Καβάλα: «Η Σταυρούλα και οι δύο μαμάδες της». Προώθηση της ομοφυλοφιλικής ατζέντας από σχολείο με σκετς μαθητών (video)



ΚΟ: Παρακάτω η σημαντική είδηση, όπως παρουσιάστηκε στο αξιόλογο “Off the record” της Καβάλας, από τον Χρήστο Μελίδη. Σημειώστε, ότι επισήμως, «δύο μαμάδες», ακόμα στην Ελλάδα δεν υφίστανται. Πρόκειται συνεπώς, για "δάνειο" από τον «προοδευτικό κόσμο» της Δύσης. Όπως λένε οι μαθητές στο σκετσάκι, «αφού η κοινωνία το αποδέχεται, εμείς δεν θα το δεχτούμε;». Με την ίδια λογική θα δεχτούμε και τα υπόλοιπα "must" της («προοδευτικής») δυτικής κοινωνίας. Αθώωση της παιδεραστίας, πολυγαμία, αιμομιξία, κτηνοβασία, ευθανασία κλπ. Φυσικά για ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί από εδώ και πέρα, υπεύθυνοι είναι οι γονείς και η τοπική κοινωνία (έστω αυτή που δεν θέλει να «προοδεύσει») και τελευταία τα παιδιά. Η σιωπή και η συνενοχή θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στο οργουελιανό μοντέλο τιμωρίας των «αντιδραστικών», που έχει ήδη εξαπλωθεί στην υπόλοιπη «προοδευτική» Δύση. Και μετά θα είναι αργά για δάκρυα.    

(Φοβερός είναι ο διάλογος στο 3:10...)


Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας μια εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας με τον τίτλο ”Αλυσίδα Προστασίας”, υπό την οργάνωση και τον συντονισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΒΙΑ-STOP, και με με τη συνεισφορά του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, του ΚΕΔΔΥ Καβάλας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.


Σαφώς είμαστε, όπως είναι όλοι θέλουμε να πιστεύουμε, κατά της παραβατικής συμπεριφοράς στα σχολεία. Αυτό όμως που με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε αργότερα ήταν ότι ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις υπήρχε και ένα θεατρικό σκετσάκι που παρουσίασε το Λύκειο Κρηνίδων και το οποίο στην  προσπάθεια του να περάσει κάποιο μήνυμα, στην ουσία εισήγαγε μπροστά στα ανυποψίαστα μικρά παιδιά, αν όχι προωθούσε, όχι μόνο την ομοφυλοφιλία, αλλά τον γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους. Και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.


Οι διοργανωτές έφτασαν στο σημείο να αφήσουν δύο κορίτσια Λυκείου να υποδύονται τις λεσβίες μαμάδες οι οποίες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν στο παιδί τους πώς γίνεται η φυσιολογική αναπαραγωγή, ενώ εκείνο δεν φαινόταν να γνωρίζει καν την ύπαρξη της λέξης και της έννοιας ”μπαμπάς” (πώς σας φαίνεται αυτό για ψυχολογική κακοποίηση παιδιού;). Εκτός του ότι φυσιολογικοποιεί την ομοφυλοφιλία και περνά ως αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους τη στιγμή που δεν υπάρχουν ανάλογοι νόμοι από το Ελληνικό κράτος (κάτι που μόνο ως προπαγάνδα χαρακτηρίζεται), το εν λόγω σκετσάκι στο τέλος παρουσιάζει τον ένα και μοναδικό άνδρα και πατέρα που υπάρχει στο θεατρικό, ως «οπισθοδρομικό». Γιατί; Διότι αντιτίθεται στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους γονείς. Το μήνυμα προς όλους; Ξεκάθαρο. Εάν δεν αποδέχεσαι την ομοφυλοφιλία, είσαι ”ρατσιστής”.


