Δέκα τουρκικά μαχητικά "σπάνε" Ελληνική άσκηση στη μέση του Αιγαίου!

Mε απίστευτη θρασύτητα η Τουρκία, όχι απλώς ολοκλήρωσε παντελώς ανενόχλητη την άσκηση έρευνας - διάσωσης, εντός της περιοχής Ελληνικής αρμοδιότητας περιφρονώντας τις Ελληνικές ΝΟΤΑΜ, αλλά με μία κίνηση που καταδεικνύει με απόλυτη σαφήνεια της προθέσεις... της «έσπασε» με 10 μαχητικά την αντίστοιχη Ελληνική διακλαδική άσκηση έρευνας - διάσωσης που διεξαγόταν μεταξύ Χίου και Σάμου! Και μάλιστα με ΝΑΤΟϊκό "καπέλο" αφού η ενέργειά της αυτή έγινε στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ!

Η κίνηση αυτή της τουρκικής Αεροπορίας σήκωσε το "θερμόμετρο" σε τέτοια επίπεδα με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί μετά από αρκετό καιρό η λεγόμενη κόκκινη γραμμή μεταξύ των δύο CAOC-7 της Λάρισας και του CAOC-6 στο Εσκισεχίρ.

Συγκεκριμένα σχηματισμός 10 τουρκικών μαχητικών που δρούσε στο περιθώριο άσκησης υποτίθεται σε συνεργασία με ΝΑΤΟικό αεροσκάφος AWACS E-3 και αποτελούμενος από 8 αεροσκάφη F-16 και δύο RF-4E παρενόχλησε τις Ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις που ασκούνταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου στο πλαίσιο της άσκησης «ΙΩΝΑΣ 09»!

Πιο συγκεκριμένα στις 13:30 τέσσερα F-16 αποσπάστηκαν από το σχηματισμό και πραγματοποίησαν χαμηλή διέλευση σε ύψος 2.200 ποδών πάνω από την περιοχή της Ελληνικής άσκησης Έρευνας και Διάσωσης, παραβιάζοντας φυσικά το κατώτατο ύψος των 10.000 ποδών που είχε τεθεί ως ελάχιστο από Ελληνική ΝΟΤΑΜ αλλά και το FIR Αθηνών.

Αλλά αυτό ήταν το λιγότερο: Η κίνησή τους ήταν τέτοια που δημιουργήθηκε κίνδυνος ατυχήματος. Άμεσα δόθηκε εντολή από το ΑΤΑ να διακοπεί η άσκηση, γιατί στην περιοχή εισέβαλαν και τα Ελληνικά μαχητικά καταδιώκοντας τα τουρκικά!

Το όλο επεισόδιο διήρκεσε 5 λεπτά από τις 13:30 έως και τις 13:35 και τα αεροσκάφη εισήλθαν βόρεια της Λέσβου και εξήλθαν του Ελληνικού FIR νότια της Χίου, όπου και ο χώρος της άσκησης ΙΩΝΑΣ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
(19/11/2009)

"Τα εμβόλια έχουν μικροτσιπ για να καταστρέψουν την ανθρωπότητα"


ΕΙΠΕ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

Ακουμε δεξιά και αριστερά διάφορα για τα εμβόλια και πραγματικά κάποιοι έχουν ανησυχήσει αν και ο Παγκόσμιο οργανισμός υγείας λέει οτι δε χρειάζεται καμία ανησυχία. Αυτό όμως που έκανε ιερέας στην Κροατία δεν έχει ξαναγίνει. Ειπε στους πιστούς που είχαν πάει να παρακολουθήσουν τη λειτουργία πως το εμβόλιο...
έχει μέσα μικροτσιπς για να ελέγξουν την ανθρωπότητα. Ειναι όλα μέρος ενός σχεδίου για να κοντρολάρουν την ανθρωπότητα . Ευτυχώς είπε οτι αυτό δεν είναι επίσημη θέση της καθολικής εκκλησίας αλλά μόνο δική του

ΠΗΓΗ

"Θέμα επαναχάραξης συνόρων και ορίων θέτει η Άγκυρα με σημερινή ΝΟΤΑΜ"

"Πριν από λίγο, αίφνης η Άγκυρα με την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ έθεσε ευθέως θέμα επαναχάραξης των συνόρων και ορίων μεταξύ των δύο χωρών!


Γράφει ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Με αφορμή μία άσκηση έρευνας-διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, αρνείται την ελληνική αρμοδιότητα για αποστολές
Έρευνας-Διάσωσης στην περιοχή διότι <<δεν υπάρχει αναγνώριση από την Τουρκία των ορίων του FIR Αθηνών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου που σημαίνει ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Αθήνας οι αποστολές Έρευνας και διάσωσης στην περιοχή>>. Προσθέτουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία οριοθέτησης των ορίων-συνόρων των δύο πλευρών η οποία να προσδιορίζει τις αρμοδιότητες Έρευνας-Διάσωσης!
Για την Τουρκία το Καστελλόριζο είναι <<καρφί στο μάτι>> γιατί λόγω και της υφαλοκρηπίδας του κόβει στα δύο τις περιοχές πετρελαϊκών ερευνών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Και σε ότι αφορά το θέμα που εγείρεται σήμερα
αναφορικά με τις αποστολές έρευνας-διάσωσης, δημιουργεί ένα τεράστιο
μπλοκ ελληνικού FIR το οποίο διεισδύει βαθιά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αμφισβήτηση των περιοχών του FIR μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζο! υ,
σημαίνει και επερχόμενη αμφισβήτηση και άλλων περιοχών των
Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχει διμερής συμφωνία οριοθέτησης ορίων και
συνόρων μεταξύ των δύο πλευρών...
Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο σε ότι αφορά την
συγκεκριμένη άσκηση: Γίνεται την τελευταία ημέρα της τουρκοαιγυπτιακής
άσκησης <<Θάλασσα Φιλίας-2009>>, όπου θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός
μονάδων του τουρκικού Ναυτικού.
Η θαλάσσια περιοχή που θα διεξαχθεί η τουρκοαιγυπτιακή άσκηση
συνορεύει με την περιοχή που θα διεξαχθεί η άσκηση έρευνας-διάσωσης σε
δύο ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι <<συμπτωματικά>> θα έχουν και τα μέσα για να προστατέψουν οποιαδήποτε κίνησή τους.
Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά. Κανονικά θα πρέπει να παρεμποδιστεί η άσκηση. Άλλωστε η αντιNOTAM που εξέδωσε η ΥΠΑ είναι σαφής: Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοια άσκηση.
Θα τολμήσουν να υπερασπιστούν εμπράκτως όρια και σύνορα;"
Χάρτες και οι ΝΟΤΑΜ στο defencenet.gr