ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΛ 2)

Στα χέρια πιάστηκαν οι bodyguards Ομπάμα και Ερντογαν

Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας καθώς από ασυνενοησία οι σωματοφύλακες του Μπαράκ ομπάμα συγκρούστικαν με την ομ΄δα προστασίας του τούρκου πρωθυπουργού. Το περιστατικό πήρε διαστάσεις και ο κ. Ερντογάν δεν μετέβη στη διάσκεψη του ΟΗΕ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ομιλία του.
Έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε με συμπλοκή μεταξύ των σωματοφυλάκων του Τούρκου Πρωθυπουργού και των Αμερικανών σωματοφυλάκων στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Erdoğan στην Αμερική. Εν όψει της προγραμματισμένης ομιλίας του πρωθυπουργού στο πάνελ με θέμα «Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον» στη Νέα Υόρκη παρουσιάσθηκε πρόβλημα χρόνου στις εξόδους μεταξύ της αμερικανικής ομάδας ασφάλειας του Τούρκου πρωθυπουργού και της δεύτερης αμερικανικής ομάδας ασφαλείας του προέδρου της Αμερικής Ομπάμα. Η μη επικοινωνία μεταξύ των δυο ομάδων ασφαλείας δημιούργησε το σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα, οι αμερικανοί φρουροί του Προέδρου των ΗΠΑ, να συγκρουστούν με τους φρουρούς του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μετά το επεισόδιο αποφάσισε να μην πάρει μέρος στη σύνοδο με επακόλουθο να ακυρωθεί και η ομιλία του.


ΠΗΓΗ

ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΟΠΛΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΕΛ 12)



Τι είναι αυτά ρε παιδιά; Παραποιούν την Ελληνική σημαία στον ΑΝΤ1;



Είναι αυτή η Ελληνική σημαία; Γιατί λείπει ο σταυρός από την σημαία που δείχνει ο ΑΝΤ1; Μήπως είναι η ίδια που μας πετάνε στην μάπα στο reality της Καγιά;
ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ!
Και...


δεν βρίσκεται ένας να τους κράξει και να τους πει τι κάνετε εδώ ρε παιδιά; Με ποιο δικαίωμα παραποιείτε το σύμβολο της χώρας μας; Στις εθνικές εκλογές τι νόημα έχει να βάλουν το κάτι σαν Ελληνική σημαία δίπλα από το γράφημα τους;
Γιατί χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς ...κουρέλι στην Καγιά;

κ.Μίνωα Κυριακού που θέλετε να ξαναπάρετε την προεδρία της ΕΟΕ, δεν σας τιμά να παίζετε με τα Ελληνικά σύμβολα.
Ντροπή και μόνο σε όποιον το σκέφθηκε, το πέρασε και σε όποιον έδωσε την άδεια να το προβάλει αυτό το διαφημιστικό.

Φαίνεται πως ο Κυριακού ονειρεύεται μια άλλη...Ελλάδα και σημαία. Εξαφάνισε την ορθοδοξία και τον σταυρό!
Ή θα μας πούνε πως συμπτωματικά έβαλαν αυτά τα χρώματα...

troktiko.blogspot.com

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ



"Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ...



ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

ΦΟΒΕΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ...

Πηγή:Στόχος

"Τούρκο" υπουργό από τη Θράκη ή και τη θέση του Περιφερειάρχη έταξε ο κύριος Παπανδρέου στην Άγκυρα;



"Φωτιά" πήραν οι τουρκικές εφημερίδες
που γράφουν για μαζική μεταφορά
ψηφοφόρων από την Τουρκία!!!

Ετοιμάζονται για συνδιοίκηση στη Θράκη!!!

Ο λόγος για τα φερέφωνα του τουρκικού προξενείου στη Δυτική Θράκη, που οργανώνουν ταξίδια «ετεροδημοτών» στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, ώστε να υποστηριχθούν οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.

Σε δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας «Birlik», η οποία εκδίδεται στην Κομοτηνή, αναφέρονται τα κάτωθι:

«Οι "Τούρκοι" της Δυτικής Θράκης, που διαμένουν στην Τουρκία, θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις Εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου 2009 στην Ελλάδα. Ο "Σύλλογος Αλληλεγγύης των Τούρκων Δυτικής Θράκης" ανακοίνωσε ότι, για όσους επιθυμούν, στις 2 Οκτωβρίου 2009 θα αναχωρήσουν από τη Σμύρνη για την Ελλάδα οκτώ λεωφορεία. Οι "Τούρκοι" καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να εισέλθουν στο κοινοβούλιο τρεις εκπρόσωποί τους και στην κυβέρνηση ένας υπουργός»...