Δείτε το βίντεο:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το μέλος του ΒΙΑ-STOP, δικαστική ψυχολόγο Ελένη Φώτου, καθώς και με τη διευθύντρια του Λυκείου Κρηνίδων, Ευφροσύνη Κυπραίου, και οι δύο αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας πουν ποιό είναι το σχολείο που παρουσίασε αυτό το σκετσάκι όταν τις ρωτήσαμε. Κάτι που φυσικά μας έκανε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, διότι πρώτη φορά στα χρονικά συναντούμε κάποιον που παρουσιάζει κάτι δημοσίως (με καταγεγραμμένο βίντεο που βλέπετε και πιο πάνω), και κατόπιν αρνείται ότι το παρουσίασε. Η κα Φώτου αρκέστηκε να πει ότι ήταν ”ιδέα των παιδιών”, ενώ από την άλλη η κα Κυπραίου μας είπε ότι τα σκετσάκια ήταν ιδέες του ΒΙΑ-STOP τις οποίες τα παιδιά απλά τις εκτέλεσαν. Εμείς πάλι, νομίζουμε ότι το μπαλάκι των ευθυνών είναι τελικά πολύ ελαφρύ.
 
Το ”Off The Record” επικοινώνησε φυσικά και με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για την ύπαρξη αυτού του σκετς. Σε δηλώσεις του ο κος Κουράκος είπε ότι δική του υποχρέωση είναι μόνο τα υπηρεσιακά θέματα, ενώ ο κος Βαγενάς αφού έλαβε πληροφόρηση, μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει σχόλια εκ νέου αφού παρακολουθήσει το εν λόγω σκετσάκι (το Λύκειο εμπίπτει σαφώς στην δική του δικαιοδοσία).


Η Ελένη Φώτου, μέλος του ΒΙΑ-STOP


Όμως αλήθεια, τι θα πουν όλοι αυτοί οι ”ειδικοί” που διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση στα παιδιά με ομοφυλόφιλους γονείς που τώρα στην Αμερική κάνουν συμμαχία και στρέφονται δικαστικά ενάντια στους γονείς τους διότι απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα; Τι θα πουν στον Robert Lopez, υιοθετημένο από δυο μαμάδες, όπως στο σκετσάκι, ο οποίος ενήλικας πια γράφει ότι υπέφερε με τρόπους που οι κοινωνιολόγοι δεν μπορούν να περιγράψουν; (Διάβασε: ΗΠΑ: Οδυνηρές εμπειρίες παιδιών που μεγάλωσαν σε ‘οικογένειες’ ομοφυλόφιλων αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στο δικαστήριο). Τι θα πείτε όλοι εσείς στην Heather Barwick, υιοθετημένη επίσης από δυο μαμάδες, ακριβώς όπως στο σκετσάκι, η οποία τάσσεται κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων επειδή τον βρίσκει αφύσικο; Ότι δεν γνωρίζατε; Σχεδόν σε όλες τις μεγάλες έρευνες (μία χαρακτηριστική δημοσιεύτηκε στο “Canadian Journal of Psychiatry” τον Δεκέμβριο του 2014), το bullying είναι η μικρότερη αιτία που οδηγεί σε αυτοκτονίες νέων. Πώς λοιπόν εσείς συμβάλλετε στην καλύτερη ψυχική υγεία των παιδιών όταν παραβλέπετε όλες τις άλλες αιτίες που είναι και οι μεγαλύτερες; Η πικρή απάντηση δυστυχώς, είναι ότι οι άλλες αιτίες δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.


Είμαι επίσης σχεδόν σίγουρος, ότι οι υπόλοιποι συνδιοργανωτές, ο Δήμος, η Αστυνομία, το Νοσοκομείο, δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα παρουσιαστεί. Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει τελείως από τις όποιες έστω ηθικές ευθύνες μετέπειτα, διότι μιλάμε για μικρά παιδιά, και η μοίρα τους δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια κάποιων ΜΚΟ που τα χρησιμοποιούν για να προωθήσουν μια ατζέντα, αλλά στα χέρια αυτών που πραγματικά τα αγαπούν και τα διαπαιδαγωγούν. Δηλαδή στα χέρια των γονιών τους, μαζί φυσικά με την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους. Τουλάχιστον, όσων πραγματικών δασκάλων έχουν απομείνει.


Μελίδης Χρήστος – πηγή 
Από την Καβάλα και η παραπάνω αφίσα από εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας», από τις «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καβάλας, στηρίΖΩ», την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015.

