχει στηρίξει ενώ τώρα δεν τους ελέγχει, θα μεγαλώσουν την γενικότερη αστάθεια που θα επηρεάσει άμεσα την ίδια την συνοχή της Τουρκίας. Η ίδια η πολιτική του συνέχεια θα εξαρτηθεί άμεσα από τις κουρδικές ψήφους για να κάνει την συνταγματική μεταρρύθμιση με άγνωστα όμως ανταλλάγματα τα οποία σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσουν έντονες εσωτερικές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο δικό του κόμμα. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα πολύ προβληματικό πεδίο που ο Ερντογάν θα κληθεί να το αντιμετωπίσει άμεσα. Με τα δεδομένα της «εύφλεκτης» ιδιοσυγκρασίας του, αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες συγκρουσιακές καταστάσεις που αντι να ηρεμήσουν τα πράγματα θα τα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο με απρόβλεπτες εξελίξεις για τον ίδιο και για την χώρα του.
Το πρόβλημα με όλα αυτά που παραπέμπει και σε εμάς, είναι πως μπορεί να εξελιχτεί μια πιθανή διαδικασία αποσταθεροποίησης της Τουρκίας και κυρίως τι επιπτώσεις θα έχει αυτή στην δική μας πλευρά. Εδώ είναι ένα μεγάλο θέμα προς εξέταση αλλά με τις κυβερνήσεις που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα και αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, με μια δουλική εξωτερική πολιτική, δεν προβλέπεται προς την πλευρά μας τίποτα το ευοίωνο. Να μην ξεχνάμε ότι, «Το θηρίο όταν πληγωθεί θανάσιμα γίνεται πιο επικίνδυνο».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ

Ο Τάφος της Αμφίπολης μέσα στην ¨ΑΓΚΑΛΗ ¨ των Δώρων του Έθνους μας.


Χρυσή λάρνακα του τάφου του Φιλίππου Β΄
¨ αυτά τα χώματα προσκύνησα μόλις γεννήθηκα γι αυτό και τα πονάω¨ λέει ο ποιητής.
Το κείμενο αυτό είναι ακατάλληλο για νέους υποψήφιους τυμβωρύχους- τοκογλύφους και πλαστογράφους της Ελληνικής Ιστορίας.
Άντε λοιπόν πάμε παιδιά να σταθούμε εκεί ψηλά στον λόφο Καστά της Αμφίπολης όπου και ο ανευρεθείς μεγαλειώδης ταφικός τύμβος.
Νοτιανατολικά στον ορίζοντα βλέπουμε το νησί της Θάσου που του ¨χάρισε ¨ από το ναυτικό λατομείο της Αλυκής 2500 κυβικά λευκού καλοδουλεμένου μαρμάρου για να φτιαχτεί «ένας τέλειος κύκλος κατασκευασμένος με απίστευτη γεωμετρική ακρίβεια με 158,40 διάμετρο και περίβολο ύψους 3 μέτρων αποτελούμενο από μαρμάρινες βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις.», όπως επισημαίνει ο αρχιτέκτονας της ανασκαφής κ. Μιχάλης Λεφαντζής. «Αυτό το έργο υλοποιήθηκε από αρχιτέκτονα που είχε υψηλή γνώση της γεωμετρίας. Αρκεί να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί το π: 3,14 αντί του 3,17 των Αιγυπτίων, που ήταν ως τότε σε χρήση» τονίζει ο κ. Λεφαντζής. Απόσταση Λατομείου Αλυκής Θάσου – Αμφίπολη = μέσω Θαλάσσης 80 Km
Το εξωτερικό στήσιμο λοιπόν του μοναδικού στα Ελληνικά και Βαλκανικά δεδομένα ταφικού μνημείου πραγματοποιήθηκε με ευκολία γιατί η μεταφορά του μαρμάρινου υλικού γινόταν μέσω θαλάσσης άνετα με ειδικά πλοιάρια, ενώ οι μαρμάρινοι δόμοι από την Αλυκή της Θάσου, τοποθετήθηκαν με ειδικούς γερανούς, κατασκευασμένους από ξύλο, σίδηρο και μολύβι, ίχνη των οποίων βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική ανασκαφή.