Μάλιστα, στο «ρεπορτάζ» φιλοξενούνται και δηλώσεις του επικεφαλής του παραρτήματος του εν λόγω «Συλλόγου» στη Σμύρνη, Aydin Ozcan, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό, «οι ψήφοι των συμπολιτών μας να χρησιμοποιηθούν υπέρ των "Τούρκων" υποψηφίων, προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο τα προβλήματα των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκης». Ο ίδιος τύπος, αφού επισημαίνει ότι αναμένεται η εκλογή τριών "Τούρκων" βουλευτών, τονίζει ότι στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, οι ψήφοι των "Τούρκων" θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στο σχηματισμό της κυβέρνησης (σ. σ. θέλουν να καταστούν ρυθμιστές) και ενδέχεται να τους δοθεί και ένα... υπουργείο!

Θέλουν υπουργείο(!), γιατί...

Και πετάει και τη βλακεία του ο Ozcan: το γεγονός αυτό (σ. σ. δηλαδή η υπουργοποίηση μουσουλμάνου) θα ενισχύσει την ελληνοτουρκική φιλία, θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο και ενδέχεται να διευκολύνει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ! Και είπε και άλλα «χαριτωμένα»:

«Οι αρμόδιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα ενημερώσουν τους συμπολίτες μας και θα τους κατευθύνουν σ' ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μαντατζί και Αχμέτ Χατζηοσμάν και του υποψήφιου της ΝΔ, Ιλχάν Αχμέτ. Τέλος, μας πληροφορεί ότι στην Τουρκία υπάρχουν 20.000-30.000 ψηφοφόροι, εκ των οποίων μόνον οι 10.000 θα μεταβούν στην Ελλάδα».

Και όλα αυτά εν μέσω πληροφοριών ότι ο Giorgos σκοπεύει να τοποθετήσει στη θέση του περιφερειάρχη της περιοχής... μουσουλμάνο! Δηλαδή κάποιον, που θα «επιτηρεί» τους αιρετούς νομάρχες και δημάρχους της περιοχής, θα έχει πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα του ελληνικού κράτους (τα οποία θα πηγαίνουν «πακέτο» στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, του οποίου δεν ηγείται διπλωμάτης, αλλά πράκτορας της ΜΙΤ) και θα ελέγχει την περιοχή για λογαριασμό της Άγκυρας. Δηλαδή, συνδιοίκηση!

Αλήθεια, από πού πηγάζουν οι πληροφορίες του τουρκόφωνου Τύπου; Τι τους έχουν υποσχεθεί από το ΠΑΣΟΚ; Γιατί αυτά δεν έχουν κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό; Ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για τη Δυτική Θράκη; Μήπως είναι ανάλογη με εκείνη για το σκοπιανό, που ξεδίπλωσε, ψαρεύοντας σε πολύ θολά νερά είναι η αλήθεια, ο υποψήφιος για το πόστο του ΥΠΕΞ, Ανδρέας Λοβέρδος;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Η φωτογραφία της εβδομάδας

Την ώρα που ο ευέλικτος Χριστόφιας συζητάει την δυνατότητα ελεύθερης εγκατάστασης Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο και αποστερεί απο την ΕΦ ακόμα και τα πυρομαχικά εκπαιδεύσεως, οι Τούρκοι μεθοδικά ενισχύουν τις μηχανοκίνητες δυνάμεις τους οι οποίες κρέμονται ως πέλεκυς πάνω απο το κεφάλι των Ελλήνων της Κύπρου. Στην φωτογραφία το αρματαγωγό (LST) L-402 Serdar του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) ξεφωρτώνει άρματα μάχης Μ-48Α5 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.Tο συγκεκριμένο αρματαγωγό είναι συχνός επισκέτης των κατεχομένων. (Πηγή)

strategy-geopolitics

Αποτέφρωσαν τα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ

Τα τάγματα των κουκουλοφόρων του νέου φασισμού αποτέφρωσαν τα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ

Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα 100 κρανιοφόροι πλημμύρισαν την Πλατεία Εξαρχείων!!!
15 κρανιοφόροι με δύο βαριές επί μία ώρα κτυπούσαν μανιασμένα για να σπάσουν την πόρτα ασφαλείας των γραφείων.
Και οι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν λίγα μέτρα μακριά δεν …πήρανε είδηση!!!
Αφού σπάσανε τις πόρτες μπήκανε στα γραφεία και έσπασαν κυριολεκτικά τα πάντα, μέχρι τα πλακάκια και τα ντουβάρια των τοίχων…
Μετά έβαλαν φωτιά και ολοκλήρωσαν το φασιστικό έργο τους.
Έφυγαν ανενόχλητοι αρπάζοντας και το κομπιούτερ…
Άφησαν και την υπογραφή του: Την προκήρυξή τους.