Οργή Βαρουφάκη για την απόσυρση του μειωμένου ΦΠΑ με πιστωτικές

Η εμπλοκή στο μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (από 18% σε 15% και από 9,5% σε 6,5%) με πιστωτικές και χρεωστικές χάρτες, που ανέφερε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκάλεσε μόνο εγκατάλειψη της ρύθμισης, αλλά και δυσαρέσκειες και αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης όταν πληροφορήθηκε την εμπλοκή ενοχλήθηκε πάρα πολύ και εξέφρασε αρμοδίως τη δυσαρέσκειά του.

Εξάλλου, δεν είναι μικρό πράγμα το βράδυ να μιλάς σε τηλεοπτική εκπομπή, να παρουσιάζεις το μέτρο, να πληροφορείς ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς και να υποστηρίζεις ότι είναι ένα μέτρο που θα αποδώσει και το άλλο πρωί να μαθαίνεις ότι απορρίπτεται γιατί θα προκαλέσει μεγάλη ¨τρύπα¨ στα έσοδα και ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να εκφράσεις την αντίθεσή σου και τη δυσαρέσκειά σου προς τον πρωθυπουργό. Αυτό έκανε σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στο Μαξίμου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες διασταυρωμένες αν ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε παραπέρα από την έκφραση της αντίθεσης και της διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ

Αιματηρή σύγκρουση στρατού-αστυνομίας στην Τουρκία

Αιματηρή σύγκρουση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αφήνει πίσω της 8 νεκρούς και 4 τραυματίες. Ο τουρκικός στρατός δεν διαψεύδει την πληροφορία, την οποία δίνει στην δημοσιότητα ο κύκλος του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος.
ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.com.cy/
Σύμφωνα με πηγές του κουρδικού κινήματος, πριν από περίπου 20 ημέρες, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση στα περίχωρα του Χακκάρι (Τσολέμεργκ). Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας εξαπέλυσε επίθεση κατά του κουρδικού κινήματος παρά την αντίθετη άποψη του τουρκικού στρατού.
Οι μονάδες του τουρκικού στρατού δεν συμφώνησαν με αυτή την κίνηση με την λογική ότι η επιχείρηση ενδεχομένως θα άφηνε πίσω της πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Οι αστυνομικοί δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την επισήμανση και ξεκίνησαν την επίθεση τους.


Κατά την διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί αντάλλαξαν σκληρά λόγια. Στην συνέχεια ο λεκτικός διαπληκτισμός μετατράπηκε σε ένοπλη αντιπαράθεση. Για πρώτη φορά, ο τουρκικός στρατός αντάλλαξε πυρά με την αστυνομία.
Η ένοπλη αντιπαράθεση άφησε πίσω της 4 νεκρούς αστυνομικούς και 3 νεκρούς αξιωματικούς του τουρκικού στρατού. Υπάρχουν ακόμη 4 τραυματίες αξιωματικοί.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ», το επιτελείο του τουρκικού στρατού δεν διαψεύδει το περιστατικό. Ο στρατός αναφέρει ότι η πολιτική εξουσία και όχι ο ίδιος, είναι η αρχή, η οποία θα πρέπει να προβεί σε σχετικό ανακοινωθέν.
Το περιστατικό έρχεται στο προσκήνιο την στιγμή που το κουρδικό κίνημα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επανέναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και στο κουρδικό κίνημα με απώτερο στόχο την πολιτική πόλωση λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ενδέχεται να στοχεύει στην ενίσχυση των ποσοστών της
ΠΗΓΗ

ΙΤΑΛΙΑ: 12χρονη μαθήτρια δέχτηκε επίθεση από Αφρικάνο συμμαθητή της επειδή φορούσε σταυρό


Ένας μαθητής αφρικανικής καταγωγής επιτέθηκε σε ένα 12χρονο κορίτσι σε ένα σχολείο στην κεντρική Ιταλία επειδή φορούσε ένα σταυρουδάκι στο λαιμό, ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή.
Το αγόρι χτύπησε το κορίτσι βίαια στην πλάτη στην είσοδο ενός Γυμνασίου στην πόλη Terni, την Πέμπτη. Η μητέρα του κοριτσιού έπιασε το αγόρι, το οποίο στη συνέχεια είπε στους καραμπινιέρους (αστυνομία) ότι επιτέθηκε στην κοπέλα επειδή φορούσε ένα σταυρό, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Το αγόρι, το οποίο παρακολούθησε για πρώτη φορά το σχολείο πριν από περίπου τρεις εβδομάδεςτρομοκρατούσε το κορίτσι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ημερών, το πρόσβαλε και ασκούσε bullying με άλλους τρόπους, μόνο και μόνο επειδή φορούσε τον Εσταυρωμένο, δήλωσαν οι πηγές.
Παρ’ όλα αυτά η αστυνομία δεν κίνησε κάποια ποινική διαδικασία κατά του αγοριού, εφόσον είναι ανήλικο, δήλωσαν οι πηγές.