Φώτο Αλυκές
Απομένει λοιπόν τις επόμενες μέρες να δούμε πως επένδυσαν τους ταφικούς θαλάμους εσωτερικά;
Αν κοιτάξουμε τον ορίζοντα από τον λόφο Καστά της Αμφίπολης και Βορειοανατολικά θα δούμε να ξεπροβάλει το Ορφικό Βουνό του Παγγαίου.
Τι σήμαινε το Παγγαίο για τους Μακεδόνες ;
Ήταν η κατ εξοχή οικονομική δύναμη τους με τα ορυχεία χρυσού που διέθετε. Με τον χρυσό του Παγγαίου έκοψαν οι Μακεδόνες χρυσά νομίσματα με τα οποία χρηματοδοτούσαν τις στρατιωτικές εκστρατείες τους.
Γι αυτό και ο πατέρας του Μεγ. Αλεξάνδρου έκτισε στις ανατολικές υπώρειες του Παγγαίου και στον κάμπο του Ζυγάκτη ποταμού τους Αρχαίους Φιλίππους. Η ακμή της Μακεδονικής Δυναστείας στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου στην εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων του Παγγαίου.
Το βασιλικό νομισματοκοπείο που ήταν εγκατεστημένο στους Φιλίππους έκοβε μέχρι και 1000 χρυσά και ασημένια νομίσματα ημερησίως, ενώ με την ξυλεία του Παγγαίου οι Μακεδόνες ναυπήγησαν τον πολεμικό τους στόλο.
Με οικονομικό υπόβαθρο το χρυσό του Παγγαίου ο δαιμόνιος Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Β’ του Αμύντα κατόρθωσε να δημιουργήσει ακαταμάχητο στρατό με τον οποίο επέβαλε τη θέληση του τόσο στα βαρβαρικά φύλλα που απειλούσαν τη Μακεδονία (Ιλλυριούς και Δαρδανούς), όσο και στους αιώνια διαιρεμένους Νότιους Έλληνες, τους οποίους συνένωσε σε αντιπερσική συμμαχία, άλλοτε με υποσχέσεις, άλλοτε με δωροδοκίες και άλλοτε με τη βία (Χαιρώνεια 338 π.Χ.).
Τα χρυσωρυχεία του Φιλίππου συνετέλεσαν όσον ουδείς άλλος παράγων εις την κοσμοκρατορία των Μακεδόνων («Ακρόπολις» 18.1.1933).
Την αφθονία του χρυσού της Μακεδονίας αποδεικνύουν οι περίφημοι «Φιλίππειοι Στατήρες» («Εθνος» 21.1.1933). http://www.tovima.gr/
Μάρτης, Ν.

Φώτο κατά προσέγγιση περιοχή μεταλλείων χρυσού Παγγαίου
Απόσταση Παγγαίου – Αμφίπολης = 33 Km
Ήταν πολύ φυσικό ο Τάφος της Αμφίπολης να ¨ντυθεί ¨ με το χρυσό του Παγγαίου.
Δηλ. η Αμφίπολη είχε πλέον της κομβικής της αξίας και το πλεονέκτημα να βρίσκεται πολύ κοντά στις πηγές των βασικών υλικών που χρειάστηκαν για να δομηθεί αυτό το ταφικό μνημείο. Και έδιναν οι πηγές αυτές τις εγγυήσεις να γίνει μεγαλειώδες, ισάξιο για κάποιο πολύ μεγάλο πρόσωπο της εποχής εκείνης.
Αν η περίμετρος του ταφικού τύμβου του Φιλίππου Β΄ στην Βεργίνα είναι υπο-δεκαπλάσιος της αντίστοιχης της Αμφίπολης που ανέρχεται στα 497 μέτρα και ο ταφικός θάλαμος της Βεργίνας παρ όλη την απόσταση από τα χρυσορυχεία του Παγγαίου μας έδωσε πληθώρα χρυσών κτερισμάτων…
αναρωτιόμαστε τι θα δώσουν στο φώς των ημερών μας οι ταφικοί θάλαμοι της Αμφίπολης αν φυσικά δεν έχουν συληθεί;;
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα;
Τι έκαναν οι Μακεδόνες για να προστατεύσουν το μεγαλειώδες αυτό μνημείο λίγο πριν την κατάκτηση της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους το 168 πχ;
Γνωρίζουμε ότι την ίδια περίοδο παράχωσαν τις χρυσοφόρες στοές του Παγγαίου και μάλιστα άνοιξαν παραπλανητικές στοές με σκοπό να μην πέσουν οι πραγματικές στα χέρια των Ρωμαίων.
Μήπως το ίδιο έκαναν και με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης για να προστατεύσουν τον μεγάλο νεκρό του με τους πολύτιμους θησαυρούς που τον περιέβαλαν;
Από αυτήν την άποψη υπάρχει πιθανότητα οι φιλότιμοι αρχαιολόγοι μας που σήμερα δουλεύουν κάτω υπό αντίξοες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών να βρεθούν μπροστά σε ασύλητο θησαυρό.
Και μπαίνει και ένα άλλο ερώτημα που ενισχύει την άποψη του ασύλητου τάφου.
Είναι δυνατόν τόσοι κατακτητές που πέρασαν από αυτό το μέρος να μην ¨ξεπάτωναν¨ την τέλεια μαρμάρινη λιθοδομή του για να την χρησιμοποιήσουν για δικό τους οικοδομικό υλικό; Που θα εύρισκαν αλλού τόσο πολύτιμο και ανεπανάληπτο υλικό;