Διαβάστε το φασιστικό ήθος και ύφος:

«Τη στιγμή που η ελληνική δημοκρατία αποπειράται ν’ αντιμετωπίσει τ’αδιέξοδά της με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κατασταλτικός βραχίονας της, η ελληνική αστυνομία συνεχίζει να εξαπολύει καθημερινά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων. Εκκενώσεις κτιρίων, έλεγχοι, απελάσεις, συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, βιασμοί και δολοφονίες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του πολέμου εναντίον των κολασμένων του καπιταλιστικού κόσμου.
Στο πλευρό του θεσμισμένου κρατικού ρατσισμού συστρατεύονται διαφόρων ειδών καθάρματα: από τους παρακρατικούς νεοναζί και τους λαϊκιστές φασίστες μέχρι τους έφεδρους και τους καταστηματάρχες των φασιστό-«επιτροπών κατοίκων». Αλλά όχι μόνο αυτοί…σα νέοι δωσίλογοι, διάφοροι τσολιάδες-αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, μηρυκάζουν μέσα από έντυπα (σαν το Ρεσάλτο) και ιστοσελίδες (σαν το patari.org) το ρατσιστικό λόγο, πηγαίνουν χέρι χέρι με τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας και ξερνάνε το εθνικιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο τους.
Μέσα σ’ αυτήν την πολεμική συνθήκη καθένας επιλέγει τη θέση μάχης που του αναλογεί. Κανένας δε βρίσκεται στο απυρόβλητο και ο καθένας θα πρέπει ν’αναμένει τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων του. Έτσι λοιπόν, επιλέξαμε να επιτεθούμε στις 22.09.09 στα γραφεία του μηνιαίου περιοδικού Ρεσάλτο το οποίο έχει προπαγανδίσει διάφορες φασιστοσυνάξεις, όπως αυτή της 9ης Μάη στην Ομόνοια και την αντίστοιχη αυριανή στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ!

επιτροπές κατοίκων από γειτονιές της Αθήνας»


ΜΑΤΑΙΠΟΝΟΥΝ αν πιστεύουν τα ενεργούμενα των μυστικών υπηρεσιών ότι θα τρομοκρατήσουν το ΡΕΣΑΛΤΟ.

Θα επανέλθομε…

πηγή

Σκίζουν την Ελληνική Σημαία στον ΑΝΤΕΝΝΑ...


Ο Κυριακού του ΑΝΤΕΝΝΑ επέτρεψε τρέϋλερ για νέα τηλεοπτική
εκπομπή στο οποίο είναι ντυμένη με την Ελληνική σημαία
η Βίκυ Καγιά
και στη συνέχεια μια κοπέλα σκίζει την σημαία και την αφήνει
με τα εσώρουχα.
Τι άλλο θα κάνεις ρε Μεγάλε Πρόεδρε στο ανεξέλεγκτο
κανάλι σου.
Ήσουνα και στην Ολυμπιακή Επιτροπή τρομάρα σου.

Αθηναίος

δείτε και αυτό

ΠΗΓΗ

ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΕΛ 13)

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «αγρυπνούν» και παρακολουθούν με προσοχή τις τελευταίες κινήσεις των γειτόνων.

Image1

Οι εξελίξεις έχουν ήδη γίνει αντιληπτές από τα Στρατιωτικά μας επιτελεία και εκτιμούνται ανάλογα.

Τα σημεία που κάνουν τα Επιτελεία μας να βρίσκονται σε επιφυλακή είναι τα κάτωθι:

1. Για πρώτη φορά μετά το 1974, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αλλάζουν τακτική και παρατάσσονται επιθετικά στα σύνορα του Έβρου. Το 3ο και 5ο Σώμα Στρατού της 1ης Στρατιάς έχουν εγκαταλείψει τη γραμμή προκάλυψης και μεταφέρονται ανατολικότερα.