* Προφανώς, παιδί λαθρομεταναστών, από αυτούς που καταφθάνουν με τις "καραβιές των εξαθλιωμένων" στις ακτές της Ιταλίας. - Που ίσως, πήρε μαθήματα "ανεκτικότητας" από κάποιους ομοεθνείς - ομόθρησκούς του - Και που σε λίγο θα γίνει "ιταλάκι".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Το bitcoin και ο Βαρουφάκης




σχόλιο www.reporter.gr: Στείλαμε να διαπραγματευτεί για τη χώρα τον άνθρωπο που υποστηρίζει οτι η λύση για το παγκόσμιο χρέος είναι το εικονικό χρήμα bitcoin. Τον Γιάννη Βαρουφάκη που όπως λέει η εφημερίδας Πρώτο Θέμα σε ρεπορτάζ της ήταν από το 2014 μέχρι και δυο μήνες μετά τις εκλογές σύμβουλος της εταιρίας Tembusu που διαχειρίζεται τα bitcoins. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι απόψεις αν όχι και τα συμφέροντα του Βαρουφάκη για το ζήτημα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους δεν συνάδουν και ότι πρέπει να ελεγχθούν.

www.iefimerida.gr: Aποκάλυψη: Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin της Σιγκαπούρης! ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ 

Ως σύμβουλος μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης σιγκαπουριανής εταιρείας που λανσάρει τα περίφημα Βitcoins εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Αυτό καταδεικνύει e-mail που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», στο οποίο διοικητικό στέλεχος της εταιρείας, με την επωνυμία Tembusu Systems, δηλώνει πως ο κ. Βαρουφάκης διατηρούσε τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την υπουργοποίησή του, ρόλο συμβούλου στην Tembusu.