Άρα πιθανώς φρόντισαν οι Μακεδόνες να σκεπάσουν όλο το ταφικό μνημείο με τις φερτές ύλες του ποταμού Στρυμόνα και να φτιάξουν μια ξεχωριστή τεράστια ¨τούμπα¨ που έδενε με το ανάγλυφο της περιοχής στο σημερινό λόφο Καστά.
Ίσως αυτή η ¨εξαφάνιση¨ του μνημείου έχει να κάνει και με την έλλειψη ιστορικών αναφορών γι αυτό.
Μετά από τόση πολυλογία αγαπητοί μου πάμε στο σήμερα .
Τι κάνουμε εμείς σαν Έλληνες και πνευματικά παιδιά των αξιών του Μεγ. Αλέξανδρου;
Απίθανες συγκυρίες κυοφορούν στις μνημονιακές μέρες μας αυτό το έκτακτο Εθνικό και Ιστορικό γεγονός την ίδια στιγμή που από τον Μακεδονικό αυτό λόφο της Αμφίπολης ατενίζουμε και άλλους θησαυρούς για τους οποίους ¨νοιάζονται¨ εχθροί και φίλοι μας.
Νότια , τις σπάνιες γαίες στο υποθαλάσσιο υπόστρωμα του κόλπου του Ορφανού η Στρυμονικού!!!
Λίγο πιο πέρα τις εξέδρες άντλησης του πετρελαίου του Πρίνου!
Νοτιότερα και ακριβώς δίπλα στο ναυτικό λατομείο των Αλυκών Θάσου τα χρυσοφόρα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Μπάμπουρα!!
Βόρειο-ανατολικά τις πλούσιες προσχωματικές εναποθέσεις ουρανίου στο Παγγαίο και στο Σύμβολο Όρος.
Τελικά όλο αυτό το μέρος είναι μια ΑΓΚΑΛΗ ΔΩΡΩΝ για το Έθνος μας.
Και πώς να μην είναι ;
Όταν όλον αυτόν τον ¨ χρυσοφόρο ¨ ορίζοντα τον αγκαλιάζει η Θέα του Περιβολιού της ΠΑΝΑΓΙΑΣ από την χερσόνησο του πανύψηλου Άθου…
Όταν δίπλα στην Αρχαία Αμφίπολη στην Αποστολική Νεάπολη, επίνειο των Φιλίππων αποβιβάστηκε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος διαδίδοντας από εκεί στην Ευρώπη το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ δια της Ελληνικής Γλώσσας την οποία καθιέρωσε στην Ασία ο Εκπολιτιστής Βασιλιάς Μεγ. Αλέξανδρος που ξεκίνησε από αυτό το μέρος της Αμφίπολης με τον στόλο του στο οποίο σήμερα πιθανολογείτε να βρεθεί ο τάφος του…
Είναι λοιπόν τυχαίο τούτες τις δύσκολες στιγμές να βρίσκονται μπροστά μας οι Πνευματικοί και οι υλικοί Θησαυροί του Έθνους και εμείς να μην μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σωστά;
Ένα πράγμα πρέπει τώρα να βροντοφωνάξουμε
¨ έξω οι τυμβωρύχοι – τοκογλύφοι – πλαστογράφοι της Ιστορίας μας¨ από τις ζωές μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ

Μετα τον E-coli, και γάλα με βακτήρια κερνούσαν κερνούσαν οι “τίμιοι γερμανοι” τους ραγιάδες!