Στη γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες λιγότερες μάχιμες που περιλαμβάνουν μεθοριακούς φρουρούς σύνθεσης, καθώς και μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ).

Η μεταφορά αυτών ανατολικότερα, όπως και η διάταξή τους, αρχικά δίνει την εντύπωση μιας ακίνδυνης κίνησης που όμως στη πραγματικότητα κρύβει κινδύνους και επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις αν δεν εκτιμηθεί σωστά. Και αυτό γιατί, οι μονάδες μεταφέρονται 50 περίπου χιλιόμετρα όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή, μόνο δύο ταξιαρχίες, η μια στο βορρά και η άλλη στο νότο, έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες.

2. Έχουν δημιουργηθεί από τους Τούρκους 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού. Οι «γέφυρες πολέμου» που στήνονται στον Έβρο είναι καθαρά επιθετικές κινήσεις που στην Ελλάδα περνάνε στα «ψιλά», λόγω της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και της πάγιας τακτικής ύπνωσης των Ελλήνων πολιτών από τα ΜΜΕ.

Προ τριών μηνών το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» είχε τονίσει πως πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα έχουν και βαθιά πολιτικό, αυτές οι κινήσεις, που ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων. Πρόκειται καθαρά για μια επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.

3. Η δήθεν «εκπαιδευτική» στρατιά του Αιγαίου έπαψε και επίσημα να είναι εκπαιδευτική. Μετονομάστηκε και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν, εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες αιγίς υποστήριξης!

Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται, όπως και η 19η Πεζικού και η 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αντήλια.

Λουκάς

(πληροφορίες από το περιοδικό “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”)



nationalpride.wordpress.com

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤIΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ


"Αποκαλυπτικές είναι οι διαδοχικές λήψεις, που «τράβηξε» το λεττονικό ελικόπτερο της FRONTEX. Από αυτές προκύπτει, με βάση την ώρα και το γεωγραφικό στίγμα, ότι το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής απλώς συνοδεύει έως τα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβο δουλεμπόρων, που μεταφέρει εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες από τα τουρκικά παράλια στο Φαρμακονήσι."

"Ντοκουμέντα της ανοχής, τουλάχιστον, την οποία επιδεικνύουν οι τουρκικές Αρχές στη δράση των δουλεμπόρων, που μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διαθέτει πλέον η Κομισιόν. Οι φωτογραφίες, μαζί με αναλυτική περιγραφή των κινήσεων περιπολικού της τουρκικής ακτοφυλακής, που εμφανίζεται να μην εμποδίζει δουλεμπορικό σκάφος να αποπλεύσει από τις τουρκικές ακτές, περιλαμβάνονται σε αναφορά του πληρώματος λεττονικού ελικοπτέρου, που συμμετέχει στη δύναμη FRONTEX. Το ελικόπτερο, ενώ κατέγραφε το περιστατικό, δέχθηκε τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου. Την ανάγκη η Τουρκία και η Λιβύη να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθραίας διακίνησης μεταναστών, υπογραμμίζει εξάλλου γαλλική πρόταση στο Συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε."


Δεν πρόκειται απλά για ανοχή αλλά πρόκειται για γενικευμένο σχέδιο των Τούρκων ώστε να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της Ελλάδος και να επιτύχουν αυτό που έλεγε ο Οζάλ κάποτε για ειρηνικό εποικισμό της Ελλάδος.

Παρακάτω είναι ένα δείγμα της μανίας μετά της οποίας οι Τούρκοι παρακολουθούν την κίνηση στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά τα σκάφη είτε λιμενικά είτε ιδιωτικά δεν τα βλέπουν ποτέ, ένα περίεργο πράγμα!

Οι Τούρκοι «ρίχνουν» τώρα σε αποστολές της Frontex

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα όλες τις κλήσεις που έγιναν από τουρκικά ραντάρ σε ιπτάμενα μέσα της FRONTEX φέτος, καθώς και το αποτύπωμα σε χάρτη των δυο τελευταίων παρενοχλήσεων του λετονικού ελικοπτέρου.

Νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» προκλήσεων στα ανατολικά μας σύνορα φαίνεται πως βρήκε η Τουρκία, αυτήν τη φορά σε βάρος των ευρωπαϊκών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών» της Frontex, επιτηρούν για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών μεταξύ Λέσβου και Ρόδου.