Για του λόγου το αληθές, δε, ακόμα και σήμερα μπορεί να αναζητήσει κανείς τον κ. Βαρουφάκη στο επίσημο site της εταιρείας, στη διεύθυνση: http://www.tembusu.sg/. Θα βρει το προφίλ του ανάμεσα στα υπόλοιπα των στελεχών της εταιρείας και με εμφανή την ιδιότητά του ως συμβούλου!
Γράφει συγκεκριμένα το σάιτ της Σιγκαπούρης για τους συμβούλους του:
Who are the people behind TRUST?
Tembusu Systems is the company behind TRUST. The founders are Andras Kristof, Jarrod Luo and Peter Peh. They are supported by a highly experienced team of advisors, including: Mikkel Larsen, Managing Director of DBS Prof. David Lee, Professor of Quantitative Finance (Practice) at SMU, Director, Sim Kee Boon Institute for Financial Economics, Academic Director, Global Master of Finance Dual Degree Prof. Yanis Varoufakis, Professor of Economic Theory at the University of Athens and a private consultant for Valve Corporation.
Γράφει το ρεπορτάζ στο Θέμα της Κυριακής:
Το γεγονός πως ο υπουργός μας των Οικονομικών είναι εκ των εμπνευστών και μέλος μιας ομάδας «ειδικών» που πρεσβεύουν μια «ακραία» και πρωτοποριακή μέθοδο οικονομικών συναλλαγών προξενεί εύλογα ερωτήματα, καθώς αν παρακολουθήσει κανείς την αρθρογραφία γύρω από το Bitcoin αλλά και την όλη φιλοσοφία των ψηφιακών συναλλαγών με εικονικά νομίσματα, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτή μπορεί να είναι -δυνητικά- η απάντηση στην κρίση χρέους και ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Επομένως αρκετοί μπορεί δικαίως να αναρωτηθούν για ποιον λόγο η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμα θέμα με τα χρέη της, για ποιον λόγο δεν έχει ακόμα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας από τη στιγμή που επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέλαβε, από την επόμενη κιόλας μέρα της κάλπης του Γενάρη, ο άνθρωπος που είναι γνώστης μιας πολύ απλής λύσης σε αυτό το τόσο σύνθετο πρόβλημα.
H πρότερη εμπειρία του υπουργού μας των Οικονομικών στη δημιουργία ψηφιακών, εικονικών αγορών (όπως η περίφημη πλατφόρμα TRUST) ενδεχομένως και να μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην όλη υπόθεση της διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Γιατί η χρήση ενός εικονικού νομίσματος είναι, κατά πολλούς, η απάντηση στο πρόβλημα.
Και σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος έχει το know how, την τεχνογνωσία μιας τέτοιας επιλογής, αυτός σίγουρα είναι ο κ. Βαρουφάκης... Ο οποίος, εκτός των άλλων, φαίνεται πως έχει και standby team με ειδικούς περί των cryptocurrency και της ψηφιακής οικονομίας που είναι έτοιμοι να «σώσουν» την ελληνική οικονομία όταν και εάν τους ζητηθεί. Να στελεχώσουν και να ενισχύσουν δηλαδή τον υπουργό μας ως σύμβουλοι στον αγώνα κατά του χρέους και των πιστωτών.
Συνεργάζεται από το 2014
Η ιστορία ξεκινά περίπου τον Νοέμβριο του 2014 όταν η διαχειριστική ομάδα μιας εταιρείας από τη... Σιγκαπούρη με την επωνυμία Tembusu καλωσόριζε στην ομάδα συμβούλων της τον επιφανή ακαδημαϊκό Γιάνη Βαρουφάκη. Οι ιδρυτές της μάλιστα τόνιζαν πως πρότειναν συνεργασία στον κ. Βαρουφάκη επειδή εκτίμησαν την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον σχεδιασμό μιας «ψηφιακής οικονομίας» για λογαριασμό της εταιρείας online βιντεοπαιχνιδιών Valve Corporation. Μέχρι τότε η Tembusu είχε διακριθεί για το λανσάρισμα του Bitcoin, αλλά και για το γεγονός πως αυτή πρώτη είχε τολμήσει να εγκαταστήσει στη Σιγκαπούρη αυτόματα μηχανήματα (ΑΤΜs) τα οποία προμήθευαν κάθε ενδιαφερόμενο με Bitcoins (έναντι πραγματικών χρημάτων) και ετοιμαζόταν να περάσει στο επόμενο στάδιο, στο λανσάρισμα μιας «νέας εποχής στις ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών», στην «επόμενη ημέρα μετά το Bitcoin».
Ο κ. Βαρουφάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία μετείχε ως σύμβουλος στη δραστηριοποίησή της μήνες μετά την υπουργοποίησή του, παρά την προφανή αναντιστοιχία της θέσης του ως υπουργός της κυβέρνησης με την παράλληλη απασχόλησή του σε μια ιδιωτική εταιρεία... Μάλιστα, όπως λένε ειδικοί της αγοράς, συνήθως τέτοιες θέσεις σε παρόμοιες εταιρείες αμείβονται με το λεγόμενο καθεστώς των stock options. Δηλαδή οι σύμβουλοι λαμβάνουν αντί αμοιβής μετοχές της εταιρείας. Στόχος τους, λοιπόν, είναι η περαιτέρω επέκταση και ευημερία της εταιρείας ώστε αναλογικά οι μετοχές τους να πολλαπλασιάζουν την αξία τους.
Ποιά είναι η εταιρεία της Σιγκαπούρης