Η Mars Hellas ανακοινωσε σήμερα την αυτόβουλη προληπτική ανάκληση ορισμένων συσκευασιών σοκολατούχου γάλακτος με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015 που προέρχονται από το εργοστάσιο Milchwerke Mittelelbe GMBH. Εαν ειναι δυνατόν, να γίνεται κάτι τέτοιο και να μην εχει ήδη ξηλωθεί ο ΕΦΕΤ, που τους αφήνει ανεξέλεγκτους…
Πως ειναι δυνατόν σε ενα απολύτως νεκρό προϊον να αναπτύσσονται και βακτήρια, μονο οι ανευθυνοι γερμαναραδες θα μπορούσαν να το καταφέρουν.
Οπως τότε με τον E-coli των Lidl, που τον χρέωσαν στα… Αγγουράκια της Ισπανίας και οι αλήτες των ΜΜ”Ε” αναπαρηγαγαν την προπαγάνδα των φονιάδων…
Εαν δεν ενημερώνουμε ο ένας τον αλλον, δεν θα δουμε άσπρη μέρα εντέλει… Η είδηση απο το Hellasforce.com

Έτοιμη η Ρωσία να μπει στην Ουκρανία - Συμφωνήθηκε με το Κίεβο αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νωρίτερα σήμερα, το γραφείο τύπου της ρωσικής προεδρίας, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποστείλει, από κοινού με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία. 
 
«Η προσοχή επικεντρώνεται στις καταστροφικές συνέπειες της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγεται από την κυβέρνηση του Κιέβου στις νοτιοανατολικές περιοχές, και την ανάγκη να παραδοθεί επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη ζώνη», αναφέρει η δήλωση της ρωσικής προεδρίας. 
 
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε από την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής, όσο και από την πλευρά του Κιέβου. Ο Μ. Μπαρόζο συνομίλησε τηλεφωνικά με τόσο με τον πρόεδρο Β. Πούτιν όσο και με τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο. Μάλιστα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε αμέσως μετά τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπ. Ομπάμα για το ίδιο θέμα.
 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενημέρωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις αρχές του Κιέβου για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία.
 
«Με συγκρατημένη αισιοδοξία, μπορώ πλέον να πω ότι, πιστεύω πως όλα τα πιθανά και απίθανα προσχήματα [του Κιέβου] έχουν ξεπεραστεί. Ελπίζω ότι στο πολύ άμεσο μέλλον αυτή η ανθρωπιστική αποστολή θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού.
 
Έχουμε συμφωνήσει σε όλες τις λεπτομέρειες με την ουκρανική ηγεσία», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. 
 
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι «δυτικοί εταίροι δεν θα εκτροχιάσουν και αυτήν την προσπάθεια, αλλά θα σκεφτούν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε επείγουσα ανάγκη νερού και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας», είπε ο Σ. Λαβρόφ. 
 
Ο Ρώσος ΥπΕξ, επιπλέον, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Βερολίνο για «κραυγαλέα έκφραση κυνισμού» στις επίσημες δηλώσεις τους ότι η ανατολική Ουκρανία δεν χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια. 
 
«Αν αυτά που λέγονται από τα γραφεία τύπου στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, και νομίζω και στο Βερολίνο, σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές των ηγετών των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, αν είναι αλήθεια αυτά που ειπώθηκαν, και ιδίως ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια στην νοτιοανατολική Ουκρανία, επειδή έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, τότε αυτό είναι μια κραυγαλέα έκφραση κυνισμού», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ. 
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, 117.000 είναι μόνο οι εσωτερικοί πρόσφυγες και εκτοπισθέντες στην Ουκρανία, ενώ άλλοι 730.000 έχουν καταφύγει ως πρόσφυγες στη Ρωσία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μόσχας.
 
Τέλος, από την πλευρά του Κιέβου, ο εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», Αντρέι Λισένκο, μίλησε σήμερα για παρουσία 45.000 Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία.
 
Σύμφωνα με τον Λισένκο τους στρατιώτες αυτούς υποστηρίζουν βαρέα οχήματα και όπλα περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων συστοιχιών πυραύλων, μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων.
 
«Ως σήμερα στις 11:00, περίπου 45.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαν συγκεντρωθεί σε περιοχές των συνόρων», είπε ο Λισένκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
 
Ο ίδιος είπε πως υποστηρίζονται από 160 άρματα μάχης, 1.360 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, 150 εκτοξευτήρες πυραύλων Grad, 192 μαχητικά αεροσκάφη και 137 επιθετικά ελικόπτερα.
 

Καλό Παράδεισο, Πάτερ Βλαδίμηρε.