Το πιο ανησυχητικό ίσως είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις της Frontex) επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματικότητα ή στην καλύτερη περίπτωση δηλώνει άγνοια για τις παρενοχλήσεις αεροσκαφών που πετούν στον ελληνικό εναέριο χώρο από τα τουρκικά ραντάρ, «επεισόδια» που ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούνιο.

Αυτό προκύπτει εύλογα από τη δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του κ. Barosso, σχετική με τις παρενοχλήσεις που δέχθηκε ελικόπτερο της Λετονίας την περασμένη εβδομάδα από τουρκικά ραντάρ κατά τη διάρκεια της πτήσης επιτήρησης και ενώ είχε εντοπίσει λαθρομετανάστες.

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα όλες τις κλήσεις που έγιναν από τουρκικά ραντάρ σε ιπτάμενα μέσα της FRONTEX φέτος, καθώς και το αποτύπωμα σε χάρτη των δυο τελευταίων παρενοχλήσεων του λετονικού ελικοπτέρου.

Τα αποδεικτικά

Οι συνομιλίες είναι μαγνητοφωνημένες από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές και έχουν προωθηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να προβεί στις αρμόζουσες ενημερώσεις και διαβήματα. Οπως προκύπτει από αυτές, πολλές φορές τα τουρκικά ραντάρ έχουν καλέσει μέσα από τη συχνότητα κινδύνου αεροσκάφη και ελικόπτερα της FRONTEX να αλλάξουν πορεία γιατί δήθεν παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις (και στο λετονικό ελικόπτερο) έχουν απειλήσει με αναχαίτιση.

Με δεδομένες τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, προκαλούν εντύπωση οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Barosso στις 15 Σεπτεμβρίου ότι δήθεν «τα πτητικά μέσα που μετέχουν στην FRONTEX δεν απειλήθηκαν ποτέ από τις τουρκικές Αρχές».

Θα έπρεπε ίσως να εξηγήσει πώς ακριβώς εννοεί την απειλή και εάν η φράση που συχνά επαναλαμβάνουν τα τουρκικά ραντάρ «εγκαταλείψτε την περιοχή διαφορετικά θα αναχαιτιστείτε» (Leave the area immediately otherwise you will be engaged and intercepted) είναι κατά τη γνώμη του... «πρόσκληση σε γεύμα».

Επίσης περίεργες είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Barosso, σχετικές με το δικαίωμα άλλων χωρών να κάνουν έλεγχο ταυτότητας των αεροσκαφών ή ελικοπτέρων που ίπτανται σε ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος δήλωσε:

«Σύμφωνα με την FRONTEX, το τουρκικό ραντάρ προσπάθησε να έχει ραδιο-επικοινωνία με το ελικόπτερο προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητά του. Αυτή η επικοινωνία ήταν αδύνατη, γιατί χρησιμοποίησαν διαφορετικές ραδιοσυχνότητες. Να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά είναι πολύ συνηθισμένα».
Με λίγα λόγια, είναι συνηθισμένο κατά τη γνώμη του το ραντάρ κάποιας χώρας, στην προκειμένη περίπτωση της Τουρκίας, να προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητα ενός ελικοπτέρου ή αεροσκάφους που πετάει στον εναέριο χώρο άλλης χώρας, της Ελλάδας και στον οποίο φυσικά δεν έχει καμία δικαιοδοσία.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι κανένα ελικόπτερο ή αεροσκάφος της FRONTEX δεν παραβίασε ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει τη δικαιοδοσία που είχαν τα τουρκικά ραντάρ να καλούν για έλεγχο το ελικόπτερο που πετούσε μέσα στο ελληνικό FIR.

Τα 7 «χτυπήματα» από τις αρχές καλοκαιριού

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα όλες τις παρενοχλήσεις που έχουν δεχθεί τα ευρωπαϊκά μέσα, όπως αυτές έχουν καταγραφεί και μαγνητοφωνηθεί από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

1. Στις 13/6/2009, αεροσκάφος C-182 της Σλοβακίας που εκτελούσε αποστολή επιτήρησης στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών» της FRONTEX, πετούσε στη διαδρομή Κως - Σάμος - Κως σε ύψη 1.200 έως 3.000 πόδια. Μεταξύ 04:32 - 05:32 ώρα Ελλάδος κι ενώ βρισκόταν μεταξύ Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου το ραντάρ του αεροδομίου MILAS παρενέβη στη συχνότητα κινδύνου (243,0) αναφέροντας ότι παραβιάζει τουρκικό εναέριο χώρο, προτρέποντάς το να απομακρυνθεί άμεσα από την περιοχή, διαφορετικά θα αναχαιτισθεί.