Η startup εταιρεία από τη Σιγκαπούρη, η πλατφόρμα συναλλαγών TRUST και η επένδυση του 1,2 εκατ. δολαρίων
Με την προσθήκη πλειάδας ειδικών συμβούλων η Tembusu προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ψηφιακών συναλλαγών με την επωνυμία TRUST Framework. Μια πλατφόρμα που υιοθετεί μεν τη λογική του Bitcoin, του ψηφιακού νομίσματος, αλλά με δικλίδες ασφαλείας που αποτρέπουν κάθε κίνδυνο διαρροής συναλλαγών ή χακαρίσματος των ψηφιακών λογαριασμών και κλοπής των ηλεκτρονικών αρχείων των συναλλαγών. Η ιδέα της πλατφόρμας αυτής προσέλκυσε μάλιστα ήδη το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, με την Τembusu να ανακοινώνει, στις 29 Ιανουαρίου πως έλαβε ήδη μια επενδυτική «ένεση» ύψους 887.000 δολαρίων (ή αλλιώς 1,2 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης) για να αναπτύξει περαιτέρω την ηλεκτρονική της πλατφόρμα.
Και κάπως έτσι, ο υπουργός μας των Οικονομικών βρέθηκε να μετέχει σε μια ομάδα πρωτοπόρων ενός μάλλον περίπλοκου στην κατανόηση από τον μέσο άνθρωπο συστήματος παράλληλης... οικονομικής πραγματικότητας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα χρειάζονται μια εξήγηση. Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Ηδη από τα πρώτα του χρόνια ως καθηγητής ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται εμπνευστής πρωτοποριακών θεωριών, οι οποίες δυνητικά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στη διεθνή οικονομική σκηνή. Ως εκ τούτου ο κ. Βαρουφάκης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής κορυφαίων αναλυτών και διεθνούς φήμης δημοσιογράφων που κατέγραφαν τα λεγόμενά του, προτού αναλάβει τον υπουργικό θώκο, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης και τα προσφερόμενα εργαλεία διαχείρισής της.
Υπέρ του bitcoin ο Βαρουφάκης
Λόγου χάρη, μπορεί κανείς να ανατρέξει σε ένα άρθρο του Πολ Μέισον, κορυφαίου αναλυτή της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», στις 24 Φεβρουαρίου, έναν μήνα μετά τις εκλογές δηλαδή, με το οποίο μας θύμισε μια όχι και πολύ παλιά ιστορία που έχει πρωταγωνιστές τον Βαρουφάκη και τα ψηφιακά νομίσματα τύπου Bitcoin. Ο κ. Μέισον αρχικά επιχειρεί μια συνοπτική παρουσίαση του Bitcoin, το οποίο οι θιασώτες του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτηρίζουν «τολμηρή απόπειρα να δημιουργηθεί χρήμα μακριά από τον έλεγχο κάθε κράτους, κάθε κεντρικής τράπεζας, πρακτικά κάθε κεντρικής εξουσίας». Επί της ουσίας, το Bitcoin δημιουργήθηκε ως ψηφιακό νόμισμα που δεν συναρτά την κυκλοφορία, την αξία και την αποτίμησή του με καμία οικονομία και κανένα περιοριστικό μέτρο ή έλεγχο, κάτι που ο κ. Βαρουφάκης, ως θεωρητικός της οικονομίας, ασπάστηκε και επιχειρηματολόγησε υπέρ του. Ο κ. Μέισον μας θύμισε, λοιπόν, πως στις αρχές του 2014, και λίγο πριν συνεργαστεί με την Tembusu, ο κ.  Βαρουφάκης είχε περιγράψει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ένα εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη ζήτηση μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. Η διαφορά είναι πως τότε ήδη το Bitcoin θεωρούνταν ξεπερασμένο αλλά και επικίνδυνο, αφού είχε καταστεί αντικείμενο χακαρίσματος και παράλληλα είχε κατηγορηθεί και ως μέσο ξεπλύματος χρήματος. Οχι όμως και το νέο εικονικό νόμισμα που ήδη από τότε απεργαζόταν μια ομάδα οικονομολόγων και επιχειρηματιών, μια ομάδα στην οποία μετείχε και μετέχει (!) ακόμα ο υπουργός μας των Οικονομικών.
Το «παράδειγμα» Βαρουφάκη και η τεχνογνωσία πίσω από αυτό