σχόλιο Γ.Θ : Την ώρα, που οι Ορθόδοξοι Ρώσοι αδελφοί μας σφαγιάζονται και πέφτουν ηρωικά μαχόμενοι από τους αντίχριστους ναζιστές της Δύσης λόγω της Ορθόδοξης Πίστης τους, εμείς ισχυριζόμαστε πως έχουμε κρίση και προβλήματα. Οι Χριστιανοί δεν είναι παρατηρητές αλλά πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος κατά των Ορθοδόξων που έχει ξεκινήσει η αντίχριστη τάξη πραγμάτων κάποτε θα φτάσει και στην πόρτα μας. Ξυπνήστε και βοηθήστε.
Μην φοβάστε.
Βοηθήστε τα Ορθόδοξα αδέρφια μας της Νοβορώσσιας πριν να είναι αργά.
Γράψτε στα αγγλικά σε αυτο το e-mail :
agstrog@gmail.com
Alexandr Zutchkofski.
και θα πάρετε πληροφορίες πως μπορεί να γίνει.

Tην Πέμπτη 31 Ιουλίου σκοτώθηκε από βόμβα διασποράς σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Λουγκάνσκ, ο πρωτοπρεσβύτερος  Vladimir Κreslyansky, εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Λουγκάνσκ.

Το pravmir και το ria novosti και pravoslavie ανακοίνωσαν στις 4 Αυγούστου με δημοσιεύματά τους τον  μαρτυρικό θάνατο του πολύτεκνου ιερέα, πατέρα πέντε παιδιών.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως, περιγράφουν τις συνθήκες του τραγικού θανάτου. Ο πατήρ Βλαδίμηρος, επέστρεφε στο σπίτι του από τον εσπερινό. Κατοικούσε σε μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα. Ο θάνατος τον βρήκε όταν χτυπήθηκε από θραύσμα οβίδας στην κοιλιακή χώρα. Αιμορραγώντας συνέχισε να περπατάει προσευχόμενος, μέχρι που έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα λίγο πριν φθάσει στο σπίτι του. Οι κάτοικοι της μεγάλης πολυκατοικίας συνέτρεξαν προς βοήθεια αλλά είχε ήδη πεθάνει.
vladimiiriri

Στο Λουγκάνσκ ήταν ένας αγαπητός ιερέας και οι κάτοικοι κάνουν το παν για να βοηθήσουν οικονομικά και ηθικά τα πέντε ορφανά. Τα συλληπητήρια προς τον επίσκοπο της περιοχής Μητροφάνη, εξέφρασε και το Πατριαρχείο Μόσχας. Ο μητροπολίτης Ονούφριος του Τσερνοβίτσι και Μπουκοβίνι έκανε έκκληση για στήριξη της οικογένειας του π. Βλαδίμηρου.

To Annanews εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από το τραγικό συμβάν:




http://dimpenews.com/2014/08/07

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/08/blog-post_58.html

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ :ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ



νέοι άνθρωπο στο ικριωμα
νέοι άνθρωπο στο ικριωμα

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η καταγραφή των εγκλημάτων πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διαπράτει το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ είναι σκηνές από το ολοκαύτωμα του 21 ου αι.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναρτήσει άλλη μια δημόσια εκτέλεση από τη περιφέρεια της Homs.Πιθανότατα προέρχεται από την πόλη Shaar που κατέκτησαν οι τζιχαντιστές. Ίσως πρόκειται για εργαζόμενο στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της περιοχής που πρόσφατα το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε και προέβη σε μαζικές εκτελέσεις.

Bum0pumIQAALJ1AΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ
Bum0QrNIcAAl4LW

Bum0uxZIMAAivc4

Μια ακόμη φωτογραφία από την περιοχή Al Mayadeen στην Deir Ezzor όιπου πριν από λίγες ημέρες οι τζιχαντιστές σταύρωσαν σε πλατεία πολίτες.

BupQSqeCYAIC0dwΈνας ορφανός αποκεφαλισμός ηλικιωμένου μαχητή.

BurbNx6CEAEKV63Η ανάρτηση αναφέρει μόνο ότι πρόκειται για έναν από τους peshmergas χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για άνδρα του συριακού ΄ή ιρακινού στρατού. (ιστολόγιο συριακής διασποράς)

Ένα twitter που έφθασε στη σύνταξη του οbservatoire de la christainiphobie απεικονίζει μια μακάβρια σκηνή από τους θαμένους ζωντανούς αμάχους κούρδους στο Ιράκ από το Iσλαμικό Κράτος.