2. Στις 18/6/2009, αεροσκάφος C-182 της Σλοβακίας που εκτελούσε αποστολή επιτήρησης στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών» της FRONTEX, πετούσε στη διαδρομή Κως - Σάμος - Κως.

Στις 5:55 ώρα Ελλάδος, ενώ βρισκόταν στα 4.000 πόδια με πορεία 1.80ο δέχθηκε κλήση από το ραντάρ DATCA στη συχνότητα κινδύνου (243,0) το οποίο του ανέφερε ότι έχει παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, προτρέποντάς το να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή, διαφορετικά θα αναχαιτισθεί. Ακριβώς τις ίδιες απειλές δέχτηκε στις 5:58 και ενώ πετούσε στην περιοχή Αγαθονησίου σε ύψος 2.000 πόδια και στις 06:30 και ενώ πετούσε σε ύψος 3.000 πόδια.

3. Στις 19/7/2009, αεροσκάφος C-208 του Λουξεμβούργου που εκτελούσε αποστολή επιτήρησης, πετούσε στη διαδρομή Λέσβος - Φαρμακονήσι - Λέσβος. Στις 2:51 ώρα Ελλάδος και ενώ βρισκόταν νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου δέχθηκε κλήση από το ραντάρ DATCA στη συχνότητα κινδύνου με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Σας μιλά το Flower Control (σ.σ.: είναι το χαρακτηριστικό του ραντάρ στην περιοχή DATCHA): Παραβιάζετε τουρκικό εναέριο χώρο. Εγκαταλείψτε αμέσως, διαφορετικά θα αναχαιτισθείτε». Στις 4:56 ώρα Ελλάδος και ενώ βρισκόταν βορειοανατολικά της Χίου, ίδια κλήση από το ραντάρ της Σμύρνης, με την ακόλουθη σαφέστατη απειλή: «Βρίσκεσαι στον τουρκικό εναέριο χώρο, στρέψε σε πορεία 310 διαφορετικά θα εφαρμοστεί τακτική ενέργεια».

4. Στις 1/8/2009, αεροσκάφος C-208 του Λουξεμβούργου που εκτελούσε αποστολή επιτήρησης στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών» της FRONTEX, πετούσε στη διαδρομή Λέσβος - Φαρμακονήσι - Λέσβος.

Στις 23:47 ώρα Ελλάδος και ενώ βρισκόταν βορειοανατολικά της Χίου δέχθηκε κλήση στη συχνότητα κινδύνου από το ραντάρ Σμύρνης ως εξής: «Βρίσκεσαι στον τουρκικό εναέριο χώρο, στρέψε σε πορεία 270 διαφορετικά θα εφαρμοστεί τακτική ενέργεια».

5. Στις 2/8/2009, αεροσκάφος C-208 του Λουξεμβούργου που εκτελούσε αποστολή επιτήρησης της FRONTEX, πετούσε στη διαδρομή Λέσβος - Φαρμακονήσι - Λέσβος. Στις 0:12 ώρα Ελλάδος κι ενώ βρισκόταν νοτιοανατολικά της Σάμου το ραντάρ της DATCA κάλεσε το αεροσκάφος στην συχνότητα κινδύνου, λέγοντας: «Παραβιάζεις τον τουρκικό εναέριο χώρο. Εγκατέλειψε αμέσως, διαφορετικά θα αναχαιτιστείς».

Στις 0:32 ώρα Ελλάδος, όπως και στη 1:15, και ενώ βρισκόταν βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου δέχθηκε ακριβώς τις ίδια κλήσεις στη συχνότητα κινδύνου από το ραντάρ DATCA, με τις ίδιες απειλές. Στις 2:02 ώρα Ελλάδος και ενώ βρισκόταν βόρεια από το Φαρμακονήσι η κλήση επαναλήφθηκε από το ραντάρ DATCA: «Παραβιάζεις τον τουρκικό εναέριο χώρο, παρακαλώ εγκατάλειψε αμέσως». Ιδιου περιεχομένου κλήση επαναλήφθηκε στις 02:37 και ενώ βρισκόταν βόρεια από το Φαρμακονήσι.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΠΗΓΗ

ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! (ΠΑΡΟΝ ΣΕΛ 22)

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΠΑΡΟΝ ΣΕΛ 9)