Αυτό που τότε είχε δηλώσει δημοσίως ο κ. Βαρουφάκης ήταν πως εάν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε ένα εικονικό νόμισμα, με σχέση ανταλλαγής ένα προς ένα με το ευρώ, θα μπορούσε να δώσει μια λύση στο μείζον πρόβλημα της ρευστότητας που ταλανίζει την οικονομία της. Για να συμβεί αυτό όμως θα έπρεπε το συγκεκριμένο νόμισμα να εκδοθεί από το κράτος και να συνομολογηθεί μια μέθοδος μετατροπής του σε «απτό» υλικό κέρδος. Για παράδειγμα, αν κανείς κρατούσε το εικονικό νόμισμα για μια περίοδο έστω δύο ετών, θα μπορούσε να το «εξαργυρώσει» με ένα είδος κινήτρου, ας πούμε με έκπτωση φόρου! Μάλιστα γι’ αυτό τότε ο κ. Βαρουφάκης είχε αποκαλέσει το -ας το ονομάσουμε «νέο Bitcoin»- ένα «μελλοντικό νόμισμα φόρων».
Ο υπουργός Οικονομικών έλεγε τότε πως, εάν η ελληνική κυβέρνηση εξέδιδε ένα παράλληλο με το ευρώ ψηφιακό νόμισμα και ανάγκαζε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να το χρησιμοποιούν, θα ενίσχυε την προσφορά χρήματος σε πείσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και κατέληγε αποθεώνοντας την πιθανή χρήση του εικονικού αυτού νομίσματος, υποστηρίζοντας πως «θα προσέφερε μια πηγή ρευστότητας για τις κυβερνήσεις που βρίσκονται έξω από τις αγορές ομολόγων, μια πηγή ρευστότητας που δεν περιλαμβάνει τις τράπεζες και βρίσκεται έξω από τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις Βρυξέλλες ή τις διάφορες τρόικες».
Τι απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης
Το  ΥΠΟΙΚ αργά το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα στην οποία αναφέρει ότι ποτέ δεν πρότεινε «εργοδότη» του ως σύμβουλο της κυβέρνησης, «πόσο μάλιστα την μικρή, νεόδμητη εταιρεία Tembusu».
Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι πολλές φορές έχει ασχοληθεί σε άρθρα του και έχει αναφερθεί σε ομιλίες του και σε συνεντεύξεις του στα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών. «Πρόκειται για ερευνητικό πεδίο με το οποίο είχα ασχοληθεί (σε συνεργασία με πανεπιστήμια και τεχνολογικές εταιρείες του εξωτερικού), πριν κατέλθω στο στίβο της πολιτικής», συμπληρώνει.
Αναφερόμενος ειδικά στην εν λόγω εταιρεία τονίζει: «Η συγκεκριμένη εταιρεία ήρθε σε επαφή μαζί μου το 2013 ζητώντας μου συμβουλές καθώς οι ιδρυτές της (νέοι, ταλαντούχοι τεχνολόγοι του χώρου) διάβασαν (τυχαία όπως μου είπαν) σχετικά μου άρθρα που τα βρήκαν σημαντικά. Επειδή με ενδιέφερε ιδιαίτερα το πεδίο αυτό, καθώς θα διαμορφώσει το μέλλον των συναλλαγών διεθνώς, συνέταξα και τους προώθησα, από τις ΗΠΑ, όπου εργαζόμουν, εμπεριστατωμένη συμβουλευτική έκθεση. Σε αυτήν τους πρότεινα και περιέγραψα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών – το οποίο μάλιστα ονόμασα TRUST».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι από την παράδοση εκείνης της έκθεσης το Δεκέμβριο του 2014 δεν συνεργάστηκε ποτέ ξανά μαζί τους, ενώ δικαιολογεί την ύπαρξη του ονόματός του ως συμβούλου ακόμη και σήμερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας λέγοντας πως φαντάζεται ότι κάτι τέτοιο αντανακλά την αξία που δίνουν στην συνεισφορά του εκείνη. «Από την παράδοση εκείνης της έκθεσης, τον Δεκέμβριο του 2014, δεν τους προσέφερα συμβουλές ούτε είχα μαζί τους καμία επαγγελματική συνεργασία. Όσο για την αναφορά του ονόματός μου ως σύμβουλό τους μέχρι σήμερα, φαντάζομαι ότι αντανακλά την αξία που δίνουν στην συνεισφορά μου εκείνη. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με άλλους οργανισμούς (π.χ. το περιοδικό Science & Society της Νέας Υόρκης) που διατηρούν το όνομά μου στον κατάλογο των συμβούλων ή επίτιμων μελών των διοικητικών τους συμβουλίων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και καταλήγει ζητώντας από το Πρώτο Θέμα να αποσύρει άμεσα την «κακοήθη», όπως τη χαρακτηρίζει υπόνοια, ότι εισηγήθηκε την πρόσληψη της Tembusu από την κυβέρνηση.