με την επισήμανση ότι το Γραφείο των Ανθρωπίνων Διακιωμάτων στο Ιράκ αναφέρει χιλιάδες θαμμένους ζωντανούς

Ο απολογισμός από την μαρτυρική πόλη Sinjar είναι αδιανόητα οδυνηρός. Τουλάχιστον 3.000 yézidis σφαγιάσθηκαν 5.000 άλλοι απήχθησαν και 300 παιδιά και ηλικιωμένοι πέθαναν από τις κακουχίες στα βουνά. Υπό την απειλή της εθνοκάθαρσης 300.000 μέλη της κουρδόφωνης μειονότητας κατέφυγαν στα βουνά της Sinjar για να σωθούν. (actukurde )

Αυτή τη θηριωδία την χρεώνεται ως συναυτουργός ο FSA υποκινητής και πρωταίτιος της πολιτικής αποσταθεροποίησης της Συρίας και κατ΄επέκταση του Ιράκ και οι δυτικοί πρόστατες του. Ο κηδεμονευόμενος από τις ολιγαρχίες του Κόλπου.

dimpenews.com

ΠΗΓΗ

Τωρα ποιανού εφοριακού θα στάξει πρώτο το αίμα ;

Του Στρατή Μαζίδη
freepen.gr
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ποιου κράτους;), μερικοί δηλαδή καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από όλους εμάς, αποφάσισαν πως οι υπάλληλοι της Εφορίας μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια των πολιτών όποτε θέλουν αν υπάρχει χρέος στην εφορία ή ένδειξη φοροδιαφυγής.
Μάλιστα! Χρέος; Τι χρέος; Αυτό που μας δημιούργησαν ενώ δεν είχαμε, με τους υπέρογκους φόρους;
Και τι σημαίνει πχ ενδείξεις φοροδιαφυγής; Διότι και μια άνεργη οικογένεια που ζει πχ ακόμη στο σπίτι της γιατί κάποιοι την τσοντάρουν κι έχει ας πούμε ένα αποκούμπι, θεωρητικά σε πρώτη φάση, υποψία φοροδιαφυγής θεμελιώνει.
Κι αναρωτιέμαι, ποιανού εφοριακού θα στάξει το πρώτο αίμα; Το ξαναλέω και ας το λάβουν πολύ σοβαρά υπ’όψιν όσοι εφοριακοί τυχόν το διαβάσουν.
Είναι άλλο να καταφθάνουν τα ραβασάκια και εντελώς διαφορετικό να μπουκάρει ο πάσα ένας στο σπίτι σου, στο άσυλό σου.
Θα μπει λοιπόν ο εφοριακός στο σπίτι, θα εξευτελίσει το άσυλο και τους ενοίκους και θα αρχίσει να ψάχνει;
Και τι θα κατάσχει; Πχ το σταυρό που χάρισε κάποτε η πεθερά στη νύφη και ήταν κειμήλιο ή το δαχτυλίδι της γιαγιάς από το Αϊβαλί; Ή μήπως την εικόνα του Αη Γιώργη που είναι 150 ετών;
Ή θα πέσει πάνω στο φάκελο με τα πχ 5,6,7 10.000 ευρώ που είχε κάποτε μαζέψει η οικογένεια και κοιτά να την περάσει.
Και θα τα κατάσχει; Θα διανοηθεί να απλώσει το χέρι του; Και μετά; Θα περιμένει να βγει όρθιος ή ξαπλωτός; Αρτιμελής ή λειψός; Ζωντανός ή νεκρός;
Για βγείτε στην κοινωνία κύριοι και μιλήστε με απελπισμένους ή στριμωγμένους ανθρώπους να σας πουν τι θα κάνουν αν τολμήσει κανείς να διαβεί την πόρτα του σπιτιού τους.
Διότι κάποια στιγμή κάποιου το μάτι θα γυρίσει ανάποδα (δε θέλει πολύ πλέον), κάποιος πάνω στη δίκαιη οργή του θα σεληνιαστεί και τότε θα απαντηθεί το ερώτημα του τίτλου για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου σε αυτή τη χώρα και όποιον πάρει ο Χάρος.
http://www.freepen.gr/2014/08/blog-post_534.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΣΟΚ. Η εφορία θα μπουκάρει απροειδοποίητα στα σπίτια και θα κατάσχει ό,τι βρίσκει.